Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post Reply
BISCANIN2

#1201 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BISCANIN2 »

quote="BISCANIN2"]
PM72 wrote:
BISCANIN2 wrote:Jedno je sigurno, a to sam procitao iz pera uticajnih i znacajnih, da nije bilo ALIJE nebi bilo Bosne. Cist obraz i dusa Bosna cjelovita, ostalo su nijanse. Hvala dide Alija laka ti zemlja Bosanska, rahmet dusi.
Vaša je sreća pa je imao više aktovki punih miliona

Ooooooooo, a tu mi dođi, štovalac lika i djela Manojla Milovanovića, koferi, aktovke jarane pa mts i municija pravo iz BG PREKO SAO krajine u Bišće, Srbijanci vole biznis, znam da ti je žao i teško, al brate merak tući Vas Vašom muncijom he he, jeste da ste mislili ko i đeneral da je labavo, pa jadan izgubi i zamjenika i pratnju od minobacača kako sam reče "koji tuku noć i dan".
Did Aljo kofere pa; voze helikopteri, voze avioni, ali i braća ti prodadoše zvizdu, he he.
Iz tvog pisanja smijem zakljuciti da nakon citanke nisi bas mnogo procitao. Smijem li pitati konje to napisao sto tvrdis?

I dalje, ne bulazni, i vama je Aljo spremio depesu da se probijate prema Karlovcu, poslije Srebrenice bi vi bili sljedeci jer vas je on otpisao. A ako si toliko slijep, pitaj se zasto i 22 godine nakon rata putujete prema Sarajevu kao prije 200 godina, nekim seoskim putevima i klancima....[/quote
]

EEEEEEE, dobro zaključuješ, i to bez naočala, a vidi tek ovo: pitaj se zasto i 22 godine nakon rata putujete prema Sarajevu kao prije 200 godina, nekim seoskim putevima i klancima, e sad da nije bilo Alije ja bi išao modernim auto putem prema Sarajevu, kroz ravničarske predjele srednje Bosne :D .
:sax:
smijesni_ste

#1202 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by smijesni_ste »

Da, nije imao najjače karte u pregovorima.

Baš zato je trebao biti pametniji još 1992. :roll:
Dr. Kuca

#1203 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Dr. Kuca »

Da je bio zlatko ili neko drugi odma bi 92 zavrsili sve i bili bi odavno srbija, sto je balijama i zelja, svi bi se prekrstili.
General War

#1204 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

Dr. Kuca wrote:Da je bio zlatko ili neko drugi odma bi 92 zavrsili sve i bili bi odavno srbija, sto je balijama i zelja, svi bi se prekrstili.
A sad nije, :lol: pratis li ti stanje u BiH ovih godina?
Evo frisko:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-ned ... /170816036
Dr. Kuca

#1205 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Dr. Kuca »

General War wrote:
Dr. Kuca wrote:Da je bio zlatko ili neko drugi odma bi 92 zavrsili sve i bili bi odavno srbija, sto je balijama i zelja, svi bi se prekrstili.

Pa da. Jer su danasnji politicari slicni slucajnom prolazniku.
General War

#1206 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by General War »

Dr. Kuca wrote:
General War wrote:

Pa da. Jer su danasnji politicari slicni slucajnom prolazniku.
Ja, Aliju hapsili sa Durakovicem a ne sa Zlatkom na aerodromu :-)
palermo

#1207 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by palermo »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ono što je jasno svima i što će, kako se kritični period raspada ili opstanka ove Alijine dejtonske države u pokušaju bude bližio, biti sve jasnije je da je BiH mala država za kalibar izdajnika kakav je bio Alija Izetbegović.

Neka mu historija sudi.
Al zato što je Juka Jusuf Bosnian Beast patriota....fijuuuuuuuu

bolan što ti treba ovo pisanje, što ti treba da staješ na stranu neprijateklja ove zemlje.....ja razumijem potrebu da nekada kontriraš, da temu oživiš, al kad se pređe mjera.....ne valja ti ovo, dina mi ne valja...
tandmand

#1208 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by tandmand »

farisovo wrote:
BISCANIN2 wrote:
Historija mu sudi kao što sudi svima i historija i kaže: DA NIJE ALIOJE NEBI BILO BOSNE, čitaj malo šta pišu zvaničnici iz njegova vremena, šta oni o njemu i o Bosni izjavljuju.
Žao mi je drug ali toneš sve dublje, ali do mene je, mislio sam da si puno veći kapacitet, do mene je.
Čuj, "Da nije bilo Alije ne bi bilo Bosne "!?

Čega je Alija bio biran za predsjednika? Nije okruga gradova, niti neke imaginarne teritorije od koje je napravio državu.

Da nije bilo Alije BiH ne bi bila monstrum država - već Republika BiH; onakva na kakav joj se ustav i Alija zaklinjao prilikom preuzimanja dužnosti Predsjednika Predsjedništva.
Mene živo zanima kako bi to BiH bila Republika pored Bobana, Karadžića, Zlobe i Frane. Ukratko nam ispričaj taj film.
farisovo

#1209 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

BISCANIN2 wrote:
farisovo wrote:
Dr. Kuca wrote:Da je bio bilo ko drugi umjesto alije mi bi bili rs ili srbija, a srebrenica bi se desila u svakom gradu. Kome to nije jasno je preteski debil i june.
Alija je i ovjerio postojanje RS-A, i pored Srebrenice. Samovoljno, bez saglasnosti Skupštine Republike BiH.

Što znači da smo sa Alijom dobili i genocid u Srebrenici i RS.
Bravo, inače u svim pregovorima Alija je imao najjače karte i preogovorao je sa najviših pozicija.
Odlični argumenti, nema šta.
Da, Alija je imao najjače karte u pregovorima, jer je bio jedini legalni i legitimni predsjednik predsjedništva R BiH. Bez obzira na situaciju u zemlji.
farisovo

#1210 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

tandmand wrote:
farisovo wrote:
BISCANIN2 wrote:
Historija mu sudi kao što sudi svima i historija i kaže: DA NIJE ALIOJE NEBI BILO BOSNE, čitaj malo šta pišu zvaničnici iz njegova vremena, šta oni o njemu i o Bosni izjavljuju.
Žao mi je drug ali toneš sve dublje, ali do mene je, mislio sam da si puno veći kapacitet, do mene je.

Čega je Alija bio biran za predsjednika? Nije okruga gradova, niti neke imaginarne teritorije od koje je napravio državu.

Da nije bilo Alije BiH ne bi bila monstrum država - već Republika BiH; onakva na kakav joj se ustav i Alija zaklinjao prilikom preuzimanja dužnosti Predsjednika Predsjedništva.
Mene živo zanima kako bi to BiH bila Republika pored Bobana, Karadžića, Zlobe i Frane. Ukratko nam ispričaj taj film.
Kako je Kosovo - od autonomije došlo do Republike?
It_is_a_Leclerc

#1211 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by It_is_a_Leclerc »

palermo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ono što je jasno svima i što će, kako se kritični period raspada ili opstanka ove Alijine dejtonske države u pokušaju bude bližio, biti sve jasnije je da je BiH mala država za kalibar izdajnika kakav je bio Alija Izetbegović.

Neka mu historija sudi.

bolan što ti treba ovo pisanje, što ti treba da staješ na stranu neprijateklja ove zemlje.....ja razumijem potrebu da nekada kontriraš, da temu oživiš, al kad se pređe mjera.....ne valja ti ovo, dina mi ne valja...
Jel ti ovo majke ti upoređuješ Jusufa Nurkića i Aliju Izetbegovića ? Lika koji neće da igra pretkvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo s likom koji je sjedeći za stolom s Karadžićem i Mladićem dao najveći legitimitet teroristima s Pala, i koji nas je svojom diplomatskom i državničkom nesposobnošću uvalio u ovu kaljužu od države sa stalnim rizikom od novog sukoba ?

Pa dajte molim vas.

Neprijatelji ove države su alijopoklonici, ljudi koji se dive izdaji Republike BIH, Ustava RBIH, odluke Skupštine RBiH, ljudi koji slave čovjeka koji je izdao mladomuslimanske islamističke disidente, čovjeka koji je vezao zastave sa SDS-ovim po Istočnoj Bosni do kraja 1990.

Vama ne valja priča. Zbog takvih, alijopoklonika, ljudi koji slijede i dive se dogmama o svetom predsjedniku ova država je ove gdje jest - na dnu.
BISCANIN2

#1212 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by BISCANIN2 »

[
Žao mi je drug ali toneš sve dublje, ali do mene je, mislio sam da si puno veći kapacitet, do mene je

[/quote]
Kako je Kosovo - od autonomije došlo do Republike?[/quote]
[/quote]
Pa kao prvo Kosovo nije imalo Aliju, jer da je imalo bilo bi entitetski podjeljeno, i Cro nije imalo Aliju pa su sad nezavisni, pa ni Slo nije imalo eeeeeeee, u rahmetli Aliji je kvaka.

HE HE HE :sax: :skoljka:
tandmand

#1213 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by tandmand »

farisovo wrote:
tandmand wrote: Mene živo zanima kako bi to BiH bila Republika pored Bobana, Karadžića, Zlobe i Frane. Ukratko nam ispričaj taj film.
- Kosovo je naslonjeno na Albaniju, sa apsolutnom albanskom većinom, po popisu iz 1981 1.226.736 Albanaca (77.4%)
209.498 Srba (13.2%)

- NATO intervencijom Srbija je poražena, Vojska Jugoslavije je sa još 200000 Srba napustila Kosovo.
Kejn

#1214 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Kejn »

BosnaOnlineOrg wrote:
Kejn wrote:Alija im je trn u oku jer se ne može staviti u isti koš sa balkanskim kasapinima ala Tuđman i Milošević. Zato ga điksoni i škutori toliko pljuju.
Tudjman nikad nije trgovao svojom zemljom, kao ni Slobo.

Tudjman, mozda osim Vukovara, nikad nije svoj narod pustao pod noz za svoje interese.

Gdje je Tudjmanov HDZ vladao tu nije padalo nista, pogledaj Aljine dzematlije u Podrinju i pola Krajine i Srednje Bosne....

E moj Sabane, najzalosnije je sto ti ne zivis u BiH i sto i ako zivis u BiH si se preko Aljinih uhljebio pa tako bulaznis...
Prvo,Bošnjaci u Bosni ne koriste naziv Šaban, to koriste prekodrinski Srbi jer je Šaban cjenjeno i poštovano ime u Islamu. U Bosni samo nedorasla balavčad koriste prekodrinsku terminologiju i pojam "Šaban". Drugo Tuđman , za razliku od Miloševića, nije bio dovoljno inteligentan da ono što misli zadrži za sebe već je javno nastupao pred stenogramima i publikom, te će tako pojmovi poput poturčenih Hrvata i male zemljice Bosne koja je vještačka i prevelika i mora se se smanjiiti, ući u stenograme Haškog tribunala ukoliko se Hrvatska osudi za UZP i Agresiju.

Veličanje Tuđmana pored spaljenih Bošnjaka Ahmića, srušenog starog Mosta, dogovora u karađorđevu, oružanog embarga dirigovanog iz zagreba a provđenog u grudama može samo neko ko i nije Bošnjak već neki teški kompleksaš (možda glasač SBB-a).

Pošto te znam sa foruma Historija gdje se u najmanju ruku prosipaš ko riža i gdje niko i ne želi u diskusiju sa tobom (što je sasvim razumljivo jer niko neće da troši svoje vrijeme) samo ću te izignorisati.

I stvari poput, gdje živim i šta radim te ne zanimaju.
PM72

#1215 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by PM72 »

BISCANIN2 wrote:
PM72 wrote:
BISCANIN2 wrote:Jedno je sigurno, a to sam procitao iz pera uticajnih i znacajnih, da nije bilo ALIJE nebi bilo Bosne. Cist obraz i dusa Bosna cjelovita, ostalo su nijanse. Hvala dide Alija laka ti zemlja Bosanska, rahmet dusi.
Vaša je sreća pa je imao više aktovki punih miliona...
Ooooooooo, a tu mi dođi, štovalac lika i djela Manojla Milovanovića, koferi, aktovke jarane pa mts i municija pravo iz BG PREKO SAO krajine u Bišće, Srbijanci vole biznis, znam da ti je žao i teško, al brate merak tući Vas Vašom muncijom he he, jeste da ste mislili ko i đeneral da je labavo, pa jadan izgubi i zamjenika i pratnju od minobacača kako sam reče "koji tuku noć i dan".
Did Aljo kofere pa; voze helikopteri, voze avioni, ali i braća ti prodadoše zvizdu, he he.

:-)
Štovalac lika i djela Manojla Milovanovića? Merak ti tući NAS NAŠOM municijom? Nije tebi dobro...nisi ti nikad nikog tukao sem mlađeg od sebe a uprati malo ko je ko.
DaysleepeR

#1216 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by DaysleepeR »

Od Republike BiH se odustajalo lagano ali sigurno od 1993 sa zaključkom Daytona.
Nakon toga se ide u fokus da svaki narod dobije svoju teritoriju i zaštitu nacionalnih interesa.
Danas imamo situaciju da su "bosanci" najomraženija kategorija.
farisovo

#1217 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

DaysleepeR wrote:Od Republike BiH se odustajalo lagano ali sigurno od 1993 sa zaključkom Daytona.
Nakon toga se ide u fokus da svaki narod dobije svoju teritoriju i zaštitu nacionalnih interesa.
Danas imamo situaciju da su "bosanci" najomraženija kategorija.

Da, u Holliday inn-u. "Alija, ovo je podjela zemlje. Šta radiš? Ti nemaš mandat za to" - reče, Muhamed Filipovic
farisovo

#1218 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

tandmand wrote:
farisovo wrote:
tandmand wrote: Mene živo zanima kako bi to BiH bila Republika pored Bobana, Karadžića, Zlobe i Frane. Ukratko nam ispričaj taj film.
- Kosovo je naslonjeno na Albaniju, sa apsolutnom albanskom većinom, po popisu iz 1981 1.226.736 Albanaca (77.4%)
209.498 Srba (13.2%)

- NATO intervencijom Srbija je poražena, Vojska Jugoslavije je sa još 200000 Srba napustila Kosovo.

Naslanja se i CG na Srbiju???? Pa je opet Republika.
farisovo

#1219 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

BISCANIN2 wrote: Pa kao prvo Kosovo nije imalo Aliju, jer da je imalo bilo bi entitetski podjeljeno, i Cro nije imalo Aliju pa su sad nezavisni, pa ni Slo nije imalo eeeeeeee, u rahmetli Aliji je kvaka.

HE HE HE :sax: :skoljka:
Sve što je izašlo iz ex-yu, osim BiH, je po uredenju REPUBLIKA.
PM72

#1220 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by PM72 »

Imamo i Republiku Srpsku (PROizašlu iz BiH) :lol: a potpis na njeno ime i prezime dao je štovani Alija.
tandmand

#1221 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by tandmand »

farisovo wrote:Naslanja se i CG na Srbiju???? Pa je opet Republika.
Kosovo je vojno, potpuno pobijedilo Srbiju na svome teritoriju za razliku od Republike BiH koja je vojno poražena a preživjelo lojalno stanovništvo sabijeno na jedan dio Federacije BiH.
Eto zato BiH nije Republika a Kosovo jeste.
Banksy

#1222 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Banksy »

It_is_a_Leclerc wrote:
Da nije bilo građanki i građana RBiH koji su stali u odbranu svojih domova, koji su na linijama, u bolnicama, u školama i skloništima, ratovali za ovu zemlju Bosne ne bi bilo. Bosne bi svakako bilo i bez Alije Izetbegovića i klanova koji su mu gravitirali, a koji su rat iskoristili da opljačkaju državu i da se na kraju međusobno porokaju.

Alija Izetbegović je u Dejton odnio Republiku, a vratio ovaj državni monstrum, na globalnom nivou neviđen konstrukt koji nije država, nije cjelovita, nije nezavisna, već obični protektorat pod stalnom prijetnjom da se raspadne. I nemojte priče o tome da je neko bio na nešto prisiljen. Netačno ! Već je Izetbegović tražio džamije po Ustikolini i haustore po Dobrinji, umjesto borbe za državu i prava raseljenih i protjeranih.

Uglavnom, ti "utjecajni" su notorni Alijini idolopoklonici, neznalice i sljedbenici jedne fabrikovane polu-istine. Ono što je jasno svima i što će, kako se kritični period raspada ili opstanka ove Alijine dejtonske države u pokušaju bude bližio, biti sve jasnije je da je BiH mala država za kalibar izdajnika kakav je bio Alija Izetbegović.

Neka mu historija sudi.
Tačno.

Bosna je pokopana septembra '93. u Ženevi kad je Izetbegović sjeo za sto s Karadžićem i Bobanom i priznao ih kao lidere zaraćenih strana, jednake sebi. Skidanje Divjaka i Šibera, islamizacija ABiH, odustajanje od Platforme Predsjedništva BiH, Bošnjački sabor, sve je to bilo samo logičan slijed.
Je li Izetbegović sve nacrtao prije prve granate ili se putem naslonio na ono što mu se nudilo, jedino je pitanje i jedina nepoznanica agresije na BiH '92. - '95. Saznaćemo i to, jednom.
Alija Izetbegovic
..
With the bigger and more powerful Serbian and Croatian nationalist rulers bent on helping themselves to Bosnia and confining the Muslims to the status of second-class citizens, the odds were stacked against Izetbegovic.

In the end, he, too, ended up a nationalist leader, agreeing in mid-1993 to the division of Bosnia along ethnic lines.
...

At Geneva peace talks, which resumed in August 1993, Lord Owen and the new United Nations Envoy Thorvald Stoltenberg introduced a new plan for the partition of Bosia into three ethnically homogeneous mini-states which were to be loosely associated in a Union of .Republics of Bosnia Hercegovina. The new plan was a modified version of a proposal made by Franjo Tudjman of Croatia and Slobodan Milosevic of Serbia after a meeting between the two presidents in late June 1993. If accepted, the plan would ratify Most of the Serbian territorial conquests and lead to Bosnia's demise as a unified multi-ethnic democracy.(53) According to the plan, the Serbian dominated republic would receive 52. percent of the territory of Bosnia-Hercegovina; the Bosnian "Muslim" reppublic, 31 percent; and the Croatian republic 17 percent.(54) The likely leaders of the Serbian and Croatian controlled mini-states would be Radovan Karadzic, Mate Boban, and other ultra-nationalists accused of war crimes by human rights organizations. In all probability the Serbian and Croatian republics would be annexed to Serbia and Croatia within the near future. Faced with the prospect of continued assaults by a better armed enemy and the refusal of the international community to lift the arms embargo, President Izetbegovic agreed to accept the proposal as the basis for ongoing negotiations at Geneva, but insisted that any decision concerning the proposal would have to be ratified by Bosniaæs elected parliament. On September 29, 1993, the Bosnian parliament voted to reject the proposal and demanded new territorial concessions for the "Muslim" republic and a clarification of the status of Bosnia-Hercegovina as a whole.
PM72

#1223 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by PM72 »

tandmand wrote:
Kosovo je vojno, potpuno pobijedilo Srbiju na svome teritoriju za razliku od Republike BiH koja je vojno poražena a preživjelo lojalno stanovništvo sabijeno na jedan dio Federacije BiH.
Navedi mi bar jednu bitku koju su dobili kosovari protiv VJ a kamoli rat...čuj pobjedili Srbiju...i kako je to Republika BiH vojno poražena?
palermo

#1224 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by palermo »

It_is_a_Leclerc wrote:
palermo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Neka mu historija sudi.

Jel ti ovo majke ti upoređuješ Jusufa Nurkića i Aliju Izetbegovića ? Lika koji neće da igra pretkvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo s likom koji je sjedeći za stolom s Karadžićem i Mladićem dao najveći legitimitet teroristima s Pala, i koji nas je svojom diplomatskom i državničkom nesposobnošću uvalio u ovu kaljužu od države sa stalnim rizikom od novog sukoba ?

Pa dajte molim vas.

Neprijatelji ove države su alijopoklonici, ljudi koji se dive izdaji Republike BIH, Ustava RBIH, odluke Skupštine RBiH, ljudi koji slave čovjeka koji je izdao mladomuslimanske islamističke disidente, čovjeka koji je vezao zastave sa SDS-ovim po Istočnoj Bosni do kraja 1990.

Vama ne valja priča. Zbog takvih, alijopoklonika, ljudi koji slijede i dive se dogmama o svetom predsjedniku ova država je ove gdje jest - na dnu.

Gluho bilo da upoređujem rahmetli Aliju i Jusufa, upoređujem samo principe (odnosno neprincipe )tvoga pisanja i odnosa prema ljudima.

Za sve ostalo, whatever, ja se još uvijek nadam da se samo šališ na ovoj temi, a ako nisi, ....tužno je, ne za mene nego za tebe
farisovo

#1225 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

tandmand wrote:
Nije Kosovo vojno pobijedilo, već je imalo Ibrahima Rugovu i čitav niz političara koji ni za pedalj nisu popuštali od "svog cilja". To isto danas radi i Hasim Taci.

I nije Republika BiH vojno poražene, jer je Alija i u Dayton otišao kao predsjednik predsjedništva bih. Poražena je za stolom.
Last edited by farisovo on 16/08/2017 13:46, edited 1 time in total.
Post Reply