Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
PM72

#1201 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by PM72 »

Sve po zaslugama.
HAVANA

#1202 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by HAVANA »

HAVANA wrote:
KENJAC wrote:Kako rece Sejo Saxson , lakse je djeci rec da su mu ocu presudili komunisti nego da je tata klao i silovo !
:D
Fudo387

#1203 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:Sve po zaslugama.

Jbg, moram ti priznati da mi je drago sto se oko tih stvari nista ne pitas.
piupiu

#1204 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

Banksy wrote:
Chmoljo wrote:
još bih i nekako razumio nekako da se radi o kakvom tvrdokornom bošnjačkom nacionalisti, zagovaratelju neke imaginarne Velike Bosne... a ono običan kvisling, izdajica rođenog naroda, apologeta tuđeg nacional-fašističkog programa, tuđeg i po zemlji i po vjeri... tamo neki ondašnji Zlatko Hasanbegović...

pa ko god da ikakav argument Lejli Čolak, treba da se odmah upuca.
To je tek tragedija, da je makar kakav teškaš, već slugansko, potčinjeno, intelektualno potkapacitirano piskaralo retrogradnih svjetonazora i ideja... To je valjda poruka, ni fašisti nemojte biti pravi, već polovni i felerični...
Jaaaao, Banksy. :D :lol:

Niste u pravu. On se totalno uklapa u naraciju tvrdokornog "bošnjačkog" nacionalizma na MM temeljima. Očinstvo nacije je odavno prešlo sa Tvrtka na 'Krug 1939.". Zato Tvrtka nema prije Kaknja. :D

Sad mi pade na pamet - a gdje je škola za Tvrtkovu rodicu Elizabetu Bosansku? Em rodila prvu poljsku kraljicu, em jednu madjarsku, em vladala Ugarskom 30 godina! Je l' i ona nešto felerična?

http://mon.ks.gov.ba/ustanove/lista/23
jao_situacije wrote:hajd šta ima veze, malo karadžića malo pavelića malo busuladžića malo hitlera malo draže malo staljina i pol pota

imamo mi još puno škola :bih:
Dosta je bilo tih seoskih amatera. Predlažem da se sve škole zovu po Njegovom visočanstvu kralju Bosne Mensuru Omerbašiću Berislaviću Nemanjiću Boričeviću. Živio kraaaaaaaaaaalj!!!!! :bih:
Mohamad Sissoko

#1205 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Mohamad Sissoko »

Budjav_lebac wrote: Ja rekoh, ovdje imas likove koji slave Jugoslaviju do te mjere da je stavljaju iznad vlastite drzave, a onda se cude likovima koji slave turskog okupatora, a i sama Jugoslavija je bila okupator.
Jugonacionalisti, a cesto su prvi u borbi protiv ovih danasnjih "nacionalista".
To me podsjeti na one likove po FB-u, zadrte komuniste/socijaliste i jugonostalgicare "anti-nacionaliste" sto povodom puca u Turskoj okace sliku Ataturka .

Ka'e treba se borit protiv Erdoana diktatora tako sto cu ja neokomunista koji slavi bivsi sistem na celu sa diktatorom stavit sliku i branit lik i djelo turskog nacionaliste. :lol:
PM72

#1206 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:

E moj Fudo,
Možda bih i ja volio Aliju ili mu držao sliku u vitrini da sam delako od ove njegove džamahirije.Da živiš u njoj i da se sa svojih deset prstiju boriš za opstanak - i ti bi mu jebavo majku kroz majku šta sve rade ovi njegovi...
Fudo387

#1207 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:Sad mi pade na pamet - a gdje je škola za Tvrtkovu rodicu Elizabetu Bosansku? Em rodila prvu poljsku kraljicu, em jednu madjarsku, em vladala Ugarskom 30 godina! Je l' i ona nešto felerična?
Pa valjda u Poljskoj, Madjarskoj...ili dje li je sve djecu radjala? :lol:
Fudo387

#1208 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
Fudo387 wrote:

E moj Fudo,
Možda bih i ja volio Aliju ili mu držao sliku u vitrini da sam delako od ove njegove džamahirije.Da živiš u njoj i da se sa svojih deset prstiju boriš za opstanak - i ti bi mu jebavo majku kroz majku šta sve rade ovi njegovi...
Nisi u pravu.
Podlegao se jeftinoj propagandnoj masineriji, to o cemu pricas nisu stvari koje se rjesavaju ispred granapa sa pivom u ruci.
Zgoljo

#1209 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Zgoljo »

Hajmo se mi vratiti na konkretne grijehe Mustafe Busuladzica.Sta je konkretan Mustafin grijeh,zbog cega skola ne bi mogla nositi njegovo ime i zbog cega je ubijen?

Verbalni delikt?Je li zbog verbalnog delikta ne moze proci velikosrpsko-proletersku cenzuru?

To sto se njemu stavlja kao grijeh je danas sloboda govora i u moru neuporedivo gorih stvari koji se izricu to sto je on izjavljivao ne bi uoposte bilo ni primjeceno.

I prestanite porediti Mustafu sa Drazom,Pavelicem,Budakom,Karadzicem,Dobricom Ćosićem....neukusno je.

Grijeh Mustafe Busuladzica je bio taj sto nije mislio da su Bosnjaci Srbi koji su prodali veru za veceru,koji se stide onoga sto su bili a koji nisu postali ni nesto drugo,koji su suvise mali da postanu jezero a suvise veliki da ih zemlja upije...

E zbog toga drugovi moji Bosnjaci nikad vise nece biti ubijani i zatvarani i nece se proglasavati fasistima,ta vremena su vam prosla.
Last edited by Zgoljo on 27/10/2016 20:24, edited 1 time in total.
mario001

#1210 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by mario001 »

sabina1 wrote:
Budjav_lebac wrote: Laz koju je zapisala komunisticka historija i u koju se realno ne moze povjerovati. Te price kako su prestali saradjivati sa cetnicima bla bla bla nakon sto su ovi poceli ciniti zlocine je LAZ ! Koliko naivan moras biti da u to povjerujes. Cetnici i ustase su ratovali, sad u kojem obimu, ali u nista manjem nego sto su navodno partizani i cetnici. Zasto partizani pomilovase tolike cetnike nakon raspada cetnicke vojske ako su rascistili s njima ? Kako su mogli u svoje redove primiti zlocince i pomilovati ih ?

Tito nam je dao BiH sa ovakvim uredjenjem da bi sprijecio rat izmedju Srbije i Hrvatske za BiH teritorij. Da nije uveo konstitutivnost mi danas ne bi imali nikakvih problema.

Moji su bili u partizanima pa mom pradjedu komunisti otese dobar dio zemlje dok u njegovog komsiju Stevu koji je 45. iz cetnika presao u partizane ostavise na miru. Od tada se kod nas generacijama prenosi laz o partizanskom postenju i herojstvu. Iskazao bi moj pradjed i vece nezadovoljstvo, ali ostala bi djeca bez oca.
Aha.....Busuladžić kao ustaša je trebao biti rehabilitovan ali četnički vojnik koji nije počinio zločin - nije ???

Koji JE TO ČETNIČKI ZLOČINAC REHABILITOVAN , KADA I GDJE ? Dobro pazi šta ćeš napisati ostavi se budaleština i pamfletiranja , čak i da je bilo pojedinih slučajeva gdje bi se pojedini zločinci inflitirali , priznavali i dobili pomilovanja ili krivotvorili dokaze i iskaze to ni u ludilu nije bilo SISTEMSKI već eventualno prevarom i pojedinačno stoga dobro pazi šta ćeš napisati.

Zašto je rahmetli Alija Izetbegović proglasio amnestiju SVIH KOJI NISU OKRVAVILI RUKE ? Zašto naši sudovi ne sude vojnicima VRS-a bez obzira na nečinjenje zločina ?

Ti si protiv konstitutivnosti....čovječe ti pišeš PROTIVUSTAVNO svaka rasprava sa tobom je apsurdna , bezpredmetna....

Ovo tvrde komunisti, i danas njihovi nasljednici koji i dalje vjeruju u sve bajke koje su im oni napisali i servirali...Ubiti nekoga bez sudjenja, ne obiljeziti mu mezar je fasizam.
aratet

#1211 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

Šta bi od ovog. Da li je "antifašističko" i "multietnicko" Sarajevo dalo ustaši i fasisti ulicu.
piupiu

#1212 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:
piupiu wrote:Sad mi pade na pamet - a gdje je škola za Tvrtkovu rodicu Elizabetu Bosansku? Em rodila prvu poljsku kraljicu, em jednu madjarsku, em vladala Ugarskom 30 godina! Je l' i ona nešto felerična?
Pa žena iz Srebrenika. Ubili je Rvati. Bila u crkvi u Zadru, dok je nisu odnijeli. Kotromanićka.
aratet

#1213 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

Budjav_lebac wrote:Nije drug tvoj problem fasizam nego prihvatanje cinjenica. Jos zivis u nekom vidu zablude. Hitler je izgradio njemacke ceste, prekinuo isplacivati ostecene iz 1. svjetskog rata i naglo razvio njemacku ekonomiju.
Živimo u demokratiji pa i simpatizeri fašista mogu pisati po forumu iako blage veze ni o čemu nemaju.
Fudo387

#1214 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:
Fudo387 wrote:
Pa žena iz Srebrenika. Ubili je Rvati. Bila u crkvi u Zadru, dok je nisu odnijeli. Kotromanićka.
Pa kakve sad veze ima sto je iz Srebrenika?
Udala se, otisla za svojim zivotom...
Sta sad, ja sutra budem MVP NBA lige i neko predlozi da se skola zove Fudo387?
Nigdje veze.
PM72

#1215 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by PM72 »

Nisi u pravu.
Podlegao se jeftinoj propagandnoj masineriji, to o cemu pricas nisu stvari koje se rjesavaju ispred granapa sa pivom u ruci.
Može bit'.Znači,da vjerujem više tebi koji si udaljen 10 000 km nego svojim čulima?

P.S.Nikad nisam pio pive pred granapom.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1216 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by hrasno38 »

Budjav_lebac wrote:
Fudo387 wrote:A sta drugo da ti kazem na tu glupost?
Na konketna pitanja dobila si konkretan odgovor, i sad treba da me uvuces u te nebulozne komparacije sa ratom u Bosni?
Eto, ti si simpatizer Armije BiH, a njenog vrhovnog komandanta bi najradije iskopala i frljacila niz kakvu strancugu da ga niko nikad
vise ne nadje, bas kao i tog nesretnog Mustafu.

Bizi...
Ja rekoh, ovdje imas likove koji slave Jugoslaviju do te mjere da je stavljaju iznad vlastite drzave, a onda se cude likovima koji slave turskog okupatora, a i sama Jugoslavija je bila okupator.
Sasvim normalno jer je mozda pola zivota tim ljudima Jugoslavija bila vlastita drzava i u njoj su zivjeli kao LJUDI!!!
Fudo387

#1217 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
Nisi u pravu.
Može bit'.Znači,da vjerujem više tebi koji si udaljen 10 000 km nego svojim čulima?

P.S.Nikad nisam pio pive pred granapom.
Jesi sa trokom kad smo tamo deblokirali Sarajevo, na istoriji. :lol:
Budjav_lebac

#1218 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Mohamad Sissoko wrote:
Budjav_lebac wrote: Ja rekoh, ovdje imas likove koji slave Jugoslaviju do te mjere da je stavljaju iznad vlastite drzave, a onda se cude likovima koji slave turskog okupatora, a i sama Jugoslavija je bila okupator.
Jugonacionalisti, a cesto su prvi u borbi protiv ovih danasnjih "nacionalista".
To me podsjeti na one likove po FB-u, zadrte komuniste/socijaliste i jugonostalgicare "anti-nacionaliste" sto povodom puca u Turskoj okace sliku Ataturka .

Ka'e treba se borit protiv Erdoana diktatora tako sto cu ja neokomunista koji slavi bivsi sistem na celu sa diktatorom stavit sliku i branit lik i djelo turskog nacionaliste. :lol:
Svoj jugoslovenski nacionalizam kako kolegica rece kriju pod krinkom antifasizma. Oni jednostavno ne mogu da prihvate da je njihov govor mnogo apsurdniji od govora njihovih protivnika. Evo, uhvate se komunisticke price kao crkva dogme, a kazu da su ateisti. :lol:
PM72

#1219 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by PM72 »

mario001 wrote:
sabina1 wrote:
Budjav_lebac wrote: Laz koju je zapisala komunisticka historija i u koju se realno ne moze povjerovati. Te price kako su prestali saradjivati sa cetnicima bla bla bla nakon sto su ovi poceli ciniti zlocine je LAZ ! Koliko naivan moras biti da u to povjerujes. Cetnici i ustase su ratovali, sad u kojem obimu, ali u nista manjem nego sto su navodno partizani i cetnici. Zasto partizani pomilovase tolike cetnike nakon raspada cetnicke vojske ako su rascistili s njima ? Kako su mogli u svoje redove primiti zlocince i pomilovati ih ?

Tito nam je dao BiH sa ovakvim uredjenjem da bi sprijecio rat izmedju Srbije i Hrvatske za BiH teritorij. Da nije uveo konstitutivnost mi danas ne bi imali nikakvih problema.

Moji su bili u partizanima pa mom pradjedu komunisti otese dobar dio zemlje dok u njegovog komsiju Stevu koji je 45. iz cetnika presao u partizane ostavise na miru. Od tada se kod nas generacijama prenosi laz o partizanskom postenju i herojstvu. Iskazao bi moj pradjed i vece nezadovoljstvo, ali ostala bi djeca bez oca.
Aha.....Busuladžić kao ustaša je trebao biti rehabilitovan ali četnički vojnik koji nije počinio zločin - nije ???

Koji JE TO ČETNIČKI ZLOČINAC REHABILITOVAN , KADA I GDJE ? Dobro pazi šta ćeš napisati ostavi se budaleština i pamfletiranja , čak i da je bilo pojedinih slučajeva gdje bi se pojedini zločinci inflitirali , priznavali i dobili pomilovanja ili krivotvorili dokaze i iskaze to ni u ludilu nije bilo SISTEMSKI već eventualno prevarom i pojedinačno stoga dobro pazi šta ćeš napisati.

Zašto je rahmetli Alija Izetbegović proglasio amnestiju SVIH KOJI NISU OKRVAVILI RUKE ? Zašto naši sudovi ne sude vojnicima VRS-a bez obzira na nečinjenje zločina ?

Ti si protiv konstitutivnosti....čovječe ti pišeš PROTIVUSTAVNO svaka rasprava sa tobom je apsurdna , bezpredmetna....

Ovo tvrde komunisti, i danas njihovi nasljednici koji i dalje vjeruju u sve bajke koje su im oni napisali i servirali...Ubiti nekoga bez sudjenja, ne obiljeziti mu mezar je fasizam.
Je li to važi i za Kazane?
Budjav_lebac

#1220 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

aratet wrote:
Budjav_lebac wrote:Nije drug tvoj problem fasizam nego prihvatanje cinjenica. Jos zivis u nekom vidu zablude. Hitler je izgradio njemacke ceste, prekinuo isplacivati ostecene iz 1. svjetskog rata i naglo razvio njemacku ekonomiju.
Živimo u demokratiji pa i simpatizeri fašista mogu pisati po forumu iako blage veze ni o čemu nemaju.
Edukuj se covjece.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/prije-7 ... koj-142926
mario001

#1221 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by mario001 »

PM72 wrote:
Budjav_lebac wrote:
PM72 wrote:Ma ja,u sred naselja sa tipičnim "bošnjačkim" imenom Dobroševići dati školi ime po nekom ćafiru ili vlahu Mihajlu bilo bi pogubno za glasačku mašineriju maksuz naseljenu po tom brdu.Bez obzira što je taj Mihajlo valjao Bosni 10 000 puta više nego komplet MM a kamoli neki ustaški saradnik i cinkaroš.I u ovom ratu si morao imati debeli štelu da budeš piskaralo i da te ne oćera na liniju a kamoli u onom.
Pa rekao sam vec da sto se mene tice svaka glavna ulica u svakom gradu treba da nosi njegovo ime, pocevsi od Sarajeva. Ali tad po meni opletose oni koji su Mihajla stavili iznad Mustafe rekavsi da je njima heroj Mihajlo ipak ispod Tita.
Pa dobro,major Mihajlo i jeste manji heroj od Tita.Njemu bih dao ulicu negdje oko Marijin Dvora.Aliji bih dao ulicu u Zabrđu.Zato što je tamo smetljište.
E vidis, zato ti danas cijeli dan kmecis po forumu dok se tabla sa Mustafinim imenom postavlja na zid skole... :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1222 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by hrasno38 »

Pridruzujem se cestitkama a vjerujem i ogroman broj bivsih pripadanika A BiH :thumbup: :bih:
HAVANA

#1223 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by HAVANA »

A sta fali pivi pred granapom? Meni draze popit pivu na garazama sa starom rajom nego u fensi restoranima. :D
Budjav_lebac

#1224 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

PM72 wrote:
Je li to važi i za Kazane?
Kazani su zlocin, Caco je zlocinac. Sta i tu nije jasno ?
aratet

#1225 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

Nema nista smjestite kad dijaspori nama pišu kako je u Bih med i mlijeko i da sve što mi proživljavamo jeftina propaganda.
Locked