Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post Reply

Novi gradonacelnik Tuzle

Jasmin Imamovic
41
60%
Bahrudin Hadziefendic
15
22%
Alen Gadzo
6
9%
Zlatko Berbic
2
3%
Adnan Burina
1
1%
Amira Malkocevic
1
1%
Nedim Causevic
1
1%
Elmir Mujkanovic
1
1%

Total votes: 68

Rugafet

#1201 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Rugafet »

Ma jok ba. on to tako. Svako malo nas uveseljava svojim upisima o istrazivanjima sa koje strane dolazi dim. Ovaj put su to 'rubna naselja' ma sta to znacilo.
General War

#1202 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by General War »

costacurta wrote:
Haman wrote:
Kad citamo izjave prvog covjeka Tuzle, te nekih ministara onda vidimo da ljudi ponavljaju iste price godinama a nista ne cine da situaiju promijene. Rubna naselja su najveci zagadjivaci a ne Termoelektrana. Preko dana kad je toplo stanovnici rubnih naselja ne loze i Tuzla nije u dimu. Medjutim , u vecernjim satima pocinje lozenje i dim nadvje cijelu Tuzlu. Tako to traje sve do 10.00 ili 11.00. Tada Tuzla izgleda kao grad bez dima.C udno je to koliko su Tuzlaci navikli na dim da svi samo slijezu ramenima uz komentar " sta mozemo".
Ček malo, kad kažeš "rubna naselja" jel misliš na Krojčicu, Moluhe, Kojšino, Grabovicu ili Mihatoviće, Pasce, Obodnicu, Husino? Koja su to rubna naselja koja su odgovorna za ovakav zrak? Ja imam komšiju koji rovi po kontejnerima i kupi plastiku kese linoleume spužvu i sve to hajca. On kad naloži to je gluho bilo.
Neko jutro, 7:00 stojim na semaforima pored Higijene a iz njihovog dimnjaka izlazi dim od kog se zapušio sav taj dio od džamije, kipova, crkve do Šaćira.
Kakva ba rubna naselja?! Ako su Mosnik, Kula, Mejdan, Moluhe i Batva rubna naselja onda ok. Odervajz.......
:thumbup: Sa stupina se moze lijepo viditi npr da nekakva kuca (mozda ima pekara ili tako nesto tamo)iz koje kulja dim a i citavio naselje manje vise, i bas se vidi da se sav dim slijeze prema merkatoru (tj konzumu) pa se siri i prema stupinama i gore prema slavinovicima...kakva ba rubna naselja i TE.
Osamdesetih je bilo kud i kamo vise kuca koje su se grijale na cvrsto gorivo ali nikad nije bilo ovako ni blizu.
GeeTnT

#1203 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by GeeTnT »

Tuzla nema ni centar, a kamoli rubna naselja... Skoro sam ispunjavao krizaljku i u jednoj kockici je pisalo: "Selo kraj Tuzle"', bila su samo dva polja tj mogao si napisati samo dva slova....slomio sam se kontajuci... Kad ono, radi se o Ši selu. :mrgreen: :mrgreen:

Otkud Ši selo "kraj" Tuzle, kad je strogi dio grada u kojem je sagradjen bivsi Merkator...danasnj Konzum.
salik79

#1204 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by salik79 »

GeeTnT wrote:Tuzla nema ni centar, a kamoli rubna naselja... Skoro sam ispunjavao krizaljku i u jednoj kockici je pisalo: "Selo kraj Tuzle"', bila su samo dva polja tj mogao si napisati samo dva slova....slomio sam se kontajuci... Kad ono, radi se o Ši selu. :mrgreen: :mrgreen:

Otkud Ši selo "kraj" Tuzle, kad je strogi dio grada u kojem je sagradjen bivsi Merkator...danasnj Konzum.
Nemoj pretjerivat, jes' dio grada, al' nije strogi, odnosno nije tu gdje tvrdis da jeste :D
GeeTnT

#1205 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by GeeTnT »

salik79 wrote:
GeeTnT wrote:Tuzla nema ni centar, a kamoli rubna naselja... Skoro sam ispunjavao krizaljku i u jednoj kockici je pisalo: "Selo kraj Tuzle"', bila su samo dva polja tj mogao si napisati samo dva slova....slomio sam se kontajuci... Kad ono, radi se o Ši selu. :mrgreen: :mrgreen:

Nemoj pretjerivat, jes' dio grada, al' nije strogi, odnosno nije tu gdje tvrdis da jeste :D
..pa prije taj iz Ši sela dodje do zgrade opcine nego generalwar sa stupina ili alfons iz miladija ili ja iz dijaspore :mrgreen: :lol:
salik79

#1206 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by salik79 »

GeeTnT wrote:
salik79 wrote:

..pa prije taj iz Ši sela dodje do zgrade opcine nego generalwar sa stupina ili alfons iz miladija ili ja iz dijaspore :mrgreen: :lol:
Sa Stupinama, haman, bare-bare, a za Miladije se apsolutno slazem :mrgreen:
Mohamad Sissoko

#1207 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Mohamad Sissoko »

Ši Selo ti granici sa "tuzlanskim Dedinjem", Stupinama...ma Beverly Hills :lol:
Sad Jasko radi na projektu spajanja Dedinja sa Hillsom preko Zlokovca.Elitna naselja se moraju spojit, ha ja :mrgreen:
General War

#1208 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by General War »

GeeTnT wrote:
salik79 wrote:

E jebi ga sad, jedino ako je U.Bolt da dodje prije do opstine...mozda do Jasmina, to OK :D
Last edited by General War on 19/11/2016 13:21, edited 1 time in total.
General War

#1209 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by General War »

Mohamad Sissoko wrote:

Sad Jasko radi na projektu spajanja Dedinja sa Hillsom preko Zlokovca.Elitna naselja se moraju spojit, ha ja :mrgreen:
Pa Stupine i pripadaju MZ Shiseli Hills :zzzz:
Mohamad Sissoko

#1210 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Mohamad Sissoko »

General War wrote:
Mohamad Sissoko wrote:

Ja ti to ne priznajem.Ja samo priznajem odluku komsinice da obznani seljankama da su Stupine tuzlansko Dedinje. :D
seln

#1211 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:
General War wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Ši Selo ti granici sa "tuzlanskim Dedinjem", Stupinama...ma Beverly Hills :lol:
Ja ti to ne priznajem.Ja samo priznajem odluku komsinice da obznani seljankama da su Stupine tuzlansko Dedinje. :D
A Dedinja i kurca... Solina je pet puta bolje naselje, samo da je urbanisticki uredjenije.
seln

#1212 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by seln »

GeeTnT wrote:
salik79 wrote:

Alfons iz Miladija (ispravnije bi bilo SA Miladija)? :D
salik79

#1213 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by salik79 »

Mislis, s Krojcice? :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1214 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by plain vanilla »

salik79 wrote:Mislis, s Krojcice? :mrgreen:
znaci iz Crvenih njiva? :lol:
GeeTnT

#1215 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by GeeTnT »

plain vanilla wrote:
salik79 wrote:Mislis, s Krojcice? :mrgreen:
znaci iz Crvenih njiva? :lol:
ne ba...nego from red `njive` ili purpurne oranice. :mrgreen:
SkyLimit

#1216 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by SkyLimit »

Najživopisniji Tuzlaci su iz Crvenih Njiva i Mosnika :D
General War

#1217 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by General War »

SkyLimit wrote:Najživopisniji Tuzlaci su iz Crvenih Njiva i Mosnika :D
:lol:
General War

#1218 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by General War »

General War wrote:
Misis iz "Nusiceve" ili tako nekako :lol:
salik79

#1219 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by salik79 »

A s Kojsina?! :mrgreen:

Vazda su imali "prednost" na Skveru :lol:
General War

#1220 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by General War »

seln wrote: A Dedinja i kurca... Solina je pet puta bolje naselje, samo da je urbanisticki uredjenije.
Nije vala vise...a da su stupine nekakvo dedinje, e to je vec pretjerivanje...blok ko blok...nego culi ljaksei da postoji dedinje.
General War

#1221 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by General War »

Dragodol je bio najljepse naselje do sredine osamdesetih sto se mene tice. 8-)
salik79

#1222 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by salik79 »

Dok je jos Ringo praonu drz'o i na/u Buggyju trebe voz'o :lol:
aratet

#1223 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by aratet »

General War wrote:
Mohamad Sissoko wrote:

Kojoj MZ pripadaju Moluhe i taj dio, jel to sve Batva?
Haman

#1224 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Haman »

JEDNA USPUTNA NAPOMENA. DA LI CE TUZLA DOZIVJETI SUDBINU STOCA

Ranije se islo za Dubrovnik makadamom: Satajevo, Mostar, Stolac, Ljubinje, Trebinje. U to vrijeme Stolc je bio velelijepna carsija u odnosu na Capljnu. Slicna je stvar bila i sa Ljubinjem, a i Trebinje se za ondasnje prileike lijepo razvijalo.

Kasnije se izgradi asvaltni put: Sarajevo, Mostar. Capljina, Metkovic a onda Juznom magistralom do Dubrovnika. Stolac je danas kako jedan autor rece “slijepo crijevo Evrope” dok mu neki drugi daju jos pogrdniji naziv, dok je Capljina postala lijep velegradic u odnosu na Stolac, puno ljepsa i razvijenija.Stanovnici Ljubinaj i okoline napsutaju graic i okolna sela, jer kako kazu tu vise nama zivota.

Milorad Dodik,(svi kazu lopov i prevarant) izgradi autoput Banbja Luka, Okucani i tako spoji Banja Luku sa Zapadom. Istina neki mu spocitavaju da je to bio najskuplji kilometar asvalta izgradjen u Evropi, ali Dodik ucioni ono sto je naumio.

Danas uzurbano radi novi autoput Banja Luka, Prnjavor, Doboj a sve u zelji da Banja Luku ucini blizom moru, da putnici navracaju u Banja Luku i ostavljaju novac.
Vec sad prica o izgradnji autoputa Banja Luka, Jajce, Bugojno, Kupres pa prema Juznoj magistrali, ali tu treba dogovor sa politicarima iz FBiH.

Sta rade Tuzlaci? Imam dojam da ce Tuzla uskoro dozivjeti sudbinu Stoca, postat ce slijep crijevo Evrope, da ne pominjem onaj ruzniji izraz. Dok svi grade prikljucke za autoput, tuzlanski politicari i spavaju i pricaju nam price “ Nece nama Sarajevo odredjivati” itd.
Ko to specava sadasnju vlast da se uhvati u kostac sa dimom u Tuzli. Naravno niko, jer se politicari i u Sarajevu ponasaju isto kao i ovi u Tuzli. Sute, narod guta dim i umire jer oni misle samo na vlast, pa niko nema petlju da se uhvati u kostac sa zagadjenoscu Sarajeva, Zenice i Tuzle, jer dobro znaju da ce u tom slucaju izgubiti vlast.
Last edited by Haman on 19/11/2016 18:18, edited 1 time in total.
howdy

#1225 Re: RE: Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by howdy »

Haman wrote:JEDNA USPUTNA NAPOMENA. DA LI CE TUZLA DOZIVJETI SUDBINU STOCA

Ranije se islo za Dubrovnik makadamom: Satajevo, Mostar, Stolac, Ljubinje, Trebinje. U to vrijeme Stolc je bio velelijepna carsija u odnosu na Capljnu. Slicna je stvar bila i sa Ljubinjem, a i Trebinje se za ondasnje prileike lijepo razvijalo.

Kasnije se izgradi asvaltni put: Sarajevo, Mostar. Capljina, Metkovic a onda Juznom magistralom do Dubrovnika. Stolac je danas kako jedan autor rece “slijepo crijevo Evrope” dok mu neki drugi daju jos pogrdniji naziv, dok je Capljina postala lijep velegradic u odnosu na Stolac, puno ljepsa i razvijenija.Stanovnici Ljubinaj i okoline napsutaju graic i okolna sela, jer kako kazu tu vise nama zivota.

Milorad Dodik,(svi kazu lopov i prevarant) izgradi autoput Banbja Luka, Okucani i tako spoji Banja Luku sa Zapadom. Istina neki mu spocitavaju da je to bio najskuplji kilometar asvalta izgradjen u Evropi, ali Dodik ucioni ono sto je naumio.

Danas uzurbano radi novi autoput Banja Luka, Prnjavor, Doboj a sve u zelji da Banja Luku ucini blizom moru, da putnici navracaju u Banja Luku i ostavljaju novac.
Vec sad price o izgradnji autoputa Banja Luka, Jajce, Bugojno, Kupres pa prema Juznoj magistrali, ali tu treba dogovor sa politicarima iz FBiH.

Sta rade Tuzlaci? Imam dojam da ce Tuzla uskoro dozivjeti sudbinu Stoca, postat ce slijep crijevo Evrope, da ne pominjem onaj ruzniji izraz. Dok svi grade prikljucke za autoput, tuzlanski politicari i spavaju i pricaju nam price “ Nece nama Sarajevo odredjivati” itd.
Ko to specava sadasnju vlast da se uhvati u kostac sa dimom u Tuzli. Naravno niko, jer se politicari i u Sarajevu ponasaju isto kao i ovi u Tuzli. Sute, narod guta dim i umire jer oni misle samo na vlast, pa niko nema petlju da se uhvati u kostac sa zagadjenoscu Sarajeva, Zenice i Tuzle, jer dobro znaju da ce u tom slucaju izgubiti vlast.
Dodika za gradonacelnika.
Post Reply