Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
emmir1

#1201 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by emmir1 »

SkyLimit wrote:Providno je da SDA želi da promjeni imovinsku, etničku i vjersku strukturu stanovništva kako bi šuknuli kršćanima i hršćanima. No kao i obično, šuknut će ga muslimanima.

Kad možemo očekivati početak prvih sukoba nižeg intenziteta između domicilnog stanovništva i stranih zavojača? Ja dajem fore do 2020. godine maksimalno. I važnije pitanje, na čiju stranu će stati Sarajlije?

kakva glupost

ljudi dođu ljeti, ostave pare i odu nazad kućama svojim.

Ima li sukoba po Austriji, Londonu, Teplicama, Švicarskoj..

gdje ih godinama u sezonama ima po 10 puta više

Jedino dobro za ekonomiju u posljednih 20 godina su ovi Arapi, jer svi segmenti su osjetili priliv tog novca koji nije mal.

E sada Bošnje ko Bošnje...možemo sebi napravit i problem od toga, no tu su i susjedi koji su upregli sve aparate da sataniziraju i demoniziraju ovaj dolazak Arapa i predstave ga kao invaziju
Hafis

#1202 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hafis »

emmir1 wrote:
E sada Bošnje ko Bošnje...možemo sebi napravit i problem od toga, no tu su i susjedi koji su upregli sve aparate da sataniziraju i demoniziraju ovaj dolazak Arapa i predstave ga kao invaziju
Bok sused, kak je? :)
Styling

#1203 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Styling »

KB9 wrote:
omar little wrote:koliko vi tema imate o tim arapima, bokte mazo, citajuci vas reko bi covjek dva ih miliona doslo pregazise sve :-)
pregazili su ilidzu u rekordnom roku
Ne samo to. Posjeduju dva hotela i dva najveca shoping centra u Sarajevu. Ok, hoteli i shopping centri se i mogu nazvati investicijom, ali ne znam kakve pare su ponudili SDA taldzijama da im odobre projekat onog hakareta na Marin Dvoru koji svojim displejima maltretira pola grada.

Ja samo cekam da uskoro po gradu pocnu osvanjivati dvojezicni bosansko-arampski natpisi kako bismo se jos vise dodvorili "stranim investitorima sa bliskog istoka".
jao_situacije

#1204 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by jao_situacije »

Styling wrote:
KB9 wrote:
omar little wrote:koliko vi tema imate o tim arapima, bokte mazo, citajuci vas reko bi covjek dva ih miliona doslo pregazise sve :-)
pregazili su ilidzu u rekordnom roku
Ne samo to. Posjeduju dva hotela i dva najveca shoping centra u Sarajevu. Ok, hoteli i shopping centri se i mogu nazvati investicijom, ali ne znam kakve pare su ponudili SDA taldzijama da im odobre projekat onog hakareta na Marin Dvoru koji svojim displejima maltretira pola grada.

Ja samo cekam da uskoro po gradu pocnu osvanjivati dvojezicni bosansko-arampski natpisi kako bismo se jos vise dodvorili "stranim investitorima sa bliskog istoka".
ilidža je postala favela davno prije arapa, oni su došli prije par godina
ja arape ne viđam zimi, ne znam kakav im je to fazon naseljavanja po 2-3 mjeseca u godini
to je neka taktika garant
Alfons Kauders

#1205 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Alfons Kauders »

jao_situacije wrote: ilidža je postala favela davno prije arapa, oni su došli prije par godina
ja arape ne viđam zimi, ne znam kakav im je to fazon naseljavanja po 2-3 mjeseca u godini
Da.

Istu taktiku Bosanci imaju u Dalmaciji.

Ko fol 2-3 mjeseca u godini, ko fol vino i gradele, a zapravo samo vrebamo i cekamo kada cemo uvesti Serijat. U sezoni, naravno... Ostalih devet mjeseci nema Serijata.
jao_situacije

#1206 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by jao_situacije »

Alfons Kauders wrote:
jao_situacije wrote: ilidža je postala favela davno prije arapa, oni su došli prije par godina
Da.

Ko fol 2-3 mjeseca u godini, ko fol vino i gradele, a zapravo samo vrebamo i cekamo kada cemo uvesti Serijat. U sezoni, naravno... Ostalih devet mjeseci nema Serijata.
i zagađuje se okoliš
bošnjo uništi plažu dalmatincima, arap uništi zelenilo bošnjama
crazy_diamond

#1207 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by crazy_diamond »

Alfons Kauders wrote:
Da.

ta taktika se u svijetu obicno zove turizam

ali mi smo posebni, bogom dati da budemo najpametniji i da dalekosezno gledamo, pa tu vidimo opasnot od toga da nas turisti potpuno poklope, i istrijebe

a kad je prava opasnost, kao npr 92., nismo bili u stanju skontati sta se sprema dok bradonje nisu u mahale nam usle i pocele paliti,klati i ubijati

svi se ko fol slazu da je turizam dobar, al ne ovako kako ide, pa sta treba, da arapi ne slijecu uopste u sarajevo, da avion s turistima arapskim dva tri put nadleti sarajevo i to na pristojnoj visini da ne smeta, a ovi sto su mislili para potrositi da bace dole kroz prozor, jer toliko smo mi posebni i napredni da ne mozemo gledati ove arape ni kad se setkaju
omar little

#1208 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by omar little »

paja. normalno. i svabi isto sve po spisku sto ne dolazi pravit nam objekte po drzavi i ostavljati pare, zna li on ko smo mi i koja smo mi gospoda. mi smo level svabe i kopenhagena, a ne ovih arapa smrdljivih. ima da dolaze i grade za svoje pare nama objekte i investicije.

to sto nismo dvajs godina u stanju autoputevima povezat onu saku jada gradova, restrikcije vode najnormalnija stvar, usljivi mekdonalc nam politicari otvaraju ko da je fabrika dijelova za mercedes, djeriz smo najobicniji u svakom pogledu, to nista. eto arap kriv.

ovaj rasizam i ksenofobiju da bosnjo dozivi negdje vani pa to bi skvicalo ko prase na kolinju do spejs stejsn da se cuje.
omar little

#1209 Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by omar little »

da da zvuk ne moze putovat kroz spejs, znam :D karikiram
MOSALJOZE

#1210 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by MOSALJOZE »

smrdim/vijest/eljni-priro ... iju-220193
Ovo može valjati
Izgradnja zatvorenih naselja po ugledu na ona oko Sarajeva, čini se, još nisu u planu. Interesovanja investitora iz Emirata usmjerena su ka drvnoj, građevinskoj i prehrambenoj industriji. U Čelincu će se za početak fokusirati na proizvodnju pilećeg mesa.
Banksy

#1211 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Banksy »

omar little wrote:
paja. normalno. i svabi isto sve po spisku sto ne dolazi pravit nam objekte po drzavi i ostavljati pare, zna li on ko smo mi i koja smo mi gospoda.
Istine radi, ''Švabe'' jesu pokušale ući i investirati u BiH, ali im se nije dalo. Odmah iza rata Benetton je došao u Sarajevo, i to prvi, s molbom da mu se ustupi/proda Sarajka, da je adaptira u svoj veliki prodajni objekat, a da negdje u Bosni otvori neki pogon i zaposli domaći svijet. Odbili su ga, naravno. Odmah za njim i neke Austrijance, zaboravila sam im ime, isto konfekcija, čini mi se. I tako redom, bilo ih je tih ''Švaba'' što su pokušavali, no brzo su odustali, svi odbijani s opravdanjima da nije bilo privatizacije, da su zakoni nesređeni, ne zna se vlasništvo, blabla, itd.

Neko bi pomislio da je u pitanju diskriminiranje Evrope u korist Arapa, ali prava istina je da su pokradene vreće čekale i mirovale u hladu čuvajući zapišanu teritoriju za ozakonjenje svojih prljavih para. Sarajka i Marindvor i cijeli Centar su se čuvali za ''vreće za mog Bakira'', kako je i sam nekidan priznao s ''Centrom vrijednijim od svih ostalih''.
Arapski investitori, naravno, nikad nisu postojali i ne postoje. Sve su to fiktivne firme, poput one za FDS, kojima se na sunce iznosi pokradeno, kad domaći ratni profiteri, poturajući fantomske Arape, krvavi novac uvode u regularan promet.

Arapski turisti su nešto sasvim drugo, neka druga priča.
Last edited by Banksy on 26/10/2016 14:51, edited 1 time in total.
Styling

#1212 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Styling »

omar little wrote:paja. normalno. i svabi isto sve po spisku sto ne dolazi pravit nam objekte po drzavi i ostavljati pare, zna li on ko smo mi i koja smo mi gospoda. mi smo level svabe i kopenhagena, a ne ovih arapa smrdljivih. ima da dolaze i grade za svoje pare nama objekte i investicije.

to sto nismo dvajs godina u stanju autoputevima povezat onu saku jada gradova, restrikcije vode najnormalnija stvar, usljivi mekdonalc nam politicari otvaraju ko da je fabrika dijelova za mercedes, djeriz smo najobicniji u svakom pogledu, to nista. eto arap kriv.

ovaj rasizam i ksenofobiju da bosnjo dozivi negdje vani pa to bi skvicalo ko prase na kolinju do spejs stejsn da se cuje.
Nema ja nista protiv turista, svi dodju i ostave pare, ali imam protiv tendencije nase drzave i politicara da svaki arap koji kupi komad zemlje ovdje bude nazvan investitorom. Po tome smo svi mi koji smo ikada kupili dva dunuma zemlje ili stan - investitori.
SkyLimit

#1213 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by SkyLimit »

Bošnjaci su malobrojan narod, recimo ako ima 80 miliona Nijemaca i ako se 1 000 Njemica uda za ne - Nijemce to njemačka nacija neće osjetiti, no šta ako se 1 000 Bošnjakinja uda za Turke i Arape?

Mi moramo čuvati našu narodnost, posebnost i naše biće i odgajati naše kćerke da se udaju za Bošnjake i suprotno. Bljedolike muslimanke su rijetka pojava na ovom Svijetu, san svakog Arapa je da jednoj napravi 7 - 8 malih Abu - Hamzi.
Alfons Kauders

#1214 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Alfons Kauders »

SkyLimit wrote:Bošnjaci su malobrojan narod, recimo ako ima 80 miliona Nijemaca i ako se 1 000 Njemica uda za ne - Nijemce to njemačka nacija neće osjetiti, no šta ako se 1 000 Bošnjakinja uda za Turke i Arape?

Mi moramo čuvati našu narodnost, posebnost i naše biće i odgajati naše kćerke da se udaju za Bošnjake i suprotno. Bljedolike muslimanke su rijetka pojava na ovom Svijetu, san svakog Arapa je da jednoj napravi 7 - 8 malih Abu - Hamzi.
Ziv ti meni bio, a koliko se tih cijenjenih bijelih muslimanki udalo za Austrijance, Svabe, Svede itd.

Jbt kurac kako se na ovoj temi lezerno prica o "ocuvanju bijele rase" ko da ide nova 1942...
SkyLimit

#1215 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by SkyLimit »

Alfons Kauders wrote:
SkyLimit wrote:Bošnjaci su malobrojan narod, recimo ako ima 80 miliona Nijemaca i ako se 1 000 Njemica uda za ne - Nijemce to njemačka nacija neće osjetiti, no šta ako se 1 000 Bošnjakinja uda za Turke i Arape?

Ziv ti meni bio, a koliko se tih cijenjenih bijelih muslimanki udalo za Austrijance, Svabe, Svede itd.

Jbt kurac kako se na ovoj temi lezerno prica o "ocuvanju bijele rase" ko da ide nova 1942...
Ja ne zagovaram rasizam, ne smatram da je išta bolje da se Bošnjakinja uda za plavokosog Hansa nego za preplanulog Al - Kadira. Dakle radi se o legalnom nacionalizmu.

Ali naš narod, neuk i primitivan, ima običaj da rezonuje na način "kćeri samo nek je musliman", tako da se bojim da je druga opcija ipak veća opasnost od prve.
SmokingMan

#1216 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by SmokingMan »

Mene najviše u svemu ovome intersuje ekonomska korist.Pare su dobrodošle,arapi,perizjanci i ostali mogu ovde boraviti samo tek kao turisti.A kamo sreće da je otežano dobijanje državljastva za raju sa bliskog istoka.Šta će mi,nisam ih ni poželio. :wink:
sinuhe

#1217 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by sinuhe »

Kulturna razmjena ide u oba pravca.
Alfons Kauders

#1218 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Alfons Kauders »

SkyLimit wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ja ne zagovaram rasizam, ne smatram da je išta bolje da se Bošnjakinja uda za plavokosog Hansa nego za preplanulog Al - Kadira. Dakle radi se o legalnom nacionalizmu.

Ali naš narod, neuk i primitivan, ima običaj da rezonuje na način "kćeri samo nek je musliman", tako da se bojim da je druga opcija ipak veća opasnost od prve.
Da, i to je njihovo pravo. Necemo im ja i ti govoriti za koga se mogu udavati a za koga ne, i to sigurno nece raditi drzava.

Stvarno mi nije jasno odakle ljudima na ovoj temi ideje poput toga da trebaju imati pravo ulaska na privatni posjed (ako vlasnik nije bijel), ili da mogu odredjivati ko ce se s kim guziti i "mijesati krv". Meni to odvratno jaro, i to zestoko odvratno. Jebote ja ovdje fasovo metar banova radi jebavanja matera Arapima, i sad me dovedete u situaciju da ih branim...

Jer jebiga, mada ih ne gotivim, opet smatram da su ljudska bica kao mi. Mnogi na ovoj temi ocito ne dijele moje misljenje.

Nema veze, svakom svoje. Meni ne smetaju ni te udaje... Iz jednog prostog razloga - par sarajevskih kalastura se vec udalo za njih... Ja ne da ih ne bi ozenio, vec ne bi biciklo naslonio na njih... Ako ti imas nesto nize standarde pa ti fale doticne kurave, jebi ga drug, snadji se. :izet:
Hafis

#1219 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: Nema veze, svakom svoje. Meni ne smetaju ni te udaje... Iz jednog prostog razloga - par sarajevskih kalastura se vec udalo za njih... Ja ne da ih ne bi ozenio, vec ne bi biciklo naslonio na njih...
Eeee, koliko je dobrih koka propalo pod ružnom glavom :)
Zgoljo

#1220 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Zgoljo »

Prvo treba raskrinkati mit o "doseljavanju Arapa".Arapi se ne doseljavaju nego dolaze u turisticke posjete BiH.
Tu velikosrpsko-kemjarsku podvalu koju su objerucke prihvatili i oni medju nama poput Jasmina Imamovica o doseljavanju raskrinkavati odmah i na svakom mjestu.

Svidio mi se stav jednog profesora koji sam cuo neku noc a govori o tome da stalno neki imaju potrebu da provode neki patronat nad Bosnjacima i kao znaju bolje od njih samih sta je dobro za njih a sta lose.I te pastire raskrinkavati odmah i na svakom mjestu.

Sto se tice arapskih privrednika i turista,postovati zakone i propise te osigurati da se ljudi osjecaju sigurno i poceti ostro sankcionirati one koji ih otvoreno napadaju ni krive ni duzne.

Dakle,dobrodosli su kao i svi ljudi koji dolaze sa dobrim namjerama.
SkyLimit

#1221 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by SkyLimit »

Zgoljo wrote:Prvo treba raskrinkati mit o "doseljavanju Arapa".Arapi se ne doseljavaju nego dolaze u turisticke posjete BiH.
Tu velikosrpsko-kemjarsku podvalu koju su objerucke prihvatili i oni medju nama poput Jasmina Imamovica o doseljavanju raskrinkavati odmah i na svakom mjestu.

Svidio mi se stav jednog profesora koji sam cuo neku noc a govori o tome da stalno neki imaju potrebu da provode neki patronat nad Bosnjacima i kao znaju bolje od njih samih sta je dobro za njih a sta lose.I te pastire raskrinkavati odmah i na svakom mjestu.

Sto se tice arapskih privrednika i turista,postovati zakone i propise te osigurati da se ljudi osjecaju sigurno i poceti ostro sankcionirati one koji ih otvoreno napadaju ni krive ni duzne.

Zašto se buniš protiv Jasmina kad i on samo kaže da treba poštivati zakone i propise, a ne preko fiktivnih firmi kupovati bosansku krvlju natopljenom zemlju? Probaj ti kupiti komadičak Saudijske Arabije pa ćeš vidjeti šta će ti reći.
Zgoljo

#1222 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Zgoljo »

SkyLimit wrote:
Zgoljo wrote:Prvo treba raskrinkati mit o "doseljavanju Arapa".Arapi se ne doseljavaju nego dolaze u turisticke posjete BiH.

Zašto se buniš protiv Jasmina kad i on samo kaže da treba poštivati zakone i propise, a ne preko fiktivnih firmi kupovati bosansku krvlju natopljenom zemlju? Probaj ti kupiti komadičak Saudijske Arabije pa ćeš vidjeti šta će ti reći.
Jasno da je Imamovicev animozitet prema Arapima ideoloske prirode.

Sto se tice postovanja zakona i propisa,rekao sam vec,institucije zaduzene za to neka rade svoj posao.Ako Imamovic ima dokaze da se krsi zakon zasto ne podnese prijavu umjesto da laprda bez dokaza.
omar little

#1223 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by omar little »

Banksy wrote:
omar little wrote:
paja. normalno. i svabi isto sve po spisku sto ne dolazi pravit nam objekte po drzavi i ostavljati pare, zna li on ko smo mi i koja smo mi gospoda.
Istine radi, ''Švabe'' jesu pokušale ući i investirati u BiH, ali im se nije dalo. Odmah iza rata Benetton je došao u Sarajevo, i to prvi, s molbom da mu se ustupi/proda Sarajka, da je adaptira u svoj veliki prodajni objekat, a da negdje u Bosni otvori neki pogon i zaposli domaći svijet. Odbili su ga, naravno. Odmah za njim i neke Austrijance, zaboravila sam im ime, isto konfekcija, čini mi se. I tako redom, bilo ih je tih ''Švaba'' što su pokušavali, no brzo su odustali, svi odbijani s opravdanjima da nije bilo privatizacije, da su zakoni nesređeni, ne zna se vlasništvo, blabla, itd.

Neko bi pomislio da je u pitanju diskriminiranje Evrope u korist Arapa, ali prava istina je da su pokradene vreće čekale i mirovale u hladu čuvajući zapišanu teritoriju za ozakonjenje svojih prljavih para. Sarajka i Marindvor i cijeli Centar su se čuvali za ''vreće za mog Bakira'', kako je i sam nekidan priznao s ''Centrom vrijednijim od svih ostalih''.
Arapski investitori, naravno, nikad nisu postojali i ne postoje. Sve su to fiktivne firme, poput one za FDS, kojima se na sunce iznosi pokradeno, kad domaći ratni profiteri, poturajući fantomske Arape, krvavi novac uvode u regularan promet.

Arapski turisti su nešto sasvim drugo, neka druga priča.
to i govorim, kakve veze arapi imaju sa icim gore tvojim spomenutim? ako se umislilo da se europska gospoda i da se hoce kopenhagen pravit od sarajeva onda ga napravi SAM SEBI. sto se ne ganjaju investicije po svjetskim financijskim opcijama, isprojektiraj, iznalazi fondove, financijere, ulagace, napravi pa odredjuj kako ti je volja. ako hos svabu, trazi da ti svabu dovedu. a, ne samo daj sadake i da drugi trose svoje pare a da mi odredjujemo sta ce s njima raditi. bosnjo vodi hajku protiv arapa mjesecima vec, a znamo svi vrlo dobro da oni s tim veze nemaju i da za sva sranja u drzavi osim nas samih se nema ko drugi kriviti i drzati odgovornim. sad im arapi krivi sto dvajspet godina glave iz guzice nisu u stanju izvuc.

ovo je najobicni poligon za raspojasavanje bosanskog rasisma i ksenofobije i odvratno je za posmatrati sa strane.
Hafis

#1224 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hafis »

Bolje te našli :D
crazy_diamond

#1225 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by crazy_diamond »

velikosrpska i kamenjarsko hercegbosanska propaganda rade kod doxa i po pitanju arapa, njihove dokazane metode su ubacivanje kosti medju bosnje da se glodju, i arapi su jedna od tih kostiju

a te propagande, i oni koji stoje iza njih, vide nekoliko ozbiljnih problema po njihove interese, prvo ako bosnje ekonomski ojacaju nece biti dobro po njih, a s velikim i brzim arapskim novce koje se sve vise upumpava ekonomski napredak bosnji se znacajno ubrzava, ovo do sad kao obicni turizam daje fine rezultate, al njih brine jos vise ono sto se najavljuje i polako ostvaruje, da ce arapi pumpati jos vise novca jer su nasli svoj interes i u pokretanju bh privrede, proizvodnja hrane koja im je potrebna dole i jos neke stvari koje ce osnaziti ekonomski bosnje

a druga stvar sto oni naravno znaju, a bosnjama nije ni na kraj pameti, velika i jos veca ulaganja arapska, i kapital i imovina koju budu imali tu, zalog je najbolji za mir i stabilnost, jer arapi ti imaju kao zastitnika supersilu ameriku, i ako bi imali i primisao novog razaranje zemlje i stvaranje nestabilnosti, arapi ce se sigurno obratiti velikom bosu, a bos je dokazani zastitnik ovih zaljevskih arapa,znamo i zasto, tako da arapski kapital u bih remeti znacajno njhove planove i snove
Locked