Oneplus All about!!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
probook

#1201 Re: Oneplus All about!!

Post by probook »

skafiskafsnjak wrote:Nisam nikad rekao da OP6 ne valja... ali koliko sam ovdje citao o toj fluidnosti, ja toliko primjetio nisam... malo uzmem svoj s9+,pa malo OP6.... tu i tamo.

I kazem, na prvi pogled OP djeluje kao igracka u odnosu na S9+.
Uzmi u ruku i jedan i drugi. Ja neki dan zagledao s9+ i ne vidim taj mega giga premium kvalitet u odnosu na OP6
skafiskafsnjak

#1202 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

probook wrote:
skafiskafsnjak wrote:Nisam nikad rekao da OP6 ne valja... ali koliko sam ovdje citao o toj fluidnosti, ja toliko primjetio nisam... malo uzmem svoj s9+,pa malo OP6.... tu i tamo.

I kazem, na prvi pogled OP djeluje kao igracka u odnosu na S9+.
Uzmi u ruku i jedan i drugi. Ja neki dan zagledao s9+ i ne vidim taj mega giga premium kvalitet u odnosu na OP6
Pa uzimao... hahaha cacko sahatak op6...
denimb

#1203 Re: Oneplus All about!!

Post by denimb »

Opa dosli, napadajuuu...zbijte redove braco OP fanovi :fazlija:

Ima samsung neku tu sminku, ali da je dizajn toliko kvalitetniji od oneplusa ne vidim to...a sto se tice fluidnosti oxygen os je nenadmasan tu, ali sve su to mikro stvari.
Inace poslije OP6 iduci telefon ce mi biti S10+, ali to dok mu padne cijena jbg, tamam jos 1.5 godinu imam garancije na OP6 i tu je to.

Dzaba se raspravljate oko dvije predobre marke mobitela :D
mbenz

#1204 Re: Oneplus All about!!

Post by mbenz »

Po meni isto nije neka razlika u kvaliteti izrade tolika , jedino sto samsungu daje taj izgled ekskluzivnosti vise od OP je taj zakrivljeni ekran , a upravo taj ekran ke jedini razlog sto nisam uzeo samsung jer mi se nekako cini lomljivim , cim je on izbacen iznad zastitne maske meni se ne svidja. Kazem meni i to je moje neko misljenje a da izgleda prelijepo to svakako. Meni je najvaznije kad u slucaju da je baterija pri kraju kod OP , stavis na punjac i dok se spremis za posla ona ti se napunila toliko da ga mozes bez problema koristiti citav dan nekog normalnog koristenja a da je fluidan bome jeste , jos kad ga stavim na 0.5x za pola godine aBd. Ima da leeeti :-) :) :)
arnes_king

#1205 Re: Oneplus All about!!

Post by arnes_king »

denimb wrote:Opa dosli, napadajuuu...zbijte redove braco OP fanovi :fazlija:

Ima samsung neku tu sminku, ali da je dizajn toliko kvalitetniji od oneplusa ne vidim to...a sto se tice fluidnosti oxygen os je nenadmasan tu, ali sve su to mikro stvari.
Inace poslije OP6 iduci telefon ce mi biti S10+, ali to dok mu padne cijena jbg, tamam jos 1.5 godinu imam garancije na OP6 i tu je to.

Svaka cast. Nikada mi nije bilo jasno kako se toliko svadja oko toga. Ja volim vidjeti napredak u mobilnom svijetu bez obzira ko proizvodi kada vidim nesto dobro drago mi. Kada vidim likove koji svoje dizu u nebo a ostalo sve "smece" i to doslovno tim rijecima dodje mi muka. Neka marka koju osoba ne koristi moze imati sve tip top, ali ta osoba ce traziti samo da nadje neku packicu pa se zakacit oko toga.

Zasto ne uzivati u tim uredjajima, nisu oni nas kupili niti OP, Samsung, Huawei ili bilo ko drugi. Mi njih kupujemo i treba da se oni svadjaju za nas korisnike a ne obrnuto.

Kupim ono sto mi se u datom trenutku najvise svidja, ali ako koristim Samsung ne znaci da ostalo nista ne valja. Naprotiv, svaki uredjaj ima i prednosti i nedostatke. Volim vidjeti kod drugih i dobar iPhone, i Xiaomi i bez obzira koje je ime ako je telefon dobar uvijek ce mi biti drago i pohvalit cu ga.

Ako sada koristim Samsung ne znaci da sutra necu nesto skroz trece, pa se mozda opet vratiti. Stvar je licnog ukusa i sta kome treba, i svako za svoj novac kupuje sta hoce. Ali uzdizati sebe ili svoje da bi ponizio drugog ili tudje, pa to se stvarno treba zapitati sta u glavi ne stima.

To je bas fanboy/djecija/kompleksaska prica "moje je najnaprednije ostalo je smece".
denimb

#1206 Re: Oneplus All about!!

Post by denimb »

arnes_king wrote:
denimb wrote:Opa dosli, napadajuuu...zbijte redove braco OP fanovi :fazlija:

Svaka cast. Nikada mi nije bilo jasno kako se toliko svadja oko toga. Ja volim vidjeti napredak u mobilnom svijetu bez obzira ko proizvodi kada vidim nesto dobro drago mi. Kada vidim likove koji svoje dizu u nebo a ostalo sve "smece" i to doslovno tim rijecima dodje mi muka. Neka marka koju osoba ne koristi moze imati sve tip top, ali ta osoba ce traziti samo da nadje neku packicu pa se zakacit oko toga.

Zasto ne uzivati u tim uredjajima, nisu oni nas kupili niti OP, Samsung, Huawei ili bilo ko drugi. Mi njih kupujemo i treba da se oni svadjaju za nas korisnike a ne obrnuto.

Kupim ono sto mi se u datom trenutku najvise svidja, ali ako koristim Samsung ne znaci da ostalo nista ne valja. Naprotiv, svaki uredjaj ima i prednosti i nedostatke. Volim vidjeti kod drugih i dobar iPhone, i Xiaomi i bez obzira koje je ime ako je telefon dobar uvijek ce mi biti drago i pohvalit cu ga.

Ako sada koristim Samsung ne znaci da sutra necu nesto skroz trece, pa se mozda opet vratiti. Stvar je licnog ukusa i sta kome treba, i svako za svoj novac kupuje sta hoce. Ali uzdizati sebe ili svoje da bi ponizio drugog ili tudje, pa to se stvarno treba zapitati sta u glavi ne stima.

To je bas fanboy/djecija/kompleksaska prica "moje je najnaprednije ostalo je smece".
Ma tako ti to ide, ono sto imam ja je najbolje na svijetu i tacka :D

Imam prijatelja koji je strucno pisao o notchu na mobitelima po svim forumima bez da je ikada drzao mob sa notchom u rukama...kad sam mu dao u ruke OP6, kaze a jbt pa ni ne primjeti se toliko :lol:

A dovoljno ti je vidjeti na bug.hr temu M20 pro da ti sve bude jasno...izvalili ljudi 1000 eura za telefon, dobili ga neispravnog i idalje ga brane zivotom i stavljaju ga iznad Note 9 koji je u poslovnom rangu otac svih uredjaja, dva telefona neusporediva ...a to je jedino sto ne bi mogao oprostiti nijednom proizvodjacu, da mi proda neispravan uredjaj i jos se ne oglasi oko toga uopce :-)

Za sada Samsung i OP su mi prvi pick, a iskreno zao mi je HTC-a pa i LG-a...uredjaji su im i dalje dobri, ali su potonuli kao kompanije...izgubili povjerenje, cak i kasno stizu na trziste. Xiaomi postujem zbog srednjeg ranga koji je predobar za tu cijenu...jedino mi je Iphone jedno veliko ne :D
djama

#1207 Re: Oneplus All about!!

Post by djama »

MKBHD Live stream 8 mill , pitanje will s10 outspeed OP 6T, kaze MKBHD it wont but it will all other saumsung phones :D :D
arnes_king

#1208 Re: Oneplus All about!!

Post by arnes_king »

Gledajuci video i USB C kablovima naleti na nesto interestno.

Toliko o kvalitetu i premiumu :(

https://www.google.ba/amp/s/gizmodo.com ... 719818/amp

"Leung has called out the OnePlus USB-C cable and adapter. They’ll work just fine if you only ever use them with OnePlus devices, but if you ever get crazy and try and use that USB-C cable to charge another USB-C device—say, a Nexus 6P—you might damage your shiny gizmo."

Stede ljudi na zastiti pa tako da znate da ne koristite OP usb sa drugim uredjajima jer moze trajno ostetiti uredjaj kao sto je bilo u testu.
Last edited by arnes_king on 23/02/2019 18:45, edited 1 time in total.
diablobih

#1209 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

E moj prijatelju, ti stvarno ne znas o struji. Provjeri sto ne valja jacom strujom puniti druge stvari. Kabal je u redu i na drugim adapterima, ali OP adapter ne ide na druge mobitele.
exampLe.

#1210 Re: Oneplus All about!!

Post by exampLe. »

Kabal ne moze ostetiti telefon, punjac moze.
mufa1

#1211 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

:lol: :lol: :lol: kad potrči da ispadne pametan :lol: :lol:
exampLe.

#1212 Re: Oneplus All about!!

Post by exampLe. »

mufa1 wrote::lol: :lol: :lol: kad potrči da ispadne pametan :lol: :lol:
Ovdje se malo zayebo. :D

Nije to samo slucaj sa OnePlus punjacem, uopsteno se ne preporucuje koristenje bilo kojeg drugog punjaca osim onog koji ti dodje u kutiji sa telefonom.

Sa kablovima se moze eksperimentisati jer kao sto znamo Ebay je pun ojacanih odnosno "braded" kablova i tu prevelikog rizika nema jer on samo prenosi struju, a punjac odredjuje jacinu.
arnes_king

#1213 Re: Oneplus All about!!

Post by arnes_king »

diablobih wrote:E moj prijatelju, ti stvarno ne znas o struji. Provjeri sto ne valja jacom strujom puniti druge stvari. Kabal je u redu i na drugim adapterima, ali OP adapter ne ide na druge mobitele.
Ja ne znam, ali google inzinjer Benson Leung kao i mnostvo drugih portala i kanala sigurno znaju.

Bilo kako bilo, kabal ili adapter, problem postoji i htio sam upozoriti na njega.

Opet sam pogledao i spominje i kabal i adapter da su "crappy".

@exampLe. Znam da nije preporuceno ali drugo je kad nije preporuceno ali nema problema ni kada se koristi za drugi uredjaj i ovdje gdje je situacija da su zbog ustede izbacili neku zastitu koja moze napraviti problem.

Postavio sam info radi ljudi koji ne znaju da moze biti problem a sigurno ima takvih. A i radi onog lika sto tvrdi kako je premium kabal zato sto je obojen u crveno :lol:
exampLe.

#1214 Re: Oneplus All about!!

Post by exampLe. »

Kabal nije premium ali nije ni toliko los kao npr. Appleov.

Kod OnePlusa je punjac svakako premium, puni brze od ijednog trenutno na trzistu.
djama

#1215 Re: Oneplus All about!!

Post by djama »

kakva je vama baterija sa ovim zadnjim updateom ?
meni se pokvarilo , pa ili je do update ili sam instalirao nesto da bas vuce bateriju
skafiskafsnjak

#1216 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

A koliko vam prosjecno traje bat na op6?
djama

#1217 Re: Oneplus All about!!

Post by djama »

skafiskafsnjak wrote:A koliko vam prosjecno traje bat na op6?
normalnog koristenja meni oko dva dana uz 6-8 sati SOT-a zavisi kako kada
skinem ga sa punjaca ujutro oko pola 7 kad ustanem i navecer kad legnem bude oko 50% i onda sutradan kad dodjem s posla oko 18-19 ga nakacim
skafiskafsnjak

#1218 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

djama wrote:
skafiskafsnjak wrote:A koliko vam prosjecno traje bat na op6?
normalnog koristenja meni oko dva dana uz 6-8 sati SOT-a zavisi kako kada
skinem ga sa punjaca ujutro oko pola 7 kad ustanem i navecer kad legnem bude oko 50% i onda sutradan kad dodjem s posla oko 18-19 ga nakacim
to je dobro .... samo , ja bih bio uvijek u dilemi, da li ga navecer ustekati iako ima 50% :lol: :lol: :lol:
Meni ostane sad na s9+ nekad 35-40% ...ustekam za svaki slucaj :lol:
djama

#1219 Re: Oneplus All about!!

Post by djama »

ma nekad kad sam u poslu i nema mvremena navecer bude 70% pa ga opet ustekam haha

sinoc sam uz redovno koristenje spao na 24% zato mi je cudno bilo ..
skafiskafsnjak

#1220 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

ja sam bio na ivici da prodam s9+ zbog baterije .... prijatelj kupio op6 , ja sam smekno bio 6T.
Ne znam ni ja kako, ali zadnjih 10 dana svaki dan oko 6h SOT-a ... doduse, ne gledam toliko SOT ali mi otprilike treba 5h30min da mi bude citav dan cackanja . Bude mi hladno citav dan , koliko god ga maltretirao .... Tako da, sad za sad, ostaje
mbenz

#1221 Re: Oneplus All about!!

Post by mbenz »

Image
diablobih

#1222 Re: Oneplus All about!!

Post by diablobih »

@denimb, hahahaah hvalaaa na jutarnjem humoru :D

OT: Meni je na 5T sve isto otkad sam na ovom Pie, tj. bolje od Oreo.
mufa1

#1223 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

Meni u dva dana 8 do 10 sati sot-a. Mada rijetko ne dopunim navece prvi dan. Uglavnom ga stavim sa 50 do 60% baterije navece na punjac...
skafiskafsnjak

#1224 Re: Oneplus All about!!

Post by skafiskafsnjak »

Sta velite o ovome ? postaje izvjesnije da ce biti ova popup kamera... Pa majke mi, ja bih radije izbacio prednju kameru nego da ubacujem ove popup ili slajd mehanizme....

https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /190305006
mufa1

#1225 Re: Oneplus All about!!

Post by mufa1 »

Jbt imam osjećaj da oni namjerno hoce da raja preskace prve modele i samo kupuje T verzije.. Ono bas se trude.
Post Reply