Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
aditon

#1201 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by aditon »

Iako je sve individualno, ali moram da vas pitam, cijenjene dame, postoji li neka osobina ili fizička karakteristika koju sve žene gledaju kod muškaraca. Mi, muškarci, obično gledamo dupe ili grudi pa sve ostalo. Zanima me šta većina žena prvo primjeti kad vidi nekog muškarca :D Moguće da je neko već ovakvo pitanje postavljao ali ja sam novi na temi :oops1: :stidljiv:
Donnie Smith

#1202 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Donnie Smith »

Klitemnestraaa wrote:
aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena) :lol:
Zato sto nemam osjecaj za prostor, ja kad pogledam u retrovizor ja pojma nemam je li zid od mene tri metra ili pola, isto ide i s gabaritima. Meni je najlakse bilo kvacilo, rucna i ti fazoni kad sam ucila, ali skrenuti i napraviti pravilan luk - neizvodivo.
Nemaju ni muškarci. Nije to nikakva urođena vještina jer se niko od nas ne rađa s vozačkom, niti su automobili na planeti od kada i ljudi. A i kao da bi nešto značilo da je tako :-D
Muški ti jednostavno neće priznati da su koristili ili da još uvijek koriste orijentire :D
Ali i ne moraju, skontaš sama, jednom - dvaput i velemajstor si za parking i ostale manevre.

:chmoljava:
MOSALJOZE

#1203 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by MOSALJOZE »

Upravo,svi smo morali to naučiti.
Meni instruktor to nikada nije pokazao,i kad sam položio,izmjerio dužinu parking mjesta stavio kante,par puta i uštelio se.
Najvažnije je da te zaboli neka stvar za onog idiota kojem je problem sačekati 15-30 sekundi.
nightvision

#1204 Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by nightvision »

eluna wrote: Znam masu muskaraca koji ne znaju citati skicu terena ...... dakle, nije sklonost ka tehnici u pitanju, nego obuka

Sent from my V7A using Tapatalk
Cistokrvno feministicka tvrdnja. Citanje skice nacrtane na papiru ne moze se uporediti sa urodjenim osjecajem za prostor. Muskarci se tu bolje snalaze na startu jer imaju urodjen insEkt za orijentaciju, nauka davno dokazala, muskarci se bolje snalaze u prostoru buduci da su kao lovci odlazili daleko od plemena u potrazi za hranom a stvaranje mentalne mape mjesta za parkiranje ne razlikuje se puno od stvaranja mentalne mape terena kojim se kreces. Zene dakako mogu treningom i obukom poboljsati te osobine, ali vecina se snalazi slabije od muskaraca sto naravno nije razlog da ih se kritikuje ili ismijava.
pukepuke

#1205 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by pukepuke »

aditon wrote:Iako je sve individualno, ali moram da vas pitam, cijenjene dame, postoji li neka osobina ili fizička karakteristika koju sve žene gledaju kod muškaraca. Mi, muškarci, obično gledamo dupe ili grudi pa sve ostalo. Zanima me šta većina žena prvo primjeti kad vidi nekog muškarca :D Moguće da je neko već ovakvo pitanje postavljao ali ja sam novi na temi :oops1: :stidljiv:
Hm, teško pitanje. Pretpostavljam da sve gledamo lice?
Ne mogu reći da se koncentriram na nešto određeno, gledam lice u cjelini, osmijeh, oči, držanje, ruke, pa tek onda trokut, ravan stomak, guzu. Pošto sam ja niska, visina muškarca mi je zadnja rupa na svirali, tj. svaki je viši od mene :lol:.
eluna

#1206 Re: RE: Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by eluna »

nightvision wrote:
eluna wrote: Znam masu muskaraca koji ne znaju citati skicu terena ...... dakle, nije sklonost ka tehnici u pitanju, nego obuka

Cistokrvno feministicka tvrdnja. Citanje skice nacrtane na papiru ne moze se uporediti sa urodjenim osjecajem za prostor. Muskarci se tu bolje snalaze na startu jer imaju urodjen insEkt za orijentaciju, nauka davno dokazala, muskarci se bolje snalaze u prostoru buduci da su kao lovci odlazili daleko od plemena u potrazi za hranom a stvaranje mentalne mape mjesta za parkiranje ne razlikuje se puno od stvaranja mentalne mape terena kojim se kreces. Zene dakako mogu treningom i obukom poboljsati te osobine, ali vecina se snalazi slabije od muskaraca sto naravno nije razlog da ih se kritikuje ili ismijava.
Da pojasnim, odgovor pises zeni koja je crtala i skicu I kroki terena, I to busolom, uglomjerom I dva trokuta na cisto bijelom papiru ..... znam sta pricam - muskarcima su davno izbljedili osnovni primarni instikti, vidim ih na parkingu svako malo

nightvision

#1207 Re: RE: Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by nightvision »

eluna wrote:Da pojasnim, odgovor pises zeni koja je crtala i skicu I kroki terena, I to busolom, uglomjerom I dva trokuta na cisto bijelom papiru ..... znam sta pricam - muskarcima su davno izbljedili osnovni primarni instikti, vidim ih na parkingu svako malo

Da, da, inace je muskarcima primarni instikt orijentacija s busolom. :lol: Nekada davno u kameno doba radjali su se sa njom. :lol: Upravo si potvrdila ono sto sam rekao. Tebi za snalazenje u prostoru i crtanje mape treba busola, uglomjer, trokut... a meni je dovoljan drveni stapic i kvadrat ledine da naskrabam sto mi treba. :lol: Znaci da ponovimo gradivo :lol: muski se bolje snalaze u prostoru, cista genetika, nikakav sovinizam. Feminizam je tvrditi suprotno. :lol:
eluna

#1208 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by eluna »

nightvision wrote:
eluna wrote:Da pojasnim, odgovor pises zeni koja je crtala i skicu I kroki terena, I to busolom, uglomjerom I dva trokuta na cisto bijelom papiru ..... znam sta pricam - muskarcima su davno izbljedili osnovni primarni instikti, vidim ih na parkingu svako malo

Da, da, inace je muskarcima primarni instikt orijentacija s busolom. [emoji38] Nekada davno u kameno doba radjali su se sa njom. [emoji38] Upravo si potvrdila ono sto sam rekao. Tebi za snalazenje u prostoru i crtanje mape treba busola, uglomjer, trokut... a meni je dovoljan drveni stapic i kvadrat ledine da naskrabam sto mi treba. [emoji38] Znaci da ponovimo gradivo [emoji38] muski se bolje snalaze u prostoru, cista genetika, nikakav sovinizam. Feminizam je tvrditi suprotno. [emoji38]
Za razliku od tebe, ja najprije procitam napisano - koliko znam izjavila sam da masa muskaraca ne zna CITATI skicu terena, a ne ucrtati. A svojim postom si mi samo pokazao koliko si egoista I koliko pojma nemas o cemu pisem. Nego, posto imam pametnija posla nego da tebi objasnjavam topografiju, izguglaj pojmove: kroki terena, izohipsa, topografska karta itd. Mozda ti I pojam orijentira bude jasniji.

http://scouts.org.me/topografski_zadaci

djevojka bez imena

#1209 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by djevojka bez imena »

Uh Eluna! Shvatam sta hoces reci ali ne slazem se u potpunosti. Neke stvari su urodjene, kao sto sam vec rekla preciznost je jedna od njih, ali mnogo vise muskaraca je tehnicki precizno nego zena. To su zivotne cinjenice.
djevojka bez imena

#1210 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

mad_max_ba wrote:
djevojka bez imena wrote:
aditon wrote:Zašto je automobil tako teško parkirati (bar za većinu žena) :lol:

Zato sto se vecina ljudi, generalno, slabo prostorno orjentise, ne samo zene. Osim toga preciznost je urodjena, ili imas ili ne,a ona se veze uz tehniku, tehnika uz muske i eto ti odgovora. Zene su logicari i verbalisti a muski su tehnicari. Naravno, uvijek ima izuzetaka.
mali je al je tehničar :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Crko bi da nisi, jelde? :lol:
nightvision

#1211 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by nightvision »

eluna wrote:Za razliku od tebe, ja najprije procitam napisano - koliko znam izjavila sam da masa muskaraca ne zna CITATI skicu terena, a ne ucrtati. A svojim postom si mi samo pokazao koliko si egoista I koliko pojma nemas o cemu pisem. Nego, posto imam pametnija posla nego da tebi objasnjavam topografiju, izguglaj pojmove: kroki terena, izohipsa, topografska karta itd. Mozda ti I pojam orijentira bude jasniji.

Ja sam egoista zato sto si ti feministica??? Kraljice, ja u ratu teodolitom i busolom odredjivao pravac orudja, ako me kontas. :mrgreen: Ja tebi opet kazem, mijesas kruske i jabuke. Ako su te izvidjaci naucili da se sluzis busolom i citas mapu ne znaci i da ces se na terenu znati snaci u prostoru. Znaci za parkiranje ti je potrebna metalna mapa prostora, ne crtez ili mapa, na papiru, a tu su zene slabije od muskaraca. Cista genetika. Tesko tvom co'eku s tobom, kad ga u spavacoj pocnes pocnes mjeriti busolom. ccccc..... :lol:
eluna

#1212 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by eluna »

Dobro ..... mozda skicu I zna procitati, ali slova I niihovo znacenje ocito ne :plete:

samo pozitiva

#1213 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by samo pozitiva »

nightvision wrote:
eluna wrote:Za razliku od tebe, ja najprije procitam napisano - koliko znam izjavila sam da masa muskaraca ne zna CITATI skicu terena, a ne ucrtati. A svojim postom si mi samo pokazao koliko si egoista I koliko pojma nemas o cemu pisem. Nego, posto imam pametnija posla nego da tebi objasnjavam topografiju, izguglaj pojmove: kroki terena, izohipsa, topografska karta itd. Mozda ti I pojam orijentira bude jasniji.

Ja sam egoista zato sto si ti feministica??? Kraljice, ja u ratu teodolitom i busolom odredjivao pravac orudja, ako me kontas. :mrgreen: Ja tebi opet kazem, mijesas kruske i jabuke. Ako su te izvidjaci naucili da se sluzis busolom i citas mapu ne znaci i da ces se na terenu znati snaci u prostoru. Znaci za parkiranje ti je potrebna metalna mapa prostora, ne crtez ili mapa, na papiru, a tu su zene slabije od muskaraca. Cista genetika. Tesko tvom co'eku s tobom, kad ga u spavacoj pocnes pocnes mjeriti busolom. ccccc..... :lol:
otis'o je on glavom bez obzira :D
nightvision

#1214 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by nightvision »

Ma mozda i nije, mozda bude sexy kad se pojavi s busolom i jos u uniformi pa joj co'ek sve oprosti. :mrgreen:
Klitemnestraaa

#1215 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Klitemnestraaa »

djevojka bez imena wrote:Uh Eluna! Shvatam sta hoces reci ali ne slazem se u potpunosti. Neke stvari su urodjene, kao sto sam vec rekla preciznost je jedna od njih, ali mnogo vise muskaraca je tehnicki precizno nego zena. To su zivotne cinjenice.
+1
mad_max_ba

#1216 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by mad_max_ba »

Moro sam, majke mi.
Čuj tehnika.
Naučno dokazano, muškarci vide dalje, žene vide šire i sama percepcija prostora u tim okolnostima je drukčija.
Dakle muškinje vole pravo a žene bočno :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: .
supercali

#1217 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by supercali »

eluna wrote:Dobro ..... mozda skicu I zna procitati, ali slova I niihovo znacenje ocito ne :plete:

Alo ba parkiras auto ne izvodis vojnu vjezbu
Niko ne koristi kartu kad se parkira nego osjecaj za prostor i nemas tu sta citati nego kontati jel moze auto proci jesi dobar ugao uhvatio i sl

Bolje ti je idi ganjaj pokemone
aditon

#1218 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by aditon »

pukepuke wrote:
aditon wrote:Iako je sve individualno, ali moram da vas pitam, cijenjene dame, postoji li neka osobina ili fizička karakteristika koju sve žene gledaju kod muškaraca. Mi, muškarci, obično gledamo dupe ili grudi pa sve ostalo. Zanima me šta većina žena prvo primjeti kad vidi nekog muškarca :D Moguće da je neko već ovakvo pitanje postavljao ali ja sam novi na temi :oops1: :stidljiv:
Ne mogu reći da se koncentriram na nešto određeno, gledam lice u cjelini, osmijeh, oči, držanje, ruke, pa tek onda trokut, ravan stomak, guzu. Pošto sam ja niska, visina muškarca mi je zadnja rupa na svirali, tj. svaki je viši od mene :lol:.
To da gledate ruke sam čuo milion puta. Međutim, šta je to što iz ruku vidite? Većina muškaraca uopšte nema njegovane i lijepe ruke. :)
Dodao bih još da znatan broj djevojaka danas prvo gleda šta voziš i šta na sebi nosiš, a iz toga valjda zaključuju imovinsko stanje muškarca :)
Što se muške guze tiče, čini mi se da žene to gledaju više nego muškarci su svjesni toga ili žene žele priznati :D
Euridika
Globalna šefica

#1219 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

pukepuke wrote:
Slažem se.

Nisi niska. :wink:
Euridika
Globalna šefica

#1220 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

aditon wrote:To da gledate ruke sam čuo milion puta. Međutim, šta je to što iz ruku vidite? Većina muškaraca uopšte nema njegovane i lijepe ruke. :)
Da ti pravo kažem, ne znam ni ja šta tačno, ali da gledamo - gledamo :D. Kad posmatram mušku ruku, u pravilu širu i krupniju od ženske, zamišljam kako bi se moja ruka uklopila u nju. Nekako tu podsvjesno vidim ulogu zaštitnika i voditelja u muškarcu. Ovo je čisto instinktivna reakcija i daleko od toga da je eliminatorna u bilo čemu.
aditon

#1221 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by aditon »

Euridika wrote:
aditon wrote:To da gledate ruke sam čuo milion puta. Međutim, šta je to što iz ruku vidite? Većina muškaraca uopšte nema njegovane i lijepe ruke. :)
Da ti pravo kažem, ne znam ni ja šta tačno, ali da gledamo - gledamo :D. Kad posmatram mušku ruku, u pravilu širu i krupniju od ženske, zamišljam kako bi se moja ruka uklopila u nju. Nekako tu podsvjesno vidim ulogu zaštitnika i voditelja u muškarcu. Ovo je čisto instinktivna reakcija i daleko od toga da je eliminatorna u bilo čemu.
Još mi niko nije dao smisleniji odgovor :D Međutim, radničke ruke, ruke koju su ne pretjerano njegovane, u ženama izazivaju veće uzbuđenje? Zato moje ruke nikad nisu privlačile žene :lol: :lol:
aditon

#1222 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by aditon »

Možemo li govoriti o nekim uobičajenim fetišima kod žena? Ili je to individualno? Šta kažete drage dame, koji su vam fetiši :)
Euridika
Globalna šefica

#1223 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

aditon wrote:
Euridika wrote:
Još mi niko nije dao smisleniji odgovor :D Međutim, radničke ruke, ruke koju su ne pretjerano njegovane, u ženama izazivaju veće uzbuđenje? Zato moje ruke nikad nisu privlačile žene :lol: :lol:
Ne bih rekla baš radničke, već snažne. Ne očekuje se da su muške ruke njegovane (uređeni noktići, namazane kremom i sl.), već da simboliziraju snagu, pokretačku i stvaralačku energiju. Grublje ruke su simbol vrijednog, radinog muškarca, a samim tim i (budućeg) hranitelja i zaštitnika porodice.
Opet, nemoj ovo uzimati kao eliminatorni kriterij, sve je ovo dosta individualno.
djevojka bez imena

#1224 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

mad_max_ba wrote:
Moro sam, majke mi.
Čuj tehnika.
Naučno dokazano, muškarci vide dalje, žene vide šire i sama percepcija prostora u tim okolnostima je drukčija.
Dakle muškinje vole pravo a žene bočno :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: .
To da ne vidis sire, pokazuje i tvoj odgovor. :skoljka:
aditon

#1225 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by aditon »

Euridika wrote:Ne bih rekla baš radničke, već snažne. Ne očekuje se da su muške ruke njegovane (uređeni noktići, namazane kremom i sl.), već da simboliziraju snagu, pokretačku i stvaralačku energiju. Grublje ruke su simbol vrijednog, radinog muškarca, a samim tim i (budućeg) hranitelja i zaštitnika porodice.
Opet, nemoj ovo uzimati kao eliminatorni kriterij, sve je ovo dosta individualno.
Moja sestra je imala običaj dok smo bili djeca da eksperimentiše na mojim rukama, ali ona je i tada a i danas voli njegovane muške ruke :) Ipak je taj dio s rukama individualan ali zajedničko vam je da ipak gledate ruke :)

Gleda li iko zube? Meni su zubi mnogo važni a još niko nije spomenuo iste :)
Post Reply