kako oporezuju online klađenje firmi u gibraltaru npr.Tomahawk11 wrote:Pa porezuju vec sad i online igranje, doduse porezuju igrace, sto je smijesno. Uplata se porezuje 5 % i dobitak 10 %jao_situacije wrote:i nema smisla da se to uradi jer će onda umjesto tiketa i kladionica ići online klađenje na koje nema nikakvog poreza i država će ostati i bez ovog novca koji ima jer su vjerovatno svi radnici prijavljeniTomahawk11 wrote:Ta prica o kladionicama je suplja dok god su u talu Bake i Čova![]()
Ruka ruku mije i tako to.
hrvatska je to uradila 2012 ili 2013 isto su kontali na brzinu uzeti veliku lovu i onda se raja samo prebacila na .com servise koji se reklamiraju na utakmicama uefa fifa itd. i belaj
to se treba malo pametnije sagledati i urediti a ne samo udariti porez, treba angažirati neke strance da smisle najpametniji način oporezivanja online klađenja i ovog po kladaramaa kladionica ne placa nista od svega toga.
Da vidim kako ce bingase prebaciti online, to je naviklo da po vazdan cuci u kladari....znaju i gazde da bi tako izgubili ovce koje im pasu na livadi non -stop. Glavni problem je relacija SDA-HDZ, oni imaju presutni dogovor da ide ovako kako ide....jebo drzavu. Nece tu niko nikog angazovati, ovako odgovara
evo primjer ja uplatim na online servis plaćanja tzv. e-wallet platim preko tog online servisa plaćanja, firma registrirana u xy državi, šta od toga ima fbih ?
nema ništa, niti ima pojma da se iko kladio
ja ti o tome govorim oni će naći sebi drugi način klađenja jer su ovisnici a država će ostati kratkih rukava, to je tako
mora se naći optimalan modalitet natjerati te servise da plate ako misle da imaju korisnike iz bih npr godišnju neku taksu ili da naplaćuju pretplatu mjesečnu pa da to daju državi ili da ubace stopu neku
koliko ja znam a ispravi me ako nije tako online klađenje je čak zabranjeno (ako nije bilo izmjena zakona o igrama na sreću)
čak je traženo od regulatorne agencije za komunikacije da se zabrani pristup svim stranicama za online klađenje pa su odustali od toga
ovo je poprilično kompleksno pitanje koje se ne može riješiti na brzinu