Analize krvi jesu radjene psima u Praci gdje su ih sad sprcali cca 500-600 komada u 138 boksova..
Ko jos uvijek vjeruje u pricu da se 157 maraka trosi po glavi kera mjesecno, glup je
Psi u Praci jedu budjav lebac i sirove kosti kokosjih bataka.. Vode tanko imaju na plus beskonacno, kolju jedni druge jer ih je puno i starosjedioci napadaju nove koji dodju, i opet mi keroljupci idemo da drljamo njihova govna 40ak kilometara u jednom pravcu, niko nas ne pita, mi to hocemo.. Radimo nesto za ono sto volimo, sta vi radite!? Koliko vas je spakovalo cokoladu i odnijelo djeci bez igdje ikoga? Najlakse je palamudit kako neko tamo nesto ne radi...
20 ljudi je juce bilo tamo da pomogne da se ocisti, da se nahrane psi normalnom psecom hranom (idemo svaki vikend, ali spominjem jucerasnju posjetu jer je bila najbrojnija)
Jeste, sramota je! Jeste, strasno je! Jeste, ne trebaju biti na ulici! Jeste, neke treba uspavati! Ali opet, ljudi dragi, ponavljam milioniti put- sta i da se pobiju sad svi? Ko ce sprijeciti evo npr mene da sutra svoje kerove kehnem na ulicu? Za takve nema posljedica.. Drug koji radi za dogs trust moli vlasnike pasa da ih kastriraju.. Nece.. Sve dzaba, dodje se po cuku, uradi se i vrati se.. Nece ba! A ne paze hoce li njihov pujdo oplodit neku kuju.. Moj je sprc'o zenku kroz kapiju dok jos nije bio kastriran.. Ja zenku hranila, otpitala malce i udomila. Moja su obaveza, moj ker ih napravio. Kad se uradi registar koji ne kosta nista i kad pocnu kazne za napustanje, onda cemo pricat. U zadnje vrijeme sve sto mi je palo saka je rasno. Evo sad kuci imam 8 komada kerova, od toga dva moja, tri bebe bez majke, piticu koja je izbacena sa sisama bez beba (koja sad doji ovo troje), jos jednu piticu ostavljenu od strane vlasnika i staficu ostavljenu od strane vlasnika.. Dosta sto dodz seta ulicom, zamislite da ti isprepadani ugledaju pitbulla bokte.. Evo moja rodica se ukoci kad vidi takvog psa. Ja uzmem, evo mi ih u kuci, i ja ne valjam opet pojedinima. Kroz moje ruke, kucu i avliju je proslo bar 50 pasa koje sam licno vodila na kastracije i sterilizacije. Pa ih natrpam po 6-7-8-9 u kuci, pa opet ne smrde ni oni ni ja, ali u ocima ljudi sam pogancer.. Svima bujrum u moju kucu da upoznate i mene i njih.. Previse osude ima za nesto o cemu mnogi pojma nemaju... Nismo svi isti... Ja prva sam se uvijek zalagala za eutanaziju agesivnih i bolesnih i uvijek govorila da ne trebaju bit na ulici ni slatki i umiljati, ni karandjolozi koji ujedaju.. Ali mi smo svi stavljeni u isti kos. Svi mi "zaradjujemo" i zelimo ih na ulici.. E pa prc! Ja od srca svima zelim da imaju isto para koliko ja imam.. Ali iskreno, ono bas od srca.. Ko misli da valjam kes, nek zavalja isto onoliko koliko ja imam
Ruzno je samo procitati, a kamoli dozivjeti da ti neko jebe majku.. Meni je moja mati zabremedet. I ne volim kad je neko spominje u negativnom kontekstu.. A "mi" uvijek tako budemo docekani bez da nas se saslusa.
Ima sifri i "tamo" i "ovamo" i naucite razgraniciti...
Do tad meni nek vise ne kaze niko "vodi ih kuci" jer ih ja vise nemam gdje