Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post Reply
Johnny071

#1201 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Johnny071 »

Pa jeste, al ja ti ponavljam, Putin i Rusija su Erdoganu bili uvjek dzoker u rukavu kad je u pitanu svjetska politika, ovim su mu tog dzokera izbili, i sad ce ga diplomatski karat, to je problem samim tim potezom on je destabilizovo politiku drzave a i ekonomiju. I sad moze samo nizvodno, nece uzvodno vjeruj, samo gledaj. Spominjes SFRJ, upravo to, takvu silu su sjebali, sta mislis sta ce uradit turskoj ? Ja o tome i pricam. Shvati da u ovoj situaciji turska nema prijatelje, ima samo lazne prijatelje koji su joj ovo u smjesili.
Last edited by Johnny071 on 30/11/2015 19:45, edited 1 time in total.
Kikibombona

#1202 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Kikibombona »

PM72 wrote:A po čemu je to Turska izabrala pogrešnog vođu? Nikad nisu bili jači,što ekonomski,što vojno,što politički.Dok je bio onaj izlapljeli Demirel,niko ih nije držao ni za šta.
Al su ga sada sa 'arapskim proljecem' popusili. Turska nema nijednog prijatelja u okruzenju sto najbolje govori kakva im je politika.

Sirija, Irak, Iran, Liban, Egipat, Rusija, Armenija, Grcka, Izrael... sa svima su u svadji!

To ako je dobro za razvoj, onda stvarno ne znam sta je lose.
Danguba

#1203 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Danguba »

Johnny071 wrote:Pa jeste, al ja ti ponavljam, Putin i Rusija su Erdoganu bili uvjek dzoker u rukavu kad je u pitanu svjetska politika, ovim su mu tog dzokera izbili, i sad ce ga diplomatski karat, to je problem samim tim potezom on je destabilizovo politiku drzave a i ekonomiju. I sad moze samo nizvodno, nece uzvodno vjeruj, samo gledaj. Spominjes SFRJ, upravo to, takvu silu su sjebali, sta mislis sta ce uradit turskoj ? Ja o tome i pricam. Shvati da u ovoj situaciji turska nema prijatelje, ima samo lazne prijatelje koji su joj ovo u smjesili.
Ugurat joj na silu 3 milijarde €. :-)

Ne ide ti blacenje Turske. Sve si pokusao a Efes zaboravio. :D
Johnny071

#1204 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Johnny071 »

Danguba wrote:
Johnny071 wrote:Pa jeste, al ja ti ponavljam, Putin i Rusija su Erdoganu bili uvjek dzoker u rukavu kad je u pitanu svjetska politika, ovim su mu tog dzokera izbili, i sad ce ga diplomatski karat, to je problem samim tim potezom on je destabilizovo politiku drzave a i ekonomiju. I sad moze samo nizvodno, nece uzvodno vjeruj, samo gledaj. Spominjes SFRJ, upravo to, takvu silu su sjebali, sta mislis sta ce uradit turskoj ? Ja o tome i pricam. Shvati da u ovoj situaciji turska nema prijatelje, ima samo lazne prijatelje koji su joj ovo u smjesili.

Jes ti svjestan kolki su troskovi primit 200-300 hiljda izbjeglica ? Ti si ba lud, pa nebi im davali tolke pare da nije 2x skuplje, isplatnije pare dat nego ljude asimilirat, daj covjece dozovi se, to je medvjedja usluga.

edit,
i to je obecano, vidjecemo dal ce im dat 3 milijarde, il ce napravit rat tamo, pa nema ni onda izbjeglica.
Last edited by Johnny071 on 30/11/2015 19:50, edited 1 time in total.
155_mm

#1205 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

Kikibombona wrote:
PM72 wrote:A po čemu je to Turska izabrala pogrešnog vođu? Nikad nisu bili jači,što ekonomski,što vojno,što politički.Dok je bio onaj izlapljeli Demirel,niko ih nije držao ni za šta.
Al su ga sada sa 'arapskim proljecem' popusili. Turska nema nijednog prijatelja u okruzenju sto najbolje govori kakva im je politika.

Sirija, Irak, Iran, Liban, Egipat, Rusija, Armenija, Grcka, Izrael... sa svima su u svadji!

To ako je dobro za razvoj, onda stvarno ne znam sta je lose.
sta grcka? grcka ce da izdvoji lovu za one turske milijarde iz EU i to iz one svoje sirotinje, jada i bijede. ako to nije prijatelj onda ne znam ko je.
:D
zigson

#1206 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by zigson »

Johnny071 wrote:odgovori meni bolan nemoj njemu na uvredu, nego odgovori jel uredu tebi stanje u turskoj, totalne represije nad sopstenim narodom ? To sto ti pricas su price za malu djecu, turska je jaka za BiH, al kad je rijec o svjetskim silama nije nigdje. Da ti ponovim ovdje usla policija u Klix, haos bio, tamo ulaze u najvece novniske kuce i hapse poznate novinare, sta je to ? Da ne pricamo o drugim stvarima, ako je to po tebi jaka i dobra drzava, pakuj kofere i sretno ti bilo.
Bolje da zatvaraju novinare nego da budu ko ovi nasi :D
Udbas

#1207 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Udbas »

Hoće li biti sutra neki pomen avionu? Kako se ono kaže, sedmina, je li? Ako će se gdje okupljati štovaoci najnižeg najvećeg državnika na svijetu i ja bih se pridružio, pod uslovom da bude kakve kvalitetne vodke.
Danguba

#1208 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Danguba »

Johnny071 wrote:
Danguba wrote:

Jes ti svjestan kolki su troskovi primit 200-300 hiljda izbjeglica ? Ti si ba lud, pa nebi im davali tolke pare da nije 2x skuplje, isplatnije pare dat nego ljude asimilirat, daj covjece dozovi se, to je medvjedja usluga.

edit,
i to je obecano, vidjecemo dal ce im dat 3 milijarde, il ce napravit rat tamo, pa nema ni onda izbjeglica.

Sada postajes i smijesan. :D
Turko to kada preracuna, brat bratu ce mu pola ostati a pustara u turskoj ne nedostaje.

p.s. i Hrvatska da je primila te izbjeglice mogla je rijesiti sve svoje probleme... :wink: :D
a i ja budala poredim te dvije stvari. Hrvatska moze stati Turskoj u dzep. :run:
155_mm

#1209 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

Johnny071 wrote:
Danguba wrote:

edit,
pa turska sad ima preko 2 miliona sirijskih izbjeglica a nije dobila ni 3 centa do sada. a sad dobija 3 milijarde i jos se planira da ce EU od nje preuzeti nesto oko 400.000-500.000 izbjeglica koje stvarno imaju pravo na azil u EU.
SA 071

#1210 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

Bodkin wrote:
PM72 wrote:Bodkin,

Poznato mi je da si ruski simpatizer ali ja im ne vjerujem ni sekunde,još od one zime kad su nam zavrnuli gas.Od tada im hebem sve po spisku jer su stoka i našao sam alternativu što preporučujem svima pa čak i turcima.Ako te neko ucjenjuje i ponižava - to treba prekinuti pa makar i na vlastitu štetu.Kad tad se to isplati.
Ne znam odakle ti da sam ruski simpatizer. Ne daj Boze nikome da je rusija sto je danas amerika ili zapad. Nisam jednom pitao ove sto drkaju na rusiju sto ne odu zivjeti gore nego su svi na zapadu.

Ali u ovom slucaju su turci zajebali i po mom misljenju ce vise izgubiti. Ja to sve gledam samo sa ekononske strane. Ovo onanisanje na obaranje aviona ili ravnanje turkmena me ne zanima.
Jesi, jesi. Zapravo si ti Rus koji je jako dobro naučio naš jezik. Pa vidiš ba da je ovdje lov na vještice. Ko god kaže nešto protiv sramnog turskog poteza sa obaranjem aviona, biva optužen da je proruski orijentisan. A zapravo ne shvataju jednostavnu stvar o kojoj mi govorimo, a to je da su se Turci zajebali i da će više izgubiti. Ali, Rusi su malo "ranjeni" padom cijene nafte i ovi skontali sad kad su klecnuli, možemo ih i mi udariti, gotovi su. Baš kao Herceg-Bosna '92-'93.

Rusi ne uvode sankcije na izvoz plina u Tursku, zato što Turci uredno plaćaju i što njima treba lova. Ukrajini su obustavili isporuku plina, jer oni ne plaćaju. Evropi nisu, jer isto plaća. A Turci za razliku od Rusa, njima ne mogu uvesti kontramjere jer im treba plin i nafta. A bez plina, nemaju ni struje. Naftu sada malo preko ISIL-a obezbjeđuju, ali neće još dugo postojati ta infrastruktura. A da ruski plin zamijene plinom iz drugog izvora, to Turci mogu tek 2023. u najboljem slučaju...
Johnny071

#1211 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Johnny071 »

155_mm wrote: pa turska sad ima preko 2 miliona sirijskih izbjeglica a nije dobila ni 3 centa do sada. a sad dobija 3 milijarde i jos se planira da ce EU od nje preuzeti nesto oko 400.000-500.000 izbjeglica koje stvarno imaju pravo na azil u EU.
objasni to ovom iznad mene, al ne mozes ti u praznu glavu stavit nesto, nisam znao tacnu cifru al 3 miliona izbjeglica :D dali im 1000€ po izbjeglici ? :D
155_mm

#1212 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

Johnny071 wrote:
155_mm wrote: pa turska sad ima preko 2 miliona sirijskih izbjeglica a nije dobila ni 3 centa do sada. a sad dobija 3 milijarde i jos se planira da ce EU od nje preuzeti nesto oko 400.000-500.000 izbjeglica koje stvarno imaju pravo na azil u EU.
objasni to ovom iznad mene, al ne mozes ti u praznu glavu stavit nesto, nisam znao tacnu cifru al 3 miliona izbjeglica :D dali im 1000€ po izbjeglici ? :D
nisi me skonto. tebi ja trebam objasniti. slusaj ´vamo! turska vec 4 godine hrani preko 2 mio izbjeglica bez icije pomoci. sad ce je osloboditi otprilike pola miliona i placat joj na godisnjem nivou 3 milijarde evrica da hrani 1,5 mio izbjeglica. vjerovatno sa mesom, vocem i povrcem sto nece ici za rusiju. znaci i tu ce opet turci biti nesto dobri.

a ovo se ne moze platiti:
Image
EU: brate turcine spasavaj ode sve u 3pm. ode sengen ode euro.
Turcin: de mali odbij vidis da se slikam za novine. rijesit cemo, nije problem, bolan nebijo sta si se usro.
vivaldi

#1213 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by vivaldi »

u svakom slucaju turci se jako dobro dobro nose sa masom izbjeglica
SA 071

#1214 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

A prijateljskoj zagraljaja :lol: :lol: :lol:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/rusk ... 59398.aspx

Za ove ekonomske stručnjake ako im je mrsko čitati cijeli članak:

"RUSKE sankcije mogle bi sljedeće godine povećati turski deficit tekućeg računa platne bilance za najmanje pet milijarda dolara, tvrde ekonomisti i upozoravaju da to uvelike komplicira stvari za Ankaru koja unutar nove gospodarske platforme pokušava pronaći rješenje za deficit države.
Međunarodni analitičar Juan Manuel Karg smatra da će uredba koju je potpisao predsjednik Putin uvelike povrijediti tursko gospodarstvo. On je dodao da se ruski predsjednik usredotočio točno na one mjere koje utječu na gospodarstvo, jer je time htio najviše povrijediti Erdogana.
Od 2001. godine je bilateralna trgovina između Turske i Rusije s 4,3 milijarde porasla do 31 milijarde dolara u 2014. Krajem prošle godine je Erdogan obećao da će do 2020. godine povećati bilateralnu trgovinu između Rusije i Turske na 100 milijardi dolara.Uzimajući u obzir trgovinu uslugama, brojke su čak i veće, jer je prošle godine obujam prodaje roba i usluga između dvije zemlje iznosio gotovo 44 milijarde dolara."

A da, vama neznalicama treba i ovo pojašnjenje: "Deficit tekućeg računa platne bilance znači da je vrijednost uvezene robe i usluga veća od vrijednosti izvezene robe i usluga."
155_mm

#1215 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

SA 071 wrote:A prijateljskoj zagraljaja :lol: :lol: :lol:

"RUSKE sankcije mogle bi sljedeće godine povećati turski deficit tekućeg računa platne bilance za najmanje pet milijarda dolara, tvrde ekonomisti i upozoravaju da to uvelike komplicira stvari za Ankaru koja unutar nove gospodarske platforme pokušava pronaći rješenje za deficit države.
Međunarodni analitičar Juan Manuel Karg smatra da će uredba koju je potpisao predsjednik Putin uvelike povrijediti tursko gospodarstvo. On je dodao da se ruski predsjednik usredotočio točno na one mjere koje utječu na gospodarstvo, jer je time htio najviše povrijediti Erdogana.
Od 2001. godine je bilateralna trgovina između Turske i Rusije s 4,3 milijarde porasla do 31 milijarde dolara u 2014. Krajem prošle godine je Erdogan obećao da će do 2020. godine povećati bilateralnu trgovinu između Rusije i Turske na 100 milijardi dolara.Uzimajući u obzir trgovinu uslugama, brojke su čak i veće, jer je prošle godine obujam prodaje roba i usluga između dvije zemlje iznosio gotovo 44 milijarde dolara."

A da, vama neznalicama treba i ovo pojašnjenje: "Deficit tekućeg računa platne bilance znači da je vrijednost uvezene robe i usluga veća od vrijednosti izvezene robe i usluga."
evo meni nije bilo tesko procitati citav teklst i tamo sam nasao nesto vrlo interesantno i mnogo ti se zahvaljujem na ovom tekstu:
Prema turskom Institutu za statistiku, izvoz u Rusiju je prošle godine bio "težak" 5,9 milijardi dolara, a uvoz 25,3 milijarde.
SA 071

#1216 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

PM72 wrote:Turska je jedna od 7 zemalja u svijetu koja proizvodi sve što joj treba i može komotno živjeti bez uvoza.Znači,pravio avione,brodove,rakete,vozove,automobile,podmornice,autobuse,tramvaje,trolejbuse,bicikla,motore,kompjutere,televizije,mobitele,satove...pa do žita i riže.Ima svoj plin,svoju naftu,svoju struju...Samo od prodaje vode Izraelu zarade godišnje 2 milijarde dolara.

Naravno da bi Turska pretrpila štetu ako bi joj Rusija uvela bojkot.Samo,jebeš bojkot ako više ide preko tvojih leđa.Rusi su zamrzli odnose sa kompletnim svijetom sem sa Kinom,Sjevernom Korejom,Venecuelom i naravno Smrdijom.Višak plina i nafte ne mogu njima prodavati.Ruske kurave navikle se handriti po Antaliji i Šarm El Šeiku i da sad sve idu u Vrnjačku banju? :-) Turska ako bi njima uvela embargo i jebavala ih oko prolaza,ne bi se rusi dobro proveli.Nemaju voćku i slatkiš pojesti da valja da nije "made in Turkey" a banana mu može doći jedino preko sjevernog pola.Zabranili su uvoz robe iz EU i USA i šta im preostaje? Šta meni treba sem ruskog plina? Ništa.Ako ga uvezu iz Norveške jal kakvim drugim putem,ti rusi i Rusija za mene lično ne moraju ni postojati.
:lol: :lol: :lol: Fakat čovjek može svašta ovdje pročitati. Volio bih vidjeti kako svoj CV napucavš kada ovako napuca ekonomsku moć Turske.

Kakva bolan nafta, plin i struja u Turskoj? Pa Turska je energetski ovisna zemlja baš kao i cijela Evropa. A i sam znaš da se ratovi vode baš zbog resursa i energenata, i da su Amerikanci sjebali i Irak i Libiju upravo zbog nafte i plina. Tačno je da je Turska ekonomija doživjela procvat zadnjih 10-15 godina, a dobrim dijelom baš zahvaljujući Rusima. Tekstil, poljoprivreda, vozila, tehnika, industijski proizvodi, turizam... Sve to Turska proizvodi i izvozi, odnosno pruža usluge, ali veliki dio sirovina za tu proizvodnju Turska uvozi i to dobrim dijelom baš iz Rusije (čelik, sirovine i sl.). A više od polovine energetskih potreba podmiruje upravo iz Rusije. Dvije trećine potreba za plinom podmiruje iz Rusije i to im je NEZAMJENJIVO, bar narednih 6-7 godina, jer ne može plin havom doći već samo plinovodom, a postoje samo dva trenutno u Turskoj-kapacitetom veći iz Rusije i onaj manji iz Azerbejdžana. Ugalj, nafta i ostalo je zamjenjivo, ali uz znatne troškove preorijentacije (doduše moralne vertikale i heroji naftu uzimaju jeftino od ISIL-a). Eh sada dođemo i do električne energije-bez ruskog plina i dijelom uglja pomoću kojih pokreću elektrane, te bez nuklearke koju su im Rusi trebali napraviti, Turci bi više od polovine potreba za električnom energijom morali uvoziti.

Fol je u tome da ovdje neki ne žele da shvate da su Turci sebi pucali u noge.

I da, što se tiče ovih 3 mlrd Eura što ih trebaju dobiti. Jebi ga, Turci iznudili te pare, počeli ovim EU licemjerima puštati izbjeglice masovno i skontala EU, ako im ovi svi dođu u EU potrošiće 30 mlrd Eura na njih (jer u EU im pružaju kudikamo bolje uslove) a ovako će ih koštati samo 3 mlrd Eura. S druge strane, moralne vertikale Turci će od tih 3 mlrd Eura dio potrošiti na izbjeglice, a dio sebi uzeti (jer u Turskoj nikom nije dobro ni Turcima u unutrašnjosti zemlje, a kamoli izbjeglicama). Da se razumijemo, da me ne bi doživio kao rusofila, nisu ni Rusi humanitarci i oni će Siriji sve ovo naplatiti u budućnosti kada sve i jedno plinsko i naftno polje, te luka i zračna baza u Siriji budu pod njihovom kontrolom. Jer jebi ga sve se plaća. Ali je činjenica da su od svih učesnika haos u Siriji, Rusi zasada najbolje odigrali, a Turci se pogubili k'o abdest. Ali skontaćete to i vi, samo treba vremena da posljedice postanu očite i budali...
Last edited by SA 071 on 30/11/2015 21:57, edited 1 time in total.
SA 071

#1217 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

155_mm wrote:

evo meni nije bilo tesko procitati citav teklst i tamo sam nasao nesto vrlo interesantno i mnogo ti se zahvaljujem na ovom tekstu:
Prema turskom Institutu za statistiku, izvoz u Rusiju je prošle godine bio "težak" 5,9 milijardi dolara, a uvoz 25,3 milijarde.
Znao sam da ćeš izvući iz konteksta ono što ti odgovara. Što ovo nisi naveo: ""Posljedice za deficit tekućeg računa platne bilance bi mogle iznositi pet do 10 milijardi dolara", kazao je Denis Cicek, ekonomist u Finansbank. Ekonomist Oztok Altinsac također pojašnjava da postoji rizik da se deficit tekućih transakcija koji sada iznosi 35 milijardi dolara poveća iznad 40 milijardi."

Ali, to je 5,9 mlrd $ roba koje Rusi mogu kupiti od koga god hoće, a ovih 25,3 mlrd $ Turci uglavnom moraju dati Rusima jer nemaju alternative ili im je znatno skuplja. Ali kada dodaš na ovih 5,9 mlrd $ i turizam, usluge i građevinu koja nije ušla u ovih 31 mlrd $ međusobne razmjene dobara, dobiješ turski izvoz od oko 15 mlrd $. I sve to Rusi mogu da ne kupe, a Turci ne mogu da ne kupe plin. I onda dođemo do podatka da umjesto 10 mlrd $ deficita platne bilanse sa Rusijom, Turci bi vrlo lako mogli izaći na 20 mlrd $ deficita platne bilanse samo sa Rusima. :lol:

Kada je ekonomija u pitanju slobodno pitaj šta te interesuje, objasniću ti. A možeš i Bodkina pitati, dobar je i on, korektan i hoće pomoći. Znam ga sa druge teme... :-D
Last edited by SA 071 on 30/11/2015 21:58, edited 1 time in total.
Martinez_

#1218 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Martinez_ »

vivaldi wrote:u svakom slucaju turci se jako dobro dobro nose sa masom izbjeglica
Nosila se i Hrvatska 90-ih, nosila bi se i Britanija da joj nagrnu Francuzi....ali ljudi se prosto boje drugačijeg i nisu spremni na ljude obojene puti i druge kulture. Za ovoliku Evropu broj onih koji su dosad ušli je smešan.

Ali to nije ovde tema, da ne dužim(o)
Avetinho

#1219 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Avetinho »

SA 071 wrote: {...}
Ali je činjenica da su od svih učesnika haos u Siriji, Rusi zasada najbolje odigrali, a Turci se pogubili k'o abdest. Ali skontaćete to i vi, samo treba vremena da posljedice postanu očite i budali...
O cemu ti to? Sta su tacno "najbolje odigrali"?

Uvuceni u najgoru klanicu na Planeti od bosanskog rata (a mozda i od njega goru) na strani najveceg kasapina dvadesetprvog vijeka, izgubili partnerstvo s ikim na Planeti (osim mozda Sjeverne Koreje i Venecuele) zbog bahatog ponasanja, prve komsije im srokale ratni avion zbog 17 sekundi povrede zracnog prostora, masakriralo im putnicki avion u Egiptu zbog sirijskog rata, zavalilo se u ekonomske sankcije -- doduse zbog kradje ukrajinske teritorije.

Sad kmece kako bi ono eto nekom uvodilo sankcije. Bogami, slabo ce ruski marinci vidjeti Mediterana budu li se s Turskom zajebavali.

Sta li su to "najbolje odigrali"?
155_mm

#1220 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

SA 071 wrote:
155_mm wrote:

Znao sam da ćeš izvući iz konteksta ono što ti odgovara. Ali, to je 5,9 mlrd $ roba koje Rusi mogu kupiti od koga god hoće, a ovih 25,3 mlrd $ Turci uglavnom moraju dati Rusima jer nemaju alternative ili im je znatno skuplja. Ali kada dodaš na ovih 5,9 mlrd $ i turizam, usluge i građevinu koja nije ušla u ovih 31 mlrd $ međusobne razmjene dobara, dobiješ turski izvoz od oko 15 mlrd $. I sve to Rusi mogu da ne kupe, a Turci ne mogu da ne kupe plin. I onda dođemo do podatka da umjesto 10 mlrd $ deficita platne bilanse sa Rusijom, Turci bi vrlo lako mogli izaći na 20 mlrd $ deficita platne bilanse samo sa Rusima. :lol:

Kada je ekonomija u pitanju slobodno pitaj šta te interesuje, objasniću ti. A možeš i Bodkina pitati, dobar je i on, korektan i hoće pomoći. Znam ga sa druge teme... :-D
evo ti jos za turizam:
Turistički sektor također može doživjeti nepopravljive gubitke, jer su samo 2014. godine ruski turisti turskom gospodarstvu donijeli dobit od 3,7 milijardi dolara, što je oko 12% ukupnih turskih prihoda od turizma.
znaci polugole ruskinje tvolf pojnts.
i za zajednicke investicije:
te na više od 2 milijarde akumuliranih međusobnih investicija
sad koliko je cijih tu para to ne stoji.
i to je to. ocigledno samo jos tebi nije jasno da ova tema moze pod kljuc i da se nema sta vise raspravljati. posto smo se vec svi saglasni da putin nikad ni u snu ne smije pomisliti da zavrne brki slavinu.

o kakvim sankcijama mi ovdje i govorimo pitam se?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1221 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by _BataZiv_0809 »

Avetinho wrote:
SA 071 wrote: {...}
Ali je činjenica da su od svih učesnika haos u Siriji, Rusi zasada najbolje odigrali, a Turci se pogubili k'o abdest. Ali skontaćete to i vi, samo treba vremena da posljedice postanu očite i budali...
O cemu ti to? Sta su tacno "najbolje odigrali"?

Uvuceni u najgoru klanicu na Planeti od bosanskog rata (a mozda i od njega goru) na strani najveceg kasapina dvadesetprvog vijeka, izgubili partnerstvo s ikim na Planeti (osim mozda Sjeverne Koreje i Venecuele) zbog bahatog ponasanja, prve komsije im srokale ratni avion zbog 17 sekundi povrede zracnog prostora, masakriralo im putnicki avion u Egiptu zbog sirijskog rata, zavalilo se u ekonomske sankcije -- doduse zbog kradje ukrajinske teritorije.

Sad kmece kako bi ono eto nekom uvodilo sankcije. Bogami, slabo ce ruski marinci vidjeti Mediterana budu li se s Turskom zajebavali.

Sta li su to "najbolje odigrali"?
:shock: :lol:
Avetinho

#1222 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Avetinho »

155_mm wrote: {...}
o kakvim sankcijama mi ovdje i govorimo pitam se?
Prestace Rusija kupovati od Zapada bilo sta sto vrijedi, a nece mu prodavati jedino sto ima. Meni to lici na sankcije _protiv_ Rusije.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1223 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by japin_mutapi »

Johnny071 wrote:

edit,
čuj to ... rat pa da nema izbjeglica
ako bude rata u turskoj biće još deset miliona izbjeglica većinom kurda na sve strane
vivaldi

#1224 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by vivaldi »

Martinez_ wrote:
vivaldi wrote:u svakom slucaju turci se jako dobro dobro nose sa masom izbjeglica
Nosila se i Hrvatska 90-ih, nosila bi se i Britanija da joj nagrnu Francuzi....ali ljudi se prosto boje drugačijeg i nisu spremni na ljude obojene puti i druge kulture. Za ovoliku Evropu broj onih koji su dosad ušli je smešan.

Ali to nije ovde tema, da ne dužim(o)
ne znam kako bi se ko nosio, ali je cinjenica da turcima ogorman priliv izbjeglica nije uticao na privredni rast, sto je svakako uspjeh. bar za sada.

vise puta sam rekao da erdogan dosta dobro balansira na unutrasnjem planu, ali na vanjskom je pun kikseva. i ovo obaranje aviona je svakako kiks
SA 071

#1225 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

A kaže Erdogan za zapadne medije:

"Erdogan was speaking in comments broadcast live by CNN Turk television on the sidelines of a climate summit in Paris, where efforts to bring him together with Russian President Vladimir Putin failed.
Turkey was working to ensure ties with Russia, its main energy supplier, do not rupture completely, Erdogan said, describing Moscow as a "strategic partner."
Asked if he would continue to press for a meeting, he said: "Even if it is just a piece of string remaining ... we don't want ties to be cut. How Russia will proceed, I cannot know."

http://www.reuters.com/article/2015/11/ ... TOWzKZe.97

E baš zbog ovog boldiranog i kažem da je glupan sebi pucao u noge. Više treba Rusija njemu nego on Rusiji, jer bez dobrih odnosa sa Rusima i u NATO-u mu je cijena manja.
Post Reply