Pariz

Post Reply
Fudo Bosna

#1201 Re: Pariz

Post by Fudo Bosna »

tututuuuu wrote:
Fudo Bosna wrote:

Ocito da ubijaju zbog islama (pretpostavljam da si i ti musliman), to ne kazem ja, vec oni. ako imas kakav problem njima se obrati. :D

A srpske bajke me stvarno ne zanimaju a osobito na ovoj temi.
[/quote]

Ni mene tvoje bajke i predrasude prema mojoj vjeri, i kršćani i hrišćani su u zadnja dva rata , oni pojedinci koji su činili zločine, tvrdili da štite hršćane /kršćane od muslimana ili kršćana, a ovi teroristi sa islamom nemaju ništa izuzev što se tako predtsvljaju !
I herceg bosna, paradržava je i srpski zločini u BiH, imala iza sebe, ideologiju zaštite vjere, kršćanske /hrišćanske, pa ne kažu muslimani vaši "kršćani" /zločinci !!!

P.S.
Evo pogledaj, naš reis ul ulema se ogradio od nečeg što nema veze sa Bošnjacima, nad terorizmom u Parizu, da li su se predstavnici crkava ogradili od zločina u BiH nad muslimanima i što su nam srušene sve džamije tamo gdje ARBIH nije dražala teritorij ???
Last edited by Fudo Bosna on 14/11/2015 15:36, edited 1 time in total.
beniciodeltoro

#1202 Re: Pariz

Post by beniciodeltoro »

zeina wrote:
beniciodeltoro wrote: Dragi moji Bošnjaci, pretvaramo se u one koji na člancima i videima o Srebrenici, Markalama i Kapiji u komentarima pravdaju argumentom osveta nad Turcima kao i ostala zlodjela po Jugoslaviji što se pravdaju Jasenovcem.
Možda zvuči za neke jezivo ali do sada je za mene jedini "pravi" terorista Mevlid Jašarević. Čojk dođe u Sarajevo da napadne ambasadu jedne države o kojoj ima negativno mišljenje, reče svim nedužnim građanima da se sklonu jer ih ne želi povrijediti. Ranjena je samo jedna osoba koja je bila u službi i to je to. Nikakav napad na američke studente, na neke glumce na SFFu samo zato što su amerikanci niti ikakvo pucanje ili bombe po kafićima. Čovjek bi tu mogao shvatiti njegov bijes a u isto vrijeme je ostavio snažnu poruku i tu bi se moglo razgovarati i tim stvarima. Na temama gdje su stradali toliki civili nedužni nema ni Palestina, ni Sirija mjesto šta da traže.
Jedan francuski vojnik šupak monstrum ne može biti nikakvo opravdanje za jednog ubijenog francuskog mladića kao što jedan terorista musliman ne smije biti opravdanje za jednog ubijenog mladića muslimana u Palestini
Ključna je zadnja rečenica, dok se muslimani svakodnevno pravdaju i objašnjavaju da to što rade teroristi nema veze sa islamom i svakodnevno osudjuju, zapad a pogotovo ovi naši domaći kršćani generalizuju i satanizju muslimane, pozivaju na napad atomskim bombama, pripisuju sve Islamu i td. izagovaraju napad na islamske zemlje i uveliko to rade, a kad im se uzvrati istom mjerom e onda je teci svjetski....sto ne mogu licemjerja
[/quote]
Zašto bi neki prosječan Francuz koji generalizuje i satanizuje imao razumijevanje za pravdanje muslimana kada ti prva generalizuješ i satanizuješ sve Francuze "Jest da su mnogi mladi Francuzi na koncertu sinoć izginuli ali nisu ni Francuzi nevini jer us po Siriji svašta radili"[/quote]

Zašto bi ti tražila sutra od nekog Francuza na ulici da te ne pljune jer si muslimanka jer nisi kriva što se neki ISILovac što napravi masakr u po Pariza naziva muslimanom kada ti prva pominješ zločine pojedinih Francuza na temi o ubijenim francuskim civilima i pišeš stvari poput "pa nisu ni Francuzi nevini"
Last edited by beniciodeltoro on 14/11/2015 15:33, edited 2 times in total.
It_is_a_Leclerc

#1203 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

kamen spoticanja wrote:
mO k3 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:ISIL treba uništiti tako da od njihovih domova ne ostane ni kamen na kamenu. Kopneno, i iz zraka. Svi sredstvima. Bez suđenja. Ubijati.

Oni koji misle da je s ovom bagrom moguće pregovarati o bilo čemu, zaslužuju da im ovako jekne u komšiluku.
samo tako
Kako bolan? Na koji nacin ces kopneno i iz zraka pobiti sva francuska geta?
Jedino nekim neselektivnim granatiranjem tamo gdje je puno muslimanskog zivlja a sve da se odbrane "univerzalne vrijednosti" i to...a cek pa imali smo to nedavno kod nas
jel to ide drugi krug?
Ne zavaravajte se.

Unistavanjem ISIL-a ce nestati logisticka, financijska, ideoloska i svaka druga matrica za ovo.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1204 Re: Pariz

Post by japin_mutapi »

Bloo wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Samo tako da ti ukažem da ne možeš govoriti u ime jedne tako široke grupe ljudi kao što su svi ateisti. To je šarolik sastav individua. Kao i svi muslimani ili svi katolici. Biti ateist nije= po defaultu biti dobar i miroljubiv bez ubilačkih namjera.
naFno da nije default :D
ali do sada ne vidjeh nigdje teroristicke napade uz uzvikivanje nema boga! ziviJo ateizam!

ateisti su skromni, orijentiramo se na serijske ubice i silovatelje
samo su zarad stvaranja novog čovjeka i uspostave naprednog društva ubili desetine miliona ljudi ... malo glađu malo metkom ili radom do smrti po logorima
a ponegdje su ubijali samo ljude sa naočarama
Niemand

#1205 Re: Pariz

Post by Niemand »

Bloo wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Samo tako da ti ukažem da ne možeš govoriti u ime jedne tako široke grupe ljudi kao što su svi ateisti. To je šarolik sastav individua. Kao i svi muslimani ili svi katolici. Biti ateist nije= po defaultu biti dobar i miroljubiv bez ubilačkih namjera.
ali do sada ne vidjeh nigdje teroristicke napade uz uzvikivanje nema boga! ziviJo ateizam!

A ne postoji realna mogucnost da se pokrene masa atesista protiv "zaludjenih idejom Boga"?

Procitaj pokoju temu na pdf religija. Zanimljive izjave.

Za mrznju je lako naci izgovor.
tututuuuu

#1206 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

Fudo Bosna wrote:
tututuuuu wrote:
Fudo Bosna wrote:

Ocito da ubijaju zbog islama (pretpostavljam da si i ti musliman), to ne kazem ja, vec oni. ako imas kakav problem njima se obrati. :D

A srpske bajke me stvarno ne zanimaju a osobito na ovoj temi.

Ni mene tvoje bajke i predrasude prema mojoj vjeri, i kršćani i hrišćani su u zadnja dva rata , oni pojedinci koji su činili zločine, tvrdili da štite hršćane /kršćane od muslimana ili kršćana, a ovi teroristi sa islamom nemaju ništa izuzev što se tako predtsvljaju !
I herceg bosna, paradržava je i srpski zločini u BiH, imala iza sebe, ideologiju zaštite vjere, kršćanske /hrišćanske, pa ne kažu muslimani vaši "krašćani" /zločinci !!![/quote]

opet on. kakve sad veze ima HB i srpski zlocini s ovim? pa onda da prosirimo pricu na Trusinu, Krizancevo itd... i Ahmici ako hoces. Al opet pitam kakve to veze ovdje ima?

i ja nigdje nisam rekao "vasi zlocinci". samo sam rekao da oni iz neceg izvlace svoje ideje i zlocine, a to je islam, odnosno njihovo tumacenje islama. bitno je to za znati da se moze djelovati. nisu budisti, zar ne?
Last edited by tututuuuu on 14/11/2015 15:38, edited 1 time in total.
Cracked

#1207 Re: Pariz

Post by Cracked »

Kao sto sam i sinoc napisao, glavna rijec na bosanskim portalima (komentari) i facebooku je "ALI". "Ne podrzavam, ali". Sasvim je suvisno onda uopste pisati da ne podrzava kad je podmuklo umanjen zlocin. A sto se odjednom svi zabrinuse za zrtve po ratnim zonama. Do juce ih bolila neka stvar a danas samo da nekako nadglasaju zrtve u parizu. Pa onda sto kruze price sve je to izrael i amerika, placaju isil vam tam.

Hajde da tu logiku na bosnu primjenimo, posto je to cetnicka logika: U srebrenici se desilo zlo, ALI politika bosnjaka isto ubija...znas....
I da to isto primjenimo kad neko kaze ISIL su placenici amerike/izraela: Znas masakar na markalama to ti je armija BH bacala granate na svoje civile
Last edited by Cracked on 14/11/2015 15:37, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#1208 Re: Pariz

Post by Bloo »

Niemand wrote:
Bloo wrote:
KatarinaKosaca wrote:

A ne postoji realna mogucnost da se pokrene masa atesista protiv "zaludjenih idejom Boga"?

Procitaj pokoju temu na pdf religija. Zanimljive izjave.

Za mrznju je lako naci izgovor.
n'ah we just don't care enuff :mrgreen: apathetic atheism se reflektira i na ostale zivotne stavke
čekamo da se svi na svijetu pobiju da zivimo u rahatluku i mrzimo se iz drugih razloga (vid'ti glave) :mrgreen:
sahara1428

#1209 Re: Pariz

Post by sahara1428 »

od želje za eksluzivnosću susjedi ne znaju ni šta pisu

"15:25 - Kod jednog teroriste pronađena je egipatska policija." dnevnik.hr
budza

#1210 Re: Pariz

Post by budza »

cilj cionista i njihovih satelita je da od muslimanskog ummeta i zemalja naprave novu "modernu" afriku. cilj je da muslimani budu gladni, zedni, glupi, bosi, zavisni od drugih, tj. cilj je da dole traje nered do besvesti. juce su nam prosipali maglu o al kaidi, danas je to ID, sutra neki novi termin.
islam kao vera se mora diskreditovati i svako sredstvo orpavdava cilj, po percepciji zapadnih mocnika.
Fudo Bosna

#1211 Re: Pariz

Post by Fudo Bosna »

[quote="tututuuuu"][quote="Fudo Bosna"][quote="tututuuuu"][quote="Fudo Bosna"]

Ti si prvo spomenuo Njemce, tvrdeći da nema veze genocid nad Jevrejima sa židovskim porijeklom, odnosno sa religijom , pa kakve veze ima neki terosrista sa bilo kojim muslimanom, židovom ili kršćaninom?

Razguli i ne povezuj zločine i teroriste sa religijom !!!
Last edited by Fudo Bosna on 14/11/2015 15:41, edited 2 times in total.
sahara1428

#1212 Re: Pariz

Post by sahara1428 »

budza wrote:cilj cionista i njihovih satelita je da od muslimanskog ummeta i zemalja naprave novu "modernu" afriku. cilj je da muslimani budu gladni, zedni, glupi, bosi, zavisni od drugih, tj. cilj je da dole traje nered do besvesti. juce su nam prosipali maglu o al kaidi, danas je to ID, sutra neki novi termin.
islam kao vera se mora diskreditovati i svako sredstvo orpavdava cilj, po percepciji zapadnih mocnika.

Neće da može...
kamen spoticanja

#1213 Re: Pariz

Post by kamen spoticanja »

Papa Franjo je naglasio kako ga je teroristički napad u Parizu šokrao i rastužio.

"Ovo što se dogodilo nije humano, ja se molim za žrtve, njihove porodice i francuski narod", izjavio je poglavar katoličke crkve za jednu italijansku katoličku televizijsku stanicu.

On je također napad nazvao "djelićem Trećeg svjetskog rata". Papa je dodao da je teško razumjeti i da nema vjerskog ili ljudskog opravdanja za to.
Niemand

#1214 Re: Pariz

Post by Niemand »

Bloo wrote:
n'ah we just don't care enuff :mrgreen: apathetic atheism se reflektira i na ostale zivotne stavke
čekamo da se svi na svijetu pobiju da zivimo u rahatluku i mrzimo se iz drugih razloga (vid'ti glave) :mrgreen:
'ta ja znam, za humor je nekad trebalo mnogo vise. Pogtovo crni humor. Sori.
sahara1428

#1215 Re: Pariz

Post by sahara1428 »

kamen spoticanja wrote:Papa Franjo je naglasio kako ga je teroristički napad u Parizu šokrao i rastužio.

"Ovo što se dogodilo nije humano, ja se molim za žrtve, njihove porodice i francuski narod", izjavio je poglavar katoličke crkve za jednu italijansku katoličku televizijsku stanicu.

On je također napad nazvao "djelićem Trećeg svjetskog rata". Papa je dodao da je teško razumjeti i da nema vjerskog ili ljudskog opravdanja za to.
Šta je htio sa Trećim svjetskim...nek se bavi pedofilima i ostalim stvarima sa vatileaksa
budza

#1216 Re: Pariz

Post by budza »

Cracked wrote:Kao sto sam i sinoc napisao, glavna rijec na bosanskim portalima (komentari) i facebooku je "ALI". "Ne podrzavam, ali". Sasvim je suvisno onda uopste pisati da ne podrzava kad je podmuklo umanjen zlocin. A sto se odjednom svi zabrinuse za zrtve po ratnim zonama. Do juce ih bolila neka stvar a danas samo da nekako nadglasaju zrtve u parizu. Pa onda sto kruze price sve je to izrael i amerika, placaju isil vam tam.

Hajde da tu logiku na bosnu primjenimo, posto je to cetnicka logika: U srebrenici se desilo zlo, ALI politika bosnjaka isto ubija...znas....
I da to isto primjenimo kad neko kaze ISIL su placenici amerike/izraela: Znas masakar na markalama to ti je armija BH bacala granate na svoje civile

za sva ova poredjenja koja dajes, imamo jasne dokaze da armija bosne nije sistematski ubijala niti je ubijala svoje ljude (primer markale). imamo dokaze izvedene na nizu sudova i tuzilastva na tu temu. za ove druge stvari, kao ovo od sinoc, nista nije jasno i zato je ALI neophodno pri iskazivanju solidariteta i pravljenju analiza. situacija je nepregledna kao sinoc bilino polje.
Bloo
Globalna šefica

#1217 Re: Pariz

Post by Bloo »

Niemand wrote:
Bloo wrote:
'ta ja znam, za humor je nekad trebalo mnogo vise. Pogtovo crni humor. Sori.
sačekat ću razvoj situacije i u skladu sa time, prebacit se u crna guja/charlie hebdo mod.
Bodkin

#1218 Re: Pariz

Post by Bodkin »

sahara1428 wrote:
kamen spoticanja wrote:Papa Franjo je naglasio kako ga je teroristički napad u Parizu šokrao i rastužio.

Šta je htio sa Trećim svjetskim...nek se bavi pedofilima i ostalim stvarima sa vatileaksa
Ja ba, nek mu budza objasni da je ovo sve cionisticka zavjera da se blate muslimani :lol:
klavirdžija

#1219 Re: Pariz

Post by klavirdžija »

uglavnomja wrote:samo da ponovim rat za pocetnike, zejne i slicne koji ni spermatozoidi nisu bili u to doba ili su bili hiljadama km daleko:

francuzi su bili u sarajevu, unprofor.

svaka mrva brasna, kap ulja, hebena ikar konzerva ... je dosla zahvaljauci njima i plavom putu
pravili su barikade gdje je snajper pucao
sakrivali ljude iza svojih vozila da prolaze
sva pisma odavde i od "tamo" su dolazila pod zastitom francuskog unprofora
drzali su aerodrom, znaci svaki NOVINAR je dosao i otisao pod njihovom zastitom. a zna se da su nas novinari i vijesti drzale u zizi svjetske javnosti
isto i humanitarci
i bjelosvjetski politicari
hranili su ljude koji su imali srece da zive blizu. puno djece je prvu cokoladu u zivotu pojelo upravo od francuza
prvi konvoj koji je usao u sarajevo je bio iz strasbura
zastitta svim ostalim konvojima
francuske hum, organizacije su od tda u saraevu, ukljucujuci ljude koji su gotovo citav rat proveli u sarajevu
bernard henri levy
poginuli i ranjeni, najvise je francuza bilo
...

miterand je bio senilan i prosrpski orijentisan. ali i da nije bio, jedan covjek ili jedna zemlja nisu nista mogle uciniti na ratnom planu. to su un i nato koji su odlucivali.

i sad dolazimo do zejni i "francuskih" ratova.

problem je bio sto u bosni nisu "ratnicki" raspolozeni, nego pasivno, trpno. takav su im mandat glupave un rezolucije nametnule, razni akasiji i sadake, ...
kad su krenuli u napad n cetnike - niko se nje bunio 'ta ce francuzi, francuska u ratu ..

da su srbi nesto ovako uradili 99. poslije bombardovanj beograda, pitam se pitam koliko bi zejni opravdavalo to pricom o francuskim ratovima u ex yu?

koliko su nevinih ljudi spasili francuzi od kozojeba po bi?

ili je to nebitno, nemaju se sta petljati ni un ni nato ni fra, ni uk ... to su unutarmuslimanske razmirice? ili su uvozne razmirice? ili je mozda saudijska arabija? izrael? zavjera 'vaka 'naka ...

ukratko, francuzi su mi pruzili ruku da se izvucem iz provalije, hvala im. i nikada mi nece biti blizi neki apstraktni lik, druge rase, drugog jezika, drugog mentaliteta hiljadam km daleko, koji nije ni cuo za bosnu, a kamoli da je zna naci na karti.

i sto se tice gadafija i sadama, kojima je juga izvozila pameet i strucnost, nisu se ni pocesalai kad smo mi ginuli.

ps. saudisjki neki hepek je izrazio saucesce hollandu
:thumbup:

Samo, baviš se uzaludnim poslom. Jer, po mahalskim "kriterijima" su ih trebali i "oslobađati" od onih koje su sami izabrali i podržavali dok ih lijepo lagaše, a oni sjediti sa strane i naprđivati, po mogućnosti iz Minhena ili Stokholma. Dakle, isto kao i danas.
sha_ba

#1220 Re: Pariz

Post by sha_ba »

I nek mi neko kaze da nisam normalna ako kazem da ovakvima nije mjesto nigdje n svijetu a ne samo kod nas, onda sam ponosna sto nisam normalna

http://www.vocativ.com/world/isis-2/isi ... eo-french/
Hakiz

#1221 Re: Pariz

Post by Hakiz »

Niemand wrote:
tututuuuu wrote:ali ne trebamo se lagati te govoriti si kako ovo nema vez s islamom i ismistickim radikalima koji ubijaju ocito u ime vjere.
Ti ljudi su sebi stvorili svoju vjeru, sa svojim pravilima, a dali joj naziv islam (naziv druge vjere).

Simple.
Samo, kada bi neko uzeo moje prezime i išao ubijati druge u ime tog prezimena, ja bih mu prvi presudio.
budza

#1222 Re: Pariz

Post by budza »

ma kakav crni 3. svetsk rat. ko ce ratovati?
bez nemaca nema velikog rata. a nemci jos nisu spremni.
a ovo sto se muslimanima dole vec citav vek desava, da je veliki rat, jeste. po zrtvama i brutalnosti, slican od oba svetska.

zapad ima kurbana (musl. svet) i zato ne berite gajle da ce se to sirite i da ce u njemu ucestvovati veliki na sukobljenim stranama.
Latte

#1223 Re: Pariz

Post by Latte »

De Maiziere (ministar u njemackoj) upravo drzi govor.
Potvrdio je da je uhapseni crnogorac u njemackoj u svojoj navigaciji imao adresu u parizu kao krajnju destinaciju.
Last edited by Latte on 14/11/2015 15:48, edited 1 time in total.
zateznistub

#1224 Re: Pariz

Post by zateznistub »

zar nekome treba papa da kaze da nema NIKAKVOG OPRAVDANJA????
Niemand

#1225 Re: Pariz

Post by Niemand »

Hakiz wrote: Samo, kada bi neko uzeo moje prezime i išao ubijati druge u ime tog prezimena, ja bih mu prvi presudio.
I onda bi se neko njegov osvetio tebi, pa neko tvoj tom nekom njegovom i tako u krug.
Post Reply