de me poskakiljaj da se i ja nasmijemshbc wrote:![]()
![]()
Svijet bez religija
- Smrcak15
#1201 Re: Svijet bez religija
- shbc
#1202 Re: Svijet bez religija
Necu... Bojim se da ce ti Zubic Vila ukrasti zub ako to uradim 
- Smrcak15
#1203 Re: Svijet bez religija
sta mislis da se koncetrisemo na dokaze zasto vjerujem u sta vjerujem, umjesto da mlataramo ovako na suho o djeda mrazovima itdshbc wrote:![]()
![]()
Oj jebem ti... Tacno treba pocet izdavati dozvole za razmnozavanje.
21. stoljece a on jos uvijek vjeruje u bozanstva, demone, andjele... Sta je slijedece? Hoces li izvuci koji video koji dokazuje postojanje jednoroga? Djeda Mraza? Nessie?
zar nije logicno da postavis pitanje zasto vjerujes u BOga, ili te demone, koji su ti dokazi, itd
- Optimus Prime
#1204 Re: Svijet bez religija
Ne mogu vjerovati da nisi sposoban da skontas koliko je to jednostavno:Smrcak15 wrote:kad mi ti uspijes samo iz svoje glave izrecitirati programiran tekst onda mi se javiOptimus Prime wrote:
Ovaj komentar je samo odgovor na Smrckovu nebulozu da ljudi nisu sposobni napisati knjigu koja ce sadrziti precizan broj nekih rijeci. Nista vise.
Koji izazov spominjes?
Smrcak je najveca dosada na forumu. Al je prava zabava raskrinkavati njegove lazi, jer put do istine je lagan.
U ovom tekstu je spomenuta dosada i zabava po jednom, isto kao i rijeci laz i istina.
- Smrcak15
#1205 Re: Svijet bez religija
Ne ne to jarane, tekst koji ce biti dug. Ima samo jedno takvo programiranje u kuranu koliko ja znam da se spominje jedanput ostalo je inace razbacano po raznim poglavljima.Optimus Prime wrote:Ne mogu vjerovati da nisi sposoban da skontas koliko je to jednostavno:Smrcak15 wrote:kad mi ti uspijes samo iz svoje glave izrecitirati programiran tekst onda mi se javiOptimus Prime wrote:
Ovaj komentar je samo odgovor na Smrckovu nebulozu da ljudi nisu sposobni napisati knjigu koja ce sadrziti precizan broj nekih rijeci. Nista vise.
Koji izazov spominjes?
Smrcak je najveca dosada na forumu. Al je prava zabava raskrinkavati njegove lazi, jer put do istine je lagan.
U ovom tekstu je spomenuta dosada i zabava po jednom, isto kao i rijeci laz i istina.
Tako da nije to sto se trazi od tebe
- Optimus Prime
#1206 Re: Svijet bez religija
Smrcak15 wrote:
Ne ne to jarane, tekst koji ce biti dug. Ima samo jedno takvo programiranje u kuranu koliko ja znam da se spominje jedanput ostalo je inace razbacano po raznim poglavljima.
Tako da nije to sto se trazi od tebe
Ti si stvarno ogranicen.
Meni je trebala minuta da ovo izmislim.
Sad samo treba da nastavim da pisem jedno desetak proizvoljnih recenica . I onda na kraju smislim jednu recenicu u kojoj ponovo spomenem laz i istinu i onda imam duzi tekst u kojem sam spomenuo dosadu i zabavu po jednom, a laz i istinu po dva puta.
Onda zapisem negdje da sam laz i istinu vec spomenuo dva puta.
Ako u desetom tekstu ponovo spomenem laz, dodam jos jednu crtu, sto znaci moram da spomenem istinu makar jos jednom.
U 18. tekstu to i ucinim. Itd.
- Smrcak15
#1207 Re: Svijet bez religija
Jednostavno ne kontas sta je cudo u tome, nije cudo da ti pises sad to jer mas sva moguca pomagala, cudo je kad samo recitiras a neko drugi zapisuje to bez ikakvog editovanja.Optimus Prime wrote:Smrcak15 wrote:
Ne ne to jarane, tekst koji ce biti dug. Ima samo jedno takvo programiranje u kuranu koliko ja znam da se spominje jedanput ostalo je inace razbacano po raznim poglavljima.
Tako da nije to sto se trazi od tebe![]()
Ti si stvarno ogranicen.
Sad samo treba da nastavim da pisem jedno desetak proizvoljnih recenica . I onda na kraju smislim jednu recenicu u kojoj ponovo spomenem laz i istinu i onda imam duzi tekst u kojem sam spomenuo dosadu i zabavu po jednom, a laz i istinu po dva puta,
Evo ovako imas nesto u Kuranu, sura Pjesnici pocinje sa 3 slova
1 TSM 2. Ovo su znakovi knjige jasne
Poslije ove fraze slova t, s, m se pojavljuju 603 puta do kraja sure. Rijec pjesnici ima brojcan vrijednost 603.
Jesi li u stanju da nam recitujes a drugi da zapisuju i da vodis ovakvu evidenciju kolliko se slova pojavljuju puta, da korespondira sa brojcanom vrijednosti sa nazivom sure?
- Optimus Prime
#1208 Re: Svijet bez religija
Zasto mislis da to neko nije vec prije u tajnosti magao napisati, onda pomagao Muhamedu da to nauci na pamet, da bi onda ovaj to lafo izrecitirao drugima da oni to ko lafo prvi put zapisu?Smrcak15 wrote:Jednostavno ne kontas sta je cudo u tome, nije cudo da ti pises sad to jer mas sva moguca pomagala, cudo je kad samo recitiras a neko drugi zapisuje to bez ikakvog editovanja.Optimus Prime wrote:Smrcak15 wrote:
Tako da nije to sto se trazi od tebe![]()
Ti si stvarno ogranicen.
Sad samo treba da nastavim da pisem jedno desetak proizvoljnih recenica . I onda na kraju smislim jednu recenicu u kojoj ponovo spomenem laz i istinu i onda imam duzi tekst u kojem sam spomenuo dosadu i zabavu po jednom, a laz i istinu po dva puta,
Evo ovako imas nesto u Kuranu, sura Pjesnici pocinje sa 3 slova
1 TSM 2. Ovo su znakovi knjige jasne
Poslije ove fraze slova t, s, m se pojavljuju 603 puta do kraja sure. Rijec pjesnici ima brojcan vrijednost 603.
Jesi li u stanju da nam recitujes drugi da zapisuju i da vodis ovakvu evidenciju kolliko se slova pojavljubu puta da korespondira sa brojcanom vrijednosti sa nazivom sure?
- Smrcak15
#1209 Re: Svijet bez religija
Nema nista sto upucuje na toOptimus Prime wrote:
Zasto mislis da to neko nije vec prije u tajnosti magao napisati, onda pomagao Muhamedu da to nauci na pamet, da bi onda ovaj to lafo izrecitirao drugima da oni to ko lafo prvi put zapisu?
A kad bi bilo tako nesto onda ni to nije logicna pretpostavka da covjek poznaje buducnost pa mu to programira u tekst a to se ostvaruje nakon 1000 godina. Nemoguce.
Uopste nema smisla da je neko muhammeda poducio da treba jedini ajet o zeljezu u suri zeljezo da postavi upravo na 5100 mjestu da to korespondira sa dubinom od 5100km od povrsine do zeljezne tvrde jezgre. Allah obecava ove informacije da ce davati u buducnosti sa ciljem da pokaze Kur'an dolazi od njega a ne od ljudi.
- Optimus Prime
#1210 Re: Svijet bez religija
Ne nego bas sve upucuje na to.Smrcak15 wrote:Nema nista sto upucuje na toOptimus Prime wrote:
Zasto mislis da to neko nije vec prije u tajnosti magao napisati, onda pomagao Muhamedu da to nauci na pamet, da bi onda ovaj to lafo izrecitirao drugima da oni to ko lafo prvi put zapisu?
A kad bi bilo tako nesto onda ni to nije logicna pretpostavka da covjek poznaje buducnost pa mu to programira u tekst a to se ostvaruje nakon 1000 godina. Nemoguce.
Uopste nema smisla da je neko muhammeda poducio da treba jedini ajet o zeljezu u suri zeljezo da postavi upravo na 5100 mjestu da to korespondira sa dubinom od 5100km od povrsine do zeljezne tvrde jezgre. Allah obecava ove informacije da ce davati u buducnosti sa ciljem da pokaze Kur'an dolazi od njega a ne od ljudi.
Okamova britva kaze: "Ako imate dvije teorije koje predviđaju isto, odaberite jednostavniju."
Sto se naucnih cuda tice, nema potrebe da ti ponavljam da se radi o nebulozama.
A sto se tice numerologije u slucaju zeljeza, tu je naravno jasno da niko Muhameda nije naucio o tome. Radi se o obicnom numeroloskom triku. Polazi se od pretpostavke da se vec zna da se ajet nalazi na mjestu broj N i da se sura nalazi na broju M i onda se a posteriori trazi neka poveznica brojeva N i M sa sa zeljezom, bez obzira koliko apsurdna ta poveznica jeste. Provjeravaju se sve moguce cifre pocev od rednog broja u periodnom sistemu elemenata, preko atomske mase, gustoce po kubnom centimetru i metru, tacke topljenja i tacke kljucanja u Kelvinima ,celzijusima i Fahrenhajtima, toploti isparavanja, pritisku pare, brzini zvuka itd, itd, itd. da bi se na kraju mogla naci najgora moguca poveznica, udaljenost vanjskog jezgra (koje se ne iskljucivo, ali najvecim dijelom sastoji od zeljeza) od povrsine zemlje i to ne u miljama nego u kilometrima. Koliko je smijesna ova poveznica pokazuje da se ovdje radi samo o aproximaciji jer se ta cifra sa danasnjom tehnologijom ne moze ni priblizno izracunati u kilometar.
A bilo bi tako jednostavno. Da je bog htio da ostavi upecatiljiv znak, mogao je vrlo elegantno suru zeljezo staviti na mjesto 26. (redni broj zeljeza u periodnom sistemu elemenata). To bi vec bila prava senzacija i granicilo bi na nsto sto bi se moglo nazvati cudom.
Last edited by Optimus Prime on 27/02/2016 02:49, edited 1 time in total.
- jasko_ba
#1211 Re: Svijet bez religija
Tite mi, neko ga placa sigurno da ovako pise na forumima. Sve van toga je besmisleno.
kad si vec navalio.

A sto se ovo ne spominje u KuranuSmrcak15 wrote:

- shbc
#1212 Re: Svijet bez religija
To su demoni Jale. Isti oni levitirajuci par postova iznad 
- asurbanipal
#1213 Re: Svijet bez religija
Smrcak15 wrote:
1. Sura Zeljezo je u centru Kurana = tvrda Zeljezna jezgra u zemlji je u centru zemlje
2. Od pocetka Kurana pa sve do jedinog ajeta u Suri Zeljezo gdje se spominje Zeljezo ima 5100 ajeta = od povrsine zemlje pa do zeljezne jezgre u centru zemlje ima 5100 km po NASA i enciklopedia britanica stranicama
3. Od pocetka sure Zeljezo pa sve do ajeta gdje se spominje zeljezo u Suri Zeljezo ima 450 rijeci, specificni toplinski kapacitet zeljeza je 450 j/kg
- Plavo-bijeli
#1214 Re: Svijet bez religija
Objasnio u prvoj minuti
- Smrcak15
#1215 Re: Svijet bez religija
Optimus Prime wrote: Ne nego bas sve upucuje na to.
Okamova britva kaze: "Ako imate dvije teorije koje predviđaju isto, odaberite jednostavniju."
Sto se naucnih cuda tice, nema potrebe da ti ponavljam da se radi o nebulozama.
A sto se tice numerologije u slucaju zeljeza, tu je naravno jasno da niko Muhameda nije naucio o tome. Radi se o obicnom numeroloskom triku. Polazi se od pretpostavke da se vec zna da se ajet nalazi na mjestu broj N i da se sura nalazi na broju M i onda se a posteriori trazi neka poveznica brojeva N i M sa sa zeljezom, bez obzira koliko apsurdna ta poveznica jeste. Provjeravaju se sve moguce cifre pocev od rednog broja u periodnom sistemu elemenata, preko atomske mase, gustoce po kubnom centimetru i metru, tacke topljenja i tacke kljucanja u Kelvinima ,celzijusima i Fahrenhajtima, toploti isparavanja, pritisku pare, brzini zvuka itd, itd, itd. da bi se na kraju mogla naci najgora moguca poveznica, udaljenost vanjskog jezgra (koje se ne iskljucivo, ali najvecim dijelom sastoji od zeljeza) od povrsine zemlje i to ne u miljama nego u kilometrima. Koliko je smijesna ova poveznica pokazuje da se ovdje radi samo o aproximaciji jer se ta cifra sa danasnjom tehnologijom ne moze ni priblizno izracunati u kilometar.
A bilo bi tako jednostavno. Da je bog htio da ostavi upecatiljiv znak, mogao je vrlo elegantno suru zeljezo staviti na mjesto 26. (redni broj zeljeza u periodnom sistemu elemenata). To bi vec bila prava senzacija i granicilo bi na nsto sto bi se moglo nazvati cudom.
kakva crna poveznica, ako NASA i enciklopedia britanica i ostale webstranice kazu 5100 km do zeljezne jezgre u centru zemljeA sto se tice numerologije u slucaju zeljeza, tu je naravno jasno da niko Muhameda nije naucio o tome. Radi se o obicnom numeroloskom triku. Polazi se od pretpostavke da se vec zna da se ajet nalazi na mjestu broj N i da se sura nalazi na broju M i onda se a posteriori trazi neka poveznica brojeva N i M sa sa zeljezom, bez obzira koliko apsurdna ta poveznica jeste.
tako pogledamo 5100 ajeta od pcoetka Kur'ana do jedinog ajeta o Zeljezu u centru Kurana u suri Zeljezo
mozda bi se i mogli poigrati sa nekom slucanosti da je samo ovo u Kuranu, ali imamo na hiljade raznih primejera, a vala svi nemogu biti slucajnost.
nije aproximacija nego mjerenjeKoliko je smijesna ova poveznica pokazuje da se ovdje radi samo o aproximaciji jer se ta cifra sa danasnjom tehnologijom ne moze ni priblizno izracunati u kilometar.
http://www.geol.lsu.edu/jnunn/1002.1/EarthInterior.html
Core - Outer core is liquid. P-wave velocity increases at 5100 km depth indicating that the inner core is solid. Core is thought to be mostly Iron because iron is dense and it is cosmogenically abundant enough to make up the core (e.g., gold is dense enough but too rare).
http://science.jrank.org/pages/2219/Ear ... -core.html
There is one final, deeper transition, evident from seismic wave data: Within Earth's core, at a depth of about 3,150 mi (5,100 km), P waves encounter yet another seismic transition zone. This indicates that the material in the inner core is solid. The immense pressures present at this depth probable cause a phase change, from liquid to solid. Density estimates are consist with the hypothesis that the solid, inner core is nearly pure iron.
Read more: Earth's Interior - The Core - Mantle, Seismic, Outer, and Solid - JRank Articles http://science.jrank.org/pages/2219/Ear ... z41N0BIimV
a sta ako ti pokaze konekciju arapske rijeci Zeljezo sa 26, ko eto poceo bi vjerovati , jel, ma nemoj, neces ti jarane nikad vjerovati, vjeruj mi.A bilo bi tako jednostavno. Da je bog htio da ostavi upecatiljiv znak, mogao je vrlo elegantno suru zeljezo staviti na mjesto 26. (redni broj zeljeza u periodnom sistemu elemenata). To bi vec bila prava senzacija i granicilo bi na nsto sto bi se moglo nazvati cudom.
Allah kaze:
111. Kada bismo im andjele/meleke poslali, i kad bi im mrtvi progovorili, i kad bismo pred njih očigledno sve dokaze sabrali, - oni opet ne bi vjerovali, osim ako bi Allah htio, ali većina njih ne zna.
- Optimus Prime
#1216 Re: Svijet bez religija
Upravo tako.Plavo-bijeli wrote:
Objasnio u prvoj minuti
Na tome i baziraju ove nebuloze od kuranskih naucnih cuda.
Stvar je vrlo jednostavna.
U kuranu postoji preko pet hiljada ajeta od kojih jedno cetvrtina njih opisuje raznorazne prirodne pojave. Dakle imas "pool" od preko hiljadu ajeta koje mozes da testiras. Olaksavajuca okolnost je navodno bogatstvo arapskog jezika i masa sinonima koje postoje. U svakoj od tih preko hiljadu ajeta mozes dakle izvrsiti razne permutacije pojmova kroz sinonime i svaku kombinaciju pojmova koju nadjes, kroz "pattern matching" uporedjujes sa masom naucnih dokumenata iz naucne literature, sa time da kontekst ajeta ne igra nikakvu ulogu. Od tih hiljadu ajeta kroz ostvarene pogodke nadjes par potencijalnih kandidata za reinterpretaciju. I onda dobijes pulzare u kuranu.
I to samo na nacin da se kombinacija sinonima "zvijezda", "busi" i "kuca", dalje do besvijesti razvlaci, po principu nije stvarno zvijezda, ali eto neka vrsta ugasene zvijezde, ne kuca ali eto salje elektromagnetne talase u preciznim intervalima koji se pomocu sprava mogu konvertirati u zvucne signale i kada ih usporis onda zvuci kao kucanje. Za busenje nisu bas skontali kako kvantna mehanika i interakcija elementarnih cestica funkcionise ali neise, to sto busi su sigurno neutrini
-
Lopov-eliminator
#1217 Re: Svijet bez religija
Ovo je doslovno skolski primjer kakav nam svijet zele donijeti Smrcak15 i njegova raja kratkih pantalona. Pogledajte 47. i 48. stranu ove teme pa cete vidjeti da je Smrcak upravo ove stvari propagirao. Takodjer je to propagirao dok je bio cackalica83 pa ga je Chmoljo pocistio.
"
U redu je udarati žene
Piše: Buka / Objavljeno: 27.02.2016. u 11:05h
Djeca u Bosni i Hercegovini na časovima vjeronauke uče da je u redu udarati žene.
Ovaj školski zadatak se viralno proširio po društvanim mrežama. On samo govori o tome gdje i u kakvom društvu živimo. Djeca u školama, vjerovali ili ne uče da je u redu udarati žene.
Pogledajte i sami:

"
http://www.6yka.com/novost/100167/u-red ... arati-zene
"
U redu je udarati žene
Djeca u Bosni i Hercegovini na časovima vjeronauke uče da je u redu udarati žene.
Ovaj školski zadatak se viralno proširio po društvanim mrežama. On samo govori o tome gdje i u kakvom društvu živimo. Djeca u školama, vjerovali ili ne uče da je u redu udarati žene.
Pogledajte i sami:

"
- Optimus Prime
#1218 Re: Svijet bez religija
Smrcak15 wrote:
nije aproximacija nego mjerenje
Core - Outer core is liquid. P-wave velocity increases at 5100 km depth indicating that the inner core is solid. Core is thought to be mostly Iron because iron is dense and it is cosmogenically abundant enough to make up the core (e.g., gold is dense enough but too rare).
There is one final, deeper transition, evident from seismic wave data: Within Earth's core, at a depth of about 3,150 mi (5,100 km), P waves encounter yet another seismic transition zone. This indicates that the material in the inner core is solid. The immense pressures present at this depth probable cause a phase change, from liquid to solid. Density estimates are consist with the hypothesis that the solid, inner core is nearly pure iron.
Read more: Earth's Interior - The Core - Mantle, Seismic, Outer, and Solid - JRank Articles http://science.jrank.org/pages/2219/Ear ... z41N0BIimV
a sta ako ti pokaze konekciju arapske rijeci Zeljezo sa 26, ko eto poceo bi vjerovati , jel, ma nemoj, neces ti jarane nikad vjerovati, vjeruj mi.A bilo bi tako jednostavno. Da je bog htio da ostavi upecatiljiv znak, mogao je vrlo elegantno suru zeljezo staviti na mjesto 26. (redni broj zeljeza u periodnom sistemu elemenata). To bi vec bila prava senzacija i granicilo bi na nsto sto bi se moglo nazvati cudom.
Allah kaze:
111. Kada bismo im andjele/meleke poslali, i kad bi im mrtvi progovorili, i kad bismo pred njih očigledno sve dokaze sabrali, - oni opet ne bi vjerovali, osim ako bi Allah htio, ali većina njih ne zna.
Joj koji si ti ignorant.
Naravno da se radi o aproximaciji. Lakse je izracunati udaljenost neke zvijezde nego tacnu udaljenost odredjenih slojeva zemljine jezgre. A i da se teoretski moze izracunati, ne postoji precizna udaljenost jer se ne radi o perfektnoj kugli. Zavisno od pozicije mogu se izmjeriti razlike od vise kilometara. Pa i na povrsini postoji razlika od 8,8 kilometara izmedju nivoa mora i Mt. Evresta. Zato niko nije napisao 5123,45 km nego su spomenuli "okrugli" broj 5100. Na wikipediji se spominje cifra od 5150 km:
https://en.wikipedia.org/wiki/Structure_of_the_Earth
Ali u biti to sve ne igra nikakvu ulogu jer statisticki gledano uz ovu metodiku oni su morali naci neki pogodak. Samo sa zemljinom jezgrom mozes vrlo lako naci stotine a mozda i hiljade parametara: precnike, obime, povrsine, radijuse, i distance izmedju svih kategorija zemljine jezgre i povrsine i to u svim mjernim jedinicama.
- Smrcak15
#1219 Re: Svijet bez religija
nepetljajLopov-eliminator wrote:Ovo je doslovno skolski primjer kakav nam svijet zele donijeti Smrcak15 i njegova raja kratkih pantalona. Pogledajte 47. i 48. stranu ove teme pa cete vidjeti da je Smrcak upravo ove stvari propagirao. Takodjer je to propagirao dok je bio cackalica83 pa ga je Chmoljo pocistio.
"
U redu je udarati žene
Pogledajte i sami:
"
34. Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu treba da brigu vode, jer i Allah njih štiti. A onih čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, pa ih i udarite; kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! – Allah je, zaista, uzvišen i velik!
ovaj ajet nam govori da ima muz dozvolu udariti zenu samo u slucaju ako zena hoce da vara covjeka, pokaziva svoje ukrase drugima i zavodi dok je on odsutan, u to jsituaciji Allah je dao licencu , mozes proci nekaznjeno ako je udaris. a sve to samo da bi se ocuvlava porodica
o kakvim to stvarima treba da vode brigu u odsustvu muza?
Allah kaze:
31. A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje, i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima, to mogu samo muževima svojim....
evo nikad niko nije ovako prelijepo objasnio ovaj ajet
Znaci samo u ovoj situaciji fakticki neces biti grijesan ako bi je udario, da pocne svalerati se i zavoditi druge muskarce otkrivanjem dijelova tijela
Pusti sad vjeru u ovoj situaciji, Koji muskarac bi to hladnokrvno posmatrao da mu zena ili cura dok on nije tu nabaciva se drugim muskarcima, izbaciva deklote itd itd
Ako bi to hladnokrvno posmatrao to bi znacilo da mi plaho neznaci puno, pa se i neuznemiravam, dok ako bi je udario u toj situaciji pokazao bi ljubomoru i da mi znaci , da mi nije svako, nego osoba koja mi znaci.
I kad bi obratno bila situacija, kad bi zena nasla muskarca sa drugom zenom ili da vidi kako se nabaciva drugoj zeni , pa ga u toj huji i ljutnji udari, ja to nevidim ni 1% posto kao nesto lose, sto se mene tice, ako treba toljagom ga drmnuti, alal ti vera sto se kaze, udri bagru i ne zasluzuje bolje. tako ja to vidim
jeli to nesto lose molim te de mi pojasni???
- shbc
#1220 Re: Svijet bez religija
Ljubav prema nekome pokazujes udaranjem... Sta je ovo osnovna skola i simpatije? 
- Smrcak15
#1221 Re: Svijet bez religija
daleko vise stranica, i NASA i enciklopedia britanica kazu 5100km, tako da vise vjerujem njima jer ako vise respektabilnih stranica napise jednu te istu cifru , onda vjerovatno to je najblize istiniOptimus Prime wrote:Smrcak15 wrote:
nije aproximacija nego mjerenje
Allah kaze:
Joj koji si ti ignorant.
Naravno da se radi o aproximaciji. Lakse je izracunati udaljenost neke zvijezde nego tacnu udaljenost odredjenih slojeva zemljine jezgre. A i da se teoretski moze izracunati, ne postoji precizna udaljenost jer se ne radi o perfektnoj kugli. Zavisno od pozicije mogu se izmjeriti razlike od vise kilometara. Pa i na povrsini postoji razlika od 8,8 kilometara izmedju nivoa mora i Mt. Evresta. Zato niko nije napisao 5123,45 km nego su spomenuli "okrugli" broj 5100. Na wikipediji se spominje cifra od 5150 km:
https://en.wikipedia.org/wiki/Structure_of_the_Earth
Ali u biti to sve ne igra nikakvu ulogu jer statisticki gledano uz ovu metodiku oni su morali naci neki pogodak. Samo sa zemljinom jezgrom mozes vrlo lako naci stotine a mozda i hiljade parametara: precnike, obime, povrsine, radijuse, i distance izmedju svih kategorija zemljine jezgre i povrsine i to u svim mjernim jedinicama.
- Smrcak15
#1222 Re: Svijet bez religija
Optimalni covjece objasni mi ovo, kako je moglo doci u Kur'an
Kad analiziramo samo brojeve ajeta i sura, netrebamo nista citati iz Kurana uvidjet cemo brojcana cuda i simetricnost u raporedu ajeta i sura.
1. 57 parnih 57 neparnih brojeva
2. Suma svih neparnih brojeva = suma svih sura
suma svih parnih brojeva = suma svih ajeta
3. zlatni rez izmedju neponavljajucih cifri i ponavljajucih cifri izs tabele, a to je 1.618
4. simetricnost izmedju brojeva sura i ajeta

Ponavaljuce cifre iz tabele

Neponavljajuce cifre iz tabele

Kada podijelimo sumu ponavljajucih cifri sa sumom neponavljajucih cifri dobijemo zlatni rez 1,618

4.Simetricni Kuran
Allah je dao nama Kuran kao najvece cudo, jer cak sta vise ako si covjek od razuma i znas razmisljati malo svojom glavom, cak i nemoras ni da procitas jedan jedini ajet u Kuranu da bi shvatio da je Kuran od Allaha.
Kako sad to?
Dovoljno je pogledati u simetriju Kurana koja je kreirana izmedju broja sura i broja ajeta, izmedju parnih i neparnih brojeva itd da shvatis da je to nemoguce da to uradi neko u 6tom stoljecu
Sta je simetricnost?
Simetricno, Da
15--16--I--16--15 or 17--17--I--14--14
Simetricno, Ne
15--16--I--17--15 or this 16--14--I--7--9
Parni i neparni brojevi
(Broj sure)-(Broj ajeta)
4 kombinacije:
nepar-nepar
nepar-par
par-par
par-nepar
naprimjer, prva sura fatiha je pod brojem 1, i 7 ajeta,
spada u kategoriju nepar-nepar zato sto je broj 1 i 7 neparni brojevi
druga sura bekare je pod brojem 2, ajet 286
spada u kategoriju par-par
pogledajte kako je Kuran konstruisan

Homogene kombinacije su nepar-nepar, par-par
Ne-homogene kombinacije su nepar-par, par-nepar

Sad podijelimo Kuran na pola, u dva dijela 57 sura u prvom dijelu , 57 sura u drugom dijelu
i ovo je simetriceno izmedju homogenih i ne-homogenih kombinacija

Sure cije je broj ajeta veci nego broj sure

Sure cije je broj ajeta manji nego broj sure

Broj sure sto se nalazi u broju ajeta
naprimjer: sura pod brojem 3, broj 3(ajeta) mozemo naci u suri 108 i 110

Broj sure sto se ne nalazi u broju ajeta

Brojevi koji su djeljivi sa 2 a ne sa 3

Brojevi koji su djeljivi sa 3 a ne sa 2

Brojevi koji nisu djeljivi ni sa 2 a ni sa 3

preuzeto iz knjige
http://www.symmetricbook.com/
Kad analiziramo samo brojeve ajeta i sura, netrebamo nista citati iz Kurana uvidjet cemo brojcana cuda i simetricnost u raporedu ajeta i sura.
1. 57 parnih 57 neparnih brojeva
2. Suma svih neparnih brojeva = suma svih sura
suma svih parnih brojeva = suma svih ajeta
3. zlatni rez izmedju neponavljajucih cifri i ponavljajucih cifri izs tabele, a to je 1.618
4. simetricnost izmedju brojeva sura i ajeta

Ponavaljuce cifre iz tabele

Neponavljajuce cifre iz tabele

Kada podijelimo sumu ponavljajucih cifri sa sumom neponavljajucih cifri dobijemo zlatni rez 1,618

4.Simetricni Kuran
Allah je dao nama Kuran kao najvece cudo, jer cak sta vise ako si covjek od razuma i znas razmisljati malo svojom glavom, cak i nemoras ni da procitas jedan jedini ajet u Kuranu da bi shvatio da je Kuran od Allaha.
Kako sad to?
Dovoljno je pogledati u simetriju Kurana koja je kreirana izmedju broja sura i broja ajeta, izmedju parnih i neparnih brojeva itd da shvatis da je to nemoguce da to uradi neko u 6tom stoljecu
Sta je simetricnost?
Simetricno, Da
15--16--I--16--15 or 17--17--I--14--14
Simetricno, Ne
15--16--I--17--15 or this 16--14--I--7--9
Parni i neparni brojevi
(Broj sure)-(Broj ajeta)
4 kombinacije:
nepar-nepar
nepar-par
par-par
par-nepar
naprimjer, prva sura fatiha je pod brojem 1, i 7 ajeta,
spada u kategoriju nepar-nepar zato sto je broj 1 i 7 neparni brojevi
druga sura bekare je pod brojem 2, ajet 286
spada u kategoriju par-par
pogledajte kako je Kuran konstruisan

Homogene kombinacije su nepar-nepar, par-par
Ne-homogene kombinacije su nepar-par, par-nepar

Sad podijelimo Kuran na pola, u dva dijela 57 sura u prvom dijelu , 57 sura u drugom dijelu
i ovo je simetriceno izmedju homogenih i ne-homogenih kombinacija

Sure cije je broj ajeta veci nego broj sure

Sure cije je broj ajeta manji nego broj sure

Broj sure sto se nalazi u broju ajeta
naprimjer: sura pod brojem 3, broj 3(ajeta) mozemo naci u suri 108 i 110

Broj sure sto se ne nalazi u broju ajeta

Brojevi koji su djeljivi sa 2 a ne sa 3

Brojevi koji su djeljivi sa 3 a ne sa 2

Brojevi koji nisu djeljivi ni sa 2 a ni sa 3

preuzeto iz knjige
http://www.symmetricbook.com/
- Optimus Prime
#1223 Re: Svijet bez religija
@Smrcak ti stvarno ne odustajes
Nakon sto sam raskrinkao sve tvoje gluposti, ne pada mi na pamet da vise gubim vrijeme sa tobom.
To sto si ti glup, sto ne posjedujes zdrav razum za logicko rasudjivanje, sto ne mozes da skontas kako numerologija funkcionise niti imas pojma o matematici i ostalim prirodim naukama pa se ibretis jeftinim matermatickim trikovima, nije moj problem.
Sretno brate
Nakon sto sam raskrinkao sve tvoje gluposti, ne pada mi na pamet da vise gubim vrijeme sa tobom.
To sto si ti glup, sto ne posjedujes zdrav razum za logicko rasudjivanje, sto ne mozes da skontas kako numerologija funkcionise niti imas pojma o matematici i ostalim prirodim naukama pa se ibretis jeftinim matermatickim trikovima, nije moj problem.
Sretno brate
- mousstapha
- Smrcak15
#1225 Re: Svijet bez religija
Optimus Prime wrote:@Smrcak ti stvarno ne odustajes
Sretno brate
kako cu odustati kad nisi uupravu, nemozes prilaziti ovoj temi kao sto ti radis, nagadjanjem, i pucanjem i rafalisanjem pretpostavkama. mozda ovo mozda ono....@Smrcak ti stvarno ne odustajes
da jesi logicki i argumentovano to uradio, svaka cast priznao bi ti to, ali stvarno nisi, prije ce biti da si ti neiskren u prihvatanju cinjenica iz Kur'ana, pa kako bi to osporio opletes pretpostavkama, nidokle neces doci tako.Nakon sto sam raskrinkao sve tvoje gluposti, ne pada mi na pamet da vise gubim vrijeme sa tobom.
ako hoces da raskrinkas mene i moje gluposti, onda fino uzmes u ruke materijal odakle ja vadim informacije, pa kazes nije to tacno zbog toga i toga, tako pise na tom i tom mjestu. pa ja uzmem i provjerim i vidim da si upravu, to je vec nesto.
a ovo , tipa mozda su oni ovako, mozda su oni onako...jednostavno ne pije vode.
upravo se tim i bavim, analiziram, svakog ko mi dodje do ruka, od ateiste, do zidova, do krscanina, muslimana nemuslimana petog i desetog, jer moras oponenta prostudirati da bi se lakse nosio sa njim, a ovako na suho ne ide, jer nikad neznas kakav ti moze argument sruciti da te ostavi bez teksta i potuci do nogu.To sto si ti glup, sto ne posjedujes zdrav razum za logicko rasudjivanje,
kako li ja zavrsi elektrotehnicki fakultet i tu matematiku na tom fakultetu nije mi jasnosto ne mozes da skontas kako numerologija funkcionise niti imas pojma o matematici i ostalim prirodim naukama pa se ibretis jeftinim matermatickim trikovima, nije moj problem.
ja sam ti cisto i jasno objasnio cemu se ja ibretim, i tebi sam postavio experiment da mi ti pokazes da mozes isto tako nesto uraditi, znaci samo iz svoje glave bez dodirivanja olovke i racunara.
jesi li to udario u zid pa nemozes dalje??ne pada mi na pamet da vise gubim vrijeme sa tobom.
bo sam se sa daleko rogatijim ateistima od tebe pa nisu mogl izaci na kraj sa ovim cudima Kur'ana pa nevjerujem da mozes i ti, tako da razumijem te. jer ovo je nesto sto je opipljivo, nesto sto se moze testirati i verifikovati, a ne samo slijepo vjerovanje.