10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Idemedosumom
#1201 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Mislim da i nije bio Zukin zadatak da ubacuje loptu u onakvoj postavci. To je trebao Lulić raditi, međutim, on je bio previše zauzet gubljenjem lopti 
-
palermo
#1202 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Kako bolan Mujice, mislim super je juče bio Đurić, ali da on može zamijeniti Džeku (što ti implicite kažeš) mislim........meni je brate jučerašnja igra bila samo još jedan dokaz koliko mi ovisimo o Džeki.JoseMujica wrote:
Za Džeku se ne slažem nikako....jeste važan za nas ali sinoć smo pokazali da možemo igrati i bez Džeke i bez Spahića. U onoj formaciji Đurić će uviijek biti odličan jer dominira visinom.
Spaha je sad u ovom trenutku recimo puno lakše zamjenjiv
- Laertes
#1203 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
http://www.goal.com/en/match/bosnia-her ... 72/ratings
Evo kako Goal.com ocjenjuje. Al' oni često i ne gledaju utakmicu. Niđe veze.
-
mfeed
#1204 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
vecina ljudi koji dolaze ovdje se bave necim drugim u zivotu tako da mi nije jasno sto si toliko opterecen cinjenicom da nismo u rangu murinja il' pepea. kad neko ismijava, jednostavno zaobices post, niko te ne tjera da citas. ako je igra tebi bila dobra, bas super, sigurno si uzivao u tome. btw, radi se o ekipi gdje igraju ljudi iz timova tipa celzi I roma tako da kad taj tim u bit' ili ne bit' utakmici ima 1,5 sut na gol I 1,5 korner protiv ekipe sto je dosla da odigra neku rekreativnu utakmicu, nekome je to dobro, nekom' sjajno a nekom opet karna. ukusi su razliciti. Ako mislis da se na srecu, bez ikakve izradjene igre mogu dobiti dvije zaredom, vidjeces vrlo brzo da si se zajebao.nadžak wrote:Pročitah sve postove ovdje i nevjerovatno je koliko ima tipova koji ne znaju a NE ZNAJU DA NE ZNAJU! Što je još gore, vrijeđanje, ismijavanje i šprdanje sa drugim ljudima im normala. Bivšeg selektora, igrače, forumaše pa koga stignu. Ma užas!![]()
![]()
Ako pogledate većinu postova ovdje nakon utakmice vidjećete da se ponavlja ista priča ovih stručnjaka da nam je igra bila loša itd.
Da ne bi trunio dalje, evo čovjek objasnio:
“Najvažnije je da smo sinoć sve odradili onako kako je to bilo zamišljeno. Sada ćemo se dobro odmoriti i spremiti za utakmicu u utorak”.
(Rekao selektor da ne bude zabune)
Nije đaba neko fino konstatovao da nema više ovdje na forumu ljudi koji su stvarno znali šta pišu o fdubalu i reprezentaciji.
- SkyLimit
#1205 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Jesmo mi ikad imali krilo sa tehnikom, da je bio u stanju nekog prediblati
Samo se redaju isti bezlicni igraci, Visca nasljednik Beslije - igrac koji moze trcati i dati gol, Lulic nasljednik Musica - igrac koji moze samo trcati, Hajrovic nasljednik Bartolovica - igrac koji samo zna dati gol. Salihamidzic je bio klasa iznad svih, ali i on je bio samo ptica trkacica, s time da je on imao centarsut od milion dolara.
Last edited by SkyLimit on 11/10/2015 20:40, edited 1 time in total.
- Logovan
#1206 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ma izgleda da je Pjanića gušio Misimović.leškarenje wrote:Lulic standardno taraba ,ko i PjanicIdemedosumom wrote:Mislim da i nije bio Zukin zadatak da ubacuje loptu u onakvoj postavci. To je trebao Lulić raditi, međutim, on je bio previše zauzet gubljenjem lopti
- Šibicar
#1207 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Pitao bih ja vas kakva je igra bila i jeste li zadovoljni istom da je kojim slučajem ona frljoka Velsa na kraju prvog poluvremena završila u golu i da smo zijanili,a sad pošto smo dobili šatro je to bila taktika da onako igramo,pa jebem mu igru u kojoj nismo 3 pasa uvezali kako treba,da se razumijemo isto važi i za Vels koji je karina od ekipe,ali bolje da smo i ovako dobili nego da smo odlično igrali i na kraju izgubili.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1208 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
palermo wrote:Kako bolan Mujice, mislim super je juče bio Đurić, ali da on može zamijeniti Džeku (što ti implicite kažeš) mislim........meni je brate jučerašnja igra bila samo još jedan dokaz koliko mi ovisimo o Džeki.JoseMujica wrote:
Za Džeku se ne slažem nikako....jeste važan za nas ali sinoć smo pokazali da možemo igrati i bez Džeke i bez Spahića. U onoj formaciji Đurić će uviijek biti odličan jer dominira visinom.
Spaha je sad u ovom trenutku recimo puno lakše zamjenjiv
nismo mi zadnjih godinu fino odigrali ni sa Džekom, a Đurić je pokazao da može.
Mi imamo problem sredine terena od penzionisanja Misketa. Niti smo dobili novu desetku, niti imamo trkačku sredinu terena. I tu leži naš problem. Kad njega rješimo sasvim će biti nebitno ko će biti piket za napucavat u napadu Džeko, Đurić jal neka treća stožina.
ps
I nem potrebe da glorificiramo bilo kojeg igrača ili plačemo za njim što ga nema. Iskreno se nadam da će Meša graditi tim i timsku igru u kojoj nije presudno jel imamo jednu, dvije ili tri zvijezde ili niti jedne.
-
palermo
#1209 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
ne znam šta bih ti rekao na ovaj tvoj post.....slažem se ja da se ne treba plakati ni za kim, ali nešto ne bih ni da miješam kruške i jabuke.....JoseMujica wrote:
nismo mi zadnjih godinu fino odigrali ni sa Džekom, a Đurić je pokazao da može.
Mi imamo problem sredine terena od penzionisanja Misketa. Niti smo dobili novu desetku, niti imamo trkačku sredinu terena. I tu leži naš problem. Kad njega rješimo sasvim će biti nebitno ko će biti piket za napucavat u napadu Džeko, Đurić jal neka treća stožina.
ps
I nem potrebe da glorificiramo bilo kojeg igrača ili plačemo za njim što ga nema. Iskreno se nadam da će Meša graditi tim i timsku igru u kojoj nije presudno jel imamo jednu, dvije ili tri zvijezde ili niti jedne.
- mgogic
#1210 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ima li neko zadnju tabelu UEFA rankinga? Ja sam nasao privremenu iz juna:
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
Prema ovome, moze se desiti lako da smo nenosioci. Trenutno bi isli u nosioce
1. Hrvatska
2. Danska
3. Ukrajina
4. Svedska
Ako Norvezani kiksaju, mi bi trebali uci i nosioce. Ako dobiju Itaiju, onda nam slijedi gornja cetvorka (uz to da Rusija moze biti umjesto Sveda, a imaju 0,308 poena manje od nas po ovoj junskoj tabeli). kako ce izgledati tabela u oktobru, Bog sami zna, tako da je navijati za Italiju i aminati da Poljaci uzmu Irce (trenutno je 1:0)...
1. Hrvatska
2. Danska
3. Ukrajina
4. Svedska
Ako Norvezani kiksaju, mi bi trebali uci i nosioce. Ako dobiju Itaiju, onda nam slijedi gornja cetvorka (uz to da Rusija moze biti umjesto Sveda, a imaju 0,308 poena manje od nas po ovoj junskoj tabeli). kako ce izgledati tabela u oktobru, Bog sami zna, tako da je navijati za Italiju i aminati da Poljaci uzmu Irce (trenutno je 1:0)...
- Šibicar
- biske
#1212 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
sve ima, google je raja...mgogic wrote:Ima li neko zadnju tabelu UEFA rankinga? Ja sam nasao privremenu iz juna:
1. Hrvatska
2. Danska
3. Ukrajina
4. Svedska
http://www.footballseeding.com/national-ranking-uefa/

a ima čak i za nosice na evropskom razrađeno
http://www.footballseeding.com/national ... scenarios/
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1213 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Poljaci vode 2:1 ali je extra tekma u jakom ritmu tako da svašta može biti iako s poljaci za nijansu bolji. Norveška da dobije Italiju je u domenu SF-a ali eto na papiru je i to mogućemgogic wrote:Ima li neko zadnju tabelu UEFA rankinga? Ja sam nasao privremenu iz juna:
1. Hrvatska
2. Danska
3. Ukrajina
4. Svedska
-
vade_mecum
#1214 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
mi bi trebali biti nosioci 100%. njemacka ce i sa bodom se direktno plasirati, a od holandije nema nista.
- jeza u ledja
#1215 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Norvezane ili Slovence u barazu i taman.
- stari_rastafari
#1216 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ih, Slovence bi super bilo
al tesko, dosad nam je vazda bilo da smo dobijali neke jake timove 
-
vade_mecum
#1217 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
joj lude utakmice njemacka i gruzija 
- Ajatolah_
#1218 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Dakle ako se uspijemo kvalifikovati, te ako se Nizozemci ne kvalifikuju i Ukrajina zijani od Španaca, u drugom smo šeširu na Euru...biske wrote: a ima čak i za nosice na evropskom razrađeno
http://www.footballseeding.com/national ... scenarios/
- seln
#1219 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Njemacka i Poljska prosle.
-
north
#1220 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Otprilike tako, mada bih ja prije mađare...kad već albanci prođošejeza u ledja wrote:Norvezane ili Slovence u barazu i taman.
Ali okrećemo ražanj, a zec još u šumi, prvo Kipar apsolvirati a to neće biti lako, i onda o tome detaljnije...
- nKrkan
#1221 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
MI smo ispred Danske sad i to se ne može promjenit pomoću meleka jer oni nemaju više utakmica .
- Edin H.
#1222 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Ne znam u cemu je problem, vrlo profesionalno opisan ucinak svakog od nasih igraca.Laertes wrote:http://www.goal.com/en/match/bosnia-her ... 72/ratings
- Idemedosumom
#1223 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Kad se sjetim onih pripremnih utakmica pred svjetsko, protiv Obale Slonovače i Meksika, ako se dobro sjećam, pa čak i one utakmice s Argentinom na prvenstvu... nekako smo moćno djelovali, haman svi igrači zdravi i u relativno dobroj formi bili. Tada bi nam svi ovi potencijalni protivnici za baraž, zajedno s Kiprom smiješno izgledali...
- Bosanski_kralj
#1224 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
A pola Bosne za Kipar.budza wrote:bice gusto bice 0:2. pola kipra navija za bosnu.
-
Korisničkoime
#1225 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH
Odmah na početku da budemo jasni ODLIČAN REZULTAT - IGRA KATASTROFA.
Oni koji prate teme oko repke znaju da nisam nikada bio ljubitelj Sušića iz za većinu barem očitih razloga, od svih realnih opcija za nasljednika ja sam želio Mešu tako da se i to odmah razjasni.
Sve stoji, Vels je odlično odigrao kvalifikacije, ne poražen bio do nas, do nas samo 2 gola primili ni Belgijanci im nisu mogli zabiti u dvije tekme, međutim sve to na stranu mi smo izgledali očajno iz razloga što naš problem nije bio na nekih 16-20 metara do protivničkog gola, naš problem je bio da nismo mogli uvezati tri normalna dodavanja bez greške, bez gubljenja lopte. Protok lopte 0 bodova, tranzija 0 bodova, rotacija 0 bodova, izgrađene akcije 0 bodova. Ne radi se o ljepoti jebeš to nama trebaju bodovi radi se o tome da Pjanić proslijedi loptu do Salihovića ovaj je odmah izgubi i tako i sa Ibiševićem i sa Lulićem i sa Hodžićem itd. Prenos lopte sa naše polovine na protivničku ne da je bio usporen nego se nekada nije mogao ni desiti pa su se naši stoperi ili bekovi mahom dodavali dok se ne bi Pjanić ponudio, donekle se ovo popravilo u II poluvremenu kada je Pjanić stajao niže, bliže našoj odbrani. Stoji to da Vels igra bunker stoji to da je njih 5 u odbrani 4 ispred i Bale koji vreba na kontru, međutim mi smo imali problem da uopšte dođemo do tih 5 postavljenih u odbrani. Može Meša pričati šta hoće ali ovo ovako sigurno nije zamislio niti mu je ovo bilo smišljeno, ovo bi samo dušman sebi mogao da zamisli.
Sve navedeno je veliki i ozbiljan problem, da li se isti može da svede samo na nedostatak igrača, Džeke, Kolašinca, Bešića ne znam, teško, da smo bolji s njima svakako jesmo ali da smo baš ovako loši bez njih ne vjerujem.
Međutim ko god kaže da je Meša loš trener ili da je imao sreće nema pojam. Kontradiktorno možda zvuči ali nije. Nije iz razloga što je Meša vidio i prepoznao da što god da je planirao da ne pije vode i da je morao nešto da promjeni. Šta međutim uraditi, preko posjeda lopte koji je bio apsolutno na našoj strani ne možeš ih načeti, fali nam kreativnosti na sredini, sigurnosti, prodornosti može li to jedna dvije izmjene nadomjestiti i uroditi plodom za nekih 30-45 minuta. Ako kod Belgije nije urodilo plodom koja na klupi ima bolje vezne igrače nego što smo mi imali sinoć u prvih 11 onda ne bi ni kod nas. Kako na drugi način razbiti bunker, prebacivanjem sredine terena, osiguraj nadmoć u igri glavom i nabijaj visoke u 16. Treće nema. Znači koga - naravno Đurića.
Upravo iz tog razloga što se Meša sjetio da napravi i plan B za ekipu kakva je Vels i što je pozvao igrače koji taj plan mogu i da sprovedu i naravno što je to sve na kraju i upalilo ovo je uspjeh Meše kao trenera.
Međutim mi ne smijemo da se zanosimo i da ovo gledamo kao neku tatktičko - trenersku genijalnost. Mi smo naviknuti da naš selektor ako plan A ne urodi plodom stoji s skrštenim rukama kraj terena i ne radi ništa, nema ni plan B niti je pozvao igrače za isti, nekada nije imao ni plan A a kamoli šta drugo.
Problem koji sam gore naveo, ne postojanje sredine terena je ustvari problem koji Meša nekako mora da riješi - kako ne znam ni ja sam. Meša ima problem njemu trebaju za odlučujuće utakmice koliko toliko uigrani igrači, igrači koji se poznaju ne ubacuju se na 3-4 pozicije novi u ovakvim utakmicama kada je sve ili ništa ako baš nisi primoran a naši do sada selektirani i uigrani igrači baš i ne mogu uvijek da odgovore zadatku.
Zatim ko god misli da je ova utakmica pokazala kako mi možemo i bez Džeke i Spahića grdno se vara, ta dva igrača nam daju dimenziju više koja nam fali i za koju se ne nazire zamjena ni blizu.
Hadžić je prevara od igrača nije mi jasno zašto je taj lik u repki i tu Meša snosi odgovornost, momak se trudi ali nema ni blizu kapacitet za repke.
Šunjiću dekretnom zabraniti da vraća lopte golmanu, momak je nesiguran, pogotovo kada protivnik igra kontre s njim možemo zajebati se pravo.
Salihović - vidi se i iskustvo i znanje i želja međutim čovjekse prestao baviti profesionalnim fudbalom i to pokazuje i njegova fizička sprema i ovo je Mešina odgovornost.
Mujdža ako mora preuzeti i ofanzivne zadatke ne može više od 60 minuta da odigra.
Lulić toplo hladno s čovjekom nikada ne znaš na čemu si.
Višća jednodimenzinalan igrač odličan kada treba unjeti svježinu, odličan ako ti treba brzina po krilu ali od njega se neki ulazi u sredinu ili neke rotacije ne smiju i ne mogu očekivati, daj mu loptu u for i on će odraditi svoje.
Zukanović zbog sporosti svaki izlaz u napad predstavlja rizik međutim defanzivno stabilan igrač.
Pjanić MORA igrati više nazad u ravni sa def.veznim to mu paše to mu odgovara i jebiga nema druge.
Ibišević sam kao jedini špic nema šanse, od čovjeka se lopte odbijaju kao od fliper, zna zabiti, ima nos za gol, žrtvuje se ali da odigra Džekinu ulogu kao samostalni špic jednostavno ne može.
Cocalić dobar, raznolik igrač međutim neki nasljednik Spahića nije i neće nikada biti za zamjenu za drugog stopera to se može razmišljati.
Oni koji prate teme oko repke znaju da nisam nikada bio ljubitelj Sušića iz za većinu barem očitih razloga, od svih realnih opcija za nasljednika ja sam želio Mešu tako da se i to odmah razjasni.
Sve stoji, Vels je odlično odigrao kvalifikacije, ne poražen bio do nas, do nas samo 2 gola primili ni Belgijanci im nisu mogli zabiti u dvije tekme, međutim sve to na stranu mi smo izgledali očajno iz razloga što naš problem nije bio na nekih 16-20 metara do protivničkog gola, naš problem je bio da nismo mogli uvezati tri normalna dodavanja bez greške, bez gubljenja lopte. Protok lopte 0 bodova, tranzija 0 bodova, rotacija 0 bodova, izgrađene akcije 0 bodova. Ne radi se o ljepoti jebeš to nama trebaju bodovi radi se o tome da Pjanić proslijedi loptu do Salihovića ovaj je odmah izgubi i tako i sa Ibiševićem i sa Lulićem i sa Hodžićem itd. Prenos lopte sa naše polovine na protivničku ne da je bio usporen nego se nekada nije mogao ni desiti pa su se naši stoperi ili bekovi mahom dodavali dok se ne bi Pjanić ponudio, donekle se ovo popravilo u II poluvremenu kada je Pjanić stajao niže, bliže našoj odbrani. Stoji to da Vels igra bunker stoji to da je njih 5 u odbrani 4 ispred i Bale koji vreba na kontru, međutim mi smo imali problem da uopšte dođemo do tih 5 postavljenih u odbrani. Može Meša pričati šta hoće ali ovo ovako sigurno nije zamislio niti mu je ovo bilo smišljeno, ovo bi samo dušman sebi mogao da zamisli.
Sve navedeno je veliki i ozbiljan problem, da li se isti može da svede samo na nedostatak igrača, Džeke, Kolašinca, Bešića ne znam, teško, da smo bolji s njima svakako jesmo ali da smo baš ovako loši bez njih ne vjerujem.
Međutim ko god kaže da je Meša loš trener ili da je imao sreće nema pojam. Kontradiktorno možda zvuči ali nije. Nije iz razloga što je Meša vidio i prepoznao da što god da je planirao da ne pije vode i da je morao nešto da promjeni. Šta međutim uraditi, preko posjeda lopte koji je bio apsolutno na našoj strani ne možeš ih načeti, fali nam kreativnosti na sredini, sigurnosti, prodornosti može li to jedna dvije izmjene nadomjestiti i uroditi plodom za nekih 30-45 minuta. Ako kod Belgije nije urodilo plodom koja na klupi ima bolje vezne igrače nego što smo mi imali sinoć u prvih 11 onda ne bi ni kod nas. Kako na drugi način razbiti bunker, prebacivanjem sredine terena, osiguraj nadmoć u igri glavom i nabijaj visoke u 16. Treće nema. Znači koga - naravno Đurića.
Upravo iz tog razloga što se Meša sjetio da napravi i plan B za ekipu kakva je Vels i što je pozvao igrače koji taj plan mogu i da sprovedu i naravno što je to sve na kraju i upalilo ovo je uspjeh Meše kao trenera.
Međutim mi ne smijemo da se zanosimo i da ovo gledamo kao neku tatktičko - trenersku genijalnost. Mi smo naviknuti da naš selektor ako plan A ne urodi plodom stoji s skrštenim rukama kraj terena i ne radi ništa, nema ni plan B niti je pozvao igrače za isti, nekada nije imao ni plan A a kamoli šta drugo.
Problem koji sam gore naveo, ne postojanje sredine terena je ustvari problem koji Meša nekako mora da riješi - kako ne znam ni ja sam. Meša ima problem njemu trebaju za odlučujuće utakmice koliko toliko uigrani igrači, igrači koji se poznaju ne ubacuju se na 3-4 pozicije novi u ovakvim utakmicama kada je sve ili ništa ako baš nisi primoran a naši do sada selektirani i uigrani igrači baš i ne mogu uvijek da odgovore zadatku.
Zatim ko god misli da je ova utakmica pokazala kako mi možemo i bez Džeke i Spahića grdno se vara, ta dva igrača nam daju dimenziju više koja nam fali i za koju se ne nazire zamjena ni blizu.
Hadžić je prevara od igrača nije mi jasno zašto je taj lik u repki i tu Meša snosi odgovornost, momak se trudi ali nema ni blizu kapacitet za repke.
Šunjiću dekretnom zabraniti da vraća lopte golmanu, momak je nesiguran, pogotovo kada protivnik igra kontre s njim možemo zajebati se pravo.
Salihović - vidi se i iskustvo i znanje i želja međutim čovjekse prestao baviti profesionalnim fudbalom i to pokazuje i njegova fizička sprema i ovo je Mešina odgovornost.
Mujdža ako mora preuzeti i ofanzivne zadatke ne može više od 60 minuta da odigra.
Lulić toplo hladno s čovjekom nikada ne znaš na čemu si.
Višća jednodimenzinalan igrač odličan kada treba unjeti svježinu, odličan ako ti treba brzina po krilu ali od njega se neki ulazi u sredinu ili neke rotacije ne smiju i ne mogu očekivati, daj mu loptu u for i on će odraditi svoje.
Zukanović zbog sporosti svaki izlaz u napad predstavlja rizik međutim defanzivno stabilan igrač.
Pjanić MORA igrati više nazad u ravni sa def.veznim to mu paše to mu odgovara i jebiga nema druge.
Ibišević sam kao jedini špic nema šanse, od čovjeka se lopte odbijaju kao od fliper, zna zabiti, ima nos za gol, žrtvuje se ali da odigra Džekinu ulogu kao samostalni špic jednostavno ne može.
Cocalić dobar, raznolik igrač međutim neki nasljednik Spahića nije i neće nikada biti za zamjenu za drugog stopera to se može razmišljati.