Po cemu? Mozda sto je divlji zapad, nigdje nikoga, mozda bahne kakav indijanac...tuitamo wrote:Konzum je Amerika za Bingo.
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
-
bumerangss
#1201 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
-
bumerangss
#1202 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
trcicu trceci wrote:i ne znam koji cete kurac na ovoj temi, ako vam se ne svidja bojkot. Mislim da vas vise boli sto je opao promet konzumu za 40%
hahahaha 40% pada prodaje, izdrkali smo po njima
- Toffee karamela
#1203 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Fascinantno mi je nešto što sam čitala na jednom hrvatskom portalu prije par godina, uglavnom tema je bila slična ovoj (kupovina i izbor robe u marketima)...Nemojte misliti da i njih ne pucaju kompleksi, sve je to Balkan, Dakle, Hrvati koji žive na teritoriji od Austrije do Slovenije kažu sljedeće: robne marke u koje se klela Jugoslavija a danas samo Bosna i eventualno Kosovo i Makedonija (Franck,Ledo,Kraš itd) već u SLO smatraju se robom nižeg kvaliteta i prosječni Slovenac će radije posegnuti za švicarskim ili austrijskim markama ako već ne za svojom. Šansa da prosječni Austrijanac kupi nešto od pomenutih proizvoda ravna je nuli. Dakle ostaju samo iskompleksirani Bošnje i Ere (da i njih ne zaboravim) i možda krajnji jug pokojne države gdje vjerojatno još vrte stare reklame Kraša i Lede iz 80-ih i misle da su to vrhunske marke. Čak će i Hrvati radije posegnuti za slovenskim ili stranjskim ako se već ne vode patriotizmom pri kupovini, smatrajući da su ti produkti kvalitetniji jer su sjeverniji 
Last edited by Toffee karamela on 01/09/2015 09:15, edited 2 times in total.
- nosara
#1204 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
L u c i f e r wrote: Zato sto mi Bosnjaci ne volimo da nam se soli pamet i sto je inat kljucni supstrat naseg nacionalnog identiteta...
Jebite me, iz inata...
Inace je kolega bedem kamen zastite nacionalnih interesa Bosnjaka na forumu... Al' su karamele naprosto neodoljive...
- nosara
#1205 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ma naravno... Samo ce se susjedi o svom jadu zabavit, kao sto i treba...Leons wrote:Nece biti nista od ovih akcija i nacionalkonzumeristickih kampanja. Da djeluju onda bi pola svijeta se samo protekcionizmom bavilo i svi bi bili bogati i sretni. Ha ja.
- AstorH
#1206 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja Konzum bojkotiram u HR, a kamo li da necu u BiH.
Samo malo mi jbno u HR, tesko nac BiH proizvode jer kupujem iskljucivo u Intersparu, pa kupujem tzv "budget" spar proizvode, a oni su sve HR, al mnogo jeftini i kvalitetni zato ih kupujem. Jedino sto godinama koristim je vegeta al Bosanska, zove se Kolmix, radi je Vel.Kladusa i odlicna je zamjena za Vegetu.Sto se mlijecnih proizvoda tice ja ne konzumiram kupovno mlijeko jer se to ne moze nazvati mlijekom. Popijem samo kad imam priliku kod nekoga domace i to vecinom u BiH. I uzmem nekad sir za mikrovalnu Amerland ona je njemacka.
A u BiH gledam da kupujem sta god je iz BiH u
koliko je to moguce.
Samo malo mi jbno u HR, tesko nac BiH proizvode jer kupujem iskljucivo u Intersparu, pa kupujem tzv "budget" spar proizvode, a oni su sve HR, al mnogo jeftini i kvalitetni zato ih kupujem. Jedino sto godinama koristim je vegeta al Bosanska, zove se Kolmix, radi je Vel.Kladusa i odlicna je zamjena za Vegetu.Sto se mlijecnih proizvoda tice ja ne konzumiram kupovno mlijeko jer se to ne moze nazvati mlijekom. Popijem samo kad imam priliku kod nekoga domace i to vecinom u BiH. I uzmem nekad sir za mikrovalnu Amerland ona je njemacka.
A u BiH gledam da kupujem sta god je iz BiH u
koliko je to moguce.
Last edited by AstorH on 01/09/2015 09:15, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#1207 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
A u konzumu u katalogu vindija cekin hrenovke snižene 20%. Totalno ludilo mozga
- zateznistub
-
probook
#1209 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Medenjaci, razni keksici, integralni (nisam probao nove Klasove), jafa biskivte itd.bh playboy wrote:ko te slagoprobook wrote:
Slatkiši su uglavnom iz Srb ili Hr posto su mnogo ukusniji (probao vise puta domace ne valjaju jednostavno)
SJAJNA BOSANSKA IDEJA U PRODAJI ČOKOLADE: Britanci je ocijenili genijalnom, o čemu je riječ…
http://doznajemo.com/2012/12/05/sjajna- ... -je-rijec/
http://www.makzara.ba/index.php?option= ... &Itemid=73
- dust in the wind
#1210 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ovo je jedna od najveceih supljaka od teme. meni se pojedine ljude ovdje cini da ne kupuju skoro nista. vec da zive sa roditeljima i da oni u nabavku idu. kada odrzavas domacinstvo nije samo kupovati mlijecne proizvode, hljeb I napitke (pa oces li dukat ili ces zim mlijeko uzeti)... kupovati za domaćistvo znaci kupovati sve, od higijenskih potrepstina, kućanskih aparata, posuđe, sredstava za ciscenje kuće... vecina toga nema nase i kada ima nije dovoljno kvalitetno. u ovoj drzavi se svi busaju u prsa patriotizmom na forumima, portalima. bas da vidim ko bi kupovao nas proizvod koji bas nije ni jeftin, a kvalitet je los... lako je laprdati po netu.. nasih proizvoda ima kvalitetnih i treba kupovati i ponositi se takvim stvarima. ali bojkotovati hrvatsko, srbijansko... pa dokle cemo ici. da necu mozda iskljucivo norvesko kupovati.
-
nikimostar
#1211 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Hocete sad svrsavati na ove slike 
-
L u c i f e r
#1212 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
O ukusima ne vrijedi raspravljati...dobar osjecaj wrote:Cica mica, meni su iskreno jednako odvratni i sapunasti rahat lokumi i taj tofi ljepljivi slatkis.L u c i f e r wrote: Dakle sad ja trebam kupovati usrane rahatlokume od naše žlj firme koje sam nedavno bacio jer u tvrdi, suhi i neukusni, a ne ono što se sviđa mom djetetu...?
Čiča miča gotova priča.
Govoris o ovom tvrdom suhom i neukusnom rahat lokumu???
Zanimljivo je da si postavio sliku rahatlokuma sa sajta Coolinarika, koja je Podravkin brend...
- dust in the wind
#1213 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
hahah, dobro zapazanjeL u c i f e r wrote:O ukusima ne vrijedi raspravljati...dobar osjecaj wrote:Cica mica, meni su iskreno jednako odvratni i sapunasti rahat lokumi i taj tofi ljepljivi slatkis.L u c i f e r wrote: Dakle sad ja trebam kupovati usrane rahatlokume od naše žlj firme koje sam nedavno bacio jer u tvrdi, suhi i neukusni, a ne ono što se sviđa mom djetetu...?
Čiča miča gotova priča.
Govoris o ovom tvrdom suhom i neukusnom rahat lokumu???
Zanimljivo je da si postavio sliku rahatlokuma sa sajta Coolinarika, koja je Podravkin brend...
-
L u c i f e r
#1214 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Tako je.dust in the wind wrote:ovo je jedna od najveceih supljaka od teme. meni se pojedine ljude ovdje cini da ne kupuju skoro nista. vec da zive sa roditeljima i da oni u nabavku idu. kada odrzavas domacinstvo nije samo kupovati mlijecne proizvode, hljeb I napitke (pa oces li dukat ili ces zim mlijeko uzeti)... kupovati za domaćistvo znaci kupovati sve, od higijenskih potrepstina, kućanskih aparata, posuđe, sredstava za ciscenje kuće... vecina toga nema nase i kada ima nije dovoljno kvalitetno. u ovoj drzavi se svi busaju u prsa patriotizmom na forumima, portalima. bas da vidim ko bi kupovao nas proizvod koji bas nije ni jeftin, a kvalitet je los... lako je laprdati po netu.. nasih proizvoda ima kvalitetnih i treba kupovati i ponositi se takvim stvarima. ali bojkotovati hrvatsko, srbijansko... pa dokle cemo ici. da necu mozda iskljucivo norvesko kupovati.
Osim toga, ne razmišljaju o tome šta ako komšije krenu sa kontrabojkotom naših izvoznika...
- vješalica
#1215 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
odoh se milovati,imaš li šta protiv???nikimostar wrote:Hocete sad svrsavati na ove slike
-
nikimostar
#1216 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ma djeca,ja jednom napisao kako moja djeca znaju sta je Jana,jer ljudi bombarduju sa reklamama i ambalazom koja je privlacna djeci,napadose meL u c i f e r wrote:Tako je.dust in the wind wrote:ovo je jedna od najveceih supljaka od teme. meni se pojedine ljude ovdje cini da ne kupuju skoro nista. vec da zive sa roditeljima i da oni u nabavku idu. kada odrzavas domacinstvo nije samo kupovati mlijecne proizvode, hljeb I napitke (pa oces li dukat ili ces zim mlijeko uzeti)... kupovati za domaćistvo znaci kupovati sve, od higijenskih potrepstina, kućanskih aparata, posuđe, sredstava za ciscenje kuće... vecina toga nema nase i kada ima nije dovoljno kvalitetno. u ovoj drzavi se svi busaju u prsa patriotizmom na forumima, portalima. bas da vidim ko bi kupovao nas proizvod koji bas nije ni jeftin, a kvalitet je los... lako je laprdati po netu.. nasih proizvoda ima kvalitetnih i treba kupovati i ponositi se takvim stvarima. ali bojkotovati hrvatsko, srbijansko... pa dokle cemo ici. da necu mozda iskljucivo norvesko kupovati.
Osim toga, ne razmišljaju o tome šta ako komšije krenu sa kontrabojkotom naših izvoznika...
- Drvosjeca iz Dejcica
#1217 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Da ne zahatarimo komšijama...ili u prevodu da nam ne zamjere i ne naljute se gluho bilo.L u c i f e r wrote:Tako je.dust in the wind wrote:ovo je jedna od najveceih supljaka od teme. meni se pojedine ljude ovdje cini da ne kupuju skoro nista. vec da zive sa roditeljima i da oni u nabavku idu. kada odrzavas domacinstvo nije samo kupovati mlijecne proizvode, hljeb I napitke (pa oces li dukat ili ces zim mlijeko uzeti)... kupovati za domaćistvo znaci kupovati sve, od higijenskih potrepstina, kućanskih aparata, posuđe, sredstava za ciscenje kuće... vecina toga nema nase i kada ima nije dovoljno kvalitetno. u ovoj drzavi se svi busaju u prsa patriotizmom na forumima, portalima. bas da vidim ko bi kupovao nas proizvod koji bas nije ni jeftin, a kvalitet je los... lako je laprdati po netu.. nasih proizvoda ima kvalitetnih i treba kupovati i ponositi se takvim stvarima. ali bojkotovati hrvatsko, srbijansko... pa dokle cemo ici. da necu mozda iskljucivo norvesko kupovati.
-
nikimostar
#1218 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Zar vi ljudi stvarno mislite da mi mozemo proizvoditi hranu sami za sebe,jeste li toliko naivni
- studiorum_tuzlaensis
#1219 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
nikimostar wrote:Hocete sad svrsavati na ove slike
je**mo ne vadimo
-
nikimostar
#1220 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
bas ti je zanimljivo u zivotustudiorum_tuzlaensis wrote:nikimostar wrote:Hocete sad svrsavati na ove slike![]()
![]()
je**mo ne vadimo![]()
![]()
- dust in the wind
#1221 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
uopste nije poenra u tome da nama komsije ne zamjere. vec da je stvarni zivor malo drugaciji od ovog koji ljudi deklamuju po forumu. stvarni zivot je takav da od posla, obaveza po kuci, odlazaka negdje, ne stignes da se zamaras time sta ce se desiti ako si djetetu kupio dorina cokoladu, a ne ocajnu liru liru cokoladicu. da mi je znati ko je stvarno kupuje ikome. ili ce sada neko da mi prosere da se djetetu ne kupuje cokolada, neka jede med. heheh. da, da inace djeca ne zele ponekad industrijski slatkisDrvosjeca iz Dejcica wrote:Da ne zahatarimo komšijama...ili u prevodu da nam ne zamjere i ne naljute se gluho bilo.L u c i f e r wrote:Tako je.dust in the wind wrote:ovo je jedna od najveceih supljaka od teme. meni se pojedine ljude ovdje cini da ne kupuju skoro nista. vec da zive sa roditeljima i da oni u nabavku idu. kada odrzavas domacinstvo nije samo kupovati mlijecne proizvode, hljeb I napitke (pa oces li dukat ili ces zim mlijeko uzeti)... kupovati za domaćistvo znaci kupovati sve, od higijenskih potrepstina, kućanskih aparata, posuđe, sredstava za ciscenje kuće... vecina toga nema nase i kada ima nije dovoljno kvalitetno. u ovoj drzavi se svi busaju u prsa patriotizmom na forumima, portalima. bas da vidim ko bi kupovao nas proizvod koji bas nije ni jeftin, a kvalitet je los... lako je laprdati po netu.. nasih proizvoda ima kvalitetnih i treba kupovati i ponositi se takvim stvarima. ali bojkotovati hrvatsko, srbijansko... pa dokle cemo ici. da necu mozda iskljucivo norvesko kupovati.
-
L u c i f e r
#1222 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nemojte ljudi pričati iz dupeta...bh playboy wrote:uvjek su mi bili zanimljivi ovi bukvalci
da...bilo bi bolje od onih proizvođača gdje je i vlasnik iz Bosne,
ali opet ako već neko hoće, bolje i od megle nego dukat
U Gradačcu tačno u podne
Sutra protesti bh. proizvođača mlijeka: Svi ispred 'Konzuma', nećemo sjediti skrštenih ruku!
Biznis Klub31.08.15, 17:08h
Sutra protesti bh. proizvođača mlijeka: Svi ispred 'Konzuma', nećemo sjediti skrštenih ruku!
PODIJELI NA
24 SATA
Proteseti na ulicama Beča: Ne želimo da Evropa postane masovna grobnica!
Stranci poludjeli za kamenim kućama u Trebinju, masovno ih kupuju
Četvorogodišnje dijete s Ilidže palo s balkona i poginulo
Fotografija koja je raspametila teoretičare zavjere: Zašto šef ISIS-a pozira u društvu Johna McCaina?
Svjesni činjenice da je kod nas slobodno tržište, te da se sve može uvoziti, a ponajviše iz Republike Hrvatske, nije uredu da nas naš susjed sputava i da nas stavlja u 'karantin' kao neku zaraženu robu, istaknuo je Huskić
U organizaciji Grupacije za mlijeko Tuzlanskog kantona (TK) sutra će se u Gradačcu u 12 sati (ispred zgrade "Konzuma") okupiti proizvođači mlijeka na mirnim protestima u povodu zabrane izvoza mlijeka iz Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju (EU).
Kako je Feni uime organizatora - Grupacije za mlijeko TK-a, kazao njen predsjednik Sead Huskić, prizvođači mlijeka s ovog područja su usljed novonastale situacije u vezi izvoza mlijeka u zemlje EU prinuđeni da mirnim okupljanjem, odnosno protestom upozorenja skrenu pažnju na posljedice zabrane izvoza, odnosno sputavanja slobode tržišta.
- Svjesni činjenice da je kod nas slobodno tržište, te da se sve može uvoziti, a ponajviše iz Republike Hrvatske, nije uredu da nas naš susjed sputava i da nas stavlja u 'karantin' kao neku zaraženu robu - istaknuo je.
Huskić je podsjetio da su hrvatski proizvodi koji se plasiraju u BiH nižeg kvaliteta nego što je to propisano standardima EU-a, te da se to prećutno prihvata u BiH, dok oni, istovremeno, odbijaju uvoz proizvoda iz BiH.
Naveo je da su svi brendovi u proizvodnji mlijeka u BiH zapravo EU-brendovi (Laktalis, Zott...), te potcrtao da ne vidi zašto je bh. proizvođačima onemogućen izvoz kada ionako rade po tehnologiji EU.
- Stoga mi sugeriramo da nam nije svejedno, da nećemo sjediti skrštenih ruku, te da ćemo, jednostavno, bojkotirati njihove prizvode u BiH - napominje Huskić, pozivajući potrošače iz BiH da vode računa o tome šta kupuju te da, ukoliko nema upisan broj 387 i oznaku da je proizvedeno u BiH, da se taj proizvod ne kupuje.
U tom kontekstu, pojasnio je da postoje EU brendovi poput "Dukata", koji se vodi kao hrvatski brend, a koji je isključivo vezan za proizvodnju u BiH i koji ima 3.500 kooperanata, upozoravajući da se to ne smije zaboraviti kako ne bi bilo kontraefekata po bh. tržište.
Huskić je, istovremeno, ukazao na riješenost Grupacije na čijem je čelu da pruži potporu nadležnim vlastima u BiH, a radi dobijanja "zelenog svjetla" za plasman bh. proizvoda na EU tržište.
-
L u c i f e r
#1223 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Polahko, naučiće...dust in the wind wrote: uopste nije poenra u tome da nama komsije ne zamjere. vec da je stvarni zivor malo drugaciji od ovog koji ljudi deklamuju po forumu. stvarni zivot je takav da od posla, obaveza po kuci, odlazaka negdje, ne stignes da se zamaras time sta ce se desiti ako si djetetu kupio dorina cokoladu, a ne ocajnu liru liru cokoladicu. da mi je znati ko je stvarno kupuje ikome. ili ce sada neko da mi prosere da se djetetu ne kupuje cokolada, neka jede med. heheh. da, da inace djeca ne zele ponekad industrijski slatkis
-
nikimostar
#1224 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ja inace uopce ne kontam ovu temu 
-
L u c i f e r
#1225 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Njihov hator me ne zanima, ali interesi naših izvoznika da...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da ne zahatarimo komšijama...ili u prevodu da nam ne zamjere i ne naljute se gluho bilo.L u c i f e r wrote:Tako je.dust in the wind wrote:ovo je jedna od najveceih supljaka od teme. meni se pojedine ljude ovdje cini da ne kupuju skoro nista. vec da zive sa roditeljima i da oni u nabavku idu. kada odrzavas domacinstvo nije samo kupovati mlijecne proizvode, hljeb I napitke (pa oces li dukat ili ces zim mlijeko uzeti)... kupovati za domaćistvo znaci kupovati sve, od higijenskih potrepstina, kućanskih aparata, posuđe, sredstava za ciscenje kuće... vecina toga nema nase i kada ima nije dovoljno kvalitetno. u ovoj drzavi se svi busaju u prsa patriotizmom na forumima, portalima. bas da vidim ko bi kupovao nas proizvod koji bas nije ni jeftin, a kvalitet je los... lako je laprdati po netu.. nasih proizvoda ima kvalitetnih i treba kupovati i ponositi se takvim stvarima. ali bojkotovati hrvatsko, srbijansko... pa dokle cemo ici. da necu mozda iskljucivo norvesko kupovati.