pa ja znam za ovu humanitarnu utakmicu gdje je bila duznost njega da se odazove jer je savez ucestvovao. Veliki humanitarac nema sta, 50.000 mjesecno zaradjivao mogao je barem 5% plate izdvojiti za ovu akciju.Logovan wrote: Sad kad ti kaže da ovo nije istina ili će preskočiti ovaj post, neće ga komentarisati.
Safet Sušić - Pape
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- perfekcionista1
#1201 Re: Safet Susic trener Eviana
- perfekcionista1
#1202 Re: Safet Susic trener Eviana
nije nas on odveo na svjetsko vec su njega igraci odveli na svjetsko. Kako je on ikoga mogao trenirati i takticki postaviti da bismo pobjedili zahvaljujuci tome, pa vidjeli smo lika cim su dosle malo jace utakmice kakav je strateg. Izgubi kod Kipra kuci a jevreji ga nakantase u izraelu ubise hljeb u nama. 2 boda iz 4 utakmice, trenirao oko 5 klubova u svakom dobio otkaz nakon godinu ili dvije. Odlican TRENER!teta marica druga wrote:Nek priča ko šta hoće, ali SAFET SUŠIĆ je jedan od najboljih igrača svih vremena sa ovih prostora, a kao selektor nas je jedini odveo na SP. Pojedini nisu još shvatili neke stvari ali kad propustimo par sljedećih takmičenja možda im se upale lampice.
- Logovan
#1203 Re: Safet Susic trener Eviana
Ne popušta hahaha 
- ultima_palabra
#1204 Re: Safet Susic trener Eviana
Pa ovo ćemo vjerovatno propustiti, a najviše zbog njega.teta marica druga wrote:Nek priča ko šta hoće, ali SAFET SUŠIĆ je jedan od najboljih igrača svih vremena sa ovih prostora, a kao selektor nas je jedini odveo na SP. Pojedini nisu još shvatili neke stvari ali kad propustimo par sljedećih takmičenja možda im se upale lampice.
-
teta marica druga
#1205 Re: Safet Susic trener Eviana
Kažeš nije nas on odveo, nego su igrači odveli njega. Pa dobro, nek odvedu i Mešu!perfekcionista1 wrote:nije nas on odveo na svjetsko vec su njega igraci odveli na svjetsko. Kako je on ikoga mogao trenirati i takticki postaviti da bismo pobjedili zahvaljujuci tome, pa vidjeli smo lika cim su dosle malo jace utakmice kakav je strateg. Izgubi kod Kipra kuci a jevreji ga nakantase u izraelu ubise hljeb u nama. 2 boda iz 4 utakmice, trenirao oko 5 klubova u svakom dobio otkaz nakon godinu ili dvije. Odlican TRENER!teta marica druga wrote:Nek priča ko šta hoće, ali SAFET SUŠIĆ je jedan od najboljih igrača svih vremena sa ovih prostora, a kao selektor nas je jedini odveo na SP. Pojedini nisu još shvatili neke stvari ali kad propustimo par sljedećih takmičenja možda im se upale lampice.
- perfekcionista1
#1206 Re: Safet Susic trener Eviana
Restrikcija na djeluCharuga wrote:Dobro je da si navikao, lakše će ti biti poslije.
- perfekcionista1
#1207 Re: Safet Susic trener Eviana
Kako kad je ubleha od mogucih 12 bodova osvojila samo dva, i to nismo jos ni igrali kod belgije u gostima. Ne bi nas Anceloti mogao odvesti poslije toga kamo li Mesa.teta marica druga wrote:
Kažeš nije nas on odveo, nego su igrači odveli njega. Pa dobro, nek odvedu i Mešu!
-
teta marica druga
#1208 Re: Safet Susic trener Eviana
Kako ne bi, pa zar 18+2 nije 20 a ti je sasvim dovoljno u najgoroj varijanti za treće mjesto?perfekcionista1 wrote:Kako kad je ubleha od mogucih 12 bodova osvojila samo dva, i to nismo jos ni igrali kod belgije u gostima. Ne bi nas Anceloti mogao odvesti poslije toga kamo li Mesa.teta marica druga wrote:
Kažeš nije nas on odveo, nego su igrači odveli njega. Pa dobro, nek odvedu i Mešu!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1209 Re: Safet Susic trener Eviana
Safet mozda nije veliko ime kad je u pitanju trenerski posao, ali obzirom na to kakvo je ime izgradio kao fudbaler, tako ga se i cijeni u Evropi. Sigurno je da je imalo svoju tezinu Safet Susic selektor BiH. No, to je proslost, sad je covjek trener Eviana. Rezultati nisu bas najbolji, ali nije ni truba teska. Zasad sredina tabele, s tim da je razlika izmedju ekipa u bodovima mala, pa poslije par utakmica moze biti u poziciji za plasman u Ligue 1. Nista novo, dodju i velika imena u jos vece klubove, pa se traze neko vrijeme, prodje i sezona-dvije dok ne dodju rezultati. Ali jok, Safet je ubleha i odmah mora imati sve pobjede.
Druga stvar, vidim pokusava se spustiti s tim sto trenira francuskog drugoligasa. Kad je Vaha vodio Lille u drugoj ligi, niko se nije smijao. Svi su ga hvalili sto ih je uveo u Ligue 1. Od Safeta se ocekuje da isto uradi sa Evianom, a sve ispod ce biti razocarenje. Nekad fakat malo treba odvaditi. Ljudi se previse unesu u animozitet prema nekom i onda se pisu subjektivni komentari.
Druga stvar, vidim pokusava se spustiti s tim sto trenira francuskog drugoligasa. Kad je Vaha vodio Lille u drugoj ligi, niko se nije smijao. Svi su ga hvalili sto ih je uveo u Ligue 1. Od Safeta se ocekuje da isto uradi sa Evianom, a sve ispod ce biti razocarenje. Nekad fakat malo treba odvaditi. Ljudi se previse unesu u animozitet prema nekom i onda se pisu subjektivni komentari.
- perfekcionista1
#1210 Re: Safet Susic trener Eviana
jel ovaj nas zajebava? Ko da ga je Safet pravio.teta marica druga wrote:
Kako ne bi, pa zar 18+2 nije 20 a ti je sasvim dovoljno u najgoroj varijanti za treće mjesto?
-
teta marica druga
#1211 Re: Safet Susic trener Eviana
Još mi jedna stvar nije jasna. Ako kažete da su samo igrači zaslužni za odlazak na SP, zar onda nije njihova krivica i za NEODLAZAK na EP?
-
teta marica druga
#1212 Re: Safet Susic trener Eviana
Nemoj se ti ljutiti ali ti si malo restriktivan po pitanju kapiranja nekih stvari.perfekcionista1 wrote:Restrikcija na djeluCharuga wrote:Dobro je da si navikao, lakše će ti biti poslije.
- perfekcionista1
#1213 Re: Safet Susic trener Eviana
Ovaj put nije, jer u proslim kvalifikacijama kad su odveli sebe na svjetsko nisu morali trpiti da Tinki Vinki igra u prvom timu i koci napade svojim neznanjem, nisu morali ici na najbitnije gostovanje igrajuci bez napadaca, igraci su jos uvijek imali prag tolerancije prema susicu koji bi svaki put njih optuzio ako ne zavrsi dobru, nikad on nije bio kriv pa ni nakon poraza od kipra, kaze "ja sam upozorio igrace na kipar, rekao sam im da su opasna ekipa, ali eto nisu shvatili". Heeej ovo izjaviti, on je upozorio i to je to sto se njega tice, igraci krivi a on nije nimalo. Povraca mi se od njega kad ga se sjetimteta marica druga wrote:Još mi jedna stvar nije jasna. Ako kažete da su samo igrači zaslužni za odlazak na SP, zar onda nije njihova krivica i za NEODLAZAK na EP?
-
teta marica druga
#1214 Re: Safet Susic trener Eviana
Ti si previše kulturan kad kažeš da se pišu subjektivni komentari. Ja bih to nazvao kafanskim baljezgarijama. I dobro si rekao to za Vahu, dok je vodio drugoligaša u zvijezde ga zakivali, pa kad nas je odbio (najviše zbog ovakvih dvoličnjaka) onda je postao omraženiji od Safeta.Tomahawk11 wrote:Safet mozda nije veliko ime kad je u pitanju trenerski posao, ali obzirom na to kakvo je ime izgradio kao fudbaler, tako ga se i cijeni u Evropi. Sigurno je da je imalo svoju tezinu Safet Susic selektor BiH. No, to je proslost, sad je covjek trener Eviana. Rezultati nisu bas najbolji, ali nije ni truba teska. Zasad sredina tabele, s tim da je razlika izmedju ekipa u bodovima mala, pa poslije par utakmica moze biti u poziciji za plasman u Ligue 1. Nista novo, dodju i velika imena u jos vece klubove, pa se traze neko vrijeme, prodje i sezona-dvije dok ne dodju rezultati. Ali jok, Safet je ubleha i odmah mora imati sve pobjede.![]()
-
teta marica druga
#1215 Re: Safet Susic trener Eviana
Kad su "odveli sebe na SP", ko ono pobijedi Slovačku na gostovanju ako si uopšte gledao utakmicu jer pričaš kao da nemaš blage veze o fudbalu? A ti za poraz od Kipra kriviš Safeta? Nije valjda da si i tu utakmicu propustio pogledati?perfekcionista1 wrote:Ovaj put nije, jer u proslim kvalifikacijama kad su odveli sebe na svjetsko nisu morali trpiti da Tinki Vinki igra u prvom timu i koci napade svojim neznanjem, nisu morali ici na najbitnije gostovanje igrajuci bez napadaca, igraci su jos uvijek imali prag tolerancije prema susicu koji bi svaki put njih optuzio ako ne zavrsi dobru, nikad on nije bio kriv pa ni nakon poraza od kipra, kaze "ja sam upozorio igrace na kipar, rekao sam im da su opasna ekipa, ali eto nisu shvatili". Heeej ovo izjaviti, on je upozorio i to je to sto se njega tice, igraci krivi a on nije nimalo. Povraca mi se od njega kad ga se sjetimteta marica druga wrote:Još mi jedna stvar nije jasna. Ako kažete da su samo igrači zaslužni za odlazak na SP, zar onda nije njihova krivica i za NEODLAZAK na EP?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1216 Re: Safet Susic trener Eviana
Nije se za porediti Vahina i Sajina pozicija....Vaha se kalio i gradio ime kroz drugu ligu dok je Sajo spao na drugu ligu...a koliko će i u njoj biti uspješan tek ćemo vidjetiTomahawk11 wrote:Safet mozda nije veliko ime kad je u pitanju trenerski posao, ali obzirom na to kakvo je ime izgradio kao fudbaler, tako ga se i cijeni u Evropi. Sigurno je da je imalo svoju tezinu Safet Susic selektor BiH. No, to je proslost, sad je covjek trener Eviana. Rezultati nisu bas najbolji, ali nije ni truba teska. Zasad sredina tabele, s tim da je razlika izmedju ekipa u bodovima mala, pa poslije par utakmica moze biti u poziciji za plasman u Ligue 1. Nista novo, dodju i velika imena u jos vece klubove, pa se traze neko vrijeme, prodje i sezona-dvije dok ne dodju rezultati. Ali jok, Safet je ubleha i odmah mora imati sve pobjede.![]()
- perfekcionista1
#1217 Re: Safet Susic trener Eviana
Pobijedio ih Hajrovic.teta marica druga wrote:
Kad su "odveli sebe na SP", ko ono pobijedi Slovačku na gostovanju ako si uopšte gledao utakmicu jer pričaš kao da nemaš blage veze o fudbalu? A ti za poraz od Kipra kriviš Safeta? Nije valjda da si i tu utakmicu propustio pogledati?
A ti ne krivis za poraz od Kipra safeta? Pa ti si njegov rodjak jesi svega mi, ne treba s tobom pricati ne mogu da vjerujem sta pricas. Gubimo mec lik nije progovorio, nijednu jedinu uputu igracima nije dao, cak je i sa izmjenama kasnio, cijelo vrijeme se prenemagao kraj aut linije ni otvorio nije svoja zlatna usta da uputi zlatni savjet. Ti si vec neki njegov pajdas necu vise s tb pricati o njemu, izgubio od kipra kuci i ne smatras ga uopste krivcem za to. Ma bjaaaaziii
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1218 Re: Safet Susic trener Eviana
Pa subjektivno je i kad seres o nekome non stop, a da i nema nekog razloga. Razumijem da se situacija bila zapalila dok je bio selektor, medjutim, neki ne posustaju ni nakon sto je covjek otisao s klupe. Evian nije reprezentacija, ali opet ima onih koji su u istom tonu nastavili, a nikakve veze sa Evianom nemaju.teta marica druga wrote:Ti si previše kulturan kad kažeš da se pišu subjektivni komentari. Ja bih to nazvao kafanskim baljezgarijama. I dobro si rekao to za Vahu, dok je vodio drugoligaša u zvijezde ga zakivali, pa kad nas je odbio (najviše zbog ovakvih dvoličnjaka) onda je postao omraženiji od Safeta.Tomahawk11 wrote:Safet mozda nije veliko ime kad je u pitanju trenerski posao, ali obzirom na to kakvo je ime izgradio kao fudbaler, tako ga se i cijeni u Evropi. Sigurno je da je imalo svoju tezinu Safet Susic selektor BiH. No, to je proslost, sad je covjek trener Eviana. Rezultati nisu bas najbolji, ali nije ni truba teska. Zasad sredina tabele, s tim da je razlika izmedju ekipa u bodovima mala, pa poslije par utakmica moze biti u poziciji za plasman u Ligue 1. Nista novo, dodju i velika imena u jos vece klubove, pa se traze neko vrijeme, prodje i sezona-dvije dok ne dodju rezultati. Ali jok, Safet je ubleha i odmah mora imati sve pobjede.![]()
-
teta marica druga
#1219 Re: Safet Susic trener Eviana
perfekcionista1 wrote:Pobijedio ih Hajrovic.teta marica druga wrote:
Kad su "odveli sebe na SP", ko ono pobijedi Slovačku na gostovanju ako si uopšte gledao utakmicu jer pričaš kao da nemaš blage veze o fudbalu? A ti za poraz od Kipra kriviš Safeta? Nije valjda da si i tu utakmicu propustio pogledati?
A ti ne krivis za poraz od Kipra safeta? Pa ti si njegov rodjak jesi svega mi, ne treba s tobom pricati ne mogu da vjerujem sta pricas. Gubimo mec lik nije progovorio, nijednu jedinu uputu igracima nije dao, cak je i sa izmjenama kasnio, cijelo vrijeme se prenemagao kraj aut linije ni otvorio nije svoja zlatna usta da uputi zlatni savjet. Ti si vec neki njegov pajdas necu vise s tb pricati o njemu, izgubio od kipra kuci i ne smatras ga uopste krivcem za to. Ma bjaaaaziii
Neću ja sa tobom više pričati jer po "zakletvama" se vidi da si neki srednjoškolac. Još ću ti ovo reći, nije ih pobijedio Hajrović nego cijela reprezentacija predvođena SAFETOM SUŠIĆEM, a najviše zasluga snosi Hajrović kojeg je kao džokera ubacio SAFET SUŠIĆ. A ovo da nije "lik progovorio" i davao upute neću ni komentarisati jer je previše glupo, pa čak i od tebe. Nisi ti stajao pored njega pa da znaš te pikanterije. Protiv Kipra je Pjanić promašio penal, a Begovića je nadskočio čovjek niži za glavu. Doviđenja!
- perfekcionista1
#1220 Re: Safet Susic trener Eviana
Znaci kad pobijedimo zasluzan je papke, a kad izgubimo e onda je kriv Pjanic sto je promasio penal ili Dzeko sto je promasio zicer. Pa mogao sam onda i ja biti selektor. Koja je uloga papketa ako nece biti odgovoran za poraze, za sta platu prima.
A nadjes li mi snimak gdje je progovorio na nekoj utakmici dajuci uputu igracima, ja ti na racun uplatim 1000 eura.
A nadjes li mi snimak gdje je progovorio na nekoj utakmici dajuci uputu igracima, ja ti na racun uplatim 1000 eura.
Last edited by perfekcionista1 on 01/10/2015 11:19, edited 1 time in total.
- perfekcionista1
#1221 Re: Safet Susic trener Eviana
Ja mislim da ova tema nije da se samo prica o Evianu vec o Safetu Susicu kao treneru generalno, a dodatak trener eviana je samo da se zna njegov trenutni status. Dobro neko rece sta cemo kad dobije otkaz hocemo li praviti temu Safet Susic trener na birouTomahawk11 wrote:
Pa subjektivno je i kad seres o nekome non stop, a da i nema nekog razloga. Razumijem da se situacija bila zapalila dok je bio selektor, medjutim, neki ne posustaju ni nakon sto je covjek otisao s klupe. Evian nije reprezentacija, ali opet ima onih koji su u istom tonu nastavili, a nikakve veze sa Evianom nemaju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1222 Re: Safet Susic trener Eviana
Dobro, ako gledas da je odlazak sa mjesta selektora na mjesto trenera drugoligase ekipe spadanje....mada mi se cini da vise zaradjuje kod njih nego u reprezentaciji.JoseMujica wrote:Nije se za porediti Vahina i Sajina pozicija....Vaha se kalio i gradio ime kroz drugu ligu dok je Sajo spao na drugu ligu...a koliko će i u njoj biti uspješan tek ćemo vidjetiTomahawk11 wrote:Safet mozda nije veliko ime kad je u pitanju trenerski posao, ali obzirom na to kakvo je ime izgradio kao fudbaler, tako ga se i cijeni u Evropi. Sigurno je da je imalo svoju tezinu Safet Susic selektor BiH. No, to je proslost, sad je covjek trener Eviana. Rezultati nisu bas najbolji, ali nije ni truba teska. Zasad sredina tabele, s tim da je razlika izmedju ekipa u bodovima mala, pa poslije par utakmica moze biti u poziciji za plasman u Ligue 1. Nista novo, dodju i velika imena u jos vece klubove, pa se traze neko vrijeme, prodje i sezona-dvije dok ne dodju rezultati. Ali jok, Safet je ubleha i odmah mora imati sve pobjede.![]()
Ne mora se tako porediti. Samo kazem da se Safetu stavlja imperativ ulaska u Ligue 1, dok recimo jednom Van Gaalu, koji dodje u United, se da vrijeme da gradi ekipu. Malo realnosti nije na odmet.
- Logovan
#1223 Re: Safet Susic trener Eviana
Ovo nije nikakav problem kod trenera. Puno dobrih trenera ne progovora tokom utakmice, pa im se ne sere.perfekcionista1 wrote: A nadjes li mi snimak gdje je progovorio na nekoj utakmici dajuci uputu igracima, pa makar i sliku kako rukom daje uputu ja ti na racun uplatim 1000 eura.
p.s. I ja ti mogu, kao i svi ostali, naći ili snimak ili sliku kako Pape daje uputu, ali vjerovatno ne bih dobio tih 1000 eura.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1224 Re: Safet Susic trener Eviana
Pa eto, mozemo kao o treneru generalno. Koliko si pregledao meceva Eviana ove sezone? Prokomentarisi kako postavlja ekipu, igra li bez bekova, bez napadaca, bez krila ili sastavlja normalnu ekipu.perfekcionista1 wrote:Ja mislim da ova tema nije da se samo prica o Evianu vec o Safetu Susicu kao treneru generalno, a dodatak trener eviana je samo da se zna njegov trenutni status. Dobro neko rece sta cemo kad dobije otkaz hocemo li praviti temu Safet Susic trener na birouTomahawk11 wrote:
Pa subjektivno je i kad seres o nekome non stop, a da i nema nekog razloga. Razumijem da se situacija bila zapalila dok je bio selektor, medjutim, neki ne posustaju ni nakon sto je covjek otisao s klupe. Evian nije reprezentacija, ali opet ima onih koji su u istom tonu nastavili, a nikakve veze sa Evianom nemaju.
Ne vidim sto bi dobio otkaz. Ekipa ne stoji lose. Zasad sredina tabele, a tek je pocetak sezone.
- perfekcionista1
#1225 Re: Safet Susic trener Eviana
rado bi da vidim taj snimak kako doziva nekog igraca sa terena i rukama mu i rijecima pokazuje sta da radi. Jedino ako se njegovo pucenje usana shvata kao uputaLogovan wrote:perfekcionista1 wrote: p.s. I ja ti mogu, kao i svi ostali, naći ili snimak ili sliku kako Pape daje uputu, ali vjerovatno ne bih dobio tih 1000 eura.