Pa nisam rekao da su vanzemaljci jedan od razloga... Cak, nisam ja onaj koji tvrdi da oni I postoje, a jos vise da se mjesaju u zivot ovdje na zemlji... Mislio sam na to da su ovdje ljudi u velikom broju skloni tom vjerovanju u teorije zavjere, sto je po mom misljenju stetno za jedno drustvo.sizifinho wrote:Ko je u kurcu?MyTao wrote:![]()
Ja odustajem...
Ti vjerujes da svemirci putuju iz jedne galaksije u drugu da bi crtali krugove po poljima![]()
![]()
Nevjerovatno.
Da pogodim, svemirci crtaju, a CIA ide okolo i brise hahaha... i onda se pitamo zasto smo u kurcu...
Država Bosna i Hercegovina?
Ih, puno je tu razloga, vanzemaljci nisu jedan od njih
Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
- MyTao
#1201 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
- medjutim
#1202 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Imas li nekakvo konkretno objasnjenje o krugovima u zitu ili ces samo sam podsmijehom komentarisati u sta neko vjeruje?MyTao wrote:![]()
Ja odustajem...
Ti vjerujes da svemirci putuju iz jedne galaksije u drugu da bi crtali krugove po poljima![]()
![]()
Nevjerovatno.
Da pogodim, svemirci crtaju, a CIA ide okolo i brise hahaha... i onda se pitamo zasto smo u kurcu...
CIA je u svojoj istoriji sakrila mnoge stvari, zasto ne bi krila i kontakt sa drugim civilizacijama?
Jedna stvar je jasna, kada bi se takva informacija objavila, izazvala bi nezapamcenu paniku medju ljudima.
- MyTao
#1203 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Nebi se spustio na taj nivo da ozbiljno polemisem o tome dali su vanzemaljci crtali krugove u zitumedjutim wrote:Imas li nekakvo konkretno objasnjenje o krugovima u zitu ili ces samo sam podsmijehom komentarisati u sta neko vjeruje?MyTao wrote:![]()
Ja odustajem...
![]()
Nevjerovatno.
CIA je u svojoj istoriji sakrila mnoge stvari, zasto ne bi krila i kontakt sa drugim civilizacijama?
Jedna stvar je jasna, kada bi se takva informacija objavila, izazvala bi nezapamcenu paniku medju ljudima.
A to da CIA ide okolo I krije vanzemaljce od ljudi je moguce samo u Men in Black.
- Dozer
#1204 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Intersantnih likova, a i umova ovdje ima....
On se ne bi "spustio" na nivo da komentarise svjetski poznat fenomen krugova u zitu, a masa ljudi iz raznih naucnih krugova pokusavaju odgonetnuti kako i zasto nastaju, kao i ko ih pravi i sta znace.
Cestitam...fakat nenadjebivo
Onda, da sve jos i zacini, kaze da je CIA-ino zatskavanje vanzemaljaca moguce samo u MIB. Ti, ocito, nisi nikada pogledao novinarski snimak u kojem Medvedev (pretpostavljam da znas ko je to), i ne znajuci da kamera snima, na pitanje novinarke "sta mu je znacila izjava da ce Rusi poceti otkrivati istinu o vanzemaljcima ako to USA ne pocne" i "da li to znaci da vanzemaljci postoje", odgovara sa - pogledajte MIB, sve ce vam biti jasno. Imas taj klip negdje na prethodnim stranicama.
Ah, da... Visokopozicionirani politicari se obicno zajebavaju tako, jer vole da ispadnu budale i laprdala.
I, naravno, niko i nigdje se nakon toga nije "udostojio" cak ni da prokomentarise tu njegovu izjavu. Ni jedan drugi medij, ni neka vlada, a pogotovo ne Americka. Pa cak ni da se Jay Leno malo sprda s tim
On se ne bi "spustio" na nivo da komentarise svjetski poznat fenomen krugova u zitu, a masa ljudi iz raznih naucnih krugova pokusavaju odgonetnuti kako i zasto nastaju, kao i ko ih pravi i sta znace.
Cestitam...fakat nenadjebivo
Onda, da sve jos i zacini, kaze da je CIA-ino zatskavanje vanzemaljaca moguce samo u MIB. Ti, ocito, nisi nikada pogledao novinarski snimak u kojem Medvedev (pretpostavljam da znas ko je to), i ne znajuci da kamera snima, na pitanje novinarke "sta mu je znacila izjava da ce Rusi poceti otkrivati istinu o vanzemaljcima ako to USA ne pocne" i "da li to znaci da vanzemaljci postoje", odgovara sa - pogledajte MIB, sve ce vam biti jasno. Imas taj klip negdje na prethodnim stranicama.
Ah, da... Visokopozicionirani politicari se obicno zajebavaju tako, jer vole da ispadnu budale i laprdala.
I, naravno, niko i nigdje se nakon toga nije "udostojio" cak ni da prokomentarise tu njegovu izjavu. Ni jedan drugi medij, ni neka vlada, a pogotovo ne Americka. Pa cak ni da se Jay Leno malo sprda s tim
- Dozer
#1205 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
A ovakvi nesuvisli "komentari" su mi vh vrhova. Odlikuje ih ogromna inteligencija, elokventnost i naucna elaboracijamaraccana wrote:Dozer wrote:Ja pricam u svoje ime.
Usput, mozes li mi reci sta je ovo na slici? Strelice oznacavaju pravce kretanja. S obzirom na udaljenost, koja je oko 3km pravolinijski, ta tacka je minimalno visoka 3, a siroka 2,5m. Moja procjena, a vjeruj mi da sam u tim procjenama vrlo dobar.
- MyTao
#1206 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Vjerovatno se radi o naucnim krugovima kojim pripadaju "naucnici" sa Ancient Aliens show-aDozer wrote:Intersantnih likova, a i umova ovdje ima....
Cestitam...fakat nenadjebivo![]()
Drugo, malo vi previse znacaja i kredita dajete CIA-u i drzavnim sluzbama... Ako svemirci postoje i zele da dodju u kontakt sa nama, deset hiljada CIA-a to nebi mogli sprijeciti...
Stvarno ne mogu ozbiljno pricati o tome dalu su svemirci putovali iz druge galaksije da bi po nasem zitu crtali krugove
- delllboy79
#1207 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Ljudski DNK nije slican nijednoj drugoj vrsti na zemlji. Veliki dio gena se duplicira lroz generacije a neznamo cemu sluzi . mi kao ljudska vrsta samo ga prenosimo kroz vrijeme . Ocigledno da smo mi jedno GMO stvorenje.MyTao wrote: Ancient Aliens, i ovo vjerovanje da su vanzemaljci uticali na razvoj ljudske rase se ne razlikuje od vjerovanja u nadnaravno i vjerovanja da je bog stvorio covjeka a zenu od njegovog rebrajednostavno nema nikakvih kredibilnih dokaza koji mogu podrzati ni jedno a ni drugo.
Ali to nije tako lose ako smo sami GMO inda nema razloga da nejedemo GMO hranu.
-
Nadzorna_ploca
#1208 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Da manje razmisljamo iz cega smo nastali bilo bi nam bolje.
Mene vise interesuje iz cega nastaje nagon da cojk cojku zagorca zivot. Mogli bi malo i na tu temu protabiriti.
Mene vise interesuje iz cega nastaje nagon da cojk cojku zagorca zivot. Mogli bi malo i na tu temu protabiriti.
- MyTao
#1209 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Cuj to nije slican... Eh svasta procita... Ljudski DNA je 50% match sa jednom bananom... da ne pricamo o nasim daljim rodjacima majmunima.delllboy79 wrote:Ljudski DNK nije slican nijednoj drugoj vrsti na zemlji. Veliki dio gena se duplicira lroz generacije a neznamo cemu sluzi . mi kao ljudska vrsta samo ga prenosimo kroz vrijeme . Ocigledno da smo mi jedno GMO stvorenje.MyTao wrote: Ancient Aliens, i ovo vjerovanje da su vanzemaljci uticali na razvoj ljudske rase se ne razlikuje od vjerovanja u nadnaravno i vjerovanja da je bog stvorio covjeka a zenu od njegovog rebrajednostavno nema nikakvih kredibilnih dokaza koji mogu podrzati ni jedno a ni drugo.
Ali to nije tako lose ako smo sami GMO inda nema razloga da nejedemo GMO hranu.
- delllboy79
#1210 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Kombinacija majmuna i svinje i jos malo neceg.
Pitanje ko je miksao kombinaciju.
http://www.intermagazin.rs/verovali-ili ... -i-svinje/
- MyTao
#1211 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
kombinacije cega? Nismo mi supa pa da vadis sastojke tek tako covjece dragi... Drugo, kako mozes biti kombinacije danasnjih majmuna kada smo se vjerovatno evolvirali u isto vrijeme?delllboy79 wrote:Kombinacija majmuna i svinje i jos malo neceg.
-
sizifinho
#1212 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
jao šta čitam hahahhahahaha
Definitivno ode sve u kurac, u kakve gluposti ljudi vjeruju i kakve nebuloze pišu.
Čovjek mješavina majmuna i svinje hahaha
a dže banana?
Definitivno ode sve u kurac, u kakve gluposti ljudi vjeruju i kakve nebuloze pišu.
Čovjek mješavina majmuna i svinje hahaha
a dže banana?
- Dozer
#1213 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Ti meni, Sizife, licis malo i na jabuku
A ovaj super-ozbiljni i naucno potkovani MyTao, koji moze o svemu pricati ali bez argumenata za bilo sta, malo mi lici na paramecijum
A ovaj super-ozbiljni i naucno potkovani MyTao, koji moze o svemu pricati ali bez argumenata za bilo sta, malo mi lici na paramecijum
-
sizifinho
#1214 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
da poznaješ minimalno genetike, TRUNKU genetike, OSNOVU JEBENU GENETIKE... znao bi da je ovo nemoguće.delllboy79 wrote:Kombinacija majmuna i svinje i jos malo neceg.
Ali pošto ne znaš, pišeš nebuloze.
Dozeru, odgovori mi na jedno pitanje:
Smatraš li da je čovjek hibrid majmuna i svinje?
Jednostavno pitanje, sa da ili ne odgovorom.
- Dozer
#1215 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Sizife, opusti se ba, zajebavam se za jabuku
Ali ne i za paramecium, ali to se ne tice tebe
Ali, ako hoces ozbiljan odgovor, ja mislim da mi jos uvijek ne znamo do kraja cega smo tacno hibrid. Majmuna i svinje nismo sigurno, iako s njima, koliko je meni poznato, dijelimo dosta genskog materijala, pogotovo sa svinjama.
To je, izmedju ostalog, i jedan od razloga zasto mi ne bismo trebali jesti svinjetinu.
A, onda dolazimo i do pitanja - Da li je ona, zapravo, zato zabranjena Kur'anom? Ako jeste, a sto u doba pojave Kur'ana nije bilo moguce objasniti ljudima jer nisu imali pojma tada ni da postoji DNK, a jos manje sta je to, onda se moramo zapitati ko je to tada znao?
Allah? Ili vanzemaljci? Ili su vanzemaljci Allah?
Last edited by Dozer on 02/02/2016 21:29, edited 2 times in total.
-
sizifinho
- MyTao
#1217 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Dobro eto, dozivio sam i to da mi se smije covjek koji vjeruje da svemirci putuje iz jedne galaksije u drugu kako bi crtali krugove po zitu
I to sve na osnovu poznavanja nauke
Pricu kako smo mix svinja i majmuna, i to kako ljudi imaju poseban DNA koji nije slican ni jednom drugom organizmu na svijetu nisam poceo ja tako te smajlije ostavi za nekog drugog...
Pricu kako smo mix svinja i majmuna, i to kako ljudi imaju poseban DNA koji nije slican ni jednom drugom organizmu na svijetu nisam poceo ja tako te smajlije ostavi za nekog drugog...
- Dozer
#1218 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Nisam ni rekao da si ti to poceo. Samo rekoh na sta me podsjecas.MyTao wrote:Dobro eto, dozivio sam i to da mi se smije covjek koji vjeruje da svemirci putuje iz jedne galaksije u drugu kako bi crtali krugove po zituI to sve na osnovu poznavanja nauke
![]()
![]()
![]()
Ali, hajde... Da li ti imas ikakvo racionalno objasnjenje svega onoga u zitu? Ko to pravi? Kako? Cime? Zasto?
Odmah da znas, na netu ces naci more linkova gdje se samouvjereno tvrdi da je sve to "prank". Medjutim ,istovremeno niko ko to tvrdi nikada ne daje ni jedan jedini odgovor na pitanja koja ja tebi upravo postavih.
Dakle - Ko to pravi, kako, cime i zasto?
Ne zaboravi - vecinom su veci od 200x200m, i sastoje se od nekoliko stotina elemenata, sto linija, sto raznih drugih geometrijskih oblika, i svaki je savrseno precizan i proporcionalan.
Dakle, toliki su da se kompletni vide samo iz zraka.
(P.S. Ako si procitao Plavu planetu, i tamo se spominju, kao nacin komunikacije s nama, jer se ne slazu s tim sto ih nase vlade kriju)
Last edited by Dozer on 02/02/2016 21:46, edited 4 times in total.
- Zokipfc
#1219 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Zasto se ti ne prebacis na neku drugu temu? Ako mozes argumentima covjeku odgovoriti, onda hajde. Ali ovo sta ti radis je cista bljuvotina za citanje. Smaras mnogo covjece.MyTao wrote:Dobro eto, dozivio sam i to da mi se smije covjek koji vjeruje da svemirci putuje iz jedne galaksije u drugu kako bi crtali krugove po zituI to sve na osnovu poznavanja nauke
![]()
![]()
![]()
- delllboy79
- MyTao
#1221 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Neka, bolje mi je ovdje...Zokipfc wrote:Zasto se ti ne prebacis na neku drugu temu? Ako mozes argumentima covjeku odgovoriti, onda hajde. Ali ovo sta ti radis je cista bljuvotina za citanje. Smaras mnogo covjece.MyTao wrote:Dobro eto, dozivio sam i to da mi se smije covjek koji vjeruje da svemirci putuje iz jedne galaksije u drugu kako bi crtali krugove po zituI to sve na osnovu poznavanja nauke
![]()
![]()
![]()
- Dozer
#1222 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Onda bar komuniciraj ko insan....
- maraccana
#1223 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Ove egzibicije koje postavljaš su ravne onima o Elvisu i Tupacu za koje se tvrdi da su i dalje živi. I još tražiš da se nauka bavi time....Dozer wrote:A ovakvi nesuvisli "komentari" su mi vh vrhova. Odlikuje ih ogromna inteligencija, elokventnost i naucna elaboracijamaraccana wrote:Dozer wrote:Ja pricam u svoje ime.
Usput, mozes li mi reci sta je ovo na slici? Strelice oznacavaju pravce kretanja. S obzirom na udaljenost, koja je oko 3km pravolinijski, ta tacka je minimalno visoka 3, a siroka 2,5m. Moja procjena, a vjeruj mi da sam u tim procjenama vrlo dobar.
- Dozer
#1224 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Slika je nesto sto sam gledao vlastitim ocima, cisto informativno.
Ali, vidim da nemas cak ni pokusaj odgovora na pitanje "sta je to?", pa samim tim nema svrhe da pricamo bilo sta dalje.
Ali, vidim da nemas cak ni pokusaj odgovora na pitanje "sta je to?", pa samim tim nema svrhe da pricamo bilo sta dalje.
- maraccana
#1225 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Ja vlastitim očima vidim piksele oko slike, samo na tom dijelu od čitave slike, eto rekoh da teorije zavjere samo bacaju laži i dezinformacije, a ovakve slike jako dobro prođu kod masa.Dozer wrote:Slika je nesto sto sam gledao vlastitim ocima, cisto informativno.