BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

kloniran

#1201 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

evo halo
Image
Image
telefon kao hot spot
ali konekcija puca dosta cesto
getriba

#1202 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

Alkos wrote:Koja lokacija, tarifa? :)
Sarajevo, super25 tarifa
kloniran

#1203 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

SONY_91 wrote:
Alkos wrote:Meni je i dalje oko 1 Mbps. Hajde testirajte pa javite, mozda su povecali ipak :D
Kod mene neće da izmjeri pa neće. Kada god dođe do uploada zablokira. Ali, sada sam bar uspio dobiti konačnu cifru kod downloada, 1.3 Mbps. Mada, ide i do 2 Mbps i više ali pred kraj testa download spane na 1.3 i tako ostane.
meni isto nece upload stalno
Maharadza

#1204 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

Ima li ko da koristi izi da podijeli iskustva, stabilnost, pokrivenost, brzina 3G?
mirza_15

#1205 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

kloniran wrote: Happy :lol:

Vrijednost dopune Vrijeme trajanja Happy dopune
1 – 1,9 KM 4 dana
2 - 4,9 KM 7 dana
5 - 9,9 KM 15 dana
10 - 14,9 KM 30 dana
15 – 19,9 KM 40 dana
20 – 49,9 KM 60 dana
Sa novom ponudom boldirano traje 25 dana.
kloniran

#1206 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

mirza_15 wrote:
kloniran wrote: Happy :lol:

Vrijednost dopune Vrijeme trajanja Happy dopune
1 – 1,9 KM 4 dana
2 - 4,9 KM 7 dana
5 - 9,9 KM 15 dana
10 - 14,9 KM 30 dana
15 – 19,9 KM 40 dana
20 – 49,9 KM 60 dana
Sa novom ponudom boldirano traje 25 dana.
opet malo za te pare, a na ultri su usrali sa svojom pohlepom, prvo povecali obracunsku jedinicu pa onda smanjili trajanje kredita
mirza_15

#1207 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Pa nije ponuda ni losa. 2 GB za 10 KM, 0,15 prema svima sa uspostavom 0,08, jedan najbroj iz bilo koje mreze, u mrezi samo uspostava, bonusi za vikend ako tokom radne sedmice potrosis 2,5 ili 5 KM...
kloniran

#1208 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

ne trebaju mi dvije gige mjesecno, ne trebaju mi bonusi ne treba mi nista on onog sto nude, a gledajuci ponudu izy ima bolje uslove.

Zasto niko ne ponudi pakete od 100, 200,300 ... MB koji ce trajati 30 dana, nego samo 500MB giga i vise. Ni ultra vise nije bog zna sta, ali je drzim zato sto sam navikao na nju
getriba

#1209 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

kloniran wrote:ne trebaju mi dvije gige mjesecno, ne trebaju mi bonusi ne treba mi nista on onog sto nude, a gledajuci ponudu izy ima bolje uslove.

Zasto niko ne ponudi pakete od 100, 200,300 ... MB koji ce trajati 30 dana, nego samo 500MB giga i vise. Ni ultra vise nije bog zna sta, ali je drzim zato sto sam navikao na nju
Zbog ovoga BHT ima milion vjernih korisnika kojima možeš prodati m... pod bubrege i da se ništa ne promijeni. Zašto bi neko u BHT razmišljao o nekim novitetima, boljoj ponudi od drugih dok imaju ovakve korisnike.
ja sam amoniman

#1210 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by ja sam amoniman »

Maharadza wrote:Ima li ko da koristi izi da podijeli iskustva, stabilnost, pokrivenost, brzina 3G?
dileja se hvalio da je prešo na izi ali ga nema vec duže vremena

jeboga ti 25. kupi dnevni avaz te dobijas tu promotivnu karticu dakle DŽABA te testiraj do mile volje svakako je dakle džabaluk, a valjda ćeš i dnevni avaz pročitat
Alkos

#1211 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

SONY_91 wrote:
Alkos wrote:Meni je i dalje oko 1 Mbps. Hajde testirajte pa javite, mozda su povecali ipak :D
Kod mene neće da izmjeri pa neće. Kada god dođe do uploada zablokira. Ali, sada sam bar uspio dobiti konačnu cifru kod downloada, 1.3 Mbps. Mada, ide i do 2 Mbps i više ali pred kraj testa download spane na 1.3 i tako ostane.
kloniran wrote:evo halo
Image
Image
telefon kao hot spot
ali konekcija puca dosta cesto
Kakva vam je danas situacija? Kod mene apsolutno isto, neznatno povecanje brzine. Trebalo bi ovo biti puno brze i bolje. :-) :oops:
Officer Crabtree

#1212 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Officer Crabtree »

2Mbps maksimalno danas (TK).
kloniran

#1213 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

getriba wrote:
kloniran wrote:ne trebaju mi dvije gige mjesecno, ne trebaju mi bonusi ne treba mi nista on onog sto nude, a gledajuci ponudu izy ima bolje uslove.

Zbog ovoga BHT ima milion vjernih korisnika kojima možeš prodati m... pod bubrege i da se ništa ne promijeni. Zašto bi neko u BHT razmišljao o nekim novitetima, boljoj ponudi od drugih dok imaju ovakve korisnike.
Pa nije bas tako, jedini imaju konstantno kvalitetnu govornu uslugu i dok su takvi uvijek ce primarni broj biti njihov, sekundarne saltam po potrebi.
Koristio sam ja sve operatore osim ovog izija i nijedan nema ni priblizno konstantan kvalitet ili nije imao dok sam ja koristio te usluge.
Eronet dok sam koristio tarifiranje im bilo vic, znali su po 3 marke za minutu uzeti. Jes da je to bilo davno i da su se promjenili na bolje sigurno, ali ja im takve kikseve ne mogu halaliti. A da ne pricamo o prekidanju poziva bez ikakvog razloga.
Mtel isto takav, malo bolja usluga ali su usrali sa 60 sekundi obračunskom.
Od sveg zla koje je pogodilo telekom industriju kod nas ultra ispadne najmanje zlo, barem za nas koji necemo pretplatu.

Izi ako bude imao ovih 45 dana trajanje dopune, odmah uzimam njihovu karticu da je koristim za internet. Izimanija tarifa ima 25 dana trajanje i to mi vec ne odgovara.

Svako nek uzme ono sto mu odgovara, Ja koristim ultru preko 15 godina i sto se tice usluge govornog podrucja, da ne ulazim u data usluge, su bez premca, cijena moze i dolje, ali ko bi nas onda gulio :mrgreen:

Svako uzima ono sto mu je bolje i to poređenje dok je ovakvih bla bla bla je glupo i na nivou vrtica, bez uvrede ali tako je.

p.s. za ove sto traze speedtest, postavim veceras, nisam ni skontao da mi je istekao kredit na halo :mrgreen: .
SONY_91

#1214 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by SONY_91 »

Alkos wrote:Kakva vam je danas situacija? Kod mene apsolutno isto, neznatno povecanje brzine. Trebalo bi ovo biti puno brze i bolje. :-) :oops:
Mislim da je brzina između 1-2 Mbps u downloadu. Na speedtest ne mogu nikako dobiti rezultat. Krene test i stane internet posve. Moram da bi mi proradio internet isključiti pa uključiti mobilne podatke :D . Ostalo sve radi normalno, ali, čim pokrenem speedtest problemi :D .
kloniran

#1215 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

SONY_91 wrote:
Alkos wrote:Kakva vam je danas situacija? Kod mene apsolutno isto, neznatno povecanje brzine. Trebalo bi ovo biti puno brze i bolje. :-) :oops:
Mislim da je brzina između 1-2 Mbps u downloadu. Na speedtest ne mogu nikako dobiti rezultat. Krene test i stane internet posve. Moram da bi mi proradio internet isključiti pa uključiti mobilne podatke :D . Ostalo sve radi normalno, ali, čim pokrenem speedtest problemi :D .
ne moze ni kod mene da mjeri, na pola testa pukne konekcija :roll:
kloniran

#1216 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Evo sad nesto gledam uslove za prenos broja na izi.
Zar nije donesen zakon o zastiti licnih podataka u kojem se zabranjuje trecim licima da traze kopije licne karte i broj iste u zahtjevima :?
Ja kontao prenijeti jednu ultru sa lahko pmatljivim brojem ali me ovo odbilo totalno.
avaks

#1217 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

kloniran wrote: Svako nek uzme ono sto mu odgovara, Ja koristim ultru preko 15 godina i sto se tice usluge govornog podrucja, da ne ulazim u data usluge, su bez premca, cijena moze i dolje, ali ko bi nas onda gulio :mrgreen:
Koliko možeš razgovarati za 10KM na toj Ultri?!
Ja na Savršenoj za 10KM (toliko je mjesečno, nije 25 dana ili slično) dobijem 80 minuta prema SVIM mobilnim mrežama u BiH, obračunska je 60+10 sekundi...
Iskoristim minimalno 60 minuta jer mi razgovori više nisu par sekundi, za to imam i 150 poruka ako je stani pani.
Ako je bez premca vala da odmah uzimam (nisam ni pod kakvim ugovorom) ali realno su :run:
kloniran

#1218 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

avaks wrote:
kloniran wrote: Svako nek uzme ono sto mu odgovara, Ja koristim ultru preko 15 godina i sto se tice usluge govornog podrucja, da ne ulazim u data usluge, su bez premca, cijena moze i dolje, ali ko bi nas onda gulio :mrgreen:
Koliko možeš razgovarati za 10KM na toj Ultri?!
Ja na Savršenoj za 10KM (toliko je mjesečno, nije 25 dana ili slično) dobijem 80 minuta prema SVIM mobilnim mrežama u BiH, obračunska je 60+10 sekundi...
Iskoristim minimalno 60 minuta jer mi razgovori više nisu par sekundi, za to imam i 150 poruka ako je stani pani.
Ako je bez premca vala da odmah uzimam (nisam ni pod kakvim ugovorom) ali realno su :run:
Realno su odron, ali kvaka je u tome sto mene zovu, ja slabo zovem, i jedina prednost u odnosu na ostale je kvalitet poziva, ostalo nista. Odavno su ih svi presisali ponudama, a oni bi mozda i dali bolju ponudu, al to bi znacilo mozda i blagi pad prihoda, a valja nahraniti sve uhljebe tamo :roll:
papebih

#1219 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by papebih »

Halo net jutros d 1.27mb/s, a u 3.04mb/s, jucer d 1.36 a u 1.71mb/s. Iskreno otvara sve extra. Imao sa bht msurf, znalo je pokazat i po 7mb/s, ali u svakodnevnoj upotrebi ne vidim razliku izmedju bht i haloo osim sto u haloo skoro svaki dan bar jednom zastopa net i potrebno iskljuciti pa ukljuciti podatkovni prijenos da bi proradilo. Jos nesto bonus od 350mb sto sam dobio se trosi ]nevjerovatno sporo, pokazuje da sam potrosio 25mb a interni mjerac na fonu pokazuje vise od 350mb a zaista sam puno trosio, i ovo 25mb nije ni blizu tacnog
kloniran

#1220 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

papebih wrote:Halo net jutros d 1.27mb/s, a u 3.04mb/s, jucer d 1.36 a u 1.71mb/s. Iskreno otvara sve extra. Imao sa bht msurf, znalo je pokazat i po 7mb/s, ali u svakodnevnoj upotrebi ne vidim razliku izmedju bht i haloo osim sto u haloo skoro svaki dan bar jednom zastopa net i potrebno iskljuciti pa ukljuciti podatkovni prijenos da bi proradilo. Jos nesto bonus od 350mb sto sam dobio se trosi ]nevjerovatno sporo, pokazuje da sam potrosio 25mb a interni mjerac na fonu pokazuje vise od 350mb a zaista sam puno trosio, i ovo 25mb nije ni blizu tacnog
sad ce popraviti brojac i mi ostali popusismo :skoljka:
Alkos

#1221 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

Dajte zovite korisnicku hallo vi koji imate problema, da ih pritisnemo malo i zalimo se. Meni se isto desava, brzina varira, a speedtest uvijek na pola uploada pukne. Vjerovatno nisu skroz do kraja dovrsili ovo sto su poceli!!
Officer Crabtree

#1222 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Officer Crabtree »

Ocajno večeras na Haloo internetu. Sporo i često be radi.. Nadam se da nije to prava slika jer sam uzeo karticu da testiram radi prelaska...
kloniran

#1223 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

ocito je da nemaju kapacitet za zalogaj koji su uzeli
papebih

#1224 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by papebih »

kloniran wrote:
papebih wrote:Halo net jutros d 1.27mb/s, a u 3.04mb/s, jucer d 1.36 a u 1.71mb/s. Iskreno otvara sve extra. Imao sa bht msurf, znalo je pokazat i po 7mb/s, ali u svakodnevnoj upotrebi ne vidim razliku izmedju bht i haloo osim sto u haloo skoro svaki dan bar jednom zastopa net i potrebno iskljuciti pa ukljuciti podatkovni prijenos da bi proradilo. Jos nesto bonus od 350mb sto sam dobio se trosi ]nevjerovatno sporo, pokazuje da sam potrosio 25mb a interni mjerac na fonu pokazuje vise od 350mb a zaista sam puno trosio, i ovo 25mb nije ni blizu tacnog
sad ce popraviti brojac i mi ostali popusismo :skoljka:
Ma znaju oni to vrlodobro, vjeruj mi
kazo

#1225 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kazo »

Maharadza wrote:Ima li ko da koristi izi da podijeli iskustva, stabilnost, pokrivenost, brzina 3G?
Koristim ja vec 4-5 mjeseci, prenio broj iz bht. Koristim 2G i internet uvijek radi, najcesce ga koristim u tramvaju od ilidze do bascarsije, a 3G bas rijetko palim. Nisu vala nesto posebno ni jeftiniji od ostalih, jeste ta obracunska jedinica 15 sekundi, ali je i uspostava poziva 7 fen. jedino je dobro sto za 5 KM dobijes 400 poruka i 400 mb. Zbog toga sam najvise i presao.
Post Reply