Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakabanja213 wrote:Moze li neko postaviti link, kako kongigurisati ovaj plexus. Nakon sto ga instaliram i ispritiskam ona silna "yes", još uvijek mi ne radi nijedan p2p stream- piše torrent invalid i nešto u donjem lijevom uglu "ace stream engine dont work". Doduše nisam instalirao taj ace player- nema ga na google play.
Ovo sve mi jeradilo prije 4-5 mjeseci (došlo predinstalirano) ali sam ja uradio factory reset i sad ne mogu nikako to da namjestim.
Neko postavi ranije ovaj link za instaliranje Acestreama direktno..i da radi u pozadini Kodija
Eh sad, u mene je Raspberry Pi 2...kako sam skontao u njega je Linux u pitanju (možda griješim, slabo se razumijem)
A čitao sam na netu da Linux i Acestream nisu na istim valnim dužinama i da se ne podržavaju...ali ovdje na ovom linku postoje linkovi za download za linux (mali milion verzija)..ne kontam
Šta mislite, da li bi se na karticu na kojoj mi je u RPi 2 instaliran Kodi, da na nju nabacim ovaj Acestream...da je ubacim u laptop i instaliram Acestream na nju...ali kad je vratim u RPi, kako to pokrenuti...ima li ko kakvu ideju, bi li ovo moglo funkcionisati????
Neko postavi ranije ovaj link za instaliranje Acestreama direktno..i da radi u pozadini Kodija
Eh sad, u mene je Raspberry Pi 2...kako sam skontao u njega je Linux u pitanju (možda griješim, slabo se razumijem)
A čitao sam na netu da Linux i Acestream nisu na istim valnim dužinama i da se ne podržavaju...ali ovdje na ovom linku postoje linkovi za download za linux (mali milion verzija)..ne kontam
Šta mislite, da li bi se na karticu na kojoj mi je u RPi 2 instaliran Kodi, da na nju nabacim ovaj Acestream...da je ubacim u laptop i instaliram Acestream na nju...ali kad je vratim u RPi, kako to pokrenuti...ima li ko kakvu ideju, bi li ovo moglo funkcionisati????
sarajlija1971 wrote:Ima li neko da ima Android Box i da koristi bezicni mis? Interesuje me moze li to jer je puno zgodnije od ovog daljinskog.
Pozdrav Sarajlija,pozdrav svima drugima,evo prvi post pišem,imam ja android TV box i koristim miš,jer je puno lakse nego sa daljinskim!Sce radi super,koristim običan miš,znaci ništa posebno,sve radi kao i na običnom PC-u!
rizibizi wrote:Jel ko probao Amazon Fire TV? Moze li par recenica, isplat li se kupovina?
+1 evo i ja razmisljam o njemu pa ako ga ko koristi ili zna nesto vise neka napise koju rijec
Nema se šta pretjerano pisati, odlično upakovano, dobar kvalitet, sve radi kako treba. Sve što te eventualno interesuje već imaš na internetu.
To je razlika između Amazona i kineskih no-name brandova gdje manje-više kupuješ mačka u vreći (bilo je problema sa kvalitetom WiFi-a i slično). Neovisno od toga šta same suhoparne tehničke specifikacije kažu, kod "kineza" rijetko znaš šta ćeš dobiti i što se tiče korisničkog sučelja i podrške (apdejta) kasnije. S tim što se Fire TV-a tiče nemaš problema jer se ipak radi o ozbiljnom proizvodu ozbiljnog proizvođača, na duže staze, sve kvaliteno upakovano od softvera do kvalitete plastike, kablova i daljinskog. Za te pare, jednostavno nema konkurencije.
Pozdrav,ako mogu da pomognem,imao sam Amazon fire TV stick,oduševio me je kako radi,međutim,zbog malo RAM,kupio sam upravo taj Amazon fire TV,,odlična stvar!!Nikakvog štekanja,zastajkivanja,brz,daljinski radi preko wifi,super stvar!Jako jednostavno instalirati Kodi i na Fire stick i na Fire TV,postupak je isti
Ima li neko raspolozen da mi malo rastabiri ovu temu o kodi...moze i privatno da ne trujem temu vama osnovnim stvarima.
Samo bih zelio to instalirat na racunar........da bi mogao gledati ponkad neke utakmice kojih nema na arenama i domacim kanalima.....ili npr formula 1........nista specijalno.
Moze li to jednostavno se sredit..........citajuci teme o kodiju stalno neke problematike....radi,ne radi,slabo radi,instaliraj ovo,instaliraj ono.
Moram li se bas skolovat da bih znao nesto malo sebi ustimat.......prvi put o tome razmisljam......uopce ne baratam pojmovima koji su vezani za tu temu.
Sportklub ove nemam......skysport ove......zanima me to i tome slicno
rovac13 wrote:Ima li neko raspolozen da mi malo rastabiri ovu temu o kodi...moze i privatno da ne trujem temu vama osnovnim stvarima.
Samo bih zelio to instalirat na racunar........da bi mogao gledati ponkad neke utakmice kojih nema na arenama i domacim kanalima.....ili npr formula 1........nista specijalno.
Moze li to jednostavno se sredit..........citajuci teme o kodiju stalno neke problematike....radi,ne radi,slabo radi,instaliraj ovo,instaliraj ono.
Moram li se bas skolovat da bih znao nesto malo sebi ustimat.......prvi put o tome razmisljam......uopce ne baratam pojmovima koji su vezani za tu temu.
Sportklub ove nemam......skysport ove......zanima me to i tome slicno
sarajlija1971 wrote:Ima li neko da ima Android Box i da koristi bezicni mis? Interesuje me moze li to jer je puno zgodnije od ovog daljinskog.
Pozdrav Sarajlija,pozdrav svima drugima,evo prvi post pišem,imam ja android TV box i koristim miš,jer je puno lakse nego sa daljinskim!Sce radi super,koristim običan miš,znaci ništa posebno,sve radi kao i na običnom PC-u!
Hvala puno. Da, da, i meni se cini da ce biti puno lakse sa daljinskim. Idem danas da kupim.
sarajlija1971 wrote:
Hvala puno. Da, da, i meni se cini da ce biti puno lakse sa daljinskim. Idem danas da kupim.
Ukoliko ces kupovati bezicni PC mis budi siguran da radi na Androidu posto vecina jednostavno ne radi.
Razmisli o takozvanim AirMouse, dobra kombinacija daljinskog upravljaca i misa. Imam ovakav:
I radi perfektno...
To i mene brine da li ce svaki raditi na Androidu. Jbg, ne znam sta da uzmem, a ta kombinacija sa daljinskim mi se ne svidja jer to vec imam na daljinskom od boksa. Znam da nije isto, ali meni jednostavno nije to to.
sarajlija1971 wrote:
To i mene brine da li ce svaki raditi na Androidu. Jbg, ne znam sta da uzmem, a ta kombinacija sa daljinskim mi se ne svidja jer to vec imam na daljinskom od boksa. Znam da nije isto, ali meni jednostavno nije to to.
Uz koji box dodje AirMouse? Da nisi pomijesao sa simulacijom misa sa onim strelicama.
Kod ovog daljinskog upravljas strelicom pomijeranjem daljinskog u pravcu u kojem hoces da strelica ide - meni dosta lakse nego sa obicnim misom. Plus imas daljinski kojeg mozes programirati da osim boxa upravlja bilo kojim uredjajem i tastaturu na poledjini.
Posto sam ja sinoc nekih programa uspio nesto ubacit.....iako ne kontam kako.......danas kad sam krenuo pratit ovaj tutorial odma je zapelo nece.........pa sam deinstalirao kodi i krenuo od pocetka.
Islo je glatko do onog dijela 12:42 na videu........kad odem na INSTAL FROM ZIP FILE da otvorim XFINITY.......nema nista u tom folderu,prazan je........na tom video u folderu xfinity ima vise foldera....ja to nemam .....sta mi je ciniti ???
I jos jedno pitanje......na ovom tutorijal u objasnjava za filmove i titlove......medjutim mene zanimaju programi ......sportski ponajvise ?
Posto sam ja sinoc nekih programa uspio nesto ubacit.....iako ne kontam kako.......danas kad sam krenuo pratit ovaj tutorial odma je zapelo nece.........pa sam deinstalirao kodi i krenuo od pocetka.
Islo je glatko do onog dijela 12:42 na videu........kad odem na INSTAL FROM ZIP FILE da otvorim XFINITY.......nema nista u tom folderu,prazan je........na tom video u folderu xfinity ima vise foldera....ja to nemam .....sta mi je ciniti ???
I jos jedno pitanje......na ovom tutorijal u objasnjava za filmove i titlove......medjutim mene zanimaju programi ......sportski ponajvise ?
Sve se svodi na isto vrati par stranica nazad pa malo procitaj, ali u sustini sve je isto, addons za filmove, live tv ili nesto drugo....
ako je prazan zip file znaci da taj link ne radi vise, pokusaj sa Sejine stranice/trafike da pratis neces nigdje zapeti
KvaziExpert wrote:
emmir1 wrote:Imal ko nagodan da pojasni neke osnove kako funkcuonira kodi.
Evo instalirao ga na tv.
I šta dalje
instaliraš ove addone po uputstvima kolege
prelistaj ovu temu, sve će ti biti jasno
irac300 wrote:
pici wrote:
de nebilo ti zapovjedjeno postavi nam linkove ili imena dobrih addeona ... hvalaaa
Ova dva gornja addona pokrivaju sav sport, a Plexus služi da bi mogli pokretati sopcast i acestream linkove koji se nalaze u prva dva addona. To je preporuka za svakog ko pati za gledanjem utakmica u HD-u bez štekanja.
sarajlija1971 wrote:
Ukoliko ces kupovati bezicni PC mis budi siguran da radi na Androidu posto vecina jednostavno ne radi.
Razmisli o takozvanim AirMouse, dobra kombinacija daljinskog upravljaca i misa. Imam ovakav:
I radi perfektno...
E ovi AIR Mouse su isto super stvar,zamolio bih te ako mozes napisati cijenu toga AIR Mouse!meni je ovaj došao uz Minix android TV box [url][/http://www.amazon.de/Plater-Portable-Wi ... use+plater]mogu reci izgled je odličan,samo tipke su nisu bas najfinije za tipkati!i da napišem za Minix x8 hplus,box,da sam prezadovoljan,odlična stvar!
Ja sam sinoc uspio napravit nekih programa....radili su skysportovi arene i gomila nekih sprtskih programa.........danas krenuo pratit ovaj tutorial koji mi je postavljen......pa nije htjelo ici......pa sam morao deinstalirat sve da bi krenulo......i sad mi na kraju nista ne radi........pokvario sam i ono od sinoc