Ima.budza wrote:ko cuva ledja grueskom?
ima li podrsku turske i rusije?
Makedonija
- Challenger__
#1201 Re: Makedonija
-
Kaligula I
#1202 Re: Makedonija
...a onda otimačina revolucije u duhu 'Noći dugih noževa'...radostan dan wrote:pa to i jeste fazon...zajedno smo skupa...dok se prvi cilj ne ostvari....e onda kreće jeba.
ma 100 puta viđeno.
gledam fotke sa mitinga...prepoznatljiv rukopis.
u principu, ako ne valja - mjenjaj, gflasaj, štrajkuj, nije problem...ali ofirno je kada se ista matrica primjenjuje svuda.
- Gojeni H
#1204 Re: Makedonija
Jest' ovaj Balkan bitan na svjetskoj mapi.
Ovaj Soros fakat neki firaun. Sta se on namjerio na jadnu Makedoniju.
A i ovi Amerikanci ... iz ciste obijesti zele da napakoste narodima.
Ovaj Soros fakat neki firaun. Sta se on namjerio na jadnu Makedoniju.
A i ovi Amerikanci ... iz ciste obijesti zele da napakoste narodima.
-
ylli
#1205 Re: Makedonija
Treci link , zadnji , je od opoazicije dan prije .Kaligula I wrote:...'imperija' uzvratila udarac....Gruevski : Soroš 1:0...utakmica je u ranoj fazi igre...
http://kurir.mk/makedonija/vesti/200962 ... onija-FOTO
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... oplju.html
http://vijesti.hrt.hr/284991/gruevski-n ... h-pristasa
Hocu rjeci , da Albanci ne izadju sa partijom na vlasti .
Ovdje se bolje vidi : https://www.youtube.com/watch?v=Oq9y5M8LwFk
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1206 Re: Makedonija
a samo nam se rat približava i približava jbt
1999 sam vjerovao u stoljeće mira
sad se samo nadam da i mi forumaši ( sem dijaspore) ovdje nećemo puške u ruke opet da nas tjeraju da se bijemo
1999 sam vjerovao u stoljeće mira
sad se samo nadam da i mi forumaši ( sem dijaspore) ovdje nećemo puške u ruke opet da nas tjeraju da se bijemo
-
radostan dan
#1207 Re: Makedonija
nećeš ku.ac, sve su prilike...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1208 Re: Makedonija
onda ćemo da se banujemo od života.
-
daddy-kool
#1210 Re: Makedonija
Interesantno, tvoja spekulacija ili postoji circumstantial evidence?vivaldi wrote:
ma nemaju nista ni jendi ni drugi, ali se makedonija zadnjih dana previse vrti po ruskim kanalima pa me ne bi cudilo da sad oni pocnu dolijevati ulje na vatru kao kontru na sankcije..ne zato sto im je makeodnija bitna vec sto koriste svaku priliku da zatalasaju jer su zadnjih mjeseci vec radili sa ciprasom, orbanom, vjerovatno i vucica pritiskaju...
- Challenger__
#1211 Re: Makedonija
Prvo. Vlada Gruevskog NIJE UVELA sankcije RF.cyprus wrote:Ja se evo baš trudim da dokučim šta Amerika i Rusija imaju od Gruevskog ili opozicije ili Makedonaca ili Albanaca, ali nikako... Može li neko prosvjetljenje?
Drugo. Ista ta vlada u projektu "Turski tok" vidi razvojnu šansu za Makedoniju.
Treće. Paralelno sa tim projektom kroz Makedoniju treba da ide ogranak južne trase "Puta svile", odnosno tranzit kineskih roba iz grčkih luka preko Makedonije i dalje do Centralne Evrope.
Ništa od gore pomenutog se ne sviđa Administraciji.
Dovoljno?
-
sumirprimus
#1212 Re: Makedonija
et jebte vi ovde iz bosne znate bolje od cojka iz makedonije,koji je prilicno regularan u svojim stavovima...
i sad bolje vama vjerovat nego njemu koji kaze prekardasio je i kuku i motiku..majka mu stara.kako to tako?
teorije zavere,sorosi kurci palci,imal ikad kraja.dje je kraj teorije zavjere?
i sad bolje vama vjerovat nego njemu koji kaze prekardasio je i kuku i motiku..majka mu stara.kako to tako?
- bh.tornjak
#1213 Re: Makedonija
nikakvo cudo.....ovde su ti sve sami experti za sve i svasta...sumirprimus wrote:et jebte vi ovde iz bosne znate bolje od cojka iz makedonije,koji je prilicno regularan u svojim stavovima...
sta zna makedonac....ko da neko vjeruje njegovim usima i ocima....
-
sumirprimus
#1214 Re: Makedonija
ma i sto prica prica mu je normala,pljunuta nasa situacija,samo manje igraca u kolu...
pozicija kolo vodi,rade sta hoce,narodu dopizdilo,vjerovatno im vise ne stane,dok su na ulicama...
i ovi kontramitinzi,jebo one za gadafija/asada,taman da se nabriju jedni na druge...narod ga voli,zle sile su protiv njih,jadan narod..tu je i nakav gasni naftni tok...
e makedonci sretno vam..
pozicija kolo vodi,rade sta hoce,narodu dopizdilo,vjerovatno im vise ne stane,dok su na ulicama...
i ovi kontramitinzi,jebo one za gadafija/asada,taman da se nabriju jedni na druge...narod ga voli,zle sile su protiv njih,jadan narod..tu je i nakav gasni naftni tok...
e makedonci sretno vam..
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#1215 Re: Makedonija
Sad ce mitinzi da pocnu sirom bivse YU. Ono bilo u Sloveniji prije godinu, jer gore inace imaju svako 8-10 mjeseci izbore. A gradonacelnike mjenjau ko ja gace i carape svako malo odnosno dnevno jednom, bar u Mariboru. Sad u Makedoniji. Svaki tor ce malo na proteste. Idemo Srbija, Crna Gora, prelazi na BiH a ni HR nece biti postedjena, nego oni mole se Bogu da samo mine ljetna sezona bez vasera. Treba ipak se opariti preko noci. Vec od 1997 nadomiruju gubitak iz perioda '91-'96.
- Challenger__
#1216 Re: Makedonija
Gluposti. Kakva Slovenija i Hrvatska. One su modelirane po volji Vašingtona i Brisela, dok tamo neka Makedonija vidi sebe u rivalskim (ruskim, kineskim) projektima. Sad, ne možeš ih zbog toga bombardovati kao Libiju, ali možeš organizovati narandžaste revolucije. A ako to ne bude dovoljno, suprotstaviti ćeš joj prosperitetne i potentne koncepcije "velike Albanije" i još "islamskije" Države.
Deja vu.
Deja vu.
-
sumirprimus
#1217 Re: Makedonija
jesu ono zato makedonci uzeli ucesce s natom u iraku afganistanu,euforu?Challenger__ wrote:Gluposti. Kakva Slovenija i Hrvatska. One su modelirane po volji Vašingtona i Brisela, dok tamo neka Makedonija vidi sebe u rivalskim (ruskim, kineskim) projektima. Sad, ne možeš ih zbog toga bombardovati kao Libiju, ali možeš organizovati narandžaste revolucije. A ako to ne bude dovoljno, suprotstaviti ćeš joj prosperitetne i potentne koncepcije "velike Albanije" i još "islamskije" Države.
Deja vu.
- Challenger__
#1218 Re: Makedonija
To se od njih očekuje. Da zavedu sankcije RF, odustanu od Turskog toka, Puta svile, da se svedu na "misije" i socijalnu ustanovu kontejnera. U protivnom... Bravo Sumire.
-
sumirprimus
#1219 Re: Makedonija
nema na cemu druze celendj i drugi put.Challenger__ wrote:To se od njih očekuje. Da zavedu sankcije RF, odustanu od Turskog toka, Puta svile, da se svedu na "misije" i socijalnu ustanovu kontejnera. U protivnom... Bravo Sumire.
- AleksoMKD
#1220 Re: Makedonija
Kad smo kod kontejnera.Challenger__ wrote:To se od njih očekuje. Da zavedu sankcije RF, odustanu od Turskog toka, Puta svile, da se svedu na "misije" i socijalnu ustanovu kontejnera. U protivnom... Bravo Sumire.
Chelli, samo da ti kazem da je odkako je Gruevski na vlasti doslo do promjene rutine i etnickog sastava ljudi koji kopaju po kontejnerima. Ranije su to radili Romi chergari koji bi isli od kontejnera do kontejnera i vadili sta zele, od plastike i hartije za recikliranje do bacene hrane.
Sada to rade Makedonci koji DEZURAJU pored kontejnera u porodicnim grupama i ne daju "nomadima" da prilaze do kontejnera. Cela porodica na smenu od jutra do mraka vadi iz kontejnera.
Od prosjaka vise ne mozes da prosetas kroz centar.
Bolnice nemaju jebene zavoje a kamoli lekove, sve moras sam kupiti (pogodi ko to prodaje).
Kroz celo Skopje je slika ista, spomenici i barok vredan stotine miliona evra i beda na metar jedno od drugih dok se skole i bolnice raspadaju.
Na procurelim snimkama cujes premijera i ministre kako se smeju sto su namestili izbore (znaci nisu legitimno izabrana vlast) i glasace nazivaju coveculjcima.
Ostale su samo 2 nezavisne televizije.
Isti slucaj sa novinama.
Kada gledas ove provladine vesti, mislis da ce svaki cas navaliti hiljade Nemaca i Svajcaraca da ilegalno ulaze u Makedoniju kako bi radili na crno.
Meni je jasno da ce ko god da dodje na vlast verovatno nastaviti da krade, ali da nadmasi ove idiote tesko.
- Challenger__
#1221 Re: Makedonija
Sve ja to znam Alekso. Širom ex-Yu (sa izuzetkom Slovenije) je tako, manje-više. Prije godnu dana sam proveo 7 dana širom Slavonije, Hrvatska. Ono što sam čuo i vidio je van svake pameti. Ljudi proizvode samo da se prehrane jer veća proizvodnja donosi samo gubitke. Kažu da se nikad nije lošije živjelo. Ipak, ne pričam ja o tome niti o opozicionoj vizuri.
Pričam o međunarodnom aspektu a njega ne možeš poreći niti od njega pobjeći.
U svakom slučaju, svako dobro Makedoniji i svim njenim građanima.
Pričam o međunarodnom aspektu a njega ne možeš poreći niti od njega pobjeći.
U svakom slučaju, svako dobro Makedoniji i svim njenim građanima.
-
radostan dan
#1222 Re: Makedonija
Challenger__ wrote:Ljudi proizvode samo da se prehrane jer veća proizvodnja donosi samo gubitke.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1223 Re: Makedonija
još će ispasti da je BIH švicarska 
- Challenger__
#1224 Re: Makedonija
Hoću reći, ne advokatiram ja Gruevskom (iako mi se čini da ima značajnu podršku) niti opoziciji. Ne interesuje me to ni sekunde. Odgovorio sam Cyprus-u na pitanje koji su interesi velikih u toj regiji.
- Challenger__
#1225 Re: Makedonija
Tako je moj druže. Kada sam nekim balvanima to pričao ovde, nisu vjerovali ("Kroejša je to jarane, razvaljuje"radostan dan wrote:Challenger__ wrote:Ljudi proizvode samo da se prehrane jer veća proizvodnja donosi samo gubitke.
Mislim...