Makedonija

Post Reply
Challenger__

#1201 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

budza wrote:ko cuva ledja grueskom?
ima li podrsku turske i rusije?
Ima.
Kaligula I

#1202 Re: Makedonija

Post by Kaligula I »

radostan dan wrote:pa to i jeste fazon...zajedno smo skupa...dok se prvi cilj ne ostvari....e onda kreće jeba.
ma 100 puta viđeno.
gledam fotke sa mitinga...prepoznatljiv rukopis.
u principu, ako ne valja - mjenjaj, gflasaj, štrajkuj, nije problem...ali ofirno je kada se ista matrica primjenjuje svuda.
...a onda otimačina revolucije u duhu 'Noći dugih noževa'...
dezurni_ucenik

#1203 Re: Makedonija

Post by dezurni_ucenik »

rat u najavi.
Gojeni H

#1204 Re: Makedonija

Post by Gojeni H »

Jest' ovaj Balkan bitan na svjetskoj mapi.
Ovaj Soros fakat neki firaun. Sta se on namjerio na jadnu Makedoniju.
A i ovi Amerikanci ... iz ciste obijesti zele da napakoste narodima.
ylli

#1205 Re: Makedonija

Post by ylli »

Kaligula I wrote:...'imperija' uzvratila udarac....Gruevski : Soroš 1:0...utakmica je u ranoj fazi igre...

http://kurir.mk/makedonija/vesti/200962 ... onija-FOTO

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... oplju.html

http://vijesti.hrt.hr/284991/gruevski-n ... h-pristasa
Treci link , zadnji , je od opoazicije dan prije .
Hocu rjeci , da Albanci ne izadju sa partijom na vlasti .
Ovdje se bolje vidi : https://www.youtube.com/watch?v=Oq9y5M8LwFk
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1206 Re: Makedonija

Post by Truba »

a samo nam se rat približava i približava jbt

1999 sam vjerovao u stoljeće mira

sad se samo nadam da i mi forumaši ( sem dijaspore) ovdje nećemo puške u ruke opet da nas tjeraju da se bijemo :cry:
radostan dan

#1207 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

nećeš ku.ac, sve su prilike...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1208 Re: Makedonija

Post by Chmoljo »

onda ćemo da se banujemo od života.
radostan dan

#1209 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

daddy-kool

#1210 Re: Makedonija

Post by daddy-kool »

vivaldi wrote:
ma nemaju nista ni jendi ni drugi, ali se makedonija zadnjih dana previse vrti po ruskim kanalima pa me ne bi cudilo da sad oni pocnu dolijevati ulje na vatru kao kontru na sankcije..ne zato sto im je makeodnija bitna vec sto koriste svaku priliku da zatalasaju jer su zadnjih mjeseci vec radili sa ciprasom, orbanom, vjerovatno i vucica pritiskaju...
Interesantno, tvoja spekulacija ili postoji circumstantial evidence?
Challenger__

#1211 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

cyprus wrote:Ja se evo baš trudim da dokučim šta Amerika i Rusija imaju od Gruevskog ili opozicije ili Makedonaca ili Albanaca, ali nikako... Može li neko prosvjetljenje?
Prvo. Vlada Gruevskog NIJE UVELA sankcije RF.
Drugo. Ista ta vlada u projektu "Turski tok" vidi razvojnu šansu za Makedoniju.
Treće. Paralelno sa tim projektom kroz Makedoniju treba da ide ogranak južne trase "Puta svile", odnosno tranzit kineskih roba iz grčkih luka preko Makedonije i dalje do Centralne Evrope.

Ništa od gore pomenutog se ne sviđa Administraciji.

Dovoljno?
sumirprimus

#1212 Re: Makedonija

Post by sumirprimus »

et jebte vi ovde iz bosne znate bolje od cojka iz makedonije,koji je prilicno regularan u svojim stavovima...
i sad bolje vama vjerovat nego njemu koji kaze prekardasio je i kuku i motiku..majka mu stara.kako to tako?
teorije zavere,sorosi kurci palci,imal ikad kraja.dje je kraj teorije zavjere?
bh.tornjak

#1213 Re: Makedonija

Post by bh.tornjak »

sumirprimus wrote:et jebte vi ovde iz bosne znate bolje od cojka iz makedonije,koji je prilicno regularan u svojim stavovima...
i sad bolje vama vjerovat nego njemu koji kaze prekardasio je i kuku i motiku..majka mu stara.kako to tako?
teorije zavere,sorosi kurci palci,imal ikad kraja.dje je kraj teorije zavjere?
nikakvo cudo.....ovde su ti sve sami experti za sve i svasta...
sta zna makedonac....ko da neko vjeruje njegovim usima i ocima....
sumirprimus

#1214 Re: Makedonija

Post by sumirprimus »

ma i sto prica prica mu je normala,pljunuta nasa situacija,samo manje igraca u kolu...
pozicija kolo vodi,rade sta hoce,narodu dopizdilo,vjerovatno im vise ne stane,dok su na ulicama...
i ovi kontramitinzi,jebo one za gadafija/asada,taman da se nabriju jedni na druge...narod ga voli,zle sile su protiv njih,jadan narod..tu je i nakav gasni naftni tok...
e makedonci sretno vam..
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1215 Re: Makedonija

Post by Zviz »

Sad ce mitinzi da pocnu sirom bivse YU. Ono bilo u Sloveniji prije godinu, jer gore inace imaju svako 8-10 mjeseci izbore. A gradonacelnike mjenjau ko ja gace i carape svako malo odnosno dnevno jednom, bar u Mariboru. Sad u Makedoniji. Svaki tor ce malo na proteste. Idemo Srbija, Crna Gora, prelazi na BiH a ni HR nece biti postedjena, nego oni mole se Bogu da samo mine ljetna sezona bez vasera. Treba ipak se opariti preko noci. Vec od 1997 nadomiruju gubitak iz perioda '91-'96.
Challenger__

#1216 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

Gluposti. Kakva Slovenija i Hrvatska. One su modelirane po volji Vašingtona i Brisela, dok tamo neka Makedonija vidi sebe u rivalskim (ruskim, kineskim) projektima. Sad, ne možeš ih zbog toga bombardovati kao Libiju, ali možeš organizovati narandžaste revolucije. A ako to ne bude dovoljno, suprotstaviti ćeš joj prosperitetne i potentne koncepcije "velike Albanije" i još "islamskije" Države.

Deja vu.
sumirprimus

#1217 Re: Makedonija

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Gluposti. Kakva Slovenija i Hrvatska. One su modelirane po volji Vašingtona i Brisela, dok tamo neka Makedonija vidi sebe u rivalskim (ruskim, kineskim) projektima. Sad, ne možeš ih zbog toga bombardovati kao Libiju, ali možeš organizovati narandžaste revolucije. A ako to ne bude dovoljno, suprotstaviti ćeš joj prosperitetne i potentne koncepcije "velike Albanije" i još "islamskije" Države.

Deja vu.
jesu ono zato makedonci uzeli ucesce s natom u iraku afganistanu,euforu? :D
Challenger__

#1218 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

To se od njih očekuje. Da zavedu sankcije RF, odustanu od Turskog toka, Puta svile, da se svedu na "misije" i socijalnu ustanovu kontejnera. U protivnom... Bravo Sumire.
sumirprimus

#1219 Re: Makedonija

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:To se od njih očekuje. Da zavedu sankcije RF, odustanu od Turskog toka, Puta svile, da se svedu na "misije" i socijalnu ustanovu kontejnera. U protivnom... Bravo Sumire.
nema na cemu druze celendj i drugi put.
AleksoMKD

#1220 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

Challenger__ wrote:To se od njih očekuje. Da zavedu sankcije RF, odustanu od Turskog toka, Puta svile, da se svedu na "misije" i socijalnu ustanovu kontejnera. U protivnom... Bravo Sumire.
Kad smo kod kontejnera.

Chelli, samo da ti kazem da je odkako je Gruevski na vlasti doslo do promjene rutine i etnickog sastava ljudi koji kopaju po kontejnerima. Ranije su to radili Romi chergari koji bi isli od kontejnera do kontejnera i vadili sta zele, od plastike i hartije za recikliranje do bacene hrane.
Sada to rade Makedonci koji DEZURAJU pored kontejnera u porodicnim grupama i ne daju "nomadima" da prilaze do kontejnera. Cela porodica na smenu od jutra do mraka vadi iz kontejnera.
Od prosjaka vise ne mozes da prosetas kroz centar.
Bolnice nemaju jebene zavoje a kamoli lekove, sve moras sam kupiti (pogodi ko to prodaje).

Kroz celo Skopje je slika ista, spomenici i barok vredan stotine miliona evra i beda na metar jedno od drugih dok se skole i bolnice raspadaju.

Na procurelim snimkama cujes premijera i ministre kako se smeju sto su namestili izbore (znaci nisu legitimno izabrana vlast) i glasace nazivaju coveculjcima.

Ostale su samo 2 nezavisne televizije.
Isti slucaj sa novinama.
Kada gledas ove provladine vesti, mislis da ce svaki cas navaliti hiljade Nemaca i Svajcaraca da ilegalno ulaze u Makedoniju kako bi radili na crno.

Meni je jasno da ce ko god da dodje na vlast verovatno nastaviti da krade, ali da nadmasi ove idiote tesko.
Challenger__

#1221 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

Sve ja to znam Alekso. Širom ex-Yu (sa izuzetkom Slovenije) je tako, manje-više. Prije godnu dana sam proveo 7 dana širom Slavonije, Hrvatska. Ono što sam čuo i vidio je van svake pameti. Ljudi proizvode samo da se prehrane jer veća proizvodnja donosi samo gubitke. Kažu da se nikad nije lošije živjelo. Ipak, ne pričam ja o tome niti o opozicionoj vizuri.

Pričam o međunarodnom aspektu a njega ne možeš poreći niti od njega pobjeći.

U svakom slučaju, svako dobro Makedoniji i svim njenim građanima.
radostan dan

#1222 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

Challenger__ wrote:Ljudi proizvode samo da se prehrane jer veća proizvodnja donosi samo gubitke.
:D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1223 Re: Makedonija

Post by Truba »

još će ispasti da je BIH švicarska :D
Challenger__

#1224 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

Hoću reći, ne advokatiram ja Gruevskom (iako mi se čini da ima značajnu podršku) niti opoziciji. Ne interesuje me to ni sekunde. Odgovorio sam Cyprus-u na pitanje koji su interesi velikih u toj regiji.
Challenger__

#1225 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

radostan dan wrote:
Challenger__ wrote:Ljudi proizvode samo da se prehrane jer veća proizvodnja donosi samo gubitke.
:D
Tako je moj druže. Kada sam nekim balvanima to pričao ovde, nisu vjerovali ("Kroejša je to jarane, razvaljuje" :-) ) a kada je to isto rečeno u reportaži Gorana Milića, pali *urcu za uši.

Mislim... :-)
Post Reply