Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

walk_M-A-N

#1201 Re: Kifla mandatar

Post by walk_M-A-N »

ultima_palabra wrote:Suplja na kub.
Ima priču, ali ima i jednostavno mjerilo, koliko je krivičnih prijava podnio? U pitanju su STOTINE MILIONA manjka. Kakvo crno izvinjenje...

A za ovo:
Ljudi su to prepoznali i moja je stranka kao čovjeku s takvim stavovima ukazala povjerenje da vodim Vladu Kantona Sarajevo. Ja ovdje nisam sjeo sam, delegirala me SDA.
kažu bolje informisani da je on rekao, kao jedan od 18 glasova u Skupštini za novu vladu: ili on premijer ili neće biti na sjednici kad se bude glasalo.
Dr. Kuca

#1202 Re: Kifla mandatar

Post by Dr. Kuca »

Donosi populisticke odluke koje su njemu i njegovoj prici u interesu. Koji cee ozbiljan i sposoban menadjer raditi za fiksnu platu 3 milje? Niko. Kako jedan ozbiljan prmeijer moze izjavit da je ok sto je gras prosle godine zavrsio u minusu cca 60 miliona? Mnogo nebuloza koje prolaze kod dovoljno neiformisanih ljudi kojih je jako puno.-
L u c i f e r

#1203 Re: Kifla mandatar

Post by L u c i f e r »

Pokrenut ćemo hitne izmjene zakona na državnom nivou, da se u zakon ugradi član koji stoji u svim zakonima zemalja iz kojih mi 'zaštitnici' pišu - da se nakon određenog roka koji pas provede u prihvatilištu, oni psi koje niko ne udomi eutaniziraju", rekao je Konaković.

Istakao je kako već puna dva mjeseca dobija na stotine poruka iz Njemačke, Švicarske, Austrije i BiH koje sadrže psovke, uvrede, te prijetnje premijeru i njegovoj porodici.

Ipak poručio je da će Vlada KS još jače i odlučnije nastaviti s uklanjanjem pasa sa ulica Sarajeva.

"Sigurnost i zdravlje naše djece, starijih osoba i ostalih građana Kantona Sarajevo, prvi nam je prioritet", rekao je Konaković.
Pohvalne riječi, nadam se samo da će ih pratiti i djela.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1204 Re: Kifla mandatar

Post by Truba »

gospoda iz njemacke i austrije zele i dalje pse na ulicama

valjda im se zgadilo da ih gore niko nis ne pita kad se sprovodi zakon :)
The BEN10

#1205 Re: Kifla mandatar

Post by The BEN10 »

Black swan wrote:gospoda iz njemacke i austrije zele i dalje pse na ulicama

:-D :thumbup:
JThomas

#1206 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

ništa to ne bi bilo ni ovdje problem da nije love ispod stola. sve "političke" odluke u nas se svedu na to pa tako i paščad. ovdje politke nema, pa ni pogrešne. samo šićar, i to kokošarski i kratkoročni, niko ne razmišlja ni da napravi nešto stvarno veliko i dobro pa sutra klepi veći broj miliona :-D
privremeni

#1207 Re: Kifla mandatar

Post by privremeni »

Black swan wrote:gospoda iz njemacke i austrije zele i dalje pse na ulicama

Bosna i bosanci, svih etnosa i religija, poznati po postovanju i sprovodjenju zakona. :lol:

A vajnom premijeru, ko nekad Suljagicu metkom, prijete cak iz inostranstva, ih gdje bi mu bio kraj, ali prijetnja je prijetnja. :oops:
walk_M-A-N

#1208 Re: Kifla mandatar

Post by walk_M-A-N »

Konaković ima priču a kasnije ispliva šta je radio, i uništio.
Evo Košarkaški savez, lake je ruke bio: http://nap.ba/new/vijest.php?id=29462
VjecitiStudent

#1209 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Kifla i booking.com, da nije DIF-ovac bio bi analitičar.
Innovation

#1210 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

Glavni grad BiH našao se na žestokom udaru kritika zbog zabrane točenja alkohola na otvorenoj proslavi Nove godine. Sarajevo je optuženo za "šerijatizaciju" uprkos činjenici što istu zabranu prakticiraju i mnoge svjetske metropole. Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković u razgovoru za Klix.ba posebno se osvrnuo na kritike iz manjeg bh. entiteta, ističući kako je u praksi Banja Luka više šerijatska od glavnog grada BiH.
Konaković o zabrani alkohola na dočeku Nove godine: Banja Luka je više šerijatska od Sarajeva

Image

Mediji iz entiteta Republika Srpska, ali i dio građana koji živi u Sarajevu, posljednjih dana žestoko kritikuju vlasti u Kantonu Sarajevo zbog organizacije dočeka Nove godine, kada će građane zabavljati poznati bh. pjevač Dino Merlin.

Tako je proslava Nove godine postala predmet rasprava u kojim građani izražavaju svoje nezadovoljstvo vodosnabdijevanjem i privremenim prekidima električne energije u Kantonu Sarajevo.

U kompletnu priču o dočeku Nove godine upleten je i problem finansiranja Roditeljske kuće za djecu koja boluju od raka, ali i stanje u ratom zahvaćenoj Siriji za koju se, ruku na srce, javnost u BiH tek odnedavno počela intenzivnije interesovati.

O takozvanoj šerijatizaciji glavnog grada BiH zabranom točenja alkohola i opravdanosti kritika građana Sarajeva razgovarali smo sa premijerom KS Elmedinom Konakovićem.

On je na samom početku razgovora kazao kako ga ne čude komentari koji dolaze iz manjeg bh. entiteta, ali da je začuđen činjenicom da postoji određena grupa ljudi iz Sarajeva koja također propagira ideju da je zabrana točenja alkohola na otvorenom dočeku Nove godine zapravo uvođenje šerijata.

"RS je u tolikim finansijskim problemima tako da smatram kako je bolje da se bave time, a ne dobrim stvarima koje se dešavaju u Sarajevu. Njihova režimska televizija radi svoj dio posla i to me ne čudi", rekao je Konaković.

Kako kaže, masa ljudi iz RS-a doći će u glavni grad BiH s obzirom na to da nisu zadovoljni dočekom Nove godine u manjem bh. entitetu.

"Dino Merlin nije zaslužio ovakav odnos pojedinaca s obzirom na to da taj čovjek nije dobio ni marku. Mi ćemo platiti scenu koju mora imati, a pojedinci stalno izvrću tu činjenicu i bacaju sjenu na sve", kazao je Konaković.

Pita se i kako misli "neko od tih pametnjakovića" da policija može zabraniti građanima konzumiranje alkohola s obzirom na to da se izvrću teze i da se zabrana točenja predstavlja kao zabrana konzumiranja alkohola.

"Mi kao država nećemo organizovati manifestaciju na kojoj ćemo točiti alkohol, ali tu nije riječ o zabrani konzumiranja. Mi nismo šerijatski grad i prema zakonskim propisima više je šerijatska Banja Luka", rekao je Konaković.

Istakao je da policija neće nikoga ko je pio alkohol maltretirati i tjerati da puše balone na koncertu Dine Merlina.

Smatra kako nikome u BiH nije čudna priča iz RS-a te da je i prošle godine bilo nekoliko medijskih istupa jednog dijela bh. javnosti, koji su tragično ubistvo dva pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu iskoristili kao priliku da Sarajevo prikažu kao centar evropskog terorizma.

"Svi znamo koliko nam je loša bila ta turistička sezona s obzirom na to da je sve bilo otkazano. Mislim da smo sada i mi izvukli pouku iz tih orkestriranih napada i da sada potpuno drugačije nastupamo", kazao je Konaković.

Dodao je da mu nije jasno iz kojeg se razloga pojedine javne ličnosti potpuno neargumentovano uključuju u kritikovanje pozitivnog ekonomskog događaja.

"Tu ima mnogo patetike i lične promocije. Zagreb i Beograd investirali su mnogo više novca u doček Nove godine i imaju skromniji program dočeka, a ja nisam primijetio nikoga od njihovih novinara, analitičara i javnosti da kaže 'E nećemo to, već ćemo novac prebaciti u humanitarne svrhe'. Ti ljudi znaju da je to čisti ekonomski koncept. Mi sada imamo 88 posto popunjenosti sarajevskih hotela na Bookingu i ostalo ih je još samo 89 dok je prije 15 dana bilo 182", rekao je Konaković.

Kako kaže, svjestan je činjenice da dio javnosti povezuje dosta objektivnih problema s dočekom Nove godine jer mu je jasno kako građani nisu zadovoljni vodosnabdijevanjem ili stanjem sigurnosti.

"Mi izdvajamo mnogo više novca za te stvari od ovih 250 hiljada o kojima se zaista digla takva haranga da sada mislim kako je i ovo orkestrirano te da među tim ljudima ima i nekih koji su nešto zaradili na tome da pljuju po svom gradu", kazao je Konaković.

Što se tiče inicijative za otkazivanje koncerta Dine Merlina i preusmjeravanje sredstava za pomoć Siriji, premijer KS rekao je da je ružno što se takvi problemi koriste u svrhu bilo čije lične promocije.

"Bilo je ideja da se novac izdvoji za Roditeljsku kuću i mi smo novac izdvojili i bez ušteda. Priča da će ovih 250 hiljada spasiti djecu u Siriji zaista je neljudska", rekao je on.

Potvrdio nam je da je Vlada KS već danas uspostavila kontakte s jednom velikom regionalnom zvijezdom koja bi trebala pjevati na proslavi 2018. godine u Sarajevu.

"Ovo je sve nepotrebno Sarajevu. Vidjeli smo te naše analitičare koji nemaju pojma ni o ekonomiji, a ni o politici. Neki od njih pitaju nas zašto smo zabranili točenje alkohola u Sarajevu? Zabranili smo jer tako kažu naši zakoni. Takav zakon koji je čak i radikalniji postoji u RS-u. Na Times Squareu i u Parizu također je zabranjeno točenje alkohola", rekao je Konaković.

Pitao je sve te analitičare da li su uopće normalni s obzirom na to da zagovaraju da vlast osigura alkohol stanovništvu među kojim će biti masa djevojaka i mladića, kao i onih koji će poslije sjesti za volan.
:thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#1211 Re: Kifla mandatar

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Sada će otvoriti temu kako je zabrana točenja alkohola na javnoj novogodišnjoj proslavi dokaz Kolindinih tvrdnji, samo sačekajte da se ovi uloguju. :mrgreen:
GeeTnT

#1212 Re: Kifla mandatar

Post by GeeTnT »

Hajde nocas mi dodji bice VINA i pjesme
ja bez tebe ne znam ja bez tebe ne smijem.

Meni je 250 milja mnogo a tebi sitnica ja sam ti uvijek bio samo skica....
Drvosjeca iz Dejcica

#1213 Re: Kifla mandatar

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

GeeTnT wrote:Hajde nocas mi dodji bice VINA i pjesme

Šuti dobro je, prvo su rekli 600 milja. :zzzz:
JThomas

#1214 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

šta biste bili da niste to što jeste :mrgreen:
GeeTnT

#1215 Re: Kifla mandatar

Post by GeeTnT »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
GeeTnT wrote:Hajde nocas mi dodji bice VINA i pjesme

Šuti dobro je, prvo su rekli 600 milja. :zzzz:
....nemoj plakat , nemoj klet nemoj slutit na gore.... :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1216 Re: Kifla mandatar

Post by pici »

vid ovog kifle tek sad nam uvodi šHerijat a kad ikad smo MI to sami uveli :bih:

imal dje onog mrsKog djeda mraza da ga bambusom preko leđa
kluz franjo

#1217 Re: Kifla mandatar

Post by kluz franjo »

Nedvojbeno Sarajevo ima (ne)zasluženo snažan turistički potencijal. I generalno, svako ulaganje novca budžetskih korisnika u kvalitetan turistički marketing ima smisla. Najbolji dokaz je i SFF, za koji btw. Kanton izdvaja 152.000 KM.
Bez obzira na moj muzički ukus, mora se priznati da je Dino Merlin, činjenično regionalna zvijezda, dobar turističko-marketinški projekat.
Ono što je problem, što je suštinsko pitanje. Šta mislite, zašto Miro Purivatra nije SFF napravio zimi?
U situaciji hroničnih problema sa vodosnabdjevanjem i dok Zavod za javno zdravstvo KS zbog katastrofalne kvalitete zraka preporučuje što kraći boravak na otvorenom, naš Dino kešira između 150 i 250 tisuća i poziva ljude/turiste da se sami uvjere u kvalitet zraka i vodosnabdjevanja "jedne noći u decembru".
Genije tuđih para, nema šta.
Banksy

#1218 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

Innovation wrote:

Image

Pita se i kako misli "neko od tih pametnjakovića" da policija može zabraniti građanima konzumiranje alkohola s obzirom na to da se izvrću teze i da se zabrana točenja predstavlja kao zabrana konzumiranja alkohola.

"Dino Merlin nije zaslužio ovakav odnos pojedinaca s obzirom na to da taj čovjek nije dobio ni marku. Mi ćemo platiti scenu koju mora imati, a pojedinci stalno izvrću tu činjenicu i bacaju sjenu na sve", kazao je Konaković.
:thumbup:

Koja ljigava lažovčina...

Novčanom kaznom od 100 do 300 KM predviđene su kazne ukoliko učesnik javnog skupa, kao i osoba koje se kreće prema mjestu održavanja javnog skupa, nosi oružje, predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda i alkoholna pića (Član 19. Stav (8)).

https://www.klix.ba/magazin/detalji-org ... /161216021

Prva ponuda Dine Merlina Gradskoj upravi za "pružanje usluga organizacije dočeka Nove 2017. godine" iznosila je 462.150 KM. Ponuda je stigla na adresu Grada Sarajeva 31. oktobra.

Grad Sarajevo je prihvatio ponudu od 250.000 KM od organizacijskog tima Dine Merlina
JThomas

#1219 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

pa nije policija zabranila. zakon je zabranio, a policija samo provodi. kad hoće i prema kome hoće...i smije :mrgreen:
Banksy

#1220 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

Vidim, ovaj Prašovićkin tekst se briše s mnogih portala koji su ga prenijeli, tek je na par ostao, pa da ga podijelimo.
A ovdje obrisana forumska tema.
I kažu moćan Bakir, moćni Gačani. Ja moćnijeg od Dine Merlina ne vidim.

SANELA PRAŠOVIĆ GADŽO/ DOK ŽIVIM, OVO NEĆU SHVATITI

Šta čekaš, moje rodno Sarajevo?! Pogledaj Kakanj! Pogledaj u Srbiji gradove koji otkazuju javne dočeke!

19.12.16

Novinarka Sanela Prašović Gadžo pridružila se javnom negodovanju zbog organizovanja, za trenutne bh. prilike preskupog, centralnog dočeka Nove godine u Sarajevu, vođena primjerom gradova u Srbiji koji iste masovno otkazuju i novac usmjeravaju za liječenje teško oboljelih sugrađana, ali i u druge humanitarne svrhe.

U ovu priču uklapa se i grad Kakanj, nažalost, za sada jedini primjer iz BiH čiji je načelnik, umjesto u javno novogodišnje slavlje, novac preusmjerio za liječenje oboljelog sedmogodišnjeg dječaka.

Svoj stav i reakciju na odluku uprave grada Sarajeva o novogodišnjem spektaklu Sanela Prašović Gadžo objavila je na svom FB profilu:

Iskreno, ne mogu ja da shvatim ovo sa javnom i grandioznom proslavom Nove godine u Sarajevu.

Na stranu sve, ali da smo sada, evo baš u ovom trenutku spremni za to full cool merlinovsko svjetlosno-efektno slavlje od nekoliko stotina hiljada?

Mislim, mi Sarajlije, iznervirani od redukcija vode, pa bogme i neki dan i struje...

Mi Sarajlije, koji s prvim mrakom grabimo prema kući, jer Šetnja po mraku je rizik a ne zadovoljstvo.

Mi Sarajlije, čiji glas niko ne čuje kada vrištimo za Roditeljsku kuću i djecu oboljelu od raka. Ili čuju nas tek pomalom al' opet to ne riješe sistemski već jedva, i to samo trenutno, stihijski.

Da li nama treba da nam pjevač, koji je prije tek nekoliko godina za puno puno manje novca pjevao za Novu godinu u Budvi, sada da zapjeva u Sarajevu i debelo to naplati, a od tog su novca nase ionako kreditno prezadužene vlasti mogle bar uistinu našoj bolesnoj djeci sa odjela Onkologije pomoći? (Puno manje novca u Budvi koštao)

Ljuta sam zbog toga. Jednako kao i zbog slavlja u vrijeme tragedije kakva je Halep.

Ljuta sam i zbog pjevača koji eto, prije neki dan, u zagrebačkoj Gloriji, udvarajući se zagrebačkoj publici pred koncert u Zagrebu, priča fino kako već 2o godina ima stan u Zagrebu i tu tako živi po 80-tak dana godišnje. Obožava taj Dino Merlin sa Alifakovca morske specijalitete i talijansku tjesteninu, ništa burek, ništa dolma, a bome ni bosansku kafu ne pije. Preferira espresso.

To licemjerstvo pretočeno u full marketing tipa "sve ću i znam kako ću, samo da uzmem novac" toliko vrijeđa da prosto je nevjerovatno kako su i pametni slijepi u ovoj priči.

Jer, nije u ovoj zemlji radnika kojima plate uglavnom kasne, u zemlji izmrcvarenih penzionera koji jadni i zaborave više koji dan im penzija stiže, u zemlji nezadovoljnih prosvjetnih radnika, demobilisanih boraca, imanipulisanih zdravstvenih radnika, nezadovoljnih mladih, u zemlji gdje svega više nema nego što ima, nije vrijeme za slavlje.

Ne za takvo i ne od naših para.

Jer taj novac u budžetu kojim će biti plaćen Dino Merlin, muzičar dubokog džepa i velikih apetita sa specijalnim svjetlosnim i zvučnim efektima, to je naš novac.

Naš, od nas građana koji ga svaki mjesec uplaćujemo u budžet.

Nijednog trenutka to nemojte zaboraviti.

O, koliko se tu sramote nakupilo u tom potezu..., a ono o zabrani alkohola... to je tek posebna tema. Ako se koncert pravi da biste pokazali kako je Sarajevo top cool svjetska prijestolnica, onda bez alkohola to na tom koncertu neće biti i to je istina koju neko mora da vam kaže. Na slavlju kako ga vi plaćate stotinama hiljada i organizujete se prosto podrazumijeva piće.

A bez pića? Onda ste mogli za 20.000 KM da nam dovedete puni sastav Sarajevske filharmonije i da gospodski uđemo u Novu 2017. godinu. Onako bečki otmjeno. I da budemo posebni.

Ovako, nikada dok živimo nećemo zaboraviti da ste umjesto da nekom djetetu oboljelom od karcinoma bar pokušate život da spasite, vi ste Čarobnjaku Merlinu platili ublehu.

Ja, dok zivim, to neću shvatiti.

Niti ću naći riječi oprosta za takvu bahatost sa novcem građana.

Šta može ikome na ovom svijetu biti važnije od života djeteta?

Pogledajte Kakanj. Pogledajte u Srbiji gradove kako otkazuju javne dočeke i novac preusmjeravaju za liječenje djece. Šta čekaš moje rodno Sarajevo?

Šta čekaš?!
JThomas

#1221 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

biće jedno -15. i oni nama pričaju bajku da će neko doći mahsuz u sarajevo za novu godinu da sluša merlina na otvorenom na -15. da će se kao na račun toga povećati popunjenost smještaja, a on i ovako za novu godinu skoro pa popunjen. koliko god on zvijezda bio, taj uticaj je smiješan. to su tlapnje, bajke da se opravda harčenje i bančenje javnim novcem...
breuer

#1222 Re: Kifla mandatar

Post by breuer »

joj sarajeva i njegove slijepe mržnje jebote, čovjek, kako god, je uspio izgraditi rang najveće pop zvijezde Balkana i neko kaže da to neće privuči masu raje i napraviti bolju atmosferu javnog dočeka Nove :-) pa ne ide na javni doček Nove inteligencija, već priprost svijet gladan vašarskog imidža upakovanog sa više stila, upravo ono što Dino Merlin nudi

a što ljudi mogu biti hiper nerealni, to je čudo...
Last edited by breuer on 21/12/2016 18:16, edited 1 time in total.
JThomas

#1223 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

neće privući masu ljudi da dođe u sarajevo koji inače ne bi. ko je rezervisao smještaj zadnjih novih godina zna kakva je situacija. a oni nama to pričaju.
breuer

#1224 Re: Kifla mandatar

Post by breuer »

pa koliko se vidi, svake godine je više raje, velik utjecaj ove će imati i nastup ovog gradskog varalice, to je nesumnjivo, u najmanju ruku će raja koja se nećka ili ima više izbora, sada birati sa. ko bi reko da će bg arenu punit tri večeri zaredom, oduševljavat raju po zagrebu, ljubljani, dijaspori, sarajevo da ne pominjem...

šuti, bolje i on nego lakina sestra :D
JThomas

#1225 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

ma puni on svugdje, nije to sporno. i ovdje će. sporno je ko će mahsuz doći u sarajevo ko inače ne bi došao, radi koncerta na otvorenom, na ljutom minusu, bez cuge, i koji je najavljen 40ak dana prije nove godine. ko putuje, planira putovanje, raju za putovanje - to je malo. i vrijedi li to frtalj miliona javnog novca.

a bogami sporno je i što je tema nestala, nije da nije.
Locked