sinuhe wrote:Ni na tom spisku ti nema srusenih MiG 21.
imaju neki koji su preletjeli u hrvatski zracni prostor i ooreni, ima nekih koji su zakačali o dalekovode, kvarili se, ima sve uredno popisano
a ne znam zasto je i bitno koji je tip miga uopste, poenta je da ljudi izgleda ne vjeruju da je avijacija udarala dok nije nato preuzeo nebo, dal su bili vodjeni pod imovinu srpske ili srbije nevazno, bitno je da su rokali po bosni, odakle su uzlijetali i gdje su zavrsili rata manje je bitno
ima evo i svjedocenja
92-22 28.6.92 J-22 25105 Odak/Modriča kap. Bogosav Lukić+ 34 PVO r.Hrvatske
Gledao sam pad ovoga aviona.
Vecer prije sam preko rijeke Bosne presao iz Modrice u Modricki Lug,pa ujutro pjesice krenuo prema Odzaku.
Kada sam dosao do ulaza u grad poceli su avionski napadi.4 aviona ukupno,dva para razlicitih aviona.Dva su se obrusavala,dva gore kruzila,i tako se stalno izmjenjivali.
Pucalo se po njima protuavioncima,bez ucinka,a onda je jednoga pogodila raketa u predio kabine.Avion nije djelovao ostecen,ali je vjerovatno pilot ostao onesposobljen, i avion je napravio2-3 salta,i onda polako kao list pao dole.
Siguran sam da ovo nije jedini pogodjeni agresorski avion na podrucju Odzak -Modrica,jer su Srbi ranije,prilikom borbi za Modricu avionima pokusavali srusiti most na rijeci Bosni i tu su bili docekivani s modricke strane protuavioncima sa silosa,a s druge strane s brda iznad Pecnika.
Ostaci tog aviona su vidljivi ljeti u rijeci Bosni, kad je vodostaj nizak. Nekoliko dijelova se nalazi u Novom Selu (mjestani izvukli).
al de ti sad vjeruj ovim ljudima...