Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AenemA

#1201 Re: Windows 10

Post by AenemA »

Valjal' šta ova desetka? Da se ne zajebavam bezveze...sve mi se cini da cu zaliti za sedmicom ako se "apdejtiram".
friskyoreo

#1202 Re: Windows 10

Post by friskyoreo »

Instalirao i ja prije par dana, za sada ne cini se kao los.
Imao sam problema sa driverom za touchpad. Instaliram stari i onda mi radi scroll, ali svaki put kad restartujem windows updateuje na najnoviji driver na kojem ne radi scroll. ALi ima aplikacija da iskljucis update drivera. Tako da ako neko bude imao slicnih problema, da se zna. :)
zippoo87

#1203 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

AenemA wrote:Valjal' šta ova desetka? Da se ne zajebavam bezveze...sve mi se cini da cu zaliti za sedmicom ako se "apdejtiram".
ja sam presao direkt sa win 7 na win 10 i onako,fercera solidno i win 10 ali za starije masine nekako mi se cini da je win 7 bolji
win 7 je sistem na kojem sve zivo radi i ne pravi probleme sa ovim ili onim

e sada ,ima i win 10 svojih prednosti i noviteta...uradi upgrade na win 10 i caprkaj malo...ako ti se ne svidi,imas u win 10 opciju da se vratis na stari sistem u dva tri klika i to je to
Bavarac94

#1204 Re: Windows 10

Post by Bavarac94 »

Ako izaberem opciju da mi izbriše sve prilikom instalacije, dali se pod tim podrazumijeva brisanje C particije(sistemske particije) ili svih particija koje postoje na HDD-u?
zenny

#1205 Re: Windows 10

Post by zenny »

odkako imam win 10 pokusao sam instalirati fifu 15, pa fifu 14 i na kraju i pes 15, ali nijednu ne moze da pokrene. pocne proces u task manageru al nista se ne desava... istina, sve su krekovane varijante ali vidim po netu da ima jos naroda s ovim problemom. ima li neko da igra nesto od ovog bez problema?
skupljac_zeljeza

#1206 Re: Windows 10

Post by skupljac_zeljeza »

Bavarac94 wrote:Ako izaberem opciju da mi izbriše sve prilikom instalacije, dali se pod tim podrazumijeva brisanje C particije(sistemske particije) ili svih particija koje postoje na HDD-u?
Imaš jednu stranicu prije objašnjeno. Zavisi kakvu opciju biraš, to i radi.
Bavarac94

#1207 Re: Windows 10

Post by Bavarac94 »

skupljac_zeljeza wrote:
Bavarac94 wrote:Ako izaberem opciju da mi izbriše sve prilikom instalacije, dali se pod tim podrazumijeva brisanje C particije(sistemske particije) ili svih particija koje postoje na HDD-u?
Imaš jednu stranicu prije objašnjeno. Zavisi kakvu opciju biraš, to i radi.
Ovo je kad se instalira preko usb ili cd ali ja hocu da upgrade i mislim na onu opciju u onom prozoru gdje mi nudi 3 mogucnosti da mi izbrise sve, da sacuva sve ili da sacuva samo dokumente...

Image
zippoo87

#1208 Re: Windows 10

Post by zippoo87 »

pa cim je upgrade,to znaci "nadogradnja" i logicno je da neces nista izgubiti
No_Ke

#1209 Re: Windows 10

Post by No_Ke »

Da ne trazim u predhodnim postovima...

Imam piratsku verziju win7 Ultimate. Jel neko dobio update sa piratskom verzijom i moze li se uopste instalirati win10 ako nije orginal predhodna verzija windowsa?
I kako uopste pokrenuti instalaciju? https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows10 ovo sam skinuo 64 bitni al mi trazi product key...:) nisam bas neki ekspert
skupljac_zeljeza

#1210 Re: Windows 10

No_Ke wrote:Da ne trazim u predhodnim postovima...

Imam piratsku verziju win7 Ultimate. Jel neko dobio update sa piratskom verzijom i moze li se uopste instalirati win10 ako nije orginal predhodna verzija windowsa?
I kako uopste pokrenuti instalaciju? https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows10 ovo sam skinuo 64 bitni al mi trazi product key...:) nisam bas neki ekspert
Uključi automatski update na sedmici i dobit ćeš ponudu za upgrade bez obzira što je piratska. Prihvatiš i kada dobiješ novi folder na C: težak oko 6 GB, onda tek skidaš sa te stranice za pokretanje instalacije. Nije nikome tražilo ključ.
No_Ke

#1211 Re: Windows 10

Post by No_Ke »

Ukljucen mi je automatski update ali nisam nikad dobio ponudu za update...
skupljac_zeljeza

#1212 Re: Windows 10

No_Ke wrote:Ukljucen mi je automatski update ali nisam nikad dobio ponudu za update...
Imaš li u donjem desnom uglu ikonicu windowsa? Desnim klikom miša i imaš opcije. Ja sam nadogradio sa osmice pa valjda je isto.
The One and Only

#1213 Re: Windows 10

Post by The One and Only »

Može se instalirati tako što si počeo, sa alatkom koju si skinuo. Koristiš generički ključ za instalaciju, evo link: http://winaero.com/blog/generic-key-to-install-windows/ Izaberi ključ za verziju sistema koju želiš instalirati. Kasnije možeš aktivirati sistem pomoću Microsoft toolkit-a.
No_Ke

#1214 Re: Windows 10

Post by No_Ke »

The One and Only wrote:

Može se instalirati tako što si počeo, sa alatkom koju si skinuo. Koristiš generički ključ za instalaciju, evo link: http://winaero.com/blog/generic-key-to-install-windows/ Izaberi ključ za verziju sistema koju želiš instalirati. Kasnije možeš aktivirati sistem pomoću Microsoft toolkit-a.

Zahvaljujem..Nista pokusacu tako..pa vidjecemo dokle cu dogurati :)
The One and Only

#1215 Re: Windows 10

Post by The One and Only »

No_Ke wrote:
The One and Only wrote:

Zahvaljujem..Nista pokusacu tako..pa vidjecemo dokle cu dogurati :)
Nema na čemu, ja sam tako instalirao, trebalo bi i kod tebe da prođe bez problema. ;-)
No_Ke

#1216 Re: Windows 10

Post by No_Ke »

Sve dobro proslo osim aktivacije pomocu Microsoft toolkit-a.. Ne mogu da ga aktiviram nikako, ako neko zna, bio bi zahvalan ;)
aj_ba

#1217 Re: Windows 10

Post by aj_ba »

Ima li neko problem sa flash playerom?
Cudno bas, neke stranice mogu da fukncionisu, dok npr igrice na fb ne mogu. Sve sam pokusao, ali ni na jednom browseru ne moze. Uradio update, obrisao flash, pa uradio opet itd...jbg izgleda da se moram vratiti na win 8.1, jer ovako ne moze :run:
kolegione

#1218 Re: Windows 10

Post by kolegione »

aj_ba wrote:Ima li neko problem sa flash playerom?
Cudno bas, neke stranice mogu da fukncionisu, dok npr igrice na fb ne mogu. Sve sam pokusao, ali ni na jednom browseru ne moze. Uradio update, obrisao flash, pa uradio opet itd...jbg izgleda da se moram vratiti na win 8.1, jer ovako ne moze :run:
Provjer i u edge i chrome
http://www.adobe.com/software/flash/about/

i onda ako ti kaze da nema nikakav flash javi se ako kaze da ima a nece da ti radi ja onda nemam pojma sta bi moglo biti
aj_ba

#1219 Re: Windows 10

Post by aj_ba »

kolegione wrote:

i onda ako ti kaze da nema nikakav flash javi se ako kaze da ima a nece da ti radi ja onda nemam pojma sta bi moglo biti
evo kaze mi: "You have version 18,0,0,232 installed" na svim mogucim Browserima, ali opet nece nijedna igrica na fb, fakat ne kontam ni ja :?
jos jedan od razloga, zasto mi se win 10 ne sviđa, milijardu bugova
Benq

#1220 Re: Windows 10

Post by Benq »

No_Ke wrote:Sve dobro proslo osim aktivacije pomocu Microsoft toolkit-a.. Ne mogu da ga aktiviram nikako, ako neko zna, bio bi zahvalan ;)
Prvo budi citavo vrijeme online dok radis aktivaciju jer drugacije neces moci , onda pokreni Toolkit , klikni na windows ikonicu , onda na activation i tamo klikni na Activate , sacekaj malo dok ti ne izbaci poruku da je zavrsio i to je to...
Tiger 033

#1221 Re: Windows 10

Post by Tiger 033 »

Odmah ažurirajte Windows jer bi vam u suprotnom hakeri mogli uništiti računalo

Microsoft savjetuje svim korisnicima da odmah ažuriraju sve aktualne verzije Windowsa (7, 8.1, 10) jer je otkriven bug u Internet Exploreru koji hakerima omogućuje preuzimanje kontrole nad računalom.

Kako bi hakeri preuzeli potpunu kontrolu nad računalom, dovoljno je da korisnik putem Internet Explorera posjeti neku zaraženu stranicu. Internet Explorer u svijetu trenutno koristi 17.64 posto korisnika interneta.

Ovaj problem utječe na sve verzije Windowsa pa čak i na najnoviji Windows 10, ali iz Microsofta ističu da novi internet pretraživač pod nazivom Microsoft Edge nije u opasnosti.

Ovaj je bug veliki propust, ali Microsoft ga je, srećom, riješio najnovijim updateom. Jedino rješenje za sprječavanje hakera u preuzimanju kontrole nad vašim računalom je da odmah ažurirate Windows.
kolegione

#1222 Re: Windows 10

Post by kolegione »

aj_ba wrote:
kolegione wrote:

evo kaze mi: "You have version 18,0,0,232 installed" na svim mogucim Browserima, ali opet nece nijedna igrica na fb, fakat ne kontam ni ja :?
1 provjeri da li ti je na facebook secure browsing ako jeste iskljuci da bi igrao igre
2 nemoj igrati u chrome / jer su vec zaratili sa govnarima /adobe
3 Ako ces raditi downgrade nikada nemoj ici na 8 ili 8.1 jer su ocajne distribucije
4 probaj neki linux mozda ti se svidi
aj_ba

#1223 Re: Windows 10

Post by aj_ba »

kolegione wrote:
aj_ba wrote:
kolegione wrote:

1 provjeri da li ti je na facebook secure browsing ako jeste iskljuci da bi igrao igre
2 nemoj igrati u chrome / jer su vec zaratili sa govnarima /adobe
3 Ako ces raditi downgrade nikada nemoj ici na 8 ili 8.1 jer su ocajne distribucije
4 probaj neki linux mozda ti se svidi

ma nista brate, vratio na win 8.1 ali isti problem imam. Ne mogu da vjerujem! 4 puta instaliram Windows, sve moguce verzije osim xp-a :lol: ali i dalje kad idem na igrice na fb ne moze i izbacuje poruku "movie not loaded". Mislim da ni iz Microsofta ne znaju koji je ovo ku...
Vijetnamac13

#1224 Re: Windows 10

Post by Vijetnamac13 »

sve to zbog jebenih igrica na fb?
aj_ba

#1225 Re: Windows 10

Post by aj_ba »

Vijetnamac13 wrote:sve to zbog jebenih igrica na fb?
tacnije zbog jedne igrice samo, Rummikub. Jbg, igram tu igricu svaki dan i onda sta da ti kazem, treba mi, zasto da prihvatim da ne radi? :D
Probao sam reda radi Texas Holdem Poker i nju mogu pokrenuti, ali Rummikub nece.
Post Reply