kviz potjera

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
makkaj

#1201 Re: kviz potjera

Post by makkaj »

Kotiga i Morana su simpatični, znaju se našalit na svoj račun, djeluju ko osobe sa kojima bi čovjek mogao popit pivu. Ovaj novi ko robot, al u poređenju sa Krešom bar nije antipatičan. Kreši je svaka za štoca u glavu, baš ono daje dojam ljigavca, jedino emisije sa njim ne mogu da gledam.
Rampage

#1202 Re: kviz potjera

Post by Rampage »

makkaj wrote:Kotiga i Morana su simpatični, znaju se našalit na svoj račun, djeluju ko osobe sa kojima bi čovjek mogao popit pivu. Ovaj novi ko robot, al u poređenju sa Krešom bar nije antipatičan. Kreši je svaka za štoca u glavu, baš ono daje dojam ljigavca, jedino emisije sa njim ne mogu da gledam.
:thumbup:

Potpis, od riječi do riječi:)
cyprus

#1203 Re: kviz potjera

Post by cyprus »

Meni je šega Vukorepa bio na početku... U prve svoje dvije-tri emisije se bio pravo pogubio, ne toliko sa znanjem, koliko sa komentarima, da mi je bilo dosta simpatično... Sad se malo dohavizo što se toga tiče, pa djeluje monoton, ali OK mi je i on... Ne smeta mi kad u ljudima vidim finoću (valjda što sam i sam taki :D )... Na kraju krajeva, njihov primarni zadatak i nije da budu šoumeni, nego da pokažu znanje...

Krešo je daleko najjači... I najnafuraniji bez sumnje... Ali ima pokriće, i zato respect :thumbup:

Btw, kod Kotige me nervira što je sa fudbalom na ti... Ne kontam ljude muškog pola koje ne interesuje fudbal i pomalo me to iritira :-D
kakavdanakneiskustvu

#1204 Re: kviz potjera

Post by kakavdanakneiskustvu »

makkaj wrote:Kotiga i Morana su simpatični, znaju se našalit na svoj račun, djeluju ko osobe sa kojima bi čovjek mogao popit pivu. Ovaj novi ko robot, al u poređenju sa Krešom bar nije antipatičan. Kreši je svaka za štoca u glavu, baš ono daje dojam ljigavca, jedino emisije sa njim ne mogu da gledam.
:thumbup: da ali sve zna,bas sve
Rampage

#1205 Re: kviz potjera

Post by Rampage »

Vukorepa je fino čeljade, nekad imam osjećaj da je u njega prešao dio pokojnog Mirka, neka mu je laka zemlja.

Znanja ima, mislim da sam u jednoj epizodi čuo da ima najbolju statistiku, možda griješim:)

Ali Krešo je iritantan sa svojim omalovažavanjem protivnika na, po njemu, trivijalnim pitanjima na koja on zna odgovor a protivnik ne zna.
kakavdanakneiskustvu

#1206 Re: kviz potjera

cyprus wrote:Meni je šega Vukorepa bio na početku... U prve svoje dvije-tri emisije se bio pravo pogubio, ne toliko sa znanjem, koliko sa komentarima, da mi je bilo dosta simpatično... Sad se malo dohavizo što se toga tiče, pa djeluje monoton, ali OK mi je i on... Ne smeta mi kad u ljudima vidim finoću (valjda što sam i sam taki :D )... Na kraju krajeva, njihov primarni zadatak i nije da budu šoumeni, nego da pokažu znanje...

Krešo je daleko najjači... I najnafuraniji bez sumnje... Ali ima pokriće, i zato respect :thumbup:

Btw, kod Kotige me nervira što je sa fudbalom na ti... Ne kontam ljude muškog pola koje ne interesuje fudbal i pomalo me to iritira :-D

jbg,i ja zadnjih 7-8 godina fudbal skoro nikako ne pratim,a prije toga sve upijao
dobar osjecaj

#1207 Re: kviz potjera

Post by dobar osjecaj »

cyprus wrote:Btw, kod Kotige me nervira što je sa fudbalom na ti... Ne kontam ljude muškog pola koje ne interesuje fudbal i pomalo me to iritira :-D
Meni je uvijek osvježavajuće kad muškarca ne zanima fudbal u korist brojnih drugih zanimljivijih interesovanja.
kakavdanakneiskustvu

#1208 Re: kviz potjera

čime se bavi krešo,gdje radi?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1209 Re: kviz potjera

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:Meni je šega Vukorepa bio na početku... U prve svoje dvije-tri emisije se bio pravo pogubio, ne toliko sa znanjem, koliko sa komentarima, da mi je bilo dosta simpatično... Sad se malo dohavizo što se toga tiče, pa djeluje monoton, ali OK mi je i on... Ne smeta mi kad u ljudima vidim finoću (valjda što sam i sam taki :D )... Na kraju krajeva, njihov primarni zadatak i nije da budu šoumeni, nego da pokažu znanje...

jel s fudbalom na ti ili na Vi :mrgreen:

nemoj mi Deana, evo naucit cu ga ja o fudbalu :mrgreen:
Rampage

#1210 Re: kviz potjera

Post by Rampage »

@kakavdanak

Jel profesor, jezici?

Prije par noći bio je jedan učesnik koji se predstavio kao njegov bivši student.
cyprus

#1211 Re: kviz potjera

Post by cyprus »

dobar osjecaj wrote:
cyprus wrote:Btw, kod Kotige me nervira što je sa fudbalom na ti... Ne kontam ljude muškog pola koje ne interesuje fudbal i pomalo me to iritira :-D
Meni je uvijek osvježavajuće kad muškarca ne zanima fudbal u korist brojnih drugih zanimljivijih interesovanja.
Filmovi, knjige, moda i sve bezveze... :mrgreen:

PS vanila, ma jbg, kiks :mrgreen: :zid:
makkaj

#1212 Re: kviz potjera

Post by makkaj »

Ma sve, od konstanog forsiranja gdje je sve bio, preko isticanja superiornosti nad ljudima koji su amateri i ne žive od kvizova, pa do onog moronskog pjevanja. Frajer jeste enciklopedija, ali bio je i Mirko pa nikada nije pokazivao niti jednu od ovih osobina, već je demonstrirao znanje na skroman, nenametljiv način. Kontam da HRT-u Krešo najviše valja finansijski, ali da je kojim slučajem on jedini lovac kviz nebi imao drugu sezonu :-D
cyprus

#1213 Re: kviz potjera

Post by cyprus »

Rampage wrote:@kakavdanak

Jel profesor, jezici?

Prije par noći bio je jedan učesnik koji se predstavio kao njegov bivši student.
Hungarolog meščini... Ako se ne varam, on i jeste dijelom Mađar.. Bar prezime Međeral upućuje na to... I govori dosta vako jezika... Znam da je sa nekim takmičarima znao prozborit koju i na rumunskom :-)

Btw, jel ko gledao onaj kviz 'Tog se niko nije sjetio' na RTL-u prije nekoliko godina? Učestvovao je u tom kvizu, ali ne kao takmičar, ni kao voditelj, nego kao neko ko je pojašnjavao tražene odgovore... Tu se nije činio ovoliko nadmen...
Rampage

#1214 Re: kviz potjera

Post by Rampage »

Da, jednom prilikom je bio takmičar s kojim razgovarao na mađarskom:)

A sjećam se i da je jednu emisiju odjavio na mađarskom:)
kakavdanakneiskustvu

#1215 Re: kviz potjera

Jel profesor, jezici?

krešo?,ne znam zato i pitam
kakavdanakneiskustvu

#1216 Re: kviz potjera

cyprus wrote:

Jel profesor, jezici?

Hungarolog meščini... Ako se ne varam, on i jeste dijelom Mađar.. Bar prezime Međeral upućuje na to... I govori dosta vako jezika... Znam da je sa nekim takmičarima znao prozborit koju i na rumunskom :-)

Btw, jel ko gledao onaj kviz 'Tog se niko nije sjetio' na RTL-u prije nekoliko godina? Učestvovao je u tom kvizu, ali ne kao takmičar, ni kao voditelj, nego kao neko ko je pojašnjavao tražene odgovore... Tu se nije činio ovoliko nadmen...
i na madjarskom nedavno
cyprus

#1217 Re: kviz potjera

Post by cyprus »

Ma dobro, mađarskim se qrčio više puta :-D To je već opšte poznato... Ali govorim da je i pored toga, znao je prozborit nešto i na još ponekom jeziku... Mislim da sigurno govori bar 6-7 stranih jezika...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1218 Re: kviz potjera

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:Ma dobro, mađarskim se qrčio više puta :-D To je već opšte poznato... Ali govorim da je i pored toga, znao je prozborit nešto i na još ponekom jeziku... Mislim da sigurno govori bar 6-7 stranih jezika...
- Kratko i jasno: nemam pojma. Učio sam više od trideset jezika, na gotovo svakom od njih znam ponešto reći, tečno govorim možda njih tri ili četiri, a dobro se sporazumijevam na njih još toliko. Latinski i grčki, recimo, poznajem gramatički, ali ih ne govorim.
HardcoreMX

#1219 Re: kviz potjera

Post by HardcoreMX »

@Jara i lmo :thumbup:
al pabovski, ne snobovski..da se ne radi sitnosicarski i izbjegne populizam reklamiranje nekog lika i sl...
kviz poCera rasturaju...
It_is_a_Leclerc

#1220 Re: kviz potjera

Post by It_is_a_Leclerc »

Mladen je trenutno najbolje plasirani lovac na rang listi hrvatskog kviz saveza, tako da nije ni čudno da razbija sve pred sobom. Trenutno nisu našli oblast u kojoj ga bilo ko može ozbiljno uzdrmati.

Krešo je interesantan jer je čudan, malo neprilagođen, a, realno, teško da ima na kugli zemaljskoj lika da se više podsmijava nekome od Kotige. I to ono hinjski, na pola rečenice koju ne završi :D Mislim da je on tu negdje s Mladenom po znanju.

Morana i Dean su tu negdje. Morana je u jako dobrom nizu, ali što ona zna na jednostavnim stvarima propasti, niko ne zna. Dean se više čini kao showman i da je zato i u toj lovačkoj postavi, čisto da malo bude i šaljivo i zabavno.
elk

#1221 Re: kviz potjera

Post by elk »

Nikakvu ja neoprostivu nadmenost kod medjerala vidio nisam.najbolji lovac,baj far stosekaze.i njegove emisije najradije gledam.
dobro,dean je zabavan.mislim da mu ono glupiranje(ponekad fakat smijesno) takmicarski malo odmaze,gubi koncetraciju zbog toga.
kakavdanakneiskustvu

#1222 Re: kviz potjera

stize morana lagano 12 odgovora
Rosso

#1223 Re: kviz potjera

Post by Rosso »

It_is_a_Leclerc wrote:Mladen je trenutno najbolje plasirani lovac na rang listi hrvatskog kviz saveza, tako da nije ni čudno da razbija sve pred sobom. Trenutno nisu našli oblast u kojoj ga bilo ko može ozbiljno uzdrmati.

Krešo je interesantan jer je čudan, malo neprilagođen, a, realno, teško da ima na kugli zemaljskoj lika da se više podsmijava nekome od Kotige. I to ono hinjski, na pola rečenice koju ne završi :D Mislim da je on tu negdje s Mladenom po znanju.

Morana i Dean su tu negdje. Morana je u jako dobrom nizu, ali što ona zna na jednostavnim stvarima propasti, niko ne zna. Dean se više čini kao showman i da je zato i u toj lovačkoj postavi, čisto da malo bude i šaljivo i zabavno.
Ma nije Mladen, Dean koliko sam upratio odavno najbolje kotira na ovoj rang listi od ovih lovaca http://hrkviz.hr/rang_lista
Bio bi bolji i od Dorjane, ali ima cetiri odigrana kviza manje, ocito cesto lufta s takmicenja. :D
I siguran sam da ima najvece znanje, ali nekako se iz nekog razloga pogubi katkad. :)
kakavdanakneiskustvu

#1224 Re: kviz potjera

dean sinoc fantastino finisirao i stigao takmicare
kakavdanakneiskustvu

#1225 Re: kviz potjera

evo sad ponovo pogledah,9 odgovora za 50 sekundi imao
Post Reply