Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lakat Jebić

#1201 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Lakat Jebić »

Kikibombona wrote:
Lakat Jebić wrote: a sto bi ti to meni govorio molim te? koja je uospte poenta toga?
Vjera (ili religija) kaze:

- homoseksualci su skart i treba ih pobiti
- djevojke i muskarci koji se seksaju prije braka su nemoralni
- ljudi koji kockaju i piju su ovakvi ili onakvi
- ljudi koji postuju idole su ovo i ono, sa njima treba ovako i onako
- ljudi koji slusaju ovu ili onu muziku su ovakvi ili onakvi
- i jos milion smjernica, uputa, sudova o pojedincima i drustvima

I ti ocekujes da se niko ne bavi jednom ovakvom ideologijom, agresivnom i nametljivom, koja se bavi svim i svacim, koja se uplice u sve zivo, od toga kojom rukom trebas jesti, do ekonomskog i drzavnog upravljanaj..... Stigmatizira, dehumanizira druge i drugacije.... Uvlaci se u sva zivotna pitanja.....

I tebi cudno kada neko zauzme stav prema jednoj takvoj ideologiji, koja se cesto bavi pojedincom koji komentarise!???

I ne kontas poentu?

Pa vi vjernici ste fakat ignoranti najgore vrste. :-)
ti veze nemas. tvoje razumjevanje tog islama je u rangu vehabijskog razumjevanja zapada i zapadnog nacina zivota
It_is_a_Leclerc

#1202 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Nagrnula dječurlija i ovi "pravovjerni" sa SAFF-a. Nit raspravljati s njima, nit ih blokirati... Pustiti da izbrabonjaju, i idemo dalje. U duhu tolerancije.
tataćusak

#1203 Re: Terorizam u Parizu!

Post by tataćusak »

Ripicipi wrote:
vedo_bhf wrote:
animals wrote:Da mi je samo vidjeti ove face sto podrzavaju teroriste..
i gdje zive i sta rade..
sigurno trunu u emigraciji..
Ma daj , ti si neka Faca sad ? Ko to kaze da se oni podrzavaju? Ja sam rekao da nas BOLI KU*AC ZA NJIMA VIŠE, ISTO ŠTO JE NJIH BOLIO ZA NAMA KAD SU NAS NAPADALI SA SVIH STRANA . Nepodrzavam nikoga, ali sam spreman stati i cuvati cast moje Vjere Islama, jer kako vidim sa svih strana prljaju Islam i vucu ga u blato. Adios!
jesi li i ti spreman za islam glave sijeci?
možda je i sjekao glave '93 ko će mo ga znati, ne zaboravi da je ovaj rat vođen protiv islama i muslimana. Ljudi su ubijani samo zbog muslimanskog imena, ne zaboravi to
uglavnomja

#1204 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Kllikker wrote:
emigrazione wrote:
Kllikker wrote:kad se sjetim pariza 93e kad su se sakupili i polozili cvijece za poginule na markalama :( tuga me obuzme.
Sarajevo im se oduzilo danas
slabo baratas istorijskim podacima, a 93a nije bas toliko daleko :D

dakle, zabolio ih je qurac za poginule gradjane sarajeva, a o miteranu, morionu i njihovoj ulozi u svemu tome suvisno je pricati.

MRS LICEMJERI
veze ti nemas, bilo je u parizu svega, i 93. i 95. i nemoj brkati francuski narod i miterana.

narod je najvise pljuvao svog predsjednika
i kad je on odstupio sa mjesta predsjednika za par mjeseci su poceli npadi.

a francuzima hvala zato sto su meni i mnogim drugim pomogli da prezivimo rat.
emigrazione

#1205 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

Kllikker wrote:
emigrazione wrote:
Kllikker wrote:kad se sjetim pariza 93e kad su se sakupili i polozili cvijece za poginule na markalama :( tuga me obuzme.
Sarajevo im se oduzilo danas

dakle, zabolio ih je qurac za poginule gradjane sarajeva, a o miteranu, morionu i njihovoj ulozi u svemu tome suvisno je pricati.

MRS LICEMJERI
ne mogu sjetiti, na kraju krajeva 93 sam po citav dan gledao na TV-u kako kmece po Parizu nad zlom sudbinom muslimana u Bosni :-)
uglavnomja

#1206 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

It_is_a_Leclerc wrote:Nagrnula dječurlija i ovi "pravovjerni" sa SAFF-a. Nit raspravljati s njima, nit ih blokirati... Pustiti da izbrabonjaju, i idemo dalje. U duhu tolerancije.

:thumbup:

i fanatikosi i dijaspora :D

i ratni strucnjaci iz tatinih dijasporskih spermatozoida :-)
Last edited by uglavnomja on 08/01/2015 18:13, edited 1 time in total.
tataćusak

#1207 Re: Terorizam u Parizu!

Post by tataćusak »

MRS LICEMJERI[/quote]

veze ti nemas, bilo je u parizu svega, i 93. i 95. i nemoj brkati francuski narod i miterana.

a francuzima hvala zato sto su meni i mnogim drugim pomogli da prezivimo rat.[/quote]

mi smo odraz naših političara ili ti ga obrnuto, mi ih biramo. Nisam ja ništa bolji od baketa, nažalost, ako sam glasao za njega.
em11r

#1208 Re: Terorizam u Parizu!

Post by em11r »

Jakih I "pravovjernih", osvetise Poslanika a.s pa malo opljackase benzinsku, jer to je u duhu "njihovog" Islama.
Kikibombona

#1209 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kikibombona »

Stjui wrote: onaj ko ovako bezobzirno vrijeđa nečiju svetinju je obični bezobrazni liberalni fanatik,ajmo reč.eto frendu,sad napolje i počni ljude navikavat.uglavnom,zasad su ovi drugi fanatici u prednosti.
Ranije sam psovao boga bas cesto. Navika mi bila (losa, vise ne psujem, na srecu). Bog je iznad Isusa i Muhameda. Niko mi nikad nista nije rekao. Ne znam da li radi moje visine i cjelokupnog izgleda ili mozda sto su naviknuti. Rekao bih da je ovo drugo.

Sada cujem druge ljude kako psuju u prisustvu vjernika. Eventualno neko prokomentarise sa 'subhanallah' i to je to. Nikom nikad dlaka sa glave nije falila niti je doslo do neke ozbiljnije prepirke.

Isto tako cujem vjernike kako osudjuju ljude koji piju, koji kockaju, ko su ovakvi ili onakvi.... I nikakav problem. Pravo na misljenje. Ovaj propagira vjeru i govori nevjerniku da nije dobar, a nevjrnik psuje Boga koji ga tako tretira..... i sve super, pravo na misljenje ima svako. :thumbup:
Grover

#1210 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Grover »

Napad je false flag operacija tajnih službi, sa ciljem da se opravda ukidanje građanskih prava i uvođenje totalitarnog režima pod maskom borbe protiv "terorizma".
uglavnomja

#1211 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

tataćusak wrote:slabo baratas istorijskim podacima, a 93a nije bas toliko daleko :D

MRS LICEMJERI

a francuzima hvala zato sto su meni i mnogim drugim pomogli da prezivimo rat.[/quote]

mi smo odraz naših političara ili ti ga obrnuto, mi ih biramo. Nisam ja ništa bolji od baketa, nažalost, ako sam glasao za njega.[/quote]

e pa vidis, vecina ljudi koje znam u bosni pljuje svoje politicare..
tako su i francuzi koji su dosli ovamo, pricam o humanitarcima od 93. pa nadalje, pljuvali miterana i vladu.

a opet je najvise fracuskih unproforaca bilo, i njavise poginulo.
i francuskih intelekutalaca i novinara koji su zivjeli u srajavu zajedno sa nama.
It_is_a_Leclerc

#1212 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Kllikker wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Nagrnula dječurlija i ovi "pravovjerni" sa SAFF-a. Nit raspravljati s njima, nit ih blokirati... Pustiti da izbrabonjaju, i idemo dalje. U duhu tolerancije.
ugasi svjetlo kad budes izlazio :)

ovo je klasicni primjer lika koji ne zna dvije sastaviti, pa odtambura mali monolog, ne bi li ispao zanimljiv.

steta, a ovaj rumfo ti je jedini poligon za ostvarivanje u zivotu :(
Pa kad smo kod sastavljanja, nije ni tvoja, bogami, za bukvara ;) Ali dobro. Ja se ne slažem s tobom, ali ti, u duhu tolerancije i sloboda, opraštam. Ja neću tražiti da ti dobiješ 100 udaraca bičem, i neću ti upasti u kuću i pobiti familiju.
LSD

#1213 Re: Terorizam u Parizu!

Post by LSD »

O'zone wrote:
direktni wrote:7.1.2015. godina:
Teroristički napad u Jemenu - 37 ubijenih
Teroristički napad u Parizu - 12 ubijenih

Danas čitam dnevnu štampu i prvih 5-6 stranica posvećno terorističkom napadu u Parizu i 12 ubijenih osoba. Nisam dobro vidio ili nisam imao strpljenja pronaći članak o trostruku većem broju žrtava u Jemenu. Očekivao sam bar 15-18 stranica o ubijenim u Jemenu. :?
Život Jemenca ne vrijedi koliko život Francuza.
:thumbup: :thumbup:

ocigledno životi "pustinjskih primitivnih kozojeba" kako ih nazivaju nazivaju Leclrec i vesela družina, ne vrijedi kao životi uzvišenih evropskih francuza
njihova smrt ih ne zanima, to njima nije vijest, vec normala, neka ginu ko ih yebe, bezvrijedni ljudi iz nekakvog Jemena iz p.materine....to je ta prica i matrix u kojem takvi likovi obitavaju
Last edited by LSD on 08/01/2015 18:17, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#1214 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Any link between the attackers and al-Qaeda remains unproven and initial French intelligence “suggested that no external link was evident,” Nigel Inkster, of the International Institute of Strategic Studies, tells British daily The Guardian.

“The perpetrators of the Charlie Hebdo attack are reported as having identified themselves with ‘al-Qaeda in Yemen (sic)’ and gave their motive as avenging the Prophet Mohamed.

“This connection with al-Qaeda – presumably al-Qaeda in the Arabian Peninsula(AQAP), which has some track record of attempting terrorist attacks in the West and whose leader Nasir al-Wuhayshi is al-Qaeda leader Ayman al-Zawahiri’s second-in-command – however, remains unproven.

“Moreover, one of the wanted men, Cherif Kouachi, has a track record of jihadist activities which involves sending fighters to al-Qaeda in Iraq, the forerunner of the Islamic State of Iraq and al-Sham (ISIS).

“It remains unclear whether the Charlie Hebdo attack was another lone-wolf operation or whether it was externally panned and directed either by AQAP or ISIS.

“Initial French intelligence reporting shared with counterpart services suggested that no external link was evident. But the discipline and professionalism shown by the attackers suggests a degree of training not normally associated with lone wolves.”
Zato još uvijek nema preuzimanja odgovornosti od strane ISIS-a ili Al-qaede
amiliana

#1215 Re: Terorizam u Parizu!

Post by amiliana »

:run:
Last edited by amiliana on 08/01/2015 18:20, edited 2 times in total.
MyTao

#1216 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

LSD wrote:
O'zone wrote:

Danas čitam dnevnu štampu i prvih 5-6 stranica posvećno terorističkom napadu u Parizu i 12 ubijenih osoba. Nisam dobro vidio ili nisam imao strpljenja pronaći članak o trostruku većem broju žrtava u Jemenu. Očekivao sam bar 15-18 stranica o ubijenim u Jemenu. :?

ocigledno životi "pustinjskih primitivnih kozojeba" kako ih nazivaju nazivaju Lecrec i vesela družina, ne vrijedi kao životi uzvišenih evropskih francuza
njihova smrt ih ne zanima, to njima nije vijest, vec normala, neka ginu ko ih yebe, bezvrijedni ljudi iz nekakvog Jemena iz p.materine....to je ta prica i matrix u kojem takvi likovi obitavaju
A jeli stavrno istina da su ih Francuzi ubili, ili me neko zeza na ovoj temi? Ko je pobio tu djecu u Jemenu?
Kikibombona

#1217 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kikibombona »

Lakat Jebić wrote: ti veze nemas. tvoje razumjevanje tog islama je u rangu vehabijskog razumjevanja zapada i zapadnog nacina zivota
Pusti se tih vjernickih supljaka......

Eto ja nisam nikad cuo nekog klerika kako i sta govori, nikada nista procitao iz ovih vasih KNJIGA..... U njima je sve med i mlijeko, ljubav, cvijece, radost..........

Ne znam samo kako se medjusobno ne podnosite i zazirete jedni od drugih.

Evo i ovdje kod nas, kada se hoce spojiti dva mlada normalna covjeka iz razlicitih vjerskih zajednica, digne se cijela familija, povampire se i nedaju dijete sejtanu. :D
MyTao

#1218 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

O'zone wrote:
Any link between the attackers and al-Qaeda remains unproven and initial French intelligence “suggested that no external link was evident,” Nigel Inkster, of the International Institute of Strategic Studies, tells British daily The Guardian.

“The perpetrators of the Charlie Hebdo attack are reported as having identified themselves with ‘al-Qaeda in Yemen (sic)’ and gave their motive as avenging the Prophet Mohamed.

“This connection with al-Qaeda – presumably al-Qaeda in the Arabian Peninsula(AQAP), which has some track record of attempting terrorist attacks in the West and whose leader Nasir al-Wuhayshi is al-Qaeda leader Ayman al-Zawahiri’s second-in-command – however, remains unproven.

“Moreover, one of the wanted men, Cherif Kouachi, has a track record of jihadist activities which involves sending fighters to al-Qaeda in Iraq, the forerunner of the Islamic State of Iraq and al-Sham (ISIS).

“It remains unclear whether the Charlie Hebdo attack was another lone-wolf operation or whether it was externally panned and directed either by AQAP or ISIS.

“Initial French intelligence reporting shared with counterpart services suggested that no external link was evident. But the discipline and professionalism shown by the attackers suggests a degree of training not normally associated with lone wolves.”
Zato još uvijek nema preuzimanja odgovornosti od strane ISIS-a ili Al-qaede
Vjerovatno zato sto nisu oni odgovorni... ima ISIS svojih problema, a Al-gaeda nije sto je nekad bila.
VjecitiStudent

#1219 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

LSD wrote:
O'zone wrote:

ocigledno životi "pustinjskih primitivnih kozojeba" kako ih nazivaju nazivaju Leclrec i vesela družina, ne vrijedi kao životi uzvišenih evropskih francuza
Kada ginu LJUDI u Iraku, Afganistanu, Pakistanu, Siriji, Palestini, ... kome je to u BiH uopće vijest, osim kad na forumima poput ovoga zatreba municije za svađu???
sahara1428

#1220 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sahara1428 »

Pariz proglasiti zaštićenom zonom i poslati im bosanskog Moriona
animals

#1221 Re: Terorizam u Parizu!

Post by animals »

Grover wrote:Napad je false flag operacija tajnih službi, sa ciljem da se opravda ukidanje građanskih prava i uvođenje totalitarnog režima pod maskom borbe protiv "terorizma".
Jesi pametan..navedi i jednu zapadnu zemlju gdje muslimani nemaju sva prava kao i ostali..
i gdje je to totalitarni rezim..
najlakse je pisati gluposti ..
Bullet Tooth Tony

#1222 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Bullet Tooth Tony »

LSD

#1223 Re: Terorizam u Parizu!

Post by LSD »

MyTao wrote:
A jeli stavrno istina da su ih Francuzi ubili, ili me neko zeza na ovoj temi? Ko je pobio tu djecu u Jemenu?
ma uopšte nisam pisao ko ih je ubio, totalno si promašio fubdbal :D nije to poenta....poenta je u oplakivanju i osuđivanju, utrkivanje za saučešće.... koliko se suza pustilo za francuze, ispisalo pisama podrške, položila cvijeca i pera....a koliko za jemence
Last edited by LSD on 08/01/2015 18:22, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#1224 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

vedo_bhf wrote:Pošto ste zabranili komentare na svaku hebenu vijest za čarlije da vam napišem ovdje.. BOLI NAS KU*AC ZA NJIMA VIŠE, ISTO ŠTO JE NJIH BOLIO ZA NAMA KAD SU NAS NAPADALI SA SVIH STRANA. Odoh sad na Cevape. :thumbup:
Biće da je tebe saudijska avijacija 1995. spasila.
ExNihilo

#1225 Re: Terorizam u Parizu!

Post by ExNihilo »

Kikibombona wrote:
ExNihilo wrote: Odakle tolika rezigniranost i nipodaštavanje zbog toga što pojedinci komentarišu događaj drugačije no što bi ti želio? Zar nisi za slobodu govora? :wink:
Naravno da jesam, apsolutnu slobodu govora.

Sve lose sto zelim drugima, neka se sutra desi meni ili nekome meni bliskom. Iako nisam vjernik, smatram da je to pravilo prirode. Kada si los i drugima nanosis stetu, neminovno ti se vrati.

Ovdje se radi o drustvenoj odgovornosti. Sa vjerskim fanaticima ne prolazi lijepa rijec. Ti ljudi su duboko indoktrinirani, ideoloski obradjeni da mrze ili u najboljem slucaju zaziru u drugog i drugacijeg. U svojim glavama oni su vojnici vjere i svojim postupcima zele zadovoljiti Boga. Otpadnici nisu vrijedni postovanja i zivota.

Zasto nastupam ovako?

Vrlo jednostavno. Vjerske fanatike i njihove zastitnike treba NAVIKAVATI na slobodu govora. Kada mu prvi put kazes da je prorok Muhamed varalica, on ce te ubiti. Drugi put ce te osamariti. Treci put ce verbalno napasti. Cetvrti put ce okrenuti glavu. Peti put ce izneseno prihvatiti kao misljenje sa kojim se ne slaze.

Evropa i obracun sa vjerskim fanaticima je zvijezda vodilja.
(Skoro) svi smo mi indoktrinirani, ovim ili onim idejama. I sekularne ideje nose opasnost dogmatskog pristupa, što se jasno vidi i na ovoj temi. Ima ih ovdje koji su "za slobodu govora", a popizde ako se ne slažeš s njima. Ima ih koji bi bacali atomske bombe da odbrane slobodu govora. Ima i liberala, kao ti, koji predlažu metod kognitivnog uslovljavanja, kao nad psima, nad onima koji misle drugačije dok se ne slome i prihvate tvoj stav. Osuđuješ mržnju prema "drugom i drugačijem", a osipaš se na vjeru i vjernike; pozivaš na slobodu govora, a omalovažavaš sve koji se ne slažu s tvojim sudom; gade ti se fanatici, a nastupaš fanatično u namjeri da ubijediš druge da je "Muhamed varalica". Pocijepaše te paradoksi. Što je najtužnije - nisi ih ni svjestan. Zato što si indoktriniran, i to idejama koje smatraš progresivnim i ispravnim. A pošto su progresivne i ispravne - onda to nije indoktrinacija. Samo što i onaj drugi smatra to isto za svoje ideje.

Kada ćete shvatiti da je problem svaka isključivost, nebitno čiji predznak nosila. Muslimanska, kršćanska, ateistička, sekularna, liberalna - nebitno. Nije problem u idejama, već u isključivosti. Klice fašizma su u tebi sve dok smatraš opravdanim markirati neku skupinu kao "prljavu i zlu" , a potom joj ispirati mozak kako bi je pročistio. Ili, gore od toga.

I još nešto, za sve učesnike teme: Sloboda govora implicira kritiku i same slobode govora. Ako se ne smije reći ništa protiv slobode govora, onda sloboda govora ne postoji.
Post Reply