Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
- KB9
#1201 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
nakon ovog sudjenja fahrica je ofisl mrtav politicar, najhladnija hladetina
-
PM72
#1202 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Sve firme,od privatnih do državnih morale su uzimati Avaz.I to dekretom! A gdje je vojska i policija,stranke i stranačke podružnice,IZ,sve efendije i hodže.Dnevni tiraž je bio po 50 - 60 000 pa ti to pomnoži sa markom a plus oglasi,smrtovnice...pa puta 30 dana u mjesecu,365 u godini i tako deset godina...tako se množe pare i vlast.A kad je kakva značajna godišnjica ili događaj hvale se tiražem od preko 100 000 primjeraka.Komplet stranica 1000 KM a kad je Alija umro ili ovi njegovi mafijaši bagra iz vladajućih struktura se takmiči ko će imati više stranica a Fahro se cereka...Lug wrote:PM72 wrote:On jeste završio školu ali srednju.Možda je završio i visočku ali visoku nije.I šta te čudi?
Pa svejedno imao skolu ne imao, novinar bezbeli nije bio.. kad je Radoncic dosao u Sa a kad su mu date pare za Avaz.. pa nije ih mogao omandjijati za godinu-dvije da dobije tolike pare i moc od njih. Niko ga ne spominje prije ni u kakvom kontekstu, znaci nepoznat. Eto , to me cudi..
Ja ti garantujem životom da bih od miliona napravio dva,samo da mi ko hoće dati
Mirza 007,
Kažeš mi za "osobne uvrede".Ja tako mislim i pišem.Ne uvijam u celofan.
- Thorgerson
#1203 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Zamislimo samo situaciju da Fahro nije usao u politiku?
Kako bi se vadio iz ovih govana? Kako bi onda optuzivao da su ovo politicke igre?
Nikako.
Nije on usao u politiku jer mu se ulazilo, nego da pokusa da ojaca svoju poziciju jer se zna da ce u prdekanu kad-tad.
Naravno, oni protesti i paljevine, te nikakva reakcija nadleznih organa su se "slucajno" desile kad je on bio ministar nesigurnosti.
Takodjer, ime Radoncic se povlaci od Turkovica do Keljmendija. Dakle, oko najgoreg sljama. Pa kako to jbmu? Kako to da medju tom "rajom" nema eto ostalih politicara? Kako samo jadni Fahro ni kriv ni duzan se eto nasao u tom drustvu. Opet "slucajno".

Kako bi se vadio iz ovih govana? Kako bi onda optuzivao da su ovo politicke igre?
Nikako.
Nije on usao u politiku jer mu se ulazilo, nego da pokusa da ojaca svoju poziciju jer se zna da ce u prdekanu kad-tad.
Naravno, oni protesti i paljevine, te nikakva reakcija nadleznih organa su se "slucajno" desile kad je on bio ministar nesigurnosti.
Takodjer, ime Radoncic se povlaci od Turkovica do Keljmendija. Dakle, oko najgoreg sljama. Pa kako to jbmu? Kako to da medju tom "rajom" nema eto ostalih politicara? Kako samo jadni Fahro ni kriv ni duzan se eto nasao u tom drustvu. Opet "slucajno".
-
El_comadante
#1204 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
znači sve što ima i što je ostvario je potpomognuto sa SDA. dakle ovde ima i krivice SDA oko fahre....
-
Lug
#1205 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
sve je to meni jasno, cak sta vise.. mogao je fiktivno prikazivati i veci broj prodatih novina i tako vec tada prati pare, ali nije to poenta.. moje pitanje je zasto bas njega da odaberu, bilo je tu jos politrona oko i u SDA koliko hoces, mogli su izabrati vec provjerene podobne osobe, zasto Faraona koji je istom dosao?PM72 wrote:Sve firme,od privatnih do državnih morale su uzimati Avaz.I to dekretom! A gdje je vojska i policija,stranke i stranačke podružnice,IZ,sve efendije i hodže.Dnevni tiraž je bio po 50 - 60 000 pa ti to pomnoži sa markom a plus oglasi,smrtovnice...pa puta 30 dana u mjesecu,365 u godini i tako deset godina...tako se množe pare i vlast.A kad je kakva značajna godišnjica ili događaj hvale se tiražem od preko 100 000 primjeraka.Komplet stranica 1000 KM a kad je Alija umro ili ovi njegovi mafijaši bagra iz vladajućih struktura se takmiči ko će imati više stranica a Fahro se cereka...
Mislim da je Mirza ispravno odgovorio:
Da su veoma utjecajni bili ti koji su ga pogurali, sigurno da jesu, ali da li su jos aktivni, e to je srz problema?!? Da li je ovo samo jos jedna predstava?Mirza007 wrote:No ja mislim da je on svoj inicijalni utjecaj crpio od lokalnih KOS-ovskih kolega kojih u tim visim SDA krugovima tih godina nije nedostajalo. Njegovo je bilo samo da sipa vodu na mlin I to mu je dobro islo.
- Thorgerson
#1206 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Bez obzira na sve Fahro ocito jeste sposoban da napravi pare.
Te price dajte mi milion ja cu ga uduplati, okacite macku o rep. Uzmite eto 2000 pa napravite 4000 ako je to tako lako. Svako misli da bogatasima milioni sami dolaze.
Mislim ja ga ne podnosim ni sekunde, ali bez obzira koliko je novca dobio ili nije dobio, opet je napravio fkt dobar biznis. Dakle, mozda nema fakultetsku diplomu il sta ti ja znam, ali glup ocito nije.
I da se malo odmakao od politike, da je bio iole malo objektivniji danas je Avaz mogao biti jos veci gigant. Ovako im je tiraz poooodobro opao. Jedino sto ga drzi u zivotu jeste nedostatak konkurencije.
Te price dajte mi milion ja cu ga uduplati, okacite macku o rep. Uzmite eto 2000 pa napravite 4000 ako je to tako lako. Svako misli da bogatasima milioni sami dolaze.
Mislim ja ga ne podnosim ni sekunde, ali bez obzira koliko je novca dobio ili nije dobio, opet je napravio fkt dobar biznis. Dakle, mozda nema fakultetsku diplomu il sta ti ja znam, ali glup ocito nije.
I da se malo odmakao od politike, da je bio iole malo objektivniji danas je Avaz mogao biti jos veci gigant. Ovako im je tiraz poooodobro opao. Jedino sto ga drzi u zivotu jeste nedostatak konkurencije.
- ultima_palabra
#1207 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Pod jedan, imao je "rigged market"... obezbjeđeno na desetina hiljada pretplata, oglašavanje institucija i JP, smrtovnice, sjećanja i ostale karafeke. Onda je postao toliko jak da je počeo i privatnicima pucati medijski reket.Thorgerson wrote:Bez obzira na sve Fahro ocito jeste sposoban da napravi pare.
Pod dva, stranke su se takmičile da ga pridobiju na svoju stranu, i kršile zakon u tome... Lagumdžija mu je oprostio milion poreznog duga, Džaferović mu je dao 22 miliona iz razvojne banke za gradnju nebodera.
Pod tri, koliko od "imperije" su ustvari oprane pare Keljmendija, Turkovića i drugih narkodilera? Milo Đukanović i cigare? Sve su to likovi sa kojima je Fahro bio kao prst i nokat.
- Banksy
#1208 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ratne 1994. i 1995. Alija izetbegović je dao po par stotina hiljada maraka ravnopravno Fahri Radončiću, Senadu Pećaninu i Senadu Avdiću, da ''šire istinu o Bosni'' i pravednoj odbrani od agresije. Prvi je pare uložio u dnevnu novinu, drugi u sedmičnu novinu, treći ih je popio. Šta je ko od njih napravio, evo, vidimo danas + ovo što kaže ultima je od ključne važnosti, bez obezbijeđenog, kupljenog tržišta, Avaza dans ne bi bilo.Thorgerson wrote:
- Danguba
#1209 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Takve treba samo s'noge na nogu i mrs odakle si dosao.
Kakva ljudska prava, treba samo pravne drzave.
Kakva ljudska prava, treba samo pravne drzave.
- JThomas
#1210 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
naravno da nije glup, ali za sve to kako je on došao do poslova, para, nekretnina se u uređenim državama ide u zatvor. i on i onaj ko mu je to omogućio. a možda čak i u ovoj dopadne zatvora kako se karte miješaju...
-
dzakailibu
#1211 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ovo ti nije tacno frajeru, pecanin je imao novine jos 92-e a i on i avdic su daleko bili od ikakvih opcija sa alijom. Najmanje d bi im on dao novac da sire istinu o bosni jer se njihova istina razlikovala od alijine. onaj mali se vrtio oko njih i dobio da se napravi dnevna novina po uzusu sda, mladomuslimana i islamske zajednice. u tom trenutku kao dnevna novina postoja lo samo oslobodjenje i vec riknute vecernje novine. U sustini jako dobar potez ali ne za bosnjacki narod niti za bosnu jer je dnevni avaz zacementirao seljacki kulturni kod u bosnjakaBanksy wrote:Ratne 1994. i 1995. Alija izetbegović je dao po par stotina hiljada maraka ravnopravno Fahri Radončiću, Senadu Pećaninu i Senadu Avdiću, da ''šire istinu o Bosni'' i pravednoj odbrani od agresije. Prvi je pare uložio u dnevnu novinu, drugi u sedmičnu novinu, treći ih je popio. Šta je ko od njih napravio, evo, vidimo danas + ovo što kaže ultima je od ključne važnosti, bez obezbijeđenog, kupljenog tržišta, Avaza dans ne bi bilo.Thorgerson wrote:
-
Mohamad Sissoko
#1212 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Fa'ro vec poceo brati simpatije po RS-u. 
-
zulfo
- Banksy
#1214 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Naravno da je istina. Sad guglaj, traži, kad si već prespavao...dzakailibu wrote:Ovo ti nije tacno frajeru, pecanin je imao novine jos 92-e a i on i avdic su daleko bili od ikakvih opcija sa alijom. Najmanje d bi im on dao novac da sire istinu o bosni jer se njihova istina razlikovala od alijine.Banksy wrote:
Ratne 1994. i 1995. Alija izetbegović je dao po par stotina hiljada maraka ravnopravno Fahri Radončiću, Senadu Pećaninu i Senadu Avdiću, da ''šire istinu o Bosni'' i pravednoj odbrani od agresije. Prvi je pare uložio u dnevnu novinu, drugi u sedmičnu novinu, treći ih je popio. Šta je ko od njih napravio, evo, vidimo danas + ovo što kaže ultima je od ključne važnosti, bez obezbijeđenog, kupljenog tržišta, Avaza dans ne bi bilo.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#1215 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
kakva glupost...Mohamad Sissoko wrote:Fa'ro vec poceo brati simpatije po RS-u.
-
glockov kolac
#1216 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Dzevadov monopol kao srpske pudlice u PC je ozbiljno uzdrman... Dzevad exit, Fahro enter
- Danguba
#1217 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Uveliko.Mohamad Sissoko wrote:Fa'ro vec poceo brati simpatije po RS-u.
Kod nas je uvjek bilo govana. Pocev od Galijasevica preko Mustafica, Meholjica pa sve do Fahre.
Svi se peru a Fahro stiti svoju guzicu preko mrtvih.
-
PM72
#1218 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Kako onaj reče :" malo nas je al smo govna".
-
StupskaBitanga
#1219 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
i sad će m usve to doći na naplatu ustvari došlo jeultima_palabra wrote:Pod jedan, imao je "rigged market"... obezbjeđeno na desetina hiljada pretplata, oglašavanje institucija i JP, smrtovnice, sjećanja i ostale karafeke. Onda je postao toliko jak da je počeo i privatnicima pucati medijski reket.Thorgerson wrote:Bez obzira na sve Fahro ocito jeste sposoban da napravi pare.
Pod dva, stranke su se takmičile da ga pridobiju na svoju stranu, i kršile zakon u tome... Lagumdžija mu je oprostio milion poreznog duga, Džaferović mu je dao 22 miliona iz razvojne banke za gradnju nebodera.
Pod tri, koliko od "imperije" su ustvari oprane pare Keljmendija, Turkovića i drugih narkodilera? Milo Đukanović i cigare? Sve su to likovi sa kojima je Fahro bio kao prst i nokat.
- sinuhe
#1220 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Fahru je glava u torbi barem 25 godina. On je tu dosao kao stranac iz obavjestajnog miljea, ta nije se katapultirao u bosnjacki vrh kao novinski dopisnik.
Sve je to moglo biti koristeno protiv njega. Osim toga on navodno ima i brata koji vazi za uglednog crnogorskog novinara a u ratu je valjda cijelo vrijeme i bio tamo dok je Fahro sjedio sa Alijom u Sarajevu. Ima on vise opcija za izlaz iz ovih neugodnosti a svakako nije glup.
Sve je to moglo biti koristeno protiv njega. Osim toga on navodno ima i brata koji vazi za uglednog crnogorskog novinara a u ratu je valjda cijelo vrijeme i bio tamo dok je Fahro sjedio sa Alijom u Sarajevu. Ima on vise opcija za izlaz iz ovih neugodnosti a svakako nije glup.
-
kakavdanakneiskustvu
-
PM72
#1222 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Nije navodno nego ima brata blizanca Šekija ( koji se javno borio protiv crnogorske vlasti koja je izručivala Bošnjake Karadžiću) i još jednog u USA.Niko ne tvrdi da je Fahro glup,naprotiv,vrlo pametan i namazan lik.sinuhe wrote:Fahru je glava u torbi barem 25 godina. On je tu dosao kao stranac iz obavjestajnog miljea, ta nije se katapultirao u bosnjacki vrh kao novinski dopisnik.
- TDK-90
#1223 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Covjek koji:
-Nije rodjen u BiH
-Roditelji mu nisu iz BiH kao ni djedovi
-Nije isao u skolu u BiH
-Nije odrastao u BiH
-Govori s akcentom koji je karakteristican za susjednu drzavu
Nastoji da bude predsjednik (uslovno receno predsjednik) BiH
i u tome ima prilicnu podrsku bosanaca
To dovoljno govori koliko smo mi kolektivno mentalno zdravi ili odgovorni
-Nije rodjen u BiH
-Roditelji mu nisu iz BiH kao ni djedovi
-Nije isao u skolu u BiH
-Nije odrastao u BiH
-Govori s akcentom koji je karakteristican za susjednu drzavu
Nastoji da bude predsjednik (uslovno receno predsjednik) BiH
To dovoljno govori koliko smo mi kolektivno mentalno zdravi ili odgovorni
- JThomas
#1224 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
nije problem u tome. problem je u tome da je čovjek najveći mafijaš u državi zadnjih 20 godina - a većina veći problem vidi (čuje) u naglasku nego u tome da je najveći mafijaš u državi...
-
palermo
#1225 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Fahro, najveći mafijaš u državi zadnjih dvadeset godina
.....ma dajte ljudi, budite budni, pa govorite o čovjeku kojeg su amerikanci odabrali da zajedno sa Željom Komšićem da sruši stoglavu hobotnicu i počne uvoditi red.....