haos1 wrote:Opetja033 wrote:haos1 wrote:strasno, arapi moraju odgovarati za ratne zlocine.
Da li to vazi i za Assada koji je odgovaran za smrti vise od stotinu hiljada ljudi ili samo za ovo bombardovanje? Licemjeru.
slusaj, stotine hiljada stranih boraca siriju sada unistava i treba predsjednik, da to dopusti da mu uniste domovinu? a niko da osudi agresiju koju saudijska arabija sada radi na tudjem teritoriju, u tudjoj drzavi koja ni na koji nacin ne krsi suverenitet saudijske arabije.
100 000 stranih boraca?

Kazem ja, Djogina skola - i paranoja o desetinama hiljada mudzahedina.
Pa i Iran vrsi agresiju nad sirijskim narodom koji na bilo koji nacin ne prijeti suverenitetu Irana. Povraca mi se kada vidim kako branitelji genocida na sav glas traze da se Saudijcima sudi zbog zlocina nad civilima. Licemjerno i moralno dno.
Na kraju krajeva - Hadi je imao ono sto Assad nema: legitimitet. Vecina demokratskih drzava na ovoj planeti ne smatra Assada legitimnim predstavnikom sirijskog naroda. Sirijski narod ga nije izabrao. Hadi je rezultat kompromisa svih revolucionarnih snaga Jemena, postojala je vlada nacionalnog jedinstva koja je trebala vladati zemljom do odrzavanja demokratskih i slobodnih izbora. Hadi je imao legitimitet da pozove koga god zeli da brani legitimnu vlast. Assad to nema.
Koalicija na celu sa Saudijskom Arabijom nije izvrsila agresiju na Jemen vec brani legitimnu vlast. Iran je izvrsio agresiju nad sirijskim narodom i kao saveznik jednog od najbrutalnijih (ako ne i najbrutalnijeg) diktatora danasnjice saucesnik je zlocina. Za razliku od tebe ja cu osuditi i ovaj zlocin nad civilima u Jemenu. Za razliku od tebe nisam licemjer.
Pripadnici i simpatizeri IS-a su za takve kao ti moralne gromade jer njima puca neka stvar sta ce ko misliti. Transparentno kolju, podrzavaju klanja i teror. Za razliku od vas licemjera koji ce te velicati klanja, zlocine i krsenja pravila rata onda kada vama to odgovara a pozivati se kao zadnji licemjerni misevi na sudove kada oni koji ne mozete ocima smisliti urade 1% onoga sto vasi idoli svakodnevno rade vec cetvrtu-petu godinu. Jednostavno: gadite mi se.