Vels-BiH,BiH-Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
shake69

#1201 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by shake69 »

Iako bolje od meca protiv Kipra, BiH je sinoc, po menim zabiljezila jos jedan igrom slab nastup, ako izuzmemo desetak minuta pocetka drugog poluvremena. No, nama je od igre bitniji rezultat a on je daleko ispod ocekivanja i realno najava potpunom rasulu. Iako nam je klupa tanka, cini mi se da bismo u Cardiffu bili ubojitiji bez Ibisevica a mozda s Viscom i cini se nepotrebno guranog Bratica u startnu postavu a mozda Hajrovicem na tom mjestu. Meni tako izgleda. Zbog toga mislim da je najveci krivac- selektor.
Safet efendija nam je ponovo porucio da ni do proljeca ne misli odstupiti s kormila reprezentacije cak i ako u ponedjeljak ne pobijedimo a sve su prilike da ce takvog stava biti i ako bude nerijeseno. Sada je samo na potezu IO. Izvjesno los rezultat protiv Belgije i kasnije Izraela ovu ce reprezentaciju gurnuti i na mozda blizu 40 mjesto na FIFA ljestvici pa ako nam je svima do tolikog srozavanja tesko stecenog ugleda- bolje nismo ni zasluzili! :sad:
svi u napad

#1202 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by svi u napad »

Znam da ne pripada ovoj temi ali posto je jedan forumas ponovio kletvu da bi Sajo trebao preuzeti FK Sarajevo zamolio bih moderaciju da vodi malo racuna o vrijedjanju. Znam da je nekima tesko prihvatiti cinjenicu da je FK Srajevo na putu ka stvaranju jedne ozbiljne i kvalitetne ekipe koja ce u slijedecih par godina vladati BiH fudbalom ali toliko mrziti ovaj klub zeleci da ga Susic trenira je zaista morbidno i bolesno. Mene to kao covjeka i navijaca Pitara smeta iz vise razloga. Ja nikada npr. ne bih pozelio da Zeljo ispadne iz lige. S kim bi onda igrali derbije i ko bi nam bio rival. Molim jos jednom sve forumase da ne upotrebljavaju ovu kletvu bez obzira koliko mrzili FK Sarajevo. Mi imamo trenutno Kodru a vi mozete Susuca uzeti sebi.
Upitao bih ovom priliko Pismonosu kako zvati Susica? Vec sam 10-ak puta objasnjavao da je Pape nadimak najboljeg igraca sa ovih prostora i Susic igrac je Pape a Susic trener je nesto skroz drugo. Evo daj neki prijedlog molim te. Levat, neznalica sta bilo samo nemoj Pape molim te. Osionog, bezobraznog i tvrdoglavog trenera Susica povezivati za Papetom najboljim igracem je moras priznati bogohuljenje. Dok ne pronadjemo neko odgovarajuce ime za neznalicu ja cu i dalje upotrebljavati ime Amidza jer to on u ovom trenutku (a i ubuduce) jeste. Naprijed BiH.
ljevoruki

#1203 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by ljevoruki »

Izgleda da je veza Germania sportagentur sa Hajdukom dublja nego smo mi mislimo.
Vecina igraca je iz Hajduka, na listi su Zahirovic i Hadzic.
Moze li ovo biti slucaj za SIPA, u pitanju je cisti kriminal i nepotizam?
Pape odlazi
:bih:
Mali_Vuk

#1204 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Mali_Vuk »

Puno je povika i na Pjanića. Po meni je Pjana odigrao odlično sinoć. Milina je bilo gledati kako lomi one levate :D Ja mu jedino zamjeram na bespotrebnoj nedisciplini i provociranju sudija.

Gleda malog Sušića, puno je negativne energije usmjereno prema njemu upravo zbog činjenice da je došao u ekipu na zna se kakav način. U drugim okolnostima vjerovatno ne bi bio ni deseti dio predmetom ovih forumskih rasprava. Realno. Protunjali su ovuda i puno gori od Tina. Tiho i bezbolno. Ali šta je tu je. Pape neka se nosi sa svim pritiscima i stvarima koje je on zakuhao. Da je makar na malo manje arogantan i bahat način uvalio Tina u ekipu, mali ne bi imao ovoliko neprijatelja. Sa samo malo takta je Pape mogao obezbjediti malom koliko toliko koretan odnos svih ostalih prema njemu. Ali Pape omekša i postane fin tek kad ga realnost spuca u nos i obori na patos.
and

#1205 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by and »

nešto mislim da bi mogli uzeti ovu belgiju.nadam se da će pape igrati s edinom u špicu i s krilima.pa moramo jednu više odigrati kako treba.
Frankyee

#1206 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Frankyee »

Koliko god covjek vagao ja ne mogu da krivim Hadzica jer je igrao prvi put na ovoj poziciji i jos prvi put sa Sunjicem. Realno i mnogo bolji igrac bi se tesko snasao.

Problem je sto strucnjak sastavlja ekipu u kojoj se takve stvari dese.

1. Povreda Kolasinca i odlazak Spahica u penziju smanjuje raspolozive igrace a onda strucnjak ne zove Zukanovica makar na klupu.
2. Uslijedi povreda Bicakcica i Salihovica znaci totalnu rupu u nasoj odbrani a strucnjak i dalje ne zove Zukanovica ili jos nekolko igraca makar iz BiH lige
3. Igrac koji nije ni dokazan kao reprezentativni prvotimac i kvalitet dobije mjesto kao stoper iako nije igrac te pozicije . Hadzic je posteno to odradio vjerujem da je sve dao od sebe koliko moze a nije on kriv sto nije Spahic ili Vidic. I da mene upita strucnjak da obucem drzavni dres i ja bi stao na bilo koju poziciju na terenu.
4. Lulic se postavi da igra beka , ko nije vidio protiv Nigerije sta to znaci onda je gotova prica. Pozove zdravog lijevog beka i drzi ga na klupi.
5. Druge krilne opcije ka sto su Hajrovic ( koji je propao totalno nakon Turske, sjetim se Misketa ) ili Visca su na klupi. Neki nisu no do klupe.
6. Mujdza pokaze da je kvaliteta ali padne u zadnjih 20 minuta, jer pokriva cijelu stranu, a igrac koje je navodno brz i igra u Hajduku ostane na klupi jer je malenog rasta. Pa sto ga se zove onda.
7. Pjana , Medo, Tin se sudaraju na sredini , vrlo malo kvalitetnih pasova naprijed ili dijagonala. Fali Miske realno sa carobnim loptama .
8. Samo jedna izmjena se iskoristi u zadnjih 12 minuta.
9 Reprezentacija Velsa koja je dvije klase ispod nas kad su svi zdravi, a kad je ostala bez dva od tri najbolja igraca nas istrosi fizicki i 3 zuta kartona da se uzme jedan bod. Takav rezultat bi trebala napraviti klupa naseg tima.
10. Sve gore navedeno pred Belgiju recept za propast.
amidzazeher

#1207 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by amidzazeher »

Tipican primjer "metilja" igrac sa brojem 14 :D

http://dai.ly/x27oxv4
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1208 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by hrasno38 »

LSD wrote:Tino je bio izgubljen u vremenu i prostoru, ni sam nije znao šta sinoc igra na terenu....momku je Hajduk plafon karijere, a kod nas u prvih 11 u kljucnoj utakmici.
Naravno, nije on kriv što ne zna, vec je kriv koji ga poziva
Šteta što Zukanović i Arslanagić ne igraju za splitske bile - vjerovatno bi danas bili u selekciji.
E jebo vas vise Arslanagic kad do sad niste skontali da vaga sta mu se vise isplati!!!!
Mali_Vuk

#1209 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Mali_Vuk »

and wrote:nešto mislim da bi mogli uzeti ovu belgiju.nadam se da će pape igrati s edinom u špicu i s krilima.pa moramo jednu više odigrati kako treba.
Ni ja ne bih počinjao sa dva napadača protiv Belgije, to je samoubistvo. Pogotovo sa dvojicom napadača koji nisu baš previše korisni kad se igra primakne bliže centru.

Samo sa normalnim bekovima i krilima. Natrpavanje veznjaka protiv Belgije je fula na kvadrat. Tu ih ne možemo nadigrati ni da nas je trojica više na terenu.
hrasno38

#1210 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by hrasno38 »

bingov buraz wrote:
Pismonosa wrote:
bingov buraz wrote: Tino je disao na skrge,nakon 70.min nije potrcao vise,pogledaj snimak ali ga strucnjak nije zamjenio,niske zamjene kaze,valjda se to odnosi i na Prcica sa 181 cm :-)
Očekivao sam da će barem forumaši ko što si ti shvatiti da se dobrim dijelom zajebavam :D

Naravno da je Tino imao sinoć i nekih slabijih momenata. Kao i kompletna ekipa. Ali me upalila ta količina pljuvanja po momku, a o sebi pri sebi sinoć skontah da nam dečko ne samo da nije višak u ekipi, nego da nam je itekako potreban.

I tvrdim da smo svi ovdje kolektivno kukali i kmečali za mnogo manjim talentima nego što je Tino. Momak ima mjesto u ekipi.

E sad, da li bi ga bolji selektor znao bolje iskoristiti. Pa vjerovatno da bi. I pritom ne mislim na seks :D

Nisam stekao utisak da se zajebavas.

Sto se Tine tice,dobar je za klupe,Medunjaninu i Pjanicu da veze pertle a da se bori sa Prcicem za to mjesto kad se jedan od prvonavedenih umori.
Pa eto razvali Pjanic prve dvije utakmice kvalifikacija pa ce mu neko vezati pertle. Moze jedino on vezati pertle Misketu!!!
incognito071

#1211 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by incognito071 »

hrasno legendo kako bi ti igro s Belgijom da cujemo?
Frankyee

#1212 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Frankyee »

Mali_Vuk wrote:Puno je povika i na Pjanića. Po meni je Pjana odigrao odlično sinoć. Milina je bilo gledati kako lomi one levate :D Ja mu jedino zamjeram na bespotrebnoj nedisciplini i provociranju sudija.

Gleda malog Sušića, puno je negativne energije usmjereno prema njemu upravo zbog činjenice da je došao u ekipu na zna se kakav način. U drugim okolnostima vjerovatno ne bi bio ni deseti dio predmetom ovih forumskih rasprava. Realno. Protunjali su ovuda i puno gori od Tina. Tiho i bezbolno. Ali šta je tu je. Pape neka se nosi sa svim pritiscima i stvarima koje je on zakuhao. Da je makar na malo manje arogantan i bahat način uvalio Tina u ekipu, mali ne bi imao ovoliko neprijatelja. Sa samo malo takta je Pape mogao obezbjediti malom koliko toliko koretan odnos svih ostalih prema njemu. Ali Pape omekša i postane fin tek kad ga realnost spuca u nos i obori na patos.
Ovo je druga utakmica u kojoj je Pjanic furstriran i mogao je primiti crveni
cindrlimindrli

#1213 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by cindrlimindrli »

incognito071 wrote:hrasno legendo kako bi ti igro s Belgijom da cujemo?
Jeste da nije upuceno meni ali je interesantno pitanje. :D
Nemas sta vise taktizirati, svi u napad od prve minute, u kost i ima da im se majke milosne naj.....o!
Ako i zaginemo, da zaginemo k'o ljudi a ne k'o picke.

Glede sinosnje utakmice, ona velsanska govna su vjerovatno odigrala utakmicu zivota, napalili su se k'o da im je zadnja u zivotu, prvi put su imali pun stadion, patriotski naboj do ludila...i opet su izgledali mutavo. Potpuno smo ih nadigrali i samo luda sreca ih je spasila katastrofe. Da je samo jedna usla na pocetku oni bi se otvorili a onda bi im bilo kasapljenje.
Mali_Vuk

#1214 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Mali_Vuk »

Frankyee wrote: Ovo je druga utakmica u kojoj je Pjanic furstriran i mogao je primiti crveni
Ma mora izbaciti te bubice iz glave. Ima žuti karton i opet se unosi sudiji u facu, nešto mu objašnjava, slaže grimase :D Pa onda u jednom momentu se svađa sa pomoćnim. Pa onda upada u masovnu tuču :D

Smiri malo, momak.

Mada nije to da se on tako ležerno ponaša samo kad igra za reprezentaciju. I u Romi često svom treneru diže pritisak s tim stvarima :D
hrasno38

#1215 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by hrasno38 »

Prije svega srcem I nikad u zivotu ne bi rekao da je neko bolji od nas. Imamo mi "konja" za trku sa svakom reprezentacijom na svijetu ali jos uvijek nemamo taj damar I da izadjemo na teren sa spoznajom u glavi da cemo nekoga pojesti. Jesu li belgijanci ljudi kao I mi? JESU!!! Zasto onda toliko favorizovanje kad ste I sami svjesni da nasa reprezentacija moze igrati iz krajnosti u krajnost. Jedna velika Argentina nas jeste pobjedila al nas nije ni u mislima razvalila pa zasto bi onda Belgija.
Ja sam davno napisao I dan danas stojim kod toga da mi nemamo igraca kao sto je Miske I da je trebao ostati u reprezentaciji pa makar igrao samo jedno poluvrijeme. Pjanic zapamtite nije Miske niti ce ikada biti jer je takvih igraca malo, smekera koji znaju podvaliti loptu da protivniku nije jasno kako je prosla.
Ja jesam nezadovoljan rezultatom protiv Velsa ali momci su igrali srcano, borili se, imali sanse al jebi ga golman je imao svoj dan. Masa ih je ovdje kenjalo nakon svjetskog sa teorijom "ma samo da su trcali nema veze I da su izgubili", "Dzeko samo hoda po terenu" itd itd e pa sinoc su svi trcali ko mazge ali lopta je okrugla.
I umjesto da se krive nasi najbolji igraci indijanci po obicaju opletu po Tinu I Hadzicu koji su sinoc odigrali ni gore ni bolje o ostatka ekipe, cak sta vise sasvim solidno kao I cijela ekipa. Srali se po Sunjicu a decko igra odlicno ali svi ti igraci jednostavno nisu ljubimci recimo kao SEO koji moze hladno dati autogol na SP-u ali on je I dalje bog sa tri odigrane utakmice za reprezentaciju. Ne daj boze da su sprdili autogol Hadzic ili Tin ili Sunjic...digla bi se revolucija.
Naravno ovo je samo ogledalo naseg drustva koje se prenosi I navijacku scenu. Ne valja vam nesto??? Pa mijenjaj te samo ne iza tastatura nego sa ulice. Ili cekate BHF sto je nesto najsmjesnije sto sam cuo u zivotu a lafo neki Manijaci I Horde Zla kao neke zajebane navijacke skupine ali ih kao ne interesuje reprezentacija nego samo klubovi.
To je isto kao da je svaki borac u ratu rekao da ga interesuje samo odbrana njegovog ulaza a boli ga kurac za cijelu BiH.
Medjutim ja malo drukcije gledam na nase reprezentativne nastupe sa odredjenom emocijom jer znam da nije bilo ipak uzalud ono sto sam dozivio, dao I prezivio 4 godine rata I uvijek cu bez razlike ko igra zeljeti pobjedu nase zemlje I zeljet im uspjeh jer BiH jje veca I od nas I od obojce Susica I od svih ostalih igraca a svi oni su ipak mi priredili ljetos zadovoljstvo da mogu da se kurcim I svakom kazem idem da gledam nase fudbalere na SP-u.
Svako ko misli da je jednostavno biti sportista ocito se nikad nije bavio sportom osim mozda sahom jer mahom svi ti momci ce za 10 godina biti poluinvalidi zbog bezbroj pretrpljenih udaraca I oni samo rade ono sto najbolje znaju I zaradjuju svoj hljeb.
Zato cu I protiv Belgije opet reci "Idemo momci" pa I ako izgubimo to ce uvijek biti moja reprezentacija.
cLo

#1216 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by cLo »

hrasno38 wrote:[
Prije svega srcem I nikad u zivotu ne bi rekao da je neko bolji od nas. Imamo mi "konja" za trku sa svakom reprezentacijom na svijetu ali jos uvijek nemamo taj damar I da izadjemo na teren sa spoznajom u glavi da cemo nekoga pojesti. Jesu li belgijanci ljudi kao I mi? JESU!!! Zasto onda toliko favorizovanje kad ste I sami svjesni da nasa reprezentacija moze igrati iz krajnosti u krajnost. Jedna velika Argentina nas jeste pobjedila al nas nije ni u mislima razvalila pa zasto bi onda Belgija.
Ja sam davno napisao I dan danas stojim kod toga da mi nemamo igraca kao sto je Miske I da je trebao ostati u reprezentaciji pa makar igrao samo jedno poluvrijeme. Pjanic zapamtite nije Miske niti ce ikada biti jer je takvih igraca malo, smekera koji znaju podvaliti loptu da protivniku nije jasno kako je prosla.
Ja jesam nezadovoljan rezultatom protiv Velsa ali momci su igrali srcano, borili se, imali sanse al jebi ga golman je imao svoj dan. Masa ih je ovdje kenjalo nakon svjetskog sa teorijom "ma samo da su trcali nema veze I da su izgubili", "Dzeko samo hoda po terenu" itd itd e pa sinoc su svi trcali ko mazge ali lopta je okrugla.
I umjesto da se krive nasi najbolji igraci indijanci po obicaju opletu po Tinu I Hadzicu koji su sinoc odigrali ni gore ni bolje o ostatka ekipe, cak sta vise sasvim solidno kao I cijela ekipa. Srali se po Sunjicu a decko igra odlicno ali svi ti igraci jednostavno nisu ljubimci recimo kao SEO koji moze hladno dati autogol na SP-u ali on je I dalje bog sa tri odigrane utakmice za reprezentaciju. Ne daj boze da su sprdili autogol Hadzic ili Tin ili Sunjic...digla bi se revolucija.
Naravno ovo je samo ogledalo naseg drustva koje se prenosi I navijacku scenu. Ne valja vam nesto??? Pa mijenjaj te samo ne iza tastatura nego sa ulice. Ili cekate BHF sto je nesto najsmjesnije sto sam cuo u zivotu a lafo neki Manijaci I Horde Zla kao neke zajebane navijacke skupine ali ih kao ne interesuje reprezentacija nego samo klubovi.
To je isto kao da je svaki borac u ratu rekao da ga interesuje samo odbrana njegovog ulaza a boli ga kurac za cijelu BiH.
Medjutim ja malo drukcije gledam na nase reprezentativne nastupe sa odredjenom emocijom jer znam da nije bilo ipak uzalud ono sto sam dozivio, dao I prezivio 4 godine rata I uvijek cu bez razlike ko igra zeljeti pobjedu nase zemlje I zeljet im uspjeh jer BiH jje veca I od nas I od obojce Susica I od svih ostalih igraca a svi oni su ipak mi priredili ljetos zadovoljstvo da mogu da se kurcim I svakom kazem idem da gledam nase fudbalere na SP-u.
Svako ko misli da je jednostavno biti sportista ocito se nikad nije bavio sportom osim mozda sahom jer mahom svi ti momci ce za 10 godina biti poluinvalidi zbog bezbroj pretrpljenih udaraca I oni samo rade ono sto najbolje znaju I zaradjuju svoj hljeb.
Zato cu I protiv Belgije opet reci "Idemo momci" pa I ako izgubimo to ce uvijek biti moja reprezentacija.
:thumbup:
luckylaka

#1217 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by luckylaka »

hrasno38 wrote:
:thumbup: Ovo se zove post a ne ono cime se mi hvalimo.Da nas vicine bude sramota i nas i vas
Kal El

#1218 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Kal El »

Ja bih ovog covjeka podalje drzao od igraca :|
Image
incognito071

#1219 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by incognito071 »

hrasno38 wrote:

Lektiras :D
Misimovic je otisao i on se vise ne vraca, ne vidim svrhu komentara.
Drugo, shvati da je Kolasinac klasa igrac i da mu je itekako mjesto u repki. Tino i Hadzic uopste nisu. Da Safet nije selektor ne bi ni prismrdili reprezentaciji. Sinoc su njih 2 odigrali kako znaju i umiju i to je njihov plafon.

Pitao sam te s kojim bi igracima ti igrao i na koji nacin?
LSD

#1220 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by LSD »

hrasno38 wrote:
LSD wrote:Tino je bio izgubljen u vremenu i prostoru, ni sam nije znao šta sinoc igra na terenu....momku je Hajduk plafon karijere, a kod nas u prvih 11 u kljucnoj utakmici.
Naravno, nije on kriv što ne zna, vec je kriv koji ga poziva
Šteta što Zukanović i Arslanagić ne igraju za splitske bile - vjerovatno bi danas bili u selekciji.
E jebo vas vise Arslanagic kad do sad niste skontali da vaga sta mu se vise isplati!!!!
aaa jbt kralj...od citavog posta on se ufati najmanje bitne rijeci i od toga pokušava praviti scenu i svađu :facepalm:

:zid: udri se bekane
Logovan

#1221 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Logovan »

hrasno38 wrote:lafo neki Manijaci I Horde Zla kao neke zajebane navijacke skupine ali ih kao ne interesuje reprezentacija nego samo klubovi.
Sa svime se slažem što si napisao, osim sa ovim.
Horde/Manijake ne interesuje organizovan odlazak na utakmice reprezentacije, ali to ne znači da se repka ne prati nikako. Isprati se preko tv-a ili ako se ode na utakmicu ide se na svoju ruku.
Poređenje sa ratom ti je niđe veze. Ne bih ovo komentarisao jer nema potrebe.
groove

#1222 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by groove »

Kal El wrote:Ja bih ovog covjeka podalje drzao od igraca :|
Image
ko je ovaj?
Butmiran

#1223 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Butmiran »

Ibro legenda. :D

Istina za Vedrana!
Logovan