Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Korisničkoime

#1201 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

leškarenje wrote:Haj jos jednom 8) lupaju li :zjev:
Opa post koji nije vezan za Amara Osima cestitam momak napredujes mozda i ima nade za tebe eh da sam znao i prije bih postirao dupli
cvrčak_na_hedonizmu

#1202 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

vazna wrote: Nema razloga da budes nervozan, meni je samo zasmetalo ono oko velicine glave , a zna se ko je tu pobjednik. Nisam branio Papeta i mislim da je trebao dobiti otkaz nakon SP samo sam bio protiv nazivanja raznim imenima. Ali kada vec spominjes da je sjebo reprezentaciju trebas reci da je onda i jedini koji je odveo reprezentaciju na SP.
Imao je i Domenek uspjeha sa Francuskom pa to ne znači da je dobar trener. Mi smo na SP otišli uprkos Safetu, a ne zbog njega. Više puta elaborirano, a zadnji događaji su to samo potvrdili. Na kraju je ostao, na našu žalost, bez sreće. Mi sjebani, a on uzeo, nezasluženi, cash.

Uglavnom, ja sam se nadovezao na kretenske prozivke oko Amara koje traju već neko vrijeme. Možemo ovako do prekosutra, meni ne smeta :D

ps vidiš šta abil piše. O tome govorim. Zato su u priču ušli Husref i ostali ljubitelji truHle višnje.
condy

#1203 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by condy »

Amar Osim je dobro rješenje za Želju ali za reprezentaciju nije. Reprezentacija treba selektora sa međunarodim iskustvom, dobrog stratega.
Charuga
Globalni moderator

#1204 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Charuga »

@cvrčak_na_hedonizmu
@The 51st State

Sad vam je halal ali već imate po dva upozorenja, tako da sljedeće vodi na odmor ...
todd_smith

#1205 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Robert Prosinecki sad za sada vodi.
BHF_Manijak

#1206 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Bilo bi s konja na magarca, al' hajd...

Sve ispod Vahe, Duska je korak unazad.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1207 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

Posto smo pogan narod i draze nam je tudje govno,nego vlastiti biseri mozda je Robert (ne Jarni :D ) najbolja opcija. Niko mu nece jbt sve od do,nece mu pametovati,jer ce imati postovanja,cak vise nego prema Papetu,jer nije nas niti je igrao za Zelju iki Sarajevo.
Covjek je bio prvak Europe,igrao za dva najveca tima na planeti. Znam da ne mora nista znaciti,ali ako je istina sto se prica da je bio glavni uz Bilica kod komsija i da su tada igrali odlicno,da je jedan Kayseri doveo do 5 mjesta u Turskoj,sve govori da bi sa njim mozda mogli ubosti.
todd_smith

#1208 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Slazem se, ali jebi ga. Da je do vecine nas kao sto nije, vec bi imali novog selektora, Kipar se ne bi desio, ni Vels, ni Izrael.

Sa Prosineckim se najlakse dogovaraju za sad, i oko para i placanja i slicno, pase im zbog dosta politickih stvari unutar Saveza. Ali hajde, sta znas, Dusko je bukvalno bio na pragu poslije Egipta i spremali su ga ali usrase stvar.
Droog

#1209 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Droog »

Prosinecki... :izet:
Logovan

#1210 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote:Bilo bi s konja na magarca, al' hajd...

Ali šta ćeš kad oni neće da budu selektori. :-) Može se naći trener njihovog kvaliteta, uvjeren sam.
BHF_Manijak

#1211 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Nama je sminka sve sto je sa strane i sto zajebano zvuci. Vidim to i po imenima strana sa kojima se ovdje licitira!

Nista protiv Roberta, ali sta on to ima sto bi garantovalo uspjeh? Dobro prethodnici rekose, to bi bilo na kratke staze. Da je sad imao nesto aman u karijeri (trenerskoj), pa bih reakao, ovako...
BHF_Manijak

#1212 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Logovan wrote:
BHF_Manijak wrote:Bilo bi s konja na magarca, al' hajd...

Ali šta ćeš kad oni neće da budu selektori. :-) Može se naći trener njihovog kvaliteta, uvjeren sam.
Rekoh sinoc, da Vahu jos niko nije ni zvao iz NFSBiH-a, barem sinoc ne! I kako je zvucao, nije bas kategoricno odbijao, kao ranije. :wink:
VCorp

#1213 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by VCorp »

leškarenje wrote:AMAR OSIM je najtrofejniji trener u BiH...jedini koji u ovom trenutku zasluzuje mjesto "izbornika".
Najtrofejniji u jednoj od najgorih liga svijeta čije klubove nabijaju čim predju granice države. Vi iz Sarajeva ste stvarno šupci pravi, vama samo da je neki vaš klošar na funkciji a to šta će biti dalje vas ne zanima. Isti kurac kao i sa državom. Shvatite vec jednom u vašim glavama da Željezničar i Sarajevo nisu više šta su bili, sad su jedan najobičniji jad kao i vecina ostalih klubova i u državi i u regionu.
jefferson

#1214 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by jefferson »

BHF_Manijak wrote:Nama je sminka sve sto je sa strane i sto zajebano zvuci. Vidim to i po imenima strana sa kojima se ovdje licitira!

Nista protiv Roberta, ali sta on to ima sto bi garantovalo uspjeh? Dobro prethodnici rekose, to bi bilo na kratke staze. Da je sad imao nesto aman u karijeri (trenerskoj), pa bih reakao, ovako...
Garantovan uspjeh ne postoji!
Droog

#1215 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Droog »

BHF_Manijak wrote:Nama je sminka sve sto je sa strane i sto zajebano zvuci. Vidim to i po imenima strana sa kojima se ovdje licitira!

MoRel Keni Dalgliš? :D :mrgreen:
mali_milojica

#1216 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

Hajmo biti posteni pa reci,koje to poznato i priznato ime ce sada doci na ovu situaciju,gdje su nam sanse,po meni nekih 10%,da vidimo baraz. Da mu u CV pored svega pise kako ucesnika SP nije odveo na EP,iako je prethodnik sve zajebao.
Zapamtite,NECE NIKO.
Zato treba dati sansu i nekome poput Prosineckog,ako uspije mi smo na EP,nama dobro,a njemu ce cijena skociti i bice trenerski mag :D
hodža

#1217 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hodža »

BHF_Manijak wrote:
Nista protiv Roberta, ali sta on to ima sto bi garantovalo uspjeh? ..
vjerovatno gram mozga ;) pomoću kojeg bi odlučio da pozove ono najbolje što imamo, i na teren poslao jednu od svijetu poznatih formacija sa igračima na pozicijama koje igraju od pjetlića ;)
ovo bi bilo sasvim dovoljno za 5 pobjeda, ubjeđen sam ;)

nisam za Roberta, ali kada bi ga izabrali ne bih sumnjao u ovo gore navedeno
N.N.

#1218 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by N.N. »

A ko nam ista garantuje ? :D
To vazi i za ove sa nekom karijerom i za ove bez iste. Reprezentativni fudbal nije isto sto i klupski.
LSD

#1219 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

kakav mucki provokator je ovaj Leško :shock: nevjerovatno.....ne pomaže ni ignore lista, jer vidim šta mu odgovaraju i citiraju :facepalm:

konstantno ubacuje Amara u opticaj - samo da ga ljudi pljuju....frajer mu je nabio komplekse za dva života....a nije jedini, to važi za 99,9% pitarluka
Last edited by LSD on 19/11/2014 00:18, edited 1 time in total.
shalla

#1220 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by shalla »

Jeblo vas prepucavanje Sarajevo-Željo da vas jeblo!
Majke mi banovao bih svakoga ko priču okrene na to, tema je selektor reprezentacije BiH i blago mi puca qratz za bordo-plavom tematikom na ovom topicu!

On topic, Prosinečkog sam slušao u analizama SP i stvarno je poprilično stručno sve to obrazlagao samo nisam siguran koliko su njegova elokvencija i fudbalsko znanje dovoljni za posao selektora, pogotovo za selektora BiH. Selektor mora biti i vuk, mangup, mora imati dovoljno drskosti da ne dozvoli Savezu da mu se petlja u spiskove a opet s druge strane mora biti dovoljno mudar da to sve izbalansira. Ma nisam pametan majke mi, ujutru mislim jedno, popodne drugo, navečer treće i nikako ne mogu da odvagam koje rješenje bi bilo najbolje.

Jebiga, samo neka su se riješili Papeta, ko god dođe neće biti gori izbor od njega, bar posmatrajući Papeta kroz prizmu zadnjih 17-18 mjeseci...
phillie

#1221 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Ma problem je to sto je malo trenera sa ovih prostora da imaju bas nesto aman u svojim karijerama...Ima Vaha, ima Bajevic, ima Antic. Bajevic nece zobg klupskih obaveza, Vaha nije kontaktiran, za Antica ne znam....ovo ostalo je buranija u evropskim razmjerima.
Nazalost, ako se jos mislimo plasirati na EP nama "buranija" nista ne znaci. Jedino ako se hoce "graditi reprezentacija za naredne kvalifikacije", pa da se uzme neki ambiciozni mladi trener. Dakle, sve je do Saveza i njihovih ciljeva. Nadam se da su im se milioni od SP osladili i da vide da je to jedini nacin da oni kao Savez nesto zarade a samim tim i u svoj dzep malo strpaju, pa da ce svim silama pokusati iznaci najbolje rjesenje (najboljeg strucnjaka) koje mogu priustiti.
Time bi mozda skinuli malo odgovornosti za onu glupost zvanu produzavanje saradnje nakon SP. A vjerovatno im je tad selektor prodao pricu, kako smo mi jaki, kako nam je grupa povoljna, kako drugo mjesto nece doci u pitanje, a oni tek dosli iz Brazila, omadjijani suncem, pa vjerovali u sve sto im se kaze, ko mlade seljanke....
Zmijuga loma

#1222 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zmijuga loma »

U fudbalu se uspjeh ne može garantovati, a boga mi ni u drugim sferama.

A ovo "s konja na magarca", možda nisam razumio, Safet je konj a Prosinečki magarac? :lol: Mi smo na jebenoj amebi jahali, ispod toga ne možemo čak i da se trudimo u tom pravcu.
cyprus

#1223 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Ja koliko vidjeh, prema špekulacijama i pisanjima u medijima, tri su ozbiljna kandidata i 90% da će idući selektor biti neko od njih: Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević i Robert Prosinečki...

Podržavam svu trojicu i to ovim redom: 1. Baždarević 2. Prosinečki 3. Hadžibegić, iako bih naklonost saveza prije poredo u kontra stranu... Baždarević je zaslužio da proba, što da ne... Fudbalska karijera mu je uporediva sa Papetovom, a trenerska ipak bolja... Uvesti dva kluba u francusku ligu i igrati finale afričke Lige prvaka je ipak nešto...

Jedno je sigurno: ko god bude, popićemo mu krv :evil:
Last edited by cyprus on 19/11/2014 00:23, edited 2 times in total.
north

#1224 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

Ako Duško i Vaha otpadaju, a što je kako sada stvari stoje preko 90% izvjesno, onda jedino ovako oko ovih imena što se spominju:

1. Meša
2. Prosinečki

Objaviše negdje danas da se ne razmišlja o strancu koji nije s našeg govornog područja, također negdje pročitah da je Antić nekad ranije odbio mogućnost dolaska, tako da ja fakat ne vidim ko bi to mogao biti...Barbarez nikako, neko je od kolega napisao po čemu Barbarez prije Konjića, Salihamidžića, ili Bolića,,,isto mu ga dođe, svi oni imaju istu zajedničku oko trenerskog zvanja, a to je da isti NEMAJU :oops: ...Ko kad bi za sudiju ili notara imenovali čovjeka koji je studirao pravo i to je sve što ima od diplome, ili za doktora nekoga ko je završio medicinu i onda stao, pa ko biva razumije se nešto malo u to, a voli posao, željan je pa neka ga :oops:

Hadžibegića isto ne bih, nekakv mi je hinjoguz, sve nešto okolo se šunja, djeluje mi ko lignja, čovjek bez angažmana godinama, niko ali baš ga niko neće, pa ni u Iranu, Kazahstanu ili Angoli gdje završi veseli Dragan Jović :oops:

Znači, ako će neko reći ne i protiv Meše ili Roberta, onda neka napiše koje je to ime koje ima sve potrebne reference, da postoji mogućnost da dođe i da neće tražiti cifre koje uzimaju top evropski treneri...Ime, pa da aplaudiramo :oops:
mali_milojica

#1225 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

shalla wrote:Jeblo vas prepucavanje Sarajevo-Željo da vas jeblo!
Majke mi banovao bih svakoga ko priču okrene na to, tema je selektor reprezentacije BiH i blago mi puca qratz za bordo-plavom tematikom na ovom topicu!

On topic, Prosinečkog sam slušao u analizama SP i stvarno je poprilično stručno sve to obrazlagao samo nisam siguran koliko su njegova elokvencija i fudbalsko znanje dovoljni za posao selektora, pogotovo za selektora BiH. Selektor mora biti i vuk, mangup, mora imati dovoljno drskosti da ne dozvoli Savezu da mu se petlja u spiskove a opet s druge strane mora biti dovoljno mudar da to sve izbalansira Ma nisam pametan majke mi, ujutru mislim jedno, popodne drugo, navečer treće i nikako ne mogu da odvagam koje rješenje bi bilo najbolje.

Jebiga, samo neka su se riješili Papeta, ko god dođe neće biti gori izbor od njega, bar posmatrajući Papeta kroz prizmu zadnjih 17-18 mjeseci...
Ako Robi nije,onda ne znam ko jeste
Locked