Ma može i preko fb-a, samo ovisi kada, kako i koga.konjislav wrote:Tesko da ce se upoznati preko FB-a. To samo momci koji imaju kikiriki umjesto jaja u gacama pokusavaju da rade. Realno isto vrijedi i za cure.
Ne znam ko bi normalan ocekivao da mu se osoba koju uopste ne poznaje javi preko FB-a i da normalno pocnu da razgovaraju kao sto se to radi u kaficu, ili nekom drugom socijalnom okruzenju.
Ja licno sam bario cure preko FB-a i znam prijatelja koji su radili istu stvar, ali samo nakon sto bi dobili njihov facebook tako sto bi im prilazili na ulici i zaustavljali, u trznim centrima, prodavnici, realno bilo gdje. Ali do tada je vec uspostavljena licna komunikacija od 5 - 15 minuta gdje obje osobe imaju predstavu kako druga izgleda, kakvi su maniri, kakva je prica, itd. To je vec sasvim dovoljno da se opet nastavi bariti preko fb-a gdje se dogovaraju izlasci u park, na kafu, kino, itd.
Medjutim pokusavati bilo sta preko FB-a kao grom iz neba u rebra je totalni idiotizam, bez obzira o kojem se polu i osobi radi.
Ne možeš dodat nekog random, javit mu se i sad ga ti pokušavaš kao bariti.
Evo recimo, imamo mi na fb-u grupu gdje su svi studenti sa mog fakulteta. Razmjenjujemo skripte, pomažemo jedni drugima, stavljamo nama dostupne materijale. Nekad se tako zadesi neko ko recimo nije u tvojoj liniji ili nije na tvojoj godini, i ne bi ga sreo na faksu (ovo možda važi za moj faks gdje je nas u konkretno toj grupi 800) sa kim počneš tako konverzaciju, da te doda i javi ti se, počnete se dopisivati, onda i izađete..