Facebook za upoznavanje ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Boemica

#1201 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

konjislav wrote:Tesko da ce se upoznati preko FB-a. To samo momci koji imaju kikiriki umjesto jaja u gacama pokusavaju da rade. Realno isto vrijedi i za cure.
Ne znam ko bi normalan ocekivao da mu se osoba koju uopste ne poznaje javi preko FB-a i da normalno pocnu da razgovaraju kao sto se to radi u kaficu, ili nekom drugom socijalnom okruzenju.

Ja licno sam bario cure preko FB-a i znam prijatelja koji su radili istu stvar, ali samo nakon sto bi dobili njihov facebook tako sto bi im prilazili na ulici i zaustavljali, u trznim centrima, prodavnici, realno bilo gdje. Ali do tada je vec uspostavljena licna komunikacija od 5 - 15 minuta gdje obje osobe imaju predstavu kako druga izgleda, kakvi su maniri, kakva je prica, itd. To je vec sasvim dovoljno da se opet nastavi bariti preko fb-a gdje se dogovaraju izlasci u park, na kafu, kino, itd.

Medjutim pokusavati bilo sta preko FB-a kao grom iz neba u rebra je totalni idiotizam, bez obzira o kojem se polu i osobi radi.
Ma može i preko fb-a, samo ovisi kada, kako i koga.
Ne možeš dodat nekog random, javit mu se i sad ga ti pokušavaš kao bariti.

Evo recimo, imamo mi na fb-u grupu gdje su svi studenti sa mog fakulteta. Razmjenjujemo skripte, pomažemo jedni drugima, stavljamo nama dostupne materijale. Nekad se tako zadesi neko ko recimo nije u tvojoj liniji ili nije na tvojoj godini, i ne bi ga sreo na faksu (ovo možda važi za moj faks gdje je nas u konkretno toj grupi 800) sa kim počneš tako konverzaciju, da te doda i javi ti se, počnete se dopisivati, onda i izađete..
HowForWhom

#1202 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by HowForWhom »

Upoznao preko fb nekoliko osoba.....
irac300

#1203 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by irac300 »

merlin246 wrote:

Ma nije istina :licka:
Tko zna kako i sta itekako moze proci kod cure koja mu se duze vrijeme svidja na nekoj drustvenoj mrezi. Ali naravno bilo bi pozeljno da imas dobre fotke, dosta pratilaca i lajkova jer ako nemas gledaju te kao cudaka ili lazni profil. :lol:
Kad spomenu ovo, podsjeti me na moj slučaj. Prije par godina se ja tako jednoj javio, kad me cura napade da sam lažnjak, da mi je profil lažan, malo slika, špijuniram je u nečije ime... u p.m. nabroja mi se da valja. :lol: Doduše, moj profil je stvarno siromašan i dan danas, al' mi je ovo ostalo u sjećanju, ne dade mi treba ni da objasnim, odmah napad. :D
konjislav

#1204 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by konjislav »

Boemica wrote:
konjislav wrote:Tesko da ce se upoznati preko FB-a. To samo momci koji imaju kikiriki umjesto jaja u gacama pokusavaju da rade. Realno isto vrijedi i za cure.
Ne znam ko bi normalan ocekivao da mu se osoba koju uopste ne poznaje javi preko FB-a i da normalno pocnu da razgovaraju kao sto se to radi u kaficu, ili nekom drugom socijalnom okruzenju.

Ja licno sam bario cure preko FB-a i znam prijatelja koji su radili istu stvar, ali samo nakon sto bi dobili njihov facebook tako sto bi im prilazili na ulici i zaustavljali, u trznim centrima, prodavnici, realno bilo gdje. Ali do tada je vec uspostavljena licna komunikacija od 5 - 15 minuta gdje obje osobe imaju predstavu kako druga izgleda, kakvi su maniri, kakva je prica, itd. To je vec sasvim dovoljno da se opet nastavi bariti preko fb-a gdje se dogovaraju izlasci u park, na kafu, kino, itd.

Medjutim pokusavati bilo sta preko FB-a kao grom iz neba u rebra je totalni idiotizam, bez obzira o kojem se polu i osobi radi.
Ma može i preko fb-a, samo ovisi kada, kako i koga.
Ne možeš dodat nekog random, javit mu se i sad ga ti pokušavaš kao bariti.

Evo recimo, imamo mi na fb-u grupu gdje su svi studenti sa mog fakulteta. Razmjenjujemo skripte, pomažemo jedni drugima, stavljamo nama dostupne materijale. Nekad se tako zadesi neko ko recimo nije u tvojoj liniji ili nije na tvojoj godini, i ne bi ga sreo na faksu (ovo možda važi za moj faks gdje je nas u konkretno toj grupi 800) sa kim počneš tako konverzaciju, da te doda i javi ti se, počnete se dopisivati, onda i izađete..
Da, ali tu vec ima dosta dodirnih tacaka i vec se osjecate povezanim kroz tu grupu, na osnovu koje i mozete otici na neku bezazlenu kafu (or is it?), dok kod slucajeva totalnih anonimusa FB je truba, samo "cold approach" uzivo.
Boemica

#1205 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

irac300 wrote:
merlin246 wrote:

Ma nije istina :licka:
Tko zna kako i sta itekako moze proci kod cure koja mu se duze vrijeme svidja na nekoj drustvenoj mrezi. Ali naravno bilo bi pozeljno da imas dobre fotke, dosta pratilaca i lajkova jer ako nemas gledaju te kao cudaka ili lazni profil. :lol:
Kad spomenu ovo, podsjeti me na moj slučaj. Prije par godina se ja tako jednoj javio, kad me cura napade da sam lažnjak, da mi je profil lažan, malo slika, špijuniram je u nečije ime... u p.m. nabroja mi se da valja. :lol: Doduše, moj profil je stvarno siromašan i dan danas, al' mi je ovo ostalo u sjećanju, ne dade mi treba ni da objasnim, odmah napad. :D
Jes', ima toga.

I mene je tako jedan napo da sam domaćica koja se dopisuje s muškarcima kad mi je muž na spavanju :nokti:
maliq53

#1206 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by maliq53 »

konjislav wrote: Da, ali tu vec ima dosta dodirnih tacaka i vec se osjecate povezanim kroz tu grupu, na osnovu koje i mozete otici na neku bezazlenu kafu (or is it?), dok kod slucajeva totalnih anonimusa FB je truba, samo "cold approach" uzivo.
Da, ali ti i cold approach vecinom vazi kada vec je uspostavljen neki temelj... Najgore je uzivo prici nekoj curi kada je u coporu sanse su da te isfura gotovo 100%-tne ili da random uletis na sred ulice isto nije pozeljno... Tako da je to zeznuta stvar, odabrati i mjesto i vrijeme da se ne osjeca neugodno :-D
medvjed23

#1207 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by medvjed23 »

fejs ili kafić, suštinski ista stvar.. i tamo i vamo postoje dva scenarija: ulet osobi s kojom nemaš ništa i komunikacija s nekim s kim si prethodno podijelio određene interese i formirao dodirne tačke..

ja mnogo značaja dajem pisanoj komunikaciji.. tu su riječi posložene jasno, crno na bijelo.. riječi su odraz duše, a duša je bit čovjeka.. naravno, i fizički kontakt ima svoju svrhu, posebno ako govorimo o ljubavnim odnosima..
moonca

#1208 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

Vise ces saznati o nekome ako se dopisujete : fb, forumi ..... :-)
triconja

#1209 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by triconja »

medvjed23 wrote:fejs ili kafić, suštinski ista stvar.. i tamo i vamo postoje dva scenarija: ulet osobi s kojom nemaš ništa i komunikacija s nekim s kim si prethodno podijelio određene interese i formirao dodirne tačke..

ja mnogo značaja dajem pisanoj komunikaciji.. tu su riječi posložene jasno, crno na bijelo.. riječi su odraz duše, a duša je bit čovjeka.. naravno, i fizički kontakt ima svoju svrhu, posebno ako govorimo o ljubavnim odnosima..
Pazi medo, tesko je skontati neke stvari ako se prica preko zice, pokreti tijela i lica, ociju, tj. neverbalni dio razgovora je tesko simulirat preko zice. :mrgreen:
irac300

#1210 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by irac300 »

medvjed23 wrote:fejs ili kafić, suštinski ista stvar.. i tamo i vamo postoje dva scenarija: ulet osobi s kojom nemaš ništa i komunikacija s nekim s kim si prethodno podijelio određene interese i formirao dodirne tačke..

Veće su šanse da ćeš proći kod djevojke uživo, nego na FB. Uživo ne sjedi oko nje 10 likova i svi joj se nabacuju. Naravno, druga je stvar da si tu osobu već upoznao, pa se dodali na FB i onda kroz pisanu riječ saznati više o njoj.
ćiribiribela

#1211 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by ćiribiribela »

triconja wrote:

Pazi medo, tesko je skontati neke stvari ako se prica preko zice, pokreti tijela i lica, ociju, tj. neverbalni dio razgovora je tesko simulirat preko zice. :mrgreen:
I naravno cinjenica da sve svi online mozemo pretvarati da smo ono sto nismo, govoriti stvari koje mislimo da druga osoba hoce da cuje, i postavljati isfilterisane slike pod savrsenim uglom.
moonca

#1212 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

A koliko je ko vjest da se pretvara i da iste ispricane situacije ponovi sa istim detaljima. ...tesko ...... i slike nije tesko analizirati... :wink:
medvjed23

#1213 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by medvjed23 »

irac300 wrote:

Veće su šanse da ćeš proći kod djevojke uživo, nego na FB. Uživo ne sjedi oko nje 10 likova i svi joj se nabacuju. Naravno, druga je stvar da si tu osobu već upoznao, pa se dodali na FB i onda kroz pisanu riječ saznati više o njoj.
ima konkurencije i uživo.. doduše, nije okupljena u isto vrijeme na istom mjestu, al ne stižu ni fb poruke istovremeno..
ćiribiribela wrote:
triconja wrote:

I naravno cinjenica da sve svi online mozemo pretvarati da smo ono sto nismo, govoriti stvari koje mislimo da druga osoba hoce da cuje, i postavljati isfilterisane slike pod savrsenim uglom.
fizički susret ne uklanja mogućnost pretvaranja, naprotiv.. neke stvari su jasnije ako su prezentirane kroz pisanu riječ, jer zvuci, mirisi i dodiri mogu pomutiti rasuđivanje, pogotovo ako su ugodni :D
Boemica

#1214 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

Momci, shvatite da ne postoji prosječna djevojka (ne mislim da je prosjek u izgledu), nego kad se uzme prosjek javljanja i nabacivanja jednoj djevojci, kojoj se dnevno javlja 10 ljudi. Ako joj se dnevno javlja 1 osoba, znači da je ona već negdje iznad prosjeka. Ne znam ko vam je to uvrtio u glavu.

Ako mislite da ste previše "stidni" za face to face kontakt, ili da bi vam možda bilo lakše ostvariti početnu komunikaciju, pa i prihvatiti odbijanje, preko fb-a, ig-a, foruma, onda go for it. Nije internet zlo, ako ga znate koristiti.

I manite se instagram modela i fb modela.
"Normalne" djevojke osim što slikaju sebe, slikaće i svoja interesovanja, možda vole kuhat pa će to stavljat na ig, možda vole trenirati pa će o tome stavljat postove, možda vole čitati pa će biti slika knjiga i citata, itd.

Nego vi zapnete za one "top topova" kako neko reče, koje osim selfija stavljaju još samo slike noktiju i nargile i kafana, pa onda kme umišljene žene, kme igraju se sa muškarcima, kmee nema normalnih cura.
triconja

#1215 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by triconja »

beni-bu-man wrote:
cendlerbing wrote:
beni-bu-man wrote:
a jasta, ima boljih
I ova je nekom dojadila, jelde beni :lol:
bas :mrgreen:

Na forumu ih ima boljih :mrgreen:
Ja mogu dvije nabrojat, a ti? :lol:
beni-bu-man

#1216 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by beni-bu-man »

5 minimalno
triconja

#1217 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by triconja »

beni-bu-man wrote:5 minimalno
Eee, znao bih i ja ali zamrli atributi :lol: :lol: :lol:
moonca

#1218 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

Odakle vi uzimate vase avatare??
beni-bu-man

#1219 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by beni-bu-man »

moonca wrote:Odakle vi uzimate vase avatare??
spam spam :lol: :lol: :lol:
moonca

#1220 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

Image
Dinostula

#1221 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Dinostula »

Xavier1 wrote:
Samo pitam. Nemoj biti agresivan. Vidis da sam na tvojoj strani sto se postavljanja slike tice. :lol:
Sta hoces jbt 10 godina mladja od mene jaran hoce da zeni istu takvu.Pa nisam stariji od nje 25. :D
Danas ako pogledas zensko odmah imas neke namjere,jeste mladi i neiskusni u svemu.
Boemica

#1222 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

Ja moonca ukucam pojam koji mi se sviđa na google, skinem sliku, smanjim je, i upload kao avatar.
moonca

#1223 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

Boemica wrote:

Ja moonca ukucam pojam koji mi se sviđa na google, skinem sliku, smanjim je, i upload kao avatar.
hm ... sta je on uradio drugacije...
Boemica

#1224 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

moonca wrote:
Boemica wrote:

hm ... sta je on uradio drugacije...
Ova slika na mom avataru je model sa snimanja reklame :)

A kad već tako misliš,
pošto imam tvoj fb profil, pretpostavljam da nemaš problema sa tim da stavim tvoju sliku na forum.
Naravno neću napisati ime ni prezime, ni da se radi o moonci.
pizarro

#1225 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pizarro »

a sto fb salje agresivno mailove kad se prestane tamo ulaziti.
Post Reply