15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
gumifufna

#1201 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by gumifufna »

Na zdf-u nas nahvalise
kod drugog gola komentator kaze argentina vodi 2-0 a da su zasluzili nisu :D
racionalista

#1202 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by racionalista »

Ponos i ništa drugo. Pogledaš intoniranje himne, silu Marakane, uzmeš u obzir snagu protivnika i odigraš onako :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1203 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Tomahawk11 »

Jbm ti srecu :roll:
Rani autogol, a i kod onog Messijevog gola se lopta malo odbila. Taman toliko da udje :(
Ipak, ekipi svaka cast. Odigrali smo dosta dobro, u pocetku je bilo malo stegnuto, Miske je jedini bio koliko toliko opusten, ali kako je utakmica odmicala, bilo je to sve bolje.
Lulic jeste imao dosta losih momenata, ali je imao najbolju sansu u prvom glavom, i asistenciju za gol. Misimovic je igrao dok nije nestalo goriva, u prvom je presjecao lopte, dobro, znao je malo cariniti loptu, ali mora neko i to. Nije mi jasno sto je Pjanic izvodio kornere, kad on ipak bolje funkcionise s Dzekom?
Dzeko...odsjecen ovu utakmicu. Bice bolje u iducoj. Besic klasa :thumbup: Hajrovic se trudio, moze on to i bolje. Mujdza - ne znam sta bih rekao, imao je boljih izdanja, ocigledno da fali jos da bude na nivou. Nije lose, moze i bolje. Seo....desio mu se taj peh, ostalo odradio dosta dobro. Spaha dobar, dosta je lopti izbacio. Bico ponajlosiji nazad, na njemu su se kola slomila. Asmir odbranio sve osim ovih pehova, nije puno jer nisu ni Argentinci bas nesto previse prilika imali. Pjanic...trebalo je vremena da se opusti, kako je utakmica odmicala, bio je bolji.
Izmjene...Vedo-nos za gol :thumbup: , Visca i Medo, nista za komentara.
S kim smo igrali, dobro je. Jeste malo nesretno, ali ne treba se previse zadrzavati na ovoj utakmici, treba se spremati za Nigeriju.
Jack Be Nimble

#1204 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Jack Be Nimble »

Imali smo dobar presing u prvom :thumbup: To mi se svidjelo najvise.
AndreyBlanc

#1205 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by AndreyBlanc »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne znam za vas, ali ja sam dosta, dosta zadovoljan i ponosan.

Pokazali smo da nismo mala ekipa. Svaki igrač, ali bukvalno svaki, je dao 1000 % od sebe, a moment iskrenog razočarenja u njima nakon kraja utakmice govori koliko su željeli rezultat i radili na njemu.

Argentina, velika, strašna Argentina, koju bodri 50.000 navijača slavi pobjedu autogolom; lovi dah u prekidima u drugom poluvremenu. To nije mala stvar. Argentina nas je pobijedila čistom srećom, koja se mogla desiti i nama, i protiv nas. Ovaj put smo kupili na mosti, neki sljedeći put prodajemo na ćupriji. Nema potrebe za bilo kakvim defetizmom, zazivanjem crne sudbine i nesreće.

Momci su, očekivano, ušli vruće glave, sa srcem u petama, ali su pokazali nevjerovatnu profesionalnost nakon toga. Naša odbrana je pokazala da se može nositi sa velikima. Kolašinac treba brzo izbiti ovaj gol iz glave i nastaviti rušiti, a Bešić je, pratim po twitteru, zaludio komentatore i sportske novinare. Ne gine mu veliki, veliki klub. Džeko je očekivano bio uštopan od argentinske odbrane, ali je vrijedno radio da izbori poziciju, Hajrović je preorao onu stranu, Lulić je nakon prvih minuta smušenosti odradio dosta toga, Miske je onom loptom za Hajrovića mogao riješiti tekmu, Pjanićeva asistencija i na kraju Vedo za udžbenike.

Bravo svi, svi, svi ! Nema ni milimetra prostora za kritiku, već samo za ponos navijača, i još veći trud igrača. Jer, uz ovakvu igru, zrelost i zalaganje, Nigerijci idi u mljeveno meso.

:bih: :bih:
Tako nekako, najpametnije danas, laku noć.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1206 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Tomahawk11 »

BHF_Manijak wrote:Al' kakav je ovo omaleni supak, ma supcina jedna!!!
http://sportsport.ba/ino_fudbal/messi-j ... aka/133685

I ne moze me tito ubjedit da nije namjerno, levatu se nesto cesto desavaju ovakve stvari da izignorise djecu! Te autogram, te dres, te potpis ha hu... Kepec supacki!
Dzukela :roll: Bas mi zao malog, jbt, ne mozes djetetu pruziti ruku :roll:
Riddle

#1207 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Riddle »

BHF_Manijak wrote:Zlatna izmjena bi bila Miske out, Medunjanin in!!! Pjanke naprijed, par Besic - Medunjanin!!!
Ja ovo stalno govorim, ali nista izgleda od te promjene nazalost. Miske je bio odlican u prvih pola sata, a zapravo on takav treba da bude u zadnjih pola sata. Nesto bi stovrio na kraju vecerasnje utakmice, siguran sam u to.
Logovan

#1208 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Logovan »

golman wrote:
Logovan wrote:
golman wrote:Joooj šta je selektora na jednom mjestu...ako već izgubiš isto je,ali ovde pričam i o mogućnosti da dobiješ utakmicu...izgleda da niko nije ni pomišljao da dobijemo Argentinu noćas... :-) :-) :-)
Ama nije svaki poraz isti, šta ti je ba... :-) Nije ovo nikakvo glumljenje selektora, nego je jednostavno tako.

Svi smo mi pomišljali na to da dobijemo Argentinu, samo ne znam kako si uspio da zaključiš suprotno.
Opet me nisi shvatio...ajmo ovako.
šta bi ti izabrao?
1.mogućnost..Bosna gubi 5:1 ili možda dobija 3:2
2.mogućnost Bosna sigurno gubi 2:1,bez mogućnosti nekog drugog rezultata
Nemam ja šta izabrati, shvatio sam ja tebe jako dobro. Tebi je isto ili izgubio 2:1 ili 5:1. Ti da si se pitao igrali bi preofanzivno što nikako ne bi valjalo. Ovako smo veći dio utakmice igrali sa jednim napadačem ali zato smo imali jaku sredinu.
relativno84

#1209 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by relativno84 »

BHF_Manijak wrote:Al' kakav je ovo omaleni supak, ma supcina jedna!!!
http://sportsport.ba/ino_fudbal/messi-j ... aka/133685

I ne moze me tito ubjedit da nije namjerno, levatu se nesto cesto desavaju ovakve stvari da izignorise djecu! Te autogram, te dres, te potpis ha hu... Kepec supacki!
Nema veze za 2god mali ce biti veci od papka a tek ce naputniti 5god :D
Kal El

#1210 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Kal El »

Ljudi ja još uvijek ne mogu vjerovati da smo onako igrali ali i nažalost izgubili ,ne krivim nikoga, pogotovo ne SEU,mogao je i Bico malo sačekati i onda probati blokirati..ali hajde, sta je bilo,bilo je :)

Kad razmislim kako smo ih u svim segmentima derali (osim eto tih jadnih 6% posjeda lopte :mrgreen: ) ponosan sam,ponosan sam i na to jer Argentinci znaju da su pobjedili pukom srećom i jer smo ih NADIGRALI!!!

Volim te Bosno!
Rijeka_snova

#1211 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Rijeka_snova »

Ponosna, odlicna igra, odlican dan za bh sport :bih: :bih: :bih:
Kinaski

#1212 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Kinaski »

A malo ko se sjeca asistencije misimoviceve, u prvom poluvrmenu, nasa najbolja prilika na utakmici lulic 1 na 1 sa golmanom.

To su te lucidne lopte, Miske mora igrati... ne moraju svi trkaci biti sta je sa vama
It_is_a_Leclerc

#1213 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

I samo da potcrtam - Muhamed Bešić je naš igrač utakmice.
(Ignroišem ovo FIFA-ino izdrkavanje na Messija koji je, uz moment inspiracije, bio na "puke" nivou na kojem je bio u Barci u zadnjih 10-tak tekmi).

Kakva smirenost, borbenost, odlučnost, svaki start je skoro pa udžbenički. Ono kad je pokušao rušiti Messija sa leđa je mogao biti crveni karton lako. Posijedio sam u sekundi.

Mume, naklon do poda. Ako si se ovako dobro nosio sa Messijem, šta da očekuju nigerijski ili iranski veznjaci.
:bih:

I još nešto, nadam se da Pape neće upasti u zamku da krene protiv Nigerijaca sa 4-4-2. Ja mislim da ih sa Hajrovićem možemo dobiti već u prvom poluvremenu. Al' opet, selektor zna najbolje.
golman

#1214 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by golman »

Hajde Logovan,vidjećemo da li sam u pravu ...ima još utakmica..ako budemo igrali samo sa Džekom u špicu,nemamo šta tražiti protiv crnaca,koji su fizički prejaki za nas...
BHF_Manijak

#1215 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by BHF_Manijak »

Kinaski wrote:A malo ko se sjeca asistencije misimoviceve, u prvom poluvrmenu, nasa najbolja prilika na utakmici lulic 1 na 1 sa golmanom.

To su te lucidne lopte, Miske mora igrati... ne moraju svi trkaci biti sta je sa vama
Ali bio je ofsajd... :mrgreen: No i pored ofsajda, Lulic je uspio pokazati da je u utakmici bio ukljucen "kloc" mode! Promasi i to! :mrgreen: :mrgreen:
bingov buraz

#1216 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by bingov buraz »

http://svetskoprvenstvo.com/direktan-pr ... rcegovina/

ima dobrih folova,nekih i na nas racun ali tek sto gule svoje ovo je nista
Bosanski_kralj

#1217 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Bosanski_kralj »

Srce ko džamija.

:bih: :bih: :bih:

Moglo se malo više lopti ubaciti na Džeku, a ne da se šuta iz daleka, al sve u svemu svi su bili za 5. Uz ovakav pristup u naredne dvije utakmice, pobijede ne bi trebale izostati. I naravno nastaviti igrati sa 4-5-1 formacijom.
zetareticula

#1218 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by zetareticula »

BHF_Manijak wrote:
Kinaski wrote:A malo ko se sjeca asistencije misimoviceve, u prvom poluvrmenu, nasa najbolja prilika na utakmici lulic 1 na 1 sa golmanom.

Ali bio je ofsajd... :mrgreen: No i pored ofsajda, Lulic je uspio pokazati da je u utakmici bio ukljucen "kloc" mode! Promasi i to! :mrgreen: :mrgreen:
Ocekivao sam Višću umjesto Lulića od pocetka, Lulić mi je cijelu utakmicu nekako nervozan bio ali sve u svemu super odigrana utakmica prezadovoljan igrom :bih:
insaneinthebrain

#1219 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by insaneinthebrain »

nema potrebe trositi previse rijeci. nego samo da kazem Hvala vam zmajevi sto ste nas ucinili ponosnim i posebnim, i sto ste pokazali citavom svijetu jednu novu reprezntaciju na fudbalskoj mapi. tresla me nervoza citavu utakmicu al na kraju sam otisao zadovoljan kuci jer ste pokazali da se mozemo nositi i sa najvecim. idemo po 6 bodova iz ostale dvije utakmice a onda sta bude :thumbup: :bih:
Last edited by insaneinthebrain on 16/06/2014 03:33, edited 1 time in total.
Infaze Studio

#1220 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Infaze Studio »

Onaj Tarzan je bolji :D
Infaze Studio

#1221 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Infaze Studio »

Jos mi pred ocima ono kad Dzekson ne doda Luli, a ovaj sam k'o duh..Al' to je taj napadacki instinkt..Cime je primi gleda da je sutne na go'
It_is_a_Leclerc

#1222 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

bingov buraz wrote:http://svetskoprvenstvo.com/direktan-pr ... rcegovina/

ima dobrih folova,nekih i na nas racun ali tek sto gule svoje ovo je nista
Meni ovo smiješno k'o dječija hirurgija. Najiskrenije.
Hajde, ovo za perece Još se i osmjehnuh, al' ovo ostalo je baš ono nazor i "čuj me, vidi me".
Kinaski

#1223 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Kinaski »

Image

Gledaj Papeta klosara, pa svjetsko je covjece. Daj malo potrudi se... jest da je adidas sminka, ali ipak si na elitnom takmicenju jebote .

A ustvari sta ja tebi imam srati. Jedan je Pape :thumbup:
Tito_i_Partija

#1224 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Tito_i_Partija »

Gledajuci statistiku smo bolji bili, ali jednostavno nismo imali srece. Sve u svemu mozemo koliko-toliko biti zadovoljni.

Bicakcic katastrofalan, kriv za oba gola. Prvo sto se sage umjesto da glavom izbaci loptu koja pogodi Kolasinca, al' hoce frajer jos PETOM da zaustavi Messija, a potom zaustavi Besica koji je Messija cijelo vrijeme u dzepu im'o. Taj uopste nije trebao danas igrat'.

Lulica isto nije nikako islo ovaj put, jedino je ona asistencija svijetla tacka u jednoj skroz neinspirisanoj igri. Misimovic, Spahic, i Besic jako dobri veceras, Dzeko se vidio nije.
Last edited by Tito_i_Partija on 16/06/2014 03:48, edited 1 time in total.
stranacc

#1225 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by stranacc »

505sCrtom wrote:Image
Ti si govno yarane
Locked