srca ste, ljudi, sto nudite pomoc tako, i ti i kolega gore.kakavdanakneiskustvu wrote:BadCopy wrote:Sad zvao rodicu na Odmutu i ona se sjebala skroz...sa dvije bebe sama kuci
Od zla oca od gore matere
treba li joj šta odnijeti?
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
omar little
#1201 Re: Poplave u cijeloj BiH
- friskyoreo
#1203 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mozda nekom zatreba...
"U stanju prirodne nepogode koja je proglašena u FBiH, BH Telecom podsjeća Ultra korisnike da mogu koristiti uslugu SOS kredita.
Usluga podrazumijeva dodjelu jednokratnog SOS kredita (zaduženja na Ultra računu) u iznosu od 2 KM aktivnom Ultra korisniku, koji zbog stanja prirodne nesreće ne može dopuniti svoj Ultra račun na uobičajen način.
Aktivacija SOS kredita se vrši slanjem besplatne SMS poruke iz BH Mobile mreže na broj 061 11 077.
Preduslov za korištenje SOS kredita je da je pozivalac aktivan korisnik BH Telecoma posljednjih godinu dana, te da na svom računu posjeduje manje od 0,20 KM."
"U stanju prirodne nepogode koja je proglašena u FBiH, BH Telecom podsjeća Ultra korisnike da mogu koristiti uslugu SOS kredita.
Usluga podrazumijeva dodjelu jednokratnog SOS kredita (zaduženja na Ultra računu) u iznosu od 2 KM aktivnom Ultra korisniku, koji zbog stanja prirodne nesreće ne može dopuniti svoj Ultra račun na uobičajen način.
Aktivacija SOS kredita se vrši slanjem besplatne SMS poruke iz BH Mobile mreže na broj 061 11 077.
Preduslov za korištenje SOS kredita je da je pozivalac aktivan korisnik BH Telecoma posljednjih godinu dana, te da na svom računu posjeduje manje od 0,20 KM."
- @mba
#1204 Re: Poplave u cijeloj BiH
dok se neki bore da im voda sve ne odnese, neki su iskoristili priliku da se rijese smeca!!!

Neki neodgovorni građani iskoritili su nevrijeme koje je zahvatilo Živinice kako bi smeće bacili u nabujalu Oskovu, inače jednu od tri rijeke koje su nabujale i polavile okolna naseljena mjesta.
Naime, Vinko Perić i Andrija Pastuhović danas su zabilježili nesvakidašnji primjer nekulture i u ovim najtežim trenucima koje je zahvatilo područje Živinica.
Prilikom šetnje i fotografisanja uslikali su dvoje ljudi koji iz automobila austrijskih registracija bacaju smeće u nabujalu Oskovu. Ovom prilikom gospoda Perić i Pastuhović fizički su napadnuti od strane neodgvornih ljudi koji su bacali smeće. O ovom incidentu obavješteni su nadležni organi, prenosi portal Zivinice.ba
Last edited by @mba on 15/05/2014 20:25, edited 1 time in total.
- Nisrin
#1205 Re: Poplave u cijeloj BiH
Samo da hoce stati faking kisa, zao mi je svih ovih ljudi...vidi se da su nesagledive stete! 
P.S. Inace se svi Boga sjete kad je kakav belaj!
P.S. Inace se svi Boga sjete kad je kakav belaj!
- Herr Flick
#1206 Re: Poplave u cijeloj BiH
I meni vjerujAtleticoMadrid wrote:Strasno.... Ali sto me nerviraju ovi po fejsbuku sa Allahovom kaznom, to je cudo jedno
-
kakavdanakneiskustvu
#1207 Re: Poplave u cijeloj BiH
BadCopy wrote:@kamen i danak
Hvala vam puno kao da ste otisli,al evo na telefonu smo sada i komsije su se organizovale.nabacali svega sto imaju na kamaru i skupa cumiraju sto bi se reklo
ok
- vjesticanametli
#1208 Re: Poplave u cijeloj BiH
Hajvan wrote:kamen spoticanja wrote:treba li joj nesto? ja zivim blizuBadCopy wrote:Sad zvao rodicu na Odmutu i ona se sjebala skroz...sa dvije bebe sama kuci
divno!kakavdanakneiskustvu wrote:treba li joj šta odnijeti?
svaka cast
- BadCopy
#1209 Re: Poplave u cijeloj BiH
Hvala vam jos jednom 
-
emirolini
#1210 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jah sigurno bog jednog dana odluci da kazni "nevjernike" time sto ce potopiti sirotinju i nanjeti ogromne stete prirodi i ljudima... jah.... manite se gluposti...
Nego ne znam je li ovo "patka" ili ne ali na FB profilima upozoravaju na nestanak struje u TE Tz... pa eto iz predostroznosti pripremite svijece
Nego ne znam je li ovo "patka" ili ne ali na FB profilima upozoravaju na nestanak struje u TE Tz... pa eto iz predostroznosti pripremite svijece
-
kakavdanakneiskustvu
#1211 Re: Poplave u cijeloj BiH
johnny_blazze wrote:moze li se prikljuciti civilnoj zastiti,vatrogascima,vojsci bilo kome da se pomogne kao dobrovoljac ?
može,ugasiš komp i na teren
-
splinter
#1212 Re: Poplave u cijeloj BiH
I mene ovo zanima, zvao sam danas komšiju radi u cz , kaže da sad za sad ne treba al ko zna.johnny_blazze wrote:moze li se prikljuciti civilnoj zastiti,vatrogascima,vojsci bilo kome da se pomogne kao dobrovoljac ?
-
kakavdanakneiskustvu
#1213 Re: Poplave u cijeloj BiH
AtleticoMadrid wrote:Strasno.... Ali sto me nerviraju ovi po fejsbuku sa Allahovom kaznom, to je cudo jedno
kreteni
- CoCoLoCo
#1214 Re: Poplave u cijeloj BiH
Najezih se ko kokos u sekundi, ljudine ste bgmi!!!Hajvan wrote:kamen spoticanja wrote:treba li joj nesto? ja zivim blizuBadCopy wrote:Sad zvao rodicu na Odmutu i ona se sjebala skroz...sa dvije bebe sama kuci
divno!kakavdanakneiskustvu wrote:treba li joj šta odnijeti?
- muha_sa
#1215 Re: Poplave u cijeloj BiH
ne treba obracat pažnju na idiotarije i vozdra.
-
kakavdanakneiskustvu
#1216 Re: Poplave u cijeloj BiH
@mba wrote:dok se neki bore da im voda sve ne odnese, neki su iskoristili priliku da se rijese smeca!!!
Neki neodgovorni građani iskoritili su nevrijeme koje je zahvatilo Živinice kako bi smeće bacili u nabujalu Oskovu, inače jednu od tri rijeke koje su nabujale i polavile okolna naseljena mjesta.
Naime, Vinko Perić i Andrija Pastuhović danas su zabilježili nesvakidašnji primjer nekulture i u ovim najtežim trenucima koje je zahvatilo područje Živinica.
Prilikom šetnje i fotografisanja uslikali su dvoje ljudi koji iz automobila austrijskih registracija bacaju smeće u nabujalu Oskovu. Ovom prilikom gospoda Perić i Pastuhović fizički su napadnuti od strane neodgvornih ljudi koji su bacali smeće. O ovom incidentu obavješteni su nadležni organi, prenosi portal Zivinice.ba
ovo je nečuveno,pa kolika budala moraš biti da ovo radiš,i tu po ovakvom kijametu
- O'zone
- Globalni moderator
#1217 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sutra stiže međunarodna pomoć
Četvrtak 15. Maj 2014 20:13
Vršilac dužnosti ministra bezbjednosti BiH Mladen Ćavar najavio je da će sutra početi da pristiže međunarodna pomoć BiH u većem obimu, za prevazilaženje situacije nastale velikim poplavama.
"Savjet ministara treba da odobri proceduru za to. Opretivno-komunikacioni centar BiH će organizovati prihvat te pomoći. Sada su nam prvenstveno potrebne helikopterske jedinice, trebalo bi iz susjedstva ili iz Brisela da se odobri dejstvo nekoliko helikoptera da bi mogli evakuisati ugroženo stanovništvo", rekao je Ćavar novinarima u Sarajevu.
Prema njegovim riječima, veoma krizna situacija danas je dosta uspješno razriješena, jer je bilo kritično na potezu od Maglaja do Doboja, gdje je visina vodenog talasa išla i do drugog i trećeg sprata
objekata.
"Helikopteri Oružanih snaga su desetine ljudi evakuisali sa krovova kuća koje su bile ugrožene. Vodostaj u Sarajevu je u laganom opadanju, ali vodeni talas će biti još prisutan na maglajskoj regiji", navodi Ćavar.
On je dodao da letjelice Eufora nisu pružile pomoć, ali da je Eufor dao 20 kamiona sa 80 ljudi na raspolaganje. "Eufor je prebacio raftere iz Konjica i Bihaća na ugrožena područja, javlja se mnogo dobrovoljaca da pomogne u ovoj situaciji, a među njima su i rafting klubovi koji su ustupili čamce i skipere", naveo je Ćavar.
On je naglasio da Operativno-komunikacioni centar BiH koordiniše sve aktivnosti i da radi neprestano 24 časa.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je danas posjetio Operativno-komunikacioni centar BiH, rekao je da je situacija jako loša i da slijedi teška noć.
"Za sada nema nastradalih, ali hiljade ljudi je životno ugroženo u BiH, ovo su vjerovatno najveće poplave otkada se mjere padavine. Članovi Predsjedništva BiH 24 časa su na dispoziciji, ako je potrebno da se posude određene sredstva, jer ne smije ništa da nedostaje", naglasio je Izetbegović.
Prema njegovim riječima, vodostaji još rastu u Maglaju i Doboju, te prelaze visine spratova i ljudi nemaju kud da se evakuišu. "Oružane snage BiH su napravile herojski posao. Helikopteri su letjeli efikasno, sa uspjehom su spašavali ljude u vrlo nepovoljnim vremenskim uslovima, na čemu im čestitam", istakao je Izetbegović.
Prema njegovim riječima, u evukacijama ljudi nedostaje čamaca, a nestalo je i potrebnog goriva koje će biti posuđeno večeras od Eufora.
-
VjecitiStudent
#1218 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Tuzli 54 l/m2 kiše u zadnjih 12 sati.
U tom dijelu zemlje stanje će se još pogoršavati.
- Skeptic604
#1219 Re: Poplave u cijeloj BiH
To njihovo se u psihologiji otprilike zove mehanizam za ublazavanje tjeskobe i prevladavanje ugrozavajucih situacija..AtleticoMadrid wrote:Strasno.... Ali sto me nerviraju ovi po fejsbuku sa Allahovom kaznom, to je cudo jedno
Drugacije se ne mogu nositi sa situacijom ako ne kazu da neko ne salje kazne,jer da prihvate cinjenicu da ovo nema veze sa kaznom,niti sa bogovima,malo bi ih uplasilo,jer bi bili nesigurni..
A ovako su sigurni jer su "vjernici" a jos vise ublaze tjeskobu i strah s time sto kazu da je kazna zbog "nevjernika" znaci zbog onih drugih ne nas,te mi nismo ni krivi,cime se opet dovode u superiornu poziciju...
To su vrlo primitivni mehanizmi nosenja sa stresnim situacijama..
To im daje nekakvu stabilnu sliku o svijetu..
Takve ljude treba slati na goli otok jer su apsolutno neproduktivni i samo koce napredak vec evo nekih hiljadu godina..
Da ne idem u off topic previse...
Last edited by Skeptic604 on 15/05/2014 20:33, edited 1 time in total.
-
REALISTA77
#1220 Re: Poplave u cijeloj BiH
Skeptic604 wrote:Ja imam radikalne nekada stavove..
Ja bih recimo u ovoj situaciji svaki helikopter,avion,tenk,transporter,oklopna vozila svu vojnu mehanizaciju poslao na ulice gradova..
Mobilisao apsolutno svu vojsku...
Ovdje drzava treba da naredi da se apsolutno svaki camac koji se nalazi u prodaji mora poslati na kriticna mjesta,pustimo suplje o pravima i demokratiji..Dok na piku camci stoje,ljudi na krovovima iste camce cekaju..
Klinac bi camci bili u oglasima da je drug Tito ziv,ko god neda camac,mrs na goli otok 10 godina![]()
Pas mat..
- O'zone
- Globalni moderator
#1221 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Zavidovićima su rijeke Gostović, Krivaja i Bosna uz bujicu donijele i veliki broj zmija. Kako nam javljaju sa lica mjesta, zabilježeni su i ugrizi, ali mještanima problem predstavlja transport do bolnice u Zenici.
-
Teufik
#1222 Re: Poplave u cijeloj BiH
VjecitiStudent wrote:U Tuzli 54 l/m2 kiše u zadnjih 12 sati.
Prekid u vodosnabdijevanju, lagano al sigurno.
- johnny_blazze
#1223 Re: Poplave u cijeloj BiH
ako zatreba nadam se da ce biti obavijest na portalima,tv,radio. mucno je ovo sve gledati a ne mozes da pomognes, i opet ako neko zna moze li se dobrovoljno proistupiti i kako da napisesplinter wrote:I mene ovo zanima, zvao sam danas komšiju radi u cz , kaže da sad za sad ne treba al ko zna.johnny_blazze wrote:moze li se prikljuciti civilnoj zastiti,vatrogascima,vojsci bilo kome da se pomogne kao dobrovoljac ?
- CoCoLoCo
#1224 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa izadzes kralju u grad gdje zivis i pomazes gdje treba, nema tu filozofije, ni onim omladincima danas u Zenici nije niko rekao da se prijave ne znam gdje, klinci se prihvatili lopatanja i to je to.
- O'zone
- Globalni moderator
#1225 Re: Poplave u cijeloj BiH
Duraković: Proglasili smo vanredno stanje u Srebrenici
Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković u razgovoru za Anadoliju kazao je da je uprava te općine danas proglasila vanredno stanje zbog velikih klizišta izazvanih poplavama na teritoriju te bh. općine.
"Mi ovdje imamo neke manje potočiće koji se slivaju u rijeku Križevci koja nam pravi probleme. Naši najveći problemi su trenutno klizišta s kojima se borimo. Na nekim mjestima rijeka Križevci se izlila iz svoga korita i pravi probleme", rekao je Duraković.
Napominje da je Općina angažovala svu postojeću mehanizaciju kako bi bila na usluzi građanima kojima je svaki vid pomoći potreban kako bi se izborili sa poplavama.
"Ali dobro je da nivo vode već sada pomalo opada, iako predviđaju kišu sutra i sve do vikenda. Najbitnije je u ovom momentu da nemamo povrijeđenih niti mrtvih", naglasio je načelnik Općine Srebrenica.
Na kraju je izjavio da je zbog poplava na teritoriju općine Srebrenica nekoliko domaćinstava ostalo pod vodom.
"Imamo i nekoliko poplavljenih domaćinstava, a posebno na području Dugog Polja. Čak smo morali i da evakuišemo jedan dio stanovništva kako ne bi rizikovali", istakao je Duraković.