Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Googlerica

#1201 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

karanana wrote:cuj to?
ne trazi osiguranje dokaz o padu i katastrofi? cudi me.
mozda us u sjevernoj koreji cekaju da pare legnu.
karanana,uzimalal sam avionsko pravo prije 4 godine,sve sam zaboravila,he he he ,ali bit ce komplikacija,so bozirom na "velicinu" slucaja na internacionalnom nivou,iako avio kompanija placa ,a koja je uvijek pod osiguranjem ; ovdje je problem sa dokazima,no i ako dokazi ne postoje u avio zakonu naravno postoji sekcija za nestale letece objekte,pa tako i avione

evo link firme koja prati slucaj

http://www.bfnlaw.com/resources/legal-i ... mh370.html
Under the 1999 Montreal Convention, Malaysia Airlines will be held liable for damages suffered by the passengers’ families without proof of fault, up to 113,100 SDRs. SDRs are monetary references used by the International Monetary Fund and others; as of the time of the accident, 113,100 SDRs were worth approximately US $175,504.

Under Article 21(2) of the 1999 Montreal Convention, the airline is liable for all of the plaintiff’s damages unless the airline proves that it was completely without fault, or that the accident was caused solely by the fault of a third party. Unlike most laws that place the burden on the plaintiff to prove his or her claim, the Convention imposes on the airline the duty to prove its lack of fault. In this case, it remains to be seen whether the investigation will identify evidence that will allow Malaysia Airlines to mount a defense under Article 21(2).
znaci,avio komapnija placa,to sam vec pisala ne jednoj od stanica doticne teme
Bluemore

#1202 Re: Avionske nesrece

Post by Bluemore »

radostan dan wrote:
Bluemore wrote:
radostan dan wrote:pa ja da sam na mjestu porodica nestalih, ja bi im komplet aerodrom i flotu zapalio... :evil:
dze si ti to dosad palio
niĐe :( ...u životu sam platio 2. kazne za prekoračenje brzine, to mi je sav krim. dosije :) ...ali to ne znači da ne znam braniti svoja prava, dignitet, itd, itd...ovo je zaista haos šta zvaničnici rade... :evil:
:thumbup: palis znaci po klixu
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1203 Re: Avionske nesrece

Post by ladyblue18 »

radostan dan

#1204 Re: Avionske nesrece

Post by radostan dan »

Bluemore wrote:
:thumbup: palis znaci po klixu
a-ha...
Kompanija Malaysia Airlines danas je konačno priznala da je nestali avion na letu MH370 u dijelu za tovar nosio visoko zapaljive litij-ionske baterije, što je ponovo izazvalo nagađanje da se avion zapalio.
razlog više za -
radostan dan je napisao/la:
pa ja da sam na mjestu porodica nestalih, ja bi im komplet aerodrom i flotu zapalio...
jer -
Izvršni direktor Malaysia Airlinesa Ahmad Jauhari priznao je ovo četiri dana nakon što je negirao da su u avionu bili bilo kakvi opasni i zapaljivi predmeti, a gotovo dvije sedmice od nestanka aviona.
jeza u ledja

#1205 Re: Avionske nesrece

Post by jeza u ledja »

Palite se bezveze.

A avion, izgleda pojela maca. :-)

Ako ovako ostane, prica ce polako u zaborav.
Googlerica

#1206 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

na flight manifest se upise da li su paleta baterija bile u putnickom avionu ,mozda malezija nije prijavila

inace,poznato je nekoliko indicenata u slucajevima kad putnici unesu iste baterije

inace,kad bih vidjela osobu da puni laptop u avionu,bez puno konverzacije bih doslovno iskljucila :)

savjet za putnike:

http://www.tsa.gov/traveler-information ... nd-devices

problem su primary lithium baterije koje ne bi trebale biti ni u putnickim a ni u transportnim (freight) avionima :|
Danguba

#1207 Re: Avionske nesrece

Post by Danguba »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/kompa ... /140321150

toliko dana im trebalo da smisle kako je avion postao ''pepeo i dim''...

providno brate...al' skroz... :-)

mozda je i ovako bolje da se smanji pritisak javnosti i da se u miru sklone ostaci oborenog aviona(u sto ja sumnjam)
last mohicans

#1208 Re: Avionske nesrece

Post by last mohicans »

Izgleda da je ona današnja teorija onog iskusnog pilota najbliža, nazovi istini.Čovjek je iznio teoriju, prije ove zvanične o zapaljivim materijama.Elem,on tvrdi kako je došlo do požara i ulaska dima u kokpit,te da je pilot okrenuo avion i pokušao doći do najbliže i najlakše piste.Hajde ga ti znaj.U toj teoriji mi je začuđujuće da u tako velik avion, u sve njegove dijelove uđe dim u isto vrijeme, a da pri tom sistem veze ode u helać i gdje ne stignu uzeti maske na vrijeme.U daljem tekstu navodi da je autopilot vozio dok nije nestalo goriva i srušio se negdje na pučinu. Nekako mi ova teorija...
newlevel

#1209 Re: Avionske nesrece

Post by newlevel »

Ova teorija zvuci realno, ali kako nisu nikoga obavijestjili, da je izbio pozar.

Sent from my Nokia 3310.
Edin H.

#1210 Re: Avionske nesrece

Post by Edin H. »

daxon wrote:A kažu Binladena pronašli satelitima...
I kad mi neko kaze mojne to kupovati, ne valja kineska roba.

Kineski satelit "Gaofen-1" provalio veliki plutajuci objekt 185 kilometara jugoistocno od obrlasti u kojoj su u pocetku trazili avion

Image
akcid

#1211 Re: Avionske nesrece

Post by akcid »

Edin H. wrote:Kineski satelit "Gaofen-1" provalio veliki plutajuci objekt 185 kilometara jugoistocno od obrlasti u kojoj su u pocetku trazili avion
:D :D
drndalo

#1212 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

Da, ali Geofen-1 sigurno ne kosta 1.50 KM...
Googlerica

#1213 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

Edin H. wrote:
daxon wrote:A kažu Binladena pronašli satelitima...

Kineski satelit "Gaofen-1" provalio veliki plutajuci objekt 185 kilometara jugoistocno od obrlasti u kojoj su u pocetku trazili avion
prije 10 dana se vec pisalo o "pronajdenim" objektima zapazenim na satelitu , hm

najveci proizvodjaci satelita:
1. United States: 371 satellites
2. China: 113 satellites
3. Russia: 111 satellites

Geo fan "flies and moves fast, and therefore has a wide coverage to collect data."
sretjko

#1214 Re: Avionske nesrece

Post by sretjko »

Izgleda da su ga pronasli. Kako god ja im nista ne vjerujem i mislim da pravi razlog nestanka aviona nikad necemo saznati a onima koji ce koristiti aviosaobracaj neka je bog na pomoci.
rex1990

#1215 Re: Avionske nesrece

Post by rex1990 »

sretjko wrote:Izgleda da su ga pronasli. Kako god ja im nista ne vjerujem i mislim da pravi razlog nestanka aviona nikad necemo saznati a onima koji ce koristiti aviosaobracaj neka je bog na pomoci.
Ja vjerujem da hocemo, samo je pitanje kad!
Zar vam sve ove informacije oko nestanka aviona ne govore dovoljno?
Znaju oni vrlo dobro sta se desilo sa avionom samo nemogu ni na koji nacin formulisati sta se desilo, a da ne izazovu sumnju dok istinu moraju prikriti po svaku cijenu.
Nismo sami u svemiru koliko god se to negiralo i nevjerovalo!
sabinna38

#1216 Re: Avionske nesrece

Post by sabinna38 »

Sad ce odvuci neke olupine kojekakvih aviona i onda ce ko fol reci da su nasli avion. Za putnike ce reci da su ih pojele ajkule......

............ i KRAJ

.............................................................S-L-U-C-A-J ......... Z-A-K-LJ-U-C-E-N !!!!!!!!!
celava_dlaka

#1217 Re: Avionske nesrece

Post by celava_dlaka »

sabinna38 wrote:Sad ce odvuci neke olupine kojekakvih aviona i onda ce ko fol reci da su nasli avion. Za putnike ce reci da su ih pojele ajkule......

............ i KRAJ

.............................................................S-L-U-C-A-J ......... Z-A-K-LJ-U-C-E-N !!!!!!!!!
Dobro je da si nam razotkrila da je to bilo djelo vanzemaljaca i ljudi-gustera koji kontrolisu svijet iz sjene
Hvala sto si nam oci otvorila :kiss:
Bluemore

#1218 Re: Avionske nesrece

Post by Bluemore »

jos nista?
Googlerica

#1219 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

Bluemore wrote:jos nista?
za publiku ,jos nista
Edin H.

#1220 Re: Avionske nesrece

Post by Edin H. »

Vido Kapetana nestalog aviona Zaharie-a o optimizaciji air-conditioning sistema
gnjev

#1221 Re: Avionske nesrece

Post by gnjev »

Ma kurve su krive . Doveli u kabinu neke niskog morala nije im prvi put kazu ljudi
Bluemore

#1222 Re: Avionske nesrece

Post by Bluemore »

Googlerica wrote:
Bluemore wrote:jos nista?
za publiku ,jos nista
a za clanove porodica ?
sretjko

#1223 Re: Avionske nesrece

Post by sretjko »

ako je ono sto prikazuju mjesto gdje je pao onda stvarno nemam rijeci. :shock: malo je reci da je u p. materinoj od mjesta gdje je nestao sa radara. skoro pa na drugom kraju svijeta. :roll: :cry:
sema911s

#1224 Re: Avionske nesrece

Post by sema911s »

od tih silnih satelita koje nabrojavaju koliko ih je zaduzeno da prati te nevazne avione.,,.,

zamisli amerikanci podignu satelit u orbitu i da taj satelit prati neki maleziski avion sa obicnim smrtnicima,., zar nije bolje taj satelit iskoristit za spijuniranje, il telekomunikaciske usluge, ili oruzje,.,
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1225 Re: Avionske nesrece

Post by Entropio »

Locirase ga konacno...
Post Reply