Da u pravu si svi slušamo priču o investicijama i to od svih političara, i radončić je pričao o investicijama ništa za ove 4 godine nije uradio, toranj je napravio od donacija koje je Alija I. dobio od Katara 2 mil dolara i kredita razvojne banke koje još nije vratio državi, a busa se kako je biznismen i indutrijalac.Lagumdžija je potrošio 2 mandata ništa nije napravio osim što je uvećao kredite državi na one silne milijarde što nam je pokojni TITO ostavio. Jedine investicije u ovoj državi su donijeli nešto Haris Silajdžić i Bakir Izetbegović. Ne čitaj avaz pa ćeš znate gdje se nalaze.S tim da su izjave Radončića i potezi SDP garniture rastjerale i dalje rastjeruju arapske biznismene jer se ljudi boje za svoj kapital. Što se tiče Bakira njegovo vrijeme sa investicijama tek dolazi, iako je puno uradioNovak20 wrote:Ja dvadeset godina slušam najave investicija, pogotovo pred izbore. Pa gdje su više te investicije? Koliko vidim od Arapa i Turaka više koristi u investicijama ima Srbija nego mi. Ono što do nas dođe je isključivo vezano za gradnju trgovačkih centara gdje se i ono malo "zdravih" para, jednosmjernom trgovinom, ispumpa iz države. A Bakir tu pomaže oko lokacija na najboljim mjestima i ništa više.sulejman1 wrote:Ima za madnera veze, kada ne mogu dokazati Bakiru nijedan kriminal o kojima piše avaz, ostaje im da napadaju bratski odnos BiH sa Turskom koja nam je u ovom trenutku jedan od rijetkih prijatelja. Problem je što Turska želi istinski da pomogne BiH i što kao partnera na BiH političkoj sceni prepoznaje isključivo SDA, a ne SDP SBB i sl.Bakir I. je urado za BiH više nego cijela SDP i SBB zajedno. Čitam najavu velikih investicija iz arapskih zemalja, Turske, koji žele Bakira da vide na vlasti i u tome je sva poenta. Ne žele ljudi da rade sa Radončićem koji svakodnevno napada muslimanske zemlje i muslimane, to nigdje na svijetu nema, da jedan političar otvoreno napada onoga koga potencijalni birači poštujuNovak20 wrote:Kakve veze ima sva ova priča o aneksiji Bosne sa Bakirovim odlaskom ?
Tvoje tvrdnje da Turska kao partnera u BiH prepoznaje isključivo SDA jednostavno ne stoje. A sve i da je tako šta mi imamo od toga? Popust na turske serije ili sadaku za poplavljene, možda?
Od sadake i zaduživanja BiH ne može i ne bi trebalo da živi. Prosjak nije partner nikome. Može biti samo sluga. Rezultati vladavine i vizije SDA su vidljivi i mjerljivi. Ako ne po kriterijima razvijenosti po kojima smo na dnu dna Evrope onda po vlastitom džepu.
To što raja redovno pada na ublehe i ublehaše koji se ovako jave pred izbore, moj je problem u onoj mjeri u kojoj prepoznajem da će mi i naredne četiri godine biti gore umjesto bolje.
BAKIRE ODLAZI
-
sulejman1
#1201 Re: BAKIRE ODLAZI
- Hajvan
#1202 Re: BAKIRE ODLAZI
Novak20 wrote:
Ja dvadeset godina slušam najave investicija, pogotovo pred izbore. Pa gdje su više te investicije? Koliko vidim od Arapa i Turaka više koristi u investicijama ima Srbija nego mi.
tu sva prića treba da završi..
novac ide gdje misli da mu je bolje.
turci i arapi ne misle da je njihovam novcu bolje s (bijelom) "braćom" mulimancima iz bosne.
turci i arapi misle da je njihovom novcu bolje negdje drugdje (pa i kod onih koji su njihovu "braću" muslimance prijevremeno slali u ĐŽennet), te shodno tome i ulažu vlastiti novac..
- madner
#1203 Re: BAKIRE ODLAZI
Dovoljno je pogledati glavne trgovinske partnere da se ova prica ogoli, no ljudi koji ne vjeruju svojim ocima tesko to rade. 
-
sulejman1
#1204 Re: BAKIRE ODLAZI
Za to se trebate zahvaliti Radončiću i Lagumdžiji koji su sve činili da rastjeraju Arape i Turke. Naravno, nezaboravi i Dodika.Hajvan wrote:Novak20 wrote:
Ja dvadeset godina slušam najave investicija, pogotovo pred izbore. Pa gdje su više te investicije? Koliko vidim od Arapa i Turaka više koristi u investicijama ima Srbija nego mi.
tu sva prića treba da završi..
novac ide gdje misli da mu je bolje.
turci i arapi ne misle da je njihovam novcu bolje s (bijelom) "braćom" mulimancima iz bosne.
turci i arapi misle da je njihovom novcu bolje negdje drugdje (pa i kod onih koji su njihovu "braću" muslimance prijevremeno slali u ĐŽennet), te shodno tome i ulažu vlastiti novac..
- madner
#1205 Re: BAKIRE ODLAZI
Srecom SDA je bila dio vlasti i zadnje cetri godine te je uspjesno privukla razne investitore. 
- Hajvan
#1206 Re: BAKIRE ODLAZI
ti to ozbiljno?!sulejman1 wrote: Za to se trebate zahvaliti Radončiću i Lagumdžiji koji su sve činili da rastjeraju Arape i Turke. Naravno, nezaboravi i Dodika.
ulagačima iz turske i bliskog istoka ne smeta srbija i njena politka spram muslimanskog stanovništva JI evrope (bošnjaci, albanci)- genocidi, silovanja, protjerivanja, politika (pri)sile, politika lizanja s Izraleom--- a ko biva smetaju im komarci u vidi gore pobrojanih…
presmješan si…
i da ne bude neke dvojbe- ne branim komarce uopće.
-
sulejman1
#1207 Re: BAKIRE ODLAZI
Dio vlasti na čijem čelu je bio i dalje jeste SDP kormilar, koji se cijeli mandat borio kako da ih otjera iz vlade, dok je država bila na drugom mjestu. I pored sporedne uloge SDA ministri su uspjeli privući najveću investiciju poslije rata od 1,5 milijardi KM za Blok 7. , turistička naselja, trgovačke centre kakve ni Brisel nema, hotele, fabrike, poljoprivreden kredite i dr.,zabilježen industrijski rast i sl.madner wrote:Srecom SDA je bila dio vlasti i zadnje cetri godine te je uspjesno privukla razne investitore.
-
sulejman1
#1208 Re: BAKIRE ODLAZI
Vjerovatno smeta, ali interes je interes, tvoj je problem što se ne razumiješ u investicije i kapital. Evo hipotetički postavi,da ti želiš investirati novac u Tursku, a svaki dan slušaš kako ministar sigurnosti Turske izjavljuje kako im ne trebaju Bošnjaci, da su zaostali, da su teroristi i sl.da li bi ti investirao novac kod njih?Hajvan wrote:ti to ozbiljno?!sulejman1 wrote: Za to se trebate zahvaliti Radončiću i Lagumdžiji koji su sve činili da rastjeraju Arape i Turke. Naravno, nezaboravi i Dodika.
ulagačima iz turske i bliskog istoka ne smeta srbija i njena politka spram muslimanskog stanovništva JI evrope (bošnjaci, albanci)- genocidi, silovanja, protjerivanja, politika (pri)sile, politika lizanja s Izraleom--- a ko biva smetaju im komarci u vidi gore pobrojanih…
presmješan si…
i da ne bude neke dvojbe- ne branim komarce uopće.
- Dozer
#1209 Re: BAKIRE ODLAZI

SULE! SULE! SULE! Aleeeeeeeee, Aleeeeee, Aaalee, aaleee, aaaleeeeee !!
Sredice tebi Kirbi sve, no sikiriki

-
RahatHurmašica
#1210 Re: BAKIRE ODLAZI
.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:31, edited 1 time in total.
-
sulejman1
#1211 Re: BAKIRE ODLAZI
Gospodine, ja sam situiran čovjek, vlasnik privatne kompanije, sa državom nemam ništa, uglavnom radim sa zemljama evropske unije, ovo mi dođe kao zadovoljstvo da pomognem mladim ljudima kako do uspjeha, a ne da landaraju po tastaturi povazdan. Ako hoćeš vjeruj, ako nećeš ti živi u ubjeđenju kako si pametan.Dozer wrote:![]()
![]()
![]()
SULE! SULE! SULE! Aleeeeeeeee, Aleeeeee, Aaalee, aaleee, aaaleeeeee !!
Sredice tebi Kirbi sve, no sikiriki![]()
Last edited by sulejman1 on 04/09/2014 14:48, edited 1 time in total.
- madner
#1212 Re: BAKIRE ODLAZI
Jedan je Sule, odoh si istetovirat ovog maga logike na ljevu plecku. 
-
RahatHurmašica
#1213 Re: BAKIRE ODLAZI
.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:31, edited 1 time in total.
- navedeni
#1214 Re: BAKIRE ODLAZI
Situirani Sulejman, znamo Djapo da si ti situiran, ne moras to napominjati

-
hizo ramidovic
#1215 Re: BAKIRE ODLAZI
nego, suljaga, nisi nam se izjasnio ko je tvoj kandidat za clana predsjednistva?sulejman1 wrote: I dalje šuplja priča, kažeš da imaju obični i neobični poljoprivrednici (SDA-ovc). Nemožeš ti vidjeti šta je BAkir uradio jer ne znaš prvo za šta je nadležan, i ne možeš očekivati od njegovog rivala radončića da piše nešto pozitivno o njemu. Ja tebe pitam šta je Željko Komšić uradio za 8 godina u predsjedništvu.
- Hajvan
#1216 Re: BAKIRE ODLAZI
OK. Ne razumijem se…sulejman1 wrote:Vjerovatno smeta, ali interes je interes, tvoj je problem što se ne razumiješ u investicije i kapital. Evo hipotetički postavi,da ti želiš investirati novac u Tursku, a svaki dan slušaš kako ministar sigurnosti Turske izjavljuje kako im ne trebaju Bošnjaci, da su zaostali, da su teroristi i sl.da li bi ti investirao novac kod njih?
A vi stranački apratčici što po vazdan visite po ovom opskurnom forumu i gradite oreol lažnih veličina- vi se ko biva razumijete… ?!
ima li ste (svi) haman dvajest' godna da nešto napravite- i haman pa ništa niste napravili osim što obezvređujete sva zajednička, opća dobra kako biste ih u svoje skute prigrabili- jal' prodvajući u bescjenje nekim uturskim/arapskim/austriiiskim/inim investitorima za račun od par bonbonica, jal' direktno vama…
imali ste dvajst' godina (svi vi) da organizujete gradove po taman svima- no vidimo da sve javne firme propadaju, građai rade što god požele (usaobraćaju je to najočitije), sistem kaznjavanja ne postoji, sistem nagrđivanja ne postoji, meritokratij je davno umrla…
pa šta kojeg KURCA više hoćete?
da vam još i gaće skinem?!
ovdje bi vi (a vi ste stanački apartčici, buđžetlije iz svih jebenih stranaka) ko i u onom sistemu prethodnom da hladite muda, živite na guzove- a da mi radimo za vas… malo vas je previše, ba!
ja ću izaći na izbore i glasat ću , ali teško se onom ko ne ispuni obećanja- i to ne obećanja vama buĐŽetlijama, već nama (pre)ostalima
-
sulejman1
#1217 Re: BAKIRE ODLAZI
Ja nemam svog kandidata, ali analizirajući ove šuplje priče, mislim da je Bakir I. najozbiljniji kandidat, jer su ovi drugi presmješni da budu članovi predsjedništva. A o Bakiru se svakako može govoriti i prigovoriti mu, no međutim čovjek ima djela, za razliku od drugih koji samo šupljirajuhizo ramidovic wrote:nego, suljaga, nisi nam se izjasnio ko je tvoj kandidat za clana predsjednistva?sulejman1 wrote: I dalje šuplja priča, kažeš da imaju obični i neobični poljoprivrednici (SDA-ovc). Nemožeš ti vidjeti šta je BAkir uradio jer ne znaš prvo za šta je nadležan, i ne možeš očekivati od njegovog rivala radončića da piše nešto pozitivno o njemu. Ja tebe pitam šta je Željko Komšić uradio za 8 godina u predsjedništvu.
- navedeni
#1218 Re: BAKIRE ODLAZI
sulejman1 wrote:Ja nemam svog kandidata, ali analizirajući ove šuplje priče, mislim da je Bakir I. najozbiljniji kandidat, jer su ovi drugi presmješni da budu članovi predsjedništva. A o Bakiru se svakako može govoriti i prigovoriti mu, no međutim čovjek ima djela, za razliku od drugih koji samo šupljirajuhizo ramidovic wrote:nego, suljaga, nisi nam se izjasnio ko je tvoj kandidat za clana predsjednistva?sulejman1 wrote: I dalje šuplja priča, kažeš da imaju obični i neobični poljoprivrednici (SDA-ovc). Nemožeš ti vidjeti šta je BAkir uradio jer ne znaš prvo za šta je nadležan, i ne možeš očekivati od njegovog rivala radončića da piše nešto pozitivno o njemu. Ja tebe pitam šta je Željko Komšić uradio za 8 godina u predsjedništvu.
Ima, krivicna djela
-
sulejman1
#1219 Re: BAKIRE ODLAZI
Polahko, polahko, sve ćemo pozlatiti, niste još ni zlatne kašike oblizaliHajvan wrote:OK. Ne razumijem se…sulejman1 wrote:Vjerovatno smeta, ali interes je interes, tvoj je problem što se ne razumiješ u investicije i kapital. Evo hipotetički postavi,da ti želiš investirati novac u Tursku, a svaki dan slušaš kako ministar sigurnosti Turske izjavljuje kako im ne trebaju Bošnjaci, da su zaostali, da su teroristi i sl.da li bi ti investirao novac kod njih?![]()
A vi stranački apratčici što po vazdan visite po ovom opskurnom forumu i gradite oreol lažnih veličina- vi se ko biva razumijete… ?!
ima li ste (svi) haman dvajest' godna da nešto napravite- i haman pa ništa niste napravili osim što obezvređujete sva zajednička, opća dobra kako biste ih u svoje skute prigrabili- jal' prodvajući u bescjenje nekim uturskim/arapskim/austriiiskim/inim investitorima za račun od par bonbonica, jal' direktno vama…
imali ste dvajst' godina (svi vi) da organizujete gradove po taman svima- no vidimo da sve javne firme propadaju, građai rade što god požele (usaobraćaju je to najočitije), sistem kaznjavanja ne postoji, sistem nagrđivanja ne postoji, meritokratij je davno umrla…
pa šta kojeg KURCA više hoćete?
da vam još i gaće skinem?!
ovdje bi vi (a vi ste stanački apartčici, buđžetlije iz svih jebenih stranaka) ko i u onom sistemu prethodnom da hladite muda, živite na guzove- a da mi radimo za vas… malo vas je previše, ba!
ja ću izaći na izbore i glasat ću , ali teško se onom ko ne ispuni obećanja- i to ne obećanja vama buĐŽetlijama, već nama (pre)ostalima
-
hizo ramidovic
#1220 Re: BAKIRE ODLAZI
...sto je i vise nego ocito iz tvojih komentara...sulejman1 wrote:Ja nemam svog kandidata, ali analizirajući ove šuplje priče, mislim da je Bakir I. najozbiljniji kandidat, jer su ovi drugi presmješni da budu članovi predsjedništva. A o Bakiru se svakako može govoriti i prigovoriti mu, no međutim čovjek ima djela, za razliku od drugih koji samo šupljirajuhizo ramidovic wrote:nego, suljaga, nisi nam se izjasnio ko je tvoj kandidat za clana predsjednistva?sulejman1 wrote: I dalje šuplja priča, kažeš da imaju obični i neobični poljoprivrednici (SDA-ovc). Nemožeš ti vidjeti šta je BAkir uradio jer ne znaš prvo za šta je nadležan, i ne možeš očekivati od njegovog rivala radončića da piše nešto pozitivno o njemu. Ja tebe pitam šta je Željko Komšić uradio za 8 godina u predsjedništvu.
- Hajvan
#1221 Re: BAKIRE ODLAZI
Krava ti se obliznilasulejman1 wrote: Polahko, polahko, sve ćemo pozlatiti, niste još ni zlatne kašike oblizali
- madner
#1222 Re: BAKIRE ODLAZI
Meni je samo drago da imamo ovako objektivne ljude medju nama. 
-
condy
#1223 Re: BAKIRE ODLAZI
Koja su to Bakirova djela ?
Bakir je demagog a od demagoga nikad nije bilo hajra.
Bakir je demagog a od demagoga nikad nije bilo hajra.
- Toffee karamela
#1224 Re: BAKIRE ODLAZI
Dobro si, đe će ono imat ljubavnicu, gluplji je od Seke i provalila bi ga iste sekunde...jedino ako joj nije dojadio pa ga pošalje iz kuće s blagoslovom, nekoj mahaluši kakva i jest za njegasulejman1 wrote:
Čuj Bakir i ljubavnica, da ga nisi možda zamijenio sa Suljagićem ili Radončićem
-
sulejman1
#1225 Re: BAKIRE ODLAZI
Invazija SBB-ovaca, moram se povući na kratko 
Valjda je i Šćepo negdje u blizini.
Valjda je i Šćepo negdje u blizini.
Last edited by sulejman1 on 04/09/2014 15:25, edited 1 time in total.