Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi zeljeli vidjeti u SCC????

H&M
15
14%
C&A
16
15%
Subway
9
8%
Müller
23
22%
Humanic
2
2%
Esprit
6
6%
Jack&Jones
6
6%
Decathlon
29
27%

Total votes: 106

gustaVege

#1201 Re: Sarajevo City Center

Post by gustaVege »

armma wrote:
O'zone wrote:
mali_balon wrote:Bio i ja, ono je vrh ja ono nigdje u EU nisam vidijo pa proputovao sam je uzduz i poprijeko, samo ljubomorne siten duse mogu pljuvati onaku ljepotu...
Svaka cast nasem Bakiru ruke mu se pozlatile da mu Bog da jos para pa da jos tri otvori nek bodu vlahe u oci.
:thumbup: :mrgreen:
Tako je čovijek ulaže u svoju zemlju ..... i Baketa za predsjednika aBd :izet:
Kako vam se isplaćuje,dnevnica ili paušal?
zanimljiv

#1202 Re: Sarajevo City Center

Post by zanimljiv »

JanuaryJones wrote:Koliko ima restorana otvorenih na food court-u i šta nude?

Sent from my iPad using Tapatalk
Pasta Zen-talijanska hrana, paste, fettucine itd.
Pide ve Lahmacun-turska hrana, turske pite i pizze, najviše za novac
Bis-tuniški restoran, lijepa hrana sa Bliskog Istoka, solidno začinjena, najviše fancy od svih.
Green Salad Bar-salate i sendviči, cijene OK za lokaciju, ali više u odnosu na konkurenciju.
Sweet Factory-slatkiši, sladoledi itd.
Burger ćošak (zaboravio ime)-burgeri svih vrsta, oblika i veličina...

Ima još nešto pored turaka, zaboravih kako se zove...
Sve je iznenađujuće jeftino, sve je otvoreno osim Mrkve.
channel10

#1203 Re: Sarajevo City Center

Post by channel10 »

Only1 wrote:
blugirl wrote:Bijah i ja danas.....
Na ulazu u garazu sam cekala 15 minuta jer se isprijecio neki kamion ali se niko nije cesao zbog toga.

Jedva nadjem lift. Lift radnicki, prljav, neki materijali stoje unutra, uzas. Ali dovede me do -1. Tamo moras iza coska pa iza drugog coska, pored radnika iz Konzuma na pus-pauzi, hrpa nekih vrata, vecina zakljucanih, nista nije oznaceno, tek sam treca ovarisala da izadjem. Kad tamo dm. Vau!

Malo stede na rasvjeti. Pomracan centar. Itison onaj u sredini niko brat bratu nije ocistio kako je otvoren centar. Necu da ulazim sad u vrstu i kvalitetu robe u ponudi. Uglavnom, novo za ovo trziste pa hajd.

Htjedoh popit kafu. Samo kaze u burgerima onim. Kafu sam cekala 15 minuta. Njih trojica rade, meni ko braca izgledaju, sporiji od puzeva. Rekla bih da im je prvi posao. Vruce im je valjda pa skidaju kape koje moraju nosit. Oznojeni, umorni, prave burgere, mijesaju narudzbe. Imala sam dovoljno vremena da gledam kroz onu subu kako oni slazu te burgere. Sve ono na pultu stoji, pritiscu rukama ono meso na salatu. Nije mi bas napravilo apetit.

Ali im je igraonica super!

Naidjem na neku uplasenu curu u garazi na povratku, pita gdje se izlazi. Reko jel lift ili pjehe, ma kaze kako god :lol: I jos mi naplatise 4 marke garazu.

E ne's me vidjet Bakire vise tamo zadugo. Bar ne bez sljema
:-) Koja si ti dama jbt, kAo da si iz Pariza
Bio bi to odlican fazon, da se skupi desetak ljudi i udju sa sljemovima :D . Naravno da sa njima udje i neka od tv ekipa iz Sa i da naprave jedan jako dobar prilog kojim ce se poslati poruka svima, od investitora preko gradske uprave pa sve do kupaca.

Ovo treba zaobilaziti sve dok se ne finalizira kako Bog zapovijeda, pa taman propalo do tada.
newlevel

#1204 Re: AW: Sarajevo City Center

Post by newlevel »

mali_balon wrote:Bio i ja, ono je vrh ja ono nigdje u EU nisam vidijo pa proputovao sam je uzduz i poprijeko, samo ljubomorne siten duse mogu pljuvati onaku ljepotu...
Svaka cast nasem Bakiru ruke mu se pozlatile da mu Bog da jos para pa da jos tri otvori nek bodu vlahe u oci.
Sad ce prvi, posjeti bankomat. Post je dobar, ko nije dalje od SK otisao, povjerovao bi ovo.

Sent from my Nokia 3310
DaysleepeR

#1205 Re: Sarajevo City Center

Post by DaysleepeR »

eno onaj hairlija što je ubio čovjeka autom na stanici ispred predsjedništva i nikad odgovarao za to nije danas dočekivao goste na otvorenju Metropolisa u babe i majke mu...

narod zna
VjecitiStudent

#1206 Re: Sarajevo City Center

Post by VjecitiStudent »

DaysleepeR wrote:eno onaj hairlija što je ubio čovjeka autom na stanici ispred predsjedništva i nikad odgovarao za to nije danas dočekivao goste na otvorenju Metropolisa u babe i majke mu...

narod zna
Osnivači SDA, znaju znanje od prvog dana, od prvog šverca kroz tunel ...
O'zone
Globalni moderator

#1207 Re: Sarajevo City Center

Post by O'zone »

DaysleepeR wrote:eno onaj hairlija što je ubio čovjeka autom na stanici ispred predsjedništva i nikad odgovarao za to nije danas dočekivao goste na otvorenju Metropolisa u babe i majke mu...

narod zna

Pričaj ti šta hoćeš, Metropolis pun ko šibica, traži se mjesto više. Skontah da će najvjerovatnije imati baštu ispred centra jer imaju klizna vrata na plato.

Krkani i dalje parkiraju na trotoare samo sad su se popeli i na "zelenu površinu" pored centra :roll:
lajk

#1208 Re: Sarajevo City Center

Post by lajk »

Gdje je wc :?
Alhemicarkaa

#1209 Re: Sarajevo City Center

Post by Alhemicarkaa »

Bili i mi, odveli djete u taj mega zabavni centar pošto ga svi nafališe. Nismo obilazili radnje izuzev Bimaco centra i on me oduševio.
Ali onaj zabavni dio za djecu je meni katastrofa, nabacano bez ikakvog reda i smisla, da su bar sortirali po godinama. Dok skontaš gdje se u koji dio ulazi, katastrofa. Veliki dio sprava nema sigurnosne pojasave i to baš oni koji su namjenjeni za najmlađu populaciju, tako da na neke sprave djete nisam uspjela ni pustiti. Ona majušna igraonica u čošku, 4 marke ulaz, majke mi bolje opremljena ona besplatna u Mercatoru na Socijalnom. Jedno djete se provuče ispod onih gelendera i moja za njim. Nit mogu ući, nit je izvaditi. Kad kako je ušla, obišla krug i izašla. Djete postalo anksiozno, ali bez oduševljena, trči od jedne sprave do druge i na šta god smo je pitali hoćeš li nije htjela, žali Bože para. Tnx, but no tnx.
Ambrozija

#1210 Re: Sarajevo City Center

Post by Ambrozija »

lajk wrote:Gdje je wc :?
Cini mi se ima samo jedan wc i to na trecem spratu, nisam bas sigurna :D
lajk

#1211 Re: Sarajevo City Center

Post by lajk »

Ambrozija wrote:
lajk wrote:Gdje je wc :?
Cini mi se ima samo jedan wc i to na trecem spratu, nisam bas sigurna :D
Znaci obidjem 3-4 sprata,do igraonice nisam nasla wc :lol:
JanuaryJones

#1212 Re: Sarajevo City Center

Post by JanuaryJones »

zanimljiv wrote:
JanuaryJones wrote:Koliko ima restorana otvorenih na food court-u i šta nude?

Pasta Zen-talijanska hrana, paste, fettucine itd.
Pide ve Lahmacun-turska hrana, turske pite i pizze, najviše za novac
Bis-tuniški restoran, lijepa hrana sa Bliskog Istoka, solidno začinjena, najviše fancy od svih.
Green Salad Bar-salate i sendviči, cijene OK za lokaciju, ali više u odnosu na konkurenciju.
Sweet Factory-slatkiši, sladoledi itd.
Burger ćošak (zaboravio ime)-burgeri svih vrsta, oblika i veličina...

Ima još nešto pored turaka, zaboravih kako se zove...
Sve je iznenađujuće jeftino, sve je otvoreno osim Mrkve.
Jel onaj Pasta Zen sa Skenderije?

Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1213 Re: Sarajevo City Center

Post by Entropio »

Nije Pasta Zen nego Pasta Bene...
karanana

#1214 Re: Sarajevo City Center

Post by karanana »

zar nije neka druga pasta. bene ili tako nesto.
Banksy

#1215 Re: Sarajevo City Center

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:

narod zna
Osnivači SDA, znaju znanje od prvog dana, od prvog šverca kroz tunel ...
Najteži je prvi milion ...
staradis

#1216 Re: Sarajevo City Center

Post by staradis »

Vec vidio dva pspka parkirana pored centra. Kako li su se popeli?
GaRGa

#1217 Re: Sarajevo City Center

Post by GaRGa »

Vuce neka sila papke u i oko SSC...
hopcup

#1218 Re: Sarajevo City Center

Post by hopcup »

jel ti zaprave ovako razmišljaš? mislim, u svakodnevnom životu, i to?
mali_balon

#1219 Re: Sarajevo City Center

Post by mali_balon »

hopcup wrote:
Haj vako, ja bi se zabrinuo da neko fakat ovako razmislja (kao ja u postu), valjal ova.
Nisrin

#1220 Re: Sarajevo City Center

Post by Nisrin »

Na ovom forumu se svasta procita, danas su me jedva nagovorili da udjem u Zaru, kontajuci sta ja imam tu traziti ako je sve tako ŽARA i prosto se iznenadim - mantil/kaput, snizen sa 190KM na 100KM, to je ako je skupo, onda stvarno ne znam gdje svi kupuju! Pa na pijaci je kaput/mantil 80-100KM..,
Osim toga ima super pantola po 50-60KM, i to je neki prosjek, majice su po 40-50-60, kao i kosuljice, iste cijene kao u Mangu i Orsayu, Telly Weijlu, Terranovoj, cak tamo ima skupljih stvari...

Sto se tice Stradivariusa i Pull&Bear-a prosto su me odusevili, prvo enterijerom, onda cijenama i raznovrsnom ponudom, cipele i sandale od 40 do80KM kakve hoces...haljinice po 40-50 KM (KAO NA PIJACI), samo 10x kvalitetnije, sakoici oko 60-0KM (jeftinije od Manga, Orsaya, Tellya, Benettona etc), muske pantole od 50-60KM - jeftinije od Tom Tailora, Springfielda...

Zene, imate odlicne dzempere na kopcanje, svih boja u Berschki za samo 20KM...Bershcka takodjer pristupacna sa cijenama, za svakoga se moze svasta naci...cipela muskih po 50-60-80KM u svim gorespomenutim radnjama, osim Zare- tamo je obuca i inace skuplja!

U ToM tAILOR, sPRINGFIELD nisam ulazila, jer znamn kakva im je ponuda iz BBIa...nista posebno...vidim otvorit ce Terranovu, tamo im definitivno nije mjesto...stvari su extra nekvalitetne!!!

Pravo mi se svidja unutrasnji izgled centra, sve je cisto, nisam vidjela nikakve vrece, maltere itd, osim na -1, gdje traju radovi, a otvoren je Konzum, DM, Top Shop, a vidim uskoro se otvara Imtec, Bellona itd...
Konzum je ogroman i ima jako bogatu ponudu, malo veci od onog u BBIu i super akcije ima!
Uredan je, poput Merkatora pa ne vidim razlog za zalbe sto se otvorio bas Konzum...

Playland je zanimljiv, bas zivopisno izgleda, mene podjseca na njemacke parkove, poput Holiday parka i Europa parka...super za djecu, necete ih voditi svaki dan...

Sto se tice hrane, bila sam u onom dijelu gdje "talijanska pasta" i ne sjecam se kad uzeh bolje spagete napolitane, porcija samo 4 KM, a bilo mi je i previse...znaci, sa cijenama su odlicni, inace spagete sam placala i skuplje, recimo u BBIu...
onaj burger nisam gledala cijene i kod Turaka takodjer...ali je lijepo uredjeno...

Vidim da se uskoro otvara i Waikiki, neka prodavnica cokolade :mrgreen: , to ce vrijediti :D

NAJVISE od svega mi se svidjelo kako su uredili one ploce po SCCu, sa raznim citatima :) A malo je glupo da je wc na trecem spratu i nedovrsen je...sve u svemu, ljepse su uredjeni wc.ovi u BBIu ili Cinemi, ako kome nesto znaci :)

Sve u svemu, ko voli nek izvoli...sto se tice kafe gore u dijelu prehrane kafa je 1.5KM, extra pristupacna cijena za takvu lokaciju :D
Metropolis je krcat bio cijeli dan, na prizemlju...ne vidim da su tu svi neki snobovi...i mi obicni smrtnici mozemo sebi priustiti poneku stvar :)

I da, odusevile su me zlatare, predivno izgledaju :) Sport Life je takodjer ogroman, ima bolju ponudu nego ijedan drugi...samo su cijene paprene sto se tice trenerki itd, imate jeftinije u Stradivariusu ili Pull&Bear-u :)
Jedina radnja u koju nisam zeljela niti uci jeste Masimo Dutti, i rijetko ko ulazi, jer su cijene previsoke, ja mislim, cak i za nasu kvazielitu :D

I jos da naglasim, opet cu vise ici u BBI, barem kad su kafe u pitanju, jer mi je blize i volim taj centar, ali je BBI za klasu SKUPLJI! Definitivno bolja ponuda u SCC-u, s tim da FALI C&A, KIK, H&M...
Last edited by Nisrin on 01/04/2014 13:07, edited 3 times in total.
klixo

#1221 Re: Sarajevo City Center

Post by klixo »

mali_balon wrote:
hopcup wrote:
Haj vako, ja bi se zabrinuo da neko fakat ovako razmislja (kao ja u postu), valjal ova.
Kad kazes sto oni zele onda valjas , kad kazes suprotno ne valjaš taman od zlata bio ...
mali_balon

#1222 Re: Sarajevo City Center

Post by mali_balon »

Zavisi ko cita :D
zubi

#1223 Re: Sarajevo City Center

Post by zubi »

Nisrin wrote:NAJVISE od svega mi se svidjelo kako su uredili one ploce po SCCu, sa raznim citatima :)
Ovdje prestadoh da citam... recenzija mi izgubi svaki kredibilitet...
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1224 Re: Sarajevo City Center

Post by Matijevic_Vlado »

zubi wrote:
Nisrin wrote:NAJVISE od svega mi se svidjelo kako su uredili one ploce po SCCu, sa raznim citatima :)
Ovdje prestadoh da citam... recenzija mi izgubi svaki kredibilitet...
nemoj se ljutiti na zenu, nije to ona bas tako mislila :mrgreen:
shin

#1225 Re: Sarajevo City Center

Post by shin »

Mene bilo sramota kada sam vidio one citate po zidovima.
Post Reply