Ukrajina

Post Reply
celava_dlaka

#1201 Re: Ukrajina

Post by celava_dlaka »

ko tebe snajperima suzavcem i torturom ti njega hljebom
alanx

#1202 Re: Ukrajina

Post by alanx »

Gledam i vidim dan kada ce sile Ortodoksnih zemalja suceliti se sa silama Katolicko-Protestantskih zemalja i kada ce se konacno upotrijebiti ono radi cega su ga i pravili. Tsar.

Tsar Hidrogenska Bomba - snaga bombe = 58 milion tona TNT-a - kao sav eksploziv koji je upotrebljen u drugom svjetskom ratu puta 10.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_weapons_testing
Image

Cekamo.
Last edited by alanx on 20/02/2014 16:54, edited 1 time in total.
swanfilter

#1203 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

Gledajuci sve ove snimke, ja se vec polako gubim ko je ko u ovoj prici. Svi imaju uniforme, stitove, sljemove, .. Gledam video koji prikauje demonstranta sa snajperom, a obucen kao specijalac, ekipa oko njega isto ...
Opetja033

#1204 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Uznemirujuci (!!!) snimak pucanja pripadnika rezimske policije na demonstrante:

http://www.youtube.com/watch?v=0DxkDiAcSF8#t=151

Pazi sad ovog debila i diplomate:
Ruski premijer upozorio Yanukovitja da se ne ponasa kao otirac EU. Medvedev je rekao: "Nama su potrebni partneri koji su u dobrom stanju i koji se ponasaju legitimno i efektivno te ne dopustaju ljudima da se prema njima ponasaju kao da su otiraci".

Drugim rijecima ovaj neandretalac (kao i svi ruski politicari) zeli samo krv i krvoprolice te se zalaze za krvavo gusenje vapaja ukrajinskog naroda: samo da bi ta zemlja ostala vazal Kremlja.

Ovo je otvoreni poziv na jos vece krvoprolice.
dječak sa šibicama

#1205 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Sto su se bradonjice klonirali. Sad ordniriaju i na temi Sirija i na temi Ukrajina.

Zar nije zabranjeno kloniranje?
Fidel_Sa

#1206 Re: Ukrajina

Post by Fidel_Sa »

klicko_ukrajinski wrote:
swanfilter wrote:Gledajuci sve ove snimke, ja se vec polako gubim ko je ko u ovoj prici. Svi imaju uniforme, stitove, sljemove, .. Gledam video koji prikauje demonstranta sa snajperom, a obucen kao specijalac, ekipa oko njega isto ...
jesi li primijetio da se radi o vazdušnoj pušci? a vrlo moguće da se radi i o ubačenim proruskim janukovičevim elementima koji pokušavaju na taj način da izazovu još veći broj smrti na strani mirnih demonstranata
Jel ti zelis da vidis samo ono sto hoces ili..?? :-)
Kikibombona

#1207 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Uznemirujuci (!!!) snimak pucanja pripadnika rezimske policije na demonstrante:

Zalosno je ovo gledati...

Ali...

Gdje su krenuli ovi ljudi sa stitovima i sljemovima? Ocigledno da su neki stitovi oteti od policije iz ranijih sukoba.

Zasto Klicko ne pozove demonstrante da odloze oruzje? Ako nastave pucati na policiju, ovi ce uzvratiti desetorostruko. Svaka policija na svijetu bi isto postupila.
swanfilter

#1208 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

klicko_ukrajinski wrote:
swanfilter wrote:Gledajuci sve ove snimke, ja se vec polako gubim ko je ko u ovoj prici. Svi imaju uniforme, stitove, sljemove, .. Gledam video koji prikauje demonstranta sa snajperom, a obucen kao specijalac, ekipa oko njega isto ...
jesi li primijetio da se radi o vazdušnoj pušci? a vrlo moguće da se radi i o ubačenim proruskim janukovičevim elementima koji pokušavaju na taj način da izazovu još veći broj smrti na strani mirnih demonstranata
Meni je svejedno, samo kazem da covjek u ovom njihovom slucaju ne moze bas lako skontati ko kome pripada. Recimo, u Libiji, sada i u Siriji se je mogla uvidjeti razlika između pripadnika policije i vojske, te "demonstranata" na drugoj strani. Ovdje mi se to bas i ne cini slucaj ...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1209 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

dječak sa šibicama wrote:
Opetja033 wrote:Predsjednik Barack Obama:
"Upozoravamo da desavanja u Ukrajini mogu ilustrirati pocetak novog Hladnog Rata. Nas je cilj da osiguramo narodu Ukrajine mogucnost da sami biraju svoju buducnost"
Dobitnik nobelove nagrade za mir ne zna da je Janukovic izabran na demokratskim izborima?
i hitler je dobio vlast demokratskim putem
swanfilter

#1210 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

Fidel_Sa wrote:Jel ti zelis da vidis samo ono sto hoces ili..?? :-)
Pitanje meni namjenjeno? Ne kontam ga ... Ne znam zasto mislis da gledam samo ono sto zelim jer sam totalno out sto se tice izbora strana. Nisam jedan od mnogih ovdje sto brigu brinu za druge, dok nit mi nismo daleko od ovakvog filma ..
Last edited by swanfilter on 20/02/2014 17:11, edited 1 time in total.
Fidel_Sa

#1211 Re: Ukrajina

Post by Fidel_Sa »

swanfilter wrote:
Fidel_Sa wrote:jesi li primijetio da se radi o vazdušnoj pušci? a vrlo moguće da se radi i o ubačenim proruskim janukovičevim elementima koji pokušavaju na taj način da izazovu još veći broj smrti na strani mirnih demonstranata
Jel ti zelis da vidis samo ono sto hoces ili..?? :-)
Pitanje meni namjenjeno? Ne kontam ga ... Ne znam zasto mislis da gledam samo ono sto zelim jer sam totalno out sto se tice izbora strana. Nisam jedan od mnogih ovdje sto brigu brinu za druge, dok nit mi nismo daleko od ovakvog filma ..[/quote]

Ne tebi :D :D
Kal El

#1212 Re: Ukrajina

Post by Kal El »

CungaLunga wrote:
Kal El wrote:Bože sačuvaj komentara srba na Telegrafu o ovim civilima...koji bolesni umovi,pogotovo o članku u kojoj je Žena ubijena...

Sent from my Xperia S using Tapatalk
Uz obavezan potpis "slava pravoslavnoj Rusiji"?
U tom kontekstu :S Strašno
klicko_ukrajinski wrote:
Kal El wrote:Bože sačuvaj komentara srba na Telegrafu o ovim civilima...koji bolesni umovi,pogotovo o članku u kojoj je Žena ubijena...

Sent from my Xperia S using Tapatalk
može li link, hvala
Na Telegraf.rs idi na pretragu i samo ukucaj Ukrajina,vidjet ćeš dolje članak i naslov "Ubijena Žena hicem u glavu" ili tako nešto...kakvi komentari koliko lajkova na istim...

Ma na bilo kojem članku o Ukrajini možeš naći takve komentare..
Last edited by Kal El on 20/02/2014 17:14, edited 1 time in total.
karanana

#1213 Re: Ukrajina

Post by karanana »

meni ovi sukobi nekako cudnovati.

gdje je vojska u svemu ovome?
Opetja033

#1214 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:Uznemirujuci (!!!) snimak pucanja pripadnika rezimske policije na demonstrante:

Zalosno je ovo gledati...

Ali...

Gdje su krenuli ovi ljudi sa stitovima i sljemovima? Ocigledno da su neki stitovi oteti od policije iz ranijih sukoba.

Zasto Klicko ne pozove demonstrante da odloze oruzje? Ako nastave pucati na policiju, ovi ce uzvratiti desetorostruko. Svaka policija na svijetu bi isto postupila.
Koliko mogu vidjeti ovi niti su bili naoruzani vatrenim oruzjem niti su pucali na policiju. Dakle potpuno neprovocirano policija je otvorila vatru na njih, ubivsi Bog zna koliko ovih ljudi na snimku a pogotovo koliko ih je ranila.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1215 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

dječak sa šibicama wrote:Image

Image

Image

miroljubivi demonstranti
najbolja odbrana je samoodbrana
swanfilter

#1216 Re: Ukrajina

Post by swanfilter »

klicko_ukrajinski wrote:moguće da se radi o nekim ubačenim elementima koji imaju zadatak da ciljano izazovu još veći broj žrtava, i da moguće izazovu Janukovićevu reakciju da na ulice izvede vojsku, neko je već pomenuo da stižu neke vojne ili policijske jedinice iz Dnjepropetrovska, radi se o gradu koji se nalazi u rusofonskoj zoni i zoni koja je većinski glasala za Janukoviča, treba li detaljnije objašnjavati o čemu se ovdje zapravo radi ???
Pa, ne znam treba li ... Pocnes recenicu sa "moguce", a zavrsavas sa "treba li jos sta objasniti". Mislim, nisam ja trazio nikakvo objasnjenje, samo konstatacija je bila ..
celava_dlaka

#1217 Re: Ukrajina

Post by celava_dlaka »

Image
underwater

#1218 Re: Ukrajina

Post by underwater »

Ruski premijer upozorio Yanukovitja da se ne ponasa kao otirac EU. Medvedev je rekao: "Nama su potrebni partneri koji su u dobrom stanju i koji se ponasaju legitimno i efektivno te ne dopustaju ljudima da se prema njima ponasaju kao da su otiraci".

Drugim rijecima ovaj neandretalac (kao i svi ruski politicari) zeli samo krv i krvoprolice te se zalaze za krvavo gusenje vapaja ukrajinskog naroda: samo da bi ta zemlja ostala vazal Kremlja.

He he .... GENIJALAN komentar medvedova :thumbup: .... upravo je tako.
Glupi Janukovic uopce ne shvaca sa cime se igra. Morao je reagirati ostrije ... izbaciti tenkove na vrijeme.
Debilno je da Rusi salju cak od tamo ... znas li ti analfabeto koliko je to km i koliko goriva ce potrositi par hiljada T90 vozeci 60 na sat?
Ali platice ruski narod :thumbup:
Izgleda da to ne gine.
Dakle, ja sam buducnost...da li ti se svidjam?
Kikibombona

#1219 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Koliko mogu vidjeti ovi niti su bili naoruzani vatrenim oruzjem niti su pucali na policiju. Dakle potpuno neprovocirano policija je otvorila vatru na njih, ubivsi Bog zna koliko ovih ljudi na snimku a pogotovo koliko ih je ranila.
Sigurno su krenuli na zgradu koju kontrolise policija. Vidi se na klipu kako pokusavaju napredovati i formiraju stit kada ovi zapucaju. Dakle, spremni su krenuli napasti neku lokaciju, znali su da ce policija zapucati. Pa ko je tu lud? :-)

Policajci u ovom slucaju spasavaju svoje zivote.

Policija ima 100 000 puta vecu vatrenu moc od demonstranata. I pored te cinjenice, cetvrtina poginulih su upravo policajci. Iz ovog je jasno da su demonstranti izrazito nasilni i da se policija prilicno uzdrzava.

Da u Vasingtonu demonstranti ubiju 20-30 policajaca koji su u tom drustvu svetinja, tenkovima bi ih pregazili.

Uopste ne krivim policiju.

Krvim dva majmuna, Janukovica i Klicka. Oni su krivi za sve.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1220 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image
Image
Image

ma naravno miroljubljiva policija, ovi su sami sebe baČali na metke...
szlava

#1222 Re: Ukrajina

Post by szlava »

Podsjeca me na Metro :D
Opetja033

#1223 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

underwater wrote:

He he .... GENIJALAN komentar medvedova :thumbup: .... upravo je tako.
Glupi Janukovic uopce ne shvaca sa cime se igra. Morao je reagirati ostrije ... izbaciti tenkove na vrijeme.
Debilno je da Rusi salju cak od tamo ... znas li ti analfabeto koliko je to km i koliko goriva ce potrositi par hiljada T90 vozeci 60 na sat?
Ali platice ruski narod :thumbup:
Izgleda da to ne gine.
Dakle, ja sam buducnost...da li ti se svidjam?
Vidim nervoza Rusa se prenijela i na njihove pudlice ovdje. :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1224 Re: Ukrajina

Post by pici »

17:30 Nema dobrih vijesti sa sastanka Janukovića i evropskih ministara

Sastanak ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča s ministrima vanjskih poslova Poljske, Njemačke i Francuske završio je danas poslije podne u Kijevu, a ministri su sa sastanka izašli "mračnih lica" i otkazali su planirani susret s novinarima, javljaju ukrajinski mediji.

"Ministri su izašli... mračnih lica. Otkazali su planirani susret s novinarima", rekao je novinar Ukrajinske pravde. Međutim, agencija Reuters javlja, pozivajući se na izvor u Evropske unije (EU), da "postoje izgledi za kompromis".

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton dvaput je razgovarala s ministrima tokom sastanka s Janukovičem, a Janukovič je nakratko bio prekinuo sastanak kako bi nazvao ruskog predsjednika Vladimira Putina, javljaju ukrajinski mediji pozivajući se na poljske novine Gazeta Wyborcza.

Poljski, njemački i francuski šefovi diplomacija Radoslaw Sikorski, Frank-Walter Steinmeier i Laurent Fabius u razgovorima s Janukovičem trebali su osigurati mirno rješenje krize u Ukrajini uoči vanrednog sastanka ministara vanjskih poslova EU-a popodne u Briselu na kojem će se razmatrati moguće uvođenje sankcija ukrajinskim vlastima. Sikorski, Steinmeier i Fabius zasad ostaju u Kijevu ne putuju u Brisel, doznaje Reuters iz diplomatskih izvora, ali su u stalnom kontaktu s Ashton.

Sastanak Janukoviča i ministara trajao je više od četiri sata i njegova lokacija se držala u tajnosti zbog sukoba u Kijevu.

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1225 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

jao genijalaca...sami se zapaljuju koktelima :-)
Post Reply