Nino Raspudić

Post Reply
Hafis

#1201 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

jasko_ba wrote:Zar je ovo govno od covjeka i dalje aktuelno? Vidim tu su njegovi redovni fanatici: Lincoln-Burrows, hafis, par ublehasa jos uvijek ceka da se ubaci :-)
Šta fali, baš dobra ekipa :)
Cijepamo ovu negacijsku ekipu k'o guda masnu novinu :D
Hafis

#1202 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Nomo wrote:Ne postoje etnicke zastave . Ne postoji zastava hrvtskog , srpskog bosnjackog naroda . Postoji zastava RH , Srbije , BiH , Njmecake Francuske itd . Sahovnica u BiH je zastava Republike Hrvatske . Ta zastava se nikad nije vijorila u Bosni do 1992 . Nikad ama bas nikad . Jeste za vrijeme tzv NDH ali to nije bila drzava nego satelit . Sa srpskom zastavom ista stvar . nikad je nije u BiH do 1992 . nikad ama bas nikad u povijesti . Da li te zastave imaju neke natruhe , da li im prvo polje pocinje sa bijelo , crveno zuto imaju li orla ili ne ....to nema nikakve veze .Da se turci ne sjete . isti qurac drugo pakovanje, ko sija i vrat . U skupstini tzv rs se nalazi zastava Republike Srbije .Zastave koje vise u Sirokom brijegu vitezu , grudama capljini .....su zastave Republike Hrvatske . BiH ce biti normalna drzava kada u BiH budu samo dvije takve zastave . Jedana na ambasdi RH a druga na ambasadi R Srbije u Sarajevu . do tada nema zivota ni cistog zraka nikome . Ove dvije zastave su usle i dosle u Bosnu sa tenkom i na tenku . Kako ce otici , nemam pojma . Ako ostanu zauvijek to znaci da ce BiH nestati . Svaka drzava na svijetu ima jednu zastavu . Svaka . A nas ce Nino i hafis ubijediti da nam trebaju tri . Nama Bosancima i Hercegovcima ne trebaju tri . Samo jedna . Ona sa ljiljanima . Kada ne bude ljiljana nece biti ni Bosne . To je tako logicno .
Šteta. Čak sam se slagao s velikim dijelom tvoga teksta, dok ne zasra na samom kraju.
Kakvi bola' ljiljani. To ti je u psihologiji druga dva naroda zvuči kao da si im rekao: bez kolektivnog prihvatanja islama neće ni biti Bosne.
uh, jest eto, bas neko trazi da se ljiljani "prihvate"
Jok eto ne traži. provedi anketu recimo na forumu - troje ili četvoro bi bili protiv (uključujući i mene).

Dobro nije zvanično, ali između redova svakako. Pa čemu služe recimo likovi poput Dežulovića? Nekako je iskrenije kada se čuje iz ''neutralnih'' usta.
Nomo

#1203 Re: Nino Raspudić

Post by Nomo »

Hafis wrote:
Nomo wrote:Ne postoje etnicke zastave . Ne postoji zastava hrvtskog , srpskog bosnjackog naroda . Postoji zastava RH , Srbije , BiH , Njmecake Francuske itd . Sahovnica u BiH je zastava Republike Hrvatske . Ta zastava se nikad nije vijorila u Bosni do 1992 . Nikad ama bas nikad . Jeste za vrijeme tzv NDH ali to nije bila drzava nego satelit . Sa srpskom zastavom ista stvar . nikad je nije u BiH do 1992 . nikad ama bas nikad u povijesti . Da li te zastave imaju neke natruhe , da li im prvo polje pocinje sa bijelo , crveno zuto imaju li orla ili ne ....to nema nikakve veze .Da se turci ne sjete . isti qurac drugo pakovanje, ko sija i vrat . U skupstini tzv rs se nalazi zastava Republike Srbije .Zastave koje vise u Sirokom brijegu vitezu , grudama capljini .....su zastave Republike Hrvatske . BiH ce biti normalna drzava kada u BiH budu samo dvije takve zastave . Jedana na ambasdi RH a druga na ambasadi R Srbije u Sarajevu . do tada nema zivota ni cistog zraka nikome . Ove dvije zastave su usle i dosle u Bosnu sa tenkom i na tenku . Kako ce otici , nemam pojma . Ako ostanu zauvijek to znaci da ce BiH nestati . Svaka drzava na svijetu ima jednu zastavu . Svaka . A nas ce Nino i hafis ubijediti da nam trebaju tri . Nama Bosancima i Hercegovcima ne trebaju tri . Samo jedna . Ona sa ljiljanima . Kada ne bude ljiljana nece biti ni Bosne . To je tako logicno .
Šteta. Čak sam se slagao s velikim dijelom tvoga teksta, dok ne zasra na samom kraju.
Kakvi bola' ljiljani. To ti je u psihologiji druga dva naroda zvuči kao da si im rekao: bez kolektivnog prihvatanja islama neće ni biti Bosne.
gluposti majko draga . otvori prozor sirom da glupost izadje napolje . evo ja sam propuh napravio ne bi li te spasio blamaze .
Jesu li Srbi u hrvatskoj prihvatili katolicanstvo skupa sa hrvatskom zastatvom i hrvatskom drzvaom ?
ps Mada su njihova sjecanja 1991 na sahovnicu puno traumaticnija od tvojih sjecanja na ljiljane koje si prvi put skupa sa mnom vidio 1992 .
Last edited by Nomo on 22/07/2014 11:41, edited 1 time in total.
Hafis

#1204 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Nomo wrote:
Hafis wrote:
gluposti majko draga . otvori prozor sirom da glupost izadje napolje . evo ja sam propuh napravio ne bi li te spasio blamaze .
Jesu li Srbi u hrvatskoj prihvatili katolicanstvo skupa sa hrvatskom zastatvom i hrvatskom drzvaom ?
ps Mada su njihova sjecanja na sahovnicu puno traumaticnija od tvojih sjecanja na ljiljane koje si prvi put skupa sa mnom vidio 1992 .
Kakva su ti to poređenja? Kruške i šljive.
Mogli bi o stavu kineske manjinine prema obilježjima indonežanske zastave nakon stjecanja njene neovisnosti.
Hafis

#1205 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

huhucica wrote:Mesic je predstavljao afirmaciju islamskog/turskog lobija na balkanu. Danas se taj uticaj direktno vrsi iz Ankare na mnogo rigidniji nacin nego je to Mesic radio. Mesic je sve radio u rukavicama. Ovaj Novi Mesic prva puca pa onda kaze STOP.
Olandez :thumbup:
Legenda internet prostora na području bivše Yu.
moa

#1206 Re: Nino Raspudić

Post by moa »

Promasen slucaj jer su mu i stavovi promaseni. Sljedeci :mrgreen:

Ne kontam ovu pricu oko ljiljana, Hrvati se odrekli svoje historije i to zvanicno kroz institucije da ne zele ljiljane kao zastavu a sad vidim ima nekih talasanja da su i pogrijesili jer ipak ljiljan je "njihov". Ljiljani su jedni od najstarijih grbova na svijetu i objektivno najljepsa je zastava.
Last edited by moa on 22/07/2014 11:54, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1207 Re: Nino Raspudić

Post by _BataZiv_0809 »

Mogli bismo i o tome jesu li ti Kinezi bili manjina prije stjecanja neovisnoti Indonezije, ako cemo povlaciti paralele doktore :D No onda bi tema otisla daleko, tamo dalekooo :izet:
Alfons Kauders

#1208 Re: Nino Raspudić

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Šteta. Čak sam se slagao s velikim dijelom tvoga teksta, dok ne zasra na samom kraju.
uh, jest eto, bas neko trazi da se ljiljani "prihvate"
Jok eto ne traži. provedi anketu recimo na forumu - troje ili četvoro bi bili protiv (uključujući i mene).

Dobro nije zvanično, ali između redova svakako. Pa čemu služe recimo likovi poput Dežulovića? Nekako je iskrenije kada se čuje iz ''neutralnih'' usta.
stani, znaci sad ljudi ne mogu voljeti zastavu... cisto da se neko ne uvrijedi?

ne kontam, jel to neka politicka korektnost, da ljudi ne smiju iznositi misljenje u anketi?
Hafis

#1209 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

_BataZiv_0809 wrote:Mogli bismo i o tome jesu li ti Kinezi bili manjina prije stjecanja neovisnoti Indonezije, ako cemo povlaciti paralele doktore :D No onda bi tema otisla daleko, tamo dalekooo :izet:
Mislim da sam se ovje jednom davno lomio objašnjavajući razliku između položaja Srba u Hrvatskoj, prije i poslije rata, i položaja tri konstitutivna naroda u BiH, tako da mi ne pada na pamet.
Uglavnom, zvanični grb i zastava RH su jedno a tema ove priče je nešto sasvim drugo.
Uglavnom, primjer Srba u Hrvatskoj se ne može uzeti kao neki komparirajući podatak za ovu raspravu.
Jedino da je rat u RH imao drugačiji ishod, vjerojatno bi bile i drugačije posljedice.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1210 Re: Nino Raspudić

Post by _BataZiv_0809 »

Ne moze, tu se slazem. Ali razlog je iskljucivo u ishodu oruzanog sukoba u Hrvatskoj, koji je zavrsio pobjedom hrvatske vojske, za razliku od bh. gdje je ratni status quo pretocen u ustavnu materiju.
Hafis

#1211 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: stani, znaci sad ljudi ne mogu voljeti zastavu... cisto da se neko ne uvrijedi?

ne kontam, jel to neka politicka korektnost, da ljudi ne smiju iznositi misljenje u anketi?
Ne. ljudi mogu voljeti zastavu, nitko to normalan ne osporava.
Samo, jedno je voljeti nešto, a drugo je očekivati i od drugog da to isto voli. Tu je problem.

Ankete su uvijek dobrodošle. Samo ova ne bi imala stvarno smisla. Isto kao kad bi pitao uhodanog kurvara voli li onu stvar.
ultima_palabra

#1212 Re: Nino Raspudić

Post by ultima_palabra »

Pa ko očekuje išta i od koga? Koliko ja znam, Nino se sam javio klikćući kako ne voli reprezentaciju i zastavu s ljiljanima.
Hafis

#1213 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

_BataZiv_0809 wrote:Ne moze, tu se slazem. Ali razlog je iskljucivo u ishodu oruzanog sukoba u Hrvatskoj, koji je zavrsio pobjedom hrvatske vojske, za razliku od bh. gdje je ratni status quo pretocen u ustavnu materiju.
Upravo tako.
Hrvatska je pobijedila u svom ratu i nametnula je svoja pravila u miru.
Kao što rekoh - miješamo kruške i šljive.
vonSchtigliz

#1214 Re: Nino Raspudić

Post by vonSchtigliz »

Hafis wrote:
Bilo kakva shahovnica za Bosnjake predstalja fasisticka obiljezja kao sto crveno-plava-bijela trobojnica i kokarda su oboljezja pod kojima je izvrsen genocid nad Bosnjacima od strane Srba i agresija na RBiH . Treba svakog onog ko podigne te zastave nabiti na kolac . Umjesto toga danas raznorazni fasisti zabranjuju istoriska obiljezja stara preko 800 godina i pod kojim je ova drzava medjunarodno priznata i branjena u zadnjoj genocidnoj agresiji i hoce da nam nasilu nametnu neka strana obiljezja .To sve izaziva srdzbu kod Bosnjaka koja moze jednog dana eskalirati u nevidjeni sukob . Zapamtite ako Hrvatska i Srbija ne ukine genocidno-fashisticka obiljezja koje sam predhodno naveo to ce uzrokovati reakciju u BiH i bice pono vraceni ljiljani a ako Srbi i Hrvati nebudu na to pristali ima da ih nema .
Hafis

#1215 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

huhucica wrote:
Hafis wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Mogli bismo i o tome jesu li ti Kinezi bili manjina prije stjecanja neovisnoti Indonezije, ako cemo povlaciti paralele doktore :D No onda bi tema otisla daleko, tamo dalekooo :izet:
Mislim da sam se ovje jednom davno lomio objašnjavajući razliku između položaja Srba u Hrvatskoj, prije i poslije rata, i položaja tri konstitutivna naroda u BiH, tako da mi ne pada na pamet.
Uglavnom, zvanični grb i zastava RH su jedno a tema ove priče je nešto sasvim drugo.
Uglavnom, primjer Srba u Hrvatskoj se ne može uzeti kao neki komparirajući podatak za ovu raspravu.
Jedino da je rat u RH imao drugačiji ishod, vjerojatno bi bile i drugačije posljedice.
:lol:

Rat u BiH je imao ishod kakav je imao. Zato se pomiri sa tim. Nema treceg niti ce ga biti.
Eh, Olandez.
Ali svoj ti pos'o. Kad su mogli zabraniti turskim brodovima uplovljavanje u Neum, znači treba na njih pripaziti i ubuduće. Za sekund se to otme kontroli.
Hafis

#1216 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

vonSchtigliz wrote: Bilo kakva shahovnica za Bosnjake predstalja fasisticka obiljezja kao sto crveno-plava-bijela trobojnica i kokarda su oboljezja pod kojima je izvrsen genocid nad Bosnjacima od strane Srba i agresija na RBiH . Treba svakog onog ko podigne te zastave nabiti na kolac . Umjesto toga danas raznorazni fasisti zabranjuju istoriska obiljezja stara preko 800 godina i pod kojim je ova drzava medjunarodno priznata i branjena u zadnjoj genocidnoj agresiji i hoce da nam nasilu nametnu neka strana obiljezja .To sve izaziva srdzbu kod Bosnjaka koja moze jednog dana eskalirati u nevidjeni sukob . Zapamtite ako Hrvatska i Srbija ne ukine genocidno-fashisticka obiljezja koje sam predhodno naveo to ce uzrokovati reakciju u BiH i bice pono vraceni ljiljani a ako Srbi i Hrvati nebudu na to pristali ima da ih nema .
Oho...tri fašizma i još prijetnje na kraju.
Kolega, kabinet za kolegij ''Fašisti, dohakat' ćemo vam kad-tad'' je jedan kat niže, odmah do kavomata.
Nomo

#1217 Re: Nino Raspudić

Post by Nomo »

Hafis wrote:
vonSchtigliz wrote: Bilo kakva shahovnica za Bosnjake predstalja fasisticka obiljezja kao sto crveno-plava-bijela trobojnica i kokarda su oboljezja pod kojima je izvrsen genocid nad Bosnjacima od strane Srba i agresija na RBiH . Treba svakog onog ko podigne te zastave nabiti na kolac . Umjesto toga danas raznorazni fasisti zabranjuju istoriska obiljezja stara preko 800 godina i pod kojim je ova drzava medjunarodno priznata i branjena u zadnjoj genocidnoj agresiji i hoce da nam nasilu nametnu neka strana obiljezja .To sve izaziva srdzbu kod Bosnjaka koja moze jednog dana eskalirati u nevidjeni sukob . Zapamtite ako Hrvatska i Srbija ne ukine genocidno-fashisticka obiljezja koje sam predhodno naveo to ce uzrokovati reakciju u BiH i bice pono vraceni ljiljani a ako Srbi i Hrvati nebudu na to pristali ima da ih nema .
Kolega, kabinet za kolegij ''Fašisti, dohakat' ćemo vam kad-tad'' je jedan kat niže, odmah do
kavomata
.
yebem ti jezik kako ovo mozes napisati i izgovoriti a ovdje u svakom drugom postu dijelis lekcije iz gramatike i pravopisa ....cak ti je i tata govorio knjizevni i standradni bla bla bla . da se razumijemo ne smeta meni kava ali ja napisao pored automata za kavu .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1218 Re: Nino Raspudić

Post by _BataZiv_0809 »

Da se malo nasalimo na racun "kave", a isto je primjenjivo i na "kahvu" da ne bude zabune: Zasto se onda za ugostiteljski objekat ne kaze kavić odnosno kahvić ? :D
Hafis

#1219 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Nomo wrote:
Hafis wrote:
Kolega, kabinet za kolegij ''Fašisti, dohakat' ćemo vam kad-tad'' je jedan kat niže, odmah do
kavomata
.
yebem ti jezik kako ovo mozes napisati i izgovoriti a ovdje u svakom drugom postu dijelis lekcije iz gramatike i pravopisa ....cak ti je i tata govorio knjizevni i standradni bla bla bla . da se razumijemo ne smeta meni kava ali ja napisao pored automata za kavu .
Jebat ga, nisam ja to izmislio. I ja se ukinem s nogu kada čujem na FTV - četverica ili visočiji.
Samoposlužni automati:
KAVOMAT d.o.o.
http://kavomat.hr/
BHCluster

#1220 Re: Nino Raspudić

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Eh, Olandez.
Ali svoj ti pos'o. Kad su mogli zabraniti turskim brodovima uplovljavanje u Neum, znači treba na njih pripaziti i ubuduće. Za sekund se to otme kontroli.
Kao naprimjer formiranje tzv "Hrvatske samouprava u Bosni i Hercegovini" ili "Međukantonalno-međuopćinsko vijeće" i sve ostale bajke. Djabe postrojavanje HVO-a (11.5.2001) i sve ostalo, pisi propalo. I na kraju sa su dobili osim malo jaceg prdeza!

Od "hzhb" do "Međukantonalnog-međuopćinskog vijeća" sve uspjeh do uspjeha kao Hercegovacka TV. :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1221 Re: Nino Raspudić

Post by _BataZiv_0809 »

Hafise, ako nije tajna-na cemu si doktorirao?
Hafis

#1222 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

_BataZiv_0809 wrote:Da se malo nasalimo na racun "kave", a isto je primjenjivo i na "kahvu" da ne bude zabune: Zasto se onda za ugostiteljski objekat ne kaze kavić odnosno kahvić ? :D
Da si malo pomnije pratio moju respektabilnu forumsku karijeru, pročitao bi da sam neki dan na temi o slučaju izdavanja one sporne diplome u gimnaziji u Jajcu, izjavio da je doista smiješno nasilno kroatiziranje riječi ''kafa'' i da sam upravo naveo taj primjer: kava - kafić
Nomo

#1223 Re: Nino Raspudić

Post by Nomo »

Hafis
Jebat ga, nisam ja to izmislio. I ja se ukinem s nogu kada čujem na FTV - četverica ili visočiji.
Samoposlužni automati:
KAVOMAT d.o.o.
http://kavomat.hr/
i ja sam vidio da na tarabi pise sladoled ali nisam polizao
Hafis

#1224 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

_BataZiv_0809 wrote:Hafise, ako nije tajna-na cemu si doktorirao?
Ne mogu javno, malen je Mostar.
Ako ti treba neka stručna pomoć, informacija, savjet, onda imaš PP.
Ako pitaš onako reda radi - ne vidim razloga zašto bih odgovarao.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1225 Re: Nino Raspudić

Post by _BataZiv_0809 »

Hafis wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Da se malo nasalimo na racun "kave", a isto je primjenjivo i na "kahvu" da ne bude zabune: Zasto se onda za ugostiteljski objekat ne kaze kavić odnosno kahvić ? :D
Da si malo pomnije pratio moju respektabilnu forumsku karijeru, pročitao bi da sam neki dan na temi o slučaju izdavanja one sporne diplome u gimnaziji u Jajcu, izjavio da je doista smiješno nasilno kroatiziranje riječi ''kafa'' i da sam upravo naveo taj primjer: kava - kafić
A tvoja "respektabilna forumska karijera" je obavezna literatura za svakog ko bi zelio polemisati? :D

Ok, razumijem tvoje razloge, mada ja u Mostaru poznajem 2-3 osobe i isti sam posjetio svega 4-5 puta. Ali svi smo ovdje anonimni i uglavnom ne zelimo dati ni naznaku/natuknicu sopstvenog identiteta. Mozes napisati i oblast, mada pretpostavljam da se radi o drustvenim ili humanstickim naukama.

Hvala na ponudjenoj pomoci. :thumbup:
Post Reply