DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post Reply
_mufljuz_

#1201 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by _mufljuz_ »

TRENT wrote:I sta trebam da radim sada ? Prosvijetli me ziv bio.
ja znam sta ne treba - da ne budes glup.
to je sve.
TRENT

#1202 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

_mufljuz_ wrote:
ja znam sta ne treba - da ne budes glup.
to je sve.
Protjerali me,pobili mi pola familije,mislim da nisam glup i znam kako razmisljam.I sta sad trebam,da zivot mi prodje u razmisljanju kako ce opet biti rata.Neka hvala,imam ja pametnijih poslova od toga.
eroslav

#1203 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by eroslav »

kakav rat..kakvi bakarači, u kući mu štemalo tko ga god prizivao u bilo kojem kontextu :-)
TRENT

#1204 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

eroslav wrote:kakav rat..kakvi bakarači, u kući mu štemalo tko ga god prizivao u bilo kojem kontextu :-)
Djeca koja se rodila u ratu ti otvaraju ovakve teme.Ko biva zao im sto nisu ucestvovali u ratovanju.
eroslav

#1205 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by eroslav »

TRENT wrote:
eroslav wrote:kakav rat..kakvi bakarači, u kući mu štemalo tko ga god prizivao u bilo kojem kontextu :-)
Djeca koja se rodila u ratu ti otvaraju ovakve teme.Ko biva zao im sto nisu ucestvovali u ratovanju.
višak hormona lupa po glavi...a playstationa ni na vidiku? :roll:

kvalitetna radna akcija bi čuda napravila...a ako i to ne bi pomoglo, onda par odgojnih šamara bi prizemljilo situaciju dok kareš keks
Drvosjeca iz Dejcica

#1206 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

TRENT wrote:
Ja ipak mislim suprotno. Zašto bi bilo pogrešno razgovarati o ratu kao zlosutnoj mogućnosti? Naravno da niko normalan ne želi rat ali kao mogućnost na žalost on još uvijek visi nad nama. Šanse za rat su male ali ipak postoje i to je hipotetičko pitanje ali vjeruj da se na Balkanu sve može izmijeniti za 180 stepeni u orku od dvije sedmice. Ko ovo nije uvidio 1992. godine taj je propustio vrlo važnu životnu lekciju.
TRENT

#1207 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
TRENT wrote:
Ja ipak mislim suprotno. Zašto bi bilo pogrešno razgovarati o ratu kao zlosutnoj mogućnosti? Naravno da niko normalan ne želi rat ali kao mogućnost na žalost on još uvijek visi nad nama. Šanse za rat su male ali ipak postoje i to je hipotetičko pitanje ali vjeruj da se na Balkanu sve može izmijeniti za 180 stepeni u orku od dvije sedmice. Ko ovo nije uvidio 1992. godine taj je propustio vrlo važnu životnu lekciju.
Pa onda bi trebali otvoriti rasprave sta u slucaju moguceg razornog zemljotresa,sta uraditi u takvoj situaciji.A ruku na srce,vece su sanse da se tlo zatrese nego da rat pocne.Ili sto ne bismo zapoceli raspravu takodjer o eventualnom padu asteroida na planetu Zemlju.Sta onda ? Poplave,klizista ? Vidio si prosle godine havariju oko ogromnog snijega i totalno nespremljenosti sluzbi civilne zastite
mobile9

#1208 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by mobile9 »

trent sto se toliko angažuješ protiv vojne obuke u ovoj zemlji i misliš da je nemoguće da ovdje bude rat. :kiss:
Otvaraj brate te teme i ne smaraj nas više. :pusi: :jbt:
TRENT

#1209 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

mobile9 wrote:trent sto se toliko angažuješ protiv vojne obuke u ovoj zemlji i misliš da je nemoguće da ovdje bude rat. :kiss:
Otvaraj brate te teme i ne smaraj nas više. :pusi: :jbt:
Idi cisti pusku ,spremaj se za rat,dosadan si.
kr-sa1968

#1210 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by kr-sa1968 »

Jel moguće ikako da neko postavi temu o prijateljstvu u ovoj državi, o drugovima i drugaricama, o igranju lopte i preskakanju gume, o tome što je danas krenulo u školu još manje djece nego prošle godine, o tome kako djeci nemožemo da kupimo sve što im treba za školu a ne o ratu? Ta tema je potreebna Komšiću, Dodiku, Tihiću i ostalim majmunima, da oproste pravi majmuni, jer ih te teme održavaju na vlasti i u "raju" u kojem žive, dajte temu u kojoj nećemo "pucati" jedni na druge nego da se zajednički okrenemo pa da "pucamo" pa Dodiku,Komšiću, Tihiću, Bakiru, SDS-u, SNSD-u, SDA-u, SBB-u...i svim ostalim koje zaboli k...c što nemogu da kupim sve knjige djetetu a o novim patikama da nepričam. U tom ratu ću sigurno učestvovati i biću opet u prvim redovima i sigurno ću pucati po svima, bez razlike i neću gledati koga pogađam jer njihova djeca danas "gaze" našu djecu i neodgovaraju pred zaklonom jer je zakon njihov. E u tom ratu hoću da učestvujem i to što prije to bolje, i zoviteme kako hoćete i balijom i četnikom i ustašom sve sam to i nosiću sve uniforme i sve oznake i sve zastave i biću pripadnik svih armija...
radostan dan

#1211 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by radostan dan »

nije.
trenutno.
tamo negdje početkom oktobra, kad se slegnu utisci sa godišnjeg u bosni, kad bude vrijeme razmišljati kako kupiti te iste patike i jaknu djetetu u hladnoj švedskoj i torontu, tad će se malo lakše disati.
do tad, tastaturu u šake i raspalali.
eroslav

#1212 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by eroslav »

ne bih se složio s tobom (boldirani dio)
ajmo baciti pogled na situaciju...sa drugačijeg stanovišta
fakini su zaposjeli teritorij i država je de facto (polu)protektorat...imaju kontrolu nad gospodarstvom/dugom/stanovništvom/čitavim teritorijem, jel tako? (da, svaka stavka je istinita...)
dalje, najveća baza liliputanaca (izvan matične države) jeste na kosovu -bondsteel, zaposjeli su doslovno i sve zemlje u okruženju te praktički...svi plešemo po njihovim notama, zar ne?
imajući u vidu sve navedeno...sa geopolitičke razine, reci mi... koja bi bila svrha izbijanja sukoba na već okupiranom i opustošenom teritoriju?
jednostavno...kriza se umjetno generira jer smo (kao kolektiv) glupi ko točak, apropo tome..omogućujemo zapadnjačkim idiotima o(p)stanak na ovim prostorima, pumpamo lovu njihovim birokratima i dopuštamo da nas šaka retardiranih pajaca čereči ko mlado majmunče....a povrh svega, i da ne napominjem kako smo kvalitetan poligon za kojekakva experimentiranja u samom srcu europe..i još..strateški, tako blizu istočnog bloka?
ovakvo ''tele'' se ne pušta sa lanca bez kvalitetnog razloga...a ruku na srce, ja ga ne vidim u ovom trenutku.. :-)
sumirprimus

#1213 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by sumirprimus »

radostan dan wrote:nije.
trenutno.
tamo negdje početkom oktobra, kad se slegnu utisci sa godišnjeg u bosni, kad bude vrijeme razmišljati kako kupiti te iste patike i jaknu djetetu u hladnoj švedskoj i torontu, tad će se malo lakše disati.
do tad, tastaturu u šake i raspalali.
bogaaam,meni su gori ovi lokalni mladjani...
i kad ih dovoljan broj ne bude u stanju ni zene imat a kamol djece i problema oko jakne patika i sl...eh onda se gospodo zabrinite, i put pod noge...dok se moze... :D
eroslav

#1214 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by eroslav »

kr-sa1968 wrote:Jel moguće ikako da neko postavi temu o prijateljstvu u ovoj državi, o drugovima i drugaricama, o igranju lopte i preskakanju gume, o tome što je danas krenulo u školu još manje djece nego prošle godine, o tome kako djeci nemožemo da kupimo sve što im treba za školu a ne o ratu? Ta tema je potreebna Komšiću, Dodiku, Tihiću i ostalim majmunima, da oproste pravi majmuni, jer ih te teme održavaju na vlasti i u "raju" u kojem žive, dajte temu u kojoj nećemo "pucati" jedni na druge nego da se zajednički okrenemo pa da "pucamo" pa Dodiku,Komšiću, Tihiću, Bakiru, SDS-u, SNSD-u, SDA-u, SBB-u...i svim ostalim koje zaboli k...c što nemogu da kupim sve knjige djetetu a o novim patikama da nepričam
.

XXX
U tom ratu ću sigurno učestvovati i biću opet u prvim redovima i sigurno ću pucati po svima, bez razlike i neću gledati koga pogađam jer njihova djeca danas "gaze" našu djecu i neodgovaraju pred zaklonom jer je zakon njihov. E u tom ratu hoću da učestvujem i to što prije to bolje, i zoviteme kako hoćete i balijom i četnikom i ustašom sve sam to i nosiću sve uniforme i sve oznake i sve zastave i biću pripadnik svih armija...

u ovom dijelu si ispustio navodnike tako da....
izglednije šanse imaš ako promijeniš mjesto prebivališta (kontinent)..jer scenarij gdje će novi simpozij bagerista, rovokopača, šofera i ostale niskoprofilne stoke sitnog zubala, da uzjaši i ponovno se obogati na račun običnih smrtnika....moje dijete neće gledati niti proživljavati da mu j.mater!
radije ću krenuti od 0 u nekom pitomom mjestu par desetina milja kilometara od ovog usranog regiona, nego što ću i pišljivu crvenu petardu baciti za ''viši i tamo nečiji interes'', nikad majstore...NIKAD!
kr-sa1968

#1215 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by kr-sa1968 »

eroslav wrote:
ne bih se složio s tobom (boldirani dio)
ajmo baciti pogled na situaciju...sa drugačijeg stanovišta
fakini su zaposjeli teritorij i država je de facto (polu)protektorat...imaju kontrolu nad gospodarstvom/dugom/stanovništvom/čitavim teritorijem, jel tako? (da, svaka stavka je istinita...)
dalje, najveća baza liliputanaca (izvan matične države) jeste na kosovu -bondsteel, zaposjeli su doslovno i sve zemlje u okruženju te praktički...svi plešemo po njihovim notama, zar ne?
imajući u vidu sve navedeno...sa geopolitičke razine, reci mi... koja bi bila svrha izbijanja sukoba na već okupiranom i opustošenom teritoriju?
jednostavno...kriza se umjetno generira jer smo (kao kolektiv) glupi ko točak, apropo tome..omogućujemo zapadnjačkim idiotima o(p)stanak na ovim prostorima, pumpamo lovu njihovim birokratima i dopuštamo da nas šaka retardiranih pajaca čereči ko mlado majmunče....a povrh svega, i da ne napominjem kako smo kvalitetan poligon za kojekakva experimentiranja u samom srcu europe..i još..strateški, tako blizu istočnog bloka?
ovakvo ''tele'' se ne pušta sa lanca bez kvalitetnog razloga...a ruku na srce, ja ga ne vidim u ovom trenutku.. :-)
Bravo!! Upravo tako. Dokle god svojim glupostima omogućavamo da nas naši čereče što nas nebi čerečili i tuđi. Upravo iz tih razloga niko nikad nije dozvolio zlatnoj koki da ode od njega eto onako, a pogotovo iz razloga da se opet "upucavaju". Sveli su nas na broj koji im nije teško da održavaju u životu, dajući nam infuziju(krediti MMF-a) svremena na vrijeme i držeći nas na lancu sa štapom i šargarepom a sebi omogućavaju poligon za sve eksperimente koji im padaju na pamet. Sa pričom o Evropi imaju utopiju koju "pijemo" a u suštini drže nas kao "brana" svim opasnostima koje napadaju Ameriku. U srcu Evrope imaju gomilu budala koju mogu da prejebavaju kako hoće, mogu da peru svoj novac a zašto im i služimo. Odavde nemogu ništa više da uzmu tako da im ne predstavljamo neki teret. Legalno pranje novca mafijaških kartela.Drže Dodika sa pričom o ocjepljenju, sjedne strane, a sa druge Komšića sa ratom, a sve to slušaju zaluđeni navijači i jednih i drugih i nakon vijesti odoše u javnu kuhinju na porciju splačina...
ulciscorr

#1216 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ulciscorr »

Nista, samo kuliraj.

Proci ce malo vremena prije nego sto se cetnicima ukaze prilika za secesiju.
kr-sa1968

#1217 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by kr-sa1968 »

eroslav wrote:
kr-sa1968 wrote:Jel moguće ikako da neko postavi temu o prijateljstvu u ovoj državi, o drugovima i drugaricama, o igranju lopte i preskakanju gume, o tome što je danas krenulo u školu još manje djece nego prošle godine, o tome kako djeci nemožemo da kupimo sve što im treba za školu a ne o ratu? Ta tema je potreebna Komšiću, Dodiku, Tihiću i ostalim majmunima, da oproste pravi majmuni, jer ih te teme održavaju na vlasti i u "raju" u kojem žive, dajte temu u kojoj nećemo "pucati" jedni na druge nego da se zajednički okrenemo pa da "pucamo" pa Dodiku,Komšiću, Tihiću, Bakiru, SDS-u, SNSD-u, SDA-u, SBB-u...i svim ostalim koje zaboli k...c što nemogu da kupim sve knjige djetetu a o novim patikama da nepričam
.

XXX
U tom ratu ću sigurno učestvovati i biću opet u prvim redovima i sigurno ću pucati po svima, bez razlike i neću gledati koga pogađam jer njihova djeca danas "gaze" našu djecu i neodgovaraju pred zaklonom jer je zakon njihov. E u tom ratu hoću da učestvujem i to što prije to bolje, i zoviteme kako hoćete i balijom i četnikom i ustašom sve sam to i nosiću sve uniforme i sve oznake i sve zastave i biću pripadnik svih armija...

u ovom dijelu si ispustio navodnike tako da....
izglednije šanse imaš ako promijeniš mjesto prebivališta (kontinent)..jer scenarij gdje će novi simpozij bagerista, rovokopača, šofera i ostale niskoprofilne stoke sitnog zubala, da uzjaši i ponovno se obogati na račun običnih smrtnika....moje dijete neće gledati niti proživljavati da mu j.mater!
radije ću krenuti od 0 u nekom pitomom mjestu par desetina milja kilometara od ovog usranog regiona, nego što ću i pišljivu crvenu petardu baciti za ''viši i tamo nečiji interes'', nikad majstore...NIKAD!
Ama i sa ovim se slažem ali sam prijatelju zakasnio sa odlaskom. Da sam otišao prije dvadeset godina bilo bi ekstra da počnem od nule, ali sad nigdje nisam prispjeo. Sad bi sve uradio da mi dijete nedođe kući "tužno" ili da ode iz kuće "tužno" što sam mu mogao dati ili nisam nikako mogao dati pare za užinu. Imam komšiju "člana partije" koji svom djetetu daje dvadeset marka, a nezna šta su subjekat i predikat. Moj odlazak odavde je utopija..
mO k3

#1218 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by mO k3 »

Black swan wrote:ko o čemu kurva o poštenju :D

svak se češka gdje ga svrbi :D
neda nana svog pametnog unuka :D
LaBomba

#1219 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

Mister Yes wrote:
ulciscorr wrote: A sta, mi smo neki ekstremisti?
U odnosu na Albance mi smo talibani. Dovoljno je pogledati broj đamija po metru kvadratnom da ti sve bude jasno. Ili recimo vjeronauka koja je kod nas u školama a kod njih nije. Kod nas kad neko kaže da vjeronauku treba izbaciti iz škola prijeti se nekakvim proljećem i nemirima. Kod njih kada neko kaže da vjeronauku treba ubaciti u škole prijeti se nemirima. Ma ima toga koliko hoćeš ko hoće da poredi.
ulciscorr wrote: Mislis Zapad nas ne poznaje?
Mislim da nas itekako poznaje.
ulciscorr wrote: Mislis neko sa Zapada strahuje od dva miliona Bosnjaka?
Ne strahuju ali ako već mogu birati, a mogu, onda biraju da nas kontrolišu. Zlu ne trebalo.
ulciscorr wrote: Mislis Zapad nije nista izvukao iz cinjenice da se mi i pored nepravde koja nam je ucinjena i genocida koji smo prezivjeli nismo nikad okrenuli ekstremizmu niti pozivali na osvetu... ?
Mi se sve više okrećemo ekstremizmu a privatno pozivamo i na osvetu. Samo ne javno naravno. Bošnjaci sve više mrze Izrael i USA i sve više se sekiraju stanjem na bliskom istoku. Đamije nikad punije (posebno zabrinjava broj mladih koji strahovito raste), nikad više islamske literature za kupiti itd itd.
ulciscorr wrote: A sta ce po tebi desiti kada Zapad odluci da su Bosnjaci previse "mocni" kako ti kazes i da treba zapoceti novi rat... sta ce biti sa Bosnjacima u tom ratu?
Nisam vidovit. Sve zavisi od toga da li će nas prije toga uspjeti utrpati u EU i NATO a to opet zavisi od toga koliko budemo spremni da se naguzimo. Najbolji primjer je ovo sa Sejdić-Finci zajebancijom. Budemo li i dalje odbijali da se naguzimo onda ništa od EU a onda neka vam je Bog na pomoći. Kažem "vam" jer ja ću tada već biti pod zemljom ili biti odveć star da bi me se ticalo.

E ovo tvoje pisanje je pravi primjer defetizma koji se Bosnjacima konstatno pokusava nametnut, i ovo tvoje pisanje bi trebalo biti sankcionisano. Poredis bosnjacki narod sa Talibanima ko s poslom, i to radi obnavljanja vec porusenih dzamija, i mrtav hladan ovde pises da su Bosnjaci nekakva prijetnja za svijet koji se trebaju drzati pod kontrolom. Ovakvih se Bosnjaci trebaju najvise i pazit, komplexasa i prikrivenih srbofila koji sire defetizam.
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#1220 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by slogabn »

TRENT wrote:Eno ih i dalje ratove dozivaju. :lol:
Ne znam sto se brigas drug. Pusti ih neka zveckaju oruzjem, idi mirno spavaj, rata nece biti, jer i sam znas da za rat treba dvoje.
Hrulj

#1221 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hrulj »

slogabn wrote:
Ne znam sto se brigas drug. Pusti ih neka zveckaju oruzjem, idi mirno spavaj, rata nece biti, jer i sam znas da za rat treba dvoje.
Ko i prosli put :lol: :lol: :lol:
TRENT

#1222 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

.
Last edited by TRENT on 02/09/2013 15:05, edited 1 time in total.
Mister Yes

#1223 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Mister Yes »

LaBomba wrote: E ovo tvoje pisanje je pravi primjer defetizma koji se Bosnjacima konstatno pokusava nametnut, i ovo tvoje pisanje bi trebalo biti sankcionisano. Poredis bosnjacki narod sa Talibanima ko s poslom, i to radi obnavljanja vec porusenih dzamija, i mrtav hladan ovde pises da su Bosnjaci nekakva prijetnja za svijet koji se trebaju drzati pod kontrolom. Ovakvih se Bosnjaci trebaju najvise i pazit, komplexasa i prikrivenih srbofila koji sire defetizam.
:-) Koliko gluposti u kratkom postu. Fascinantno.

Odgovorit ću samo vezano za defetizam jer ovo ostalo je očigledno rezultat nemogućnosti da se čita sa razumjevanjem. Znači vizavi širenja defetizma, ja uvijek kada pričam o mogućoj budućnosti imam riječ "ako". Jer pred Bošnjacima su dva puta. Put sekularizacije i put islamizacije. U slučaju da većina ostane na putu sekularizacije veliki sam optimista i vjerujem da će u tom slučaju cijela Bosna pripasti Bošnjacima i to kao dio ujedinjene Evrope. Ali ako Bošnjaci izaberu onaj drugi put onda sam veliki pesimista. Samo je jedan razlog zašto je BH pitanje još uvijek neriješeno. Naime i na zapadu čekaju da vide kojim putem će poći dobre Bošnje.
LaBomba

#1224 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

Sto nisi otisao neki dan na Pale na docek Krajisniku pa se njima tako kreveljio u facu i ismijavao ih kako doziovaju rat, ili nedavno u Srebrenicu??
TRENT

#1225 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

LaBomba wrote:

Sto nisi otisao neki dan na Pale na docek Krajisniku pa se njima tako kreveljio u facu i ismijavao ih kako doziovaju rat, ili nedavno u Srebrenicu??
Pa uprati temu vezano za Krajisnika pa citaj moje komentare. :thumbup: :bih:
Post Reply