ja znam sta ne treba - da ne budes glup.TRENT wrote:I sta trebam da radim sada ? Prosvijetli me ziv bio.
to je sve.
ja znam sta ne treba - da ne budes glup.TRENT wrote:I sta trebam da radim sada ? Prosvijetli me ziv bio.
Protjerali me,pobili mi pola familije,mislim da nisam glup i znam kako razmisljam.I sta sad trebam,da zivot mi prodje u razmisljanju kako ce opet biti rata.Neka hvala,imam ja pametnijih poslova od toga._mufljuz_ wrote:ja znam sta ne treba - da ne budes glup.TRENT wrote:I sta trebam da radim sada ? Prosvijetli me ziv bio.
to je sve.
Djeca koja se rodila u ratu ti otvaraju ovakve teme.Ko biva zao im sto nisu ucestvovali u ratovanju.eroslav wrote:kakav rat..kakvi bakarači, u kući mu štemalo tko ga god prizivao u bilo kojem kontextu
višak hormona lupa po glavi...a playstationa ni na vidiku?TRENT wrote:Djeca koja se rodila u ratu ti otvaraju ovakve teme.Ko biva zao im sto nisu ucestvovali u ratovanju.eroslav wrote:kakav rat..kakvi bakarači, u kući mu štemalo tko ga god prizivao u bilo kojem kontextu
Ja ipak mislim suprotno. Zašto bi bilo pogrešno razgovarati o ratu kao zlosutnoj mogućnosti? Naravno da niko normalan ne želi rat ali kao mogućnost na žalost on još uvijek visi nad nama. Šanse za rat su male ali ipak postoje i to je hipotetičko pitanje ali vjeruj da se na Balkanu sve može izmijeniti za 180 stepeni u orku od dvije sedmice. Ko ovo nije uvidio 1992. godine taj je propustio vrlo važnu životnu lekciju.TRENT wrote:Djeca koja se rodila u ratu ti otvaraju ovakve teme.Ko biva zao im sto nisu ucestvovali u ratovanju.eroslav wrote:kakav rat..kakvi bakarači, u kući mu štemalo tko ga god prizivao u bilo kojem kontextu
Pa onda bi trebali otvoriti rasprave sta u slucaju moguceg razornog zemljotresa,sta uraditi u takvoj situaciji.A ruku na srce,vece su sanse da se tlo zatrese nego da rat pocne.Ili sto ne bismo zapoceli raspravu takodjer o eventualnom padu asteroida na planetu Zemlju.Sta onda ? Poplave,klizista ? Vidio si prosle godine havariju oko ogromnog snijega i totalno nespremljenosti sluzbi civilne zastiteDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ja ipak mislim suprotno. Zašto bi bilo pogrešno razgovarati o ratu kao zlosutnoj mogućnosti? Naravno da niko normalan ne želi rat ali kao mogućnost na žalost on još uvijek visi nad nama. Šanse za rat su male ali ipak postoje i to je hipotetičko pitanje ali vjeruj da se na Balkanu sve može izmijeniti za 180 stepeni u orku od dvije sedmice. Ko ovo nije uvidio 1992. godine taj je propustio vrlo važnu životnu lekciju.TRENT wrote:Djeca koja se rodila u ratu ti otvaraju ovakve teme.Ko biva zao im sto nisu ucestvovali u ratovanju.eroslav wrote:kakav rat..kakvi bakarači, u kući mu štemalo tko ga god prizivao u bilo kojem kontextu
Idi cisti pusku ,spremaj se za rat,dosadan si.mobile9 wrote:trent sto se toliko angažuješ protiv vojne obuke u ovoj zemlji i misliš da je nemoguće da ovdje bude rat.![]()
Otvaraj brate te teme i ne smaraj nas više.![]()
ne bih se složio s tobom (boldirani dio)Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ja ipak mislim suprotno. Zašto bi bilo pogrešno razgovarati o ratu kao zlosutnoj mogućnosti? Naravno da niko normalan ne želi rat ali kao mogućnost na žalost on još uvijek visi nad nama. Šanse za rat su male ali ipak postoje i to je hipotetičko pitanje ali vjeruj da se na Balkanu sve može izmijeniti za 180 stepeni u orku od dvije sedmice. Ko ovo nije uvidio 1992. godine taj je propustio vrlo važnu životnu lekciju.
bogaaam,meni su gori ovi lokalni mladjani...radostan dan wrote:nije.
trenutno.
tamo negdje početkom oktobra, kad se slegnu utisci sa godišnjeg u bosni, kad bude vrijeme razmišljati kako kupiti te iste patike i jaknu djetetu u hladnoj švedskoj i torontu, tad će se malo lakše disati.
do tad, tastaturu u šake i raspalali.
.kr-sa1968 wrote:Jel moguće ikako da neko postavi temu o prijateljstvu u ovoj državi, o drugovima i drugaricama, o igranju lopte i preskakanju gume, o tome što je danas krenulo u školu još manje djece nego prošle godine, o tome kako djeci nemožemo da kupimo sve što im treba za školu a ne o ratu? Ta tema je potreebna Komšiću, Dodiku, Tihiću i ostalim majmunima, da oproste pravi majmuni, jer ih te teme održavaju na vlasti i u "raju" u kojem žive, dajte temu u kojoj nećemo "pucati" jedni na druge nego da se zajednički okrenemo pa da "pucamo" pa Dodiku,Komšiću, Tihiću, Bakiru, SDS-u, SNSD-u, SDA-u, SBB-u...i svim ostalim koje zaboli k...c što nemogu da kupim sve knjige djetetu a o novim patikama da nepričam
U tom ratu ću sigurno učestvovati i biću opet u prvim redovima i sigurno ću pucati po svima, bez razlike i neću gledati koga pogađam jer njihova djeca danas "gaze" našu djecu i neodgovaraju pred zaklonom jer je zakon njihov. E u tom ratu hoću da učestvujem i to što prije to bolje, i zoviteme kako hoćete i balijom i četnikom i ustašom sve sam to i nosiću sve uniforme i sve oznake i sve zastave i biću pripadnik svih armija...
Bravo!! Upravo tako. Dokle god svojim glupostima omogućavamo da nas naši čereče što nas nebi čerečili i tuđi. Upravo iz tih razloga niko nikad nije dozvolio zlatnoj koki da ode od njega eto onako, a pogotovo iz razloga da se opet "upucavaju". Sveli su nas na broj koji im nije teško da održavaju u životu, dajući nam infuziju(krediti MMF-a) svremena na vrijeme i držeći nas na lancu sa štapom i šargarepom a sebi omogućavaju poligon za sve eksperimente koji im padaju na pamet. Sa pričom o Evropi imaju utopiju koju "pijemo" a u suštini drže nas kao "brana" svim opasnostima koje napadaju Ameriku. U srcu Evrope imaju gomilu budala koju mogu da prejebavaju kako hoće, mogu da peru svoj novac a zašto im i služimo. Odavde nemogu ništa više da uzmu tako da im ne predstavljamo neki teret. Legalno pranje novca mafijaških kartela.Drže Dodika sa pričom o ocjepljenju, sjedne strane, a sa druge Komšića sa ratom, a sve to slušaju zaluđeni navijači i jednih i drugih i nakon vijesti odoše u javnu kuhinju na porciju splačina...eroslav wrote:ne bih se složio s tobom (boldirani dio)Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ja ipak mislim suprotno. Zašto bi bilo pogrešno razgovarati o ratu kao zlosutnoj mogućnosti? Naravno da niko normalan ne želi rat ali kao mogućnost na žalost on još uvijek visi nad nama. Šanse za rat su male ali ipak postoje i to je hipotetičko pitanje ali vjeruj da se na Balkanu sve može izmijeniti za 180 stepeni u orku od dvije sedmice. Ko ovo nije uvidio 1992. godine taj je propustio vrlo važnu životnu lekciju.
ajmo baciti pogled na situaciju...sa drugačijeg stanovišta
fakini su zaposjeli teritorij i država je de facto (polu)protektorat...imaju kontrolu nad gospodarstvom/dugom/stanovništvom/čitavim teritorijem, jel tako? (da, svaka stavka je istinita...)
dalje, najveća baza liliputanaca (izvan matične države) jeste na kosovu -bondsteel, zaposjeli su doslovno i sve zemlje u okruženju te praktički...svi plešemo po njihovim notama, zar ne?
imajući u vidu sve navedeno...sa geopolitičke razine, reci mi... koja bi bila svrha izbijanja sukoba na već okupiranom i opustošenom teritoriju?
jednostavno...kriza se umjetno generira jer smo (kao kolektiv) glupi ko točak, apropo tome..omogućujemo zapadnjačkim idiotima o(p)stanak na ovim prostorima, pumpamo lovu njihovim birokratima i dopuštamo da nas šaka retardiranih pajaca čereči ko mlado majmunče....a povrh svega, i da ne napominjem kako smo kvalitetan poligon za kojekakva experimentiranja u samom srcu europe..i još..strateški, tako blizu istočnog bloka?
ovakvo ''tele'' se ne pušta sa lanca bez kvalitetnog razloga...a ruku na srce, ja ga ne vidim u ovom trenutku..
Nista, samo kuliraj.TRENT wrote:I sta trebam da radim sada ? Prosvijetli me ziv bio.
Ama i sa ovim se slažem ali sam prijatelju zakasnio sa odlaskom. Da sam otišao prije dvadeset godina bilo bi ekstra da počnem od nule, ali sad nigdje nisam prispjeo. Sad bi sve uradio da mi dijete nedođe kući "tužno" ili da ode iz kuće "tužno" što sam mu mogao dati ili nisam nikako mogao dati pare za užinu. Imam komšiju "člana partije" koji svom djetetu daje dvadeset marka, a nezna šta su subjekat i predikat. Moj odlazak odavde je utopija..eroslav wrote:.kr-sa1968 wrote:Jel moguće ikako da neko postavi temu o prijateljstvu u ovoj državi, o drugovima i drugaricama, o igranju lopte i preskakanju gume, o tome što je danas krenulo u školu još manje djece nego prošle godine, o tome kako djeci nemožemo da kupimo sve što im treba za školu a ne o ratu? Ta tema je potreebna Komšiću, Dodiku, Tihiću i ostalim majmunima, da oproste pravi majmuni, jer ih te teme održavaju na vlasti i u "raju" u kojem žive, dajte temu u kojoj nećemo "pucati" jedni na druge nego da se zajednički okrenemo pa da "pucamo" pa Dodiku,Komšiću, Tihiću, Bakiru, SDS-u, SNSD-u, SDA-u, SBB-u...i svim ostalim koje zaboli k...c što nemogu da kupim sve knjige djetetu a o novim patikama da nepričam
XXX
U tom ratu ću sigurno učestvovati i biću opet u prvim redovima i sigurno ću pucati po svima, bez razlike i neću gledati koga pogađam jer njihova djeca danas "gaze" našu djecu i neodgovaraju pred zaklonom jer je zakon njihov. E u tom ratu hoću da učestvujem i to što prije to bolje, i zoviteme kako hoćete i balijom i četnikom i ustašom sve sam to i nosiću sve uniforme i sve oznake i sve zastave i biću pripadnik svih armija...
u ovom dijelu si ispustio navodnike tako da....
izglednije šanse imaš ako promijeniš mjesto prebivališta (kontinent)..jer scenarij gdje će novi simpozij bagerista, rovokopača, šofera i ostale niskoprofilne stoke sitnog zubala, da uzjaši i ponovno se obogati na račun običnih smrtnika....moje dijete neće gledati niti proživljavati da mu j.mater!
radije ću krenuti od 0 u nekom pitomom mjestu par desetina milja kilometara od ovog usranog regiona, nego što ću i pišljivu crvenu petardu baciti za ''viši i tamo nečiji interes'', nikad majstore...NIKAD!
neda nana svog pametnog unukaBlack swan wrote:ko o čemu kurva o poštenju![]()
svak se češka gdje ga svrbi
Mister Yes wrote:U odnosu na Albance mi smo talibani. Dovoljno je pogledati broj đamija po metru kvadratnom da ti sve bude jasno. Ili recimo vjeronauka koja je kod nas u školama a kod njih nije. Kod nas kad neko kaže da vjeronauku treba izbaciti iz škola prijeti se nekakvim proljećem i nemirima. Kod njih kada neko kaže da vjeronauku treba ubaciti u škole prijeti se nemirima. Ma ima toga koliko hoćeš ko hoće da poredi.ulciscorr wrote: A sta, mi smo neki ekstremisti?
Mislim da nas itekako poznaje.ulciscorr wrote: Mislis Zapad nas ne poznaje?
Ne strahuju ali ako već mogu birati, a mogu, onda biraju da nas kontrolišu. Zlu ne trebalo.ulciscorr wrote: Mislis neko sa Zapada strahuje od dva miliona Bosnjaka?
Mi se sve više okrećemo ekstremizmu a privatno pozivamo i na osvetu. Samo ne javno naravno. Bošnjaci sve više mrze Izrael i USA i sve više se sekiraju stanjem na bliskom istoku. Đamije nikad punije (posebno zabrinjava broj mladih koji strahovito raste), nikad više islamske literature za kupiti itd itd.ulciscorr wrote: Mislis Zapad nije nista izvukao iz cinjenice da se mi i pored nepravde koja nam je ucinjena i genocida koji smo prezivjeli nismo nikad okrenuli ekstremizmu niti pozivali na osvetu... ?
Nisam vidovit. Sve zavisi od toga da li će nas prije toga uspjeti utrpati u EU i NATO a to opet zavisi od toga koliko budemo spremni da se naguzimo. Najbolji primjer je ovo sa Sejdić-Finci zajebancijom. Budemo li i dalje odbijali da se naguzimo onda ništa od EU a onda neka vam je Bog na pomoći. Kažem "vam" jer ja ću tada već biti pod zemljom ili biti odveć star da bi me se ticalo.ulciscorr wrote: A sta ce po tebi desiti kada Zapad odluci da su Bosnjaci previse "mocni" kako ti kazes i da treba zapoceti novi rat... sta ce biti sa Bosnjacima u tom ratu?
Ne znam sto se brigas drug. Pusti ih neka zveckaju oruzjem, idi mirno spavaj, rata nece biti, jer i sam znas da za rat treba dvoje.TRENT wrote:Eno ih i dalje ratove dozivaju.
Ko i prosli putslogabn wrote:Ne znam sto se brigas drug. Pusti ih neka zveckaju oruzjem, idi mirno spavaj, rata nece biti, jer i sam znas da za rat treba dvoje.TRENT wrote:Eno ih i dalje ratove dozivaju.
LaBomba wrote: E ovo tvoje pisanje je pravi primjer defetizma koji se Bosnjacima konstatno pokusava nametnut, i ovo tvoje pisanje bi trebalo biti sankcionisano. Poredis bosnjacki narod sa Talibanima ko s poslom, i to radi obnavljanja vec porusenih dzamija, i mrtav hladan ovde pises da su Bosnjaci nekakva prijetnja za svijet koji se trebaju drzati pod kontrolom. Ovakvih se Bosnjaci trebaju najvise i pazit, komplexasa i prikrivenih srbofila koji sire defetizam.
TRENT wrote:Eno ih i dalje ratove dozivaju.
Pa uprati temu vezano za Krajisnika pa citaj moje komentare.LaBomba wrote:TRENT wrote:Eno ih i dalje ratove dozivaju.
Sto nisi otisao neki dan na Pale na docek Krajisniku pa se njima tako kreveljio u facu i ismijavao ih kako doziovaju rat, ili nedavno u Srebrenicu??