ne bi iznenadilo, poznati su po uklanjanju Hrvata već odprije...sredoje wrote:Ti vjerojatno imaš verziju da je u Sarajevu sletio osobno Praljak i zločinačko-kamenjarski ga dokusurio?KatarinaKosaca wrote:sredoje wrote:Šta je sa ubojstvom travničkih policjaca i povratnika, Leutara?Off.. Ko je ubio Leutara? Podijeli sa nama..
Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
-
tolino
#1201 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
-
sredoje
#1202 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
tolino wrote: to što su naivne Bošnje boreći se u HVO na početku rata mislili da se bore za jedinstvenu BiH protiv četničke JNA i četničkih paravojski, je drugi par rukava..HVO i Hrvati u njemu od početka nisu mislili tako jer HVO se nije od početka borio za Bosnu i hercegovinu nego za Herceg-Bosnu kao i većina Hrvata koji su svojim izlaskom na referendum zapravo glasali za izlazak Bosne i Hercegovine iz Jugoslavije ali s ciljem da se ta država ili bar jedan veliki dio nje ( teritorija sa hrvatskom većinom ) pripoji Lijepoj njihovoj i da se podeblja dalmatinski perec na jugu, dokaz tome je i danas činjenica da Hrvati uopće ne priznaju 1. mart kao dan nezavisnoti, kao da 29. februara 1992. godine nisu ni glasali za nezavisnost BiH, i njen izlazak iz Srboslavije..tačnije i nisu, oni su tim gestom glasali za ulazak BiH ili bar jednoh njenog dijela u Hrvatsku, ali pošto nisu uspjeli u tom onda naravno i razumljivo je što taj praznik i ne obilježavaju, jer nemaju šta
Gdje ode ti... Priča je bilo o "kvislinškim postrojbama" po kojoj eto ispada i da su Bošnjaci bili u njima.
-
sredoje
#1203 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
tolino wrote:ne bi iznenadilo, poznati su po uklanjanju Hrvata već odprije...sredoje wrote:Ti vjerojatno imaš verziju da je u Sarajevu sletio osobno Praljak i zločinačko-kamenjarski ga dokusurio?KatarinaKosaca wrote:Off.. Ko je ubio Leutara? Podijeli sa nama..
Ti bi bio dobar sudac.
Ko je jednom nešto napravio onda je kriv i za sve buduće događaje.
-
hercegovac_pravi
#1204 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ne samo po uklanjanju već i po izgonu i etničkom čišćenju Hrvata.tolino wrote:ne bi iznenadilo, poznati su po uklanjanju Hrvata već odprije...sredoje wrote:Ti vjerojatno imaš verziju da je u Sarajevu sletio osobno Praljak i zločinačko-kamenjarski ga dokusurio?KatarinaKosaca wrote:Off.. Ko je ubio Leutara? Podijeli sa nama..
Dakle, progonili vlastiti narod...ova činjenica dovoljno ukazuje o kakvim se monstrumima radiHVO je isto tako organizovao iseljavanje hrvatskog
stanovništva iz srednje Bosne u Hercegovinu................i da ojača prisustvo Hrvata u Herceg-Bosni sa ciljem da odnos snaga prevagne u korist Hrvata. Uslijed ove činjenice, dio hrvatskih stanovnika iz srednje Bosne
je otišao dobrovoljno, dok je druge HVO iselio uz primjenu sile.
- RED SKY
#1205 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Jao mu protuodgovora.A koja je tvoja verzija?Imaš dokaze?sredoje wrote:Ti vjerojatno imaš verziju da je u Sarajevu sletio osobno Praljak i zločinačko-kamenjarski ga dokusurio?KatarinaKosaca wrote:sredoje wrote:Šta je sa ubojstvom travničkih policjaca i povratnika, Leutara?Off.. Ko je ubio Leutara? Podijeli sa nama..
Ovo ja smatram pravim dokazom.Dođeš da posjetiš posmrtne ostatke tvojih i bum!Lagano te ubiju.Ovakvih slučajeva je nakon rata u Mostaru bilo mali milion,i pazi sad,99% sa jedne strane.Sa ove što su pucali i u Liski.Malo im bilo u ratu,pa u miru nastavili.
-
hercegovac_pravi
#1206 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
I sam tvrdiš do "početka sukoba" ...?sredoje wrote:tolino wrote: to što su naivne Bošnje boreći se u HVO na početku rata mislili da se bore za jedinstvenu BiH protiv četničke JNA i četničkih paravojski, je drugi par rukava..HVO i Hrvati u njemu od početka nisu mislili tako jer HVO se nije od početka borio za Bosnu i hercegovinu nego za Herceg-Bosnu kao i većina Hrvata koji su svojim izlaskom na referendum zapravo glasali za izlazak Bosne i Hercegovine iz Jugoslavije ali s ciljem da se ta država ili bar jedan veliki dio nje ( teritorija sa hrvatskom većinom ) pripoji Lijepoj njihovoj i da se podeblja dalmatinski perec na jugu, dokaz tome je i danas činjenica da Hrvati uopće ne priznaju 1. mart kao dan nezavisnoti, kao da 29. februara 1992. godine nisu ni glasali za nezavisnost BiH, i njen izlazak iz Srboslavije..tačnije i nisu, oni su tim gestom glasali za ulazak BiH ili bar jednoh njenog dijela u Hrvatsku, ali pošto nisu uspjeli u tom onda naravno i razumljivo je što taj praznik i ne obilježavaju, jer nemaju šta
Gdje ode ti... Priča je bilo o "kvislinškim postrojbama" po kojoj eto ispada i da su Bošnjaci bili u njima.
-
tolino
#1207 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
sam si rekao do izbijanja sukoba..dakle do vremena dok nisu shvatili da se zapravo u tom HVO ne bore za jedinstvenu u cjelovitu BiH nego za paradžravu Herceg-Bosnu...kad su skontali počeli su ih hapsiti i zatvarati po Heliodromima, Gabelama, Dreteljima....sredoje wrote:tolino wrote: to što su naivne Bošnje boreći se u HVO na početku rata mislili da se bore za jedinstvenu BiH protiv četničke JNA i četničkih paravojski, je drugi par rukava..HVO i Hrvati u njemu od početka nisu mislili tako jer HVO se nije od početka borio za Bosnu i hercegovinu nego za Herceg-Bosnu kao i većina Hrvata koji su svojim izlaskom na referendum zapravo glasali za izlazak Bosne i Hercegovine iz Jugoslavije ali s ciljem da se ta država ili bar jedan veliki dio nje ( teritorija sa hrvatskom većinom ) pripoji Lijepoj njihovoj i da se podeblja dalmatinski perec na jugu, dokaz tome je i danas činjenica da Hrvati uopće ne priznaju 1. mart kao dan nezavisnoti, kao da 29. februara 1992. godine nisu ni glasali za nezavisnost BiH, i njen izlazak iz Srboslavije..tačnije i nisu, oni su tim gestom glasali za ulazak BiH ili bar jednoh njenog dijela u Hrvatsku, ali pošto nisu uspjeli u tom onda naravno i razumljivo je što taj praznik i ne obilježavaju, jer nemaju šta
-
sredoje
#1208 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
A ti si ovo stavio na sajt:hercegovac_pravi wrote:Konkretan citat u kojem ja pominjem nekakav "hastal" ?sredoje wrote:
Veliš da se tebe pita zvao bi se "hastalni"...
DakleM, ...
http://tacno.net/kultura/grafike-mehmed ... je-djelom/prskaju narovi od jedrine, a sjeme im na hastal nasrće,
Inače, kao i kod "stoLnog" ne kaže se "pominjem" nego "Spominjem"...
-
sredoje
#1209 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
U tvojoj priči kako su se borili da "podebljaju" dalmatinski perec, demantirate sam tvoj ratni vođa.tolino wrote: sam si rekao do izbijanja sukoba..dakle do vremena dok nisu shvatili da se zapravo u tom HVO ne bore za jedinstvenu u cjelovitu BiH nego za paradžravu Herceg-Bosnu...kad su skontali počeli su ih hapsiti i zatvarati po Heliodromima, Gabelama, Dreteljima....
On je naime prema izjavama svjedoka višekratno nudio Tuđmanu zap. Hercegovinu.
Dakle, nije se moglo raditi o "podebljavanju pereca".
-
tolino
#1210 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
za poslijeratne brojne napade na Bošnjake u hercegovini naročito u Mostaru svakako jeste, za brojno divljanje i pucanje po okupljenim ljudima koji su došli obilježiti godišnjicu smrti svojih članova porodice, za napade na džamije i rušenje istih ( Livno ) za segregaciju i kršenje osnovnih ljudskih prava ( recimo pravo na rad, protjerivanje Bošnjaka iz mostarskog Aluminijuma, viteškog Vitezita, okupljanje hrvatskih porodica sa peticijom i protjerivanje pokrivene Bošnjakinje učiteljice iz škole itd )sredoje wrote:Ko je jednom nešto napravio onda je kriv i za sve buduće događaje
-
hercegovac_pravi
#1211 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
O čemu ti živ bio? Ponovo "istina"..uobičajeno...sredoje wrote:A ti si ovo stavio na sajt:hercegovac_pravi wrote:Konkretan citat u kojem ja pominjem nekakav "hastal" ?sredoje wrote:
Veliš da se tebe pita zvao bi se "hastalni"...
DakleM, ...
http://tacno.net/kultura/grafike-mehmed ... je-djelom/prskaju narovi od jedrine, a sjeme im na hastal nasrće,
Inače, kao i kod "stoLnog" ne kaže se "pominjem" nego "Spominjem"...
Koliko god vama nije dosadno lagati neće ni meni biti lijeno ukazivati na te laži. I to sve konkretnim činjenicama. DakleM, MOJ citat u kome pominjem bilo kakav "hastal"..izvoli
-
hercegovac_pravi
#1212 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Kojih svjedoka i pred kojim sudom su svjedočenja iznešena? Izvolisredoje wrote:U tvojoj priči kako su se borili da "podebljaju" dalmatinski perec, demantirate sam tvoj ratni vođa.tolino wrote: sam si rekao do izbijanja sukoba..dakle do vremena dok nisu shvatili da se zapravo u tom HVO ne bore za jedinstvenu u cjelovitu BiH nego za paradžravu Herceg-Bosnu...kad su skontali počeli su ih hapsiti i zatvarati po Heliodromima, Gabelama, Dreteljima....
-
tolino
#1213 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
može li neki link, dokaz za to, a ja tebi mogu naći link jednog od čelnih ljudi Hrvatske, odmah poslije Tudjaman, koji tvrdi kako je Tudjman s Miloševićem dijelio Bosnu...sredoje wrote:U tvojoj priči kako su se borili da "podebljaju" dalmatinski perec, demantirate sam tvoj ratni vođa.tolino wrote: sam si rekao do izbijanja sukoba..dakle do vremena dok nisu shvatili da se zapravo u tom HVO ne bore za jedinstvenu u cjelovitu BiH nego za paradžravu Herceg-Bosnu...kad su skontali počeli su ih hapsiti i zatvarati po Heliodromima, Gabelama, Dreteljima....
- RED SKY
#1214 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Treba nadodati.Gotovo nikad izazvani.I treba nadodati,to divljaštvo dolazi ničim izazvano.Pobjdei Hrvatska-idemo malo pucati prema istoku,idemo ubiti jednu djevojku,izgubi Hrvatska idemo se zalijećati prema istoku.Ali to zalijećanje je smiješno,uvijek kao neđe pođu a izazivaju policiju da ih zaustavitolino wrote:sredoje wrote: za poslijeratne brojne napade na Bošnjake u hercegovini naročito u Mostaru svakako jeste, za brojno divljanje i pucanje po okupljenim ljudima koji su došli obilježiti godišnjicu smrti svojih članova porodice, za napade na džamije i rušenje istih ( Livno ) za segregaciju i kršenje osnovnih ljudskih prava ( recimo pravo na rad, protjerivanje Bošnjaka iz mostarskog Aluminijuma, viteškog Vitezita, okupljanje hrvatskih porodica sa peticijom i protjerivanje pokrivene Bošnjakinje učiteljice iz škole itd )
-
sredoje
#1215 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
hercegovac_pravi wrote:Kojih svjedoka i pred kojim sudom su svjedočenja iznešena? Izvolisredoje wrote:U tvojoj priči kako su se borili da "podebljaju" dalmatinski perec, demantirate sam tvoj ratni vođa.tolino wrote: sam si rekao do izbijanja sukoba..dakle do vremena dok nisu shvatili da se zapravo u tom HVO ne bore za jedinstvenu u cjelovitu BiH nego za paradžravu Herceg-Bosnu...kad su skontali počeli su ih hapsiti i zatvarati po Heliodromima, Gabelama, Dreteljima....
http://www.youtube.com/watch?v=tIv09G3OQYkGRANIĆ: "Izetbegović je barem u DVA navrata Tuđmanu nudio PODJELU BiH"
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20020 ... dana02.aspJoš 1991. Izetbegović je nudio Hercegovinu
Sjećam se kada je Tuđman rekao: "Alija, bit će puno mrtvih, daleko više nego u Hrvatskoj." Alija je na to odgovorio: "Sve će to Alah primiti." Vjerojatno bi sada rekao da je i to bila samo šala
http://www.business.hr/komentari/svjedo ... ercegovinuU jednom trenutku Izetbegović u avionu kaže Komšiću neka 'sutra ode Tuđmanu i ponudi mu taj kamenjar'.
http://www.sense-agency.com/tribunal_%2 ... ews_id=767Miomir Žužul, bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske u nastavku svjedočenja na suđenju bivšim liderima Herceg Bosne opisao kako je Alija Izetbegović u proljeće 1993. godine nudio Franji Tuđmanu pripajanje zapadne Hercegovine Hrvatskoj
-
sredoje
#1216 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
tolino wrote: može li neki link, dokaz za to, a ja tebi mogu naći link jednog od čelnih ljudi Hrvatske, odmah poslije Tudjaman, koji tvrdi kako je Tudjman s Miloševićem dijelio Bosnu...
Stavio sam linkove.
A evo i šta je Mesić govorio:
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20000928/novosti.htmDVA LICA PREDSJEDNIKA:
ŠTO JE ŠEF DRŽAVE GOVORIO 1992. GODINE
NA TRIBINI U ŠVICARSKOJ (1)
Mesić: Izbjegli Srbi ne mogu se vratiti, a mi možemo pripojiti BiH!
-
hercegovac_pravi
#1217 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
i svi znamo kako su ta svjedočenja završila...koliko godina robije dobiše "štićenici"? dakle, nikakvog kredibiliteta..rekla-kazala..trebo si još i pišopijusredoje wrote:hercegovac_pravi wrote:Kojih svjedoka i pred kojim sudom su svjedočenja iznešena? Izvolisredoje wrote:
U tvojoj priči kako su se borili da "podebljaju" dalmatinski perec, demantirate sam tvoj ratni vođa.
Dakle, nije se moglo raditi o "podebljavanju pereca".http://www.youtube.com/watch?v=tIv09G3OQYkGRANIĆ: "Izetbegović je barem u DVA navrata Tuđmanu nudio PODJELU BiH"
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20020 ... dana02.aspJoš 1991. Izetbegović je nudio Hercegovinu
Sjećam se kada je Tuđman rekao: "Alija, bit će puno mrtvih, daleko više nego u Hrvatskoj." Alija je na to odgovorio: "Sve će to Alah primiti." Vjerojatno bi sada rekao da je i to bila samo šala
http://www.business.hr/komentari/svjedo ... ercegovinuU jednom trenutku Izetbegović u avionu kaže Komšiću neka 'sutra ode Tuđmanu i ponudi mu taj kamenjar'.
http://www.sense-agency.com/tribunal_%2 ... ews_id=767Miomir Žužul, bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske u nastavku svjedočenja na suđenju bivšim liderima Herceg Bosne opisao kako je Alija Izetbegović u proljeće 1993. godine nudio Franji Tuđmanu pripajanje zapadne Hercegovine Hrvatskoj
Last edited by hercegovac_pravi on 01/06/2013 17:02, edited 1 time in total.
- RED SKY
#1218 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Vrijedi pogledati i to Bugojno.
Dovoljno je pogledati prve dvije minute.
-
tolino
#1219 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
nadati se samo da ih neće poslati na odsluženje kazne u Lišticu ili Medjugorje, iz kojeg zatvora je već pušten ona tazkozvani policajac Oliver koji ubija djecu po ulici jer navijaju za svoj fudbalski klub...hercegovac_pravi wrote:i svi znamo kako su ta svjedočenja završila...koliko godina robije dobiše "štićenici"? dakle, nikakvog kredibiliteta..rekla-kazala..trebo si još i pišopiju
-
tolino
#1220 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
još čekamo odgovor Sredoja na ovaj post, shvatit ćemo da ga do sada nije vidio...RED SKY wrote:Ovo ja smatram pravim dokazom.Dođeš da posjetiš posmrtne ostatke tvojih i bum!Lagano te ubiju.Ovakvih slučajeva je nakon rata u Mostaru bilo mali milion,i pazi sad,99% sa jedne strane.Sa ove što su pucali i u Liski.Malo im bilo u ratu,pa u miru nastavili.
-
sredoje
#1221 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
tolino wrote:
još čekamo odgovor Sredoja na ovaj post, shvatit ćemo da ga do sada nije vidio...
Znam za to.
Ja sam načelno protiv nasilja i smatram da odgovorni trebaju odgovarati.
Sa druge strane mislim da nije bilo nimalo pametno ići organizirano u nekakve kolone u mjestu gdje su ratna sjećanja još svježa.
-
tolino
#1222 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
mislim da je bitnije šta je kasnije uradio od toga šta je tada rekao, a upravo se zbog odnosa Krivoustog prema BiH razišao sa njim, za razliku od ovog drugog, Krivoustog, koji je govorio o jedinstvenoj a radio na razbijanju BiH...sredoje wrote:tolino wrote: može li neki link, dokaz za to, a ja tebi mogu naći link jednog od čelnih ljudi Hrvatske, odmah poslije Tudjaman, koji tvrdi kako je Tudjman s Miloševićem dijelio Bosnu...
Stavio sam linkove.
A evo i šta je Mesić govorio:http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20000928/novosti.htmDVA LICA PREDSJEDNIKA:
ŠTO JE ŠEF DRŽAVE GOVORIO 1992. GODINE
NA TRIBINI U ŠVICARSKOJ (1)
Mesić: Izbjegli Srbi ne mogu se vratiti, a mi možemo pripojiti BiH!
http://www.youtube.com/watch?v=kSxzVCrgRD8
http://www.youtube.com/watch?v=vQzofAJklMw
- RED SKY
#1223 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Kako svježa?Pa to je bio dio grada u kojem nije bilo gotovo nikakvog razaranja.Iako je bio tek 50-ak metara od linije razdvajanja.Dio grada koji su ''branili'' Livnjaci,Gruđani,Vinkovčani,Osječani...sredoje wrote:tolino wrote:
još čekamo odgovor Sredoja na ovaj post, shvatit ćemo da ga do sada nije vidio...
Znam za to.
Sa druge strane mislim da nije bilo nimalo pametno ići organizirano u nekakve kolone u mjestu gdje su ratna sjećanja još svježa.
-
tolino
#1224 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
mudro mudro....sredoje wrote:tolino wrote:
Znam za to.
kad smo kod ratnih sjećanja
elio bih reći sljedeće,
ratna sjećanja su svježa zahvaljujući isključivo takvima koji to čine po Hercegovini kao i onima koji napadaju Bošnjake povratnike po Podrinju, Bijeljini, ili recimo po Prijedoru..no koliko je to loše u tome ima i dobroga, jer bi naivne zatucane Bošnje da nije tih ispada već bili sve zaboravili, zaboravili bi činjenicu kako su ih komšije namjeravale i pokušale istrijebiti po logorima, njihovu imovinu opljačkati, zemlju oteti i podijeliti..tako da svakako u tim ispadima i incidentima ima itekako dobroga i korisnoga, ti napadi koliko toliko Bošnjake ( iako ne sve nažalost ) drže budne i svjesne opasnosti koja ga okružuje, ljudi i naroda koji sigurno u prilici da im se pruži, ne bi prezali da pokušaju učiniti Bošnjacima isto što su pokušali 1992-1995....
- RED SKY
#1225 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Šta je reć?Nikakvog komentara na ovo?RED SKY wrote:Vrijedi pogledati i to Bugojno.
Da bi ovaj povijesni cilj bio uskoro i naša stvarnost,ove dvije regionalne zajednice traže da se pristupi formuliranju i objavljivanju pravnih i političkih akata(proglašenje Hrvatske banovine u BiH,provođenje referenduma za priključenje Hrvatskoj)kao prve faze na putu rješavanja Hrvatskog pitanja i stvaranj Suverene Hrvatske u njenim etničkim i povijesnim(sada mogućim)granicama.
Gotovo,zakucavanje preko igrača