Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sodom1

#1201 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Sodom1 »

Thorgerson wrote:
O'zone wrote:Čovjek je samo realan i razmišlja logikom kakvom razmišljaju svi direktori javnih preduzeća.

hizo je možda jedina ličnost koja je na apsolutno istoj talasnoj duljini sa svim bitnim organima ove države i veoma mi je drago da mogu čitati njegova mišljenja jer znam da se ova Država brine za moje dobro :thumbup:
ja nekad mislim da je hizo glavom bradom i potbradkom esed radeljas...nekako mi vuce na njega...ne znam..mozda grijesim...jer ovakvo dobro zapazanja i analize situacija moze imati samo esed...
Mozs mislit kakvi su tek oni koji su izabrali Radeljasa :-)
mayab

#1202 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mayab »

Jutro su pola 6 me probudi zvuk vode, ko fol počelo grijanje-evo sad je 6 i 15, nekakva voda valjda ulazi u radijator, čuje se glasno, ali sve je i dalje LED LEDENI :lol: :izet:
Ni umlačilo nije....
Koga oni j... :izet:
holowey

#1203 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by holowey »

mayab wrote:Jutro su pola 6 me probudi zvuk vode, ko fol počelo grijanje-evo sad je 6 i 15, nekakva voda valjda ulazi u radijator, čuje se glasno, ali sve je i dalje LED LEDENI :lol: :izet:
Ni umlačilo nije....
koliko si udaljen od toplane/kotla? cekaj da topla voda iz kotla dodje do tebe, potjera svu onu hladnu vodu koja je bila u cijevima, rashladi se usput dok zagrije sve cijevi i radijatore prije tebe, e tek ce onda da bude topao radijator i kod tebe... ovo sve pod uslovom da to pustanje vode nije zamazivanje ociju dok raja ne ode na posao a poslije opet zavrnu pipu :evil:
jazzer

#1204 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by jazzer »

holowey wrote:
mayab wrote:Jutro su pola 6 me probudi zvuk vode, ko fol počelo grijanje-evo sad je 6 i 15, nekakva voda valjda ulazi u radijator, čuje se glasno, ali sve je i dalje LED LEDENI :lol: :izet:
Ni umlačilo nije....
koliko si udaljen od toplane/kotla? cekaj da topla voda iz kotla dodje do tebe, potjera svu onu hladnu vodu koja je bila u cijevima, rashladi se usput dok zagrije sve cijevi i radijatore prije tebe, e tek ce onda da bude topao radijator i kod tebe... ovo sve pod uslovom da to pustanje vode nije zamazivanje ociju dok raja ne ode na posao a poslije opet zavrnu pipu :evil:
Ako je to neko mjerilo ja sam udaljen od kotlovnice 150m, izasao iz kuce u 7,15 a za mnom ostali radijatori
hladni kao i juce u ovo doba. Stoga, gospodo iz toplana, kojima btw redovno izmirujem obaveze, znate koga vam spominjem
cijelo jutro :oops: . Da, u pravu ste, zenski dio familije je u pitanju.
holowey

#1205 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by holowey »

jazzer wrote:
holowey wrote:
Ni umlačilo nije....
Ako je to neko mjerilo ja sam udaljen od kotlovnice 150m, izasao iz kuce u 7,15 a za mnom ostali radijatori
hladni kao i juce u ovo doba. Stoga, gospodo iz toplana, kojima btw redovno izmirujem obaveze, znate koga vam spominjem
cijelo jutro :oops: . Da, u pravu ste, zenski dio familije je u pitanju.
150m zracne linije? :D tu uracunaj sve one cijevi (i radijatore) koje od toplane idu do tvog stana, racunajuci i one haustore prije tvog, i one stanove prije tvog... pa to nije vise 150m, nego 2km, i 15k rebara prije tvog radijatora koje treba zagrijati...

moja mama zivi u haustoru koji se naslanja na kotlovnicu i u predsezoni nakon sto cujemo da voda u radijatorima pocne da klokoce, obicno izmedju 9 i 10 osjetimo da su i nasi radijatori poceli da se griju... u sezoni grijanje pocinje ranije pa vec oko sedam radijatori budu mlaki ali jbg, tad se vec krece na posao pa nikakve koristi od grijanja
hizo ramidovic

#1206 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by hizo ramidovic »

ovijem potezom stosu puscali grianje toplanesu pokazale dasu evropska moderna poslovna firma kojaje uvjek uznarod damu zagrie stanove idase ljudi nezalede takoda pljuvaci stace sad rec eto vrucisu radiatori nazovite toplane zafalitese ljudima a naj lakseje pljuvat
quarterback

#1207 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by quarterback »

kod mene je fino ugrijalo jutros
sheilak

#1208 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by sheilak »

da, bila je ovo munjevita reakcija toplana... nakon samo 4 dana smrzavanja, a dan pred najavljeno zatopljenje...
shandrprcSA

#1209 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by shandrprcSA »

sheilak wrote:da, bila je ovo munjevita reakcija toplana... nakon samo 4 dana smrzavanja, a dan pred najavljeno zatopljenje...
upravo...

Image
chombe trajla be

#1210 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by chombe trajla be »

vjesticanametli wrote:Hahhahaha a znamo svi na sta to grijanje lici.....sjetim im se matere
Jucer u sudu predajem neki papir kad hamsa se fali kolegi kako je mubarec vjest uvalila sina u sud kaze bice kofol i konkurs i tako mali radi.....taj moron joj cestita i sve to pred strankama
Lm takvi rade i u toplanama
Čestitke za malog i od mene. Nek se omladina zapošljava.
mayab

#1211 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mayab »

holowey wrote:
Ni umlačilo nije....
Ma smijurija od "grijanja", to je vise pranje savjesti i para , da se piše i govori kako su oni poceli 30.sep sa grijanjem
Ja sam odmah ukoso iznad podstanice, tacno znam, čujem, kad se grijanje pusti, i pušteno je to nesto, samo radiajtori nisu ni mlaki, barem za ono šta ja smatram mlakim.I maloprije su, prije pola sata , "pustali" i nije ni za kurac, da to otvoreno kazem.
Pisem im mail na [email protected]. , predlažem da svi koji niste zadovoljni pisete, mozda se sta i desi, ovako ako se šuti.....
bumboo

#1212 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by bumboo »

Kod nas grijanje nije nikako ni proradilo - zgrade na Dobrinji, novogradnja Džekos i KSFS. Sinoć zvali, nakon jedno 30 poziva neko se smilovao i digao slušalicu, kaže otklanjaju neki kvar :-? Ne znaju kad će biti gotovo... Divno. Uzdam se u vremensku prognozu koju je postavio neko naprijed. Odoh i ja pisati mail.
oldtajmer

#1213 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by oldtajmer »

http://www.klix.ba/biznis/becarevic-pli ... /150927069

a grijanje preko toplana uskoro skuplje za 15% :izet:
Nisrin

#1214 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Nisrin »

oldtajmer wrote:http://www.klix.ba/biznis/becarevic-pli ... /150927069

a grijanje preko toplana uskoro skuplje za 15% :izet:

pa nisu normalni...nije im dovoljno sto se placa cijelu godinu, sto ne pustaju grijanje na 8 stepeni... puste uj 2h i to je to...fakticki grijanje je 6 mjeseci, a oni ce da poskupe 15%...ja ne znam od cega ce ljudi viose ovdje zivjeti! rezije sve skuplje i skuplje, a plate iste ili ih nikako nema!
Thorgerson

#1215 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Thorgerson »

Pa valjda znate da kod nas nesta kad poskupi, nema te jebene sile koja ce cijenu vratiti na staro. Samo se onda bere kajmak.

Sjecam se gorivo poskupi malo, odmah se svi digli, pekari, ovi, oni...mogo si tri hljeba za marku uzet, odjednom nisi mogao ni jedan za marku.
Gorivo palo, cijene najnize u zadnjih 5-6-7 godina, pekari se usutili...

Ne ocekujte da ce bilo ko reagovati, moze plin pojeftinit za 50% oni cijene nece spustiti, nego ce furati pricu kako nikad nisu pokskupljivali cijenu itd itd. da ima puno neplatisa i slicne budalastine... jebo te neplatisa, ako mu ne mozes naplatiti i ne znas, onda se nosi sa tog mjesta i prepusti nekome ko ce znat.

Isto da ja dodjem na svoj posao i kazem klijentima, ne znam vam ja to, ali hvala sto ste dosli. E tako i ovi. Pa ne mogu gradjani vas posao raditi i nadoknadjivati gubitke koje VI pravite.
oldtajmer

#1216 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by oldtajmer »

kod nas je glavni fol sto sve ide preko ledja redovnih platisa,ko nije placao ranije nece ni sad,tako da su oni fino skontali da je jedini nacin da uzmu lovu da podignu cijenu komunalnih usluga, koje ce oni koji su i uvijek placali platiti i sad
a o onima koji ne placaju grijanje,vodu i sl. niko ne vodi racuna
mayab

#1217 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mayab »

oldtajmer wrote:kod nas je glavni fol sto sve ide preko ledja redovnih platisa,ko nije placao ranije nece ni sad,tako da su oni fino skontali da je jedini nacin da uzmu lovu da podignu cijenu komunalnih usluga, koje ce oni koji su i uvijek placali platiti i sad
a o onima koji ne placaju grijanje,vodu i sl. niko ne vodi racuna
pepeljara

#1218 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by pepeljara »

Znaci ovce bili ovce ostajemo.

Imal iko u ovoj drzavi konkretan prijedlog da se nesto uradi..
wolfie

#1219 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by wolfie »

Sto Toplane ne ukljuce grijanje platisama? :D
oldtajmer

#1220 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by oldtajmer »

naslov fakat treba promijeniti,jer iskljucenje neplatisama mozda samo postoji u nekom paralelnom univerzumu :D
"Toplane hebu redovne platise u zdrav mozak" bi mozda bilo bolje
Ned071

#1221 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Ned071 »

izgleda dzaba radovanje zbog snizenja cijena gasa

STAV: Dolaskom jeseni svake godine aktuelizira se problem grijanja. Hoće li ono poskupjeti, hoće li biti plina za potrebe Toplana i za individualne potrošače koji ovaj energent kupuju od Sarajevogasa?

KONAKOVIĆ: Izdvojili smo pet miliona maraka za dug Sarajevogasa prema BH Gasu. Do kraja grijne sezone planiramo uplatiti još deset miliona duga, što je ukupno petnaest miliona, a oni će taj iznos na ime duga dati ruskom dobavljaču. Za korisnike je Sarajevogasa sigurno da neće biti korekcije cijene plina. U Toplanama će doći do korekcije cijene i bit će izmijenjena tarifa. Tek ćemo na ljeto sniziti cijene i Sarajevogasa i Toplana. Ono što je najbitnije jeste da neće biti turbulencija oko isporuke gasa. Neće, dakle, biti nekih senzacionalnih pritisaka niti naslova da će u Sarajevu biti obustavljen dotok prirodnog gasa. Ovo će biti prva sezona u kojoj neće biti takvih problema.

smrdim/stav-intervju-elmedin- ... a-mandata/
problemnatravunu

#1222 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by problemnatravunu »

Svu ovu pricu oko toplana bi lako progutao da nije poznat javni podatak o plati stranackog uhljeba koji je direktor istih, a firma godinama u gubicima.
I ne samo njegova, nego i plata obicnih sekretarica i svih ostalih, ukljucujuci i svake godine regrese (koji se u pravilu ne bi mogao isplacivati ako je firma u gubitku!!), te trosenje perverznih suma novca na zabavu uposlenika u vidu odlaska u npr Neum na njihove "sportske igre" , tj komunalijade, zajedno sa ostalim komunalnim preduzecima, koji su isto tako u gubicima!
Pa jebemu, ne mozes praviti gubitke, a dalje zivjeti kao visoko profitabilna uspjesna firma, gdje to ima!!
Ove podatke sam cuo od insajdera, tako da su sa velikom vjerovatnocom istinite
:run:
pepeljara

#1223 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by pepeljara »

To ti je ocigledan dokaz da se zakon ne sprovodi kod nas.
Postoji ali se ne sprovodi.
Imas hiljade korisnika koji svjesno ne placaju i nista mu ne mogu :D
Thorgerson

#1224 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Thorgerson »

problemnatravunu wrote:Svu ovu pricu oko toplana bi lako progutao da nije poznat javni podatak o plati stranackog uhljeba koji je direktor istih, a firma godinama u gubicima.
I ne samo njegova, nego i plata obicnih sekretarica i svih ostalih, ukljucujuci i svake godine regrese (koji se u pravilu ne bi mogao isplacivati ako je firma u gubitku!!), te trosenje perverznih suma novca na zabavu uposlenika u vidu odlaska u npr Neum na njihove "sportske igre" , tj komunalijade, zajedno sa ostalim komunalnim preduzecima, koji su isto tako u gubicima!
Pa jebemu, ne mozes praviti gubitke, a dalje zivjeti kao visoko profitabilna uspjesna firma, gdje to ima!!
Ove podatke sam cuo od insajdera, tako da su sa velikom vjerovatnocom istinite
:run:
Problem sa ovim firmama je taj sto ne znaju, nece i ne mogu i NE ZELE stegnuti kais.

Dakle, privatnik ako mu slabo ide: prvo sto radi otpusta radnike koje mu nisu prijeko potrebni, ostalima snizi platu, ukine hrpu stvari. Oporavi se posao (ako) ponovo zaposljava. Ne oporavi se, otpusti ostatak radnika, kuburi, tamo, vamo - zatvori firmu.

Ove drzavne, u najvecoj krizi povecavaju plate, trose nemilice, svale sve na gradjane. Mi krivi, ne placamo redovno, krive instalacije, kriva cijena plina, bla blaa...jedino oni ispravni. :run:
Nepass

#1225 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Nepass »

Ned071 wrote:izgleda dzaba radovanje zbog snizenja cijena gasa

STAV: Dolaskom jeseni svake godine aktuelizira se problem grijanja. Hoće li ono poskupjeti, hoće li biti plina za potrebe Toplana i za individualne potrošače koji ovaj energent kupuju od Sarajevogasa?

KONAKOVIĆ: Izdvojili smo pet miliona maraka za dug Sarajevogasa prema BH Gasu. Do kraja grijne sezone planiramo uplatiti još deset miliona duga, što je ukupno petnaest miliona, a oni će taj iznos na ime duga dati ruskom dobavljaču. Za korisnike je Sarajevogasa sigurno da neće biti korekcije cijene plina. U Toplanama će doći do korekcije cijene i bit će izmijenjena tarifa. Tek ćemo na ljeto sniziti cijene i Sarajevogasa i Toplana. Ono što je najbitnije jeste da neće biti turbulencija oko isporuke gasa. Neće, dakle, biti nekih senzacionalnih pritisaka niti naslova da će u Sarajevu biti obustavljen dotok prirodnog gasa. Ovo će biti prva sezona u kojoj neće biti takvih problema.

smrdim/stav-intervju-elmedin- ... a-mandata/
Sad bi se ko mi, korisnici sarajevogasa, trebali radovati što neće poskupiti plin.
Pa baš je ova čitava država odron u pm
Post Reply