Peljeski most zele graditi!

Post Reply

Peljeski most

se nesmije graditi jer onemogucava buducu izgradnju luke
48
22%
se nesmije graditi iz drugih razloga
24
11%
neka se gradi ali treba biti dovoljno visok kako bi mogli brodovi proci
76
35%
neka se gradi svakako
60
27%
nemam stav
12
5%

Total votes: 220

Hafis

#1201 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Hafis »

Meske zvani Anelca :D
Mister Yes

#1202 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Mister Yes »

Skijaš wrote:1. most nije problem, ono što je HDZ počeo praviti je trebalo imati preko 50 metara visine, što je više nego dovoljno za pomorski saobraćaj. Ne vjerujem da će Milanovićevi praviti ponton.

2. gradnja mosta je jasna poruka da se Zagreb odrekao bilo kakvih teritorijalnih pretenzija nad dijelovima BiH.
:thumbup: To je to. Ključati temu.
Mister Yes

#1203 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Mister Yes »

seln wrote:"Cujte srpski dobrovoljci, bando, cetnici,
dacemo vam malo mora i na prevlaci...." :mrgreen:
:lol: :thumbup:
Djubre_

#1204 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Djubre_ »

Sta vi razglabate bezveze o gradnji mosta? I vi se samo bavite tudjim poslovima

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
seln

#1205 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by seln »

Djubre_ wrote:Sta vi razglabate bezveze o gradnji mosta?
Hmmm...zato sto je tema?
mbenz

#1206 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by mbenz »

Nek' ljudi grade kad su nas naguzili i dali nam 2 otočića i to jedan nestane kad je plima :lol: :lol: :lol: :lol: eeeeeeeej Bosno Bosno !
jiji

#1207 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by jiji »

1. Luka se nikad neće gradit jer bi bila preskupa ,koštala bi milijarde,uzmite u obzir da rekonstrukcija pruge Rijeka - Zagreb košta milijardu eura,a tu se radi o rekonstrukciji,do Neuma se mora i otkupit zemljište i gradit sve ispočetka.O cestama do Neuma ne moramo ni pričati,a bez toga nema luke. Sama luka bi koštala i više od milijardu eura,ako uzmemo u obzir da pretvaranje već postojeće luke kod Zadra u trajektni terminal košta nekoliko stotina milijuna.... Sve to gradit za potrebe BiH prometa?!? Osim toga Malostonski zaljev je proglašen rezervatom prirode pod morem.
2. Netko je napisao da je HR zatvorila izlaz BiH do otvorenog mora i da ako traži Slovenija treba i BiH.Morate shvatiti da Slovenija nemože dobiti tužbu po međunarodnom pravu već su ucjenama tražili da se sudi po načelu pravednosti.Međunarodno pravo mora se temelji na nizu geometrijskih izračuna i po njemu ni Slovenija ni BiH nemogu imati dodir s međunarodnim vodama.
3.Siguran sam da će most biti dovoljno visok da ne ometa promet brodova prema teritorijalnim vodama BiH,a fantazije da će dolazit tankeri i nosači aviona zaboravite.
daddy-kool

#1208 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by daddy-kool »

jiji wrote:1. Luka se nikad neće gradit jer bi bila preskupa ,koštala bi milijarde, ...
Pare nisu problem, evo mi pravimo jedan od najskupljih autoputeva u Evropi.

Ta luka bi bila simbol neovisnosti BiH o susjednim državama, i to je glavni razlog zašto se još ne pravi.
Alfons Kauders

#1209 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

stiv33 wrote:
Alfons Kauders wrote:
eto sad olako predajemo zemlju srbiji... :D a hrvatskoj ne predajemo :D

a hrvata u RS ima taman dovoljno za par autobusa... ili je i to iskljucivo bosnjacka zemlja? znam da je u pojedinim krugovima u hrvatskoj i hercegovini neumjesno pominjati posavinu, ali sta se moze... :D

da, Jovic... a i prije jovica je bilo idiotskih poteza i uvlacenja dodiku iz predjednikova ureda... doduse, to je sad u modi - hrvatstvo se vec godinama dokazuje ulizivanjem velikosrpskoj politici u bih... ali ne brini, ne kaze dzaba dodik da ce se republika srpska braniti do posljednjeg hrvata! :D
Govorio sam o razmjeni teritorija (iako je mala vjerojatnost za to) a nikako o prodaji. :D
Što se tiče o ulizivanju vekosrpskoj politici u BiH od strane hrvata o tome ne znam, ne živim tamo, ali koliko čujem malo se hrvata vratilo u šumski entitet :(
A što drugo reći, dok razni jovići budu savjetovali Josipovića cvat će ljubav i bratstvo srba i hrvata :P
Mislim da je bivši predsjednik mesić tu bio najjasniji, u slučaju proglašenja bilo kakve neovisnosti r.s. na scenu stupa hrvatska vojska (nikad nije demantovao tu svoju tvrdnju). 8)
pa ne treba ni razmjena, samo da nam crnogorci vrate izlaz u boku i eto vam neum... ionako mi idu na kurac s ogranicenjima od 40 i policijskim zasjedama... :D a sva imovina koju bih ima u neumu automatski ulazi u EU i preko noci dobije 50% vrijednosti... :D

a sto se tice ulizivanja... razumijem da nisi ovdje i da nisi u toku, pogledaj malo sta desnicarske stranice pisu o tom novom prijateljstvu... auuu a kako tek vole vas u hrvatskoj, odnosno pereciji kako je nazivaju... gay komunjare, prodali dusu za EU i tako to... :-) uistinu neobicno jer ja nikad nisam naletio na nekog u hrvatskoj ko ima slicne stavove... otuda izrazi poput herceg-srpska koji opisuju taj kuriozitet nezabiljezen u povijesti hrvatske politike od ljudevita i borne do danas :D

mesic je vjerovatno mislio na nesto drugo... odnosno nije govorio samo u ime hrvatske, vec cijelog saveza... sad kada nato granici sa bih, tesko da ce ponovo dopustiti destabilizaciju ili kakve ozbiljnije pizdarije... uostalom ni sama hrvatska tu nema sta kalukulisati... 7 milijardica godisnje od turizma bi lako moglo postati 1-2 milijarde ako bude sranja preko granice... :wink:
Hafis

#1210 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Hafis »

Kakve sve to ima veze s gradnjom pelješačkog mosta?
I tu si našao osovinu Dodik-Čović :lol:
Alfons Kauders

#1211 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Kakve sve to ima veze s gradnjom pelješačkog mosta?
ma nema nikakve nego znam da ces procitati i da ces se prepoznati :kiss:
Hafis

#1212 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Eh. Pa lako je to:
Konzum polako guši domaću proizvodnju - osovina Dodik-Čović na djelu
Hrvatska neće da ratificira sporazum Alija-Tuđman o granici u Malostonskom zaljevu (školji, Klek..) osovina Dodik-Čović na djelu
Granica kod Kostajnice - osovina Dodik-Čović na djelu
R Hrvatska malo pomalo otima imovinu BiH firmi na Jadranu - osovina Dodik-Čović na djelu

Malo-pomalo ali ga oni zavuku do jaja povremeno...a da - osovina Dodik-Čović na djelu
Alfons Kauders

#1213 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Eh. Pa lako je to:
Hrvatska neće da ratificira sporazum Alija-Tuđman o granici u Malostonskom zaljevu (školji, Klek..) osovina Dodik-Čović na djelu
R Hrvatska malo pomalo otima imovinu BiH firmi na Jadranu - osovina Dodik-Čović na djelu

Malo-pomalo ali ga oni zavuku do jaja povremeno...a da - osovina Dodik-Čović na djelu
meni se cini da ti nisi bas pratio ovu temu... kakve veze covic i dodik imaju s mostom? ne kontam fakat? vidis ih u svakoj temi...
Hafis

#1214 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Eh. Pa lako je to:

meni se cini da ti nisi bas pratio ovu temu... kakve veze covic i dodik imaju s mostom? ne kontam fakat? vidis ih u svakoj temi...
Pa ovo je to otprlike:
auuu a kako tek vole vas u hrvatskoj, odnosno pereciji kako je nazivaju... gay komunjare, prodali dusu za EU i tako to... :-) uistinu neobicno jer ja nikad nisam naletio na nekog u hrvatskoj ko ima slicne stavove... otuda izrazi poput herceg-srpska koji opisuju taj kuriozitet nezabiljezen u povijesti hrvatske politike od ljudevita i borne do danas
Znači, oni folovi herceg-srpska...herceg-ćetnici, sve u duhu te osovine.
I kakve ti ovo veze ima s temom?

Ma uostalom, ovdje sam zalutao, mislim na ovu temu.
a da. Da se izjasnim: ako Hrvatska želi praviti taj most želim joj što brži početak i završetak radova, normalno uspješan. Mada mi jeu jednu ruku žao Pelješca, emotivno sam vezan za onaj donji dio poluotoka...izgubit će onu svoju čar...
Googlerica

#1215 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Googlerica »

dosadni ste sa svadjama,namjanje pisete o temi !
Croatia to build a corridor through BiH instead of Pelješac Bridge
20.05.2012 - 21:18
Pelješac Bridge, which was supposed to solve one of Croatia's biggest political and infrastructure problems went down in history after the government decided on 17 May to scrap the project and compensate contractors.

The bridge was meant to connect two parts of Croatian coastline which is partitioned by a stretch of a dozen kilometres of territory of Bosnia and Herzegovina (BiH).

However, BiH authorities, for which the Croatian transit through the exclave is a significant source of revenues, threatened to sue Croatia for blocking the access to the open sea by building the bridge. Once Croatia enters the EU in July 2013, the fact that Croatian coast is divided will make one of the top tourist destination of the EU – Dubrovnik – an EU enclave surrounded by non-EU countries, making land access painstakingly complicated due to necessary border controls.

Therefore, Croatian government decided to give up on the Pelješac Bridge project and try to negotiate building a highway corridor through Bosnia, which would solve one problem, but potential create some others. Namely, the question of border control as, according to the Dayton agreement, Croatian troops could not control the corridor through BiH and it would have to be conducted by EUFOR troops. Siniša Hajdaš Dončić, Croatian infrastructure minister, explained that the government had decided to terminate the construction of the bridge and compensate contractors for the conducted work and real damages, but not for the expected earnings. Estimated value of the bridge was €230 million and the state has already paid some €22m in advance. The corridor which should replace the bridge should cost about €5 million.
eh et,sad nema vise potrebe da se svadjate he he he
dječak sa šibicama

#1216 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by dječak sa šibicama »

Alfons Kauders wrote: pa ako je izlaz na more na prevlaci, odnosno kod trebinja, to je srpski izlaz na more :D
A ako je izlaz na more u Neumu, onda je to ciji izlaz na more?
Alfons Kauders

#1217 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:
Alfons Kauders wrote: pa ako je izlaz na more na prevlaci, odnosno kod trebinja, to je srpski izlaz na more :D
A ako je izlaz na more u Neumu, onda je to ciji izlaz na more?
tursko-dubrovacki :D
JohnnyS

#1218 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by JohnnyS »

tipico wrote:
Da je Neum u manjem entitetu Dodo bi davno napravio luku.

Jašta bi. Evo dubrovački aerodrom bankrotirao otkako je trebinjski izgrađen :D
Googlerica

#1219 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Googlerica »

seln wrote:
Hmmm...zato sto je tema?
most se nece graditi,posatvila sam link na prethodnoj stranici,ali ne,to nije intresantnao,jer bolje se svadjati oko gluposti koje nemaju veze sa temom !
jiji

#1220 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by jiji »

Googlerica wrote:
seln wrote:
Hmmm...zato sto je tema?
most se nece graditi,posatvila sam link na prethodnoj stranici,ali ne,to nije intresantnao,jer bolje se svadjati oko gluposti koje nemaju veze sa temom !
Da si pročitala ono što si postavila vidjela bi da je to vijest iz 2012.g.,ako se već nazivaš Googlerica,probaj koji put koristit spomenutu tražilicu,naći ćeš svježije informacije o gradnji mosta.
Googlerica

#1221 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Googlerica »

jiji,drugi put malo bolje poguram google biciklo!

daj mi link iz 2013 ili 2014 godine,hvala
jiji

#1222 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by jiji »

Googlerica wrote:jiji,drugi put malo bolje poguram google biciklo!

Evo samo zato sto si mi simpaticna.

http://www.24sata.hr/politika/peljeski- ... ske-344776

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hrva ... 20134.html

Naravno nista nije 100% gotovo,jos treba EU dati novce,ali je ovo s koridorom izgleda otpalo.

;-)
Pilana78

#1223 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Pilana78 »

Ne kontam bas ove clanke iz Hrvatske. Izgleda da je jedini problem novac, pa ako ga dobiju onda ce se poceti graditi. Potpuno se zanemaruje druga strana, u ovom slucaju BiH.
Googlerica

#1224 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Googlerica »

jiji wrote:
Googlerica wrote:jiji,drugi put malo bolje poguram google biciklo!

Evo samo zato sto si mi simpaticna.

http://www.24sata.hr/politika/peljeski- ... ske-344776

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hrva ... 20134.html

Naravno nista nije 100% gotovo,jos treba EU dati novce,ali je ovo s koridorom izgleda otpalo.

;-)
jiji,hvala,ali sumnjam da ce se ostvariti projekat,koji se vuce godinamaa,no vidjet cemo
jiji

#1225 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by jiji »

Pilana78 wrote:Ne kontam bas ove clanke iz Hrvatske. Izgleda da je jedini problem novac, pa ako ga dobiju onda ce se poceti graditi. Potpuno se zanemaruje druga strana, u ovom slucaju BiH.
Stvar je u tome da ovdje BiH nije druga strana.Kako će HR povezati svoj teritorij kroz svoje teritorijalne vode je unutarnja stvar HR.Naravno da treba poštovati pravo nesnošljivog prolaza i držati se onoga što piše u UN konvenciji o pravu mora i siguran sam da se to uzelo u obzir kod izrade predstudije.
Post Reply