Već par forumaša spominje Vlatka GlavašaKatarinaKosaca wrote:Boris Tihi, Vlatko Glavaš, pa i Slavo Kukić
Demokratska fronta Željko Komšić
- cyprus
#1201 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
gorgonzola
#1202 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
EverlasTT wrote:Hajde da napravimo iznimku i da ovu Zeljkinu stranku (od koje ni ja licno ne ocekujem nista spektakularno) ne popljujemo onako bosanski/bosnjacki preventivno kako to samo mi znamo.
Hajde da se umjesto toga igramo nade i optimizma ma koliko to naivno zvucalo.
Ako Zeljko na sledeci izborima sahrani SDP i SBB, ja sam mu zahvalan.
Ako sahrani SDA ja cu u dozivotno biti zahvalan
- JThomas
#1203 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i ivicu jozića 
- dado100
#1204 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zeljko u ovoj stranci uopste nece moci konrolisati ljude koji ce biti clanovi samo zato jer ocekuju dobar rezultat i naravno pozicije za sebe. Necu govoriti o ljudima koji ce tek biti poznati kao dio ove stranke, ali ono sto je danas vidjeno
Ekrem Prosic Marsal i Farko Hodzic Hodza o njima najbolje znaju Biscani, a o ovom prvom Cazinjani o kakvim se ljudima radi.
Sacir Fajic poznat i kao Dzarovski (koji prate fudbal znaju ko je ovo) jedan od glavnih ljudi u nogometnom savezu BiH i kreator mnogih kupljenih utakmica u USK.
Pa onda Munir Alibabic, Hanka Vajzovic...
Ekrem Prosic Marsal i Farko Hodzic Hodza o njima najbolje znaju Biscani, a o ovom prvom Cazinjani o kakvim se ljudima radi.
Sacir Fajic poznat i kao Dzarovski (koji prate fudbal znaju ko je ovo) jedan od glavnih ljudi u nogometnom savezu BiH i kreator mnogih kupljenih utakmica u USK.
- dustaban
#1205 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A kako bi bilo da sad malo odmorimo?!
Rodila se stranka i sad cemo vidjeti kako ce odrastati.
Ja sam tu optimista, ne zato sto vjerujem da je Komsic okupio najbolje specijalce, vec zato sto je vise ne go jasno da je raspolozenje u narodu ovaj put i prema ovom projektu BITNO DRUGACIJE.
Ni meni mnogo sta ne sjeda u ovoj osnivackoj fazi, ali osjecam, jednostavno osjecam da vjetar puse DF-u u jedra.
Ne radi se dakle o navijanjuu ili nekom agitovanju, ovo je samo jedna politicka procjena ili intuicija, tako jaka da sam ovaj put spreman i kladiti se.
A nisam hazarder!
Ja dakle predlazem ono sto sam vec rekao - odmorimo sad, a umjesto navijanja i olajavanja... kladimo se!

Rodila se stranka i sad cemo vidjeti kako ce odrastati.
Ja sam tu optimista, ne zato sto vjerujem da je Komsic okupio najbolje specijalce, vec zato sto je vise ne go jasno da je raspolozenje u narodu ovaj put i prema ovom projektu BITNO DRUGACIJE.
Ni meni mnogo sta ne sjeda u ovoj osnivackoj fazi, ali osjecam, jednostavno osjecam da vjetar puse DF-u u jedra.
Ne radi se dakle o navijanjuu ili nekom agitovanju, ovo je samo jedna politicka procjena ili intuicija, tako jaka da sam ovaj put spreman i kladiti se.
A nisam hazarder!
Ja dakle predlazem ono sto sam vec rekao - odmorimo sad, a umjesto navijanja i olajavanja... kladimo se!
-
mrgreen
#1206 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Treba rotirati. Pljujemo po svima, ali glasamo za iste. Ja bih dala ovima svoj glas, čisto da vidimo šta mogu.
Tako je bilo sa SDP-om pa smo vidjeli šta sve mogu pokrasti kad imaju priliku, s Našom strankom vidjeh da ipak ne mogu okupiti iole značajniji broj glasova, pa bih sad da vidim šta ovi znaju ili ne znaju.
Tako je bilo sa SDP-om pa smo vidjeli šta sve mogu pokrasti kad imaju priliku, s Našom strankom vidjeh da ipak ne mogu okupiti iole značajniji broj glasova, pa bih sad da vidim šta ovi znaju ili ne znaju.
- newklear
#1207 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sretno Željko! Ima li DF oficijalnu stranicu da vidimo malo detaljnije ove što su u užem rukovodstvu stranke? Ko je ta Hanka što je toliko (ne)volite... i ostali...
- CaneBos
#1208 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
EverlasTT wrote:Strahujem od dvije osobe koje su se pojavile na "presijecanju vrpce" ove novonastale stranke, a to su Munja Alibabic i Slavo Kukic. Ovaj prvi je strucnjak za izmisljanje bosnjackog radikalizma i terorizma a ovaj drugi okorjeli komunista i osoba koja je bila u upravnom odboru FTV-a za vrijeme Bakira Hadziomerovica i najcrnjeg doba naseg novinarstva.
slazem se..
- CaneBos
#1209 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
EverlasTT wrote:Hajde da napravimo iznimku i da ovu Zeljkinu stranku (od koje ni ja licno ne ocekujem nista spektakularno) ne popljujemo onako bosanski/bosnjacki preventivno kako to samo mi znamo.
Hajde da se umjesto toga igramo nade i optimizma ma koliko to naivno zvucalo.
Ako Zeljko na sledeci izborima sahrani SDP i SBB, ja sam mu zahvalan.
i to bi bio extra uspjeh i velika prekretnica samo po sebi
- Better Man
#1210 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svi oni koji pljuju po Željki Komšiću i DF su obični dupelisci Zlatka Lagumdžije i njegovi poltroni! Volio bih ja da je Željko ostao u SDP i pokrenuo revoluciju rušenja Lagumdžije i njegovih poltrona, ali svjestan je bio da su ovi i suviše jaki i zato je odlučio da ih napusti! Lagumdžija nema veze sa socijaldemokrwtijiom, a to je još jednom potvrdio dogovorom oko sprovedbe presude Sejdić-Finci, gdje uopće nije dogovoreno provođenje iste, već je dogovoreno da Hrvatski član predsjedništva može biti samo onaj ko je član jednog od 2 HDZ-a! Dakle time je Lagumdžija potvrdio da je obična ubleha, šovinista i lažni multikulturalac! Čovjek koji nam servira priču o multietničkoj državi, a pristaje na nacionalističke podjele i torove! Ako će DF srušiti Lagumdžiju i njegove poltrone i dovesti do reorganizacije SDP-a i konačnog uvođenja demokratije u isti, onda će to biti prava stvar! Da su građani u ovoj zemlji normalni, DF bi na narednim izborima osvojio minimum milion glasova i onda bez ikakvih koalicija krenuti u gradnju normalne države,a ona bi se krenula graditi pravljenje zattvora u koje bi se zatvorili kriminalci od Silajdžića,Tihića, Izetbegovića, Ljubića, Čovića, Lagumdžije, Dodika, Bosića, Radeljaša, Radončića itd. Podržavam što je jedan od čelnih ljudi u stranci Munir Alibabić Munja, čovjek od kojeg su najviše strahovali lopovi i kriminalci iz SDA, kao i drugih stranaka!
-
racionalista
#1211 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bez zakona o lustraciji nema pomaka. Hbt dobili smo lafo "demokratsku" stranku čiji predsjednik u svom kabinetu drži sliku komunističkog diktatora sa ovih prostora, a jedan o viđenijih članova je bivši pripadnik i direktor SDB-a koji je učestvovao u montiranim procesima i progonjenju ljudi.
Šta mislite dokle bi dogurao neki Njemački političar koji bi u svom kabinetu držao Honeckerovu sliku, čiji bi saradnik bio jedan od članova STAZI-ja
Da nije žalosno bilo bi smiješno
Šta mislite dokle bi dogurao neki Njemački političar koji bi u svom kabinetu držao Honeckerovu sliku, čiji bi saradnik bio jedan od članova STAZI-ja
-
VjecitiStudent
#1212 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
racionalista wrote:Bez zakona o lustraciji nema pomaka. Hbt dobili smo lafo "demokratsku" stranku čiji predsjednik u svom kabinetu drži sliku komunističkog diktatora sa ovih prostora, a jedan o viđenijih članova je bivši pripadnik i direktor SDB-a koji je učestvovao u montiranim procesima i progonjenju ljudi.
Šta mislite dokle bi dogurao neki Njemački političar koji bi u svom kabinetu držao Honeckerovu sliku, čiji bi saradnik bio jedan od članova STAZI-ja![]()
- PerverzMusharaf
#1213 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
racionalista wrote:Bez zakona o lustraciji nema pomaka. Hbt dobili smo lafo "demokratsku" stranku čiji predsjednik u svom kabinetu drži sliku komunističkog diktatora sa ovih prostora, a jedan o viđenijih članova je bivši pripadnik i direktor SDB-a koji je učestvovao u montiranim procesima i progonjenju ljudi.
Šta mislite dokle bi dogurao neki Njemački političar koji bi u svom kabinetu držao Honeckerovu sliku, čiji bi saradnik bio jedan od članova STAZI-ja![]()
kod nas se gklasovi dobijaju jedino populizmom. ili se radi o nacionalistickom populizmu ili o tom titoističkom populizmu. svejedno je. komsic zna da je tito kod nekih glasaca pozitivan simbol i ta slika tome i sluzi.
-
racionalista
#1214 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tom logikom se opravdava korištenje i nekih drugih imena u svrhu manipulacije masamaPerverzMusharaf wrote:racionalista wrote:Bez zakona o lustraciji nema pomaka. Hbt dobili smo lafo "demokratsku" stranku čiji predsjednik u svom kabinetu drži sliku komunističkog diktatora sa ovih prostora, a jedan o viđenijih članova je bivši pripadnik i direktor SDB-a koji je učestvovao u montiranim procesima i progonjenju ljudi.
kod nas se gklasovi dobijaju jedino populizmom. ili se radi o nacionalistickom populizmu ili o tom titoističkom populizmu. svejedno je. komsic zna da je tito kod nekih glasaca pozitivan simbol i ta slika tome i sluzi.
Ne može neko ko želi da bude vodeća karika u demokratskom društu idealizirati jednog diktatora, kakva god njegova lična osjećanja i stavovi bili prema njemu.
- dustaban
#1215 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hajde ti sad nama RACIONALNO objasni da je Tito komunisticki diktator, odnosno da ga narod tako smatra!racionalista wrote:Bez zakona o lustraciji nema pomaka. Hbt dobili smo lafo "demokratsku" stranku čiji predsjednik u svom kabinetu drži sliku komunističkog diktatora sa ovih prostora, a jedan o viđenijih članova je bivši pripadnik i direktor SDB-a koji je učestvovao u montiranim procesima i progonjenju ljudi.
- PerverzMusharaf
#1216 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
može, ako dobije glasove.racionalista wrote:
Tom logikom se opravdava korištenje i nekih drugih imena u svrhu manipulacije masama
Ne može neko ko želi da bude vodeća karika u demokratskom društu idealizirati jednog diktatora, kakva god njegova lična osjećanja i stavovi bili prema njemu.
-
racionalista
#1217 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dustaban wrote:Hajde ti sad nama RACIONALNO objasni da je Tito komunisticki diktator, odnosno da ga narod tako smatra!racionalista wrote:Bez zakona o lustraciji nema pomaka. Hbt dobili smo lafo "demokratsku" stranku čiji predsjednik u svom kabinetu drži sliku komunističkog diktatora sa ovih prostora, a jedan o viđenijih članova je bivši pripadnik i direktor SDB-a koji je učestvovao u montiranim procesima i progonjenju ljudi.
Ma jok đe će on to biti. On je samo bio slobodni zidar, pardon slobodni bravar
Sledeći zahtjev će vjerovatno biti da objasnim racionalno da je mlijeko bijelo
- Qler
#1218 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dok mu je Titina slika nad glavom ima moj glas... a vi se pusite ljubomorci iz SDP, SDA i SBB...
-
racionalista
#1219 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Može naravski, u Srbiji imaš jednog takvog. Isto su nekakve diktatore koristili kao lajtmotive za privlačenje masaPerverzMusharaf wrote:može, ako dobije glasove.racionalista wrote:
Tom logikom se opravdava korištenje i nekih drugih imena u svrhu manipulacije masama
- It_is_a_Leclerc
#1220 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bišćani znaju da je Hodža nosilac Zlatnog ljiljana, jedan od najhrabrijih armijskih komadanata, uvijek radio u interesu naroda. Kad je odbio u koaliciju sa vehabijama iz ASDA, Lipovača ga je potjerao.dado100 wrote:Zeljko u ovoj stranci uopste nece moci konrolisati ljude koji ce biti clanovi samo zato jer ocekuju dobar rezultat i naravno pozicije za sebe. Necu govoriti o ljudima koji ce tek biti poznati kao dio ove stranke, ali ono sto je danas vidjeno
O Ekremu Prošiću Cazinjani znaju da je, također, bio komadant u armiji, a o tome kako je loš dovoljno govori činjenica da su SDP-ovci u Cazinu pometeni na zadnjim izborima, nakon što ih je napustio Ekrem Prošić. Lipovača nije volio ni Ekrema jer Ekrem nije volio anti-sekularnu falangu tzv. ASDA, s kojom danas Vladu USK tvori taj sekularni, multinacionalni i krajnje otvoreni Hamdija Lipovača.
Better Man wrote:Svi oni koji pljuju po Željki Komšiću i DF su obični dupelisci Zlatka Lagumdžije i njegovi poltroni! Volio bih ja da je Željko ostao u SDP i pokrenuo revoluciju rušenja Lagumdžije i njegovih poltrona, ali svjestan je bio da su ovi i suviše jaki i zato je odlučio da ih napusti! Lagumdžija nema veze sa socijaldemokrwtijiom, a to je još jednom potvrdio dogovorom oko sprovedbe presude Sejdić-Finci, gdje uopće nije dogovoreno provođenje iste, već je dogovoreno da Hrvatski član predsjedništva može biti samo onaj ko je član jednog od 2 HDZ-a! Dakle time je Lagumdžija potvrdio da je obična ubleha, šovinista i lažni multikulturalac! Čovjek koji nam servira priču o multietničkoj državi, a pristaje na nacionalističke podjele i torove! Ako će DF srušiti Lagumdžiju i njegove poltrone i dovesti do reorganizacije SDP-a i konačnog uvođenja demokratije u isti, onda će to biti prava stvar! Da su građani u ovoj zemlji normalni, DF bi na narednim izborima osvojio minimum milion glasova i onda bez ikakvih koalicija krenuti u gradnju normalne države,a ona bi se krenula graditi pravljenje zattvora u koje bi se zatvorili kriminalci od Silajdžića,Tihića, Izetbegovića, Ljubića, Čovića, Lagumdžije, Dodika, Bosića, Radeljaša, Radončića itd. Podržavam što je jedan od čelnih ljudi u stranci Munir Alibabić Munja, čovjek od kojeg su najviše strahovali lopovi i kriminalci iz SDA, kao i drugih stranaka!
- slucajni prolaznik
#1221 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima li neko Statut DF i programske ciljeve, pa da ih ovdje postavi na citanje.
Da ustanovimo koja je to ideja koju zagovara Zeljko Komsic okupljajuci oko sebe elitiziranu "omladinu", koja je to ideologija stranke lijevog centra
Para mi usi ovo usmjerenje "lijevo od centra ali ipak u centru", sta predstavlja ovakva politika?
Da ustanovimo koja je to ideja koju zagovara Zeljko Komsic okupljajuci oko sebe elitiziranu "omladinu", koja je to ideologija stranke lijevog centra
Para mi usi ovo usmjerenje "lijevo od centra ali ipak u centru", sta predstavlja ovakva politika?
-
racionalista
#1222 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti se vodiš osjećajima i vjerovatno si indoktoriran. Džaba je takvim objašnjavatiQler wrote:Dok mu je Titina slika nad glavom ima moj glas... a vi se pusite ljubomorci iz SDP, SDA i SBB...
-
Revoltage
#1223 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo će biti prava stvar. Boja je odlična, jedinstvena, a vidim i da para oči "nekima".

- slucajni prolaznik
#1224 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Qler wrote:Dok mu je Titina slika nad glavom ima moj glas....
U skladu sa Titinom slikom, ocekivao sam i Titinu politiku... Bar po promociji ideje DF, ipak se cini da je slika postavljena iz drugih razloga
-
palermo
#1225 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Valahi billahi i ja bih volio znati ko je ta Hanka, ovdje ljudi opet pišu kao da je čitav svijet (ili makar BiH) krug tramvaja trojke (ili čak dvojke). Kako je leclerc fino dao presjek ljudi iz krajine...newklear wrote:Sretno Željko! Ima li DF oficijalnu stranicu da vidimo malo detaljnije ove što su u užem rukovodstvu stranke? Ko je ta Hanka što je toliko (ne)volite... i ostali...