Sead Kolašinac

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Idemedosumom

#1201 Re: Sead Kolašinac

Post by Idemedosumom »

Kao sto zmijuga rece, kada bi Kolasinac pored svih defanzivnih imao i driblerske kvalitete, dobar šut kao i osjećaj za lucidne pasove... to bi bio jedan od najkompletnijih bekova na svijetu, za njega bi se Real, Barsa, Bayern i drugi divovi otimali.

Kolasinac ovakav kakav jeste, sigurno nam je korisniji kao defanzivni bek nego veznjak (ja mislim). Mozda ne bi bilo lose probati Zukanovica na poziciji def veznog?
JThomas

#1202 Re: Sead Kolašinac

Post by JThomas »

da još zna s loptom bio bi novi makelele i već bi igrao u nekoj od 4-5 najjačih evropskih ekipa. jebiga. ali nama izrazito defanzivan igrač i treba uz ove koje odranije imamo.
Great Cornholio

#1203 Re: Sead Kolašinac

Post by Great Cornholio »

Seo je veliko pojačanje za našu reprezentaciju, a kakav je talenat u pitanju najbolje pokazuje to da on igra u Šalkeu a tek mu je 20 godina.
Kemal Malovčić

#1204 Re: Sead Kolašinac

Post by Kemal Malovčić »

Jedino što SEI zamjeram je što malo priča sa rajom na bošnjačkom jeziku na fejsu.
Great Cornholio

#1205 Re: Sead Kolašinac

Kemal Malovčić wrote:Jedino što SEI zamjeram je što malo priča sa rajom na bošnjačkom jeziku na fejsu.
Rođen i odrastao u Njemačkoj, vjerovatno Seo Naš jezik zna slabo, al' naučiće.
jeza u ledja

#1206 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

Zmijuga loma wrote:Da je jednako dobar u oba pravca bio bi među najkompletnijim bekovim na svijetu. Suvišno je i spominjati da nije dribler (Captain Obvious konstatacija), nije ni Papac bio, nije ni bubam Ivanović. Za naše reprezentacije se baš takav i ubio, da balansira zadnju liniju i ultra ofanzivnog Mujdžu.

Mada je njegova sudbina po meni na zadnjem veznom, Zukan može solidno iznijeti ulogu lijevog defanzivnog beka.
Ne, pod "nije dribler" mislio sam , valjda je to ocigledno, da je daleko od toga. Znaci mislim na nivo jedan na jedan kontrole lopte u ofanzivi, stvaranja ekstra prostora za ubacaj, prebacivanja na drugu nogu, itd. Prvi instinkt mu je da se rijesi lopte sto prije. Mozda je to bilo ocigledno nekome ko ga je gledao vise nego ja. Ja sam vec rekao da ga prvi put gledam u Salketu punih 90 min.
Mislim nije nikakav problem, samo konstatujem koji su mu limiti.

Sad kakav bi bio na DM ne znam. Trebalo bi probati. Samo ovo sto za sad vidim ne vjerujem da moze na toj poziciji sam.
Great Cornholio

#1207 Re: Sead Kolašinac

jeza u ledja wrote: Prvi instinkt mu je da se rijesi lopte sto prije. Mozda je to bilo ocigledno nekome ko ga je gledao vise nego ja. Ja sam vec rekao da ga prvi put gledam u Salketu punih 90 min.
Ako si gledao Pjanića kad je iz Metza prešao u Lyon mogao si zapaziti da je i on jedno vrijeme "igrao u grču", gledao da se što prije riješi lopte, da je preda nekom drugom, da slučajno ne bi pogriješio i ispao iz prvog sastava.

Ja mislim da je i sa Seom isti slučaj, i sigurno će Seo još puno napredovati u igri, jer momku je tek 20 godina.
jeza u ledja

#1208 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

ma sigurno je vrijeme pred njim. bas mi i djeluje tako, mladalacki , pa se malo izgubi.
Great Cornholio

#1209 Re: Sead Kolašinac

jeza u ledja wrote:ma sigurno je vrijeme pred njim. bas mi i djeluje tako, mladalacki , pa se malo izgubi.
Da, treba ga babo oženit' da se smiri :D
majstor10

#1210 Re: Sead Kolašinac

Post by majstor10 »

jeza u ledja wrote:Bas odgledah utakmicu sa Baselom sinoc (kradja nevidjena no dobro).

Prvi put da odgledam 90 minuta sa njim u igri.

U odbrani je maestralan, brz, jak, dobro se postavlja, ima kondicije ko konj.
U napadu takodje nije los. Imao je par dobrih prodora, par lopti sto je ubacio su bile odlicne, i imao je jedan prodor po strani haman u petercu.
Medjutim, stekao sam utisak da je dosta nesiguran s loptom. Cak sta vise, imao je par momenata koji su bili kriticni, na nivou Avdije. U jednom trenutku stoji sam sa loptom negdje oko polovine terena haman pa na liniji. Ispred njega protivnicki igrac stoji. Ono , razmislja gdje ce sta ce s loptom....i u tom trenutku nekako uspije oktotrljati loptu van terena. :cry: Ja ne znam kako , nije bio znaci pod nikakvim pritiskom. Podsjetilo me na ono kad je Avdiji mislim protiv Lihtenstajna lopta pobjegla u gol-aut dok je on, neometan, gledao kome ce ubaciti.
Drugi momenat, pred sam kraj, kontranapad, mescini Farfan mu prebacuje na drugu stranu, on sam samcat pred golmanom na 10 metara od njega salje loptu nebu pod oblake, desnom mescini. Mislim desava se svakome, ali ocigledno nije bas na ti sa loptom.
Treci momenat mislim na pocetku, kad salje jedan pas naprijed nevjerovatno jak i visok da ga ni tri Draxlera nisu mogla stici.

Takodje mi je palo na pamet i to da je malo drukcije igrati iza Draxlera nego iza obicnog krila.

Sto se tice ovako obicnog oslobadjanja lopte i udvajanja tu nemam nikavih zamjerki.

Uglavnom, izrazito odbrambeni igrac po meni. Kao defanzivni vezni mogao bi igrati jedino u tandemu sa nekim poput Medunjanina. Susta je suprotnost po meni Mujdzi. Mislim, zna ubaciti i istrcati naprijed-nazad, ali nije siguran s loptom, nije dribler. U tandemu sa Lulicem bio bi odlican.
tebe se ne moze zadovoljit

ocekujes momak od 20 godina da bude ne samo maestralan pozadi nego jos da uvijek zna gdje i kako ce prebacit loptu

sacekaj malo,, to sve dolazi uz izkustvo
udrch

#1211 Re: Sead Kolašinac

Post by udrch »

nek si ga naružio majstore, šta Jež ima tu pričati protiv Seje legende naše..
poklonu se ne gleda u zube..
majstor10

#1212 Re: Sead Kolašinac

Post by majstor10 »

NOVI VIDEO: Kolasinac protiv Basela

ljudi pogledajte 0:46

https://www.youtube.com/watch?v=pbQoVpHSBqs

:14
jeza u ledja

#1213 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

ma dobro sve ce to doc na svoje :)
majstor10

#1214 Re: Sead Kolašinac

Post by majstor10 »

jeza u ledja wrote:ma dobro sve ce to doc na svoje :)
momak zna gdje su mu mane.. on svake noci gleda njegove klipove u jutub
insomnia78

#1215 Re: Sead Kolašinac

Post by insomnia78 »

Image
Idemedosumom

#1216 Re: Sead Kolašinac

Post by Idemedosumom »

majstor10 wrote:NOVI VIDEO: Kolasinac protiv Basela

Ovaj momak polahko postaje najomiljeniji igrac repke meni :D

Nisam gledao utakmicu, ali ako je sudit po tom klipu, momak je zaista zvijer! Agresivan, brz, jak, ne gubi duele! A ovo tehnika i kontrola nad loptom ce doci ako Bog da, tek mu je 20 godina.
MOSALJOZE

#1217 Re: Sead Kolašinac

Post by MOSALJOZE »

Idemedosumom wrote:

Nisam gledao utakmicu, ali ako je sudit po tom klipu, momak je zaista zvijer! Agresivan, brz, jak, ne gubi duele! A ovo tehnika i kontrola nad loptom ce doci ako Bog da, tek mu je 20 godina.
Video je pokazao dosta toga,u defanzivi je odličan,prema naprijed i nije nešto,sad gledam kad fuli ovu šansu pa Seo dragi sam na 3 metra :D ,vidi se da ima filing za loptu i kako u zna PREKINUTI akciju protivnika :kiss: :kiss: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
jeza u ledja

#1218 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

Na 3:38, to je to mescini kad mu je lopta misteriozno otisla u aut. Fino ovaj isjece mada je svaki drugi kontakt s loptom snimio od primanja lopte do predaje dalje. Skonto sam vec ranije da ovakvi videoi :D cesto sjeku negativne stvari.
Kemal Malovčić

#1219 Re: Sead Kolašinac

Post by Kemal Malovčić »

Sa užitkom gledam Seinu partiju.

Definitivno omiljeni reprezentativac.
Zatamnjena stakla

#1220 Re: Sead Kolašinac

Post by Zatamnjena stakla »

3:27 8-)

Brdo!
Infaze Studio

#1221 Re: Sead Kolašinac

Post by Infaze Studio »

Sead (bez prelazenja centra) uz Lulica na lijevoj strani = beton lijeva strana.
Mobile_Disco

#1222 Re: Sead Kolašinac

Post by Mobile_Disco »

Momku je ono 19 godina? A vec igra ligu prvaka.. Ima vremena da poboljsa neke stvari ide naprijed i hvala Bogu pa je odlucio da igra za nas! Zvijer od igraca!
salle_eh1986

#1223 Re: Sead Kolašinac

Post by salle_eh1986 »

Idemedosumom wrote:

po konstituciji bi se rekao jedan od "glupih igrača" koji samo znaju izbiji, nabij
međutim velika suprotnost tome, momak igra mozgom, ne srlja, ne ulijeće napamet već ciljano na loptu
vidi se da nije neki znalac sa loptom ali zato uvijak prvo promisli šta sa njom pa onda radi, nije tehničar ali zna on to i zna šta može i šta je najbolje u tom trenutku
klasični švabo :D
samo bošnjo na sreću
:bih:
pravo blago
majstor10

#1224 Re: Sead Kolašinac

Post by majstor10 »

Zatamnjena stakla wrote:3:27 8-)

Brdo!
"moze da prodje igrac ili lopta ali ne obadvoje"

sa seom ni jedno ni drugo

Idemedosumom wrote:

momak je bik
majstor10

#1225 Re: Sead Kolašinac

Post by majstor10 »

Image

Image
Post Reply