Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vidio sam unicredit ima bankomat na kojem se moze uplatiti novac na karticu, jel to samo za korisnike unicredita ili moze i za ostale banke vjerovatno uz neku proviziju?
prelivoda wrote:Zašto više nema Visa Electron u Unicredit, ima li kakvih insiderskih informacija?
A nema, najgore što je meni kod Unicredit sve živo i elektronsko bankarstvo a zbog prirode posla moram imati Visa. Sada moram mijenjati banku, TRN račun, elektronsko, sve.
prelivoda wrote:Zašto više nema Visa Electron u Unicredit, ima li kakvih insiderskih informacija?
A nema, najgore što je meni kod Unicredit sve živo i elektronsko bankarstvo a zbog prirode posla moram imati Visa. Sada moram mijenjati banku, TRN račun, elektronsko, sve.
Ja sam RFN otvorio, a platu mi firma na Unicredit, samo gnjavaža. A ovo za tender mi ne zvuči dobro, jer Unicredit gubi klijente jer nema Visa Electron u portfelju. Meni to više vuče na neke probleme druge vrste.
Ja sam RFN otvorio, a platu mi firma na Unicredit, samo gnjavaža. A ovo za tender mi ne zvuči dobro, jer Unicredit gubi klijente jer nema Visa Electron u portfelju. Meni to više vuče na neke probleme druge vrste.
drndalo wrote:Pa dobro, jesu li onda propali vise...?
Globalno je Unicredit u *urcu. Mislim da sam negdje pročitao da su u gubitku neke stašne milione...blizu milijarde ako se ne varam. Unicredit u BiH stoji stabilno ali mogla bi biti preuzeta od strane druge banke ako kriza potraje.
Italian bank UniCredit announced a heavy fourth-quarter loss Thursday of 13.6 billion euros ($14.5 billion) as its new CEO moved to fortify the firm by cleaning up its portfolio of soured loans.
made_in_sarajevo wrote:Vidio sam unicredit ima bankomat na kojem se moze uplatiti novac na karticu, jel to samo za korisnike unicredita ili moze i za ostale banke vjerovatno uz neku proviziju?
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Samo za unicredit... kad ubacis drugu karticu ne nudi ti opciju uplate.
vidim, doticna banka nudi stambene kredite po kamatnoj stopi od 3,49 %... Ovo su ljudi strasne kamate u evropskim okvirima, STRASNE. Gola pljacka kad recimo uporedis sa Austrijom gdje ljudi dobijaju fiksne kredite na 10 godina sa kamatnom stopom 1,7%, a o varijabilnim da ne pricam...
_dreamer_ wrote:vidim, doticna banka nudi stambene kredite po kamatnoj stopi od 3,49 %... Ovo su ljudi strasne kamate u evropskim okvirima, STRASNE. Gola pljacka kad recimo uporedis sa Austrijom gdje ljudi dobijaju fiksne kredite na 10 godina sa kamatnom stopom 1,7%, a o varijabilnim da ne pricam...
E ti nam pametuj sada.
To sto nude je vrh, bolja ponuda nikad u BiH nije bila.
_dreamer_ wrote:vidim, doticna banka nudi stambene kredite po kamatnoj stopi od 3,49 %... Ovo su ljudi strasne kamate u evropskim okvirima, STRASNE. Gola pljacka kad recimo uporedis sa Austrijom gdje ljudi dobijaju fiksne kredite na 10 godina sa kamatnom stopom 1,7%, a o varijabilnim da ne pricam...
Bila je jedna dobra ponuda, ne tako davno, ne samo u Bosni i Hercegovini već i u Hrvatskoj i tako dalje, i ljudi su masovno letili da dižu basnoslovne kredite, da se zavaljuju jer su mislili da će zajebati banke i dobiti bolje kredite nego bilo gdje drugo i da ovaj put zaista banka "radi za njih".
E ti nam pametuj sada.
To sto nude je vrh, bolja ponuda nikad u BiH nije bila.
i ja gledam baš, koliko znam, a pratim u posljednje vrijeme skoro sve ponude, ovo je dosada najniže...neg, šta mislite ima li to veze sa problemima u kojima je Unicredit u Italiji?! kakve bi mogle biti posljedice po dužnike ovdje?
Pa ne tako davno smo imali kamate 10-12%.
O cemu ti pricas ba?
Poredis nas sa Austrijom? Halo? Evo da ti imas milion maraka i nude ti opciju da ih cuvas u Austriji i u BiH. Ili da ih investiras? Koju bi ti zemlju odabrao? Mi smo bolan i dalje riskantno i trusno podrucje, to je cinjenica. Dokaz tome ti je i to da nas niko ne zeli u svom drustvu. Ni NATO - koji bogati nam zadaje nekakve nidje veze zahtjeve - uknjizba lafo nekakve imovine, bla bla...niti EU koja ce te cijediti jos 10 godina dok te primi u svoje drustvo.
Ovo je dobra stvar. Unicredit vjerovatno zbog gabule u kojoj se nalazi jeste dao dobru ponudu, a sada ce i ostale banke to morati pratiti.
Ne mogu pricati sigurno, jer nisam bio na razgovoru, ali mislim da se ovde radi o marketinskom triku "od 3.49%" sto je prije par mjeseci radila i Sparkasse banka, a nije postojao klijent koji ce doci na razgovor i dobiti po tim uslovima.
Ukoliko neko ode neka dobro provjeri koja je EKS, tj. KS + svi troskovi koji prate ovaj kredit.
Prema gore navedenom primjeru 100 000 na 30 god rata 506 dobije se da je KS = 4.5% + ostali troskovi.
Tako da, nemojte se previse zalijetati i dobro provjerite
TheDocToR wrote:Ne mogu pricati sigurno, jer nisam bio na razgovoru, ali mislim da se ovde radi o marketinskom triku "od 3.49%" sto je prije par mjeseci radila i Sparkasse banka, a nije postojao klijent koji ce doci na razgovor i dobiti po tim uslovima.
Ukoliko neko ode neka dobro provjeri koja je EKS, tj. KS + svi troskovi koji prate ovaj kredit.
Prema gore navedenom primjeru 100 000 na 30 god rata 506 dobije se da je KS = 4.5% + ostali troskovi.
Tako da, nemojte se previse zalijetati i dobro provjerite
u reklami stoji: "...nudi stambene kredite po kamatnoj stopi već od 3,49% (EKS za FBiH i DB 3,72%, RS 3,92%)"... provjeriti sve detalje obavezno kao što Doc reče
Last edited by VladaFBiH on 13/02/2017 15:40, edited 1 time in total.
Mislim da Unicredit hoće da natjera Italijansku vladu a posredno EU, da im "otkupi" loše kredite, slično onima iz Monte Paskija.
Hoće li i uspjeti ne znam. A čak i bankrot Unicredit banke u Italiji ne znači puno za Unicredit u BiH, oni koji čuvaju više od osigurane sume u smislu štednje bi bili u niskom startu mada je Unicredit BiH kao kćerka firma posve druga priča. Radovali bi se ovi s kreditima ali bi i dalje plaćali uredno rate što bi bio slučaj čak i da bankrotira Unicredit u BiH a za to su mogućnosti s obzirom na veličinu igrača minimalne.
Moj neki komentar.
Btw je li iko digao kredit po ovom reklamiranim uslovima ili je u pregovorima s bankom? Za posjetioce foruma iz EU, ova kamatna stopa Unicredita je trenutno najbolja na tržištu BiH, a mislim da ni ranije nije bilo sličnih "akcija". Inače ne radim za Unicredit
Unicredit je novi Hypo Bank, Banca Monte Paschi i sl. Ubrzo ce kleknuti i Banca Intesa, mada se o njoj trenutno puno ne govori. Naravno, BiH ogranci nece imati vecih problema u smislu likvidnosti.
probook wrote:Bas cu otici ovih dana cim vremena uhvatim da provjerim u vezi ovog kredita
Otišao i pitao. Kad sam im spomenuo pomenutu "akciju", kaže čiko meni: Ta kamatna stopa nije za Vas, to je za osobe koje imaju platu preko 10.000 KM, pa im možemo dati na 5 godina po toj kamatnoj stopi. Za Vas imamo izvrsnu ponudu od 5,00 %.
Pa eto bujrum ko ima platu preko 10.000 KM neka se usreći sa jednim kreditom