Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Irm@

#1201 Re: Unicredit banka, all about

Post by Irm@ »

prelivoda wrote:Zašto više nema Visa Electron u Unicredit, ima li kakvih insiderskih informacija?
pitala sam ja kad mi je istekla kartica..
Maestro i MasterCard su dobili tender i to na nivou Europe..
made_in_sarajevo

#1202 Re: Unicredit banka, all about

Post by made_in_sarajevo »

Vidio sam unicredit ima bankomat na kojem se moze uplatiti novac na karticu, jel to samo za korisnike unicredita ili moze i za ostale banke vjerovatno uz neku proviziju?

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Drvosjeca iz Dejcica

#1203 Re: Unicredit banka, all about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

prelivoda wrote:Zašto više nema Visa Electron u Unicredit, ima li kakvih insiderskih informacija?
A nema, najgore što je meni kod Unicredit sve živo i elektronsko bankarstvo a zbog prirode posla moram imati Visa. :( Sada moram mijenjati banku, TRN račun, elektronsko, sve. :roll:
prelivoda

#1204 Re: Unicredit banka, all about

Post by prelivoda »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
A nema, najgore što je meni kod Unicredit sve živo i elektronsko bankarstvo a zbog prirode posla moram imati Visa. :( Sada moram mijenjati banku, TRN račun, elektronsko, sve. :roll:
Ja sam RFN otvorio, a platu mi firma na Unicredit, samo gnjavaža. A ovo za tender mi ne zvuči dobro, jer Unicredit gubi klijente jer nema Visa Electron u portfelju. Meni to više vuče na neke probleme druge vrste.
drndalo

#1205 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Pa dobro, jesu li onda propali vise...? :skoljka:
Drvosjeca iz Dejcica

#1206 Re: Unicredit banka, all about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

prelivoda wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ja sam RFN otvorio, a platu mi firma na Unicredit, samo gnjavaža. A ovo za tender mi ne zvuči dobro, jer Unicredit gubi klijente jer nema Visa Electron u portfelju. Meni to više vuče na neke probleme druge vrste.
drndalo wrote:Pa dobro, jesu li onda propali vise...? :skoljka:
Globalno je Unicredit u *urcu. Mislim da sam negdje pročitao da su u gubitku neke stašne milione...blizu milijarde ako se ne varam. Unicredit u BiH stoji stabilno ali mogla bi biti preuzeta od strane druge banke ako kriza potraje.
Haris.ba

#1207 Re: Unicredit banka, all about

Post by Haris.ba »

http://abcnews.go.com/Business/wireStor ... s-45372024
Italian bank UniCredit announced a heavy fourth-quarter loss Thursday of 13.6 billion euros ($14.5 billion) as its new CEO moved to fortify the firm by cleaning up its portfolio of soured loans.
azdralovic

#1208 Re: Unicredit banka, all about

Post by azdralovic »

made_in_sarajevo wrote:Vidio sam unicredit ima bankomat na kojem se moze uplatiti novac na karticu, jel to samo za korisnike unicredita ili moze i za ostale banke vjerovatno uz neku proviziju?

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Samo za unicredit... kad ubacis drugu karticu ne nudi ti opciju uplate.
_dreamer_

#1209 Re: Unicredit banka, all about

Post by _dreamer_ »

vidim, doticna banka nudi stambene kredite po kamatnoj stopi od 3,49 %... Ovo su ljudi strasne kamate u evropskim okvirima, STRASNE. Gola pljacka kad recimo uporedis sa Austrijom gdje ljudi dobijaju fiksne kredite na 10 godina sa kamatnom stopom 1,7%, a o varijabilnim da ne pricam...
_Reds_

#1210 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

_dreamer_ wrote:vidim, doticna banka nudi stambene kredite po kamatnoj stopi od 3,49 %... Ovo su ljudi strasne kamate u evropskim okvirima, STRASNE. Gola pljacka kad recimo uporedis sa Austrijom gdje ljudi dobijaju fiksne kredite na 10 godina sa kamatnom stopom 1,7%, a o varijabilnim da ne pricam...
E ti nam pametuj sada.

To sto nude je vrh, bolja ponuda nikad u BiH nije bila.
peepeep

#1211 Re: Unicredit banka, all about

Post by peepeep »

_dreamer_ wrote:vidim, doticna banka nudi stambene kredite po kamatnoj stopi od 3,49 %... Ovo su ljudi strasne kamate u evropskim okvirima, STRASNE. Gola pljacka kad recimo uporedis sa Austrijom gdje ljudi dobijaju fiksne kredite na 10 godina sa kamatnom stopom 1,7%, a o varijabilnim da ne pricam...
Bila je jedna dobra ponuda, ne tako davno, ne samo u Bosni i Hercegovini već i u Hrvatskoj i tako dalje, i ljudi su masovno letili da dižu basnoslovne kredite, da se zavaljuju jer su mislili da će zajebati banke i dobiti bolje kredite nego bilo gdje drugo i da ovaj put zaista banka "radi za njih".

Danas ih svi znamo kao Švicarce. :)

Poenta: budi zahvalan na onome što ti se nudi.
breuer

#1212 Re: Unicredit banka, all about

Post by breuer »

_Reds_ wrote:
E ti nam pametuj sada.

To sto nude je vrh, bolja ponuda nikad u BiH nije bila.
i ja gledam baš, koliko znam, a pratim u posljednje vrijeme skoro sve ponude, ovo je dosada najniže...neg, šta mislite ima li to veze sa problemima u kojima je Unicredit u Italiji?! kakve bi mogle biti posljedice po dužnike ovdje?
Thorgerson

#1213 Re: Unicredit banka, all about

Post by Thorgerson »

:lol:

Pa ne tako davno smo imali kamate 10-12%.

O cemu ti pricas ba?

Poredis nas sa Austrijom? Halo? Evo da ti imas milion maraka i nude ti opciju da ih cuvas u Austriji i u BiH. Ili da ih investiras? Koju bi ti zemlju odabrao? Mi smo bolan i dalje riskantno i trusno podrucje, to je cinjenica. Dokaz tome ti je i to da nas niko ne zeli u svom drustvu. Ni NATO - koji bogati nam zadaje nekakve nidje veze zahtjeve - uknjizba lafo nekakve imovine, bla bla...niti EU koja ce te cijediti jos 10 godina dok te primi u svoje drustvo.

Ovo je dobra stvar. Unicredit vjerovatno zbog gabule u kojoj se nalazi jeste dao dobru ponudu, a sada ce i ostale banke to morati pratiti.
rovac13

#1214 Re: Unicredit banka, all about

Post by rovac13 »

Super ponuda :-D

U ovoj akciji 3,49%........ako dignes 100 000 KM na 30 godina...........rata iznosi 506 KM.........znaci za 360 mjeseci ti njima vratis 182 160 KM.

Super su to uspjeli,ako sa kamatom 3,49% ti njima moras vratit skoro duple pare.....sta bi tek bilo da je kamata 5% :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1215 Re: Unicredit banka, all about

Post by Chmoljo »

samo je pitanje koliko će i ostati ovoliko niske kamate...

i fakat, koje su posljedice po dužnike ako banka krahira?
TheDocToR

#1216 Re: Unicredit banka, all about

Post by TheDocToR »

Ne mogu pricati sigurno, jer nisam bio na razgovoru, ali mislim da se ovde radi o marketinskom triku "od 3.49%" sto je prije par mjeseci radila i Sparkasse banka, a nije postojao klijent koji ce doci na razgovor i dobiti po tim uslovima.

Ukoliko neko ode neka dobro provjeri koja je EKS, tj. KS + svi troskovi koji prate ovaj kredit.

Prema gore navedenom primjeru 100 000 na 30 god rata 506 dobije se da je KS = 4.5% + ostali troskovi.

Tako da, nemojte se previse zalijetati i dobro provjerite :thumbup:
VladaFBiH

#1217 Re: Unicredit banka, all about

Post by VladaFBiH »

TheDocToR wrote:Ne mogu pricati sigurno, jer nisam bio na razgovoru, ali mislim da se ovde radi o marketinskom triku "od 3.49%" sto je prije par mjeseci radila i Sparkasse banka, a nije postojao klijent koji ce doci na razgovor i dobiti po tim uslovima.

Ukoliko neko ode neka dobro provjeri koja je EKS, tj. KS + svi troskovi koji prate ovaj kredit.

Prema gore navedenom primjeru 100 000 na 30 god rata 506 dobije se da je KS = 4.5% + ostali troskovi.

Tako da, nemojte se previse zalijetati i dobro provjerite :thumbup:
u reklami stoji: "...nudi stambene kredite po kamatnoj stopi već od 3,49% (EKS za FBiH i DB 3,72%, RS 3,92%)"... provjeriti sve detalje obavezno kao što Doc reče
Last edited by VladaFBiH on 13/02/2017 15:40, edited 1 time in total.
TheDocToR

#1218 Re: Unicredit banka, all about

Post by TheDocToR »

Bakir ne moze dobiti po tim uslovima, kada vas ubace u racunanje ratinga vjerujte mi :D
azdralovic

#1219 Re: Unicredit banka, all about

Post by azdralovic »

TheDocToR wrote:Bakir ne moze dobiti po tim uslovima, kada vas ubace u racunanje ratinga vjerujte mi :D
tako sam i ja naletio sto kazu dok je bila Sparkasse akcija...
Eh znate mladi ste, neozenjeni , to vam je sve minus kod nas, EKS na kraju 8% :run:
probook

#1220 Re: Unicredit banka, all about

Post by probook »

Bas cu otici ovih dana cim vremena uhvatim da provjerim u vezi ovog kredita :D
VladaFBiH

#1221 Re: Unicredit banka, all about

Post by VladaFBiH »

probook wrote:Bas cu otici ovih dana cim vremena uhvatim da provjerim u vezi ovog kredita :D
i stavi na forum sve što ti kažu :)
P.Starck

#1222 Re: Unicredit banka, all about

Post by P.Starck »

Mislim da Unicredit hoće da natjera Italijansku vladu a posredno EU, da im "otkupi" loše kredite, slično onima iz Monte Paskija.
Hoće li i uspjeti ne znam. A čak i bankrot Unicredit banke u Italiji ne znači puno za Unicredit u BiH, oni koji čuvaju više od osigurane sume u smislu štednje bi bili u niskom startu mada je Unicredit BiH kao kćerka firma posve druga priča. Radovali bi se ovi s kreditima ali bi i dalje plaćali uredno rate što bi bio slučaj čak i da bankrotira Unicredit u BiH a za to su mogućnosti s obzirom na veličinu igrača minimalne.
Moj neki komentar.
Btw je li iko digao kredit po ovom reklamiranim uslovima ili je u pregovorima s bankom? Za posjetioce foruma iz EU, ova kamatna stopa Unicredita je trenutno najbolja na tržištu BiH, a mislim da ni ranije nije bilo sličnih "akcija". Inače ne radim za Unicredit :D
ElRe

#1223 Re: Unicredit banka, all about

Post by ElRe »

Unicredit je novi Hypo Bank, Banca Monte Paschi i sl. Ubrzo ce kleknuti i Banca Intesa, mada se o njoj trenutno puno ne govori. Naravno, BiH ogranci nece imati vecih problema u smislu likvidnosti.
plonker

#1224 Re: Unicredit banka, all about

Post by plonker »

probook wrote:Bas cu otici ovih dana cim vremena uhvatim da provjerim u vezi ovog kredita :D
Otišao i pitao. Kad sam im spomenuo pomenutu "akciju", kaže čiko meni: Ta kamatna stopa nije za Vas, to je za osobe koje imaju platu preko 10.000 KM, pa im možemo dati na 5 godina po toj kamatnoj stopi. Za Vas imamo izvrsnu ponudu od 5,00 %.
Pa eto bujrum ko ima platu preko 10.000 KM neka se usreći sa jednim kreditom
drndalo

#1225 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Stan' malo, nije ni 5% realno losa opcija, onome kome treba kredit...
Post Reply