Ne. moja grupa ima sastanak sa instruktorom u ponedeljak pa ako se dotad ništa ne sazna postaviću pitanjetufahija18 wrote: Nama su rekli da cemo biti osigurani ovih 15 dana.
Pitanje ovima koji su vec preuzeli materijale: jesu li vam dali onaj broj na koji moramo slati poruke svaki dan do 22h?
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- perfect_guy
#1201 Re: POsao-Popis stanovnistva
-
BESKUCNIKBB
#1202 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pozdrav...Pitanje ovim koji su već dobili popisne krugove u kojim ce vršiti popis...Koliko vam odstupa broj domaćinstava koji su oni pretpostavili, i stvarno stanje na terenu, otprilike...ako poznajete taj dio koji popisujete? Meni rekoše kada su zvali da sam dobio popisini krug od cca 90 domaćinstava (što bi bilo odlično)...mada dok ne dobijem tu njihovu skicu popisnog kruga...ništa ne vjerujem..
- perfect_guy
#1203 Re: POsao-Popis stanovnistva
ja sam dobio svoj neboder i procjenjeni broj domaćinstava je 82. Stvarno stanje je 102 stana, od toga 4-5 praznih i skroz mali broj gdje su podstanariBESKUCNIKBB wrote:Pozdrav...Pitanje ovim koji su već dobili popisne krugove u kojim ce vršiti popis...Koliko vam odstupa broj domaćinstava koji su oni pretpostavili, i stvarno stanje na terenu, otprilike...ako poznajete taj dio koji popisujete? Meni rekoše kada su zvali da sam dobio popisini krug od cca 90 domaćinstava (što bi bilo odlično)...mada dok ne dobijem tu njihovu skicu popisnog kruga...ništa ne vjerujem..
-
anonimus03
#1204 Re: POsao-Popis stanovnistva
Dobila svoj bivsi komsiluk, procjenjeno 115 domacinstava, dobila 140 P-2 obrazaca. Stvarno stanje je jako slicno, oko 105 domacinstava.BESKUCNIKBB wrote:Pozdrav...Pitanje ovim koji su već dobili popisne krugove u kojim ce vršiti popis...Koliko vam odstupa broj domaćinstava koji su oni pretpostavili, i stvarno stanje na terenu, otprilike...ako poznajete taj dio koji popisujete? Meni rekoše kada su zvali da sam dobio popisini krug od cca 90 domaćinstava (što bi bilo odlično)...mada dok ne dobijem tu njihovu skicu popisnog kruga...ništa ne vjerujem..
@Perfect_guy hvala na odgovoru. Mi imamo sastanak u utorak u pola 9, pa se nadam da ce nam tad reci.
-
BESKUCNIKBB
#1205 Re: POsao-Popis stanovnistva
...da li ste potpisivali te famozne ugovore..."ugovore od djelu"...(Vidim da niko ih ne spominje)...jer bez tih ugovora mi niti znamo za koliko radimo niti bilo šta....kasnije nas mogu zeznuti sa isplatama..tipa da bude po starom od 1,95 KM?perfect_guy wrote:ja sam dobio svoj neboder i procjenjeni broj domaćinstava je 82. Stvarno stanje je 102 stana, od toga 4-5 praznih i skroz mali broj gdje su podstanariBESKUCNIKBB wrote:Pozdrav...Pitanje ovim koji su već dobili popisne krugove u kojim ce vršiti popis...Koliko vam odstupa broj domaćinstava koji su oni pretpostavili, i stvarno stanje na terenu, otprilike...ako poznajete taj dio koji popisujete? Meni rekoše kada su zvali da sam dobio popisini krug od cca 90 domaćinstava (što bi bilo odlično)...mada dok ne dobijem tu njihovu skicu popisnog kruga...ništa ne vjerujem..
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1206 Re: POsao-Popis stanovnistva
Sta li mene ceka u Rakovici 
- Russki
#1207 Re: POsao-Popis stanovnistva
ja se pitam, sta mene ceka u Gunjanimabordo gandalf wrote:Sta li mene ceka u Rakovici
-
anonimus03
#1208 Re: POsao-Popis stanovnistva
2,50 KM po obrascubordo gandalf wrote:Sta li mene ceka u Rakovici
- bordo gandalf
#1209 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ti gori od meneRusski wrote:ja se pitam, sta mene ceka u Gunjanimabordo gandalf wrote:Sta li mene ceka u Rakovici
Ako uopste bude p1 obrazacatufahija18 wrote:2,50 KM po obrascubordo gandalf wrote:Sta li mene ceka u Rakovici![]()
- insaneinthebrain
#1210 Re: POsao-Popis stanovnistva
nepismene osobe kako se one potpisuju na p-1 i p-2 obrazac. ako nema u kuci niko drugi pismen 
-
BESKUCNIKBB
#1211 Re: POsao-Popis stanovnistva
upisuješ u mjesto predviđeno za potpis : NEPISMENA OSOBAinsaneinthebrain wrote:nepismene osobe kako se one potpisuju na p-1 i p-2 obrazac. ako nema u kuci niko drugi pismen
-
BESKUCNIKBB
#1212 Re: POsao-Popis stanovnistva
A P2 se ne potpisuje!BESKUCNIKBB wrote:upisuješ u mjesto predviđeno za potpis : NEPISMENA OSOBAinsaneinthebrain wrote:nepismene osobe kako se one potpisuju na p-1 i p-2 obrazac. ako nema u kuci niko drugi pismen
- insaneinthebrain
#1213 Re: POsao-Popis stanovnistva
-
Umalo popisivac
#1214 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zna li mi ko reci je li se ono zadnje pitanje na testu, kontrolnik, bodovalo kao jedno pitanje, u smislu, pogrijesis jednu stvar u njemu i onda ti nista ne priznaju?
-
durnalist
#1215 Re: POsao-Popis stanovnistva
Instruktori i/ili popisivači nekoliko pitanja, molim vas!
1.Znam da se adresni podaci u Kontrolnik upisuju za tvornice, skladišta i sl. (u skici su označeni s P) ali da li se adresni podaci upisuju u kontrolnik i kod svih ostalih objekata označenik s P kao pomoćni na skici? (garaže i sl).
2. Imam primjer na svojoj skici gdje su 5-6 objekata radi se o nekoj firmi koja obrađuje drvo ali ima 5-6 odvojenih objekata, jedan pored drugog. i na svakom imam ono P kao pomoćni. Sad da li tu svaku zgradu s P evidnetirati posebno u kontrolnik?
3. Obiteljska kuća u čijem prizemlju je poslovni prostor tj. picerija. Da je sama pizzeria, razumijem da bi je samo evidentirao u kontrolnik s crticama, ali hoću li ovako u jedan redak kontrolika tako a u drugi stan koji je na katu?
1.Znam da se adresni podaci u Kontrolnik upisuju za tvornice, skladišta i sl. (u skici su označeni s P) ali da li se adresni podaci upisuju u kontrolnik i kod svih ostalih objekata označenik s P kao pomoćni na skici? (garaže i sl).
2. Imam primjer na svojoj skici gdje su 5-6 objekata radi se o nekoj firmi koja obrađuje drvo ali ima 5-6 odvojenih objekata, jedan pored drugog. i na svakom imam ono P kao pomoćni. Sad da li tu svaku zgradu s P evidnetirati posebno u kontrolnik?
3. Obiteljska kuća u čijem prizemlju je poslovni prostor tj. picerija. Da je sama pizzeria, razumijem da bi je samo evidentirao u kontrolnik s crticama, ali hoću li ovako u jedan redak kontrolika tako a u drugi stan koji je na katu?
-
____c0d14c____
#1216 Re: POsao-Popis stanovnistva
kontrolnik je nosio ukupno 17 bodova svaka greska -0.5 bodUmalo popisivac wrote:Zna li mi ko reci je li se ono zadnje pitanje na testu, kontrolnik, bodovalo kao jedno pitanje, u smislu, pogrijesis jednu stvar u njemu i onda ti nista ne priznaju?
-
____c0d14c____
#1217 Re: POsao-Popis stanovnistva
1. Dadurnalist wrote:Instruktori i/ili popisivači nekoliko pitanja, molim vas!
2. Da li svaki od njih na skici ima ID broj ako je odgovor Da onda svaku posebno ako ne onda kao jednu
3. Ne nećeš nego zanemariš piceriju i samo stan koji je namijenjen za stanovanje evidentiraš, da je sama picerija kao zasebni objekat onda bi bilo to sa crticama
-
Umalo popisivac
#1218 Re: POsao-Popis stanovnistva
O.K., hvala. Znaci na glupim crticama i hotelu sam falio 1.5 bod.____c0d14c____ wrote:kontrolnik je nosio ukupno 17 bodova svaka greska -0.5 bodUmalo popisivac wrote:Zna li mi ko reci je li se ono zadnje pitanje na testu, kontrolnik, bodovalo kao jedno pitanje, u smislu, pogrijesis jednu stvar u njemu i onda ti nista ne priznaju?
-
durnalist
#1219 Re: POsao-Popis stanovnistva
1. Znači imam neku štalu (za stoku____c0d14c____ wrote:1. Dadurnalist wrote:Instruktori i/ili popisivači nekoliko pitanja, molim vas!
2. Da li svaki od njih na skici ima ID broj ako je odgovor Da onda svaku posebno ako ne onda kao jednu
3. Ne nećeš nego zanemariš piceriju i samo stan koji je namijenjen za stanovanje evidentiraš, da je sama picerija kao zasebni objekat onda bi bilo to sa crticama
2.Niti jedan nema ID broj, svaki ima samo P.
-
lozze
#1220 Re: POsao-Popis stanovnistva
P ti je pomocni objekatdurnalist wrote:1. Znači imam neku štalu (za stoku____c0d14c____ wrote:1. Dadurnalist wrote:Instruktori i/ili popisivači nekoliko pitanja, molim vas!
) ili garažu u pored obiteljske kuće i na njoj mi samo P bez ID broja, i ja to evidentiran u kontrolnik? Šta napisati štala hahah
2.Niti jedan nema ID broj, svaki ima samo P.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- bordo gandalf
#1221 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nama instruktori uopste nisu pominjali pomocne objekte
-
durnalist
#1222 Re: POsao-Popis stanovnistva
P ti je pomocni objekat
To znam ali ako piše samo to P i nema ID broja a radi se o npr. garaži, hoću li je evidentirati u Kontrolnik?
Zahvaljujem!
To znam ali ako piše samo to P i nema ID broja a radi se o npr. garaži, hoću li je evidentirati u Kontrolnik?
Zahvaljujem!
- insaneinthebrain
#1223 Re: POsao-Popis stanovnistva
pomocni objekti se ne popisuju osim ako neko zivi u njima
Last edited by insaneinthebrain on 27/09/2013 22:07, edited 2 times in total.
- perfect_guy
#1224 Re: POsao-Popis stanovnistva
da, samo sa crticama. Ako neko živi u garaži primjenjuješ model beskućnika, dodjeljuješ stan i domaćinstvo, a bez zgradedurnalist wrote:P ti je pomocni objekat
To znam ali ako piše samo to P i nema ID broja a radi se o npr. garaži, hoću li je evidentirati u Kontrolnik?![]()
Zahvaljujem!
-
Ljuba Moljac
#1225 Re: POsao-Popis stanovnistva
samo P I R se ne evidentiraju.