Nadam se da ce vas Bog dragi kaznit! I nadam se da ce jedan koji je to uradio, a koji prati ovaj forum, ovo procitati!
fujjjjjjjjjj...nema gore izdaje!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
taj nit je Muškarac nit je Čovjek ... to si ti pomješala sa majmunom (ako se majmuni neće uvrijediti)blesava wrote:najodvratniji su mi muskarci koji varaju svoje trudne zene, jos gori oni koji je varaju u momentu se ona jadna poradja u bolovima.![]()
Nadam se da ce vas Bog dragi kaznit! I nadam se da ce jedan koji je to uradio, a koji prati ovaj forum, ovo procitati!
sjojblesava wrote:najodvratniji su mi muskarci koji varaju svoje trudne zene, jos gori oni koji je varaju u momentu se ona jadna poradja u bolovima.![]()
alchak.ba wrote:sjojblesava wrote:najodvratniji su mi muskarci koji varaju svoje trudne zene, jos gori oni koji je varaju u momentu se ona jadna poradja u bolovima.![]()
hehe, što volim kad se ovako upetljaš. dakle, šta je to što može da deli?Great Cornholio wrote:Nije ljubav želja da posjeduješ drugu osobu, ali ipak je u romantičnoj ljubavi normalno to kad od partnera očekuješ da neće baš sve dijeliti sa svima, da nešto sačuva eksluzivno za tebe.
Masturbacija može biti prevara, ali ne svaka, samo ona pri kojoj se samozadovoljavaš zamišljajući odnos sa nekom drugom osobom, a ne s partnerom s kojim si u vezi.
ne mora da znači da više voliš ono što poznaješ. da je to istina svaka zaljubljenost bi prerasla u ljubav a jasno je i tebi da se mnogo više zaljubljenosti završi "obljubljenoćšu" nego pravom, istinskom, zrelom ljubavlju.Kažu da ono što više poznaješ više i voliš.
Na početku "Umijeća ljubavi" From je citirao Paracelcusa koji kaže.
" Tko ništa ne zna, ništa ne voli.
Tko ne umije ništa, ne razumije
ništa. Tko ništa ne razumije,
bezvrijedan je. Ali onaj tko poima,
taj i voli, zapaža, vidi....
Više se voli ono o čemu se više
zna ....... Tko god zamišlja da
svako voće sazrijeva u isto vrijeme
kad i jagode, ne zna ništa
o grožđu."
bezze komplikuješ. zašto bi se ti trudio da neko "raste" ako taj neko ne želi da "raste" već mu je sasvim dobro takvom kakav jeste? opet ista priča - to nije ljubav, to je nastojannje da od nekoga napravimo ono što nama odgovara, da ga načinimo onakvim kakav mi želimo da bude. prosto rečeno, da od njega kakav jeste napravimo svoju sliku o njemu. ako nekoga voliš, voliš ga bezuslovno - volim te baš takvog kakav si.Da, zaljubljen čovjek je sklon tome da idealizira osobu u koju je zaljubljen, da u njoj vidi ono što on želi da ona bude, a ne ono što ona stvarno jeste. Ako nekog voliš ti se trudiš da ta osoba "raste" u svakom pogledu, ali se trdiš da tu osobu upoznaš što bolje da je ne bi "natjerao" na nešto što će je zaustaviti u "rastu". Bezveze je meni to kad se neko pomiri s nečim što može biti bolje.
pazi sad: imaš odličan brak, ženu koja je dobra majka vašoj deci, dobar čovek, dobra ljubavnica, dobra domaćica, dobar radnik, ženu na koju možeš da se osloniš kada je "gusto", na čiju pomoć možeš da računaš kada god je potrebno, ženu koja te nikada nije ostavila na cedilu, koja je bila uz tebe kroz razne faze, tvoje uspone i padove... i šta onda? kresnula se sa nekim i ti to saznao (scenario u kome nisi saznao nije bitan za ovu priču, sve što ne saznaš dobro jeVeza u kojoj partneri varaju jedno drugo treba se prekinuti.
znam ko ne čita ali, kako mi se čini, ti ne spadaš u tu kategoriju.Ko ba još čita ljubavne romane, i shvata ih ozbiljno
kud sad uteče a da nisi odgovorio ni na jedno pitanje?Great Cornholio wrote:@In love with Bosnia, istorija se ponavlja, ovaj naš razgovor će možda na neki način uticati na nekog ko ga pročita, a mi ćemo opet ostati nepromijenjenih stavova. Pozz
Pa indirektno sam odgovorio na svako, u prethodnim postovima.In love with Bosnia wrote:kud sad uteče a da nisi odgovorio ni na jedno pitanje?Great Cornholio wrote:@In love with Bosnia, istorija se ponavlja, ovaj naš razgovor će možda na neki način uticati na nekog ko ga pročita, a mi ćemo opet ostati nepromijenjenih stavova. Pozz
heh, biće da je ipak u pitanju da misliš da je posesivnost ljubav.
grešiš samo u smeru tih "eksklizuvnuh prava": ona nisu u našem posedu već u posedu partnera, samo od njega zavisi hoćeš li ih imati ili nećeš. kako god da ti ih je dao tako može i da ih povuče u nekom trenutku. jer, ona jesu njegova i on jedini odlučuje kome će ih pokloniti.Great Cornholio wrote: Ali ipak ima i nečega lijepoga u tome ako osjećaš da si nekoj osobi "priroritet", ako joj je stalo da na tebe ima "ekskluzivna prava".
nadam se. sve najbolje.Moram sad ići, ne bježim, pričaćemo opet nekada, na ovoj ili na nekoj drugoj temi.
ovo sto si ti izjavionije vise ljubav nego interes ....gazis svoj ponos zbog svog komotiteta jer bio tako dobro kuhao ili pazio na djecu ili dobro radio ..isto moze i za muskarca ...ko bi tako dobro zaradjivao i vaspitavao djecu i zenu izdrzavao...pazi sad: imaš odličan brak, ženu koja je dobra majka vašoj deci, dobar čovek, dobra ljubavnica, dobra domaćica, dobar radnik, ženu na koju možeš da se osloniš kada je "gusto", na čiju pomoć možeš da računaš kada god je potrebno, ženu koja te nikada nije ostavila na cedilu, koja je bila uz tebe kroz razne faze, tvoje uspone i padove.
....upravo takoPoison_Ivy wrote:Nekako mi ova priča izgleda kao da pojedini ovdje zaista ne shvataju da postoje dijametralno različite osobe koje apsolutno različito shvataju pojam veze.
Nekim je sasvim ok podijeliti malo sebe s nekim drugim (u bilo kom smislu), a dio sačuvati za partnera. Drugi pak žele osjetiti tu vezu kao svoj mikrokosmos u kojem postoje samo oni sa svojim partnerom. Apsurdno je da se ove dvije strane raspravljaju o tome šta je prevara.
Po meni je prevara nešto što bi moglo povrijediti moje ili partnerove osjećaje, i to ne bih učinila nikad. On je moj najbolji prijatelj i ljubavnik već dugi niz godina i ni u jednom trenutku nisam osjetila da gubim dio sebe zato što sam njemu sve dala. Već sam i napisala na ovoj temi, da ga prevarim garant bi to izblebetala njemu prvom.
Pričam naravno i sa drugim ljudima, i šalim se i dopisujem, i sve 5, ali niko mi ne može biti zamjena za iskreni razgovor s njim, i to je tako.
Meni je to normalna veza, nekoga bi to možda ugušilo, ali mene to ispunjava do posljednjeg atoma mog bića i svjesna sam da se ovakvi osjećaji rode samo jednom u životu (ne, nisam balavica, oboje nabrali nekakvih godina).
Isto tako se ne bih nikoga da ubjeđujem da je ovo jedino ispravno, sve je ok dok svojim postupcima ne vrijeđamo partnere.
nedimkooo wrote:akosmo ja i komšija momak i ko fol cura aon muško a ija jel on vara svoju ženu ako nije sa ženom i jesam lija ondak peder a on mi dojde ko jaran i komšija znaći ko tu koga vara ako on prca ženu jelme prevarijo ako smo u ljubavnićkoj vezi inaće nepitam zasebe nego ko predpostavka ako bise to dogodilo jer jaran iz razreda kara sestru od profesora a njegova žena je daiđinica od moje rodice a ona se puca sa cjelim selom osim samenom ijoš jednim rodžakom pame interezira mlogo takije međuljudski odnosi inaće navijam za sarajevo,fala
nedimkooo wrote:akosmo ja i komšija momak i ko fol cura aon muško a ija jel on vara svoju ženu ako nije sa ženom i jesam lija ondak peder a on mi dojde ko jaran i komšija znaći ko tu koga vara ako on prca ženu jelme prevarijo ako smo u ljubavnićkoj vezi inaće nepitam zasebe nego ko predpostavka ako bise to dogodilo jer jaran iz razreda kara sestru od profesora a njegova žena je daiđinica od moje rodice a ona se puca sa cjelim selom osim samenom ijoš jednim rodžakom pame interezira mlogo takije međuljudski odnosi inaće navijam za sarajevo,fala
da li to znači da baš nikada ni na koji način nisi povredila partnera ili on tebe? ili je samo prevara ono što može da povredi tvoje ili njegove osećaje?Poison_Ivy wrote:Po meni je prevara nešto što bi moglo povrijediti moje ili partnerove osjećaje, i to ne bih učinila nikad.
pa dobro mozda si u pravu ..nismo svi isti nekom ne smeta da bude prevaren ili da prevari pa ponovo ide u krevet sa svojim muzem ili zenom i jos misli da je cool ...to je sve do karakteraIn love with Bosnia wrote:da li to znači da baš nikada ni na koji način nisi povredila partnera ili on tebe? ili je samo prevara ono što može da povredi tvoje ili njegove osećaje?Poison_Ivy wrote:Po meni je prevara nešto što bi moglo povrijediti moje ili partnerove osjećaje, i to ne bih učinila nikad.
ako jesi, a tokom godina zajedničkog života to je neizbežno, makar i nenamerno, zašto je nešto drugo što nas može povrediti prihvatljivo a prevara nije?
moze biti slucajnost ako ne znas sta partner podrazumjeva pod pravaromPoison_Ivy wrote:@in love with bosnia
Ne, nikada nisam namjerno povrijedila njegove osjećaje, a složit ćeš se (pretpostavljam) da prevara ne može biti slučajnost.
prevara i te kako može biti slučajnost, postoje situacije koje jednostavno ne planiramo nego se dogode ili ne dogode.Poison_Ivy wrote:@in love with bosnia
Ne, nikada nisam namjerno povrijedila njegove osjećaje, a složit ćeš se (pretpostavljam) da prevara ne može biti slučajnost.
Ma garant se šališ.respo wrote:moze biti slucajnost ako ne znas sta partner podrazumjeva pod pravaromPoison_Ivy wrote:@in love with bosnia
mozda je njemu rucak sa drugom neka vrsta prevare dok je tebi to normalna stvar
Ja se već izjasnih da ništa ne osuđujem dokle god nikoga ne boli, jedino u tom slučaju mislim da nije u redu. (Nije u redu na bilo koji način namjerno povrijediti osobu kojoj je stalo.) ŠIn love with Bosnia wrote:prevara i te kako može biti slučajnost, postoje situacije koje jednostavno ne planiramo nego se dogode ili ne dogode.Poison_Ivy wrote:@in love with bosnia
vidim da je već počelo p(r)ozivanje karaktera pa bih da pojasnim: nigde nisam rekla da mislim da je prevara cool, nisam pominjala svoj stav o tome da li je prevara cool ili nije, niti sam uopšte iznela svoj stav po pitanju prevare.
ono o čemu pokušavam da razgovaram je prvenstveno pojam prevare i stavljanje isključivo seksualnog akta u celokupan kontekst.
moj stav je da nije sve ni tako crno ali ni belo. ljudi žive onako kako misle da treba da žive, ako neko izabere da ima više od jednog seksualnog partnera malo je besmisleno suditi o njemu isključivo na osnovu toga. isto tako, niko nema pravo da osudjuje onog ko izabere da ima samo jednog (seksualnog) partnera jer je to stvar njegovog a ne našeg izbora.
sa druge strane vidim da je mnogo učesnika u razgovoru spremno na jednostranu osudu, u zavisnosti od stava koji zastupa.
pa ni ja ne govorim oa prevari nakon jednog izlaska s nekimPoison_Ivy wrote:Ma garant se šališ.respo wrote:moze biti slucajnost ako ne znas sta partner podrazumjeva pod pravaromPoison_Ivy wrote:@in love with bosnia
mozda je njemu rucak sa drugom neka vrsta prevare dok je tebi to normalna stvar![]()
Pa ne govorimo o prevari nakon jednog izlaska s nekim, dok bi u nekoj ozbiljnijoj vezi oboma trebalo biti jasno šta ko podrazumijeva pod prevarom.