Planiram prezivljavati nakon smrti, a do tada iskljucivo zivim.Great Cornholio wrote: Da je meni da ja nekako preživim do smrti, a djeca, ako ih budem imao nek se brinu za sebe
Za predane Životu
- Ma ja ba
#1201 Re: Za predane Životu
-
Great Cornholio
#1202 Re: Za predane Životu
ja obrnuto, ja planiram do smrti vozit' stodvaesosmicu, a poslije smrti ću vozit' mercedesa okonjuMa ja ba wrote:Planiram prezivljavati nakon smrti, a do tada iskljucivo zivim.Great Cornholio wrote: Da je meni da ja nekako preživim do smrti, a djeca, ako ih budem imao nek se brinu za sebe![]()
-
Great Cornholio
#1203 Re: Za predane Životu
Empatija, sposobnost da se staviš u poziciju drugoga, da razumiješ zašto se neko osjeća onako kako se osjeća, i zašto misli onako kako misli, toga nam više treba.
Evo jedna za moje drugove ateiste
Laku noć svima, i prijatne dane vikenda vam želim
Evo jedna za moje drugove ateiste
Laku noć svima, i prijatne dane vikenda vam želim
-
bizet
#1204 Re: Za predane Životu
amerikanac i englez se predobro razumiju...ja tebe danas nikakoGreat Cornholio wrote:Još dodaš onu " uzdaj se u se i u svoje kljuse, i dobiješ u potpunosti introvertiranu osobu, osobu koja je u potpunosti okrenuta sebi, a to nije dobro za psihičko zdravlje.bizet wrote:ima prava stvar za ovakve misli..."niti se u zlu zanosi, niti u dobru ponosi"...zapamti ovu narodnu ako sebi mislis dobroGreat Cornholio wrote:Onaj ko je predan životu često se mora boriti "protiv" života, ne smije dozvoliti da ga "struja nosi" kako ona hoće.
Da vas malo razbudim. prijatan dan vam želim![]()
ugodan dan svima
Zdravo je ponekad malo "nafuran" biti, isto je tako zdravo ponekad i kukati ili ljut biti , a zdravo je takođe ponekad tražiti i pomoć od drugih, ne uzdat' se samo u se i u svoje kljuse.
Sad ćeš ti opet reći, eto nas ko englez i amerikanac![]()
Šalim se, čovjek je ovisan od društva i svako ko misli da može postati u potpunusti nezavisan, uvijek postupiti onako kako je naumio, nikad sebi ne dozvoliti luksuz da se ljuti na "sudbinu" ili da se ponekad pravi malo "važniji" od drugih, ko god misli da njegov uspijeh zavisi samo od njega, taj je, ja mislim, u velikoj zabludi.
udrobio si svega i izvukao pogresnu misao iz narodne "niti se u zlu zanosi, niti u dobru ponosi"...ali ti je valjda tako dozivljavas ovih dana....pokusaj se opustiti Cornholio i odmoriti
- fatamorgana
#1205 Re: Za predane Životu
Samo empatija u nama uvijek žiiiiiivi,Great Cornholio wrote:Empatija, sposobnost da se staviš u poziciju drugoga, da razumiješ zašto se neko osjeća onako kako se osjeća, i zašto misli onako kako misli, toga nam više treba.
to znamo ti i ja i ovaj kamen siiiiiivi ....
-
bizet
#1206 Re: Za predane Životu
op, tema jos spava
danas je dan tikve...slatka kuhana stambolka kao poslastica u ove vecernje sate...jos da mi je da nadjem onaj dokumentarac widget planet da pogledam...e to bi ja nazvala dobrim odmorom i uzitkom
danas je dan tikve...slatka kuhana stambolka kao poslastica u ove vecernje sate...jos da mi je da nadjem onaj dokumentarac widget planet da pogledam...e to bi ja nazvala dobrim odmorom i uzitkom
-
Great Cornholio
#1207 Re: Za predane Životu
@Ma kakva ba tikva stambolka, nema ništa bez ćurte, skuhane pa prelivene jabukovim pekmezom, dobijenim ukuhavanjem jabukovog soka iscijeđenim prirodnim putem uz pomoć torkule i žećke.
Čuj tikva stambolka
Fata posto pjevač
Čuj tikva stambolka
Fata posto pjevač
-
bizet
#1208 Re: Za predane Životu
ma dje si Cornholio misa mu starog 
a nisam je zalila pekmezom od jabuka...nisam pravila taj pekemz, nego kupih jednu teglu, nek se nadje...i to od divljaka jabuka...ne ide ovaj preko stambolke, previse je kiselkasto-gorkasto-slatkast
nego kako bi kod kuce?...imal+ ovaj put tog zivotnog soka, tj. kiselog kupusa
ja morgija bas ne razumijem, cak ni kad pjeva
...no ni ne trudim se, nismo svi krojeni za iste filozofije
a nisam je zalila pekmezom od jabuka...nisam pravila taj pekemz, nego kupih jednu teglu, nek se nadje...i to od divljaka jabuka...ne ide ovaj preko stambolke, previse je kiselkasto-gorkasto-slatkast
nego kako bi kod kuce?...imal+ ovaj put tog zivotnog soka, tj. kiselog kupusa
ja morgija bas ne razumijem, cak ni kad pjeva
-
Great Cornholio
#1209 Re: Za predane Životu
Evo mebizet wrote:ma dje si Cornholio misa mu starog
nego kako bi kod kuce?...imal+ ovaj put tog zivotnog soka, tj. kiselog kupusa![]()
ja morgija bas ne razumijem, cak ni kad pjeva...no ni ne trudim se, nismo svi krojeni za iste filozofije
Sad se sjetih onog crtanog, Slonić Dambo, ono kad miš izađe pred krdo slonova, i onaj pri slon, jal je slonica
taj od kiselih jabuka je dobar za regulisanje masnoće u krvi i dobar je za dijabetičare. Ja sam jednom pravio pekmez od kiselih jabuka, u ratu je to bilo, al' se prekuh'o pa isp'o ko ono ljepilo za gumu, zvano gumeleza
Ovaj put nisma donio kupus, donio sam vreću graha, da komim i gledajući Sulejmana veličanstvenog. Vake oči
ne razumijem ga ni ja, al' se pravim da razumijem, jer on se forumu vodi ko pametan, pa me strah reć da ga ne razumijem
-
bizet
#1210 Re: Za predane Životu
e to je taj mis
trebalo bi da je taj pekmez dobar za sve...pravicu ga sljedece godine, ako budem ziva i zdrava
velis gledas sulejmana
ln
trebalo bi da je taj pekmez dobar za sve...pravicu ga sljedece godine, ako budem ziva i zdrava
velis gledas sulejmana
ln
-
Great Cornholio
#1211 Re: Za predane Životu
Miš što kola vučebizet wrote:e to je taj mis![]()
velis gledas sulejmana![]()
ln
nema univerzalnog lijeka, tako da ni taj pekmez ne može biti lijek za sve, ali da je dobar za one koji imaju povišenu masnoću u krvi, koji imaju problema sa gojaznošću ili pate od dijabetesa, to jeste. Niko ne zna šta će biti za pet minuta, a kamo li šta će biti za godinu dana, ali svi, normalno, očekujemo da nam budućnost bude što lakša i ljepša. Valja se čovjek za to potruditi, a ne bi bilo loše ni da Bog , svima nama, malo pripomogne
Ja bih pohapsio sve one koji gledaju Sulejmana
Laku noć i od mene.
-
bizet
#1212 Re: Za predane Životu
znas ti sta Cornholio, kako god skontam nije dobro ni previse razmisljati
a nemam pojma kako izgleda taj sulejman lik...nekad ja naletih na jednu epizodu, ali nije bila prva, pa se ne snadjoh ko je ko, ko sa kim, kome cemu itd. te shvatim da ta serija nije za mene...znam da imaju i plakati po gradu sa glavnim ulogama u seriji, ali ja ti njih ne bi poznala...valjda negdje mozak registruje da ima neki jumbo plakat, ali ne pridaje tome paznju
a nemam pojma kako izgleda taj sulejman lik...nekad ja naletih na jednu epizodu, ali nije bila prva, pa se ne snadjoh ko je ko, ko sa kim, kome cemu itd. te shvatim da ta serija nije za mene...znam da imaju i plakati po gradu sa glavnim ulogama u seriji, ali ja ti njih ne bi poznala...valjda negdje mozak registruje da ima neki jumbo plakat, ali ne pridaje tome paznju
-
Great Cornholio
#1213 Re: Za predane Životu
nije dobro ni ne razmišljati, a ni previše razmišljati, isto nije dobro ni ne prepuštati se emocijama, a ni previše im se prepuštati, a Sulejman je onaj s vakimbizet wrote:znas ti sta Cornholio, kako god skontam nije dobro ni previse razmisljati![]()
Mnogo ljudi "nema" vlastitog života,tačnije njihovi su životi dosadni, pa se identifikuju sa likovima iz serija, "žive"njihove živote. Ne treba nikog osuđivati, al' vala toliko toga ima interesantno kod komšija, što se može tračati, nije potrebno gledati Sulejmana
Pošto fata zna pjevat', njemu neću puštiti pjesmu, a za tebe i ove što čitaju a neće da pišu
Danas sam malo zapostavio forum, al' popraviću se, forum ne smije da trpi
laku noć
- fatamorgana
#1214 Re: Za predane Životu
Samo da pozdravim društvo iz separea, 
-
bizet
#1215 Re: Za predane Životu
od svega napisanog i pustenog ja jedino primjecujem koliko je Stalone fakat bio faca kad je bio mlad...i da bi mozda ipak trebala pogledati jednu epizodu tog Sulejmana sa vakim
(vec sam promijenila misljenje oko gledanja serije)
sad ozbiljno, sve sto si rekao dobro si rekao Cornholio...mada o takvim stvarima bas nesto i ne razmisljam (ne na ovaj nacin vise)...nesto dolazi spontano, o nekim stvarima se porazmisli manje, a o nekim vise...balans, sredina...bogami zlatna je
laku noc
sad ozbiljno, sve sto si rekao dobro si rekao Cornholio...mada o takvim stvarima bas nesto i ne razmisljam (ne na ovaj nacin vise)...nesto dolazi spontano, o nekim stvarima se porazmisli manje, a o nekim vise...balans, sredina...bogami zlatna je
laku noc
-
bizet
#1216 Re: Za predane Životu
nemoj ti nas da trpas tamo gdje nam nije mjesto...jos cemo ispasti separeisti misa mufatamorgana wrote:Samo da pozdravim društvo iz separea,
-
Great Cornholio
#1217 Re: Za predane Životu
Veća je faca Rambo od Rokijabizet wrote:od svega napisanog i pustenog ja jedino primjecujem koliko je Stalone fakat bio faca kad je bio mlad...i da bi mozda ipak trebala pogledati jednu epizodu tog Sulejmana sa vakim(vec sam promijenila misljenje oko gledanja serije)
sad ozbiljno, sve sto si rekao dobro si rekao Cornholio...mada o takvim stvarima bas nesto i ne razmisljam (ne na ovaj nacin vise)...nesto dolazi spontano, o nekim stvarima se porazmisli manje, a o nekim vise...balans, sredina...bogami zlatna je![]()
laku noc
Pogledaj jednu epizodu, i ja sam, i to mi je bilo dovoljno da ne ne gledam više. Imaju i ovi naši cigani više žena, pa ih zbog toga "normalni" kritikuju, smatraju ih nemoralnim, a Sulejmana gotive
Ja ne vidim nikakvu suštinsku razliku između onog cige koji kaže "imam pet žena, a ovo mi je glavna" i između Sulejmana koji isto tako ima buljuk žena, a ko biva jednu voli, i ona je ko biva glavna.
Toj seriji kao da je u cilju da se obrati sponzrušama, da im kaže" Ma nema veze što je taj o kome maštaš, zato što je bogat i na položaju, oženjen i što pored tebe "voli" još pet žena, bitno je da si se ti udala za "Sulejmana".
Ali specifično je za ovu seriju to što je i muškarci gledaju, valjda maštaju da i oni budu k'o Sulejman.
Jadne su te žene koje maštaju o "Sulejmanu", a jadni su oni muškarci koji maštaju da postanu "Sulejman".
Fata, haj kaži šta smiješno, nešto nisi u formi ovih dana
-
bizet
#1218 Re: Za predane Životu
pa eto tebi Rambo, a meni Rocky...posteno brate i brzo se dogovorimo
ne mogu da vjerujem da palamudimo o seriji...ne znam jel' mi pase pricati o ovome ili ne...hajde recimo da odmara mozak palamudjenje na temu Sulejman, buljavi covjek sa sepetom zena koji dade srce jednoj, al' ni ostalima izgleda nista ne fali, sem njegove ljubavi mozda? koju nadoknadjuje svojim bogatstvom
e sad ti poredis jednog sultana sa jednim romom...ma nije ti bas to dobra usporedba
stvarno i muskarci poceli gledati sapunice?
misljenje o poligamiji...sad on ima harem pa je hebac...ma macku o rep...ne bi takvog ni kad bi mu bio zlatan...u stvari bi, al' da ga ocaparim pa sa "njim" u zlataru i u staro zlato
...sad bogatstvo u cijeloj prici...pa ljudi zele gledati raskos...koja je sapunica ikad bila napravljena na temu realan zivot i bijeda a da je postala hit?...eto zasto jedan rom nikada nece biti kao sulejman velicanstveni
ne mogu da vjerujem da palamudimo o seriji...ne znam jel' mi pase pricati o ovome ili ne...hajde recimo da odmara mozak palamudjenje na temu Sulejman, buljavi covjek sa sepetom zena koji dade srce jednoj, al' ni ostalima izgleda nista ne fali, sem njegove ljubavi mozda? koju nadoknadjuje svojim bogatstvom
e sad ti poredis jednog sultana sa jednim romom...ma nije ti bas to dobra usporedba
stvarno i muskarci poceli gledati sapunice?
misljenje o poligamiji...sad on ima harem pa je hebac...ma macku o rep...ne bi takvog ni kad bi mu bio zlatan...u stvari bi, al' da ga ocaparim pa sa "njim" u zlataru i u staro zlato
-
Great Cornholio
#1219 Re: Za predane Životu
@bizet, neću se složiti da se Cigo koji ima pet žena od kojih je jedna glavna i Sulejman koji ima još više žena i jednu glavnu, suštinski razlikuju. Te žene su sa njima samo zbog materijalne sigurnosti koje im Cigo i Sulejman pružaju, a oni ih žene da dokažu da su "veći" muškarci od ostalih.
Ovi što gledaju te serije pate uglavnom od manjka samopoštovanja i komnpleksa niže vrijednosti, pa identifikacijom sa likovima iz serije privremeno postaju "bitni", a ima i onih koji te serije gledaju zbog dosade
Pare su glavni uzrok većine zala na ovom svijetu, ljudi se vrednuju na osnovu njih, vrednujući se tako postaju roba koja ima cijenu, mora se to promijeniti ako želimo prestati biti roba i početi biti ljudi.
Ovi što gledaju te serije pate uglavnom od manjka samopoštovanja i komnpleksa niže vrijednosti, pa identifikacijom sa likovima iz serije privremeno postaju "bitni", a ima i onih koji te serije gledaju zbog dosade
Pare su glavni uzrok većine zala na ovom svijetu, ljudi se vrednuju na osnovu njih, vrednujući se tako postaju roba koja ima cijenu, mora se to promijeniti ako želimo prestati biti roba i početi biti ljudi.
-
Great Cornholio
#1220 Re: Za predane Životu
joj otkad ovo ne čuh,jest da nema veze sa temom, al' gdje piše da mora imati, laku noć
- fatamorgana
#1221 Re: Za predane Životu
Ispuc'o sam sve smiješno, morel' šta tužno?Great Cornholio wrote: Fata, haj kaži šta smiješno, nešto nisi u formi ovih dana![]()
- fatamorgana
#1222 Re: Za predane Životu
Pa ne trpam vas ja, sami ste se utrpali,bizet wrote:nemoj ti nas da trpas tamo gdje nam nije mjesto...jos cemo ispasti separeisti misa mufatamorgana wrote:Samo da pozdravim društvo iz separea,
-
bizet
#1223 Re: Za predane Životu
fatamorgana, upires u nesto bez uporista (za mene je to losa karma, ali ti znas svoje valjda), a nije ni smijesno, ni pronicljivo, ni duhovito...jbg fatamorgana, nismo svi isti i hvala dragom Bogu na tome,fatamorgana wrote:Pa ne trpam vas ja, sami ste se utrpali,bizet wrote:nemoj ti nas da trpas tamo gdje nam nije mjesto...jos cemo ispasti separeisti misa mufatamorgana wrote:Samo da pozdravim društvo iz separea,
-
bizet
#1224 Re: Za predane Životu
ooooo Cornholio, rekoh ti ja neki dan da nije dobro ni previse razmisljati...ode ti bolan i ha haj dalekoGreat Cornholio wrote:@bizet, neću se složiti da se Cigo koji ima pet žena od kojih je jedna glavna i Sulejman koji ima još više žena i jednu glavnu, suštinski razlikuju. Te žene su sa njima samo zbog materijalne sigurnosti koje im Cigo i Sulejman pružaju, a oni ih žene da dokažu da su "veći" muškarci od ostalih.
i ja bi radije gledala nekog sultana na dvoru u raskosi i njegove zene, nego roma u skromnoj kuci sa zenama koje su neobrazovane i u nekakvoj raskosi koja nije ni blizu ove sultanove...kako je moguce da ovu dvojicu ti mozes porediti
ko gleda sapunice i iz kojih razloga, nisam o tome razmisljala...ne zanima me psiholoski aspekt ovdje...ili da preciziram...nije mi bitan psiholoski aspekt na ovu temu za moj zivot...da li smatram da je ovo problem danasnjeg drustva, najezda sapunica i reality show-ova, da, smatram i ne dozivljavam ih privlacnim za gledanje...ali tv program i danasnja produkcija nisu moje podrucje djelovanja
ljudi se vrjednuju na osnovu toga koliko su vrijedni i posteni, a ne na osnovu toga koliko novca imaju ili zaradjuju...ko na ovaj drugi nacin posmatra ljude meni ne moze biti drag
kazes trebamo poceti biti ljudi...hm, pa kreni od sebe Cornholio...druge ne mozes mijenjati, ali sebe mozes...prestani o novcu kao boljki...znas da vrijedis koliko vrijedis, imas kvalitete koje posjedujes, imas zelju za radom i privredjivanjem, imas mozak koji te vodi, a ti cak imas i svog Boga koji ti pomaze da ne skrenes sa pravog puta....dakle imas sve predispozicije da uspijes u nakani da postanes covjek...uradi to, ili barem nikada nemoj prestati pokusavati!
-
Great Cornholio
#1225 Re: Za predane Životu
Ma kakvi, ovo je samo površna analizabizet wrote:
ooooo Cornholio, rekoh ti ja neki dan da nije dobro ni previse razmisljati...ode ti bolan i ha haj daleko![]()
i ja bi radije gledala nekog sultana na dvoru u raskosi i njegove zene, nego roma u skromnoj kuci sa zenama koje su neobrazovane i u nekakvoj raskosi koja nije ni blizu ove sultanove...kako je moguce da ovu dvojicu ti mozes porediti![]()
ko gleda sapunice i iz kojih razloga, nisam o tome razmisljala...ne zanima me psiholoski aspekt ovdje...ili da preciziram...nije mi bitan psiholoski aspekt na ovu temu za moj zivot...da li smatram da je ovo problem danasnjeg drustva, najezda sapunica i reality show-ova, da, smatram i ne dozivljavam ih privlacnim za gledanje...ali tv program i danasnja produkcija nisu moje podrucje djelovanja
ljudi se vrjednuju na osnovu toga koliko su vrijedni i posteni, a ne na osnovu toga koliko novca imaju ili zaradjuju...ko na ovaj drugi nacin posmatra ljude meni ne moze biti drag
kazes trebamo poceti biti ljudi...hm, pa kreni od sebe Cornholio...druge ne mozes mijenjati, ali sebe mozes...prestani o novcu kao boljki...znas da vrijedis koliko vrijedis, imas kvalitete koje posjedujes, imas zelju za radom i privredjivanjem, imas mozak koji te vodi, a ti cak imas i svog Boga koji ti pomaze da ne skrenes sa pravog puta....dakle imas sve predispozicije da uspijes u nakani da postanes covjek...uradi to, ili barem nikada nemoj prestati pokusavati!
Pretjerani luksuz (raskoš) i siromaštvo su za mene podjenako loši, oba ta stanja nisu pogodno tlo za razvoj pozitivnih psihičkih osobina. Sulejman ima samo više para od Cige, a pošto su im ostali elementi zajednički, između njih ne postoji suštinska razlika, isto kao što ne postoji i između njihovih žena. Ti "brakovi" su u osnovi isti.
Sapunice su, kao što to From kaže, sredstva bijega od sebe i stvarnosti koja nam se ne sviđa, koja nas "guši".
Dobro bi bilo kad bi se ljudi vrednovali na osnovu ljudskih vrlina, ali činjenica je da se danas ljudi vrednuju samo na osnovu toga koliko vrijede na tržištu osobnosti, danas svi imaju cijenu, rijetko ko se može oduprijeti tome da druge, a i sebe, vrednije na osnovu novca kojeg zarađuje. Jest da je posao jedan dio ličnosti, i normalno je da čovjek u onome čime se bavi vidi jedan dio svoje vrijednosti, ali problem je što se većina samo na to koncentriše, jedinu i glavnu svoju vrijednost vidi isključivo u zanimanju kojim se bavi i i količini novca koje mu to zanimanje može donijeti.
Da, rad, trud, istrajnost, vjera u sebe i vjera u Boga bi trebali biti dovoljni da postanemo ljudi, i ne samo to, treba nam vjera i u druge ljude, jer bez drugih teško da čovjek može sve sam, teško da isključivo svojim trudom može postati Čovjek