Pa dobro, ne stoji tako lose na tabeli.
Ali najgore je to sto su ispred njega Citroen, Peugeot, Fiat, Ford....
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Pa dobro, ne stoji tako lose na tabeli.
Otkud ti to, ja nikome nista ne namecem samo branim VW.mali_milojica wrote: A zasto vi pokusavate nametnuti drugima svoje misljenje o npr Fiatu? Samo mi nemoj reci da si negdje procitao,neko ti rekao,prodajni rezultati bla bla bla.
Ma svako to istrazivanje je manje vise smijesno jer niko ne nudi 100% tacne podatke niti oni sami mogu doci do njih. Jer ako se neki kvar desio meni ne znaci da ce se na istom autu desiti i tebi.ime123 wrote:Otkud ti to, ja nikome nista ne namecem samo branim VW.mali_milojica wrote: A zasto vi pokusavate nametnuti drugima svoje misljenje o npr Fiatu? Samo mi nemoj reci da si negdje procitao,neko ti rekao,prodajni rezultati bla bla bla.
A sto se tice ove stranice gore, smijesna je. Ovo je stranica osiguravajuce kuce.

Poenta je na POUZDANOSTI (popravci, cijena dijelova i učestalost kvarova) a ne čija je stranica...ime123 wrote: A sto se tice ove stranice gore, smijesna je. Ovo je stranica osiguravajuce kuce.
Ma kakva pouzdanost, je*es to. Vazno je da su prodajni rezultati dobri i da drzi cijenu.2001 wrote:Poenta je na POUZDANOSTI (popravci, cijena dijelova i učestalost kvarova) a ne čija je stranica...ime123 wrote: A sto se tice ove stranice gore, smijesna je. Ovo je stranica osiguravajuce kuce.![]()
"Reliability index takes into account all factors of a repair, the cost of the parts and the frequency of failures - The Average of all cars is 100 which means that if the figure for the car you are looking at has a higher than average index (118) it indicates that that car is less reliable than the average, if however there is a lower than average index (60) the reliability is better."
što da ne? ja kad god malo ogladnim, kupim jednog golfaklixo wrote:Mcdonalds i VW![]()
![]()
![]()
kakvo poređenje
Isto sranje,drugo pakovanjeklixo wrote:Mcdonalds i VW![]()
![]()
![]()
kakvo poređenje
Sta ti tu ima biti nejasno, ljudi uzimaju sta oni hoce. I ljudi vise vole VW od tih nabrojanih. Jednostavno da jednostavnije ne moze biti. Nije samo pouzdanost faktor kod uzimanja auta.mali_milojica wrote: VW se prodaje dobro zato sto je pouzdan,ne kvari se itd. A auta koja se manje kvare od njega npr Mazda,Honda,Hyundai ili KIA se ne prodaju ni blizu kao on. Prica mi nema logike. Zasto?
Industrialyzer wrote:Lahko je pricati sa auto entuzijastom al' je teska situacija kad imas entuzijastu za jednim autom. Kad ti neko pocne porediti Mercedesa i Citroena onda znas da je vrijeme da se povuces.
Sta ? Opet kazes da se Citroen moze porediti sa Mercedesom. Ti stvarno nisi normalan.citroen xm wrote:
Ja jesam auto entuzijasta, ali neke firme ne preferiram. Međutim iste te firme ne preferiram manje zbog njih samih već zbog većine njihovih vlasnika. Tužno je kada ti vozač nečega iz VAG grupe počne pričati o kompleksima. Tužno je kada vozač VAG grupe počne pričati o kvarovima drugih proizvođača. I da ne idem dalje....
Što se tiče uplitanja Mercedes VS Citroen, ja uopšte na toj temi nisam potegao priču o Citroenu, ali kada je neko to uradio na veoma drzak način reagovao sam i priča se razvila sama po sebi. A što se tiče poređenja svaki pravi poznavalac auto industrije(a ne ubogi vlasnik i ljubitelj samo njemačke auto industrije) će vrlo lako moći da uporedi Mercedes i Citroen. Toliko o tome.
Ma kad bi takvi kojim slucajem sjeli u novog Audija,Bmw il Mercedesa ne bi ih mogo puskom istjerati. Ne znaju pa pricaju.vukojebina wrote:jos je veca tuga recimo kad ti "entuzijasta" kaze kao vw vozaci kupuju auta zbog komsija, i onda u sledecem postu izvali kako bi bilo kul kad bi proso sa crnom alfom ili recimo citroenom c6, cijela carsija bi se okrenula...
ili jos debilniji primjer...kazu entuzijasti nisu im bitne pare, jer kupuju auto da bi uzivali u njemu ( cuj uzivat u reno cliu ili fiat stilo), i nije im uopste bitno sto kad ga budu prodavali, ako ga mogu uopste i prodat, dobice smijesne pare...i onda u sledecem postu, vw-ljupci su kreteni jer daju recimo 20 milja za golfa, kad imas 5 milja jeftinijeg megana...cekaj, zar vam nisu pare nebitne?
pa ne mora svako biti ko ti, sjedne u auto i neće ga puškom otjerati...ime123 wrote:Ma kad bi takvi kojim slucajem sjeli u novog Audija,Bmw il Mercedesa ne bi ih mogo puskom istjerati. Ne znaju pa pricaju.vukojebina wrote:jos je veca tuga recimo kad ti "entuzijasta" kaze kao vw vozaci kupuju auta zbog komsija, i onda u sledecem postu izvali kako bi bilo kul kad bi proso sa crnom alfom ili recimo citroenom c6, cijela carsija bi se okrenula...
ili jos debilniji primjer...kazu entuzijasti nisu im bitne pare, jer kupuju auto da bi uzivali u njemu ( cuj uzivat u reno cliu ili fiat stilo), i nije im uopste bitno sto kad ga budu prodavali, ako ga mogu uopste i prodat, dobice smijesne pare...i onda u sledecem postu, vw-ljupci su kreteni jer daju recimo 20 milja za golfa, kad imas 5 milja jeftinijeg megana...cekaj, zar vam nisu pare nebitne?
Da, mogu porediti i itekako sam normalan. A to što neke stvari tvoj mozak ne može da shvati ja nemam ništa sa tim. Meni je tužno kada vidim da Mercedes u 2012. godini na skupim modelima reklamira "novi" izum prskalica za vjetrobran koje su raspoređene po metlicama brisača. To sam ja imao na P405 i BX-u.ime123 wrote:
Sta ? Opet kazes da se Citroen moze porediti sa Mercedesom. Ti stvarno nisi normalan.
A zasto je tuzno ako vozac VAG auta prica o kompleksima i kvarovima. Ostali imaju komplekse prema VW a ne obrnuto.
Sta to fali vozacima VAG grupe ???
VAG auta su vrh, vrh, vrh ono sto Citroen nece biti za 1000 godina, ni kao kompanija ni kao automobil.
A to sto vi imate, to su cisti kompleksi, kad imate milijardu cinjenica a vi pucate u kontru kontajuci da ce te ispasti pametni.
I idi napravi sebi temu Citroen i pisi po njoj i pametuj.
Pošto neke stvari očigledno ne shvataš, moram ti pojasniti. Nisam rekao da je meni kul što će se svi okrenuti i vidjeti me u Alfi ili C6. Stvar je u tome da se za tim autima ljudi okreću jer su pojava na cesti za razliku od nekih Pasata, Audija..... Mene realno zaboli šta će komšija reći za moj auto jer sam ga kupio zbog sebe i zato što se meni sviđa, dok je prosječnom korisniku VAG grupe u BiH jako bitno da li će se komšo diviti njegovom "novom" G4 ili G5. Znaš ono kada otvoriš zatamnjeni prozor na svom G5, odvrneš Seku i 10 puta prolaziš pored kafića ne bi li se svi okrenuli za tobom. Pošto ti krkani ne mogu da svare ništa što nije Golf ili ne nosi oznaku TDI, razumljivo je da neće ni kupiti ništa drugo što se u ostalom i stalno kvari za razliku od Golfa TDI koji proizvodi naftu i originalne rezervne dijelove.vukojebina wrote:jos je veca tuga recimo kad ti "entuzijasta" kaze kao vw vozaci kupuju auta zbog komsija, i onda u sledecem postu izvali kako bi bilo kul kad bi proso sa crnom alfom ili recimo citroenom c6, cijela carsija bi se okrenula...
Ja ipak mislim da neko ko nije pobjegao iz Jagomira ne moze ovo reci...? Jesu VRH, ali *urca...ime123 wrote:Ti stvarno nisi normalan.citroen xm wrote:
Ja jesam auto entuzijasta, ali neke firme ne preferiram. Međutim iste te firme ne preferiram manje zbog njih samih već zbog većine njihovih vlasnika. Tužno je kada ti vozač nečega iz VAG grupe počne pričati o kompleksima. Tužno je kada vozač VAG grupe počne pričati o kvarovima drugih proizvođača. I da ne idem dalje....
Što se tiče uplitanja Mercedes VS Citroen, ja uopšte na toj temi nisam potegao priču o Citroenu, ali kada je neko to uradio na veoma drzak način reagovao sam i priča se razvila sama po sebi. A što se tiče poređenja svaki pravi poznavalac auto industrije(a ne ubogi vlasnik i ljubitelj samo njemačke auto industrije) će vrlo lako moći da uporedi Mercedes i Citroen. Toliko o tome.
VAG auta su vrh, vrh, vrh
Dusa je ispustena cim je krava,govedo zaklano,a krava nema kopita, to ima konj. Krava ima papke.. Znas Mr.Strucnjak Nacitanimali_milojica wrote:Cuj jebo ta istrazivanja.ime123 wrote:Ma ne znam za to, ali opet jebo ta istrazivanja nego sam mozes po onome sta si vozio i sta voze ljudi iz tvoje okoline prikupiti dovoljno informacija da znas gdje je ko.mali_milojica wrote: To je tacno. Ali imamo i proizvodzace koji imaju svoje slep sluzbe pa kupe pokvarene aute na autoputu ili cesti samo da ne bi usli u istrazivanje ADAC ili DEKRA o kvarljivosti i intervencijama na putu
I hajde ti meni navedi te svoje argumente zasto je McDonalds smece kad vec pricas o tome ??????
Pa bas po tim istrazivanjima se VW manje kvari od npr Citroena,Forda,Fiata i sta ti ga ja znam.
Znam sta sam vozio i znam sta su drugi vozili i bas zato kazem VW grupacija nikada u moju kucu.
Dovoljno je jedno iskustvo. Rodzak mi je radio u Kanadi na proizvodnji mesa za McDonalds. Svjeze oderana krava,sa neispustenom dusom i mukanjem,zajedno sa kopitama u masinu za mljevenje. Ako je to nutricionizam,neka hvala,ali bez mene.
citroen xm wrote:
Pošto neke stvari očigledno ne shvataš, moram ti pojasniti. Nisam rekao da je meni kul što će se svi okrenuti i vidjeti me u Alfi ili C6. Stvar je u tome da se za tim autima ljudi okreću jer su pojava na cesti za razliku od nekih Pasata, Audija..... Mene realno zaboli šta će komšija reći za moj auto jer sam ga kupio zbog sebe i zato što se meni sviđa, dok je prosječnom korisniku VAG grupe u BiH jako bitno da li će se komšo diviti njegovom "novom" G4 ili G5. Znaš ono kada otvoriš zatamnjeni prozor na svom G5, odvrneš Seku i 10 puta prolaziš pored kafića ne bi li se svi okrenuli za tobom. Pošto ti krkani ne mogu da svare ništa što nije Golf ili ne nosi oznaku TDI, razumljivo je da neće ni kupiti ništa drugo što se u ostalom i stalno kvari za razliku od Golfa TDI koji proizvodi naftu i originalne rezervne dijelove.
Ni ovo sa parama ne shvataš ili se praviš lud, ali ne da mi se objašnjavati.
Posto vidim da si veoma pametan, a ja sam veoma glup. Kad vec spominjes Mercedes slobodno uporedi 2 auta iz iste klase iz Citroena i iz Mercedesa pa pogledaj ponudu i spisak dodatne opreme i motora. O tome je suvisno raspravljati.citroen xm wrote:
Da, mogu porediti i itekako sam normalan. A to što neke stvari tvoj mozak ne može da shvati ja nemam ništa sa tim. Meni je tužno kada vidim da Mercedes u 2012. godini na skupim modelima reklamira "novi" izum prskalica za vjetrobran koje su raspoređene po metlicama brisača. To sam ja imao na P405 i BX-u.
Dok je prosječnom korisniku VAG grupe u BiH jako bitno da li će se komšo diviti njegovom "novom" G4 ili G5. Znaš ono kada otvoriš zatamnjeni prozor na svom G5, odvrneš Seku i 10 puta prolaziš pored kafića ne bi li se svi okrenuli za tobom.
U svakoj klasi imaju VISE auta koja su u vrhu. Drugi najveci proizvodjac automobila na svijetu. Vozdra.drndalo wrote:
Ja ipak mislim da neko ko nije pobjegao iz Jagomira ne moze ovo reci...? Jesu VRH, ali *urca...
Cuj mu objektivnosti, svi VAG su VRH... I to sva pretpostavljam, jednako vrh Up i Leon i A8 i Roomster i Bentley i Lambo ???
Ja sam taj "genijalan" izum imao jos '97 na P-405 Furia starom tek 2 godine (FL sa uskim stop lampama, novi tabla itd) i naravno da se sve raspalo za 2-3 god i nema potrebe da mi pricas bajke kako to nije tako, jer cisto sumnjam da je tvoj 405 bio mladji. Najveca razlika izmedju "tuge" od Mercedesa i "savrsenstva" od PSA to sto kad Mercedes napravi to traje koliko i auto, a kad ga PSA napravi to se raspadne za par god i nije nikakva prednost nego mana.citroen xm wrote: Meni je tužno kada vidim da Mercedes u 2012. godini na skupim modelima reklamira "novi" izum prskalica za vjetrobran koje su raspoređene po metlicama brisača. To sam ja imao na P405 i BX-u.
To što je tebi nešto ogavno je samo tvoja stvar i na kraju krajeva veoma subjektivna stvar. Tako da si za priču o dizajnu bitan kao lanjski snijeg.vukojebina wrote:
Jah...nije govno, nego se pas posro...jedini razlog zbog kojeg bi se ja okreno za c6, kao i vecina ljudi ovdje, je da jos jednom kuznem i nasmijem se onako ogavnom dizajnu...
I da, nije se nikad niko okreno za CC-om, ni za A5, pa recimo A7...
Uporedio davno C6 i E klasu, meni C6 bolji i to je za mene dovoljno. E klasa iz tih godina ima samo jače motore. Ali zato C6 ima neke druge stvari koje E klasa nema pa izvoli biraj. Nisam rekao da sam gospodin jer ne volim da hvalim sebe, a i da sam to rekao ne bi sigurno rekao na osnovu auta. Auto od krkana nikada gospodina ne može napraviti pa taman da je RR. Ne sudim o vozačima na osnovu auta koje vozi već obrnuto, a ovde masu krkana vozi VAG. U njemačkoj je situacija drukčija jer su bogata zemlja pa VW voze uglavnom radnička klasa(znaš ono, svaki bauštelac može da priušti Golfa što naš na žalost ne može.) Imućniji i tamo voze nešto drugo.ime123 wrote:
Posto vidim da si veoma pametan, a ja sam veoma glup. Kad vec spominjes Mercedes slobodno uporedi 2 auta iz iste klase iz Citroena i iz Mercedesa pa pogledaj ponudu i spisak dodatne opreme i motora. O tome je suvisno raspravljati.
Eto vidis koliko si ti ogranicen, profiliras ovdje vozace VAG grupe, kao oni su seljaci a ja sam u Citroenu gospodin. Pa sta reci za stotine miliona ljudi na svijetu koji voze VAG auta. Posto vidim da si strucnjak hajde mi profiliraj jednog Nijemca koji vozi VAG auta ?! Jel i on slusa Seku i prolazi 10 puta pored kafica i kurci se komsiji ? Sta sa ostalih 20312809310920921 vozaca ovih auta ? O tebi dovoljno govori sto prema proizvodjacu automobila sudis o vozacu.
Što se mene tiče moga si reći i da si imao svemirski brod, mene zaboli. Mogu da ti vjerujem, a mogu i da ne vjerujem. Moj je bio iz 91. dakle prvi model prije redizajna, a BX iz 88. i ni na jednom nije bilo problema. Tvoj slučaj i da je tačan nije nikakvo pravilo. Pošto Mercedes po tvojoj priči pravi sve da valja sa zakašnjenjem od 20 godina, možeš li mi objasniti kako su postigli da im auta stara ni 10 godina cvjetaju od korozije. Ah taj njemački kvalitet.goran16v wrote: Ja sam taj "genijalan" izum imao jos '97 na P-405 Furia starom tek 2 godine (FL sa uskim stop lampama, novi tabla itd) i naravno da se sve raspalo za 2-3 god i nema potrebe da mi pricas bajke kako to nije tako, jer cisto sumnjam da je tvoj 405 bio mladji. Najveca razlika izmedju "tuge" od Mercedesa i "savrsenstva" od PSA to sto kad Mercedes napravi to traje koliko i auto, a kad ga PSA napravi to se raspadne za par god i nije nikakva prednost nego mana.
Joj sto ne mogu ove zavidno zajedljive i primitivne price. Jok eto, u francuzima sve sami dirigenti, nidje papka ni krkana...citroen xm wrote:
Auto od krkana nikada gospodina ne može napraviti pa taman da je RR. Ne sudim o vozačima na osnovu auta koje vozi već obrnuto, a ovde masu krkana vozi VAG. U njemačkoj je situacija drukčija jer su bogata zemlja pa VW voze uglavnom radnička klasa.