Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
preludezalude

#1201 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

2001 wrote:Dobar VW, nema šta... :D

http://www.reliabilityindex.com/manufacturer
Pa dobro, ne stoji tako lose na tabeli.
Ali najgore je to sto su ispred njega Citroen, Peugeot, Fiat, Ford....
ime123

#1202 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

mali_milojica wrote: A zasto vi pokusavate nametnuti drugima svoje misljenje o npr Fiatu? Samo mi nemoj reci da si negdje procitao,neko ti rekao,prodajni rezultati bla bla bla.
Otkud ti to, ja nikome nista ne namecem samo branim VW.

A sto se tice ove stranice gore, smijesna je. Ovo je stranica osiguravajuce kuce.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1203 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

ime123 wrote:
mali_milojica wrote: A zasto vi pokusavate nametnuti drugima svoje misljenje o npr Fiatu? Samo mi nemoj reci da si negdje procitao,neko ti rekao,prodajni rezultati bla bla bla.
Otkud ti to, ja nikome nista ne namecem samo branim VW.

A sto se tice ove stranice gore, smijesna je. Ovo je stranica osiguravajuce kuce.
Ma svako to istrazivanje je manje vise smijesno jer niko ne nudi 100% tacne podatke niti oni sami mogu doci do njih. Jer ako se neki kvar desio meni ne znaci da ce se na istom autu desiti i tebi.
Po meni uzimaju jedan bezveze faktor u svoju tabelu a to je cijena dijelova i popravke. Pa naravno da ce na BMW,Audi ili Merc,o Porscheu da i ne govorim neki kvar biti skuplji nego na Fordu Focusu ili Renault Cliu.
klixo

#1204 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by klixo »

Mcdonalds i VW :lol: :lol: :lol: :lol: kakvo poređenje
Image
2001

#1205 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 2001 »

ime123 wrote: A sto se tice ove stranice gore, smijesna je. Ovo je stranica osiguravajuce kuce.
Poenta je na POUZDANOSTI (popravci, cijena dijelova i učestalost kvarova) a ne čija je stranica... :-)

"Reliability index takes into account all factors of a repair, the cost of the parts and the frequency of failures - The Average of all cars is 100 which means that if the figure for the car you are looking at has a higher than average index (118) it indicates that that car is less reliable than the average, if however there is a lower than average index (60) the reliability is better."
preludezalude

#1206 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

2001 wrote:
ime123 wrote: A sto se tice ove stranice gore, smijesna je. Ovo je stranica osiguravajuce kuce.
Poenta je na POUZDANOSTI (popravci, cijena dijelova i učestalost kvarova) a ne čija je stranica... :-)

"Reliability index takes into account all factors of a repair, the cost of the parts and the frequency of failures - The Average of all cars is 100 which means that if the figure for the car you are looking at has a higher than average index (118) it indicates that that car is less reliable than the average, if however there is a lower than average index (60) the reliability is better."
Ma kakva pouzdanost, je*es to. Vazno je da su prodajni rezultati dobri i da drzi cijenu.
Gost1515

#1207 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

Eh kad se sjetim koliko se osporavao tamo neki ADA.., ADA ... kako ono bi? Ah ADAC, no srećom tu je sada svetski poznati warrantydirect :D da ispravi bjelosvjetsku zavjeru :D
Gost1515

#1208 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

klixo wrote:Mcdonalds i VW :lol: :lol: :lol: :lol: kakvo poređenje
Image
što da ne? ja kad god malo ogladnim, kupim jednog golfa :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1209 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

klixo wrote:Mcdonalds i VW :lol: :lol: :lol: :lol: kakvo poređenje
Image
Isto sranje,drugo pakovanje :lol: :lol: :lol:
Nego,opet se vrtis po klixu,je li to tata uzeo kljuceve?

VW se prodaje dobro zato sto je pouzdan,ne kvari se itd. A auta koja se manje kvare od njega npr Mazda,Honda,Hyundai ili KIA se ne prodaju ni blizu kao on. Prica mi nema logike. Zasto?
ime123

#1210 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

mali_milojica wrote: VW se prodaje dobro zato sto je pouzdan,ne kvari se itd. A auta koja se manje kvare od njega npr Mazda,Honda,Hyundai ili KIA se ne prodaju ni blizu kao on. Prica mi nema logike. Zasto?
Sta ti tu ima biti nejasno, ljudi uzimaju sta oni hoce. I ljudi vise vole VW od tih nabrojanih. Jednostavno da jednostavnije ne moze biti. Nije samo pouzdanost faktor kod uzimanja auta.

I ko sto neko rece gore svjetski waranty direct :)
citroen xm

#1211 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Industrialyzer wrote:Lahko je pricati sa auto entuzijastom al' je teska situacija kad imas entuzijastu za jednim autom. Kad ti neko pocne porediti Mercedesa i Citroena onda znas da je vrijeme da se povuces.

Ja jesam auto entuzijasta, ali neke firme ne preferiram. Međutim iste te firme ne preferiram manje zbog njih samih već zbog većine njihovih vlasnika. Tužno je kada ti vozač nečega iz VAG grupe počne pričati o kompleksima. Tužno je kada vozač VAG grupe počne pričati o kvarovima drugih proizvođača. I da ne idem dalje....

Što se tiče uplitanja Mercedes VS Citroen, ja uopšte na toj temi nisam potegao priču o Citroenu, ali kada je neko to uradio na veoma drzak način reagovao sam i priča se razvila sama po sebi. A što se tiče poređenja svaki pravi poznavalac auto industrije(a ne ubogi vlasnik i ljubitelj samo njemačke auto industrije) će vrlo lako moći da uporedi Mercedes i Citroen. Toliko o tome.
ime123

#1212 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

citroen xm wrote:
Ja jesam auto entuzijasta, ali neke firme ne preferiram. Međutim iste te firme ne preferiram manje zbog njih samih već zbog većine njihovih vlasnika. Tužno je kada ti vozač nečega iz VAG grupe počne pričati o kompleksima. Tužno je kada vozač VAG grupe počne pričati o kvarovima drugih proizvođača. I da ne idem dalje....

Što se tiče uplitanja Mercedes VS Citroen, ja uopšte na toj temi nisam potegao priču o Citroenu, ali kada je neko to uradio na veoma drzak način reagovao sam i priča se razvila sama po sebi. A što se tiče poređenja svaki pravi poznavalac auto industrije(a ne ubogi vlasnik i ljubitelj samo njemačke auto industrije) će vrlo lako moći da uporedi Mercedes i Citroen. Toliko o tome.
Sta ? Opet kazes da se Citroen moze porediti sa Mercedesom. Ti stvarno nisi normalan.
A zasto je tuzno ako vozac VAG auta prica o kompleksima i kvarovima. Ostali imaju komplekse prema VW a ne obrnuto.
Sta to fali vozacima VAG grupe ???

VAG auta su vrh, vrh, vrh ono sto Citroen nece biti za 1000 godina, ni kao kompanija ni kao automobil.

A to sto vi imate, to su cisti kompleksi, kad imate milijardu cinjenica a vi pucate u kontru kontajuci da ce te ispasti pametni.

I idi napravi sebi temu Citroen i pisi po njoj i pametuj.
Last edited by ime123 on 09/11/2012 17:45, edited 1 time in total.
vukojebina

#1213 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

jos je veca tuga recimo kad ti "entuzijasta" kaze kao vw vozaci kupuju auta zbog komsija, i onda u sledecem postu izvali kako bi bilo kul kad bi proso sa crnom alfom ili recimo citroenom c6, cijela carsija bi se okrenula...
ili jos debilniji primjer...kazu entuzijasti nisu im bitne pare, jer kupuju auto da bi uzivali u njemu ( cuj uzivat u reno cliu ili fiat stilo), i nije im uopste bitno sto kad ga budu prodavali, ako ga mogu uopste i prodat, dobice smijesne pare...i onda u sledecem postu, vw-ljupci su kreteni jer daju recimo 20 milja za golfa, kad imas 5 milja jeftinijeg megana...cekaj, zar vam nisu pare nebitne?
ime123

#1214 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

vukojebina wrote:jos je veca tuga recimo kad ti "entuzijasta" kaze kao vw vozaci kupuju auta zbog komsija, i onda u sledecem postu izvali kako bi bilo kul kad bi proso sa crnom alfom ili recimo citroenom c6, cijela carsija bi se okrenula...
ili jos debilniji primjer...kazu entuzijasti nisu im bitne pare, jer kupuju auto da bi uzivali u njemu ( cuj uzivat u reno cliu ili fiat stilo), i nije im uopste bitno sto kad ga budu prodavali, ako ga mogu uopste i prodat, dobice smijesne pare...i onda u sledecem postu, vw-ljupci su kreteni jer daju recimo 20 milja za golfa, kad imas 5 milja jeftinijeg megana...cekaj, zar vam nisu pare nebitne?
Ma kad bi takvi kojim slucajem sjeli u novog Audija,Bmw il Mercedesa ne bi ih mogo puskom istjerati. Ne znaju pa pricaju.
johntra

#1215 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

ime123 wrote:
vukojebina wrote:jos je veca tuga recimo kad ti "entuzijasta" kaze kao vw vozaci kupuju auta zbog komsija, i onda u sledecem postu izvali kako bi bilo kul kad bi proso sa crnom alfom ili recimo citroenom c6, cijela carsija bi se okrenula...
Ma kad bi takvi kojim slucajem sjeli u novog Audija,Bmw il Mercedesa ne bi ih mogo puskom istjerati. Ne znaju pa pricaju.
pa ne mora svako biti ko ti, sjedne u auto i neće ga puškom otjerati...

@vukojebina...nismo mi krivi što ti je svaka markica u stranskoj zemlji velika, pa se čudiš što ima ljudi koji kupuju auto da uživaju u njemu...nego, šlajfaj i dalje, nemoj fušeriti FIAT-ove dijelove...
citroen xm

#1216 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

ime123 wrote:
Sta ? Opet kazes da se Citroen moze porediti sa Mercedesom. Ti stvarno nisi normalan.
A zasto je tuzno ako vozac VAG auta prica o kompleksima i kvarovima. Ostali imaju komplekse prema VW a ne obrnuto.
Sta to fali vozacima VAG grupe ???

VAG auta su vrh, vrh, vrh ono sto Citroen nece biti za 1000 godina, ni kao kompanija ni kao automobil.

A to sto vi imate, to su cisti kompleksi, kad imate milijardu cinjenica a vi pucate u kontru kontajuci da ce te ispasti pametni.

I idi napravi sebi temu Citroen i pisi po njoj i pametuj.
Da, mogu porediti i itekako sam normalan. A to što neke stvari tvoj mozak ne može da shvati ja nemam ništa sa tim. Meni je tužno kada vidim da Mercedes u 2012. godini na skupim modelima reklamira "novi" izum prskalica za vjetrobran koje su raspoređene po metlicama brisača. To sam ja imao na P405 i BX-u.

Nisam rekao za sve vozače VAG grupe već za većinu pogotovo ovde. Fali im svašta. A VAG auta su VRH samo u tvojim vlažnim snovima. Neću da pravim novu temu, baš mi je ovako interesantno.

Pošto neke stvari očigledno ne shvataš, moram ti pojasniti. Nisam rekao da je meni kul što će se svi okrenuti i vidjeti me u Alfi ili C6. Stvar je u tome da se za tim autima ljudi okreću jer su pojava na cesti za razliku od nekih Pasata, Audija..... Mene realno zaboli šta će komšija reći za moj auto jer sam ga kupio zbog sebe i zato što se meni sviđa, dok je prosječnom korisniku VAG grupe u BiH jako bitno da li će se komšo diviti njegovom "novom" G4 ili G5. Znaš ono kada otvoriš zatamnjeni prozor na svom G5, odvrneš Seku i 10 puta prolaziš pored kafića ne bi li se svi okrenuli za tobom. Pošto ti krkani ne mogu da svare ništa što nije Golf ili ne nosi oznaku TDI, razumljivo je da neće ni kupiti ništa drugo što se u ostalom i stalno kvari za razliku od Golfa TDI koji proizvodi naftu i originalne rezervne dijelove.
Ni ovo sa parama ne shvataš ili se praviš lud, ali ne da mi se objašnjavati.
drndalo

#1217 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

ime123 wrote:
citroen xm wrote:

Ti stvarno nisi normalan.

VAG auta su vrh, vrh, vrh
Ja ipak mislim da neko ko nije pobjegao iz Jagomira ne moze ovo reci...? Jesu VRH, ali *urca...

Cuj mu objektivnosti, svi VAG su VRH... I to sva pretpostavljam, jednako vrh Up i Leon i A8 i Roomster i Bentley i Lambo ???
Josko Domorocki

#1218 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Josko Domorocki »

mali_milojica wrote:
ime123 wrote:
mali_milojica wrote: To je tacno. Ali imamo i proizvodzace koji imaju svoje slep sluzbe pa kupe pokvarene aute na autoputu ili cesti samo da ne bi usli u istrazivanje ADAC ili DEKRA o kvarljivosti i intervencijama na putu :wink:
Ma ne znam za to, ali opet jebo ta istrazivanja nego sam mozes po onome sta si vozio i sta voze ljudi iz tvoje okoline prikupiti dovoljno informacija da znas gdje je ko.

I hajde ti meni navedi te svoje argumente zasto je McDonalds smece kad vec pricas o tome ??????
Cuj jebo ta istrazivanja.
Pa bas po tim istrazivanjima se VW manje kvari od npr Citroena,Forda,Fiata i sta ti ga ja znam.
Znam sta sam vozio i znam sta su drugi vozili i bas zato kazem VW grupacija nikada u moju kucu.

Dovoljno je jedno iskustvo. Rodzak mi je radio u Kanadi na proizvodnji mesa za McDonalds. Svjeze oderana krava,sa neispustenom dusom i mukanjem,zajedno sa kopitama u masinu za mljevenje. Ako je to nutricionizam,neka hvala,ali bez mene.
Dusa je ispustena cim je krava,govedo zaklano,a krava nema kopita, to ima konj. Krava ima papke.. Znas Mr.Strucnjak Nacitani :?:

http://de.onething.com/pages/onecar2.ht ... ge_1x1-1x1
DAS AUTO :-D
vukojebina

#1219 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

citroen xm wrote:
Pošto neke stvari očigledno ne shvataš, moram ti pojasniti. Nisam rekao da je meni kul što će se svi okrenuti i vidjeti me u Alfi ili C6. Stvar je u tome da se za tim autima ljudi okreću jer su pojava na cesti za razliku od nekih Pasata, Audija..... Mene realno zaboli šta će komšija reći za moj auto jer sam ga kupio zbog sebe i zato što se meni sviđa, dok je prosječnom korisniku VAG grupe u BiH jako bitno da li će se komšo diviti njegovom "novom" G4 ili G5. Znaš ono kada otvoriš zatamnjeni prozor na svom G5, odvrneš Seku i 10 puta prolaziš pored kafića ne bi li se svi okrenuli za tobom. Pošto ti krkani ne mogu da svare ništa što nije Golf ili ne nosi oznaku TDI, razumljivo je da neće ni kupiti ništa drugo što se u ostalom i stalno kvari za razliku od Golfa TDI koji proizvodi naftu i originalne rezervne dijelove.
Ni ovo sa parama ne shvataš ili se praviš lud, ali ne da mi se objašnjavati.

Jah...nije govno, nego se pas posro...jedini razlog zbog kojeg bi se ja okreno za c6, kao i vecina ljudi ovdje, je da jos jednom kuznem i nasmijem se onako ogavnom dizajnu...

I da, nije se nikad niko okreno za CC-om, ni za A5, pa recimo A7...
ime123

#1220 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

citroen xm wrote:
Da, mogu porediti i itekako sam normalan. A to što neke stvari tvoj mozak ne može da shvati ja nemam ništa sa tim. Meni je tužno kada vidim da Mercedes u 2012. godini na skupim modelima reklamira "novi" izum prskalica za vjetrobran koje su raspoređene po metlicama brisača. To sam ja imao na P405 i BX-u.

Dok je prosječnom korisniku VAG grupe u BiH jako bitno da li će se komšo diviti njegovom "novom" G4 ili G5. Znaš ono kada otvoriš zatamnjeni prozor na svom G5, odvrneš Seku i 10 puta prolaziš pored kafića ne bi li se svi okrenuli za tobom.
Posto vidim da si veoma pametan, a ja sam veoma glup. Kad vec spominjes Mercedes slobodno uporedi 2 auta iz iste klase iz Citroena i iz Mercedesa pa pogledaj ponudu i spisak dodatne opreme i motora. O tome je suvisno raspravljati.

Eto vidis koliko si ti ogranicen, profiliras ovdje vozace VAG grupe, kao oni su seljaci a ja sam u Citroenu gospodin. Pa sta reci za stotine miliona ljudi na svijetu koji voze VAG auta. Posto vidim da si strucnjak hajde mi profiliraj jednog Nijemca koji vozi VAG auta ?! Jel i on slusa Seku i prolazi 10 puta pored kafica i kurci se komsiji ? Sta sa ostalih 20312809310920921 vozaca ovih auta ? O tebi dovoljno govori sto prema proizvodjacu automobila sudis o vozacu.
ime123

#1221 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

drndalo wrote:
Ja ipak mislim da neko ko nije pobjegao iz Jagomira ne moze ovo reci...? Jesu VRH, ali *urca...

Cuj mu objektivnosti, svi VAG su VRH... I to sva pretpostavljam, jednako vrh Up i Leon i A8 i Roomster i Bentley i Lambo ???
U svakoj klasi imaju VISE auta koja su u vrhu. Drugi najveci proizvodjac automobila na svijetu. Vozdra.
goran16v

#1222 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote: Meni je tužno kada vidim da Mercedes u 2012. godini na skupim modelima reklamira "novi" izum prskalica za vjetrobran koje su raspoređene po metlicama brisača. To sam ja imao na P405 i BX-u.
Ja sam taj "genijalan" izum imao jos '97 na P-405 Furia starom tek 2 godine (FL sa uskim stop lampama, novi tabla itd) i naravno da se sve raspalo za 2-3 god i nema potrebe da mi pricas bajke kako to nije tako, jer cisto sumnjam da je tvoj 405 bio mladji. Najveca razlika izmedju "tuge" od Mercedesa i "savrsenstva" od PSA to sto kad Mercedes napravi to traje koliko i auto, a kad ga PSA napravi to se raspadne za par god i nije nikakva prednost nego mana.
citroen xm

#1223 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

vukojebina wrote:
Jah...nije govno, nego se pas posro...jedini razlog zbog kojeg bi se ja okreno za c6, kao i vecina ljudi ovdje, je da jos jednom kuznem i nasmijem se onako ogavnom dizajnu...

I da, nije se nikad niko okreno za CC-om, ni za A5, pa recimo A7...
To što je tebi nešto ogavno je samo tvoja stvar i na kraju krajeva veoma subjektivna stvar. Tako da si za priču o dizajnu bitan kao lanjski snijeg.
ime123 wrote:
Posto vidim da si veoma pametan, a ja sam veoma glup. Kad vec spominjes Mercedes slobodno uporedi 2 auta iz iste klase iz Citroena i iz Mercedesa pa pogledaj ponudu i spisak dodatne opreme i motora. O tome je suvisno raspravljati.

Eto vidis koliko si ti ogranicen, profiliras ovdje vozace VAG grupe, kao oni su seljaci a ja sam u Citroenu gospodin. Pa sta reci za stotine miliona ljudi na svijetu koji voze VAG auta. Posto vidim da si strucnjak hajde mi profiliraj jednog Nijemca koji vozi VAG auta ?! Jel i on slusa Seku i prolazi 10 puta pored kafica i kurci se komsiji ? Sta sa ostalih 20312809310920921 vozaca ovih auta ? O tebi dovoljno govori sto prema proizvodjacu automobila sudis o vozacu.
Uporedio davno C6 i E klasu, meni C6 bolji i to je za mene dovoljno. E klasa iz tih godina ima samo jače motore. Ali zato C6 ima neke druge stvari koje E klasa nema pa izvoli biraj. Nisam rekao da sam gospodin jer ne volim da hvalim sebe, a i da sam to rekao ne bi sigurno rekao na osnovu auta. Auto od krkana nikada gospodina ne može napraviti pa taman da je RR. Ne sudim o vozačima na osnovu auta koje vozi već obrnuto, a ovde masu krkana vozi VAG. U njemačkoj je situacija drukčija jer su bogata zemlja pa VW voze uglavnom radnička klasa(znaš ono, svaki bauštelac može da priušti Golfa što naš na žalost ne može.) Imućniji i tamo voze nešto drugo.
goran16v wrote: Ja sam taj "genijalan" izum imao jos '97 na P-405 Furia starom tek 2 godine (FL sa uskim stop lampama, novi tabla itd) i naravno da se sve raspalo za 2-3 god i nema potrebe da mi pricas bajke kako to nije tako, jer cisto sumnjam da je tvoj 405 bio mladji. Najveca razlika izmedju "tuge" od Mercedesa i "savrsenstva" od PSA to sto kad Mercedes napravi to traje koliko i auto, a kad ga PSA napravi to se raspadne za par god i nije nikakva prednost nego mana.
Što se mene tiče moga si reći i da si imao svemirski brod, mene zaboli. Mogu da ti vjerujem, a mogu i da ne vjerujem. Moj je bio iz 91. dakle prvi model prije redizajna, a BX iz 88. i ni na jednom nije bilo problema. Tvoj slučaj i da je tačan nije nikakvo pravilo. Pošto Mercedes po tvojoj priči pravi sve da valja sa zakašnjenjem od 20 godina, možeš li mi objasniti kako su postigli da im auta stara ni 10 godina cvjetaju od korozije. Ah taj njemački kvalitet.
Last edited by citroen xm on 09/11/2012 21:51, edited 2 times in total.
ime123

#1224 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

Kad 90 % ljudi kaze da je nesta ruzno onda se i moze reci da je nesta ruzno zapravo. Ali mi obicni ljudi ne shvatamo vas umjetnike.
Govoris da ne sudis o vozacu prema autu a sudis. Pises kontradiktorno.
Shvatam ja da ti volis Citroen. Nemam ja nista protiv njih cak mi se svidjaju C3 i C4 al moras stvarno biti lud da pricas o Citroenu kao o nekoj velesili auto industrije i poredit sa jednim Mercedesom pa i sa VW.

I odakle ti vadis te zakljucke i statistike o (ne)kvalitetu njemackih auta ??? Zna se ko je tata u auto industriji.
goran16v

#1225 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
Auto od krkana nikada gospodina ne može napraviti pa taman da je RR. Ne sudim o vozačima na osnovu auta koje vozi već obrnuto, a ovde masu krkana vozi VAG. U njemačkoj je situacija drukčija jer su bogata zemlja pa VW voze uglavnom radnička klasa.
Joj sto ne mogu ove zavidno zajedljive i primitivne price. Jok eto, u francuzima sve sami dirigenti, nidje papka ni krkana...
Post Reply