Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#1201 Re: mobilni radari tj kamere
Je'l kad ovi radarišu sa onim radarom iz ruke moraju zaustaviti auto odmah ili snimaju kao onaj tronožac i kamere pa poslije dođe na adresu? I na koliko uopšte hvata na glavnoj? Ne vidjeh ih večeras a išao sam malo preko 60...
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#1202 Re: mobilni radari tj kamere
Na glavnoj 71 km/h slika, a oni sto radarisu rukom mislim da odmah zaustavljaju
-
530i
#1203 Re: mobilni radari tj kamere
Leon16v wrote:Na glavnoj 71 km/h slika, a oni sto radarisu rukom mislim da odmah zaustavljaju
A pun grad pametnjakovića koji voze 40 na sat i onda svi stajemo na svako crveno
Malo požurim pa ih kasno ugledam...a poslije još dvije patrole do Ilidže, ovi prvi su imali radar kod ostalih nisam vidio.
- elmirčo
#1204 Re: mobilni radari tj kamere
ovako
interesuje me jedna stvar pa ako neko zna neka pomogne
na putu doboj - gračanica, na ono malo pravca sto ima poslije raskrsnice gdje je stari put za modricu, neki dan je bio tronozac... ogranicenje je 50 ako se ne varam,vozio sam 82-3 kad sam vidio da zbog radara zaustavljaju vozilo koje je bilo 30-40 metara ispred mene. Policajac prilazi radaru i upisuje podatke u svesku, a mene i ne gleda niti me slikao. Zanima me sad jel moguce da je on prepisivao podatke za vozilo koje je zaustavljeno pa nije prebacio na neki mode slikanja ili? jer ja dok sam usporio na voznju po ogranicenju, on je mene vec mogao klepiti
na putu doboj - gračanica, na ono malo pravca sto ima poslije raskrsnice gdje je stari put za modricu, neki dan je bio tronozac... ogranicenje je 50 ako se ne varam,vozio sam 82-3 kad sam vidio da zbog radara zaustavljaju vozilo koje je bilo 30-40 metara ispred mene. Policajac prilazi radaru i upisuje podatke u svesku, a mene i ne gleda niti me slikao. Zanima me sad jel moguce da je on prepisivao podatke za vozilo koje je zaustavljeno pa nije prebacio na neki mode slikanja ili? jer ja dok sam usporio na voznju po ogranicenju, on je mene vec mogao klepiti
-
azdralovic
#1205 Re: mobilni radari tj kamere
ako je stajao na tronoscu ne znaci striktno da je kamera... a koliko znam onim obicnim radarom ako te ocitaju , moraju te zaustaviti, ne mogu slati na adresuelmirčo wrote:ovako
- Herr Flick
#1206 Re: mobilni radari tj kamere
Jel to kod one benzinske sabe ili kako se vec zove,tu je ogranicenje 50 i tu cesto znaju biti..Ja sam u nedelju tu prolazio i bili su dvojica sa tronozcem kod benzinske,sreca pa nisam vise od 60 isao..Uglavnom nemozes biti siguran da te nisu slikali,jer mogu te slikat a da te ne zaustave ako prekoracis brzinu..Eh sad zavisi kakav su radar koristili,recimo imas dual redflex radar koji hvata do 500 metara udaljenosti i sve ucesnike u saobracaju,po kisi,snijegu,po noci,ako su koristili taj tadar onda mozues ocekivat cestitku uskoroelmirčo wrote:ovako
Uglavnom na tom potezu od Doboja do Gracanice se treba pazit jer svaki dan ima mobilni radar,uostalom kad ulazis u opcinu Doboj Istok pise ti tabla kontrola brzine i znak 50,tako da se treba pripazit..Ako ti nista ne dodje za 10-ak dana onda nisu te ni upecali
http://www.derventacafe.com/cjb-doboj-s ... je-brzine/
- elmirčo
#1207 Re: mobilni radari tj kamere
jest to je ta pumpa, sax cini mi se da se zove.... ma u stanic rijeci ubise ljudi tu je granica federacija/rs tako da su uglavnom dvije patrole, jedna na izlazu i jedna na ulazu u entitet...ko ne zna naleti za sekundu....
znaci za jedno 10tak dana ako ne dodje najvjerovatnije nece ni doci, mada je kolegi skoro doslo iz avgusta kad su ga slikali, stiglo mu prije nekakvih 15-20 dana
znaci za jedno 10tak dana ako ne dodje najvjerovatnije nece ni doci, mada je kolegi skoro doslo iz avgusta kad su ga slikali, stiglo mu prije nekakvih 15-20 dana
-
Bavarac94
#1208 Re: mobilni radari tj kamere
Postavljaju mobilni radar i na potezu Jajce - Donji Vakuf kod napustenog restorana Bosna.
-
lorente
#1209 Re: mobilni radari tj kamere
meni je doslo poslije mjesec...24-25 dana proslo ja mislimelmirčo wrote:jest to je ta pumpa, sax cini mi se da se zove.... ma u stanic rijeci ubise ljudi tu je granica federacija/rs tako da su uglavnom dvije patrole, jedna na izlazu i jedna na ulazu u entitet...ko ne zna naleti za sekundu....
-
kakavdanakneiskustvu
#1210 Re: mobilni radari tj kamere
elmirčo wrote:ovako
ako te je radar uslikao doce ti na kucnu adresu cestitka,mozda su tog ispred tebe zaustavilio zbog necega drugog
- _Reds_
#1211 Re: mobilni radari tj kamere
Pa odkle si ti čovječe, pa se još nisi vozio autoputem.Leon16v wrote:Hvala
Vjeruj mi nemam tu namjeru, cisto malo ako bi isao da izvedem auto iz grada
Koliko samo ima ovih likova koji još tza Vogošću idu korz Rajlovac, i prave opet ione gužve, jer ne znaju, ili ne smijue izaći na autoput.
- Goldenhand
#1212 Re: mobilni radari tj kamere
Izlazim iz krivine nekih 70-80, a ograničenje je 40 ili 50 nisam siguran, još dodajem gasa kad oni na autobuskoj stanici nekih 50 metara ispred. Nešto sam malo zakočio kad sam prolazio ispred njih. Sjedili su unutra tako da nisam vidio jesu li slikali. Mogu li iz auta slikati? Najgore je što su za mnom krenuli kad sam prošao i ja već spreman čekam rotacije da stanem kad ništa od toga. Onda uleti neko auto između nas i oni nestali.
Btw i ovaj ispred mene je vozio podjednako brzo.
Ako me jesu slikali koliko je to kaznenih bodova? Znam da ja para previše tako da je ovo drugo važnije.
Inače je to dionica puta na kojoj nikad ne budu i jedina dionica puta gdje vozim više od 10 preko ograničenja. Ne bude ni pješaka haman nikad. Ima par kuća.
Btw i ovaj ispred mene je vozio podjednako brzo.
Ako me jesu slikali koliko je to kaznenih bodova? Znam da ja para previše tako da je ovo drugo važnije.
Inače je to dionica puta na kojoj nikad ne budu i jedina dionica puta gdje vozim više od 10 preko ograničenja. Ne bude ni pješaka haman nikad. Ima par kuća.
- drug_profi
#1213 Re: mobilni radari tj kamere
Iznenadi me neki dan semafor kod ekonomske. Vidio sad da bljeska zeleno i kontam prvi treptaj i nastavim, kad ono bjese zadnji. Zuto se upalilo, ja nisam kocio, a dok sam prolazio preko senzora vidio sam da je zuto jos uvijek. Nisam brzo vozio mozda oko 50.
Znate li kad okida ona kamera kod ekonomske i ako sam zahebo stvar kad da se nadam koverti?
Znate li kad okida ona kamera kod ekonomske i ako sam zahebo stvar kad da se nadam koverti?
- bingov buraz
#1214 Re: mobilni radari tj kamere
Prije desetak dana dobio cestitku iz Gracanice,pocetkom novembra jos napravljen prekrsaj.lorente wrote:meni je doslo poslije mjesec...24-25 dana proslo ja mislimelmirčo wrote:jest to je ta pumpa, sax cini mi se da se zove.... ma u stanic rijeci ubise ljudi tu je granica federacija/rs tako da su uglavnom dvije patrole, jedna na izlazu i jedna na ulazu u entitet...ko ne zna naleti za sekundu....
Da belaj bude veci onu uplatnicu sto su poslali su zajebali neki od kodova ne valja tako da su se novci vratili a meni proslo onih 7 dana od dana primitka sto polove kaznu.
- valter.ba
#1215 Re: mobilni radari tj kamere
Ako si sigurno prosao na zuto ne moras se brinuti. Ipak ne treba se dovoditi u takve situacije. Znam da se desi ali jbg tri treptaja su sasvim dovoljna ukoliko aktivno ucestvujes u saobracaju da doneses odluku proci ili ne.drugi profil wrote:Iznenadi me neki dan semafor kod ekonomske. Vidio sad da bljeska zeleno i kontam prvi treptaj i nastavim, kad ono bjese zadnji. Zuto se upalilo, ja nisam kocio, a dok sam prolazio preko senzora vidio sam da je zuto jos uvijek. Nisam brzo vozio mozda oko 50.
- drug_profi
#1216 Re: mobilni radari tj kamere
Bila oko mene situacija napeta, nesto se guraju bez zmigavaca, pa sam na to obracao paznju a ispred mene povisok kombi. Vidio sam treptanje, ali sam iz nekog razloga skontao da je prvo ili drugo. Pa cak i da je bilo trece vjerovatno bih uhvatio zeleno. Ovako mi se zuto upalilo 5-6 metara prije senzora iznenadilo me i nisam kocio samo sam prosao gledajuci u semafor. Dok sam mogao vidjeti bilo je zuto. Gledam dan poslije, ta zadnja pozicija odakle se vidi svjetlo je vec iznad onih drugih senzora sto su skoro postavili. Nadam se da nisam zas*o.valter.ba wrote:Ako si sigurno prosao na zuto ne moras se brinuti. Ipak ne treba se dovoditi u takve situacije. Znam da se desi ali jbg tri treptaja su sasvim dovoljna ukoliko aktivno ucestvujes u saobracaju da doneses odluku proci ili ne.drugi profil wrote:Iznenadi me neki dan semafor kod ekonomske. Vidio sad da bljeska zeleno i kontam prvi treptaj i nastavim, kad ono bjese zadnji. Zuto se upalilo, ja nisam kocio, a dok sam prolazio preko senzora vidio sam da je zuto jos uvijek. Nisam brzo vozio mozda oko 50.
-
azdralovic
#1217 Re: mobilni radari tj kamere
Zna li neko da li ovi iz Pala imaju ovaj radar sa slikanjem?
Jucer se vozim iz Sarajeva, prije one Neskovic pumpe gdje je onaj neki napusteni restoran, sjede dvojica u autu, vidim plavi radar na staklo spuste, kontam da li je onaj obicni ili slikaju... nisam vidio da izlaze iz auta bilo koga da zaustave a dva puta sam prolazio...
Jucer se vozim iz Sarajeva, prije one Neskovic pumpe gdje je onaj neki napusteni restoran, sjede dvojica u autu, vidim plavi radar na staklo spuste, kontam da li je onaj obicni ili slikaju... nisam vidio da izlaze iz auta bilo koga da zaustave a dva puta sam prolazio...
-
milann1971
#1218 Re: mobilni radari tj kamere
preporuka za sve koje voze, uclanite se u viber grupe RADAR i lakse se putuje, ja sam uclanjen, zaista sjajna stvar, dobijate upozorenja LIVE gdje se nalazi koja patrola/radar...naravno, ocekuje se da i vi prijavite kad naidjete na patrolu...

-
azdralovic
#1219 Re: mobilni radari tj kamere
a kako se uclaniti ?milann1971 wrote:preporuka za sve koje voze, uclanite se u viber grupe RADAR i lakse se putuje, ja sam uclanjen, zaista sjajna stvar, dobijate upozorenja LIVE gdje se nalazi koja patrola/radar...naravno, ocekuje se da i vi prijavite kad naidjete na patrolu...![]()
![]()
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#1220 Re: mobilni radari tj kamere
Ne bi trebalo da te uhvatilo, ja sam kod RTV doma nedavno nekad prosao tako, ako se i crveno nije bilo upalilo, al valjda 3 sekunde nakon paljenja crvenog ce hvatati, tako da sumnjam da te slikalodrugi profil wrote:Bila oko mene situacija napeta, nesto se guraju bez zmigavaca, pa sam na to obracao paznju a ispred mene povisok kombi. Vidio sam treptanje, ali sam iz nekog razloga skontao da je prvo ili drugo. Pa cak i da je bilo trece vjerovatno bih uhvatio zeleno. Ovako mi se zuto upalilo 5-6 metara prije senzora iznenadilo me i nisam kocio samo sam prosao gledajuci u semafor. Dok sam mogao vidjeti bilo je zuto. Gledam dan poslije, ta zadnja pozicija odakle se vidi svjetlo je vec iznad onih drugih senzora sto su skoro postavili. Nadam se da nisam zas*o.valter.ba wrote:Ako si sigurno prosao na zuto ne moras se brinuti. Ipak ne treba se dovoditi u takve situacije. Znam da se desi ali jbg tri treptaja su sasvim dovoljna ukoliko aktivno ucestvujes u saobracaju da doneses odluku proci ili ne.drugi profil wrote:Iznenadi me neki dan semafor kod ekonomske. Vidio sad da bljeska zeleno i kontam prvi treptaj i nastavim, kad ono bjese zadnji. Zuto se upalilo, ja nisam kocio, a dok sam prolazio preko senzora vidio sam da je zuto jos uvijek. Nisam brzo vozio mozda oko 50.
- drug_profi
#1221 Re: mobilni radari tj kamere
Nešto mi puno to što kažeš 3 sekunde. Jesi li siguran da je toliko? Da nije možda 0,3?
za 3 sekunde na oko 60km/h predješ skoro 50 metara, a za 0,3 skoro 5 metara, što mi ima više smisla.
za 3 sekunde na oko 60km/h predješ skoro 50 metara, a za 0,3 skoro 5 metara, što mi ima više smisla.
-
azdralovic
#1222 Re: mobilni radari tj kamere
ja sam cuo 2 sekunde nakon paljenja crvenog... realno taman toliko vremena i prodje dok se upale semafori iz drugog pravcadrugi profil wrote:Nešto mi puno to što kažeš 3 sekunde. Jesi li siguran da je toliko? Da nije možda 0,3?
- drug_profi
#1223 Re: mobilni radari tj kamere
To je ihahaj vremena, pa ti si za 2 sekunde već prošao i tramvajsku stanicu. Prestrojio se u drugu traku, pomiješao se sa drugim vozilima.azdralovic wrote:ja sam cuo 2 sekunde nakon paljenja crvenog... realno taman toliko vremena i prodje dok se upale semafori iz drugog pravcadrugi profil wrote:Nešto mi puno to što kažeš 3 sekunde. Jesi li siguran da je toliko? Da nije možda 0,3?
Nema sanse da je tako. To je u desetinkama sekunde moguće samo. 0,2 ili 0,3 s, dakle da te slika 3 do 5 metara nakon senzora.
-
azdralovic
#1224 Re: mobilni radari tj kamere
nismo se razumjeli, ne mislim koje je vrijeme reakcije kamere... nego da radar tolerise prve 2 sekunde nakon sto se upalilo crveno, a nakon toga da slika...drugi profil wrote:To je ihahaj vremena, pa ti si za 2 sekunde već prošao i tramvajsku stanicu. Prestrojio se u drugu traku, pomiješao se sa drugim vozilima.azdralovic wrote:ja sam cuo 2 sekunde nakon paljenja crvenog... realno taman toliko vremena i prodje dok se upale semafori iz drugog pravcadrugi profil wrote:Nešto mi puno to što kažeš 3 sekunde. Jesi li siguran da je toliko? Da nije možda 0,3?
Nema sanse da je tako. To je u desetinkama sekunde moguće samo. 0,2 ili 0,3 s, dakle da te slika 3 do 5 metara nakon senzora.
- drug_profi
#1225 Re: mobilni radari tj kamere
Auf pa to je onda samo za ozbiljne budale koje će proći na debelo crveno.azdralovic wrote: nismo se razumjeli, ne mislim koje je vrijeme reakcije kamere... nego da radar tolerise prve 2 sekunde nakon sto se upalilo crveno, a nakon toga da slika...