Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naručim jaknu 11.01.2017. od sellera koji je imao dosta pozitivnih komentara na tu jaknu i sad gledam u Purchase history, u moju narudžbu, nema slike jakne ni datuma narudžbe, ne mogu mu poslat mejl, ostavit komentar (nema te opcije sa strane kako inaće bude). Kad kliknem na njegov nick nema ni pozitivnih komentara, . Ugl.nema ništa..
Ispod datuma isporuke piše: '' We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter.''
hrasno38 wrote:Ima li iko iskustva tj da li mu se desilo da naruci neku djidju i ubrzo nakon toga mu se pojavi ovo
ili u prevodu seller jednostavno nestane. Sta raditi u ovom slucaju jer je vjerovatno prevara u pitanju Kao sto se vidi nema nikavih podataka ni kad je naruceno ni kad je placeno ni kako se zove proizvod.
I meni samo šta mi ne piše ''This user is no longer ....bla bla...''
hrasno38 wrote:Ima li iko iskustva tj da li mu se desilo da naruci neku djidju i ubrzo nakon toga mu se pojavi ovo
ili u prevodu seller jednostavno nestane. Sta raditi u ovom slucaju jer je vjerovatno prevara u pitanju Kao sto se vidi nema nikavih podataka ni kad je naruceno ni kad je placeno ni kako se zove proizvod.
Šta si riješio po ovom pitanju?
Pokrenite povrat novca, ovo je bio pokušaj prevare.
zincx wrote:Postoji mogućnost da je prodavao "counterfeits", i da ga je neko prijavio, pa su mu zatvorili radnju.
Poslano sa mog U15 Pro koristeći Tapatalk
Moguće.
Gledam sad na ispisu od PayPayl-a, na svim ispisima tj.izvodima od stvari koje sam naručivao ne stoji opcija ''Corfirm Receipt'',
jedino u ispisu tj. izvodu od tog zajeb sellera piše ''Confirm Receipt''............
Otvoris case "Item Not Received" u Resolution Center. Sacekas koji dan da oni to provjere i vrate ti pare.
Otvoris case "Item Not Received" u Resolution Center. Sacekas koji dan da oni to provjere i vrate ti pare.
Isti slučaj mi se desio
Nakon 3-4 dana prodavac je bio ponovo na ebayu
nisam htio otvarati case dok ne vidim šta će biti,odnosno da li će proizvod doći i u kakvom stanju..
Nakon 25 dana je stigao i koliko mogu vidjeti izgleda u redu,ali ko će ga znati.....hdd je u pitanju
Nisam siguran ali mislim da im je to način da mogu prodati svašta a da ne dobiju negativni feedback
ke_ma wrote:Isti slučaj mi se desio
Nakon 3-4 dana prodavac je bio ponovo na ebayu
nisam htio otvarati case dok ne vidim šta će biti,odnosno da li će proizvod doći i u kakvom stanju..
Nakon 25 dana je stigao i koliko mogu vidjeti izgleda u redu,ali ko će ga znati.....hdd je u pitanju
Nisam siguran ali mislim da im je to način da mogu prodati svašta a da ne dobiju negativni feedback
hrasno38 wrote:Vidi koliko sam ja shvatio moze se naravno desiti da nestane ponuda sa eby-a ali ostane kontakt sa ebay-om koji support ostvaruje kada se napravi case. Medjutim ako ni ebay ne ostavri kontakt u razumno vrijeme znaci da je u pitanju prevara zato ubuduce nije dovoljno gledati samo da je "Top Seller" nego i koliki se broj nalazi pored koji su dali feedback. Onaj sa par hiljada nije sigurno prevarant. ma iskren da budem posto sam "relativno novi" na ebay-u zatrcim se na nerealne cijene. Imas recimo punjac baterija Nitecore koji je vrhunski i kojem je cijena oko 20$ pa sve do 30. I odjednom se pojavi baja koji ga tusi za 10$ pa neki cak i za 2,5 I jebaji ga natrcis na ovih 10 jer tip ima 100% pozitivan feedback sa nekih 100 narudzbi......medjutim kad skontas i procitas vidis da je feedback za karmine
hava123 wrote:Ja sam pokrenuo case jer sam prilikom pokretanja istog dobio ''poruku'' kao na ovoj slici što je postao korisnik @AhmetShabo
Ovo gdje piše: ''Look like you're not''...itd
Znači, poruka je otišla selleru i ako on ne odgovori u roku 4 dana moram kontaktirat ebay.
Meni je ebay refundovo ovo. sve je rijeseno.
Jesi se nakon 4 dana ti trebao njima javiti ili su oni to riješili?
Sad gledam u ''Purchase history'' nema mi tog proizvoda. Ostade samo u PayPalu izvod
hava123 wrote:
Sad gledam u ''Purchase history'' nema mi tog proizvoda. Ostade samo u PayPalu izvod
Oni su sami rijesili, refundovali su mi cak i prije nego je bio rok da mi seller odgovori.
hava123 wrote:
Oni su sami rijesili, refundovali su mi cak i prije nego je bio rok da mi seller odgovori.
Pozdrav,
Dolazi mi izvjestaj o prispijecu posiljke i tamo pise da prilikom urucenja trebam platiti oko 25 km. A najskuplja stvar koju sam kupio u zadnje vrijeme nije bila preko 20 km. Imam li mogucnosti da im prikazem racun pa da mi ne obracunavaju toliki iznos,ili jednostavno da kazem da vrate posiljku nazad?
kinkyseaturtle wrote:Pozdrav,
Dolazi mi izvjestaj o prispijecu posiljke i tamo pise da prilikom urucenja trebam platiti oko 25 km. A najskuplja stvar koju sam kupio u zadnje vrijeme nije bila preko 20 km. Imam li mogucnosti da im prikazem racun pa da mi ne obracunavaju toliki iznos,ili jednostavno da kazem da vrate posiljku nazad?
Obrati pažnju da to nije možda 2,5 KM za carinski pregled paketa (plus 1 KM uplatnica u pošti), pa poštaru billo mrsko zarez staviti između brojeva. Desilo mi se to jednom
Narucio sam artikal i cekao oko 2 mjeseca, nakon toga javio se prodavcu i on mi uradi refund...nakon par sedmica od refunda stize mi artikal...
Do sada sam uvijek u takvim situacijama vracao prodavcima novac ali nisam se javljao ni na ebay ni na paypal support, znaci samo se javim prodavcu i kazem mu da je artikal stigao i da mu zelim ponovo platiti, on mi da paypal adresu i ja mu posaljem novac.
Negdje sam na forumu procitao da se u takvim situacijama treba javiti ebay-u (ili paypal-u), sada nmg da nadjem taj post, pa ako neko zna sta i kako da odradim neka javi, hvala unaprijed.
hava123 wrote:
Ok, hvala.
Case otvoren u subotu, danas riješeno, pare vraćene.