Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
hava123

#11976 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

Mislim da i ja imam problem. :roll:

Naručim jaknu 11.01.2017. od sellera koji je imao dosta pozitivnih komentara na tu jaknu i sad gledam u Purchase history, u moju narudžbu, nema slike jakne ni datuma narudžbe, ne mogu mu poslat mejl, ostavit komentar (nema te opcije sa strane kako inaće bude). Kad kliknem na njegov nick nema ni pozitivnih komentara, . Ugl.nema ništa..

Ispod datuma isporuke piše: '' We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter.''

Izgleda da me izlevatio :-)
MOSALJOZE

#11977 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by MOSALJOZE »

Meni došla 2 paketića jučer.

Konstatujem da je pročepilo :mrgreen:
hava123

#11978 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

hrasno38 wrote:Ima li iko iskustva tj da li mu se desilo da naruci neku djidju i ubrzo nakon toga mu se pojavi ovo

Image

ili u prevodu seller jednostavno nestane. Sta raditi u ovom slucaju jer je vjerovatno prevara u pitanju :? Kao sto se vidi nema nikavih podataka ni kad je naruceno ni kad je placeno ni kako se zove proizvod.
I meni :D samo šta mi ne piše ''This user is no longer ....bla bla...''

Šta si riješio po ovom pitanju?
zincx

#11979 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

hava123 wrote:
hrasno38 wrote:Ima li iko iskustva tj da li mu se desilo da naruci neku djidju i ubrzo nakon toga mu se pojavi ovo

Image

ili u prevodu seller jednostavno nestane. Sta raditi u ovom slucaju jer je vjerovatno prevara u pitanju :? Kao sto se vidi nema nikavih podataka ni kad je naruceno ni kad je placeno ni kako se zove proizvod.

Pokrenite povrat novca, ovo je bio pokušaj prevare.

Poslano sa mog U15 Pro koristeći Tapatalk
hava123

#11980 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

Poslao sam mu poruku. Ako ne odgovori do sutra otvorit ću case preko PayPala.

Ne kontam koji im je ćeif varati kad ionako ebay ili paypal riješe problem a oni ostanu bez tih istih para koje su mislili maznut na prevaru.
zincx

#11981 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

Cilj im je raja koja se ne snalaze na eBayu i PayPal-u.

hava123

#11982 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

Fakat mi nije jasno jer je lik prodao bruku tih jakni i imao dobre recenzije.
Sačekati ću do sutra, ako ne odgovori na mejl otvorit ću case.
zincx

#11983 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

Postoji mogućnost da je prodavao "counterfeits", i da ga je neko prijavio, pa su mu zatvorili radnju.

hava123

#11984 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

zincx wrote:Postoji mogućnost da je prodavao "counterfeits", i da ga je neko prijavio, pa su mu zatvorili radnju.

Moguće.

Gledam sad na ispisu od PayPayl-a, na svim ispisima tj.izvodima od stvari koje sam naručivao ne stoji opcija ''Corfirm Receipt'',
jedino u ispisu tj. izvodu od tog zajeb sellera piše ''Confirm Receipt''............ :?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#11985 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hrasno38 »

hava123 wrote:

Image

Otvoris case "Item Not Received" u Resolution Center. Sacekas koji dan da oni to provjere i vrate ti pare.
ke_ma

#11986 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ke_ma »

hrasno38 wrote:
hava123 wrote:

Image

Otvoris case "Item Not Received" u Resolution Center. Sacekas koji dan da oni to provjere i vrate ti pare.
Isti slučaj mi se desio
Nakon 3-4 dana prodavac je bio ponovo na ebayu
nisam htio otvarati case dok ne vidim šta će biti,odnosno da li će proizvod doći i u kakvom stanju..
Nakon 25 dana je stigao i koliko mogu vidjeti izgleda u redu,ali ko će ga znati.....hdd je u pitanju
Nisam siguran ali mislim da im je to način da mogu prodati svašta a da ne dobiju negativni feedback
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#11987 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hrasno38 »

ke_ma wrote:Isti slučaj mi se desio
Nakon 3-4 dana prodavac je bio ponovo na ebayu
nisam htio otvarati case dok ne vidim šta će biti,odnosno da li će proizvod doći i u kakvom stanju..
Nakon 25 dana je stigao i koliko mogu vidjeti izgleda u redu,ali ko će ga znati.....hdd je u pitanju
Nisam siguran ali mislim da im je to način da mogu prodati svašta a da ne dobiju negativni feedback
hrasno38 wrote:Vidi koliko sam ja shvatio moze se naravno desiti da nestane ponuda sa eby-a ali ostane kontakt sa ebay-om koji support ostvaruje kada se napravi case. Medjutim ako ni ebay ne ostavri kontakt u razumno vrijeme znaci da je u pitanju prevara zato ubuduce nije dovoljno gledati samo da je "Top Seller" nego i koliki se broj nalazi pored koji su dali feedback. Onaj sa par hiljada nije sigurno prevarant. ma iskren da budem posto sam "relativno novi" na ebay-u zatrcim se na nerealne cijene. Imas recimo punjac baterija Nitecore koji je vrhunski i kojem je cijena oko 20$ pa sve do 30. I odjednom se pojavi baja koji ga tusi za 10$ pa neki cak i za 2,5 :D I jebaji ga natrcis na ovih 10 jer tip ima 100% pozitivan feedback sa nekih 100 narudzbi......medjutim kad skontas i procitas vidis da je feedback za karmine :D

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... d4&_sop=12
hava123

#11988 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

Ja sam pokrenuo case jer sam prilikom pokretanja istog dobio ''poruku'' kao na ovoj slici što je postao korisnik @AhmetShabo

Image

Ovo gdje piše: ''Look like you're not''...itd

Znači, poruka je otišla selleru i ako on ne odgovori u roku 4 dana moram kontaktirat ebay.

:-)
AhmetShabo

#11989 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AhmetShabo »

hava123 wrote:Ja sam pokrenuo case jer sam prilikom pokretanja istog dobio ''poruku'' kao na ovoj slici što je postao korisnik @AhmetShabo

Image

Znači, poruka je otišla selleru i ako on ne odgovori u roku 4 dana moram kontaktirat ebay.

Meni je ebay refundovo ovo. sve je rijeseno.
hava123

#11990 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

AhmetShabo wrote:
hava123 wrote:Ja sam pokrenuo case jer sam prilikom pokretanja istog dobio ''poruku'' kao na ovoj slici što je postao korisnik @AhmetShabo

Image

Meni je ebay refundovo ovo. sve je rijeseno.
Jesi se nakon 4 dana ti trebao njima javiti ili su oni to riješili?
Sad gledam u ''Purchase history'' nema mi tog proizvoda. Ostade samo u PayPalu izvod :roll:
AhmetShabo

#11991 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AhmetShabo »

hava123 wrote:
Sad gledam u ''Purchase history'' nema mi tog proizvoda. Ostade samo u PayPalu izvod :roll:
Oni su sami rijesili, refundovali su mi cak i prije nego je bio rok da mi seller odgovori.
hava123

#11992 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

AhmetShabo wrote:
hava123 wrote:
Oni su sami rijesili, refundovali su mi cak i prije nego je bio rok da mi seller odgovori.

Ok, hvala.
kinkyseaturtle

#11993 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kinkyseaturtle »

Pozdrav,
Dolazi mi izvjestaj o prispijecu posiljke i tamo pise da prilikom urucenja trebam platiti oko 25 km. A najskuplja stvar koju sam kupio u zadnje vrijeme nije bila preko 20 km. Imam li mogucnosti da im prikazem racun pa da mi ne obracunavaju toliki iznos,ili jednostavno da kazem da vrate posiljku nazad?
TRANCE

#11994 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by TRANCE »

kinkyseaturtle wrote:Pozdrav,
Dolazi mi izvjestaj o prispijecu posiljke i tamo pise da prilikom urucenja trebam platiti oko 25 km. A najskuplja stvar koju sam kupio u zadnje vrijeme nije bila preko 20 km. Imam li mogucnosti da im prikazem racun pa da mi ne obracunavaju toliki iznos,ili jednostavno da kazem da vrate posiljku nazad?
Obrati pažnju da to nije možda 2,5 KM za carinski pregled paketa (plus 1 KM uplatnica u pošti), pa poštaru billo mrsko zarez staviti između brojeva. Desilo mi se to jednom :lol:
ljiljan02

#11995 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ljiljan02 »

Narucio sam artikal i cekao oko 2 mjeseca, nakon toga javio se prodavcu i on mi uradi refund...nakon par sedmica od refunda stize mi artikal...
Do sada sam uvijek u takvim situacijama vracao prodavcima novac ali nisam se javljao ni na ebay ni na paypal support, znaci samo se javim prodavcu i kazem mu da je artikal stigao i da mu zelim ponovo platiti, on mi da paypal adresu i ja mu posaljem novac.

Negdje sam na forumu procitao da se u takvim situacijama treba javiti ebay-u (ili paypal-u), sada nmg da nadjem taj post, pa ako neko zna sta i kako da odradim neka javi, hvala unaprijed.
zemomak

#11996 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zemomak »

Doso jedan od 27 11

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Running

#11997 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Running »

Da, ide isporuka bas onim tokom kako je i narucivano, rjesavaju se polako.
zemomak

#11998 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zemomak »

Ma sve zivo kasni, traljavi su pravo...decembarske slazu u nekim lagerima pa ce ih u februaru i martu isporucivat...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
zincx

#11999 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

Ja sam iz US dobio jednu od 3.1, ali mi fale 2 s početka decembra.

hava123

#12000 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

hava123 wrote:
AhmetShabo wrote:
hava123 wrote:

Ok, hvala.
Case otvoren u subotu, danas riješeno, pare vraćene.
Post Reply