HS kablovska
Moderator: anex
- Benq
#11976 Re: HS kablovska
Nece nas niko ni pitati hocemo li resiver ili necemo , bit ce po sistemu "hoces , neces , ne moras"...
-
kakaljin
#11977 Re: HS kablovska
a kako misle jer se redovno racuni placaju a nemas uslugu koju placas.Benq wrote:Nece nas niko ni pitati hocemo li resiver ili necemo , bit ce po sistemu "hoces , neces , ne moras"...
i sta ce biti sa onima koji su platili ci module.
u Sloveniji imaju ci module, a u Srbiji ih uvode tako da MORAJU imati i u BiH jer je to sve jedna te ista firma. To moze preci u diskriminaciju korisnika u jednoj drzavi u odnosu na korisnike druge drzave.
Velika vjerovatnoca ce biti da ce telemach lako ispusiti foru ako ukine module u HS-u ako ga uopste kupi.
- Benq
#11978 Re: HS kablovska
Nece biti nista , ako ne ponude kompenzaciju da se dobiju besplatno resiveri na koristenje (za drugi tv) , onda nemoj nista puno ni da ocekujes.kakaljin wrote:a kako misle jer se redovno racuni placaju a nemas uslugu koju placas.Benq wrote:Nece nas niko ni pitati hocemo li resiver ili necemo , bit ce po sistemu "hoces , neces , ne moras"...
u Sloveniji imaju ci module, a u Srbiji ih uvode tako da MORAJU imati i u BiH jer je to sve jedna te ista firma. To moze preci u diskriminaciju korisnika u jednoj drzavi u odnosu na korisnike druge drzave.
Velika vjerovatnoca ce biti da ce telemach lako ispusiti foru ako ukine module u HS-u ako ga uopste kupi.
Mi smo uvijek bili zadnja rupa na svirali , nemoj da te iznenadi da Telemach uvede sve i svasta u Srbiji a u BiH da prstom ne maknu, iako su prednosti CI modula nad resiverom ogromne. Vjeruj mi ispusit ce foru samo tako , jer vecina HS korisnika koristi CI module koje su KUPILI , a nama se pare ne bacaju.
Ali eto , nadajmo se da ce i u BiH uvesti module pa da se vise raja ne pegla sa idiotskim resiverima koji uzasno stekaju i svako malo se mora raditi servisni reset inace nista ne radi kako treba.
-
kakaljin
#11979 Re: HS kablovska
Ali zato smo mi korisnici HS-a u prednosti pri potpisivanju ugovora da trazimo klauzulu u ugovoru da budu duzni da nam u maksimalnom roku od 30 minuta dodju i zamjene resiver na koji se zalimoBenq wrote:Nece biti nista , ako ne ponude kompenzaciju da se dobiju besplatno resiveri na koristenje (za drugi tv) , onda nemoj nista puno ni da ocekujes.kakaljin wrote:a kako misle jer se redovno racuni placaju a nemas uslugu koju placas.Benq wrote:Nece nas niko ni pitati hocemo li resiver ili necemo , bit ce po sistemu "hoces , neces , ne moras"...
Mi smo uvijek bili zadnja rupa na svirali , nemoj da te iznenadi da Telemach uvede sve i svasta u Srbiji a u BiH da prstom ne maknu, iako su prednosti CI modula nad resiverom ogromne. Vjeruj mi ispusit ce foru samo tako , jer vecina HS korisnika koristi CI module koje su KUPILI , a nama se pare ne bacaju.
Ali eto , nadajmo se da ce i u BiH uvesti module pa da se vise raja ne pegla sa idiotskim resiverima koji uzasno stekaju i svako malo se mora raditi servisni reset inace nista ne radi kako treba.
- Benq
#11980 Re: HS kablovska
Znaci sedmicno bar dva putakakaljin wrote: Ali zato smo mi korisnici HS-a u prednosti pri potpisivanju ugovora da trazimo klauzulu u ugovoru da budu duzni da nam u maksimalnom roku od 30 minuta dodju i zamjene resiver na koji se zalimo![]()
![]()
![]()
-
nervoza
#11981 Re: HS kablovska
Cuj da uzimaju module... 90% pretplatnika to nece tek tako prihvatiti! Mogu uzeti modul, ali onda automatski prelazim na moja tv ili logosoft. Taman mi jos treba da me nesto uslovljavaju, aha, bas da vidimo.
-
kakaljin
#11982 Re: HS kablovska
Ja prvi necu da me uslovljavaju sa necim sto je losije sto vec imam od kablovskog operatera. Kao sigurno i svi korisnici koji vec imaju modul.nervoza wrote:Cuj da uzimaju module... 90% pretplatnika to nece tek tako prihvatiti! Mogu uzeti modul, ali onda automatski prelazim na moja tv ili logosoft. Taman mi jos treba da me nesto uslovljavaju, aha, bas da vidimo.
- carsija_ner
#11983 Re: HS kablovska
Po meni HS je bolji od telemaha ne znam sta se ljudi nadaju ovom prodajom. Ne mogu shvatiti da se ovi domaci supanderi prodaju i gube trziste zauvijek.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#11984 Re: HS kablovska
Ja imam pujdu pred vratima pa nek stisnu i dođu da nose modul. Ima da ih nema.
A, povelik je mašala.
A, povelik je mašala.
- elfa
#11985 Re: HS kablovska
Sta je ovo sa pingom
povecana doza nesto danas nemere se dihat koliki je 
- kloniran
- Maharadza
#11987 Re: HS kablovska
Ostavit' će ti vjerovatno modul, samo đaba ti kada prebace čitav sistem na svoje ultra-mega-giga moćne resivere!suad-sarajevo wrote:Ja imam pujdu pred vratima pa nek stisnu i dođu da nose modul. Ima da ih nema.
A, povelik je mašala.
Nadam se iskreno da se varam ali teško, mislim da su preveliku teritoriju pokrili da bi se sada šaltali totalno na module, mada eno u srbiji to rade pa nam' ostaje tračak nade da to i ovdje bude....
-
kakaljin
#11988 Re: HS kablovska
Pa samo dograde sistem koji ima HS za vise korisnika i bice uredu. Ko da je to nesto svemirsko i ta milijarderska korporacija da nema para da napravi novi sistem ili da dogradi postojeci.Maharadza wrote:Ostavit' će ti vjerovatno modul, samo đaba ti kada prebace čitav sistem na svoje ultra-mega-giga moćne resivere!suad-sarajevo wrote:Ja imam pujdu pred vratima pa nek stisnu i dođu da nose modul. Ima da ih nema.
A, povelik je mašala.![]()
Nadam se iskreno da se varam ali teško, mislim da su preveliku teritoriju pokrili da bi se sada šaltali totalno na module, mada eno u srbiji to rade pa nam' ostaje tračak nade da to i ovdje bude....
-
AdrianMole
#11989 Re: HS kablovska
Travel HD ima samo telop na kojem piše kako se treba prebaciti na novu frekvenciju.Food Network HD već neko vrijeme ima hrvatske titlove,ali to izgleda nikoga nije briga.Da li je ovo uopće ikoga briga ili HS sada samo vozi na auto-pilotu??????
- Benq
#11990 Re: HS kablovska
Bas sam htio to da pitam , sta se desava sa TravelHD ...AdrianMole wrote:Travel HD ima samo telop na kojem piše kako se treba prebaciti na novu frekvenciju.Food Network HD već neko vrijeme ima hrvatske titlove,ali to izgleda nikoga nije briga.Da li je ovo uopće ikoga briga ili HS sada samo vozi na auto-pilotu??????
- MTV
#11991 Re: HS kablovska
Samo da kazem, nije hvaljenje, da na Lolu normalno radi Travel HD/SD i Food Network HD ima prevod.dok velikih problema ima na food netwoork SD.Benq wrote:Bas sam htio to da pitam , sta se desava sa TravelHD ...AdrianMole wrote:Travel HD ima samo telop na kojem piše kako se treba prebaciti na novu frekvenciju.Food Network HD već neko vrijeme ima hrvatske titlove,ali to izgleda nikoga nije briga.Da li je ovo uopće ikoga briga ili HS sada samo vozi na auto-pilotu??????
- Benq
#11992 Re: HS kablovska
Ma znam da nije hvaljenje , nego ovi nasi u HS-u su jako azurni po tom pitanju pa cak je problem i frekvenciju promijenit i pustit ljudima kanal...MTV wrote: Samo da kazem, nije hvaljenje, da na Lolu normalno radi Travel HD/SD i Food Network HD ima prevod.dok velikih problema ima na food netwoork SD.
- Benq
#11993 Re: HS kablovska
HS je kontaktiran , upoznati su sa problemom , kazu da ce u toku dana problem biti otklonjen sto se tice TravelHD.
- chakany
#11994 Re: HS kablovska
Na RTL 2 HR je lošija slika nego prije. Tačno se vidi da je slabiji signal nego prije.
AXN se isto preuzima sa nekog drugog satelita, jer kada idu najave serija, prije je bio prevod, sad nema nikakvog prevoda na AXN-u.
Zašto konačno ne dobijemo kanale koji su iz BiH: RTRS PLUS i ATV BANJALUKA?
EUROCHANNEL nema opciju prevoda, i slika je mutna.Teleteks ne radi na : HAYAT HD, OBN, RTRS, RTL 2 HR, TV1 (Digitalna televizija).
Ne tražim u svemu manu, ali eto morao sam napisati za ove kanale.
Pozdrav.
AXN se isto preuzima sa nekog drugog satelita, jer kada idu najave serija, prije je bio prevod, sad nema nikakvog prevoda na AXN-u.
EUROCHANNEL nema opciju prevoda, i slika je mutna.Teleteks ne radi na : HAYAT HD, OBN, RTRS, RTL 2 HR, TV1 (Digitalna televizija).
Pozdrav.
-
StupskaBitanga
#11995 Re: HS kablovska
Tačno je ovo zemlja apsurda
Dok naše Konkurentsko vijeće šuti Telemach je dostavio kupoprodajne ugovore konkurencijskom vijeću CG i čak je tamo odobreno jer Telemach i tamo posluje
Dok naše Konkurentsko vijeće šuti Telemach je dostavio kupoprodajne ugovore konkurencijskom vijeću CG i čak je tamo odobreno jer Telemach i tamo posluje
- MTV
#11996 Re: HS kablovska
Na Logosoftu isto tako nema prevoda dok su reklame na AXN-u. Al kad pocnu reklame pise dole castmedia.rs koja radi reklame za telemachove kanale. I ako kod vas i kod mene ne radi a dva su operatera moze biti da je do kanala.chakany wrote:Na RTL 2 HR je lošija slika nego prije. Tačno se vidi da je slabiji signal nego prije.
Pozdrav.
- Daryl Dixon
#11997 Re: HS kablovska
Ima li neko problema sa kablovskom HS i internetom u zadnjih 2-3 mjeseca? Meni recimo stalno nestaje konekcije i TV programi nestanu također kada nestane konekcije. Šta je reci? Kome mamu jeb.ati? Je li rade nešto na infrastrukturi? Je li neko upucen? Unaprijed hvala.
- m@gm@
#11998 Re: HS kablovska
Daryl Dixon wrote:Ima li neko problema sa kablovskom HS i internetom u zadnjih 2-3 mjeseca? Meni recimo stalno nestaje konekcije i TV programi nestanu također kada nestane konekcije. Šta je reci? Kome mamu jeb.ati? Je li rade nešto na infrastrukturi? Je li neko upucen? Unaprijed hvala.
redovno imam probleme
- Benq
#11999 Re: HS kablovska
Nikakvih problema nemam , net stabilan , digitalna odlicna.Daryl Dixon wrote:Ima li neko problema sa kablovskom HS i internetom u zadnjih 2-3 mjeseca? Meni recimo stalno nestaje konekcije i TV programi nestanu također kada nestane konekcije. Šta je reci? Kome mamu jeb.ati? Je li rade nešto na infrastrukturi? Je li neko upucen? Unaprijed hvala.
-
nellismo
#12000 Re: HS kablovska
Evo danas nema neta nema ni jednog programa.Daryl Dixon wrote:Ima li neko problema sa kablovskom HS i internetom u zadnjih 2-3 mjeseca? Meni recimo stalno nestaje konekcije i TV programi nestanu također kada nestane konekcije. Šta je reci? Kome mamu jeb.ati? Je li rade nešto na infrastrukturi? Je li neko upucen? Unaprijed hvala.