Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Fudo387

#11976 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:Nisu ti ratovi, probudi se president, i naumpadne mu e sa’cemo udariti nedje, tek tako da se vodi rat.
pa znam da nisu, ali ako pravilo da sve i dobro i lose ide na dusu predjednika (tj bar se tkao predstavlja) vazi za trumpa, onda je valjda logicno da to isto vazi i za njegove prethodnike.
Fudo387 wrote:Nije si ni onaj sjevernokorejski blento tek tako unormalio, nanjusio kijamet.
bravo! pa to bi bila njegova najveca pobjeda (ustvari pobjeda cijelog covjecnastva). da rijesi ogorman, globalni i visedecenijski problem bez rata. problem koji nisu rijesili svi njegovi prethodnici. i ne samo to. rocket man konstatno napreduju u svom nukleranom programu. nemam blage veze na kojem je nivou, ali je sasvim sigurno danas daleko napredniji nego prije 5, 10 ili 15 godina. bitno je rijesiti problem, a ne hoce li ga neko nekome na licnom nivou shuknut, hoces li neko ispast pizda i sl. pa jebemu to bi bas bila djetinjasta diskusija
Ne mozes Obamu kriviti sto je Kim za nijansu pametniji od Gadafija. :D
Ovaj je bolan nestabilan, mentalno.
Vidis da su ga opkolili generalima, drze ga na oku da se u gluha doba ne iskrade i upali one kodove sto su mu dali. Haj’ ti znaj sta se onom hajvanu po glavi mota.
vivaldi

#11977 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:Ne mozes Obamu kriviti sto je Kim za nijansu pametniji od Gadafija. Ovaj je bolan nestabilan, mentalno.Vidis da su ga opkolili generalima, drze ga na oku da se u gluha doba ne iskrade i upali one kodove sto su mu dali. Haj’ ti znaj sta se onom hajvanu po glavi mota.
e jebiga sad. ne znam onda u cemu je problem?

trump je po potrebi ludak van kontrole, po potrebi je ludak pod kontrolom, kad je nesto dobro onda je to do drugih, kad je lose onda je samo on kriv...

a sto je najsmjesnije, na osnovu svih dosadasnjih informacija, od cijele te galerije likova gadafi je bio najpametniji. gadafi je imao ugovor sa evropom da bude brana migrantima preko sredozemlja, pristao da i one sto uspiju pobjeci bez obzira na zemlju porijeklo strpa u neke kampove u libiji, fiansirao kampanje zapadnoervopskih politicara...on je prema dostupnim informacijama bio bar za 2 oktave pametniji od ostalih, al opet najeba. njegova velika glupost je bila sto je prihvatio one budale iz lokerbija, pa fasovo sankcije, ali se i to kasnije nagodio, isplatio odstetu, ispeglao odnose cak i u tom slucaju.
cyprus

#11978 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

srce_ruke_lopata wrote:@ vivaldi

Politicka analiza sa nekog sjela iz nargila bara. Bla bla bla, ameri za sve krivi.
Inace rusi, kinezi, arapi, evropljani, britanci...ma med i mlijeko.
A ne... Evropljani i Britanci su ista mraka ko i Amerikanci...

Ali Rusi, Kinezi i Arapi su baš onako fina raja, i da nije mrskog Zapada, sve bi bilo potaman na ovoj planeti...
srce_ruke_lopata

#11979 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by srce_ruke_lopata »

vivaldi wrote:
srce_ruke_lopata wrote:@ vivaldi

Politicka analiza sa nekog sjela iz nargila bara. Bla bla bla, ameri za sve krivi.
Inace rusi, kinezi, arapi, evropljani, britanci...ma med i mlijeko.
da ove ostale ne kvotam,evo tebe cu? ko je med mlijeko? citiraj taj dio. znaci nista blabla. ko je med i mlijeko?
Pa nisi doslovce rekao, ali mi se po tvom tonu pisanja čini mi se da imaš "soft spot" za jadnim malim džudistom sa crvenog trga koji je došao do kraja, jadničak.
Recimo da se Ameri totalno povuku sa medjunarodne scene. Da li bi to značilo konačni mir na Bliskom Istoku? Masovno nuklearno razoružavanje? Možda nam džudista i Kim onda budu kape krojili?
Američka vanjska politika nije idealna, niti je ikada bila, niti će ikada biti, ali naivno ih je kriviti za svako sranje u svijetu. Pa kurac bi i mi ratovali da prvo nismo bili nakaradni sami od sebe, svi redom u bivšoj YU. Jesu nam ameri krivi i za to? Možda.
jeza u ledja

#11980 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

vivaldi wrote:@ jez

Otkako je trump izabran ti ovdje svaki dan dodjes sa 250-300 grama zalopoljki „jadni mi sa trumpom“. Ma druze, iz moje perpsketive to izgleda
„jadni mi s vama“. fina, kulturna i pismena gradska raja koja je prethodila donaldu je u posljednjih 10-20 godina generisala sranja znatno iznad kapaciteta planetarne wc solje pa je doslo do zacepljenja na sve strane. Da ne idem dalje, ali samo u zadnjih 10 godina ste svijet pocastili sa
recesijom, a odmah nakon toga castili i sa arapskim proljecem i izazvali nezapamcen izbjeglicki egzodus u evropu, kumovali brexitu, probudili
desnicu u evropi, doveli do toga da se bodljikave zice opet razvlace usred evrope, a nas u evropskoj cekaonici dodatno gurnuli u govna. ne znam da li znas, ali u nekim sarajevskim naslejima zenska celjad kad padne mrak ne idu vise kuci najkracim putem vec prate ulicnu rasvjetu jer su copore pasa lutalica na ulicama zamjenili copori migranata. Jebe se tebi za to, ti kukas o americkim instiucijama. Razumijem i to, ali i ti moras razumiti da se i meni jebe za vasim insitucijama. Uvijek mi se i jebalo, sve dok se to ne pocne odrazavati i po nasim guzicama, a nista mi na svijetu nije prece od vlastite guzice.

Sva ta fina gradska raja koja je prethodila trumpu su samo zapocinjala never ending ratove, a finale je sranje sa rusijom. Nista, ali bas nista,
od bliskok istoka, preko malog rocket mana pa do rusije nije imalo veze sa donaldom. Sve su zakuhali njegovi prethodnici. Fina gradska raja. I obama je na samom kraju mandata uveo namjerno dodatne sankciji rusiji i doveo donalda pred svrsen cin. Americka vanjska politika pociva na trokoraku: prijetnje – sankcije – degenek. Ali u slucaju rusije, to je dvokorak jer ih narvano ne smije napasti. I sada su svijet doveli u situaciju ogormne napetosti i pat poziciju jer donaldo nema nikakav nacin ni alat (jer mu ga je fina gradska raja oduzela) da pokusa smiriti planetarnu napetost i status quo jer samo razgovorom se moze sprijeciti novo i jos vece sranje.

Mali dzudista sa crvenog trga prakticno vise nema sta da izgubi niti mu imaju cime prijetiti osim mozda bojkota svjetskog prvenstva, pa sada
tovare rakete na magarce pa sirom svijeta prodaju „tri za marku“ i sada iz osvete provode svoju viziju demokratije. Napoetosti se samo gomilaju.

Poenta: donaldo je shega, neotesana sirovina koja stipa zene za guzicu, pokirva kisobranom svoju tintaru dok mu dijete i zena kisnu dok se penju na avion, koji izvaljuje hrpu gluposti, ali od svega toga niko nece ostati bez glave. Ako nista drugo, prodje godina mandata a nije zapoceo nijedan
rat. Ogroman napredak po meni.
Jebe se i meni za ljude koji su licemjerni, zatucani i neobrazovani i ne shvataju osnovne postulate kako se okrece svijet. Jebe se i meni za uskogrudne duse, nacionaliste, islamofobe, rusofile, lokalne rathnohuskace, a i kvazi pacifiste koji u svojoj nseposobnosti da si objasne svijet optuzuju za to druge i jace.

"Mi" "vas" pocastili recesijom. Eksi?! Sjo izvini majke mi, Amerika vas pocastila recesijom. :-) Jadni gradjani Grcke, Italije, zla Amerika ih pocastila recesijom. :-) Zla Amerika je i zapocela arapska proljeca. To je tako djecija, infantilna prica na nivou masona, iluminata i reptila. Rotsilda cak! Jeste, Amerika je kriva sto se narod pobunio protiv kojekakvih Mubaraka i slicnih, pa i onda kad su smjenjeni oni koji su njega smjenili - i tad je Amerika kriva. I Amerika je kriva sto se mali dzudista izivljava na susjednoj Ukrajini, jer mu je ceif i moze mu se. Amerika ih nagovorila. Amerika je kriva i za rocket mana, tako je. I jeste, Amerika je kriva za imigrante i izbjeglice u Evropi. Nije Assad, nije Rusija, nije Iran, nije ISIS, vec Amerika.
Pun mi je kurac laznih pacificista, laznih branilaca slabijih, ugnjetavanih, mislilaca, a u stvari ubleha koje prave hulje koriste kao simbole svoje lazne propagande.

Ti si se ovdje javio i sam izabrao da diskutujes o Trumpu i Americi, "jadni mi s vama". Ko smo to "mi" uopste? Ti zivis u Kanadi ako se dobro sjecam i kao takav ITEKAKO uzivas u dobrobitima sistema kojim caruje Amerika. "Jadni mi s vama"? Jadan svijet sa ovoliko bezmudih palamudana.
Cuj fina gradska raja. Ti si prvi koji se takvim ovdje predstavljas.

PS: Sad tek upratih i ovo da su Ameri krivi za Brexit. :lol:
jeza u ledja

#11981 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Usput, juce je jos jedan demokratski kandidat pobijedio u distriktu kojeg je Trump uzeo sa 20% bodova vise. Ovaj put radilo se o otvorenoj poziciji Kongresmena u Pennsylvaniji u predgradju Pittsburgha. Znaci tipicno mjesto u rust-beltu koje je postalo izrazito republikansko u zadnjih 15 godina. Pobjeda demokratskog kandidata je vise simbolicna jer ce u novembru biti novi izbori sa novim granicama, ali jako dobar pokazatelj kako se stvari krecu, pogotovo sto je sam Trump dolazio da drzi mitinge za republikanskog kandidata u ovim izborima.
Znaci "siguran" repubilkanski distrikt je postao demokratski u roku godinu dana. Ove je nakon pobjeda u Virginiji i Alabami. Predsjednik je "liability" Republikancima.
seln

#11982 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

Jooj, ocam, neki postovi govore vise nego ocila. :D
Opetja033

#11983 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Opetja033 »

seln wrote:Jooj, ocam, neki postovi govore vise nego ocila. :D
:thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11984 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

_BataZiv_0809 wrote:
Challenger_ wrote:
vivaldi wrote:@ jez

Otkako je trump izabran ti ovdje svaki dan dodjes sa 250-300 grama zalopoljki „jadni mi sa trumpom“. Ma druze, iz moje perpsketive to izgleda
„jadni mi s vama“. fina, kulturna i pismena gradska raja koja je prethodila donaldu je u posljednjih 10-20 godina generisala sranja znatno iznad kapaciteta planetarne wc solje pa je doslo do zacepljenja na sve strane. Da ne idem dalje, ali samo u zadnjih 10 godina ste svijet pocastili sa
recesijom, a odmah nakon toga castili i sa arapskim proljecem i izazvali nezapamcen izbjeglicki egzodus u evropu, kumovali brexitu, probudili
desnicu u evropi, doveli do toga da se bodljikave zice opet razvlace usred evrope, a nas u evropskoj cekaonici dodatno gurnuli u govna. ne znam da li znas, ali u nekim sarajevskim naslejima zenska celjad kad padne mrak ne idu vise kuci najkracim putem vec prate ulicnu rasvjetu jer su copore pasa lutalica na ulicama zamjenili copori migranata. Jebe se tebi za to, ti kukas o americkim instiucijama. Razumijem i to, ali i ti moras razumiti da se i meni jebe za vasim insitucijama. Uvijek mi se i jebalo, sve dok se to ne pocne odrazavati i po nasim guzicama, a nista mi na svijetu nije prece od vlastite guzice.

Sva ta fina gradska raja koja je prethodila trumpu su samo zapocinjala never ending ratove, a finale je sranje sa rusijom. Nista, ali bas nista,
od bliskok istoka, preko malog rocket mana pa do rusije nije imalo veze sa donaldom. Sve su zakuhali njegovi prethodnici. Fina gradska raja. I obama je na samom kraju mandata uveo namjerno dodatne sankciji rusiji i doveo donalda pred svrsen cin. Americka vanjska politika pociva na trokoraku: prijetnje – sankcije – degenek. Ali u slucaju rusije, to je dvokorak jer ih narvano ne smije napasti. I sada su svijet doveli u situaciju ogormne napetosti i pat poziciju jer donaldo nema nikakav nacin ni alat (jer mu ga je fina gradska raja oduzela) da pokusa smiriti planetarnu napetost i status quo jer samo razgovorom se moze sprijeciti novo i jos vece sranje.

Mali dzudista sa crvenog trga prakticno vise nema sta da izgubi niti mu imaju cime prijetiti osim mozda bojkota svjetskog prvenstva, pa sada
tovare rakete na magarce pa sirom svijeta prodaju „tri za marku“ i sada iz osvete provode svoju viziju demokratije. Napoetosti se samo gomilaju.

Poenta: donaldo je shega, neotesana sirovina koja stipa zene za guzicu, pokirva kisobranom svoju tintaru dok mu dijete i zena kisnu dok se penju na avion, koji izvaljuje hrpu gluposti, ali od svega toga niko nece ostati bez glave. Ako nista drugo, prodje godina mandata a nije zapoceo nijedan
rat. Ogroman napredak po meni.

:thumbup:
:thumbup: :thumbup:
Image
mO k3

#11985 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Smijenjen zamjenik direktora FBI Endrju Mekejb
idemo dalje , ko je sljedeci ??
Melania otpustena si :mrgreen:
TAFKAP

#11986 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

hire and fire at its best :lol: :lol: :lol:
Fudo387

#11987 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

A sada spektakl...kikiriki, kospice.
Bas da vidim imaju li republikanci muda da mu udovolje zahtijevu i da Muellera umlati.
jeza u ledja

#11988 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ja mislim da cijela nacija navija da mu da otkaz, svako iz svog razloga. :D
Fudo387

#11989 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:Ja mislim da cijela nacija navija da mu da otkaz, svako iz svog razloga. :D
Car je go,
This is it.
Alamo, alamo, alamo... :D
Crvena Tifoza

#11990 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Crvena Tifoza »

jeza u ledja wrote:Ja mislim da cijela nacija navija da mu da otkaz, svako iz svog razloga. :D

Sumnjam da bi se išta značajno promjenilo i da ga smaknu i uguše cijelu istragu. Demokrate bi vikale sedmicu-dvije, CNN bi imao Breaking News program za to vrijeme, i onda bi i to izlapilo. Ova cijela istraga u vezi Rusije je osuđena na propast sve dok demokrate ne preuzmu većinu. Republikanci nemaju mu*a da se suprotstave Trumpu, posebno u izbornoj godini.
jeza u ledja

#11991 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pah, sudeci po ovih nekoliko vanrednih izbora, lose bi se moglo pisati Republikancima na izborima u novembru, bar ovim u HoR. Sto se tice Senata, malo teze bi isao taj "preokret", ali u Senatu mislim postoji znacajna grupa Republikanaca koja bi mu rado pokazala vrata. Vidjecemo.
jefferson

#11992 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Crvena Tifoza wrote:

Sumnjam da bi se išta značajno promjenilo i da ga smaknu i uguše cijelu istragu. Demokrate bi vikale sedmicu-dvije, CNN bi imao Breaking News program za to vrijeme, i onda bi i to izlapilo. Ova cijela istraga u vezi Rusije je osuđena na propast sve dok demokrate ne preuzmu većinu. Republikanci nemaju mu*a da se suprotstave Trumpu, posebno u izbornoj godini.
Nije abs tako. Trump je postao problem mnogim republikancima.
Drugo, zadnji put kada je specijalni tuzioc otpusten, predsjednik je dobio nogu: Nixon.
Trece, Trump je otvoreno zaratio sa obavestajnom zajednicom, a s obzirom na prirodu njihovog posla, izbor neprijatelja pokazuje koliko je glup.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11993 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Revealed: Trump’s election consultants filmed saying they use bribes and sex workers to entrap politicians

hopala
jeza u ledja

#11994 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:Revealed: Trump’s election consultants filmed saying they use bribes and sex workers to entrap politicians

hopala
dzesto procito
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#11995 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

jeza u ledja

#11996 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ne pise da su to koristili u Trumpovoj kampanji.

Mislim, moze se svasta pretpostaviti, ali to ne pise.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#11997 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Part Three, on the company’s work in the United States, will be broadcast at 7pm tomorrow (Tuesday, 20 March 2018). You can watch Part One here.

:mrgreen:
Channel4 just released a political dynamite.

Update: Holy fuck!!! Britain's Information Officer announces she is seeking a warranting to raid Cambridge Analytica and seize servers. Film coming tomorrow on Cambridge Analytica boasting about their role in the US election & how they won the election for Donald Trump. Shit hitting the fan right now.

Update 2: Jeezz... Damian Collins, chair of UK parliament's news inquiry, has called Cambridge Analytica whistleblower Christopher Wylie to give evidence next week to parliament. Justice Intensifies

Update 3: Information Commissioner’s office is already investigating 30 different organisations as part of inquiry into data analytics. Bloody brilliant work.

Update 4: Information Commissioner is now likely to apply for warrant tonight, and is unhappy about Facebook’s presence right now inside the Cambridge Analytica’s office. Talk about running in circles.

Update 5: Facebook was inside Cambridge Analytica's office but have now "stood down" following dramatic intervention by UK Information Commissioner's Office

Facebook's share price down $30 billion in first two hours trading. Lulz.

Video Cambridge Analytica secretly filmed offering to use Ukrainian sex workers to entrap politicians "Send some klix around to the candidates house” https://twitter.com/Channel4News/status ... 7059802112
Guys this is bomb of the year. This year nothing is going to top this.

A quick view into Cambridge Analytica links: https://pbs.twimg.com/media/DYrZ10tWkAAU7aZ.jpg Brexit & Trump campaigns are closely linked with Cambridge Analytic. Truly shady creatures.

This is why Facebook is beyond fucked: https://www.wyden.senate.gov/imo/media/ ... cebook.pdf

Tl;dr Mercers & Bannon in trouble. Facebook fucked. Cambridge Analytica in shambles and since they are in Europe they will get destroyed in trials.

Be sure to watch the full documentary here: https://www.youtube.com/watch?v=mpbeOCKZFfQ Now that's what I call a scoop. Well done Channel4 & Guardian.

To any Republican & Trump lover out there: This isn't only about Trump. This will affect millions of people around the globe. This will affect laws and regulations because of shady corporations like Cambride Analytica and Facebook. Nevertheless this is also going to have an impact on ongoing Mueller case. Wake up and stop spamming me with non-sense. Btw BUT HER EMAILS!!! Amirite?
neki post sa reddita

bit će zanimljivo kako god... vićemo šta je u part 3 :mrgreen:
jeza u ledja

#11998 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Evo ovo sto je Velkoski spominjao:

jeza u ledja

#11999 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Za ove sto vjecito panice vizavi prisluskivanja, pracenja telefonskih signala, internet pretraga, racuna....nek procitaju kako su uhvatili ovog bombasa u Austinu. Al ne, deep state na prisluskuje. To je fakin najveci problem. :roll:
Fudo387

#12000 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Uh, dobro je. Nakav Markan.
Post Reply