vivaldi wrote:@ jez
Otkako je trump izabran ti ovdje svaki dan dodjes sa 250-300 grama zalopoljki „jadni mi sa trumpom“. Ma druze, iz moje perpsketive to izgleda
„jadni mi s vama“. fina, kulturna i pismena gradska raja koja je prethodila donaldu je u posljednjih 10-20 godina generisala sranja znatno iznad kapaciteta planetarne wc solje pa je doslo do zacepljenja na sve strane. Da ne idem dalje, ali samo u zadnjih 10 godina ste svijet pocastili sa
recesijom, a odmah nakon toga castili i sa arapskim proljecem i izazvali nezapamcen izbjeglicki egzodus u evropu, kumovali brexitu, probudili
desnicu u evropi, doveli do toga da se bodljikave zice opet razvlace usred evrope, a nas u evropskoj cekaonici dodatno gurnuli u govna. ne znam da li znas, ali u nekim sarajevskim naslejima zenska celjad kad padne mrak ne idu vise kuci najkracim putem vec prate ulicnu rasvjetu jer su copore pasa lutalica na ulicama zamjenili copori migranata. Jebe se tebi za to, ti kukas o americkim instiucijama. Razumijem i to, ali i ti moras razumiti da se i meni jebe za vasim insitucijama. Uvijek mi se i jebalo, sve dok se to ne pocne odrazavati i po nasim guzicama, a nista mi na svijetu nije prece od vlastite guzice.
Sva ta fina gradska raja koja je prethodila trumpu su samo zapocinjala never ending ratove, a finale je sranje sa rusijom. Nista, ali bas nista,
od bliskok istoka, preko malog rocket mana pa do rusije nije imalo veze sa donaldom. Sve su zakuhali njegovi prethodnici. Fina gradska raja. I obama je na samom kraju mandata uveo namjerno dodatne sankciji rusiji i doveo donalda pred svrsen cin. Americka vanjska politika pociva na trokoraku: prijetnje – sankcije – degenek. Ali u slucaju rusije, to je dvokorak jer ih narvano ne smije napasti. I sada su svijet doveli u situaciju ogormne napetosti i pat poziciju jer donaldo nema nikakav nacin ni alat (jer mu ga je fina gradska raja oduzela) da pokusa smiriti planetarnu napetost i status quo jer samo razgovorom se moze sprijeciti novo i jos vece sranje.
Mali dzudista sa crvenog trga prakticno vise nema sta da izgubi niti mu imaju cime prijetiti osim mozda bojkota svjetskog prvenstva, pa sada
tovare rakete na magarce pa sirom svijeta prodaju „tri za marku“ i sada iz osvete provode svoju viziju demokratije. Napoetosti se samo gomilaju.
Poenta: donaldo je shega, neotesana sirovina koja stipa zene za guzicu, pokirva kisobranom svoju tintaru dok mu dijete i zena kisnu dok se penju na avion, koji izvaljuje hrpu gluposti, ali od svega toga niko nece ostati bez glave. Ako nista drugo, prodje godina mandata a nije zapoceo nijedan
rat. Ogroman napredak po meni.
Jebe se i meni za ljude koji su licemjerni, zatucani i neobrazovani i ne shvataju osnovne postulate kako se okrece svijet. Jebe se i meni za uskogrudne duse, nacionaliste, islamofobe, rusofile, lokalne rathnohuskace, a i kvazi pacifiste koji u svojoj nseposobnosti da si objasne svijet optuzuju za to druge i jace.
"Mi" "vas" pocastili recesijom. Eksi?! Sjo izvini majke mi, Amerika vas pocastila recesijom.

Jadni gradjani Grcke, Italije, zla Amerika ih pocastila recesijom.

Zla Amerika je i zapocela arapska proljeca. To je tako djecija, infantilna prica na nivou masona, iluminata i reptila. Rotsilda cak! Jeste, Amerika je kriva sto se narod pobunio protiv kojekakvih Mubaraka i slicnih, pa i onda kad su smjenjeni oni koji su njega smjenili - i tad je Amerika kriva. I Amerika je kriva sto se mali dzudista izivljava na susjednoj Ukrajini, jer mu je ceif i moze mu se. Amerika ih nagovorila. Amerika je kriva i za rocket mana, tako je. I jeste, Amerika je kriva za imigrante i izbjeglice u Evropi. Nije Assad, nije Rusija, nije Iran, nije ISIS, vec Amerika.
Pun mi je kurac laznih pacificista, laznih branilaca slabijih, ugnjetavanih, mislilaca, a u stvari ubleha koje prave hulje koriste kao simbole svoje lazne propagande.
Ti si se ovdje javio i sam izabrao da diskutujes o Trumpu i Americi, "jadni mi s vama". Ko smo to "mi" uopste? Ti zivis u Kanadi ako se dobro sjecam i kao takav ITEKAKO uzivas u dobrobitima sistema kojim caruje Amerika. "Jadni mi s vama"? Jadan svijet sa ovoliko bezmudih palamudana.
Cuj fina gradska raja. Ti si prvi koji se takvim ovdje predstavljas.
PS: Sad tek upratih i ovo da su Ameri krivi za Brexit.